|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
A w którym entliczku wyłaś? Ja koniecznie chce ten zielony Jungle. Zakochałam się tym wózku od początku . Na parasolce mi nie zależy bo te nowe mają opcję bardzo niskiego opuszczania budy. Cytat:
A wczoraj na allegro szukałam X landerów i używane 3w1 kosztują w granicach 1700 więc jak dla mnie się nie opłaca Miałam dziś fatalną noc Albo mały jest tak ułożony że mnie bolą oba boki brzuch abo ona mi napiera ( czyli leży w poprzek) albo nie wiem Poza tym nie wiem czy któraś z was widział wieści na onet.pl ZNOWU NAS ZALAŁO!!! na osiedle wjechać ani wyjechać nie mogę a mamy rehabilitację TZ Jezu jak nie urok to staczka... |
||
|
|
|
#632 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Wiesz po 30tc to te wizyty są w zależności od potrzeby co 2-3 tygodnie.Ja narazie mam co 3tyg,ale u mnie wszystko w porządku,jak są jakieś problemy to trzeba częsciej.Pod koniec ciąży wizyty są jeszcze częsciej co 1-2 tyg
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No widzę,że masz trochę do dźwigania. Fajny kolor włosków Cytat:
Oj ludzie to są czasem bardzo bezmyślni.Nie zdają sobie sprawy,że III trymestr powinien być lajtowy i regenerujący dla kobiety.Mnie pod tym względem denerwują koleżanki(te niedzieciate).Strasznie się dziwią,że nie chcę przyjśc na jakąs imprezę,albo pojechać z nimi gdzieś.Sądzą,że chyba mam taką samą formę jak i przed ciążą....No zresztą o czym mowa.
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Bry,
u nas nie pada tylko popaduje nieznacznie. Wrocilam od poloznej i ograniczylo sie to wszystko do wypelnienia deklaracji. Opieka bedzie poporodowa. Panie nie maja KTG ani innych bajerow, wiec Zuzanko radz sobie sama![]() Naked- no dopatrzylam sie wreszcie zdjecia. Super rozowiasty Brzucholek Zgrabny, ale ten twoj maly to gigant Moni- fajna fryzurka Moje wlosiaki podobnie jak bordowej to kazdy w innym kierunku, jeszcze sie kreca, faluja i w ogole, dobrze,ze w ciazy ich przybylo, bo nieciekawie bym wygladala w tej dlugosci co mam (do ramion). Mala slodka! I te oczy Radek mowil, ze jak robimy corke to tylko z brazowymi oczami (po mamie). Ninaad- a czemu myslisz, ze przed terminem sie wyklujesz? Jakies przeczucia? ![]() Elenka- nie wiem gdzie mieszkasz, ale ma padac w calej Polsce teraz Ognisko zawsze mozna zamienic na grilla na klatce. ![]() Nie wysypiam sie ostatnio, moze to ta pogoda. A dzis mialam sen, ze strzelilam gola I jak dostawalam rano buzi od TZ to mu wyjakalam- Radzinku strzelilam bramke! i malo sie nie skichal ze smiechy, bo myslal, ze to Olek przeze mnie przemawia.
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Torby do wozkow sa po 140 ale na internecie mozna kupic o wiele taniej (allegro)Ja tez chcialam Boldera. Podoba mi sie ten wozek, ale na zywo jest duzy, tak jaklby jeszcze polowe dodac do x-landera. U nas wlasnie odpadl przez te gabaryty, ale zobacz sobie go na Miodowej, moze tobie akurat bedzie pasowal
|
|
#635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- jakoś nie miałam chyba nigdy styczności z maluchami
|
||
|
|
|
#636 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wydaje mi sie, ze tylko prowadzący. Ale w szpitalu chyba robią usg przed samym porodem zeby zobaczyć co i jak nie? Cytat:
Paklanki się przydadzą, myślę, ze szczególnie jak będziesz u kogoś wyrzucać pieluchę, bo jednak w nich tak nie czuć "zapaszków" jak w zwykłym woreczku. Dobrze, ze napisałaś mały kosz, bo przynajmniej dużo smrodków się w nim nie pomieści ![]() Wczoraj pojechałam do tesco. Kupiłam 2 staniki do karmienia po 10,20 (a na metce było 17), białe, czarnych nie było (a szkoda). Tylko nie wiem jak z rozmiarem, przymierzyłam sobie i sa troszkę za duże, ale jak się tam jeszcze tą wkładkę włoży i wielkiego mlecznego cyca to nie wiem czy się pomieszcze Na szczęście nie były drogie to dużej straty nie będzie. Zakupiłam też kapcie do szpitala. Dla synka nie kupiłam nic, ładne były kompleciki np jeansy i bluzeczka, ale ostatecznie stwierdziłam, że nie wiem czy wygodnie będzie w takich spodniach a kilka par już mam to odpuściłam.U mnie od wczesnego ranka leje, dosłownie leje, z przerwami na mniejszy deszcz. Ale chociaż roślinki się ucieszą Bo słońca też pewnie maja dość.
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Zuziczka, też słyszałam, że cc, które przeprowadzą, gdy zaczyna się akcja porodowa jest bezpieczniejsze dla mamy i dziecka. Macica lepiej się później obkurcza i jest mniejsze prawdopodobieństwo problemów z laktacją.
Alicia, przy nadmiernej aktywności skurczowej macicy powinno unikać się dotykania czy głaskania brzucha. Tak naprawdę trudno się zorientować, które bóle czy skurcze są normlane, a które mogą zwiastować np. skracanie szyjki. |
|
|
|
#638 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hmm, a co ją tak bierze? To z jakiegoś stresu czy zła dietka? Cytat:
Cytat:
Cytat:
i świetna fryzurka ![]() Cytat:
---------------------------- Ja wczoraj byłam w końcu na sesji foto. Na początku było dziwnie, mój tż po pierwsze nie bardzo chciał w ogóle pozować, sztywny był jak kołek, poza tym najnormalniej w świecie był zazdrosny, że się "wdzięczę do aparatu" (taa, najlepiej jakbym płakała chyba... chociaż akurat taka zazdrość jest całkiem miła bo nawet fotograf zauważył i skomentował, że w tym stanie i tak mnie nikt nie ukradnie więc mój tż nie musi mieć miny mordercy ). Ale potem już jakoś poszło luźniej . Część zdjęć mamy zrobionych cyfrowo, część aparatem analogowym. Jednak na zdjęcia będziemy musieli trochę poczekać bo to kolega, robi nam za friko i głupio go popędzać a sami też mają małe dziecko więc mają co robić po pracy. Te, które zrobiono cyfrowo widziałam w wersji roboczej i kilka mi się strasznie podoba. No i nasłuchałam się tyle komplementów jaka jestem piękna, seksowna i w ogóle boska , że szok (i może dlatego tż taki zazdrosny, ale sam to się wysila, na zasadzie - ja: "podobam ci się?" on: "noooo"... lub "uhmmmm" )Ale jak dla mnie to przede wszystkim przednia zabawa. Żałuję trochę, że tż był taki sztywny, bo można było dużo więcej fajnych zdjęć porobić gdyby nie miał przez pierwsze 2h miny jakby mu ojca kliszą zabili
|
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#641 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a znów moi znajomi to mnie wykluczyli z wszelkich imprez jak się umawiamy to gdzies posiedzieć na soczek, czy na spacerek. A kiedy są imprezki przy drineczku to zwyczajnie nie jestem zapraszana Cytat:
kurczę ja też jeszcze staników nie mam. wypatrzyłam nawet fajne po ok 10 zł na allegro, ale wolałabym pomacać materiał a rozmiarem si nie przejmuj, bo nam te mleczarnie po porodzie na bank wyrosną Cytat:
i z trudem im przychodzi prawienie komplementów. Zdjęcia na pewno będą urocze, a TŻ po prostu "zachował powagę" w końcu niedługo będzie tatusiem
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wypisze mi skierowanie na CC Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie skurczybyków W nocy mnie tak brzuch bolał, że myslałam, że padnę, ale tak dziwnie, bo na górze na pewno nie były to skurcze bo trwało to jakieś 5 minut i potem luz, a skurcze to chyba są krótsze ![]() Nikuś fajny, ciepły kolorek Mszu o ty spryciaro
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
KUPILAM WOZEKKKKK x landera xa taki jak chcialam, za 900 zl, uzywany bardzooo krotko w idealnym stanie swietny jest - ma spiworki do gondolki i do siedziska moskitiery przeciwdeszczowe folie i parasolke, musze dokupic tylko torbe bo nie mam ale to juz pikus
no to zostaje nam tylko fotelik no i posciel do lozeczka i koniecccc wrzucam kilka fotek i ide was nadrabiac ![]() ![]() ale sie cieszeeeee
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
elenka1 Mojemu Tż też nie wytłumaczysz, że głodna jestem i ma po zakupy iść rano ...
ninaad Ja kupiłam Paklanki - na próbę. Ale nie wiem, czy bedę na stałe uzywać. Też czuję, że urodzę przed terminem Wręcz to wiem, po prostu myśl o rodzeniu we wrześniu poszła w siną dal abz Ja właśnie dokładnie nie wiem, czy zawsze robią to usg przed porodem, mam nadzieję, że tak ... Orientujecie się dziewczyny? Klarissa A ja przez tą pogodę nie miałam jeszcze sesji ... Bo u nas tylko plener wchodzi w grę - studia brak. A wiadomo, jaka teraz pogoda. naked21 Moi znajomni to są całkiem "mili" - jak robią imprezę to dzwonią do Tż "Przyjdziesz?". Nie "przyjdziecie" tylko sam, beze mnie, bo po co, jak i tak nie piję ... Ale mam ich gdzieś, bo aktualnie imprez mi się odechciało A jak mam ochotę na pogaduchy to mam Pomidorę parę bloków dalej ![]() gabisun Ja wiem, że to wcześnie, ale jutro zaczynam 35 tydzień, czuję, że się nie obróciła i już więcej usg nie będę miała. No ale chyba nie pozwolą mi rodzić sn jak się nie obróci? ![]() Też niedawno miałam takiego "pięciuominutowca" ![]() Dopada mnie jakieś przeziębienie ...
|
#645 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za miłe przywitanie
![]() Tak sobie was trochę czytam i zazdroszczę, że tyle już macie pokupowane, bądź podostawane dla maluszków... Ja jeszcze daleko w polu jestem i w ogóle mało zorientowana w markach, w tym co jest dobre, fajne itd. Mam nadzieję, że czytając was trochę mi się rozjaśni ![]() ninaad widzę że nie tylko wiek mamy podobny, ale też rejony zamieszkania |
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa hahaha ja tez nie chce
ale patrz biorac pod uwage fakt ze tp jest ruchmy.. to sie moze okazac ze ja majac na 13 urodze np 2 tyg pozniej (25 np oby nie no ale jest taka mozliwosc) a ktoras z 1 wrzesnia 2 tyg wczesniej np 15 i juz mi sie buzia cieszy ze wszytko sie moze zdazyc ![]() ![]() ![]() glamour1105 wiedzmam witajcie ![]() NIKaP-n sliczne wloski i cudowna malenka a twardniejecie bo sie szykujecie ![]() ![]() ![]() gabisun jak je czytalam to tez mnie to przerazalo ale wczoraj odbylam powazna rozmowe z przyjaciolka ktora ma 2 dziecie i obie karmila.. i powiedziala ze wszystko zalezy od nastawienia owszem boli na pocztaku ale jak sie psychicznie niezablokuje to sie da rade, ona poszla na zywiol zadnych nakladek ulatwajacych zadnych odciagaczy.. trafila do jakiegos smiesznego szpitala gdzie panie polozne naciskaly na karmienie byla wsciekla ale posluchala ich i super sie karmilio podobno na poacztku trzeba przystawiac do piersi bardzo czeto poki sie niezgrasz a dzieckiem i zeby niedopajac bo mleko sztuczne jest slodsze i mlody moze niechciec pic twojego wogole duzo rad mi dala mam nadzieje ze sie nam wsyztkim uda ![]() gabisun ta przyjaciolka z ktora gadalam powiedziala mi ze tego (boli porodowych) nieprzegapie ze tak mnie sieknie ze bedziemy wiedzialy ze to jest to boli jak na okres ale duzooooo bardziejnaked21 cudnie wygldacie
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
IlonaN2 wspolczuje zalania...
Klarissa koniecznie pochwal sie fotkami super ze sie jednak zdecydowaliscie wogole to napewno beda boskie... a z tym wyluzowaniem to u nas ja niepotrafilam sie rozkrecic mimo ze to byl moj pomysl i wogole znajomy fotograf.. tz szalal jak gwiazda a ja przerazona jakby mnie mieli mordowac hahahahaah ![]() ale sie ciesze z tego wozka poporstu jakbym mogla tobym latala
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martucha trochę mnie uspokoiłaś najgorsze jest to,że właśnie każdy mówi, że kobieta jest do tego stworzona, że pokarm ma każda itp. a czasami coś się jednak nie udaje i można się załamać. Ale będziemy się nawzajem na forum wspierać i będzie dobrze a kiedy masz kolejną wizytę? ciekawe u kogo się zacznie... może jednak Bordowa nas wyprzedzi ![]() |
|
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
Witam ..
coś ostatnio nie mam weny do pisania.. kurcze..albo upały niemiłosierne albo zimno jak cholercia ![]() siedzimy z malym w domu i Domik beczy że na dwór chce, ale jak tu wyść jak z nieba dosłownie siorpie się woda Poza tym dzis w naszej wsi wprowadzono alarm powodziowy.. straż jezdziła na sygnale całą noc a ja spałam jak zabita i nic nie słyszałam. mam takie spanie że szok... Męzuś z tata ratuja sklep mojego ojca, bo go zalewa... Magazyn juz zalany jest i nie było szans go uratować... teraz ratują sklep bo brakuje kilku cm żeby woda wlała się do środka ![]() bordowa.. ja nie miałam robionego usg przed porodem.. neked...brzuszek śliczny i zgrabniusi...duuużo większy od mojego ![]() nika...fryzurka świetna...ja tez planuje jakieś zmiany, może też zetne.ale jakiegos lenia mam ostatnio i nawet do fryzjerki (którą mam na przeciwko domu) nie chche mi się iść ![]()
|
|
#651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i niepotrzebnie posłuchałam tż-ta i ubrałam długą spódnicę... w krótkich gatkach było by fajniej... Cytat:
Super podejście - tak jakby na każdej imprezie trzeba było wypić morze wódki... (tym bardziej, że ja przed ciążą też raczej nie piłam zbyt wiele...).---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
po czym padł na łóżko i tak już został A nasza córcia za to w nocy tak szalała, że przez chwilę myślałam, że mi normalnie brzuch rozerwie...
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
Gabi ja chcę dokończyć zakupy dla małej, dobić jeszcze ten tydzień do 36 i mogę rodzić
Tylko muszę się dokładnie dowiedzieć, czy usg mi na pewno zrobią przed porodem, jeśli nie, to zapiszę się tak na 37 tydzień prywatnie chyba. Ale muszą mu zrobić i koniec! aaneczka1984 Ale Twój mały był obrócony na ostatnim usg? Może dlatego już Ci nie robili.
|
#653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ostatnie usg miałam chyba miesiac przed porodem... mogli by mi zrobić choćby po to żeby sprawdzic czy mały aż za nadto nie urósł...bo zapowiadał się duży chłopak a ja rodziłam ponad tydzień po terminie ...
|
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczątka
![]() Właśnie skończyłam sprzątać razem z mamą nasz schowek "na wszystko co się przyda". Wyrzuciłyśmy tyle rzeczy, że jak przyjadą śmieciarze to będą w ciężkim szoku... Stare ciuchy, tapety, kasety, buty, materiały, zniszczone książki itd. Masakra... Od 10 lat nic tam nie było wyrzucane, w ogóle to sama się dziwię jak to wszystko mogło się tam zmieścić.Dzisiaj będziemy przestawiać meble i zaczniemy meblować dzidzię Dzisiaj kolejny wykład w SR - tym razem jakiś film "świat oczami dziecka". Nie wiem czy mój mąż pójdzie czy nie, prawdę mówiąc mi też nie za bardzo się chce. No i u was leje a u mnie duchota i ciepło. Według map leje od trzech dni, ale jakoś tego nie widać.... |
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Witam nowe mamusie ![]() Cytat:
![]() Ilona - współczuję zalanego osiedla i to po raz kolejny naked - duży brzuszek, ale bardzo zgrabny, okrąglutki ![]() martucha - super, że taka okazja wózkowa Ci się trafiła. Wygląda jak nowy ![]() gabisun - Ty "grubasku" ![]() Ja dziś wzięłam się za sprzątanie i w końcu wyniosłam rzeczy (kartony, farba, tapeta) z garderóbki mojego maluszka Poza tym odkurzyłam całą chatkę i zrobiłam pranie także miałam aktywne przedpołudnie.Wczoraj dokładnie uzgodniłam wygląd mebelków do pokoiku dziecięcego i myślę, że będą śliczne Mam nadzieję, że będą gotowe w ciągu 3 tyg. bo już chciałabym się zabrać za pranie, prasowanie, układanie itd.
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#657 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jest super progrma na DWÓJCE! o dzidziusiach, karmieniu piersia i roznych metodach wychowawczych!
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() pozwolicie, że sobie ponarzekam? Miałam dziś jechać pozałatwiać sprawy w firmie i z PZU (obawiam się, że szef nie będzie płacił składek PZU grupowego, a jeśli nawet, to niekoniecznie w terminie, więc muszę przejść na indywidualne kontynuowanie, żeby dostać potem jakąś kasę za urodzenie dziecka). Mimo, że ciągle leje, pogoda nie jest (właściwie nie była) w stanie mi przeszkodzić. Niestety - ledwie wyjechałam spod domu i spierniczyła mi się jedna wycieraczka przedniej szyby i to od strony kierowcy! Całe szczęście byłam blisko domu (500 metrów) i wróciłam bez problemu (bo druga jeszcze działa)... Do tego wszystkiego zepsuła się parasolka, więc w drodze z garażu do mieszkania przemokłam! mam dość deszczu ![]() --------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
taka pogoda, jaką mamy od prawie tygodnia, źle na mnie wpływa.. Wczoraj pierwszy raz od kilku m-cy spałam w ciągu dnia! Po prostu chodzę nieprzytomna. A kawa raczej nie podnosi mi ciśnienia... Chyba, że na chwilkę... Ale super
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Witam babeczki duużo napisałyście i nie chce mi się cofać i odpisywać każdej
![]() naked21, brzuszek - dalej cudny gigancik ![]() NIKaP-n , włoski super, a siostrzenica słodka pyza ![]() mszu, kurteczka bardzo fajna a i brzuch powinien się zmieścić Klarissa, czekamy na zdjęcia a Twój mąż to może po prostu taki "sztywny" jako model? Mój np nie znosi być fotografowany.martucha84, )Byłam dziś u ginki z wypisem ze szpitala, przy okazji powiedziałam o tym, że mi brzuszek ciągnie i twardnieje nawet jak siedzę i nic nie robię. Zbadała - wszystko jest ok. Nic nie popuszcza, ale mam brać nospę 3x1 i w razie czego z karta ciąży do szpitala. A na kolejną wizytę - po 6 września 2 tyg przed terminem. Ale to dlatego, że ginka gdzies tam wyjeżdża pod koniec sierpnia, a wcześniej nie ma sensu przychodzić.Tak więc następnej wizyty może nie doczekam ![]() A wczoraj odebraliśmy Borysowy wózek ze sklepu Teraz się nim zachwycam Tylko kółek mąż nie chciał zamontować - dzid jeden Zamieszczam jedno zdjęcie robione wieczorkiem więc z fleszem. Normalnie się tak nie świeci
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-07-28 o 13:04 Powód: skleroza ^^ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

(to jest cena z fotelikiem i adapterami do maxi cossi, bo ja taki chce fotelik) wozek 4 kolowy, bo 3 mi sie nie podobaja. Maja dodac folie i moskitiere- ale tylko do gondolki. Jezeli chcesz do spacerowki musisz sobie dokupic, torbe i parasol tez- ale na allegro mozna taniej dokupic te dodatki
A w którym entliczku wyłaś? Ja koniecznie chce ten zielony Jungle. Zakochałam się tym wózku od początku . Na parasolce mi nie zależy bo te nowe mają opcję bardzo niskiego opuszczania budy.
więc jak dla mnie się nie opłaca 
no i jestem w miare obrobiona i wypoczeta z powrotem
pocieszam się tym że boli ponoć tylko na początku a potem przestaje 

Ognisko zawsze mozna zamienic na grilla na klatce. 

ja oszaleje