Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 12:57   #661
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Co do wózka to kupujemy Jumper X, tylko nie wiemy jeszcze na który z dwóch wzorów się zdecydować? szaro-czerwony czy szaro-zielony

i jakoś nie opuszczają mnie przeczucia, że urodzę przed terminem (oby tylko nie za wcześnie), więc chyba niedługo zabiorę się za pranie ciuszków niemowlęcych i pakowanie torby do szpitala...eh...jak ten czas leci

ja bym wybrała ten szaro-zielony, choc bardzo jasny jest i pewnie brudzący.. Ale widziałam na żywo i mi się podoba

a co przeczucia - mam tak samo...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:58   #662
cellaris
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Hej dziewuszki,umnie jak u reszty dalej leje, przeziębienie dalej trzyma (dobrze,że temp. w normie ), a ja czekam na siostruchę bo dziś w odwiedzinki przyjeżddża, tż w pracy do 23 to przynajmniej sama nie będę.
A tak wogóle to witam nowe mamusie glamour, wiedzmam

Bordowa ale ci zazdroszczę,że do 36tc został ci tylko tydzień, ja mam jeszcze przed sobą całe długie 6 tygodni

naked, nikuś fajne zdjęcia

Ilonko, aaneczko współczuję zalania, mam nadzieję,że woda szybko opadnie.

mszu ja mam tez podobną kurteczkę i bym się w nią zmieściła gdyby nie moje cycorki
tak więc zostaje mi poncho, dobrze,że kupiłam ostatniej jesieni.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-07-28 o 13:05
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:00   #663
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ludziom koniec ciąży się kojarzy zjakimś gigantycznym brzuchem... Mnie też wszyscy mówią, że "to chyba początek ciąży" taaa, 8 miesiąc to rzeczywiście "sam początek"...

Ja wczoraj byłam w końcu na sesji foto.
Mnie też mówią,że mam mały bęben.W sumie tak sie dziś przyjrzałam i chyba mają rację.Jak na 8 miesiąc to nie jest za wielki.

A fotkami musisz się koniecznie pochwalić

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ale strasznie ciężko mi idzie wstawanie z fotela, gramole się jak ostatnia ciamajda

a znów moi znajomi to mnie wykluczyli z wszelkich imprez
Kochana ja nie mam za dużego brzucha,ale żeby wstać w fotela to muszę się nieźle rozbujać,albo ktoś mi musi podać rękę,także już sobie wyobrażam jak u ciebie z tym musi być skoro brzuszek taki pokaźny

A moje niedzieciate jeszcze kumpele to jakiegoś paraliżu dostały i nie wiedzą jak się ze mną obchodzić.Jak już sie z nimi umówię na soczek to jakieś sztywne są teraz i tylko o ciąże mnie pytają,jakby nie mozna było o czymś innym porozmawiać...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
KUPILAM WOZEKKKKK
Super.bardzo mi się podoba i faktycznie wygląda jak nowy Niech się dobrze sprawuję

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Poza tym dzis w naszej wsi wprowadzono alarm powodziowy..
Współczuję...
Ta pogoda nie jest normalna.NIgdy nie było tak,żeby z dnia na dzień z 36 stopni nagle zrobiło się o połowę mniej 18... Nie ma co się dziwić,że tyle ludzi choruję,słabnie,no a my ciężarówki to już całkiem...

Piję kawę,bo jakaś pijana chodzę.Wieczorem idziemy na kolejne zajęcia w SR.Pewnie znowu mój Tż będzie przysypiał

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:16   #664
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
KUPILAM WOZEKKKKK x landera xa taki jak chcialam, za 900 zl, uzywany bardzooo krotko w idealnym stanie swietny jest - ma spiworki do gondolki i do siedziska moskitiery przeciwdeszczowe folie i parasolke, musze dokupic tylko torbe bo nie mam ale to juz pikus

no to zostaje nam tylko fotelik no i posciel do lozeczka i koniecccc wrzucam kilka fotek i ide was nadrabiac

ale sie cieszeeeee
zarąb.isty cena, stan no i kolor ale Wam się udało, super!!

dziekujemy za wszystkie miłe słowa co do apartamentu Filipka

ycnan: piekny avatar

co do pogody.. ja i tak siedzę w domku, więc deszcz mi nie przeszkadza a dużo lepiej czuję się teraz niż wte gorączki jutro jadę do Wrocławia na cały dzień po materiały do pracy mgr, już to widzę teraz ledwo łażę po domu a co dopiero po wielkim mieście hehe no ale już ostatni dzwonek i w sierpniu zamierzam prackę mieć napisaną

angelikaw
Stary 2010-07-28, 13:24   #665
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Dziewczynki doradzcie ile pieluch tetrowych i flanelowych musze miec do ulewania, wycierania, podkladania itd (docelowo bede uzywala "pampersow").

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:32   #666
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Dziewczynki doradzcie ile pieluch tetrowych i flanelowych musze miec do ulewania, wycierania, podkladania itd (docelowo bede uzywala "pampersow").

Ja kupiłam 30 sztuk tetry i 5 flanelowych Myślę że starczy

Ale się napaliłam na ten wózek ale poczekam jeszcze 2 lub 3 tygodnie na te promocje

Ciągle pada Mam nadzieje że dziś przestanie bo potrzebujemy się wydostać po 21 z osiedla na ćwiczenia z TZ
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:37   #667
bordowa
Wtajemniczenie

ycnan To Ty kupiłaś Coneco V3? Ja też się moim zachwycam Albo to przez flesz albo Twój jest troszkę bardziej żółty. Ja się zakochałam w mojej zieleni

naked21 Ja też wolę tą pogodę niż upały Chociaż ciśnienie chyba wariuje i trochę osłabiona się czuję.
Uważaj na siebie jutro w tym Wrocławiu

starapanna Ja kupiłam 10 szt. tetrowych i 3 flanelowe, ale nie mam pojęcia, czy to odpowiednia ilość

Właśnie zabieram się za pisanie mojemu Tż, co jeszcze trzeba kupić ... Tak na wszelki wypadek, bo ja przez to twardnienie boję się już chodzić na zakupy no i jeśli faktycznie mam pójść na pierwszy "odstrzał" to lepiej niech wie, czego brakuje i szybko kupuje
Stary 2010-07-28, 13:50   #668
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam Mamuśki
U nas dziś od rana było pochmurno ale strasznie duszno, wysoka wilgotność. Teraz zaczyna się chyba przejaśniać. (zdążyłam to napisać i luneło)

Cytat:

oto my w 33 tc Filuś waży już 2400:
Ten Twój brzuchal jest naprawdę megaaaa Jak Ty z nim funkcjonujesz

Cytat:
Napisane przez wiedzmam Pokaż wiadomość
witajcie,
jestem tutaj nowa, dopiero niedawno trafiłam na te forum,
Witaj

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Jak usłyszała niecały m-c to nie chciała wierzyć. Czy aby na pewno wszystko ok? Dlaczego mam mały brzuch? Przecież 2800 to normalna waga na 37tc?
Wielkość brzucha nie zależy od wielkości dziecka. Liczy się też to ile jest miejsca tam w środku np. między biodrami ale także ilość wód płodowych i budowa kobiety. Jeśli dzieciątko nie ma miejsca w środku to brzuchal idzie mocno do przodu a czasami dziecko mieści się i brzuszek jest mały (patrz Gabisun) mimo, że dziecko normalnej wielkości a mama szczuplutka.

Nika na każdym wklejanym przez Ciebie zdjęciu wyglądasz inaczej

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

Czy wskazanie do cc może wypisać tylko lekarz prowadzący? Byłam na USG w 33 tygodniu i więcej nie będę miała (nfz ...) i mała nie jest obrócona, a moja doktorka spojrzała na ten wypis z usg i powiedziała "wszystko w porządku" To mam teraz czekać do porodu i liczyć, że się obróci czy jak?
Mi się wydaje, że powinni zawsze przed porodem robić USG, przecież muszą sprawdzić ułożenie i wielkość dziecka. Skierowania Ci nie dał bo to za wcześnie, wypisuje się chyba dopiero w okolicach 37 tygodnia.
Będziesz czuła jak się przekręci (inne odczuwanie ruchów), jeśli będziesz przed porodem pewna że się nie obrócił to wymusisz usg.

Cytat:
[COLOR=Sienna]
Może paklanki? (jest sens kupować czy będziecie zawijać pieluchy w zwykłe torebki cienkie-jednorazówki)
Co do wózka to kupujemy Jumper X, tylko nie wiemy jeszcze na który z dwóch wzorów się zdecydować?
Paklanki też kupię- koszt niewielki, a może się sprawdzą? One chyba jakoś pachną, więc dają inny efekt niż zwykła torebka foliowa

Mi się podoba bardziej wózek szaro-czerwony.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
C

Ja od wczoraj chodzę lekko nabuzowana.
Dobrze zrobiłaś. Terminy wizyt się ustala a nie oznajmia rodzinie, że "przyjeżdżam".

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Męzuś z tata ratuja sklep mojego ojca, bo go zalewa...
Magazyn juz zalany jest i nie było szans go uratować...
No to współczuję.... ta pogoda w tym roku szaleje- albo upał albo ulewy. Mogłoby się wyśrodkować.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Byłam dziś u ginki z wypisem ze szpitala, przy okazji powiedziałam o tym, że mi brzuszek ciągnie i twardnieje nawet jak siedzę i nic nie robię. Zbadała - wszystko jest ok. Nic nie popuszcza, ale mam brać nospę 3x1 i w razie czego z karta ciąży do szpitala. A na kolejną wizytę - po 6 września 2 tyg przed terminem. Ale to dlatego, że ginka gdzies tam wyjeżdża pod koniec sierpnia, a wcześniej nie ma sensu przychodzić.
To dziwne- 6 tygodni bez wizyty w III trymestrze???? Przy bólach i ciągnięciach brzucha Teraz wizyty powinny być częstrze- ja mam co 3 tygodnie.
Jak kiedyś mój lekarz był 3 tygodnie na wolnym i w tym czasie wypadała wizyta to kazał mi mi iść pokazać się innemu lekarzowi- polecił kolegę, któremu na ten czas przekazał "bazę danych" komputerową i ten nowy lekarz zrobił notatki z wizyty.

Cytat:
Sama się zastanawiam i wezmę chyba 10 tetrowych i 3 flanelowe. Koszt niewielki, najwyżej będą do mycia podłóg

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:50   #669
ycnan
Zadomowienie

naked21, dziękuję
A z pracą mgr, może się zaweźmiesz i skończysz. Nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
ycnan To Ty kupiłaś Coneco V3? Ja też się moim zachwycam Albo to przez flesz albo Twój jest troszkę bardziej żółty. Ja się zakochałam w mojej zieleni
Ano, V3 Mustang. I to raczej flesz tak zażółcił kolor

starapanna, chyba wystarczająca ilość pieluszek to jakieś 10-15szt tetrowych i 3-5 flanelowych W razie czego dokupić można
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:50   #670
martynka81
Rozeznanie

hej dziewczynki,

juz mamy nowy komputerek i ja w koncu dostep do neta, trzy dni wytrzymalismy bez i wczoraj zakupilismy nowego laptoka
przepraszam, ze nie odpisze wszystkim z osobna.

od pon. nie poznaje swojego organizmu, jak do tej pory śmigalam i nic mi nie przeszkadzało, nie bolało i w ogóle czułam sie super, a od pon. własnie zle spie, w nocy jak wstaje to plecy mnie bola dołem ( teraz to i w dzien tez bolą), poza tym krocze jakos tak boli, jakby dzidziolek naciskal, a do tego mialam wczoraj pare razy takie skurcze (bole) jak przy miesiączce...no i jak po nocy wstaje to ledwo do łazienki dochodze bo mnie biodra bolą i posladki. A i wczoraj i dzis rano biegunke miałam (jednorazowo wprawdzie, ale zawsze) i sama nie wiem co to wszystko znaczy, naczytałam sie w "Oczekiwaniu na dziecko", ze takie objawy to przedwczesny poród moze byc..... Moze to tylko przepowiadajace te skurcze, ale i tak poleciałam dzis do lekarza sie zapisac mojego, a on na urlopie no i na razie leżę i tych skurczy na razie nie mam, ale nie wiem czy by na IP nie pojechac i sprawdzic. A jak tydzien temu byłam na wizycie to wszystko oki było. No nic jak sie dalej tak bede czuc albo skurcze sie powtórzą to pojade na ta IP.

ale sie nagadałam, przepraszam, ze tak tylko o sobie ale jakos dzis mam dosc tego samopoczucia...........a jeszcze tyle rzeczy mam do zrobienia.........no ale siła wyższa i trzeba leżeć....

dla wszystkich
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:55   #671
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam 10 tetrowych i 3 flanelowe... Myślę, że to w zupełności wystarczy.
Stary 2010-07-28, 14:00   #672
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 10 tetrowych i 7 flanelowych.
Jak będzie trzeba dokupię jeszcze 10 z tetry
Stary 2010-07-28, 14:11   #673
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 20 tetrowych takich zwykłych, cieńszych i 10szt. grubych kolorowych. Myślę, że będzie akurat, tak żeby non stop nie prać, bo ja będę też podkładać tetrę do wanienki

Ja już nie mogę się doczekać swojego wózka

Ja dzisiaj mam skończony 35 tydzień kiedy to zleciało
zaczynam sobie powoli zdawać sprawę, że poród może się zacząc w każdej chwili
Słyszałam opowieści o różnych symptomach zbliżającego się porodu: biegunka, rozdrażnienie, dziwny nastrój, miala któraś z naszych multimamuś coś takiego? czy od razu bach, skurcze albo wody? odchodził wam czop stopniowo czy od razu wyleciał cały?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 14:13   #674
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Dzieki Babki, wiem, mozna dokupic, ale w sklepach ceny sa dosc wysokie wolalabym od razu na all kupic i miec spokoj za jedna przesylka.
Qrcze chyba kupie z 20 tetrowych, tak jak piszecie najwyzej bedzie do mycia okien , a ceny na all bardzo kusza.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 14:33   #675
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
I mimo to nadal pracujesz?
no niestety- pracoholik ze mnie Ale mam lekką pracę, niestresującą, fajna atmosfera. No i staram się robić wszystko ostatnio na zwolnionych obrotach

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
a ja wręcz przeciwnie.. wolałam te tropikalne upały....
taka pogoda, jaką mamy od prawie tygodnia, źle na mnie wpływa.. Wczoraj pierwszy raz od kilku m-cy spałam w ciągu dnia! Po prostu chodzę nieprzytomna. A kawa raczej nie podnosi mi ciśnienia... Chyba, że na chwilkę...
no a ja właśnie byłam ledwo żywa w te upały. A teraz wszystko wróciło do normy- znowu mnie energia rozpiera

Cytat:
ja bym wybrała ten szaro-zielony, choc bardzo jasny jest i pewnie brudzący.. Ale widziałam na żywo i mi się podoba
no wiem...trochę jasny. Podobają mi się te grafitowe wózki, ale znowu trochę za ciemne- jakby były tylko w jednym kolorze to by nie było problemu a tak- za dużo zastanawiania

a co przeczucia - mam tak samo...
no to zobaczymy jak tam nasza intuicja

co do wózków- w tej chwili jest chyba 2:1 dla szaro-zielonego
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 14:42   #676
Majka232
Zakorzenienie

ninaad - i lekarz nie wysłał Cię na zwolnienie... Niebardzo rozumiem Twoje podejście do pracy bo nawet nie stresujące zajęcie, ale zawsze to jakieś obciążenie dla organizmu, bo nie możesz sobie poleżeć w pracy itd.
Co do kolorów to jestem za szaro-zielonym (ale bez serc )
Stary 2010-07-28, 14:48   #677
fem
Raczkowanie

witam w kolejny dzień mojego nadrabiania... ale uwaga zostało już mniej niż ostatnio... jestem tylko jeden dzień w plecy (jakieś 4 str.), więc postanowiłam już troszkę wam poodpisywać

bordowa bidulko damy radę i wytrwamy... zostaje nam tylko teraz się nie przemęczać i troszkę powyręczać naszymi tż

MisQa miałam podobną sytuację z zakupami, tylko że sąsiadka mnie dorwała i nie pozwoliła dźwigać i jeszcze ochrzan zebrałam

Ray jestem pozytywnej myśli, że wszytko jednak będzie dobrze, tylko staraj się oszczędzać, nawet ta cesarka może nie być najgorsza... a mała może jeszcze się przekręci, bo jej się znudzi jedna pozycja, albo przestraszy się cięcia

starapanna bidulka następna bądźmy pozytywnych myśli, że wytrzymasz przynajmniej jeszcze 2 tygodnie... oszczędzaj się dużo i zaciskaj nogi

mszu jak czytam twoje posty, to się uśmiecham zawsze rzeczowo piszesz i nie owijasz w bawełnę, lubię takie osobowości, choć samej słowa krytyki przychodzą mi z trudem...

Cytat:
Napisane przez gabisun
zresztą mi mężyk nawet za szybko chodzić nie pozwala, co chwilę słyszę tylko "nie biegaj" jak za szybko telefon od niego odbiorę to też jest: "biegłaś?!"
zabawny mąż "nie biegaj"

Cytat:
Napisane przez Majka232
jejku przed praniem muszę obciąć metki, posortować kolorystycznie, uprać, poprasować, a później ułożyć rozmiarami i rodzajami Już się nie mogę doczekać
tyle roboty ja tez mam, ale jaka radość z tego... ja startuje z praniem dopiero po remoncie, który się zbliża wielkimi krokami, już od poniedziałku, a najchętniej juz bym wszystko posegregowała

Cytat:
Jaki kremik kupujecie dla dziecka do smarowania buźki, taki nadający się na zimę i spacerki w chłodne dni?
ja kupiłam i używałam już nawet NIVEA na każdą pogodę

będę odpisywała ratami... mam nadzieję, że się nie pogniewacie

WSZYSTKIM BRZUCHATKOM WYSYŁAM POZYTYWNE FLUIDY, coby się nie zamartwiały i nie przemęczały za bardzo

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 14:52   #678
Majka232
Zakorzenienie

fem - to nie będę ostatnia z tym praniem , bo najwcześniej wezmę się za to pod koniec sierpnia, bo mebelki muszę wcześniej wywietrzyć przez kilka dni, a najpierw to muszę je w ogóle mieć
Stary 2010-07-28, 15:01   #679
cellaris
Rozeznanie

szczęśliwa ja mialam podobnie, moja ginka od poniedziałku jest na urlopie,ale jeszcze dwa dni przed nim mnie pooglądała i dała namiary na lekarza, który przejął wszystkie jej zaciążone pacjentki "w razie czego", a kolejną wizytę mam zaraz po jej powrocie to będzie 3 tyg. przerwy. Wogóle powiedziała,że teraz wizyty co 2 tyg.będą.

Co do pieluch ja mam 6 tetrowych i 3 flanelowe jakby co to dokupię.

ninad ty idź na L4 i już się z tą pracą nie wygłupiaj

martynka moja kumpela miała pod koniec ciąży właśnie biegunki, podobno tak się oczyszczają jelita,ale u niej to miesiąc prawie trwało, wiesz kilka dni trzymało, potem przechodziło i tak falami. Więc bez paniki jeszcze trochę czasu masz
Stary 2010-07-28, 15:14   #680
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
fem - to nie będę ostatnia z tym praniem , bo najwcześniej wezmę się za to pod koniec sierpnia, bo mebelki muszę wcześniej wywietrzyć przez kilka dni, a najpierw to muszę je w ogóle mieć
hehe spoko,ja też dopiero będę prać pod koniec sierpnia.
Jeszcze zamierzamy pokoik odmalować bo zniszczył się trochę ostatnio....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 15:18   #681
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
moja kumpela miała pod koniec ciąży właśnie biegunki, podobno tak się oczyszczają jelita,ale u niej to miesiąc prawie trwało, wiesz kilka dni trzymało, potem przechodziło i tak falami. Więc bez paniki jeszcze trochę czasu masz
Kurde, ja chyba faktycznie niedługo urodzę, już od ponad tygodnia tak mam
Stary 2010-07-28, 15:28   #682
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki Babki, wiem, mozna dokupic, ale w sklepach ceny sa dosc wysokie wolalabym od razu na all kupic i miec spokoj za jedna przesylka.
Qrcze chyba kupie z 20 tetrowych, tak jak piszecie najwyzej bedzie do mycia okien , a ceny na all bardzo kusza.
Ja kupiłam 20 tetry i chyba 10 flaneli, tez na allegro, wolałam trochę więcej wziąć w razie w niż potem przepłacac na miejscu.

Ja jeszcze nic nie poprałam, muszę część rzeczy jeszcze pozamawiać, bo jak wczoraj posegregowałam ubranka to wyszło, że mam tylko 3 komplety na 56 a reszta większe. Wszystko czeka na pranie i prasowanie. Pokoik maleńkiej zwalnia się za półtora tygodnia więc muszę go najpierw uprzątnąć. Dziś zamówiłam meble do niego. Także duużo rzeczy zostawiam na ostatnią chwilę. Wózek zamówimy jak mąż będzie miał urlop czyli w połowie sierpnia. Mam nadzieję, że dojdzie na czas Zdecydowaliśmy się na jedo fyn 4ds w tym kolorze co na fotce.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 15:29   #683
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Babińcu mój... juz mniej wiecej wiem ile tych pieluch tetrowych, a gdzie takie cos mozna kupic? Zrobiłam dzis małe tournee po mojej miescinie. udało mi sie zaliczyc 2 apteki i rossmana i wszedzie robia wielkie oczy, jakbym niewiadomo o co pytała...

druga rzecz... maść penathen... bylam w aptece i mieli tylko penathen creme... wiec chyba nie o_to_kaman...

normalnie juz mnie zaczynaja te zakupy wkurzac... to samo mam z wozkiem, uparłam sie na tego espiro, mieszkam prawie w stolicy, milion sklepow i okazuje sie ze prawie nigdzie go nie ma. a w Płocku rodzinnym miescie mojego meza, w pierszych dwóch sklepach do kotrych udalo mi sie dodzwonic... SĄ w dodatku w roznych kolorach!

jade wiec w ten weekend do Płocka, a co! A Warszawe mam gdzieś!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-28, 15:42   #684
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Wózek zamówimy jak mąż będzie miał urlop czyli w połowie sierpnia. Mam nadzieję, że dojdzie na czas Zdecydowaliśmy się na jedo fyn 4ds w tym kolorze co na fotce.
bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Babińcu mój... juz mniej wiecej wiem ile tych pieluch tetrowych, a gdzie takie cos mozna kupic? Zrobiłam dzis małe tournee po mojej miescinie. udało mi sie zaliczyc 2 apteki i rossmana i wszedzie robia wielkie oczy, jakbym niewiadomo o co pytała...

druga rzecz... maść penathen... bylam w aptece i mieli tylko penathen creme... wiec chyba nie o_to_kaman...

normalnie juz mnie zaczynaja te zakupy wkurzac... to samo mam z wozkiem, uparłam sie na tego espiro, mieszkam prawie w stolicy, milion sklepow i okazuje sie ze prawie nigdzie go nie ma. a w Płocku rodzinnym miescie mojego meza, w pierszych dwóch sklepach do kotrych udalo mi sie dodzwonic... SĄ w dodatku w roznych kolorach!

jade wiec w ten weekend do Płocka, a co! A Warszawe mam gdzieś!
u nas w tesco są pieluchy tetrowe, których ja wprost nie trawię mam może z 10 tak na w razie wu, mam też sporo w domu bawełnianych i dokupiłam flanelowe. Nie wyobrażam sobie tą sztywną, nieprzyjemną tetrą wycierać takiego kilkudniowego pycholka a co do maści to może... Bepanthen??

ja z kosmetyków już mam właśnie Bepanthen, Octanisept, Oilatum i sudocrem (tak doraźnie nie na codzień) 2 płyny do kąpieli: Nivea i Babydream, 2 rodzaje chusteczek: Pampers i Nivea. No i nożyczki, szczotke z naturalnego włosia achhh dziś właśnie przyszedł laktator, wszelkie smoczki, osłonki i naprawdę jeszcze troszkę i chcę rodzić

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-28 o 15:46
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 15:44   #685
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
u nas w tesco są pieluchy tetrowe, których ja wprost nie trawię mam może z 10 tak na w razie wu, mam też sporo w domu bawełnianych i dokupiłam flanelowe. Nie wyobrażam sobie tą sztywną, nieprzyjemną tetrą wycierać takiego kilkudniowego pycholka

dziek nakedi! a gdzie mozna kupic bawełniane i flanelowe?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-28, 16:00   #686
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Martucha trochę mnie uspokoiłaś najgorsze jest to,że właśnie każdy mówi, że kobieta jest do tego stworzona, że pokarm ma każda itp. a czasami coś się jednak nie udaje i można się załamać. Ale będziemy się nawzajem na forum wspierać i będzie dobrze a kiedy masz kolejną wizytę? ciekawe u kogo się zacznie... może jednak Bordowa nas wyprzedzi
wydaje mi sie ze najwazniejsze jest sie nie poddac gdy przyjdzie chwila zwatpienia damy rade
ja mam wizyte 6 sierpnia ale moge niedoczekac... czasem mam wrazenie ze nic sie nie wydarzy ze luz a czasem ze zaraz urodze...
teraz od 2 dni mam takie upierdliwe bole pachwin ze szok.. nie jakos mocno ale tak mnie ćmia ze nie daje rady wkurza to strasznie jakbym w maratonie wlasnie biegla...

Cytat:
Bardzo ładny, faktycznie stan super. I jak sobie porównam ten wózek za 900 zł i stan wózka który mi bratowa chciała sprzedać za tyle samo (i nadal się trochę focha z tego powodu, że ja nie chcę) to różnica jest jak między mercedesem i maluchem... Twój wygląda jak nowy
Wiesz, u nas odwrotnie - tż spięty, a przecież fotograf to jego kolega, nie mój. Ale tż w ogóle nie za bardzo chciał te zdjęcia i w sumie zrobił to tylko dla mnie, chociaż potem panowie wypili sobie jakąś butelczynę whisky i tż wracając do domu półprzytomny wymamrotał, że "nie było tak tragicznie" po czym padł na łóżko i tak już został A nasza córcia za to w nocy tak szalała, że przez chwilę myślałam, że mi normalnie brzuch rozerwie...
wlasnie dlatego go kupilam bo super wyglada
aaaa co do fotek napewn beda fajne jakby nie bylo to beda dla was wyjatkowe wiec zwala was z nog

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam sprzątać razem z mamą nasz schowek "na wszystko co się przyda". Wyrzuciłyśmy tyle rzeczy, że jak przyjadą śmieciarze to będą w ciężkim szoku... Stare ciuchy, tapety, kasety, buty, materiały, zniszczone książki itd. Masakra... Od 10 lat nic tam nie było wyrzucane, w ogóle to sama się dziwię jak to wszystko mogło się tam zmieścić.Dzisiaj będziemy przestawiać meble i zaczniemy meblować dzidzię
wowwww to niezle pojemny byl ten schowek
mam nadzieje ze sie nieprzemeczylas...

Cytat:
martucha - super, że taka okazja wózkowa Ci się trafiła. Wygląda jak nowy

Ja dziś wzięłam się za sprzątanie i w końcu wyniosłam rzeczy (kartony, farba, tapeta) z garderóbki mojego maluszka Poza tym odkurzyłam całą chatkę i zrobiłam pranie także miałam aktywne przedpołudnie.
Wczoraj dokładnie uzgodniłam wygląd mebelków do pokoiku dziecięcego i myślę, że będą śliczne Mam nadzieję, że będą gotowe w ciągu 3 tyg. bo już chciałabym się zabrać za pranie, prasowanie, układanie itd.
dziekuje , widze ze ciebie tez wzielo na porzadku kurde chyba podswiadomie coraz wiecej z nas sie "szykuje" do tego wielkiego dnia

Cytat:
wozek sliczny i jeszcze ten kolor
dziekuje

Cytat:
hejka
pozwolicie, że sobie ponarzekam?
jasneee a co ale fakt faktem dzien jakis pechowy glowa do gory

Cytat:
martucha84, Wózek naprawde fajny i w świetnym stanie (przynajmniej na zdjęciach )
dziekuje i gratuluje udanej wizyty
Stary 2010-07-28, 16:08   #687
martucha84
Zakorzenienie

ninaad ja bym brala szaro filoetowy

kasienka1701 dziekuje

naked21 dziekuje D

starapanna ja mam 12 tetrowych 2 tetrowe kolorowe taki jakis bajer i 3 franelowe to na bank wystarczy

gabisun tez o tym mysle.. a co smieszne cokolwiek sie zaczyna ze mna dziac (gorsze samopoczucie rozdrazanienie ostatnio te bole pachwin) to sie zaczynam schizowac czy to juz to

naked widze ze wyprawka kosmetyczna skompletowana super

przepraszam za post pod postem cos sie pokielbasilo....
Stary 2010-07-28, 16:22   #688
cellaris
Rozeznanie

dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, też chciałabym być przynajmniej w 35tc, byłabym spokojniejsza powodu tych moich ciągnięć brzucha a tak muszę w stresie czekać
Stary 2010-07-28, 16:27   #689
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiedzmam Pokaż wiadomość
witajcie,
jestem tutaj nowa, dopiero niedawno trafiłam na te forum,
przyjmiecie mnie do siebie?
może dodam jeszcze, że jestem w 28 tyg ciąży no i w tym roku kończę 30 lat...
Witaj
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Przecież 2800 to normalna waga na 37tc?

Wklejam mój new fryz z mroźną czekoladą (trochę spraną), świeże brewki zrobione i o matko nie wiedzialam, że mam tyle włosków w nosie;D trza się tym zająć. Znalazłam w szafie taka atłasową koszulkę (nocną) i łażę w niej po domu, bo taka chłodna
No i poznajcie moją siostrzenicę- Oto Shania w wieku 9m-cy
teraz ma już prawie 13
Moja koleżanka urodziła w 36 tc piękną zdrową dziewczynkę która ważyła 2600
Super fryzurka
Cytat:
Co do wózka to kupujemy Jumper X, tylko nie wiemy jeszcze na który z dwóch wzorów się zdecydować? szaro-czerwony czy szaro-zielony
Mi bardziej podoba się szaro-zielony
Cytat:
No to ja mam 95 cm w 32 tc. Chudzielcu ty

Ja wczoraj byłam w końcu na sesji foto. Na początku było dziwnie, mój tż po pierwsze nie bardzo chciał w ogóle pozować, sztywny był jak kołek, poza tym najnormalniej w świecie był zazdrosny, że się "wdzięczę do aparatu" (taa, najlepiej jakbym płakała chyba... chociaż akurat taka zazdrość jest całkiem miła bo nawet fotograf zauważył i skomentował, że w tym stanie i tak mnie nikt nie ukradnie więc mój tż nie musi mieć miny mordercy ). Ale potem już jakoś poszło luźniej . Część zdjęć mamy zrobionych cyfrowo, część aparatem analogowym. Jednak na zdjęcia będziemy musieli trochę poczekać bo to kolega, robi nam za friko i głupio go popędzać a sami też mają małe dziecko więc mają co robić po pracy. Te, które zrobiono cyfrowo widziałam w wersji roboczej i kilka mi się strasznie podoba. No i nasłuchałam się tyle komplementów jaka jestem piękna, seksowna i w ogóle boska , że szok (i może dlatego tż taki zazdrosny, ale sam to się wysila, na zasadzie - ja: "podobam ci się?" on: "noooo"... lub "uhmmmm" )

Ale jak dla mnie to przede wszystkim przednia zabawa. Żałuję trochę, że tż był taki sztywny, bo można było dużo więcej fajnych zdjęć porobić gdyby nie miał przez pierwsze 2h miny jakby mu ojca kliszą zabili
Ja w 33 tc mam 109 cm
No to czekamy na fotki z sesji
Cytat:
KUPILAM WOZEKKKKK x landera xa taki jak chcialam, za 900 zl, uzywany bardzooo krotko w idealnym stanie swietny jest - ma spiworki do gondolki i do siedziska moskitiery przeciwdeszczowe folie i parasolke, musze dokupic tylko torbe bo nie mam ale to juz pikus

no to zostaje nam tylko fotelik no i posciel do lozeczka i koniecccc wrzucam kilka fotek i ide was nadrabiac

ale sie cieszeeeee
Ładny
Cytat:
A wczoraj odebraliśmy Borysowy wózek ze sklepu Złożyliśmy, posprawdzaliśmy - cały Teraz się nim zachwycam Tylko kółek mąż nie chciał zamontować - dzid jeden

Zamieszczam jedno zdjęcie robione wieczorkiem więc z fleszem. Normalnie się tak nie świeci
Również ładny wózeczek
Cytat:
Ja mam 10 tetrowych i pare flanelowych
Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
naczytałam sie w "Oczekiwaniu na dziecko", ze takie objawy to przedwczesny poród moze byc..... Moze to tylko przepowiadajace te skurcze, ale i tak poleciałam dzis do lekarza sie zapisac mojego, a on na urlopie no i na razie leżę i tych skurczy na razie nie mam, ale nie wiem czy by na IP nie pojechac i sprawdzic. A jak tydzien temu byłam na wizycie to wszystko oki było. No nic jak sie dalej tak bede czuc albo skurcze sie powtórzą to pojade na ta IP.
Odpoczywaj dużo a jak skurcze będą się powtarzać to zawsze możesz pojechać do szpitala żeby sie upewnić czy wszystko wporządku
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Słyszałam opowieści o różnych symptomach zbliżającego się porodu: biegunka, rozdrażnienie, dziwny nastrój, miala któraś z naszych multimamuś coś takiego? czy od razu bach, skurcze albo wody? odchodził wam czop stopniowo czy od razu wyleciał cały?
A ile czasu przed porodem mogą pojawić sie takie objawy?
Cytat:
Zdecydowaliśmy się na jedo fyn 4ds w tym kolorze co na fotce.
Ładny

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 16:38   #690
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
co do wózków- w tej chwili jest chyba 2:1 dla szaro-zielonego
my mamy ten:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=337

ani za ciemny, ani za jasny.. w sam raz.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
WSZYSTKIM BRZUCHATKOM WYSYŁAM POZYTYWNE FLUIDY, coby się nie zamartwiały i nie przemęczały za bardzo
dla Ciebie również ;*

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

pieluchy tetrowe kupowałam na Allegro, ale można je kupić w każdym sklepie z art. dziecięcymi, a także w marketach. np. w Carrefourze.

a maść na brodawki (i odparzenia) to Bepanthen.
-----

przestało padać, więc pojechałam do pracy. Z powrotem ryzykowałam, bo zaczęło mżyć i kropić, ale powoli, z jedną działającą wycieraczką, wróciłam szczęśliwie do domu. Jutro jadę do PZU, ale już naszym autem...

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-07-28 o 16:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości