Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 16:39   #691
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

martucha - takie porządki, przemeblowania, remonty itd. to syndrom wicia gniazda

naked - gdzie kupiłaś bawełniane pieluchy? One są jednokolorowe? Nigdzie takich nie widziałam... a też bym kilka zakupiła

Mój brzuch 29t5d
Stary 2010-07-28, 16:43   #692
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
dziek nakedi! a gdzie mozna kupic bawełniane i flanelowe?
też w sklepach z art. dziecięcymi.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 16:45   #693
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
my mamy ten:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=337

ani za ciemny, ani za jasny.. w sam raz.
a jak oceniasz fotelik w tym zestawie?

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 16:47   #694
Ray
Zakorzenienie

hello

cellaris my jedziemy na jednym wozku ja cie rozumiem byle by dotrwac do 36 tyg i bede spokojniejsza tez.
a narazie to sie boje by nie urodzic bo za wczesnie duzo....

dzis pojechalam do miasta z tz poszukac tego poncza (sadzilam ze moze w sklepie gdzies bedzie) i tak mi dziecko na kosc ogonowa naciskalo i na dol ze normalnie jak bym pilke musiala udami trzymac i isc. szlam jak kaleka tempem zolwia wrocilam i nospa i leze...

swoja droga zakupy juz ebde robic na necie normalne mi sie nie chce nawet po sklepach chodzic.... jeszcze jak widze swoj tylek i uda w lustrach to masakra :d murzynski zadek

ja nie wiem w ciazy najbardziej tyje na tylku udach i brzuchu... reszta jeszcze jako tako zostaje.

maz mnie pocieszyl jedynie cytuje " no nie ma sie co oszukiwac ze jak modelka to nie wygladasz ale no cholera w ciazy jestes to jak masz wygladac??? po alicji schudlas szybko bo po roku juz nie bylo widac ze w ciazy bylas to i teraz schudniesz " ja mu na to ze sobie znajdzie ladniejsza a nie takiego grubasa jak ja a on
" jak bym se chcial znalesc to bym se dawno znalazla a nie ja jezdze ciwode kupuje i pizze robie "

faceci

dziewczyny porod na pewno rozpoznacie .... jak was zlapia skurcze to beda tak silne ze juz nie bedziecie mialy watpliwosci zeby do szpitala jechac wiec poki nie czujecie nic bolesnego regularnie to nic sie nie dzieje
Stary 2010-07-28, 16:47   #695
martynka81
Rozeznanie

Cellaris, 1985Ewa - dziękuję , zdrzemnęłam się trochę no i polegałam cały dzień i na razie skurczy więcej brak

Mszu - u mnie w Lublinie też espiro są. Wiem bo sami chcemy Espiro Vector Lite Także zapraszam .

Ja jeszcze pieluszek nie kupowałam, ale kupię kilka tetrowych i flanelowych. W ogóle muszę się zebrać za zakup wszystkich, brakujących drobiazgów.

Ray - kiedyś pytałam, ale chyba umknęło. Kiedyś pisałaś o wywoływaniu zdjęć przez allegro w jakiejś dobrej cenie z tego co pamiętam, nawet pv pisałam ale nie doszedł do ciebie. Jesli masz link to proszę o podesłanie Z góry dziękuję

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-07-28 o 17:16
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 16:52   #696
martucha84
Zakorzenienie

1985ewa dziekuje

Majka232 tak dokladnie ta slyszalam o tym syndromie super masz brzuszek

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dziewczyny porod na pewno rozpoznacie .... jak was zlapia skurcze to beda tak silne ze juz nie bedziecie mialy watpliwosci zeby do szpitala jechac wiec poki nie czujecie nic bolesnego regularnie to nic sie nie dzieje
tak wlasnie slyszalam jak jak sie zacznie to napewno tego nieprzegapimy
a tak poza tym to swietnego masz meza
Stary 2010-07-28, 16:59   #697
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
martucha - takie porządki, przemeblowania, remonty itd. to syndrom wicia gniazda

naked - gdzie kupiłaś bawełniane pieluchy? One są jednokolorowe? Nigdzie takich nie widziałam... a też bym kilka zakupiła

Mój brzuch 29t5d
Majeczka- sliczny brzucholek A tetra to przeciez jest bawelna!
Ja mam 20 tetrowych i 5 flaneli, ale chce kupic jeszcze jakich wiekszy kawalek flaneli na przescieradelko. Mama mi mowila, ze to najprzyjemniejsze dla bobasa.

A z tymi tetrami to nie narzekajcie, bo zobaczycie, jak nam sie beda przydawac. Znajomi z malymi dziecmi mowia, ze jak ci sie dziecko po lopatki "urobi" to zadna mokra chusteczka nie da rady, a mokra tetra jak najbardziej.
No i do kapieli, pod tylek przy przewijaniu na kolanie, przy ulewaniu, oj w wielu sytuacjach sie przyda.
Stary 2010-07-28, 17:00   #698
Ray
Zakorzenienie

martynka jak maz wroci to podam ci sprzedawce bo on zna haslo na allegro to sprawdze u kogo zamawialam

martucha taa moj maz jak cos powie pocieszac umie jak nikt

ja szukam noclegow w trojmiescie ninad jak bedziesz miec chwile plisssssssssssssss... podaj mi te 3 co podawalas na poczatku bo proboje to odgrzebac...

bo moja mama zostanie z mala na pt i sobote i pojedziemy na dwa dni tylko musze gdzies przenocowac to wole sobie wczesniej zadzwonic co wolne jest...

ale moj maz optymista stwierdzil ze jak sie zdnerwuje to on sobie pokoj w grandzie wezmie
Stary 2010-07-28, 17:02   #699
tifio
Rozeznanie

No i ciśnienie 200!!!

Wszystko co już miałam gotowe do odpowiedzi mi się skasowało więc nie będę drugi raz się produkować, bo jeszcze do 400 mi skoczy

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:05   #700
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Majeczka- sliczny brzucholek A tetra to przeciez jest bawelna!
Ja mam 20 tetrowych i 5 flaneli, ale chce kupic jeszcze jakich wiekszy kawalek flaneli na przescieradelko. Mama mi mowila, ze to najprzyjemniejsze dla bobasa.
Wiem, wiem, że tetra to bawełna, ale mi chodzi o takie typowo-bawełniane (np.jak kaftaniki), bo takich nie widziałam nigdzie, a podobno są.
Mi tetra pasuje, ale wydaje mi się taka "twarda" np. do wycierania buzi
Stary 2010-07-28, 17:24   #701
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad - i lekarz nie wysłał Cię na zwolnienie... Niebardzo rozumiem Twoje podejście do pracy bo nawet nie stresujące zajęcie, ale zawsze to jakieś obciążenie dla organizmu, bo nie możesz sobie poleżeć w pracy itd.
w pracy mam sofę na patio- mogę sobie leżeć. Ja jestem chyba pracoholik no i mam jakieś chore pojęcie obowiązków pracowniczych.Za 2 tyg wizyta kolejna u gin, jak powie, że mam bezwzględnie leżeć- będę tym razem musiała posłuchać
Co do kolorów to jestem za szaro-zielonym (ale bez serc )
niestety- serducha gratis są
Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
ninad ty idź na L4 i już się z tą pracą nie wygłupiaj
j.w.
Cytat:
Babińcu mój... juz mniej wiecej wiem ile tych pieluch tetrowych, a gdzie takie cos mozna kupic? Zrobiłam dzis małe tournee po mojej miescinie. udało mi sie zaliczyc 2 apteki i rossmana i wszedzie robia wielkie oczy, jakbym niewiadomo o co pytała...
hipermarkety, sklepy z art dziecięcymi
druga rzecz... maść penathen... bylam w aptece i mieli tylko penathen creme... wiec chyba nie o_to_kaman...
może Bepanthen?
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ninaad ja bym brala szaro filoetowy
łądny, ale tż kręci nosem
Cytat:
my mamy ten:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=337

ani za ciemny, ani za jasny.. w sam raz.
mnie się podoba, ale Tż-towi
Cytat:

ja szukam noclegow w trojmiescie ninad jak bedziesz miec chwile plisssssssssssssss... podaj mi te 3 co podawalas na poczatku bo proboje to odgrzebac...
chyba te:
http://www.mactur.gda.pl/
http://www.stemptur.com.pl/
http://www.abak.gda.pl/pgs/info.html

Możesz poszukać też np miejsc w akademikach- politechnika np ma w wielu akademikach 1 łazienkę na 2 pokoje, akademiki niektóre b. ładne, świeżo po remoncie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:26   #702
Ray
Zakorzenienie

majka ona twarda jest w nowosci dwa razy jak wypierzesz to bedzie miekka

ninad juz znalazlam jak cos
p.s w tym samym czasie sie wpisalysmy
zaraz sobie podzwonie

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-28 o 17:29
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:26   #703
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a jak oceniasz fotelik w tym zestawie?
ciężko mi stwierdzić, skoro go jeszcze nie używałam.. Ale na pierwszy rzut oka - całkiem dobrze
To fotelik firmy Berber. Jeśli chodzi o montaż w stelażu wózka - bezproblemowo - jest specjalny adapter. Montaż w samochodzie również bezproblemowy. Dodatkowo ma 3 punktowe pasy, wkładkę dla niemowlaka, pokrowiec na nóżki i moskitierę oraz daszek w budce.
Jedyna wada to taka, że jest troszkę głęboki (bardziej do siedzenia niż leżenia) i mimo wkładki dla niemowlaka, może nie nadawac się dla dzieci poniżej 3 m-ca (nie wolno dziecka sadzać na siłę). Znajome, które go mają podkładają pieluszkę pod plecy, żeby dziecko było bardziej w pozycji leżącej
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:57   #704
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 20 tetry i chyba 10 flaneli, tez na allegro, wolałam trochę więcej wziąć w razie w niż potem przepłacac na miejscu.

Ja jeszcze nic nie poprałam, muszę część rzeczy jeszcze pozamawiać, bo jak wczoraj posegregowałam ubranka to wyszło, że mam tylko 3 komplety na 56 a reszta większe. Wszystko czeka na pranie i prasowanie. Pokoik maleńkiej zwalnia się za półtora tygodnia więc muszę go najpierw uprzątnąć. Dziś zamówiłam meble do niego. Także duużo rzeczy zostawiam na ostatnią chwilę. Wózek zamówimy jak mąż będzie miał urlop czyli w połowie sierpnia. Mam nadzieję, że dojdzie na czas Zdecydowaliśmy się na jedo fyn 4ds w tym kolorze co na fotce.
wybralysmy te same wozki

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, też chciałabym być przynajmniej w 35tc, byłabym spokojniejsza powodu tych moich ciągnięć brzucha a tak muszę w stresie czekać
Ja tez , ale damy rade, co nie?? jeszcze sasiadka mnie nastraszyla, ze chlopcy urodzeni w 8 miesiacu nie chowaja sie zdrowo

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 18:10   #705
Ray
Zakorzenienie

cichajta damy rade zeby jeszcze nie bylo tak ze przenosimy

ja wlasnie zarezerowalam nocleg co oprawa nie w samym trojmiescie ale pod kilka km ale sie ciesze jak glupia chodzi nam tylko o nocleg bo w pokoju nie zamierzam siedziec wiec mi wsio jedno gdzie (auto mam dojade)

ciesze sie jak male dziecko

moze namowie meza to mi jakies fajne ciazowe fotki porobi na plazy pod tytulem "wylew wieloryba na plazy"

dobra ide troche na powietrze, corka poszla z babcia do sasiadki to cisza az w uszach trzeszczy

moze te z trojmiasta doradza gdzie mozna cos fajnego zjesc na obiad? na pewno znacie jakies knajpki.. w ostatecznosci wyladuje w macu

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-28 o 18:12
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 18:24   #706
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Witajcie dziewczyny,
bardzo dawno nie odzywałam się, ale czytuję was regularnie. Poprostu troszkę za tłumnie tu dla mnie i tyle tematów na raz że nie nadążam
U nas wszystko wporządku Daniel rośnie i mnie okopuje ze wszystkich stron Chodzimy też na szkołę rodzenia

Pozdrawiam was wszystkie i dużo zdrówka życzę

Nie wiem czy już ktoś informował ale są promocje Pampersów
- Carrefour od dziś ma w promocji dużą paczkę za 40,98
- Rossmann od jutra ma duże paczki Premium za 42,99 a zwykłe "jedynki" za 23,99
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 18:26   #707
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
ciężko mi stwierdzić, skoro go jeszcze nie używałam.. Ale na pierwszy rzut oka - całkiem dobrze
To fotelik firmy Berber. Jeśli chodzi o montaż w stelażu wózka - bezproblemowo - jest specjalny adapter. Montaż w samochodzie również bezproblemowy. Dodatkowo ma 3 punktowe pasy, wkładkę dla niemowlaka, pokrowiec na nóżki i moskitierę oraz daszek w budce.
Jedyna wada to taka, że jest troszkę głęboki (bardziej do siedzenia niż leżenia) i mimo wkładki dla niemowlaka, może nie nadawac się dla dzieci poniżej 3 m-ca (nie wolno dziecka sadzać na siłę). Znajome, które go mają podkładają pieluszkę pod plecy, żeby dziecko było bardziej w pozycji leżącej
heh...no właśnie nie pomyślałam, że przecież on nieużywany jeszcze czasem myślenie mi się wyłącza
ale dzięki za opis, może coś na necie poczytam sobie, ale przyznam szczerze, że już nastawiłam się na zupełnie inny fotelik

Stary 2010-07-28, 18:46   #708
fem
Raczkowanie

czuję się już okropnie ogromna, nie mogę patrzeć w lustro... wieloryb jak nic 15 kilo na plusie zrobiło swoje... oj trzeba będzie się wziąć za siebie po porodzie, żeby wyglądać jak człowiek

Cytat:
Napisane przez Zuziczka
A moja kotka obronna lata od okna do okna i warczy na nich. Teraz sie zmeczyla i wlazla pod koldre, chyba zeby jej nikt nie znalazl.
super masz kotkę, nasza codziennie sprawdza rano czy przypadkiem już nie śpimy... noskiem smyrnie i miałknie uroczo

Cytat:
Napisane przez 1985ewa
Dziewczyny mam dla Was kawał:
świetny... uśmiałam się

Cytat:
Napisane przez IlonaN2
ZNOWU NAS ZALAŁO!!! na osiedle wjechać ani wyjechać nie mogę a mamy rehabilitację TZ Jezu jak nie urok to staczka...
oj... współczuję... znowu....

Cytat:
Napisane przez Majka232
fem - to nie będę ostatnia z tym praniem , bo najwcześniej wezmę się za to pod koniec sierpnia, bo mebelki muszę wcześniej wywietrzyć przez kilka dni, a najpierw to muszę je w ogóle mieć
no nie jesteś ostatnia, ja tak planuję teoretycznie zacząć na początku września, ale chyba nie wytrzymam tak długo...

Cytat:
Napisane przez angelikaw
dla Ciebie również ;*
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ray
maz mnie pocieszyl jedynie cytuje " no nie ma sie co oszukiwac ze jak modelka to nie wygladasz ale no cholera w ciazy jestes to jak masz wygladac??? po alicji schudlas szybko bo po roku juz nie bylo widac ze w ciazy bylas to i teraz schudniesz " ja mu na to ze sobie znajdzie ladniejsza a nie takiego grubasa jak ja a on
" jak bym se chcial znalesc to bym se dawno znalazla a nie ja jezdze ciwode kupuje i pizze robie "
świetny mąż

Cytat:
moze namowie meza to mi jakies fajne ciazowe fotki porobi na plazy pod tytulem "wylew wieloryba na plazy"
wreszcie sobie odpoczniesz i zregenerujesz siły czekamy na fotki pod wyżej wspomnianym tytułem

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:01   #709
Marcia2507
Raczkowanie

Cześć Laseczki

Wreszcie dotarłam do końca, bo wczoraj co tylko czytać zaczęłam to połączenie z netem się zrywało.

Co do tych twardych brzucholków to ja też tak mam, tylko że mnie brzuszek się stawia do 2-3 razy na dzień po ok. 2 minuty. Moja gin na przed ostatniej wizycie powiedziała że tak się dzieje i trzeba zmienić pozycję,(stoisz-usiądź, siedzisz-pospaceruj) no i magnezik kazała brać.

Byłam wczoraj u innego ginekologa bo moja tym razem na urlopie, za specjalnie mnie nie przebadał tylko tętno malutkiej zmierzył, mam za tydzień usg no i kazał na następną wizytę zrobić badania te co do porodu są potrzebne(HBsAg,WR) czy wy też musiałyście je robić w 30-32 tyg.?coś mi się zdaje że ciut za wcześnie ale nie mnie to stwierdzać

Dziś rano uświadomiłam sobie że już leci 30 t. a mam wrażenie jakbym to wczoraj robiła test ciążowy...
Wszystkie kobitki brzucholki macie przepiękne i te mniejsze i te większe .

A no apropo wielkości i kształtów bębenków to ja odczówam pewien dyskomfort, wielkość w miarę normalna ale jakiś kształt dziwny taka większa piłka do rugby może- dlatego że mam od początku ciąży nisko położony i problem w tym że muszę nosić non stop spodnie ciążowe z wysokim stanem i pod cycuszkami uwiera ...no cóż oby przetrwać te ponad 2 misiące
Pozdrawiam
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:27   #710
abz
Zakorzenienie

Cytat:
KUPILAM WOZEKKKKK x landera xa
Stan wygląda na idealny, cena tez fajna

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A jak mam ochotę na pogaduchy to mam Pomidorę parę bloków dalej
fajnie macie tak bliziutko, na spacerki jak znalazł

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Męzuś z tata ratuja sklep mojego ojca, bo go zalewa...
Magazyn juz zalany jest i nie było szans go uratować...
Duże straty? Współczuję, niby parę dni deszczu i już takie podtopienia

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam sprzątać razem z mamą nasz schowek "na wszystko co się przyda". Wyrzuciłyśmy tyle rzeczy, że jak przyjadą śmieciarze to będą w ciężkim szoku...
Człowiek potem się dziwi ile zdążył nachomikować nie? Ale zawsze w domu są takie miejsca na rzeczy "co się na pewno jeszcze przydadzą" a potem nikt nie pamięta o ich istnieniu

Cytat:
hejka
pozwolicie, że sobie ponarzekam?
Oj, to masz deszczu pewnie na długo dosyć. Mojemu mężowi odpadła kiedyś wycieraczka od strony kierowcy jak byliśmy w drodze do miasta i padało....

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Zamieszczam jedno zdjęcie robione wieczorkiem więc z fleszem. Normalnie się tak nie świeci
Kolor chyba ładny i śmiesznie wygląda bez kółek

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Dziewczynki doradzcie ile pieluch tetrowych i flanelowych musze miec do ulewania, wycierania, podkladania itd (docelowo bede uzywala "pampersow").
Ja planuję 15-20 tetrowych i 5-6 flanelowych. Trochę tego będzie schodziło, do wycierania po ulewaniu, do podkładania pod główkę, do otulania do kąpieli, do położenia na przewijak (będa osikane...) więc wole mieć zapas.

Misqa a jak sie zakończyła sprawa męża w pracy??

Cytat:
Babińcu mój... juz mniej wiecej wiem ile tych pieluch tetrowych, a gdzie takie cos mozna kupic?

druga rzecz... maść penathen... bylam w aptece i mieli tylko penathen creme... wiec chyba nie o_to_kaman...
Tak jak dziewczyny pisały w sklepach/hurtowniach dla dzieci. Są też w marketach na działach dziecięcych. A maść to myślę też, ze chodziło o bepanthen

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:35   #711
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Misqa a jak sie zakończyła sprawa męża w pracy??
na szczęście się wyjaśniło wszystko, ale dobrze ze wyszło to nieporozumienie, bo jak się okazało szef nie odpisał TZ-owi 2600 zł ze stanu kiedyś.....
ale to nie zmienia faktu, że ten chamisko nie wypłacił TZ-owi wypłaty za ostatni tydzień.... heh... odbiło mu już do reszty, ale jak pójdę w poniedziałek ze zwolnieniem to już wygarnę mu nieźle

Stary 2010-07-28, 19:39   #712
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
A z tymi tetrami to nie narzekajcie, bo zobaczycie, jak nam sie beda przydawac. Znajomi z malymi dziecmi mowia, ze jak ci sie dziecko po lopatki "urobi" to zadna mokra chusteczka nie da rady, a mokra tetra jak najbardziej.
No i do kapieli, pod tylek przy przewijaniu na kolanie, przy ulewaniu, oj w wielu sytuacjach sie przyda.
oj zgadzam sie calkowicie

Cytat:
hahahahaha poplulam sie ze smiechu jestes rewelacyjna chce widziec te fotki! no i chyba tak zle zeby od razu wieloryb to nie bedzie... ale jakby cos bylo nie tak to wiesz... greenpeace moze pomoc ;D

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u innego ginekologa bo moja tym razem na urlopie, za specjalnie mnie nie przebadał tylko tętno malutkiej zmierzył, mam za tydzień usg no i kazał na następną wizytę zrobić badania te co do porodu są potrzebne(HBsAg,WR) czy wy też musiałyście je robić w 30-32 tyg.?coś mi się zdaje że ciut za wcześnie ale nie mnie to stwierdzać
ja to mialam robione zaraz na pocztaku ciazy razem z hivem grupa krwi toxo i cala reszta
Stary 2010-07-28, 19:52   #713
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
na szczęście się wyjaśniło wszystko, ale dobrze ze wyszło to nieporozumienie, bo jak się okazało szef nie odpisał TZ-owi 2600 zł ze stanu kiedyś.....
ale to nie zmienia faktu, że ten chamisko nie wypłacił TZ-owi wypłaty za ostatni tydzień.... heh... odbiło mu już do reszty, ale jak pójdę w poniedziałek ze zwolnieniem to już wygarnę mu nieźle
No widzisz, mówiłam, ze nie może byc tak źle
Wygarnij mu, wygarnij, tylko pewnie niepotrzebnie brzuszek sie zdenerwuje razem z tobą

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:54   #714
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
moze te z trojmiasta doradza gdzie mozna cos fajnego zjesc na obiad? na pewno znacie jakies knajpki.. w ostatecznosci wyladuje w macu
no ja nie pomogę, bo raczej nie jadam na mieście
Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Co do tych twardych brzucholków to ja też tak mam, tylko że mnie brzuszek się stawia do 2-3 razy na dzień po ok. 2 minuty. Moja gin na przed ostatniej wizycie powiedziała że tak się dzieje i trzeba zmienić pozycję,(stoisz-usiądź, siedzisz-pospaceruj) no i magnezik kazała brać.
taa...ale jak tam się robi powiedzmy 30 razy dziennie to już trochę większy problem..
ja te badania miałam robione jeszcze wcześniej- chyba ok. 25tc
Stary 2010-07-28, 19:55   #715
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki doradzcie ile pieluch tetrowych i flanelowych musze miec do ulewania, wycierania, podkladania itd (docelowo bede uzywala "pampersow").
ja kupilam 10 tetry i 5 flaneli mysle ze starczy

Martucha - super wozek, jak nowka!!!!! bardzo sie oplacalo. Ja tez planuje kupic taki sam niebieski jest super
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:08   #716
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
[naked widze ze wyprawka kosmetyczna skompletowana super
jeszcze się dzis dowiedziałam, że brat mi kupił 3 kocyki jadę jutro do nich do Wroc i przy okazji odbiorę prezent dla Filipka

Cytat:
nie kupiłam, miałam w domu od lat nieużywane. zwykłe koloru białego ale o niebo przyjemniejsze od tetry

Cytat:
A tetra to przeciez jest bawelna!

hmm bawełna to to samo co tkanina tetrowa nie wiedziałam, byc może zawiera bawełnę ale dla mnie to jak niebo i ziemia w dotyku (jeśli chodzi o pieluchy bawełniane to chodzi mi zatem o taki materiał jak bawełniany t-shirt ) i fakt, że flanelowe są super przyjemne i w takie głównie się zaopatrzę

Majka: super brzusio, ale jak dla mnie- mini mini

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-28 o 20:40
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:15   #717
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

A jaki smoczek uspokajajacy kupujecie?? Na necie widze TT Pure, Air. Czym one sie roznia??

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:25   #718
elenka1
Rozeznanie

a ja pieluch mam 10 tetrowych i 4 flanelowe kolorowe, myslalam ze starczy ale chyba trzeba dokupic jeszcze...

naked kosmetyki wow fajnie ja wlasnie sie przymierzam do kupienia serii z nivea (krem do buzi i pupy) a do kompieli emolium

martucha wózek super, a jaki to x lander???? ten z kolekcji 2009??? bbo przymierzam sie taki kupic a wydawalo mi sie ze ten z 2009 ma mniejsze kola, chyba ze tak to wyglada w internecie

niektore dziewczyny widze przezywaja ze urodza za wczesnie... a ja tam mysle ze z tydzien po terminie bo jak sie chce wczesniej to zawsze sie wydłuza wszystko
zmarzłam dzisiaj... ide chyba wziasc prysznic i przeniosę sie do łózka Was nadrabiać, czekam na męża który mnie denerwuje maxymalnie czasem mam wrazenie ze będe miała 2 dzieci...

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
A jaki smoczek uspokajajacy kupujecie?? Na necie widze TT Pure, Air. Czym one sie roznia??
ja mam zwyczajny smok ze smyka a jak dziecko bedzie niespokojne albo bedzie mialo kolki to wtedy dopiero kupie z avent
a czym sie róznią nie mam pojęcia

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:43   #719
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
ja mam wszystko z aventu 2 smoki uspakajające ortodontyczne 0+, 2 smoczki do butelek antykolkowe "1" podobają mi się też z chicco, ale są raczej drogawe. Najpierw musze sprawdzić czy moje dziecko bedzie chcialo trzymać w pyszczku smoka
Stary 2010-07-28, 20:45   #720
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

niektore dziewczyny widze przezywaja ze urodza za wczesnie... a ja tam mysle ze z tydzien po terminie bo jak sie chce wczesniej to zawsze sie wydłuza wszystko
a ty kombinujesz w drugą stronę- że jak niby myślisz, że urodzisz przed terminie to w rzeczywistości będzie trochę przed?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości