|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
martucha - takie porządki, przemeblowania, remonty itd. to syndrom wicia gniazda
![]() naked - gdzie kupiłaś bawełniane pieluchy? One są jednokolorowe? Nigdzie takich nie widziałam... a też bym kilka zakupiła Mój brzuch 29t5d
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
też w sklepach z art. dziecięcymi.
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
hello
cellaris my jedziemy na jednym wozku ja cie rozumiem byle by dotrwac do 36 tyg i bede spokojniejsza tez.a narazie to sie boje by nie urodzic bo za wczesnie duzo.... dzis pojechalam do miasta z tz poszukac tego poncza (sadzilam ze moze w sklepie gdzies bedzie) i tak mi dziecko na kosc ogonowa naciskalo i na dol ze normalnie jak bym pilke musiala udami trzymac i isc. szlam jak kaleka tempem zolwia wrocilam i nospa i leze...swoja droga zakupy juz ebde robic na necie normalne mi sie nie chce nawet po sklepach chodzic.... jeszcze jak widze swoj tylek i uda w lustrach to masakra :d murzynski zadek ja nie wiem w ciazy najbardziej tyje na tylku udach i brzuchu... reszta jeszcze jako tako zostaje. ![]() maz mnie pocieszyl jedynie cytuje " no nie ma sie co oszukiwac ze jak modelka to nie wygladasz ale no cholera w ciazy jestes to jak masz wygladac??? po alicji schudlas szybko bo po roku juz nie bylo widac ze w ciazy bylas to i teraz schudniesz " ja mu na to ze sobie znajdzie ladniejsza a nie takiego grubasa jak ja a on " jak bym se chcial znalesc to bym se dawno znalazla a nie ja jezdze ciwode kupuje i pizze robie " faceci ![]() dziewczyny porod na pewno rozpoznacie .... jak was zlapia skurcze to beda tak silne ze juz nie bedziecie mialy watpliwosci zeby do szpitala jechac wiec poki nie czujecie nic bolesnego regularnie to nic sie nie dzieje
|
#695 |
|
Rozeznanie
|
Cellaris, 1985Ewa - dziękuję
![]() Mszu - u mnie w Lublinie też espiro są. Wiem bo sami chcemy Espiro Vector Lite Także zapraszam Ja jeszcze pieluszek nie kupowałam, ale kupię kilka tetrowych i flanelowych. W ogóle muszę się zebrać za zakup wszystkich, brakujących drobiazgów Ray - kiedyś pytałam, ale chyba umknęło. Kiedyś pisałaś o wywoływaniu zdjęć przez allegro w jakiejś dobrej cenie z tego co pamiętam, nawet pv pisałam ale nie doszedł do ciebie . Jesli masz link to proszę o podesłanie Z góry dziękuję
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-07-28 o 17:16 |
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
1985ewa dziekuje
![]() Majka232 tak dokladnie ta slyszalam o tym syndromie ![]() super masz brzuszek![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
jak jak sie zacznie to napewno tego nieprzegapimy ![]() a tak poza tym to swietnego masz meza
|
|
|
#697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tetra to przeciez jest bawelna!![]() Ja mam 20 tetrowych i 5 flaneli, ale chce kupic jeszcze jakich wiekszy kawalek flaneli na przescieradelko. Mama mi mowila, ze to najprzyjemniejsze dla bobasa. ![]() A z tymi tetrami to nie narzekajcie, bo zobaczycie, jak nam sie beda przydawac. Znajomi z malymi dziecmi mowia, ze jak ci sie dziecko po lopatki "urobi" to zadna mokra chusteczka nie da rady, a mokra tetra jak najbardziej. ![]() No i do kapieli, pod tylek przy przewijaniu na kolanie, przy ulewaniu, oj w wielu sytuacjach sie przyda.
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
martynka jak maz wroci to podam ci sprzedawce bo on zna haslo na allegro to sprawdze u kogo zamawialam
martucha taa moj maz jak cos powie ja szukam noclegow w trojmiescie ninad jak bedziesz miec chwile plisssssssssssssss... podaj mi te 3 co podawalas na poczatku bo proboje to odgrzebac... bo moja mama zostanie z mala na pt i sobote ale moj maz optymista stwierdzil ze jak sie zdnerwuje to on sobie pokoj w grandzie wezmie
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
No i ciśnienie 200!!!
Wszystko co już miałam gotowe do odpowiedzi mi się skasowało ![]() ![]() więc nie będę drugi raz się produkować, bo jeszcze do 400 mi skoczy
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tetra pasuje, ale wydaje mi się taka "twarda" np. do wycierania buzi
|
|
#701 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() j.w. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.mactur.gda.pl/ http://www.stemptur.com.pl/ http://www.abak.gda.pl/pgs/info.html Możesz poszukać też np miejsc w akademikach- politechnika np ma w wielu akademikach 1 łazienkę na 2 pokoje, akademiki niektóre b. ładne, świeżo po remoncie |
||||
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
majka ona twarda jest w nowosci dwa razy jak wypierzesz to bedzie miekka
![]() ninad juz znalazlam jak cos ![]() p.s w tym samym czasie sie wpisalysmy zaraz sobie podzwonie
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-07-28 o 17:29 |
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko mi stwierdzić, skoro go jeszcze nie używałam.. Ale na pierwszy rzut oka - całkiem dobrze
![]() To fotelik firmy Berber. Jeśli chodzi o montaż w stelażu wózka - bezproblemowo - jest specjalny adapter. Montaż w samochodzie również bezproblemowy. Dodatkowo ma 3 punktowe pasy, wkładkę dla niemowlaka, pokrowiec na nóżki i moskitierę oraz daszek w budce. Jedyna wada to taka, że jest troszkę głęboki (bardziej do siedzenia niż leżenia) i mimo wkładki dla niemowlaka, może nie nadawac się dla dzieci poniżej 3 m-ca (nie wolno dziecka sadzać na siłę). Znajome, które go mają podkładają pieluszkę pod plecy, żeby dziecko było bardziej w pozycji leżącej
|
|
#704 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ale damy rade, co nie?? jeszcze sasiadka mnie nastraszyla, ze chlopcy urodzeni w 8 miesiacu nie chowaja sie zdrowo
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
cichajta damy rade
zeby jeszcze nie bylo tak ze przenosimy ja wlasnie zarezerowalam nocleg chodzi nam tylko o nocleg bo w pokoju nie zamierzam siedziec wiec mi wsio jedno gdzie (auto mam dojade)ciesze sie jak male dziecko ![]() moze namowie meza to mi jakies fajne ciazowe fotki porobi na plazy pod tytulem "wylew wieloryba na plazy" dobra ide troche na powietrze, corka poszla z babcia do sasiadki to cisza az w uszach trzeszczy ![]() moze te z trojmiasta doradza gdzie mozna cos fajnego zjesc na obiad? na pewno znacie jakies knajpki.. w ostatecznosci wyladuje w macu
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-07-28 o 18:12 |
|
|
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
bardzo dawno nie odzywałam się, ale czytuję was regularnie. Poprostu troszkę za tłumnie tu dla mnie i tyle tematów na raz że nie nadążam ![]() U nas wszystko wporządku Daniel rośnie i mnie okopuje ze wszystkich stron Chodzimy też na szkołę rodzenia ![]() Pozdrawiam was wszystkie i dużo zdrówka życzę ![]() Nie wiem czy już ktoś informował ale są promocje Pampersów - Carrefour od dziś ma w promocji dużą paczkę za 40,98 - Rossmann od jutra ma duże paczki Premium za 42,99 a zwykłe "jedynki" za 23,99 |
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem myślenie mi się wyłącza ![]() ale dzięki za opis, może coś na necie poczytam sobie, ale przyznam szczerze, że już nastawiłam się na zupełnie inny fotelik
|
|
#708 | |||||||
|
Raczkowanie
|
czuję się już okropnie ogromna, nie mogę patrzeć w lustro... wieloryb jak nic
15 kilo na plusie zrobiło swoje... oj trzeba będzie się wziąć za siebie po porodzie, żeby wyglądać jak człowiek![]() Cytat:
, nasza codziennie sprawdza rano czy przypadkiem już nie śpimy... noskiem smyrnie i miałknie uroczoCytat:
Cytat:
współczuję... znowu....Cytat:
, ja tak planuję teoretycznie zacząć na początku września, ale chyba nie wytrzymam tak długo...![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na fotki pod wyżej wspomnianym tytułem
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||||||
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laseczki
![]() Wreszcie dotarłam do końca .Co do tych twardych brzucholków to ja też tak mam, tylko że mnie brzuszek się stawia do 2-3 razy na dzień po ok. 2 minuty. Moja gin na przed ostatniej wizycie powiedziała że tak się dzieje i trzeba zmienić pozycję,(stoisz-usiądź, siedzisz-pospaceruj) no i magnezik kazała brać. Byłam wczoraj u innego ginekologa bo moja tym razem na urlopie, za specjalnie mnie nie przebadał tylko tętno malutkiej zmierzył, mam za tydzień usg no i kazał na następną wizytę zrobić badania te co do porodu są potrzebne(HBsAg,WR) czy wy też musiałyście je robić w 30-32 tyg.?coś mi się zdaje że ciut za wcześnie ale nie mnie to stwierdzać ![]() Dziś rano uświadomiłam sobie że już leci 30 t. a mam wrażenie jakbym to wczoraj robiła test ciążowy... ![]() Wszystkie kobitki brzucholki macie przepiękne i te mniejsze i te większe .A no apropo wielkości i kształtów bębenków to ja odczówam pewien dyskomfort, wielkość w miarę normalna ale jakiś kształt dziwny taka większa piłka do rugby może- dlatego że mam od początku ciąży nisko położony i problem w tym że muszę nosić non stop spodnie ciążowe z wysokim stanem i pod cycuszkami uwiera ...no cóż oby przetrwać te ponad 2 misiące Pozdrawiam |
|
|
|
#710 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Stan wygląda na idealny, cena tez fajna
![]() fajnie macie tak bliziutko, na spacerki jak znalazł Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj, to masz deszczu pewnie na długo dosyć. Mojemu mężowi odpadła kiedyś wycieraczka od strony kierowcy jak byliśmy w drodze do miasta i padało.... Cytat:
![]() Cytat:
Misqa a jak sie zakończyła sprawa męża w pracy?? Cytat:
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście się wyjaśniło wszystko, ale dobrze ze wyszło to nieporozumienie, bo jak się okazało szef nie odpisał TZ-owi 2600 zł ze stanu kiedyś.....
ale to nie zmienia faktu, że ten chamisko nie wypłacił TZ-owi wypłaty za ostatni tydzień.... heh... odbiło mu już do reszty, ale jak pójdę w poniedziałek ze zwolnieniem to już wygarnę mu nieźle
|
#712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jestes rewelacyjna chce widziec te fotki! ![]() no i chyba tak zle zeby od razu wieloryb to nie bedzie... ale jakby cos bylo nie tak to wiesz... greenpeace moze pomoc ;DCytat:
razem z hivem grupa krwi toxo i cala reszta
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygarnij mu, wygarnij, tylko pewnie niepotrzebnie brzuszek sie zdenerwuje razem z tobą
|
|
#714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martucha - super wozek, jak nowka!!!!! bardzo sie oplacalo. Ja tez planuje kupic taki sam niebieski jest super
|
|
#716 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze się dzis dowiedziałam, że brat mi kupił 3 kocyki
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiedziałam, byc może zawiera bawełnę ale dla mnie to jak niebo i ziemia w dotyku (jeśli chodzi o pieluchy bawełniane to chodzi mi zatem o taki materiał jak bawełniany t-shirt ) i fakt, że flanelowe są super przyjemne i w takie głównie się zaopatrzę Majka: super brzusio, ale jak dla mnie- mini mini
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-28 o 20:40 |
||
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
A jaki smoczek uspokajajacy kupujecie?? Na necie widze TT Pure, Air. Czym one sie roznia??
|
#718 | |
|
Rozeznanie
|
a ja pieluch mam 10 tetrowych i 4 flanelowe kolorowe, myslalam ze starczy ale chyba trzeba dokupic jeszcze...
naked kosmetyki wow fajnie ja wlasnie sie przymierzam do kupienia serii z nivea (krem do buzi i pupy) a do kompieli emolium martucha wózek super, a jaki to x lander???? ten z kolekcji 2009??? bbo przymierzam sie taki kupic a wydawalo mi sie ze ten z 2009 ma mniejsze kola, chyba ze tak to wyglada w internecie niektore dziewczyny widze przezywaja ze urodza za wczesnie... a ja tam mysle ze z tydzien po terminie bo jak sie chce wczesniej to zawsze sie wydłuza wszystkozmarzłam dzisiaj... ide chyba wziasc prysznic i przeniosę sie do łózka Was nadrabiać, czekam na męża który mnie denerwuje maxymalnie czasem mam wrazenie ze będe miała 2 dzieci...---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
a czym sie róznią nie mam pojęcia
|
|
#719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobają mi się też z chicco, ale są raczej drogawe. Najpierw musze sprawdzić czy moje dziecko bedzie chcialo trzymać w pyszczku smoka
|
|
#720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

. Jesli masz link to proszę o podesłanie

bo nawet nie stresujące zajęcie, ale zawsze to jakieś obciążenie dla organizmu, bo nie możesz sobie poleżeć w pracy itd.