"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 17:32   #3031
muron
Zakorzenienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

ja chodzę do okulistki tej samej od kilkunastu lat co pół roku, nie korzystałam nigdy z zadnych skierowań
jak się ma problemy z oczami to samemu się pilnuje;-) Zreszta ja miałam różne dziwne okulistyczne historie.

A Ty masz jakieś problemy? Napisz to Ci powiem czy się kwalifikujesz na CC. O okulistyczne oczywiście, bo tu mam rozeznanie.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-07-28 o 17:37
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:35   #3032
insomnia_00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no insomnia jak masz - a TŻ + to to badanie musi być. A nie myśleliście aby TZ zrobił sobie badanie na odczyn krwi - byście byli pewni. Jakby miał taką samą grupę jak ty to nie będzie żadnego problemu i nie będziesz musiała ponawiać tych badań ani później brać żadnych specyfików po porodzie.
Właśnie w końcu poszedł na określenie grupy krwi (wcześniej nie mogłam go zmobilizować, bo ciągle się wykręcał, że nie ma jak bo pracuje na 3 zmiany...). Ale wreszcie polazł no i mam nadzieje, ze jednak zdobędzie tego "minusa", bo jak będzie odwrotnie dopiero zacznę panikować...

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:39   #3033
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Widzisz to spora różnica. Ja mam termin na koniec lutego 26 wedlug lekarza a z usg 28 luty.Ciekawe czy mi sie termin zblizy do twojego czy twoj do mojegoPozdrawiam i życze spokojnej ciązy u mnie niestety nienajlepeije sie zaczelo...bo w 6 tygodniu plsmilam ale mam nadzieje ze w dalszym stadium bedzie lepiej
ja dwa terminy wyliczyłam na samym poczatku ( licząc od dwóch terminów miesiączek) stad podałam 14 luty w pierwszej kolejnosci, nic nie zmieniałam pozniej, bo w zasadzie i tak pewnie sie to jeszcze zmieni

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
Witam po przerwie urlopowej

nadrabiałam Was 2 dni!!!!

Ta pogoda mnie zabije jak nie upały to teraz pada brrr ale nie narzekam bo w sumie upały wymęczyły mnie okrutnie bom raczej zimnolubna
Poleniuchowałam na działce z TZ, napchałam grilowanym mięskiem i pieczonymi ziemniaczkami mlask mlask

Na wadze +1,5 kg od początku a brzuch mam wg mnie duży bardzo

A tu proszę mój brzuchol w 16 tyg skończonym.

Achaia brzus piekny jeszcze musze na taki troche poczekać

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Widzę, że dużo z Was już coś przytyło, a ja mam problem, bo moja waga nie drgnęła ani o pół kilo, a ty już 15 tydzień się skończył! Ale apetyt w miarę wrócił i mam nadzieję, że waga ruszy. Brzuszek dość mocno widoczny, więc z czegoś organizm brać musi.

Tydzień temu byłam na USG 4D - razem z badaniem genetycznym (załapałam się na ostatni dzień kiedy się to robi). Przezierność wyszła 1,32 więc super, ryzyko na każdą chorobę (Down, Edwards i Patau) wyszło 4 razy mniejsze niż przeciętne w moim wieku.
I gorąco polecam 4D (u nas to 150zł) Mamy świetne zdjęcia, kartę z wynikami badań prenatalnych i filmik,. TŻ oglądał go już ze 20 razy wszystko bardzo dokładnie widać i maleństwo jest takie śliczne... Otwiera buźkę, macha rączkami, ssie kciuk...

A co do wózka, to my chyba odkupimy w końcu od znajomych Implast Driver - podobno polska wersja (ale z bardzo dobrych materiałów) X-Landera. Lekki, superwygodny i bardzo ładny

a gdzie robilas we wrocku?zapisywalas sie na jakis termin czy z marszu zostalas przyjeta?ile płaciłaś?

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
To zależy co jest w Regulaminie Wynagradzania. tam powinno być wszystko określone jak płacą za zwolnienie lekarskie.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Uff, przebrnełam przez wszystkie wypowiedzi a praca czeka hihihih.

Ja byłam wczoraj na USG prenatalnym, jestem w 14+3 tc, przezierność 1,2, długość płodu 8,5 cm. Nie ma ryzyka wystąpienia trisomii. Uspokoiłam się wreszcie i mogę cieszyć się II trymestrem My zakupy dla dziecka tez planujemy po wakacjach. Masę ubrań dostaniemy od znajomych bo jednym córka urodziła się dwa tygodnie temu a drugim urodzi się we wrześniu. Na badaniu lekarz stwierdził ze to chłopiec nawet pokazał nam "dowód". BOKIEM hihihi mam nadzieję że ta "diagnoza" utrzyma się do końca ciąży

NIC MI SIĘ NIE CHCEEEEEE
mam to samoooo aż mi wstyd że nic nie robie całymi dniami tylko śpie

Cytat:
Napisane przez Zadie Pokaż wiadomość
Mam niestety tak samo, przez ostatnie stresy waga spadła o prawie 3 kg, z 58,3 zrobiło się 55,5 , nie wiem co o tym myśleć W dodatku zmierzyłam brzuszek przed śniadaniem- talia taka jak była, w dole 76, nic się nie odznacza Lekarza mam dopiero 06.08., ale zaczynam panikować i nie wiem, czy nie zapiszę się wcześniej.
ostatanio czytałam ze jedna czwarta kobiet w ciazy w pierwszym trymestrze nie tyje a chudnie, nie jest to objaw który powinien niepokoić, jeszcze zdazycie przytyc swoje

brakło mi neta ostatanio, nadrobiłam tyle co dałam rade, trzaskacie niemiłlosiernie szybko te posty jutro ide odebrac wyniki badan morfologii, nie zdazylam w poniedzialek, poza tym ta pogodaaaaaa...nie napawa mnie do wyjścia gdziekolwiek
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:47   #3034
vilya
Zadomowienie

No pogoda jest beznadziejna. Dzisiaj oglądałam w TV jak przewidują mniej wiecej pogodę, otóż nie będzie już 30 stopniowych upałów - dla nas dobrze ale dla tych co wyjeżdzają na wczasy np nad morze to nie za dobra wiadomość. Zauważyłam w ogóle od kilku lat jest tendencja przesunięcia się pory roku - wcześniej jest cieplej, czerwiec i lipiec sa najcieplejsze a w sierpniu to już jesienny zimy wiaterek wieje. Pamiętam jak sierpień był najlepszym okresem wakacji, ciepło, bezdeszczowo. A teraz, 2 lata temu chciałam się poopalać pod koniec sierpnia to mi autentycznie zimno było od wiatru.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:55   #3035
muron
Zakorzenienie

ale jak będzie 26 i słonce to będzie gorąco

Stary 2010-07-28, 18:05   #3036
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez insomnia_00 Pokaż wiadomość
Kobietki czy któraś z Was miała już badanie - odczyn Coombsa???

Badanie miałyście robione na NFZ? Czy musiałyście płacić???

Bo moja ginka nic mi nie powiedziała, czy te badanie jest refundowane... czy nie...

ja miałam robione to badanie, robiłam na NFZ i nic nie płaciłam. Gin nawet nie spytał jaką grupę krwi ma Tż tylko wysłał na badanie. Wyszło negatywnie więc ok.
Stary 2010-07-28, 18:09   #3037
insomnia_00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
ja miałam robione to badanie, robiłam na NFZ i nic nie płaciłam. Gin nawet nie spytał jaką grupę krwi ma Tż tylko wysłał na badanie. Wyszło negatywnie więc ok.
I normalnie dostałaś skierowanie od gina??
A miałaś przy okazji tego badania robione jakieś inne??

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 18:13   #3038
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
No pogoda jest beznadziejna. Dzisiaj oglądałam w TV jak przewidują mniej wiecej pogodę, otóż nie będzie już 30 stopniowych upałów - dla nas dobrze ale dla tych co wyjeżdzają na wczasy np nad morze to nie za dobra wiadomość. Zauważyłam w ogóle od kilku lat jest tendencja przesunięcia się pory roku - wcześniej jest cieplej, czerwiec i lipiec sa najcieplejsze a w sierpniu to już jesienny zimy wiaterek wieje. Pamiętam jak sierpień był najlepszym okresem wakacji, ciepło, bezdeszczowo. A teraz, 2 lata temu chciałam się poopalać pod koniec sierpnia to mi autentycznie zimno było od wiatru.

mnie tam jest wsio ryba byleby nie padało już i nie było po 50 stopni wiecej wymagań nie mam swoja drogą moja znajoma rodziła jakoś w lato kilka lat temu, upały były nie z tej ziemi a ona jeszcze z dzidziem w brzuchu śmigała, mówi, że nigdy wiecej teraz będzie zachodzić na zimę wiec może nie mamy tak źle

dla relaksu dla was i fasolinek polecam, chyba, że kogoś to nie kreci

http://www.youtube.com/watch?v=C72027z1kmA
Stary 2010-07-28, 18:17   #3039
dewi
Rozeznanie

Cytat:
I normalnie dostałaś skierowanie od gina??
A miałaś przy okazji tego badania robione jakieś inne??
To badanie miałam przy okazji morfologi, moczu. W sumie dostałam to już na pierwszym skierowaniu od gina. Nie wiem czy nie ma to przypadkiem jakiegoś związku z tym że to moje drugie dziecko.
Stary 2010-07-28, 18:23   #3040
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też pamiętam upały w sierpniu, a teraz to i w maju potrafi mocno słońce przygrzac, choc w tym roku nie przygrzało...

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ale jak będzie 26 i słonce to będzie gorąco
mi te 26 w zupełnosci wystarczy

Właśnie z Tżtem skończyliśmy wybierac imiona dla dzidzi...zajęło nam to ponad godzinę, bo na tej stronie jest ich sporo...http://mamdziecko.interia.pl/ksiega-imion niektóre są starsznie śmieszne lub dziwne...wiedzieliście, że jest imię Świr oznacza spokojną osobę
My póki co zawężyliśmy poszukiwania do: Adrian/Grzegorz/Julian/Michał/Piotr oraz Alicja/Dagmara/Dominika/Helena, niedługo się zdecydujemy, ale najważniejsze, że wszystkie nam się podobają i wybraliśmy je wspólnie, bo już myślałam, że nie dojdziemy do porozumienia
Stary 2010-07-28, 18:34   #3041
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ja też pamiętam upały w sierpniu, a teraz to i w maju potrafi mocno słońce przygrzac, choc w tym roku nie przygrzało...

mi te 26 w zupełnosci wystarczy

Właśnie z Tżtem skończyliśmy wybierac imiona dla dzidzi...zajęło nam to ponad godzinę, bo na tej stronie jest ich sporo...http://mamdziecko.interia.pl/ksiega-imion niektóre są starsznie śmieszne lub dziwne...wiedzieliście, że jest imię Świr oznacza spokojną osobę
My póki co zawężyliśmy poszukiwania do: Adrian/Grzegorz/Julian/Michał/Piotr oraz Alicja/Dagmara/Dominika/Helena, niedługo się zdecydujemy, ale najważniejsze, że wszystkie nam się podobają i wybraliśmy je wspólnie, bo już myślałam, że nie dojdziemy do porozumienia

świetna ta strona z imionami - zawsze na innych mi brakowało niektórych imion a tutaj sa chyba wszystkie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 18:35   #3042
muron
Zakorzenienie

nie no Abdiasz albo Samomysł- napewno drugiego takiego się długo, lub nigdy, nie spotka;-)

Stary 2010-07-28, 18:37   #3043
mysiopez
Zadomowienie

Ze mną pracuje Blandyna

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 18:41   #3044
muron
Zakorzenienie

ja na studiach miałam Harolda ale Blandyna???

Stary 2010-07-28, 18:42   #3045
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
to gratuluje bo my chyba do końca sie nie zdecydujemy...
Stary 2010-07-28, 18:45   #3046
muron
Zakorzenienie

nam się zupełnie inne podobają;-) Wybieramy jak płeć poznamy

Stary 2010-07-28, 18:53   #3047
dewi
Rozeznanie

teraz mamy wybrane dla chłopczyka Wojtuś... ale znając życie będzie dziewczynka a dla niej imienia nie możemy wybrać...
W poprzedniej ciąży miałam imię dla dziewczynki a dla chłopaka nie i mam chłopaka, gdy dowiedziałam się że chłopak to dopiero zostało wybrane
Stary 2010-07-28, 19:06   #3048
kma1982
Wtajemniczenie

mojemu mężowi podobało się Mirko :P ale mu wybiłam z głowy
Stary 2010-07-28, 19:36   #3049
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

wróciłam od lekarza, masakra w tej Szwecji! i ktoś mi powie,że w Polsce mamy beznadziejną opiekę zdrowia, jestem w ciągu 2 tygodni na 4 wizycie a i tak nic nie wiem
każą mi przychodzić żeby sobie kurcze pogadać tak jak by nie mogli załatwić tego na 1 wizycie
dzisiaj miałam mieć spotkanie z lekarzem od serca,bo mam zastawkę wypadającą, oki przychodzę jest lekarka, przeprowadziła wywiad osłuchała mnie słuchawkami po czym mówi........" jak dla mnie to wszystko w porządku ale ja jestem od mózgu"
i jak tu się nie wkurzyć, to lekarz od głowy bada mi serce ?????????????
ona banan na twarzy i mówi no koniec wizyty a ja zbieram szczenke z podłogi, a koleżanka co była ze mną sika po nogach ze śmiechu
powiedziała że przyślą mi skierowanie na usg serca.....i po to jechałam 20 km, tak to ja sama się mogę zbadać.....

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

a propo konfliktu, ja przy 1 ciąży miałam i teraz też mam ja 0RH-
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 19:45   #3050
oliwiakp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jestem tu nowa i późno trafiłam na ten wątek, ale jeśli pozwolicie to chętnie się przyłączę Obecnie kończę 15 tc a termin mam na 24/26 stycznia 2011 Pozdrawiam!
Witam serdecznie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
http://www.planujemydziecko.pl/index...orod-w-wodzie2 filmik z porodu w wodzie - fajnie widac jak wychodzi glowka i cale dziecko i w ogole wyglada jakos lepiej niz zwykly porod
Fajny ten filmik i jak szybko urodzila ja też tak chce szybko

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Czytam wasze posty odnośnie tygodni i dnia porodu... i mój termin mi kompletnie się nie zgadza. Do niczego mi nie pasuje. Może mi to wyliczycie??? bo ja za głupia na to jestem....
Ost miesiączkę miałam 18 kwietnie. Potem miałam monitoring cyklu i 5/6.05 miałam owulację, a 5 maja dostałam zastrzyk z Pregnylu.. więc wiem kiedy miałam owu... no to jak jest z tymi m0imi tygodniami? bo ja już wariuje. Położna powiedziała, że na 25 stycznia.. ale to nie pasuje do niczego.
Acha.. a cykle mam około 31 dni (przynajmniej ostatnie 2).
Wydaje mi sie ze termin porodu jest dobry, więc pewnie gdzieś w tym czasie sie odbedzie

Cytat:
Właśnie w końcu poszedł na określenie grupy krwi (wcześniej nie mogłam go zmobilizować, bo ciągle się wykręcał, że nie ma jak bo pracuje na 3 zmiany...). Ale wreszcie polazł no i mam nadzieje, ze jednak zdobędzie tego "minusa", bo jak będzie odwrotnie dopiero zacznę panikować...
Moja koleżanka ma grupę - a jej mąż ma + i urodzila dwoje zdrowych chlopców. Wiec wydaje mi sie ze nie ma sie czym martwic a lekarze musza wiedziec zeby dobrze poprowadzic ciaze. Nie martw sie bedzie dobrze. Z resztą lekarz ci wszystko wytlumaczy

Ja to zaczynam panikowac bo jutro badania genetycze Mam cicha nadzieje ze wszystko bedzie ok.
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:54   #3051
izus123
Raczkowanie

Cytat:
te trzy badania USg z NFZ wystarczą, ponieważ w ok. 10 tygodniu ciązy lekarz sprawdza przezierność karkowa i obecność kości nosowej - jezeli wszystko jest ok to wykluczony jest zespół downa.
W ok. 18 tygodnia ciąży USG jest troszkę dokładniejsze bo narządy są większe i wtedy można ocenić podczas USg czy wszystko jest dobrze np z serduszkiem.

Jeżeli w którymś z ww. badań lekarz stwierdzi nieprawidłowości to kieruje kobietę na dalsze badania, z tym że jezeli wykryje się zespół downa to nie da się go wyleczyć jeżeli wadę serca to wtedy pacjentkę kieruje się do szpitala gdzie lekarze mogą nawet przeprowadzić operację. W 10 tygodniu ciązy lekarz nie stwierdzi wady serca bo się jeszcze wszystko może wytworzyć, wady serca wykrywa sie troszkę później właśnie około 18 tygodnia.
jeżeli chodzi o badania USg w 10 tygodniu ciąży to wiele kobiet ich w ogóle nie robi.
To badanie może pozwolić jedynie na stwierdzenie że jest ryzyko trisomi, zespołu downa czy edwardsa - czyli chorób genetycznych na które nie ma lekarstwa. lekarz mówi o nieprawidłowościach i kobiety decydują czy chcą potwierdzać przypuszczenia z USg i sprawdzić czy rzeczywiście dzidzi jest chore czy też nie - takim badaniem który w pełni może to pokazać jest amniopunkcja na która lekarz daje skierowanie. Amniopunkcja jest już inwazyjną metoda ponieważ pobiera się przez powłoki brzuszne igłą materiał do badań. Dziecka się nie kuje, tylko pobiera wody płodowe choć nie jest to bez żadnego ryzyka dla dziecka. Tylko co zrobić z wiedza jeżeli się ukarze że jest źle są kobiety które decydują sie na urodzenie dziecka z zespołem downa sa tez takie które usuwają ciążę jeżeli dziecko ma ciężką wadę genetyczną.

Są 3 USg ponieważ te 3 USg wystarczą aby wykryć nieprawidłowości. W niektórych krajach robi się tych badań nawet mniej.

Aha jeszcze jedno trzeba popytać czy lekarz jest dobry w tym co robi czy nie. Można sobie zrobić dodatkowe badanie u innego lekarza tak dla pewności ale już bardziej około 18 tygodnia ciąży.
Vilya- wszystko się zgadza, bosama przez to przechodziłam, ale jeden ważny szczegół- 10 tydz. to absolutnie za wczesnie na przeziernosc. Musi być najmniej 12tydz. , a płód 45mm! Ja zostałam skierowana do szpitala po stwierdzeniu przeziernosci 3,1, ale jak tylko na bardzo dokładnym badaniu okazało się, że jestem w 10 tyg.i 5 dniu, zostałam wypisana i skierowanie na prenatalne za 2 tyg. Badanie w niecałym jedenastym tyg. jest niewiarygodne i jak to okreslił lekarz : "dajmy maluszkowi szanse"... wszystko okazało się OK! ... czym już nie po raz pierwszy się chwalę
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:33   #3052
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwiakp Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

Fajny ten filmik i jak szybko urodzila ja też tak chce szybko

Wydaje mi sie ze termin porodu jest dobry, więc pewnie gdzieś w tym czasie sie odbedzie

Moja koleżanka ma grupę - a jej mąż ma + i urodzila dwoje zdrowych chlopców. Wiec wydaje mi sie ze nie ma sie czym martwic a lekarze musza wiedziec zeby dobrze poprowadzic ciaze. Nie martw sie bedzie dobrze. Z resztą lekarz ci wszystko wytlumaczy

Ja to zaczynam panikowac bo jutro badania genetycze Mam cicha nadzieje ze wszystko bedzie ok.
trzymam kciuki za jutrzejsze badania
Stary 2010-07-28, 20:42   #3053
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Vilya- wszystko się zgadza, bosama przez to przechodziłam, ale jeden ważny szczegół- 10 tydz. to absolutnie za wczesnie na przeziernosc. Musi być najmniej 12tydz. , a płód 45mm! Ja zostałam skierowana do szpitala po stwierdzeniu przeziernosci 3,1, ale jak tylko na bardzo dokładnym badaniu okazało się, że jestem w 10 tyg.i 5 dniu, zostałam wypisana i skierowanie na prenatalne za 2 tyg. Badanie w niecałym jedenastym tyg. jest niewiarygodne i jak to okreslił lekarz : "dajmy maluszkowi szanse"... wszystko okazało się OK! ... czym już nie po raz pierwszy się chwalę

masz rację, wiedziałam o tym 12 tygodniu, tylko zasugerowałam sie wypowiedzą osoby której udzieliłam odpowiedzi nie poprawiając błędu dlatego wyszło to 10 tygodni. Masz rację że chodzi tu okres pomiędzy 12 a 14 tygodniem.

Super że u ciebie wyszło ok. Ja się zastanawiam jak myślę o tym co ja bym zrobiła gdyby przezierność wyszła duża, bo raczej nie usunęłabym ciąży (nie chce pisać ze na pewno bo dopóki człowiek się nie znajdzie w takiej sytuacji to nie wie co by zrobił do końca ale myślę że nie usunęłabym) i nie wiem czy bym poszła na te badania inwazyjne - chyba tylko żeby sie ewentualnie uspokoić. Na prawdę współczuję osobom które muszą podjąć taką decyzję. Szkoda, że USg jeszcze nie jest doskonałe i nie pozwala wykryć tych wad w 100 procentach.
Stary 2010-07-28, 21:00   #3054
mika_am
Raczkowanie

Witam wszystkie mamuśki! już od jakiegoś czasu Was podczytuje i postanowiłam wreszcie dołączyc! obecnie kończę 13 tc. termin mam na 30 stycznia 2011r.
tydzień temu miałam badania genetyczne mój maluszek miał wtedy 61mm, teraz to już pewnie duży chłop z niego
bałam się za wcześnie do Was dołączyc bo we wrześniu miałam obumarłą ciąże, więc narazie podchodzę do wszytskiego bardzo sceptycznie i troszkę dziwię się gdy we wczesnej ciaży szukacie wózków, ciuszków itp., ale nie neguję!
chcialam wyjasnic jedną rzecz którą podnosiła któraś z wizażanek, ciąża nietylko obumiera w późnych miesiącach, ale we wczesnym stadium również. Serduszko poprostu przestaje bic, i wtedy nie ma się żadnych objawów straty ciąży, a nawet ma się objawy ciążowe!Do poronienia dochodzi gdy kobieta krwawi!
nie dziwię się również tym, które gdy nie mają danego dnia objawów to wpadają w panike, ja mam tak samo, ale staram się nie schizowac i czekam na kolejny! nie chciałam nikogo straszyc! ciesze, że mogłam zajśc w ciąże kiedy chciałam i że mój bobasek(ja go tak nazywam, mój TŻ jest przekonany, że to SYNEK) rośnie! Powiedzcie czy macie jakieś zachciewajki i czy one mają coś wspólnego z płcią dziecka? czy to tylko brednie!
zastanawiam się właśnie jakie i kiedy teraz lekarz zleci mi badania!? orientujecie się?
pozdrawiam
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 21:12   #3055
izus123
Raczkowanie

Cytat:

Na prawdę współczuję osobom które muszą podjąć taką decyzję. Szkoda, że USg jeszcze nie jest doskonałe i nie pozwala wykryć tych wad w 100 procentach.
Tak, tego nie da się opisać, jak się czujesz w takiej sytuacji. Też nie usunęłabym ciąży, ale nie da się o tym nie mysleć , jeśli lekarze mówią o ryzyku- coś strasznego...
Dzięki Bogu nie musiałam wybierać Po odebraniu wyników powiedziałam do mamy "Będę o tym pamiętać przez całe życie, teraz doceniam życie"
Dziewczyny-życzę zdrowia waszym Maluszkom!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-07-29, 09:35   #3056
Supernovaja
Raczkowanie

czesc dziewczyny, jak sie dziś czujecie? u nas pogoda sie poprawiła, wprawdzie troche boli nas głowa, ale może minie jak sie troszke dotlenimy zaraz jedziemy po wyniki morfologii i powoli musimy sie rozgladać za farbami do mieszkania, dobraniu kolorków, wymianie mebli, itd doczekać się nie mogę tego bałaganu remontowego
Stary 2010-07-29, 09:45   #3057
izus123
Raczkowanie

Ja tez z utęsknieniem czekam na urzadzenie pokoju dla dzidziusia, a raczej zrobimy miejsce w naszej sypialni, a pokój suszarkowo-prasowalniany zamienimy w przytulny pokój dzienny. Marzą mi się jasne kolory i planuję kupić fotel do karmienia- TYLKO dla mnie i MALENSTWA
o taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99875790
Stary 2010-07-29, 10:00   #3058
Chantalle
Raczkowanie

Hej dziewczyny, u mnie pogoda prawie jesienna, czasem pada,liscie juz z drzew zaczynają lecieć. Zła jestem, bo tego lata ani razu nie kąpałam się w morzu, a mam raptem 15 minut autem. Chyba bede musiała wybrać się tam w celach "niekąpielowych".
Piszecie juz o imionach, my mamy troche trudniejsze zadanie, w sumie potrzebujemy 3 zestawy imion, dla 2 dziewczynek, 2 chłopaków albo dla chłopca i dziewczynki. Najbardziej podobają mi się:
Gustaw i Matylda
kolejne nasze typy to:
Albert, Alan, Kamil, Leon, Seweryn
Laura, Linda, Karolina, Malwina, Marlena

Powiedzcie mi, dzieci w wieku 5 miesiecy jakie rozmairy ubranek noszą? Tu gdzie mieszkam jest pełno letnich "pchlich targów" i mozna za grosze kupic ładne uzywane ubranka dla dzieci, pare sztuk juz kupiłam, w uniwersalnych kolorach. Po lecie juz nie bedzie takiej mozliwosci az do nastepnego czerwca, wiec chce sie troche obkupić już teraz

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Ja tez z utęsknieniem czekam na urzadzenie pokoju dla dzidziusia, a raczej zrobimy miejsce w naszej sypialni, a pokój suszarkowo-prasowalniany zamienimy w przytulny pokój dzienny. Marzą mi się jasne kolory i planuję kupić fotel do karmienia- TYLKO dla mnie i MALENSTWA
o taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99875790
izus, dokładnie w tym wzorze mam szezlong z Ikei
http://images.dba.dk/images/3/58/%5C...312_3743_3.jpg

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:02   #3059
mysiopez
Zadomowienie

Dziewczyny ratujcie!
Odebrałam wynik na toxo i kompletnie nie znam sie na wynikach
IgG wynosi 757,0 IU/m2 (chyba taka jednostka, niewyraznie napisane jest!
CO to oznacza??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:04   #3060
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
świetna ta strona z imionami - zawsze na innych mi brakowało niektórych imion a tutaj sa chyba wszystkie.
Nie ma mojej Nadii

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości