Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 22:34   #4381
Texasik
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Ja dla dziewczynki chcialam Roksana , a Daniel tez prawie do konca mial byc Nikodemem. Ale tzowi to imie sie nie podobalo , wiec w koncu poszlam na kompromis i wybralismy cos razem.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 22:51   #4382
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

dasz radę, ale pamiętaj ze jak jeden raz Ci się uda, a kolejnej nocy się złamiesz to poprzedni sukces będzie bezowocny
jak się zanosi to idź do niej pogłaszcz po główce, połóż i wyjdź - na pewno dasz radę

EDIT: jak nie chcesz jej nauczyć, bo Ci to nie przeszkadza to daj sobie spokój - ona to wyczuwa i wykorzystuje
przecież to żaden przymus - dla mnie to był priorytet, bo ja pracuję i Tomek chodzi do żłobka i dlatego musiał sam zasypiać
tak zrobilam , jak bardziej plakala to wlasnie weszlam , poglaskalam , mowilam ze nic sie nie dzieje, dalam jej maskotke ktora zawsze jest w lozeczku i jeszcze bardziej zaczela wyc

wlasnie nie przeszkadza mi to bo ona albo zasypia przy mleku albo zaraz po , tylko myslalam ze w nocy nie bedzie sie budzic jak sama nauczy sie zasypiac ale nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Odpuść, jeśli nie jesteś gotowa.
chyba tak zrobie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Czeko
jeżeli nie przeszkadza Ci to zasypianie na rękach to daj sobie spokój. Dziecko naprawdę wszystko wyczuwa i Wercia wie, że nie jesteś do tego pomysłu przekonana i dlatego tak walczy. My mięliśmy po prostu za duży cyrk z tym zasypianiem i dlatego byłam taka zdeterminowana
przeszkadzaloby mi wtedy jesli robilaby jakies cyrki przy tym , ale ona zwyczajnie sie przytula i zasypia , nosze ja 5-10minut i odkladam do lozeczka, nie wiem moze potrzebuje bliskosci
nawet jak sie bawi to co chwila podchodzi do mnie i sie przytula, a jak sie oddale to wola mnie , ona chyba za bardzo przywiazana do mnie jest

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 22:54   #4383
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tak zrobilam , jak bardziej plakala to wlasnie weszlam , poglaskalam , mowilam ze nic sie nie dzieje, dalam jej maskotke ktora zawsze jest w lozeczku i jeszcze bardziej zaczela wyc

wlasnie nie przeszkadza mi to bo ona albo zasypia przy mleku albo zaraz po , tylko myslalam ze w nocy nie bedzie sie budzic jak sama nauczy sie zasypiac ale nie wiadomo

chyba tak zrobie

przeszkadzaloby mi wtedy jesli robilaby jakies cyrki przy tym , ale ona zwyczajnie sie przytula i zasypia , nosze ja 5-10minut i odkladam do lozeczka, nie wiem moze potrzebuje bliskosci
nawet jak sie bawi to co chwila podchodzi do mnie i sie przytula, a jak sie oddale to wola mnie , ona chyba za bardzo przywiazana do mnie jest
mój też się bardzo przytula do mnie, a zasypia sam

nie zadręczaj się - nie wszystkie dzieci muszą być takie same i tak samo zasypiać

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 22:57   #4384
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No przecież mogła...
Pisałaś, że nie chciałą przyjechać, bo daleko, nie ma pieniędzy itp...
Ale chyba nie to chodzi...
, chyba nie

Cytat:
Miramejku bardzo Cię przytulam
I gratuluje synalka zdolniachy

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 23:41   #4385
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aaaaaj zapomnialabym

sto lat dla Kubulka

i wszystkiego naj dla Aneczki

dobranoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 23:50   #4386
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziekuje za wirtualne glaski i przytulaski

Moja corka bedzie miala na imie Aleksandra

Miramej, jesli nie daje kaszki na kolacje, to pije samo mleko, ale wtedy podwieczorek jest bardziej obfity i sycacy lub lekki podwieczorek, a zamiast mleka np nalesniki z owocami.
Sniadania jada rozmaicie: jajecznica, kluski lane na mleku, omlet, serek wiejski + pomidor+ogorek, trwarozek z owocami lub szczypiorkiem, rzoskiewka itp, owsianka z owocami (czasami gotowana na soku) płatki śniadaniowe z jogurtem lub kefirem, zupa mleczna, tosty z maslem i miodem lub musem owocowym, chleb z pelnego przemialu lub orkiszowy zawsze z maslem i: pasta jajeczna, startym serem zoltym, mieskiem, twarozkiem +rzodkiewka+szczypiorek, pomidorem, ogorkiem, miodem, musem owocowym itp itd. Do popicia mleko i jakis owoc jeszcze.
Jesli je kaszke na mleku to dostaje sok ze swiezego owocu, czesto rowniez jakis owoc np banan.
Na drugie sniadanie czesto koktajle owocowe na jogurcie lub mleku modyfikowanym, budyn polany musem owocowym.

to tak na szybko,bo glowa mi peka i nie moge ogarnac mysli

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-07-29 o 00:14
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 07:03   #4387
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A mi się najbardziej dla chłopca Konrad podoba Jest takie mega męęęęskie
też mi się podoba.
Kiedyś podobało mi się imię Emil, ale większości kojarzyło się to z fryzjerem, który jest gejem
I mi wybili to z głowy.

Konrad, też się przewinęło.A reakcja każdego była "ooo Kondziu z Niani Frani"

Cytat:
ja dla dziewczynki chciałabym Jagoda, Kalina, Róża... ale cała rodzina mnie wyśmiała
na szczęście okazał się chłopak, bo juz w barwy wojenne się stroiłam
Malina...Tylko mąż mówi że nader dziwne
Jagódke mam sąsiadkę.
A z dziwnych imion znam Xymenę i Dagny- imię żeńskie
Cytat:
jak to mawia "koleżanka" : ona jest od ciebie uzależniona
L też tak robi.Z resztą kogo ma kochać najbardziej na świecie jak nie mamę, hm?
Ja swoją kocham nad życie i też się do niej tulę i lubie z nią rozmawiać, spędzać czas itp
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Moja corka bedzie miala na imie Aleksandra

Miramej, jesli nie daje kaszki na kolacje, to pije samo mleko, ale wtedy podwieczorek jest bardziej obfity i sycacy lub lekki podwieczorek, a zamiast mleka np nalesniki z owocami.
Sniadania jada rozmaicie: jajecznica, kluski lane na mleku, omlet, serek wiejski + pomidor+ogorek, trwarozek z owocami lub szczypiorkiem, rzoskiewka itp, owsianka z owocami (czasami gotowana na soku) płatki śniadaniowe z jogurtem lub kefirem, zupa mleczna, tosty z maslem i miodem lub musem owocowym, chleb z pelnego przemialu lub orkiszowy zawsze z maslem i: pasta jajeczna, startym serem zoltym, mieskiem, twarozkiem +rzodkiewka+szczypiorek, pomidorem, ogorkiem, miodem, musem owocowym itp itd. Do popicia mleko i jakis owoc jeszcze.
Jesli je kaszke na mleku to dostaje sok ze swiezego owocu, czesto rowniez jakis owoc np banan.
Na drugie sniadanie czesto koktajle owocowe na jogurcie lub mleku modyfikowanym, budyn polany musem owocowym.

to tak na szybko,bo glowa mi peka i nie moge ogarnac mysli
Aleksander był moim typem.Ale już Kikunia ma Olka, to nie będę dublować

Mariolko pięknie jeAntonio.

byłam tu już po4,poszłam się zdrzemnąć i teraz też idę dospać.L nie wiem po co się obudziła i spać nie chciała, a po chwili robiła się senna.

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

I znowu tu jestem.
Ale sobie pospała...ho ho ho, ledwo głowę do poduszki przyłożyłam jak ona była gotowa do wstania
Wzięłam ją do naszego łóżku, to skakała po mężu i tyle ze snu
No to za to że taka "kochana" była ugotowałam jej bananowy budyń do picia
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-07-29 o 06:40
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 08:04   #4388
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a mi sie to imie kojazy z takim kondziem, ktory chodzi nalogowo na silownie, uwaza sie za najwiekszego playboya w miescie i jest lalusiem na maksa
A mi się nie kojarzy w ogóle... U mnie w mieście chyba nie ma żadnego Konrada. Jest tylko Kordian

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
też mi się podoba.
Kiedyś podobało mi się imię Emil, ale większości kojarzyło się to z fryzjerem, który jest gejem
I mi wybili to z głowy.

Konrad, też się przewinęło.A reakcja każdego była "ooo Kondziu z Niani Frani"
A my nie oglądaliśmy Niani Frani (nie znosze takiego humoru), więc tez mi sie nie kojarzy

Kasiu a jak robisz ten bananowy budyń? Bo pewnie nie z paczki...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Tak w ogóle dzień dobry

Pada, pada, pada.... Dziś wyciągnęłam kryte buty, bo juz kataru dostałam od łażenia w odkrytych

Zosia spała dobrze, wypiła mleko o 5.30 i poszła spać dalej. W ogóle przy tej pogodzie więcej śpi. Czasem ma 3 drzemki w ciągu dnia i co ciekawe nie wpływa to na godzinę pójścia spać wieczorem. O 21 najpóźniej choćby nie wiem co zaczynają się ziewanki i ląduje w łóżeczku.

Miłego dnia

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 08:27   #4389
Miramej
Zakorzenienie

Mariolka

U nas też pada, jak upał źle, jak pada też niedobrze

Piję kawę, bo ciśnienie nie nastraja

Miłego czwartku

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 08:42   #4390
katarzynka00
Zakorzenienie

Angy z paczki, na krowim mleku
Winiary bez sztucznych barwników.W składzie ma cukier, skrobie ziemniaczaną i kukurydzianą, aromat i barwnik naturalny-kurkumina.
Jak była noworodkiem to kilka x zrobiłam jej na mleku modyfikowanym, ale mijało się to z celem, bo modyfikowanego nie powinno się zagotowywać.
Urozmaicam troszkę, bo wciąż mleko i mleko, kaszka i mleko i to raz na jakiś czas budyń może spałaszować.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Wiecie co nam się wczoraj przydarzyło na spacerze...
Koło 23 facet podjechał blisko nas i wyrzucił z samochodu malutkiego kotka.Na tyle małego że nie jest w stanie sam zorganizować sobie pożywienia.Pewnie wpadłby pod koła jakiegoś auta Zabrałyśmy go do domu a dziś pewnie pojadę odwieźć go do schroniska.Ludzie nie mają serca.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 08:46   #4391
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Angy z paczki, na krowim mleku
Winiary bez sztucznych barwników.W składzie ma cukier, skrobie ziemniaczaną i kukurydzianą, aromat i barwnik naturalny-kurkumina.
Jak była noworodkiem to kilka x zrobiłam jej na mleku modyfikowanym, ale mijało się to z celem, bo modyfikowanego nie powinno się zagotowywać.
Urozmaicam troszkę, bo wciąż mleko i mleko, kaszka i mleko i to raz na jakiś czas budyń może spałaszować.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Koło 23 facet podjechał blisko nas i wyrzucił z samochodu malutkiego kotka.Na tyle małego że nie jest w stanie sam zorganizować sobie pożywienia.Pewnie wpadłby pod koła jakiegoś auta Zabrałyśmy go do domu a dziś pewnie pojadę odwieźć go do schroniska.Ludzie nie mają serca.
Pewnie, że może, tez musze zrobić Zośce, a przy okazji sama zjem, bo lubię

Ludzie są straszni Brak słów.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-29, 08:49   #4392
aannuullaa
Wtajemniczenie

Witam z rana

Mała dał mi dziś pospać jak rzadko - wstałyśmy o 6

Wojtusiu jak Oliwcia?

Mariolu kiedy ty sobie odpoczniesz, co? Organizm masz osłabiony, snu mało to i choroby się łapią...dbaj o siebie

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-07-29 o 08:51
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 08:56   #4393
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
nocke mialam z glowy dzis

Cytat:

ze tez ludzie robie takie rzeczy, nie rozumiem tego

kolo mojej mamy w lesie, facet mieszkajacy niedaleko nas znalazl kiedys przywiazanego do drzewa psa, pies mial cale cialo poprzypalane papierosem no jak tak mozna kuzwa?
Stary 2010-07-29, 09:02   #4394
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
witam
nocke mialam z glowy dzis
Marcelek szalał?

Stary 2010-07-29, 09:08   #4395
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Marcelek szalał?
migrena
Stary 2010-07-29, 09:12   #4396
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karo, daj znać, co powiedziała koleżanka
Dam znać

Cytat:
moje dziecko zjadło właśnie kawał sernika (ja jadłam i nie było innej opcji), po kilkunastu minutach kaszę 200 ml (musiał na kilka rat bo już nie mieścił, ale finalnie wypił wszystko ) a teraz jadłam kabanosa, myślałam, ze nawet nie spojrzy (z przepełnienia bekał jak stary), a on odstawił taki cyrk i musiałam mu dać
poskubałam mu trochę i zajął się czymś innym, ale ogólnie byłam w szoku
O kurka..Głodomorek

Cytat:
dziewczyny, dziekuje za troske . Zmeczona jestem niemilosiernie, praca (ludzmi z ktorymi pracuje glownie, w koncu nie bede za kogos caly czas wykonywac roboty i podejmowac decyzji ), malo sypiam, zdarza sie 4-5 godzin na 36, zarazilam sie od Antosia i teraz ja rowniez jestem przeziebiona, a dzisiaj jeszcze doszla migrena

Z nowosci, to Antonio wazy 10,400 kg i juz nie nalezy do najmniejszych watkowych dzieci . Je dosyc ladnie, trenujemy lyzeczka, chociaz dzisiaj przy obiadku sie znudzil i rzucil ja na podloge . Z kubka pije w ciagu dnia, ale mleko jeszcze przez butelke, bo jest tak zmeczony przed spaniem, ze nie daje rady. Obiadki gotuje sama codziennie, jesli cos zostaje, to zamrazam i mam w razie W, u niani jada tylko sloiczki. Pije mleko o 6, pozniej zjada sniadanie, obiad, podwieczorek, a przed spaniem mleko lub kaszke. Czasami nie chce kaszek i robie mu okolo tygodnia przerwy i pozniej znowu chetnie jada. Od kilku tygodni rowniez siadamy na nocnik, zdarza sie, ze posiedzenia sa skuteczne.
Współczuję choroby
dla Antosia za piękną wagę i uskutecznianie nocnika

Cytat:
dziewczyny ja jestem miekka.........proba samodzielnego zasypiania nie powiodla sie.......po 10minutach sie poddalam bo Wercia zaczela sie zanosic placzem i o malo nie zwymiotowala wypitej kaszki
nie moge no, jestem beznadziejna
potem wtulona w moich ramionach jeszcze dlugo nie mogla sie uspokoic ale w koncu zasnela
Może spróbuj innym razem...Twoje nastawienie jest najważniejsze, jeśli Werka zobaczy że jesteś zdecydowana i konsekwentna to na pewno się uda

Cytat:
A wiecie, że trzeba myśleć już nad tytułem kolejnego wątku
Też to zauważyłam

Cytat:
dziewczyny wiedzialam, ze nie moze byc tak pieknie, zawsze musi byc cos nie tak - rozpakowalam do konca lodowke, wszystkie elementy zeby ja umyc i co??? brakuje jednej zaslepki na pokretlo do poziomowania w dolnej litwie!!
i co teraz? jesli ja zgubili czy cos to dostane nowa? zamowia od producenta czy cos? czy musze reklamowac cala lodowke i zwracac? :mdlje:
Doślą na pewno

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
moja Mama nie zadzwoniła do Kuby
Przykro mi
P.S. Dobrze że Nasze dzieci jeszcze tego nie rozumieją...Zu drudzy dziadkowie i chrzestna nie kontaktowali się z Małą ani razu...ale w końcu zaczną
.............
Dzień dobry
Stary 2010-07-29, 09:14   #4397
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
migrena
to się biedaku wymęczyłaś pewnie...dzisiaj już lepiej?

Stary 2010-07-29, 09:14   #4398
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
kolo mojej mamy w lesie, facet mieszkajacy niedaleko nas znalazl kiedys przywiazanego do drzewa psa, pies mial cale cialo poprzypalane papierosem no jak tak mozna kuzwa?
: pala: tylko tyle mam do powiedzenia:p ala:
Stary 2010-07-29, 09:14   #4399
angy
Zakorzenienie

Ale Ty masz Svi przerypane z tą migreną Współczuję.

p4w proszę oświeć mnie-chcę kupić teraz mascarę HR Lash Queen, bo jeszcze nigdy nie miałam. Tylko, że na allegro sa złote i centkowane opakowania. Czym one się różnią? Bo niby nazwa ta sama...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-29, 09:17   #4400
aannuullaa
Wtajemniczenie

O, słyszę że księżniczka już obudzona...szybko coś dzisiaj a ja dopiero co z kawą się rozsiadłam i zakupy robię...no mówi się trudno. Wpadnę potem ;-)

Stary 2010-07-29, 09:18   #4401
angy
Zakorzenienie

Karola cały czas myślę o tym koniku, którym wczoraj zakusiłaś...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-29, 09:23   #4402
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
to się biedaku wymęczyłaś pewnie...dzisiaj już lepiej?
troche lepiej, w nocy co chwila bralam tabletki, teraz tak mnie jeszcze pobolewa, za chwile przestaje...mysle, ze dzis przejdzie calkowicie
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
: pala: tylko tyle mam do powiedzenia:p ala:
no

na szczescie facet go zabral, zadbal o niego i dzis jest slicznym szczesliwym kundelkiem, nie do poznania
Stary 2010-07-29, 09:24   #4403
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karola cały czas myślę o tym koniku, którym wczoraj zakusiłaś...

Boski jest
My z Zu od wczoraj wrzucamy pieniażki do skarbonki...i może właśnie konika kupimy Nawet Dziadzia się dorzucił
Stary 2010-07-29, 09:28   #4404
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty masz Svi przerypane z tą migreną Współczuję.

p4w proszę oświeć mnie-chcę kupić teraz mascarę HR Lash Queen, bo jeszcze nigdy nie miałam. Tylko, że na allegro sa złote i centkowane opakowania. Czym one się różnią? Bo niby nazwa ta sama...
jeden jest wydłużający i pogrubiający
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-8...grubiajacy.htm

a drugi podkręcający i pogrubiający
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...sz-do-rzes.htm

ja mam ten drugi (już mi się kończy), ale oba mają dobre recenzje na KWC

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 09:33   #4405
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
--

Ludzie sa bez serca! No jak tak mozna!

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Tulipfever, witaj kochana
Anusia gratulacje
Duzo zdrowia dla Oliwki
Cieszy mnie, ze Kuba juz nie ma goraczki, a Kuba-Krasnoludek ladnie sobie radzi z jedzeniem.
Svi, wspolczuje migreny, ja rowniez zdycham.

Jeszcze cos chcialam, ale zapomnialam...

dziewczyny, dziekuje za troske . Zmeczona jestem niemilosiernie, praca (ludzmi z ktorymi pracuje glownie, w koncu nie bede za kogos caly czas wykonywac roboty i podejmowac decyzji ), malo sypiam, zdarza sie 4-5 godzin na 36, zarazilam sie od Antosia i teraz ja rowniez jestem przeziebiona, a dzisiaj jeszcze doszla migrena

Z nowosci, to Antonio wazy 10,400 kg i juz nie nalezy do najmniejszych watkowych dzieci . Je dosyc ladnie, trenujemy lyzeczka, chociaz dzisiaj przy obiadku sie znudzil i rzucil ja na podloge . Z kubka pije w ciagu dnia, ale mleko jeszcze przez butelke, bo jest tak zmeczony przed spaniem, ze nie daje rady. Obiadki gotuje sama codziennie, jesli cos zostaje, to zamrazam i mam w razie W, u niani jada tylko sloiczki. Pije mleko o 6, pozniej zjada sniadanie, obiad, podwieczorek, a przed spaniem mleko lub kaszke. Czasami nie chce kaszek i robie mu okolo tygodnia przerwy i pozniej znowu chetnie jada. Mam jakies zdrowe przekaski, ale dostaje sporadycznie. Witaminy podaje tylko jak jest chory, mamy Cebion i Cebion Multi. Maly ich nie znosi, musze przemycac w piciu. Nie lubi zadnych kropli, syropkow od urodzenia, zawsze sie z tym meczylam, a mial regularnie podawane do 6 miesiaca zycia. Dzis np zwymiotowal, gdy podalam mu syrop przeciwkaszlowy lyzeczka, dodam, ze slodki i smaczny .
Od kilku tygodni rowniez siadamy na nocnik, zdarza sie, ze posiedzenia sa skuteczne.
Woow. Zdolniacha z niego!
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 09:34   #4406
angy
Zakorzenienie

Cytat:
jeden jest wydłużający i pogrubiający
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-8...grubiajacy.htm

a drugi podkręcający i pogrubiający
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...sz-do-rzes.htm

ja mam ten drugi (już mi się kończy), ale oba mają dobre recenzje na KWC

wezmę ten pierwszy.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Boski jest
My z Zu od wczoraj wrzucamy pieniażki do skarbonki...i może właśnie konika kupimy Nawet Dziadzia się dorzucił
No my mamy kupić ten foetlik na rower, ale może ktoś z dziadków...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-29, 09:40   #4407
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
brytyjski

dziewczyny wiedzialam, ze nie moze byc tak pieknie, zawsze musi byc cos nie tak - rozpakowalam do konca lodowke, wszystkie elementy zeby ja umyc i co??? brakuje jednej zaslepki na pokretlo do poziomowania w dolnej litwie!!
i co teraz? jesli ja zgubili czy cos to dostane nowa? zamowia od producenta czy cos? czy musze reklamowac cala lodowke i zwracac? :mdlje:
Mielismy podobna sytuacji.

Olalismy sprawe.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Dzis mialsymys lepsza noc. Wczoraj mala pogonilo juz tylko3 razy wiec chyba jest poprawa. Zoabczymy jak dzis bedzie.

No i wczoraj mala zaliczyla 1 powazna glebe - spadla z lozka. Odwrocilam sie na 2 sekundy aby postawic szklanke.

No, ale dzis zachowuje sie normalnie, wiec poza kolejnym guzem to chyba nic jej nie jest.
Stary 2010-07-29, 09:47   #4408
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość

Dzis mialsymys lepsza noc. Wczoraj mala pogonilo juz tylko3 razy wiec chyba jest poprawa. Zoabczymy jak dzis bedzie.

No i wczoraj mala zaliczyla 1 powazna glebe - spadla z lozka. Odwrocilam sie na 2 sekundy aby postawic szklanke.

No, ale dzis zachowuje sie normalnie, wiec poza kolejnym guzem to chyba nic jej nie jest.
Cieszę się, że jest poprawa

No tak to już będzie pewnie, że jeszcze niejdnego guza sobie nabije Dobrze, że nic powaznego się nie stało.
U nas ostatnio było tak, że wieczorem po kapieli robiłyśmy toaletę ( u nas w sypialni na łóżku, dość wysokim) i odwróciłam sie tylko na chwilę żeby odłożyć krem na półkę. I co? Zosia postanowiła się zabawić w "goń mnie". Dwa susy i juz zwisała głową w dół. Zdążyłam ja złapać za palec u stopy i zatrzymała się cm nad podłogą...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-29, 10:09   #4409
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień Dobry

Czy Wy żeście oszalały?? Tyle pisać od rana. Proszę wziąć pod uwagę, ze ja wstaję najwcześniej o 9 I zanim otworzę oczy i zacznę nadrabiać, to trochę minie...

Witam się z kawką
Stary 2010-07-29, 10:20   #4410
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

U nas dobre wiadomosci ostatnio mieszaja sie ze zlymi. Udalo mi sie wlasnie opylic spacerowke, te kupiona wczesniej ktora nam nie pasowala.

Niestety mama meza bardzo zle sie poczula i maz zawiozl ja do szpitala. Cos z sercem, nie wiadomo czy powazne, Zatrzymali ja zeby ja ustabilizowac i przebadac.

Dodatkowo maz ma teraz problemy ze wspolnikiem, ....treść skasowana...

Edytowane przez slepafuria
Czas edycji: 2010-07-29 o 11:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości