|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Nie odbiera teraz...ale będę próbowała
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapytaj proszę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4352 |
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Kat, z Antosiem taka dętka byłam. Dawał popalić w brzuchu
![]() Karo, daj znać, co powiedziała koleżanka ![]() ![]()
#4353 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko zjadło właśnie kawał sernika (ja jadłam i nie było innej opcji), po kilkunastu minutach kaszę 200 ml (musiał na kilka rat bo już nie mieścił, ale finalnie wypił wszystko
![]() ![]() poskubałam mu trochę i zajął się czymś innym, ale ogólnie byłam w szoku ![]()
![]() |
#4354 |
Wtajemniczenie
|
Hej
nie mam siły cytować,przepraszam...wpa dłam tylko na moment z lekką kawą bo stos prasowania czeka ![]() tyle co doczytałam: cass super że bez większych kłopotów u małego ![]() p4w trzymam kciuki ![]() svi kotek bossski ![]() miramej gratulacje dla Kubusia ![]() Ale mi się nie chceeee...
#4355 | |
Zakorzenienie
|
zabrałam się za smażenie naleśników na słono z ziołami, bo farszu sporo mi zostało do krokietów.Jutro będę miała luz od kuchni
Chciałam wam jeszcze powiedzieć że promocja jest na pampki w ross.Korzystna cena przy zakupie 2paczek.Jakieś 40zł wychodzi.Ja kupiłam z sis na pół, bo zwykle nie robię tal dużych zapasów. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() jutro wybiega ![]() Svi co z tym imieniem, bo nie rozumiem czego mam dziecku nie robić? Od dłuższego czasu mam zestaw.Bruno i Blanka.Pisałam wam pewnie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-28 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a w zasadzie znam tylko zwierzeta o takim imieniu, nie spotkalam nigdy czlowieka ![]() no ale oczywiscie kazdy robi co mu sie podoba uwaza z sluszne dla mnie po prostu to imie dla zwierzaka ![]() ![]()
![]() |
#4357 |
Wtajemniczenie
|
Aa Kasiu zapomniałabym : ogromne gratulacje spadku wagi
![]()
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście nie znam żadnego czworonoga o imieniu Bruno, ani nie słyszałam, nawet jeśli to co do tego ma dziecko? Bruno to święte imię. Abstrahując od Bruna, to ludzie poszaleli z uczłowieczaniem stworów i nadawaniem im ludzkich imion. Skojarzenia rozumiem. Koleżanka ma synka Oskara i kojarzy mi się to z kotem-znam kilku Oskarków, ale nigdy nie wpadłabym na to by jej o tym powiedzieć, lub stwierdzić że "krzywdę" zrobiła dziecku... ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- A imię przyznaję że nietypowe. Sama nie znam żadnego dorosłego Brunia, za to 1chłopca tak i stąd zgapiłam imię. Nie złośliwie muszę przyznać,że bum jest np. na Marcelki. W bliskim gronie znam 4 z twoim ![]() Kiedyś szał był na Kasie i nas w klasie podstawowej było 5, w liceum 7.Nie chcę dla swojego dziecka wymyślnego imienia, żadnej "Dżeski, Vanessy" itp, a to nie uważam by było jakieś dzikie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-28 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Tulipfever, witaj kochana
![]() Anusia gratulacje ![]() Duzo zdrowia dla Oliwki Cieszy mnie, ze Kuba juz nie ma goraczki, a Kuba-Krasnoludek ladnie sobie radzi z jedzeniem. Svi, wspolczuje migreny, ja rowniez zdycham. Jeszcze cos chcialam, ale zapomnialam... ![]() dziewczyny, dziekuje za troske ![]() ![]() ![]() ![]() Z nowosci, to Antonio wazy 10,400 kg i juz nie nalezy do najmniejszych watkowych dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od kilku tygodni rowniez siadamy na nocnik, zdarza sie, ze posiedzenia sa skuteczne.
#4360 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie wiem po co teraz to napisalas skoro wiesz jaka jestem i ze mowie co mysle nie od dzis i stwierdzenie, ze Ty bys czegos takiego nie powiedziala jeste niepotrzebne bo ja jestem taka, ze mowie i juz i nie napisalam o tym imieniu zlosliwie - po prostu napisalam swoje zdanie, wiem, ze czasem lepiej ugryzc sie w jezyk - ale znasz mnie, czasem nie umiem ale nie uwazam aby to byl temat do klotni bo jak napisalam kazdy robi co mu sie podoba a co do Marcela...u nas tez jest ich coraz wiecej, mi sie to imie zaczelo podobac w czasach gdzie Marcelow nie bylo w ogole, a teraz no coz...nie bedzie moje dziecko oryginalne ![]() i przyznaj, ze napisalas troche zlosliwie ![]() ![]() jak tak dluzej sie zastanowic to Bruno fajne imie ![]()
![]() |
#4361 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja jestem miekka.........proba samodzielnego zasypiania nie powiodla sie.......po 10minutach sie poddalam bo Wercia zaczela sie zanosic placzem
![]() nie moge no, jestem beznadziejna ![]() potem wtulona w moich ramionach jeszcze dlugo nie mogla sie uspokoic ale w koncu zasnela żaluje ze wogole zaczelam brac ja na rece z lozeczka bo kiedys sama zasypiala bez problemu .........a teraz sie przyzwyczaila ![]() ![]()
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz jaka ja jestem miękka, a udało mi się przetrwać okres, kiedy Kuba miał problemy z usypianiem w łóżeczku w dzień i płakał. Więc i Ty dasz radę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Ola-Unhola
|
A pisałam Wam już, że rację miałam z Teściami....
![]() Mój Tato dzwonił do Teścia w sprawie recepty i umówili się, ze Teść przywiezie ją do nas jak będą na ur. Antosia. A teść, co na to..."No taak będziemy...Na działkę przez to nie pojadę...." I tak niby żartem , niby serio... Jednak dobrze ich wyczułam... Mariolu, współczuję. Strasznie musisz być wymęczona, praca, dom, dziecko, mało snu i jeszcze jakieś przeziębienia. Przytulam Cię wirtualnie ![]() czeko, jaka beznadziejna ![]() nie każde dziecko się nadaje do takiego usypiania, a tym bardziej tak od razu. Ja Antosia też tak nie zostawię, bo się zanosi i aż robi się siny od płaczu. A ja na to nie pozwolę, więc wolę go wziąć i przytulić. Jak sam się teraz nie nauczy, to trudno, a co to, jakiś obowiązek. Za jakiś czas i tak same dzieci zasypiają, czy mają 2 czy 3 lata, czy 5. Kiedyś w końcu to nastąpi i tak trzeba się nastawiać ![]() I nie pierdziel tu ![]() ![]() ![]()
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze pozniej bedzie rozumiec jak powiem ze musi sama zasnac...nie wiem , jakies zamacone mysli mam , moze jeszcze jutro sprobuje albo w dzien
![]() |
#4366 |
Rozeznanie
|
Wojtusia biedna Oliwka ...ucaluj ja ode mnie i Danielka
![]() Svi ale sliczny kotek ![]() Miramej gratuluje poczatkow samodzielnego jedzenia !!! Widzisz jaki zdolniutki jest Twoj Kubus ![]() Mariolu no to slicznie Antonio przybral na wadze ![]() Czesc Dziewczyny ... co tam ? ![]() Moje dziecie juz lulka , wiec mam chwilke odpoczynku ![]()
#4367 |
Ola-Unhola
|
A wiecie, że trzeba myśleć już nad tytułem kolejnego wątku
![]() ![]()
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam za miekki charakter i juz wole ja przytulac niz ma biedna sie zanosic, nigdy nie narzekalam tez na sposob zasypiania Werci tylko tak myslalam ze fajnie by bylo jakby sama zasypiala, ale jesli nie to nie ma dramatu mysle podobnie jak ty ze kiedys nauczy sie sama zasypiac dzieki za pocieszenie ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- jutro cos wymysle ![]() obecny tytul mojego autorstwa ![]()
![]() |
#4369 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spalił zanim usnął ![]() Cytat:
![]() mój zrzuca łyżeczkę co drugi kęs, bo tak jest fajniej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() każde imie się komuś z czymś lub kimś kojarzyło ![]() był taki skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju - świetny i w naszym przypadku okazał się taki prawdziwy ![]() Cytat:
![]() jak się zanosi to idź do niej pogłaszcz po główce, połóż i wyjdź - na pewno dasz radę ![]() EDIT: jak nie chcesz jej nauczyć, bo Ci to nie przeszkadza to daj sobie spokój - ona to wyczuwa i wykorzystuje przecież to żaden przymus - dla mnie to był priorytet, bo ja pracuję i Tomek chodzi do żłobka i dlatego musiał sam zasypiać
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-28 o 20:47 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() ![]() dziewczyny wiedzialam, ze nie moze byc tak pieknie, zawsze musi byc cos nie tak - rozpakowalam do konca lodowke, wszystkie elementy zeby ja umyc i co??? brakuje jednej zaslepki na pokretlo do poziomowania w dolnej litwie!! ![]() i co teraz? jesli ja zgubili czy cos to dostane nowa? zamowia od producenta czy cos? czy musze reklamowac cala lodowke i zwracac? :mdlje:
#4372 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4373 |
Ola-Unhola
|
No przecież mogła...
![]() Pisałaś, że nie chciałą przyjechać, bo daleko, nie ma pieniędzy itp... Ale chyba nie to chodzi... ![]()
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bo widzisz ja też taki raptus I bardzo dobrze, nie lubię niedomówień ![]() Dla ciebie jest niepotrzebne to co ja napisałam, a mi może się wydawać że co innego z twojej wypowiedzi jest niepotrzebne. To, że taka jesteś cię nie usprawiedliwia ![]() ![]() Każdy ma swoje zdanie. Zgadzam się.Nie napisałaś złośliwie i ja tego tak nie odebrałam. Przecież się nie pokłóciłyśmy ![]() Uznałam, że najlepiej będzie na twoim przykładzie, niż pisać o dziecku Tuli,Ulci czy kogoś innego. Jeśli cię uraziłam to sorx. Szkoda że od 2dni nie mam gg, bo byśmy poklikały nie robiąc tu szumu.Tak czy siak nadal cię ![]() ![]() Dobra spadam na spacer
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojej mamie przy montażu okien zapomnieli kluczyków do klamek i po kilku dniach dowieźli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() nio nie klocimy dlatego napisalam, ze nie jest to temat do klotni, napewno o nie taka bzdure jak nasz gusta imionowe nie urazilas mnie - wiem, ze tak jest, sama widze wokol siebie pelno Marceli, gdzie kilka lat temu nie uslyszalam tego imienia nigdzie ja tez Cie aj laf ju ![]() Cytat:
ale znajac TZ to po prostu tam pojedzie ![]()
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Miramejku bardzo Cię przytulam
![]() I gratuluje synalka zdolniachy ![]() Wojtusia strasznie mi szkoda Oliwci ![]() Życzę jej dużo zdrówka ![]() Czeko jeżeli nie przeszkadza Ci to zasypianie na rękach to daj sobie spokój. Dziecko naprawdę wszystko wyczuwa i Wercia wie, że nie jesteś do tego pomysłu przekonana i dlatego tak walczy. My mięliśmy po prostu za duży cyrk z tym zasypianiem i dlatego byłam taka zdeterminowana ![]() Mariolko dużo siły dla Ciebie przesyłam ![]() ![]() Svi ja też myślę, że wystarczy do nich zadzwonić i powiedzieć o co kaman. A mi się najbardziej dla chłopca Konrad podoba ![]() ![]() To dobranoc ![]() EDIT jeszcze: ja na tym wezwaniu na szczepienie mam napisane: Priorix. Mam nadzieję, że mają zapas ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-07-28 o 21:20 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
ja dla dziewczynki chciałabym Jagoda, Kalina, Róża... ale cała rodzina mnie wyśmiała
![]() na szczęście okazał się chłopak, bo juz w barwy wojenne się stroiłam ![]()
![]() |
#4379 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mi sie to imie kojazy z takim kondziem, ktory chodzi nalogowo na silownie, uwaza sie za najwiekszego playboya w miescie i jest lalusiem na maksa
![]() p4w nie znam zadnego skeczu zwiazanego z Tomkiem ![]()
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz poszukam na YT proszę http://www.youtube.com/watch?v=H4rdM4B4qyc
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-28 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.