|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Witajcie zawziete Dukanki , ciesze sie razem z Wami z Waszych spadkow wagi, jestem po pierwszym dniu I Fazy i powiem szczerze jadlam kilka posilkow, czego nigdy nie robilam moim jedynym posilkiem byl obiad. Czulam sie wczoraj tak pelna i myslalam ze pekne
. Dzisiaj drugi dzien przedemna, jeszcze nic nie jadlam bo nie czuje glodu po wczorajszej wyrzerce Zaraz wybieram sie na zakupy poszukac tych otrebow i ze skrobiami kukurydzianymi tez bedzie ciezko Od rana nie idzie wejsc w przepisy i jakbyscie mogly podeslijcie przepis na chlebek i jakis dodatek do mieska na obiadek PROSZE ! nie mam pomyslow na jedzenie w tej diecie ale to kwestia czasu MYSLE A wy weteranki juz znacie wszystko na pamiec na pewno.Potem do Was wroce i zdam relacje czy znalazlam produkty do naszej dietki Trzymajcie sie i wytrwale pilnujcie diety |
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
W warkoczu z "łososia" poza łososiem jest także makrela. Ja go ważę i liczę polowe jako łosoś i połowę jako makrelę
|
|
|
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i nadal czekam na wagę, może przyjdzie dzisiaj - ma mieć bajery tłusze, wody itp. zobaczymy. Na raqzie po 4 dniach PP jest 77,4 a po PW było 77,3, ale jutro @, więc może to to. Pirścionek, który nosiłam przy obrączce musiałam zdjąć, bo mi się cały czas przekręcał, gdyby nie obrączka już bym go zgubiła. Chociaż palce i tak miałam szczupłe, fajnie by było gdyby tak oponka zleciała Trzeba czasu. Poza tym, nie tak dawno mówiłam, że nawet dnia nie jestem w stanie wytrzymać bez słodkiego, że to nie możliwe, a tu już 17 dni i dam radę dłużej. |
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatem dzisiaj ide na polowanie przecieru bez cukru
|
|
|
|
|
#2166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dukaneczki moje kochane
![]() co slychac? u mnie dzis -100g a wiec 84,1 wiec marnie spada ten moj wzroscik ale spada. sluchajcie mialam ochote na czkolade moja kochana biala milke i co zrobilam? kupilam nowa paczke mleka, zjadlam i zapomnialam o czekoladzie zaraz nadrobie wczorajsze posty i Wam odpisze wszystkim gratki a spadki
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj wiem że dramatyzuję ale już tak się staram, chce nagrodę Ale narazie zrezygnuję z tych skrobii i oleju...może tak akurat reaguje mój orgaznizm na to
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Jej dziewczyny, nie dałam rady was nadrobić! Pędzicie jak szalone
![]() u mnie dziś to samo co wczoraj, liczę, że jutro coś sie ruszy, że ta zmiana trybu da mi jakiegoś 'kopa' ![]() Narazie tylko nawiążę do tego co udało mi się nadrobić: Dziękuję pięknie wszystkim za życzenia Czarownica ale jesteś laska Widać dużą róznicę na tych zdjęciach, ale szczerze mówiąc to 10kg też pięknie wyglądałas ![]() Przywitałam się i wracam nadrabiać Trochę mi to pewnie zajmie więc gratuluję spadków i miłego dnia wszystkim życzę |
|
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
Zamiast oleju, robiąc jajecznicę, można dać 1 łyżeczkę mleka.
|
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Tak, wiem, że się zawzięłam na te otręby rozmaite, ale - no kurczę - chciałby człowiek sobie polepszyć a boi się żeby nie pogorszyć.
Jestemtutylkonachwile przetłumaczyła mi zachowanie poszczególnych otrab w moich jelitach, a ja wysiliłam się z zestawiłam dane na temat wszystkich omawianych otrąb i ich wartości odżywczych. Kochak, Twoje dane o orkiszu były trochę przesadzone, w rzeczywistości nie mają one aż tylu węgli, sprawdziłam w kilku źródłach. Generalnie wyszło mi, że z owsianych i pszennych oczywiście nie można rezygnować ani ich zastępować innymi, bo są nam niezbędne, ale coś mi sie widzi, że jak się doda jeszcze jakichś innych to krzywdy sobie tym nie zrobimy. Same zobaczcie jak się tabelka przedstawia: Wartość w 100g oczywiście, podaję w kolejności: owsiane / żytnie / pszenne / orkiszowe Kcal: 335 / 205 / 185 / 184 Białko: 17,3 / 15 / 16 / 15,8 Tłuszcz: 7 / 4,3 / 5,1 / 4,5 Węgle: 50,8 / 26 / 19,5 / 19 Błonnik: 15,4 / 39 / 42,4 / 42 O, tak się to przedstawia. Co na to szanowna komisja? Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-07-29 o 11:35 |
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie mnie naszło żeby gołąbki sobie na sobotę zapodać
bo mozna kapuchę jeść na PW i pieczarki i pomidory to sobie wymyśliłam że te gołąbki to sobie takie SB zrobie tam dziełchy robiły gołąbki i dawały zamiast ryżu posiekane pieczary... nie próbowałam tego jeszcze ale moze zjadliwe Bo takie bez ryżu tylko samo mięcho z jajem to mnie się jakoś nie widzi... robiłyście już jakieś gołąbki??
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama stosuje mieszanke pszenno-owsiana bo orkiszowych dostać jakoś nie mogę
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam chyba coś z patelnią, z teflonem bo mi wszystko przywarło
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
Orzekam, że otręby są the best i wszystkie będę żarła na III
![]() Mój TŻ na starość zrobił sobie testy i wyszło mu, że na wszystko co jadł do tej pory ma uczulenie - w pierwszych tygodniach robił nawet ciasteczka z otrębów żytnich (bo akurat żyto może jeść) z wędzonymi śliweczkami - były przepyszne, choć wyglądu nie miały specjalnego (wyglądały jak niestrawiona kupa) , ale ten smak. Mniam. Natomiast orkiszowe dają posmak taki orzeszkowy, fajny. Jak nie teraz, to zjemy na III.
|
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
O, zdążyłaś odpowiedzieć zanim poprawiłam ta rozjechaną tabelkę
![]() No i mnie kusi, ale się troche boję, bo zdecydownie trzymam się zasad dukania a nie mam 100% pewności, że ich w ten sposób nie złamię... Zapytałabym doktorka na czacie, ale nie wiem czy mój język "spożywczy" jest aż taki elastyczny i boję się kompromitacji
|
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Sparta
). Natomiast kiedy jem wołowinkę bądź cielęcine, to następnego dnia nie zaliczam wzrostów. Wiem, że dziewczyn tłumaczyły, że to nie jest dieta nabiałowa, ale ja jadam w kolejności najwięcej: nabiał, ryby, mięso. Po prostu jem to co lubię i raczej nie zaliczam dzięki temu napadów głodu . Wczoraj jadłam łososia na parze i dzisiaj jeszcze we mnie "siedzi"![]() . Jeśli lubisz krówkę to możesz spróbować, może coś się zmieni![]()
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np pije mleko 1,5% czy tez uzywam mąki kukurydzianej ale to na wlasna odpowiedzialnosc, tak samo JA dodalabym te otreby orkiszowe jak tak bardzo chcesz - wtedy lepiej uciąć jakies inne wegle - nie ma co o tym dyskutowac
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-07-29 o 11:41 |
|
|
|
|
#2180 |
|
Przyczajenie
|
Według testu Dukana powinnam schudnąć w I fazie 1,1kg. Niestety jest 0,9kg. Jak myślicie kontynuować jeszcze fazę I aż dojdę do tego poziomu?
Dodam, że ściśle trzymałam się diety.
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeicez test jest tylko orientacyjny. On nie wie ile masz w sobie wody a przeciez w I fazie zlatuje nagromadzona woda... nie przedluzaj tej fazy, idz na II a po 2 tyg zaczniesz widziec efekty
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i dzięki za sprostowanie---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- SPARTA życzę żeby zastój ruszył bądź dzielna
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
ej nooooo co jest
tylko otręby i otręby a nikt z was nie jada gołąbków?? hmm.. słyszałam że jeszcze można wkroić kapustkę tą co zostanie bo liście na zawinięcie są za małe no co wy na to kuchareczki
|
|
|
|
#2184 | ||||
|
BAN stały
|
Witajcie dziewczyny!
Gratki za spadki! Ja to dzisiaj troszke sobie pospalam niedawno wstalam i odrazu smignelam do kompa nadrabiac zaległosci, dopiero skonczylam, tempo tutaj jest niezawodne ![]() Cytat:
no widzisz jak miło, ja rodowita lublinianka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie dzisiaj tez spadek o -0.6kg tzn ze juz niedlugo ja zobacze upragniona 6 na poczatku! ![]() Cytat:
Jestes sliczna, czarne wloski duze oczka juz jest super a pomyslec do niedlugo bedzie ![]() No nie? Zaczyna sie robi ciekawie dziewcyny Sonia witamy w klubie dukajacych skorpionow ![]() A co do spotkania do jestem na tak przez duze T! |
||||
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
z teflonem moze byc ok, ale moze za slabo rozgrzewasz patelke
albo za mocno ja zazwyczaj rozgrzewam na maxa i pozniej odstawiam na 10sek zmneijszam ogien i wkladam miesko czy takie tam ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
bede miała w niedziele na obiad-chyba te oszukane-z kapusta w srodku chyba zrobie wiecej i zamroże
|
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po 2: juz nie jestem taka sliczna czarna tylko paskudna brązowo-ruda
|
|
#2187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robię takie oszukane jak już robię, ale na tej dietce jeszcze nie robiłam, choć to dobry pomysł, bo akurat PW mi się zaczęły.
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
oo jednak ktoś jada coś innego
kochanieńka a ta kapusta w środku to ma byc taka juz podgotowana czy surowizna zwykła???? mniam mniam ja w sobote bede jadła je mniami mniami i też se zamroże normalnie chyba ze faceciuch mi pożre...
|
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, kończe temat otrąb, bo go rozdmuchałam okropnie
![]() Kochak, muszę Ci powiedziec, że masz fajowy avatarek - podobuje mnie się ![]() Stitcha kocham nieco z przymusu - moja córka jest jego fanką, ale ten mi się podoba bardziej. |
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam sobie kalkulację z tej strony co ją twinsplus1 wkleja co jakiś czas i mi wychodzi, że chyba mało zjadam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

. Dzisiaj drugi dzien przedemna, jeszcze nic nie jadlam bo nie czuje glodu po wczorajszej wyrzerce
A wy weteranki juz znacie wszystko na pamiec na pewno.

tylko otręby i otręby
bystrzak ze mnie. Nieeee, no teraz to możemy sobie w urodziny osobiście złożyć życzenia i pogratulować niewątpliwych sukcesów 
bede miała w niedziele na obiad-chyba
mniam mniam ja w sobote bede jadła je mniami mniami