Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 10:29   #2161
LT28
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

Witajcie zawziete Dukanki , ciesze sie razem z Wami z Waszych spadkow wagi, jestem po pierwszym dniu I Fazy i powiem szczerze jadlam kilka posilkow, czego nigdy nie robilam moim jedynym posilkiem byl obiad. Czulam sie wczoraj tak pelna i myslalam ze pekne , ale wypilam do tego conajmniej 2-3 litry wody i caly czas oddaje mocz, nawet w nocy musialam dwa razy wstawac bo cislo mnie na pecherz . Dzisiaj drugi dzien przedemna, jeszcze nic nie jadlam bo nie czuje glodu po wczorajszej wyrzerce

Zaraz wybieram sie na zakupy poszukac tych otrebow i ze skrobiami kukurydzianymi tez bedzie ciezko

Od rana nie idzie wejsc w przepisy i jakbyscie mogly podeslijcie przepis na chlebek i jakis dodatek do mieska na obiadek PROSZE ! nie mam pomyslow na jedzenie w tej diecie ale to kwestia czasu MYSLE A wy weteranki juz znacie wszystko na pamiec na pewno.

Potem do Was wroce i zdam relacje czy znalazlam produkty do naszej dietki

Trzymajcie sie i wytrwale pilnujcie diety
LT28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:32   #2162
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Ja też chce umiec to liczyć a wyliczy mi ile co ma warkocz z łososia?
W warkoczu z "łososia" poza łososiem jest także makrela. Ja go ważę i liczę polowe jako łosoś i połowę jako makrelę

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:32   #2163
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jestemtutylkonachwile Pokaż wiadomość
Musisz spisać co jest w tym warkoczu, ja np. jesli wymyslam jakis przepis, spisuje wszystko- jakie produkty w jakich ilosciach i sama obliczam ile gotowa potrawa ma kalorii i skladnikow odzywczych.
Warkocz jest na wagę, więc pani przykleja tylko cenę...to jest tak jak z makrelą

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:35   #2164
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Ooooo, widzisz, jaka sprytna jesteś. Dzięki CI wielkie
Czyli wyszło mi, że pszenne są wręcz wskazane, owsiane to wiadomo, ale orkiszowe mają dużo węgli No nic to, niewiele ich tam dodałam, więc krzywdy mi nie zrobią, ale nie będę ich wobec tego stosowała więcej na II. A żytnie - ktoś podawał porównawczy skład z owsianymi - to mają nawet lepsze parametry.
No to chyab wychodzi, że można taki zmodyfikowany chlebek piec tylko bez orkiszowych.
Ale jest pyyysznyyyy. Mniam
Właśnie orkiszowe mają mało wegli. Najwięcej węgli mają chyba jednak owsiane bo pomiędzy 50, a 60g w zależności od firm, zaś orkiszowe około 19g w porcji 100g, żytnie ok 26g, zaś pszenne ok 19g. Ja wcześniej podałam Wam porównanie owsianych z żytnimi. Nurtuje mnie to dlaczego właśnie mamy jeść owsiane i na to pytanie odpowiedź zna tylko doktor, a ja nie potrafię go o to zapytać. Natomiast wyjaśnienie, że owsiane mają większą miotełkę niż żytnie mnie nie zadowala. Natomiast nie będę na II fazie eksperymentować - tu chodzi tylko o moją dociekliwość i tyle. Ogólnie otręby są o niebo zdrowsze od zwykłych mąk dlatego gdy przejdę na III fazę i dalej - będę stosowała np. makarony orkiszowe czy różne otręby, itp. Teraz trzymam się póki co książki.

No i nadal czekam na wagę, może przyjdzie dzisiaj - ma mieć bajery tłusze, wody itp. zobaczymy. Na raqzie po 4 dniach PP jest 77,4 a po PW było 77,3, ale jutro @, więc może to to. Pirścionek, który nosiłam przy obrączce musiałam zdjąć, bo mi się cały czas przekręcał, gdyby nie obrączka już bym go zgubiła. Chociaż palce i tak miałam szczupłe, fajnie by było gdyby tak oponka zleciała Trzeba czasu.

Poza tym, nie tak dawno mówiłam, że nawet dnia nie jestem w stanie wytrzymać bez słodkiego, że to nie możliwe, a tu już 17 dni i dam radę dłużej.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:37   #2165
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
w książce doktorek napisał, że nie ma dla osoby odchudzającej się większego wroga niż tłuszcz.
Ja mysle, ze ogolnie lepsze sa wegle od tłuszczu....
a na dukanie to tylko bialko jest prawidlowe bo od tłuszczu utyjemy a wegle przerwą ketozę z dwojga złego wole przerwaną ketozę

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

dużo ich jest, szczególnie te w malutkich puszeczkach. patrz też na % przecieru w przecierze. najlepsze sa te 90% a nie 30%
dziekuje zatem dzisiaj ide na polowanie przecieru bez cukru
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:48   #2166
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jestemtutylkonachwile Pokaż wiadomość
Więc,
Zgodnie z książką Dukana włókna rozpuszczalne mają elastyczną konsystencję i rozpuszczają się w przewodzie pokarmowym. Najwartościowsze z nich znajdują się właśnie w otrębach owsianych oraz np. w pektynach jabłka. Działają one łagodnie na zaparcia. Tworzą w przewodzie pokarmowym rozproszony żel, który przenika i otacza pokarmy i pociąga ze sobą kalorie do stolca.
Bardzo pomocne na zaparcia są włókna nierozpuszczalne (czyli te np w otrębach pszennych), ich twardość może być jednak ciężkim wyzwaniem dla wrażliwych jelit kobiet.
Ponadto być może otręby żytnie mają konkurencyjne wartości co do owsianych, ale z tego co wyczytałam mają głównie włókna nierozpuszczalne, co może przysporzyć Ci niemiłych problemów w WC.
Zastępując owsiane żytnimi, zubażasz chlebek w włókna rozpuszczalne.
Dukan skupił się na owsianych zapewne dlatego, że obnizaja poziom cholesterolu we krwi i maja wiele cennych witamin i minerałów. Poza tym błonnik rozpuszczalny wpływa na miękkość stolca, co niestety w tej diecie jest dość ważne, przy problemach z zaparciami większości Dukanek.
Teraz doczytalam Twoją wypowiedź i ona mnie zadowala. Nie o miotełkach tylko konkretnie. Dziękuję.

Stary 2010-07-29, 10:57   #2167
anaiss86
Zadomowienie

Czesc Dukaneczki moje kochane

co slychac? u mnie dzis -100g a wiec 84,1 wiec marnie spada ten moj wzroscik ale spada.
sluchajcie mialam ochote na czkolade moja kochana biala milke i co zrobilam? kupilam nowa paczke mleka, zjadlam i zapomnialam o czekoladzie

zaraz nadrobie wczorajsze posty i Wam odpisze

wszystkim gratki a spadki

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:08   #2168
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
DUK DUK dukaneczki

Moja waga sprzed @ dzisiaj wróciła do normy, nawet się wahała czy nie odjąć 0,1g ale uparciucha nie chciała

Konczita nie martw się, to moja druga @ podczas dukania, przerażający jest ten nagły wzrost przed @ nawet do 2kg ale w trakcie okresu wszystko ładnie samo znika, nie musisz tego specjalnie zrzucać hihihi

Sparta cholibka, nie dramatyzuj ....ja patelnię smaruję tak od samego początku diety i to codziennie!!! jak robię jajecznicę.......tak samo jak raz na kiedy uzyjesz trochę skrobi tez tragedii nie ma.
Twój organizm po prostu walczy i nie chce przekroczyć pewnego progu jeżeli chodzi o wagę, ale Ty będziesz silniejsza i się nie dasz - przetrzymasz ten zastój!

Do Krakowa się piszę, mam blisko!
To na co czekamy?
Oj wiem że dramatyzuję ale już tak się staram, chce nagrodę a nie karę
Ale narazie zrezygnuję z tych skrobii i oleju...może tak akurat reaguje mój orgaznizm na to

Stary 2010-07-29, 11:10   #2169
Ija
Rozeznanie

Jej dziewczyny, nie dałam rady was nadrobić! Pędzicie jak szalone
u mnie dziś to samo co wczoraj, liczę, że jutro coś sie ruszy, że ta zmiana trybu da mi jakiegoś 'kopa'

Narazie tylko nawiążę do tego co udało mi się nadrobić:
Dziękuję pięknie wszystkim za życzenia

Czarownica ale jesteś laska Widać dużą róznicę na tych zdjęciach, ale szczerze mówiąc to 10kg też pięknie wyglądałas

Przywitałam się i wracam nadrabiać Trochę mi to pewnie zajmie więc gratuluję spadków i miłego dnia wszystkim życzę
Ija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:28   #2170
rumcia1
Rozeznanie

Zamiast oleju, robiąc jajecznicę, można dać 1 łyżeczkę mleka.

Stary 2010-07-29, 11:29   #2171
Agnese69
Zadomowienie

Tak, wiem, że się zawzięłam na te otręby rozmaite, ale - no kurczę - chciałby człowiek sobie polepszyć a boi się żeby nie pogorszyć.
Jestemtutylkonachwile przetłumaczyła mi zachowanie poszczególnych otrab w moich jelitach, a ja wysiliłam się z zestawiłam dane na temat wszystkich omawianych otrąb i ich wartości odżywczych. Kochak, Twoje dane o orkiszu były trochę przesadzone, w rzeczywistości nie mają one aż tylu węgli, sprawdziłam w kilku źródłach.
Generalnie wyszło mi, że z owsianych i pszennych oczywiście nie można rezygnować ani ich zastępować innymi, bo są nam niezbędne, ale coś mi sie widzi, że jak się doda jeszcze jakichś innych to krzywdy sobie tym nie zrobimy. Same zobaczcie jak się tabelka przedstawia:
Wartość w 100g oczywiście, podaję w kolejności:
owsiane / żytnie / pszenne / orkiszowe
Kcal: 335 / 205 / 185 / 184
Białko: 17,3 / 15 / 16 / 15,8
Tłuszcz: 7 / 4,3 / 5,1 / 4,5
Węgle: 50,8 / 26 / 19,5 / 19
Błonnik: 15,4 / 39 / 42,4 / 42

O, tak się to przedstawia. Co na to szanowna komisja?

Edytowane przez Agnese69
Czas edycji: 2010-07-29 o 11:35
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:30   #2172
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Zamiast oleju, robiąc jajecznicę, można dać 1 łyżeczkę mleka.
ja tak robie
Stary 2010-07-29, 11:30   #2173
lukrecja_25
Wtajemniczenie

właśnie mnie naszło żeby gołąbki sobie na sobotę zapodać bo mozna kapuchę jeść na PW i pieczarki i pomidory to sobie wymyśliłam że te gołąbki to sobie takie SB zrobie tam dziełchy robiły gołąbki i dawały zamiast ryżu posiekane pieczary... nie próbowałam tego jeszcze ale moze zjadliwe Bo takie bez ryżu tylko samo mięcho z jajem to mnie się jakoś nie widzi... robiłyście już jakieś gołąbki??

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:32   #2174
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wiem, że się zawzięłam na te otręby rozmaite, ale - no kurczę - chciałby człowiek sobie polepszyć a boi się żeby nie pogorszyć.
Jestemtutylkonachwile przetłumaczyła mi zachowanie poszczególnych otrab w moich jelitach, a ja wysiliłam się z zestawiłam dane na temat wszystkich omawianych otrąb i ich wartości odżywczych. Kochak, Twoje dane o orkiszu były trochę przesadzone, w rzeczywistości nie mają one aż tylu węgli, sprawdziłam w kilku źródłach.
Generalnie wyszło mi, że z owsianych i pszennych oczywiście nie można rezygnować ani ich zastępować innymi, bo są nam niezbędne, ale coś mi sie widzi, że jak się doda jeszcze jakichś innych to krzywdy sobie tym nie zrobimy. Same zobaczcie jak się tabelka przedstawia:

Wartość odżywcza w 100g produktu
OTRĘBY:
OWSIANE
ŻYTNIE
PSZENNE
ORKISZOWE
Wartość energetyczna
1417 kJ/335 kcal
856kJ/ 205kcal
775 kJ / 185 kcal
184 kcal
Białko
17,3 g
15,0g
16,0g
15,8g
Tłuszcz
7,0 g
4,3g
5,1g
4,5g
Węglowodany
50,8 g
26,0g
19,5g
19g
Błonnik
15,4 g
39g
42,4g
42,0g

No i co szanowna komisja orzeknie?
ja znam kilka dukanek, które jedzą mieszaknkę otrab sama stosuje mieszanke pszenno-owsiana bo orkiszowych dostać jakoś nie mogę
Stary 2010-07-29, 11:36   #2175
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ja tak robie
Ja mam chyba coś z patelnią, z teflonem bo mi wszystko przywarło

Stary 2010-07-29, 11:36   #2176
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
No i co szanowna komisja orzeknie?
Orzekam, że otręby są the best i wszystkie będę żarła na III

Mój TŻ na starość zrobił sobie testy i wyszło mu, że na wszystko co jadł do tej pory ma uczulenie - w pierwszych tygodniach robił nawet ciasteczka z otrębów żytnich (bo akurat żyto może jeść) z wędzonymi śliweczkami - były przepyszne, choć wyglądu nie miały specjalnego (wyglądały jak niestrawiona kupa), ale ten smak. Mniam. Natomiast orkiszowe dają posmak taki orzeszkowy, fajny. Jak nie teraz, to zjemy na III.

Stary 2010-07-29, 11:39   #2177
Agnese69
Zadomowienie

O, zdążyłaś odpowiedzieć zanim poprawiłam ta rozjechaną tabelkę
No i mnie kusi, ale się troche boję, bo zdecydownie trzymam się zasad dukania a nie mam 100% pewności, że ich w ten sposób nie złamię... Zapytałabym doktorka na czacie, ale nie wiem czy mój język "spożywczy" jest aż taki elastyczny i boję się kompromitacji
Stary 2010-07-29, 11:40   #2178
Rozeznanie

Sparta nie chcę się tu wymądrzać ( jak niektórzy co to dukaja od dwóch dni i wszystkie rozumy pozjadali ), ale jeśli mogę się podzielić z Tobą swoimi spostrzeżeniami to powiem Ci, że ja zawsze kiedy zjem rybę to następnego dnia mam zatrzymanie wody w organiźmie ( za wyjatkiem tuńczyka w sosie własnym ). Natomiast kiedy jem wołowinkę bądź cielęcine, to następnego dnia nie zaliczam wzrostów. Wiem, że dziewczyn tłumaczyły, że to nie jest dieta nabiałowa, ale ja jadam w kolejności najwięcej: nabiał, ryby, mięso. Po prostu jem to co lubię i raczej nie zaliczam dzięki temu napadów głodu. Wczoraj jadłam łososia na parze i dzisiaj jeszcze we mnie "siedzi". Jeśli lubisz krówkę to możesz spróbować, może coś się zmieni

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:40   #2179
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Generalnie wyszło mi, że z owsianych i pszennych oczywiście nie można rezygnować ani ich zastępować innymi, bo są nam niezbędne, ale coś mi sie widzi, że jak się doda jeszcze jakichś innych to krzywdy sobie tym nie zrobimy.

O, tak się to przedstawia. Co na to szanowna komisja?
Wiesz co, to jest tak, ze doktorek preferuje tylko owsiane i pszenne i tylko w scislej ilosci 2+1 bo to jednak WĘGLE. Jesli dodasz jakiekolwiek inne to zwiekszasz ilosc wegli czyli robisz to "na wlasna reke". I nie ma co nad tym rozważać bo kazda inaczej podchodzi do diety.
Ja np pije mleko 1,5% czy tez uzywam mąki kukurydzianej ale to na wlasna odpowiedzialnosc, tak samo JA dodalabym te otreby orkiszowe jak tak bardzo chcesz - wtedy lepiej uciąć jakies inne wegle - nie ma co o tym dyskutowac

Edytowane przez czarownica3006
Czas edycji: 2010-07-29 o 11:41
czarownica3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:41   #2180
valliere1
Przyczajenie

Według testu Dukana powinnam schudnąć w I fazie 1,1kg. Niestety jest 0,9kg. Jak myślicie kontynuować jeszcze fazę I aż dojdę do tego poziomu?
Dodam, że ściśle trzymałam się diety.
valliere1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:48   #2181
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez valliere1 Pokaż wiadomość
Według testu Dukana powinnam schudnąć w I fazie 1,1kg. Niestety jest 0,9kg. Jak myślicie kontynuować jeszcze fazę I aż dojdę do tego poziomu?
Dodam, że ściśle trzymałam się diety.
nie!
przeicez test jest tylko orientacyjny. On nie wie ile masz w sobie wody a przeciez w I fazie zlatuje nagromadzona woda... nie przedluzaj tej fazy, idz na II a po 2 tyg zaczniesz widziec efekty
Stary 2010-07-29, 11:53   #2182
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Niestety ale nie zgadzam się z Tobą. Weteranki mnie poprą bo to jest to, co mi również powiedziały na samym początku i to co mówią innym jak już się tutaj pojawią
Nie chodzi tutaj ile jest w składniku kalorii na gram tylko ile kalorii potrzeba na rozłożenie tego składnika. Na stronie 46 "Nie potrafię schudnąć" masz to wszystko rozpisane, właśnie to o czym mówię.

Tak więc powtarzam raz jeszcze absolutnie NIE jest lepiej wcinać cukry/węgle w chwilach słabości.

A tak poza tym witam dziś spadeczkiem 0,3kg i znowu kolejny najniższy próg przekroczony zaczyna być fajnie

Mastalla gratki za spadek
przepraszam z takim razie za wprowadzenie w błądi duk duk bo dopiero wstałam no i dzięki za sprostowanie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

SPARTA życzę żeby zastój ruszył bądź dzielna
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:53   #2183
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ej nooooo co jest tylko otręby i otręby a nikt z was nie jada gołąbków?? hmm.. słyszałam że jeszcze można wkroić kapustkę tą co zostanie bo liście na zawinięcie są za małe no co wy na to kuchareczki

poradźcie mi coś nooo mi świeżej ledwo dukającej

bloguję
Stary 2010-07-29, 11:59   #2184
mirkaaa
BAN stały

Witajcie dziewczyny!

Gratki za spadki!

Ja to dzisiaj troszke sobie pospalam niedawno wstalam i odrazu smignelam do kompa nadrabiac zaległosci, dopiero skonczylam, tempo tutaj jest niezawodne

Cytat:
Tylko mnie śmiechem nie zabij, ale ja dopiero zauważyłam, że Ty też z Lublina jesteś bystrzak ze mnie. Nieeee, no teraz to możemy sobie w urodziny osobiście złożyć życzenia i pogratulować niewątpliwych sukcesów
a Ty odrazu o zabijaniu
no widzisz jak miło, ja rodowita lublinianka
Cytat:
Napisane przez jasmine Pokaż wiadomość

Ja też mam urodziny 30 października i w zasadzie mieszkam w okolicach Lublina Wg Dukana osiągnę wagę swoją do tego czasu, ale nie weim czy to będzie moja wymarzona waga i czy będę się dobrze w niej czuła
Witamy w klubie

Cytat:
A tak w ogóle to DUK DUK z rana - nie przywitałam się jak człowiek

U mnie dziś mały spadeczek -0,2 (ale jednak spadeczek ).
W nocy, po popołudniowej Xennie extra zaliczyłam wreszcie porcelankę trzydniową. Uffff, już myślałam, że to nigdy nie nastąpi, aż się wspomogłam farmaceutykiem, jak rzadko...
A'propos spadeczku to pierwszy raz od wielu lat ujrzałam na wadze piątkę z przodu - wprawdzie było to 59,9, ale jednak piątka
Jeszcze w euforię nie wpadam, bo nie wiemy jaki wzrościk kiedy mnie dopadnie. Dziś wprawdzie trzeci dzień PP (ostatni w moim cyklu), jutro PW się zaczynają, więc niby do jutra powinno jeszcze coś zlecieć, ale tak naprawdę to nasze organizmy, widzę, żyją własnym rytmem i potrafią nas zaskoczyć Więc czekam grzecznie aż ta piątka będzie bardziej ustabilizowana. Ale radochę z rana miałam, a co.
A co tam u Was, siostry?
Gratulacje spadków!!!
U mnie dzisiaj tez spadek o -0.6kg tzn ze juz niedlugo ja zobacze upragniona 6 na poczatku!

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
hihi to okreslenie mojego charakteru a nie wyglądu ale mysle, ze do wyglądu czasami tez pasuje:
jak bylismy ostatnio z TŻ w kinie na shreku i tam latały czarownice na miotlach to mowil: o patrz, Twoje siostry, takie jak Ty
popieram swoej zacne przedmowniczki!
Jestes sliczna, czarne wloski duze oczka juz jest super a pomyslec do niedlugo bedzie

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
mirkaaaja tez mam urodziny 30 października
No nie? Zaczyna sie robi ciekawie dziewcyny
Sonia witamy w klubie dukajacych skorpionow

A co do spotkania do jestem na tak przez duze T!
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:05   #2185
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Ja mam chyba coś z patelnią, z teflonem bo mi wszystko przywarło
z teflonem moze byc ok, ale moze za slabo rozgrzewasz patelke albo za mocno ja zazwyczaj rozgrzewam na maxa i pozniej odstawiam na 10sek zmneijszam ogien i wkladam miesko czy takie tam

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ej nooooo co jest tylko otręby i otręby a nikt z was nie jada gołąbków?? hmm.. słyszałam że jeszcze można wkroić kapustkę tą co zostanie bo liście na zawinięcie są za małe no co wy na to kuchareczki

gołabki bede miała w niedziele na obiad-chyba te oszukane-z kapusta w srodku chyba zrobie wiecej i zamroże
Stary 2010-07-29, 12:08   #2186
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
popieram swoej zacne przedmowniczki!
Jestes sliczna, czarne wloski duze oczka juz jest super a pomyslec do niedlugo bedzie

A co do spotkania do jestem na tak przez duze T!
po 1: gratki za spadki!!!
po 2: juz nie jestem taka sliczna czarna tylko paskudna brązowo-ruda
Stary 2010-07-29, 12:09   #2187
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

hmmm no pewnie, że można, ja dużo kapustki skrawam i niestety nawet nie zawijam, bo potem jak wkładają wszyscy do mikrofali, żeby odgrzać, to go rozbierają i nakłuwają, więc się nie opłaca Robię takie oszukane jak już robię, ale na tej dietce jeszcze nie robiłam, choć to dobry pomysł, bo akurat PW mi się zaczęły.

Stary 2010-07-29, 12:09   #2188
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

oo jednak ktoś jada coś innego kochanieńka a ta kapusta w środku to ma byc taka juz podgotowana czy surowizna zwykła???? mniam mniam ja w sobote bede jadła je mniami mniami i też se zamroże normalnie chyba ze faceciuch mi pożre...

bloguję
Stary 2010-07-29, 12:11   #2189
Agnese69
Zadomowienie

No dobra, kończe temat otrąb, bo go rozdmuchałam okropnie

Kochak, muszę Ci powiedziec, że masz fajowy avatarek - podobuje mnie się
Stitcha kocham nieco z przymusu - moja córka jest jego fanką, ale ten mi się podoba bardziej.
Stary 2010-07-29, 12:12   #2190
rumcia1
Rozeznanie

Zrobiłam sobie kalkulację z tej strony co ją twinsplus1 wkleja co jakiś czas i mi wychodzi, że chyba mało zjadam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości