Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 11:04   #751
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cześć

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
kazał na następną wizytę zrobić badania te co do porodu są potrzebne(HBsAg,WR) czy wy też musiałyście je robić w 30-32 tyg.?coś mi się zdaje że ciut za wcześnie ale nie mnie to stwierdzać
Ja jeszcze nie miałam tych badań i lekarz nic o nich nie wspominał, ale myślę, że może na nast. wizycie mnie na nie skieruje.

ycnan, anilkadro - fajnie, że macie już wózki ja co prawda wolę bardziej stonowaną kolorystykę, ale każdy lubi co innego
Ja swój wózek odbiorę w sobotę

Któraś z Was wklejała fotkę Jedo Fyn 4ds - bardzo fajny kolorek i wózek majacy dobre opinie i cenowo bardzo korzystny.

cellaris - taki klin się przydaje, jeśli dziecko ma refluks.
Ja narazie nie kupuję, ale myślałam o takim klinie, gdzie kładzie sie dziecko i ono leży między dwiema podpórkami i nie może się przewrócić na brzuszek (dla bezpieczeństwa, w pierwszych m-cach). Nie wiem jak to sie nazywa...

tifio - ciąża donoszona to po skończonym 37 t.c.

Co do smoków uspokajających to ja mam Avent 0-6 m-cy, ale kupię chyba jeszce z Nuby (są takie fajne "motylki" i okrągłe "wisienki").
Laktatora na razie nie kupiłam, ale myślałam nad ręcznym Avent (nie wiecie czy później można do niego dokupić sam "napęd" i przerobić na elektr.?) lub Nuby - nowa firma, widziałam ich laktator i jest całkiem fajny i cena niewysoka http://allegro.pl/item1168863351_nub..._laktator.html

Widziałam wanienki w Biedronce i jak dla mnie są takie sobie, bo kolorki mdłe i wolę te transparentne.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-29 o 11:06
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:35   #752
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

dziewczyny, w Carrefourze jest promocja Pampersów JumboPack (rozmiary 2-6) za 40,98zł. Ja właśnie kupiłam paczkę "2" 94szt.
W zasadzie zastanawiam się, ile tych paczek "2" będzie nam potrzeba?

W Rossmanie jest promocja na Pampers"1", ale co to za promocja skoro cena regularna wynosi 25,29zł, a promocyjna 23,99zł (oszczędność 1,39zł - ale się wysilili ;/)
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:49   #753
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ja jestem u rodzicow i kupilam na targu jeszcze jedna koszule do szpitala (mam 4) i cienki bawetlniany szlafrok za 20 zl oraz ciapy za 10 zl
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:52   #754
bordowa
Wtajemniczenie

Zaraz Was dziewczyny nadrobię, chciałam tylko powiedzieć, że nie będzie mnie przez kilka dni, nie wiem ile dokładnie. Poszłam do mojej ginki i jak zwykle nic nie powiedziała tylko dała skierowanie na patologię ... Prawdopodobnie nie pójdę przez to na ślub siostry ... No ale jak mus to mus. Nie chce mi się strasznie, bo i tak wiem, że diagnozą będzie skrócona szyjka, bo wszystkim ciężarnym w naszym szpitalu to stwierdzają ...
Stary 2010-07-29, 11:58   #755
gabisun
Zakorzenienie

Kasienka to proszę o szczegóły z tymi symptomami

Ciąża donoszona jest jak są wykształcone płucka, i jest to koło 37 tygodnia chociaż w wielu przypadkach w 36 już jest wszystko wykształcone i dziecko może się rodzić

Ktoś pisał, że chłopcy urodzeni w 8 miesiącu niezdrowo się chowają...moja znajoma ( już wam pisałam, ta z anemią) urodziła w 8 miesiącu chłopca, waga 2070 i samodzielnie już oddychał nawet w inkubatorze nie leżał ( to znaczy leżał tylko pod lampami bo miał żółtaczkę ), teraz ma prawie 3 miesiące i jest zdrowiutki nio tylko niestety nie udało się karmić piersią, widocznie był jeszcze za słaby, żeby ciągnąć cyca najlepsze jest to,że mimo swojej postury był najgłośniejszym dzieckiem na oddziale

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:05   #756
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
kasienka wiesz co ale wyscie normalnie cwiczyly PARCIE? czy tylko oddychanie ?
Ćwiczyliśmy parcie,ale tak delikatnie,chodziło raczje o to,żeby się oswoić z tym to położna do nas mówi,bo ona sama powtarza,że często na sali porodowej jest dużo nieporozumień i przez to poród się przedłuża,bo często mówi,żeby nabrać powietrza i przeć,a za chwilę nabrac i wypościć,a dziewczyny robią odwrotnie,więc ćwiczyliśmy po to,żeby się z tym oswoić.Oczywiście taka próba porodu może odbywać się tylko pod okiem doświadczonej osoby,raczej nie ćwiczy się tego w domu

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
chciałam tylko powiedzieć, że nie będzie mnie przez kilka dni, nie wiem ile dokładnie. Poszłam do mojej ginki i jak zwykle nic nie powiedziała tylko dała skierowanie na patologię ... Prawdopodobnie nie pójdę przez to na ślub siostry ... No ale jak mus to mus. Nie chce mi się strasznie, bo i tak wiem, że diagnozą będzie skrócona szyjka, bo wszystkim ciężarnym w naszym szpitalu to stwierdzają ...
Kurcze to niefajnie,że tak wyszło,ale w sumie wiesz jak trzeba to trzeba,dobrze,że to już końcówka,pomysl sobie,że niektóre muszą przez większość ciąży leżeć w szpitalu...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:15   #757
Zuziczka
Rozeznanie

Dziewczyny znow jest ten program o dzidzusiach na DWOJCE!

tym razem dopiero sie zaczal!!!
Stary 2010-07-29, 12:15   #758
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
dziewczyny, w Carrefourze jest promocja Pampersów JumboPack (rozmiary 2-6) za 40,98zł. Ja właśnie kupiłam paczkę "2" 94szt.
W zasadzie zastanawiam się, ile tych paczek "2" będzie nam potrzeba?
Kurcze a u mnie tylko same auchan,reale i tesco

Dzięki dziewczyny za opinie w sprawie tego "klina". Ja wiem,ze on głównie przy jakichś problemach z ulewaniem czy katarkiem się przydaje,ale ja mam właśnie stres,ze małą położę po karmieniu a jej się jeszcze uleje no i jak na płaskim będzie lezała to może się zachłystnąć. Przerabiałyśmy to z mamą przy jednej z moich młodszych sióstr...dziecku po karmieniu już się odbiło, ulało,a jak mama ją kładła to nieraz jeszcze chlustnęło, no i dlatego się zastanawiam nad tym.

Martucha czyli idealnie byłoby mieś skończony 37tc (wtedy ciąża jest donoszona),ale gdyby nam się przydażył poród po skończonym 36tc to też tragedii nie ma bo płucka już sobie dadzą radę i są w pełni wykształcone, dobrze kojarzę ? No to byle do 15 września,ewentualnie 8

Starapanna a ty tak całkiem plackiem w domu leżysz i tylko wyjście na siku czy jakoś po domku się pokulasz? Bo ja generalnie w domu siedzę, zrobię śniadanko czy obiad szybki,a poza tym leżę i siedzę w fotelu w pozycji takiej półleżącej,a i tak zastanawiam się czy za dużo nie kręcę się po domu (w sumie razem to może z 4godziny są).

Tifio my to chyba mamy ten sam termin porodu

A ja miałam dziś masakryczną noc, katarzysko tak się rozpanoszyło,ze nie dałam rady spać, dusiło mnie strasznie do tego gardło, niestety musiałam sięgnąć po Bioparox (już 3 raz w tej ciąży ) i z gardłem już lepiej. Brzuchol w miarę...to znaczy ciągnie standardowo jak chodzę,a jak leżę jest ok czyli generalnie bez zmian, no i cos mnie lekko jajnik pokłówa czasem,ale to pewnie przez jej niziutkie ułożenie bo czuję to tylko w pewnych pozycjach. Mała od kilku dni wykazuje zmniejszoną aktywność, to znaczy rzadziej się rusza (jak na nią),ale jak się już ruszy to nieraz mi łzy w oczach z bólu stają. Generalnie z dnia na dzień coraz bardziej się czuję jak jakaś starowinka schorowana No ale co sie dziwić,za kilka dni zaczynamy 8 miesiąc.

A co do wczesnych porodów, przyjaciółka mojej siostry urodziła się 30 listopada,a miała urodzić się 3 marca czyli 7 miesiąc jeszcze był nie skończony. No i jest fajna,zdrową 24 letnią babką. To w nawiązaniu do wpisu którejś z was, którą straszono przedwczesnym porodem. No i nie sądzę,zeby dziewczynki szybciej się rozwijały od chłopców. No później, intelektualnie to wiadomo,ze "przeganiamy" facetów,no ale to oczywiste

Bordowa trzymaj się jakoś w tym szpitalu, nie martw się to już końcówka,pomyśl że moja znajoma była w szpitalu od 4mc

Zuziczka dzięki za "cynk", ja spaniu w jednym łóżku z dzieckiem mówię stanowcze NIE, no chyba,ze coś mi się odmieni po porodzie.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-07-29 o 12:23
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:16   #759
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Współczuję powodzi i problemów z samochodem (te ostatnie sama niedawno przerabiałam )
A co dzieje się z twoim brzuszkiem?
Tylko twardnieje, czy coś jeszcze? Boli?
No właśnie boli A ja jeszcze zdenerwowana i rozryczana tym samochodem Bo jeszcze pokłóciłam się z TŻ bo uważam że jest ten samochód już dla mnie niebezpieczny bo potrafi stanąć na środku drogi A on twierdzi że Histeryzuje Rozwalę się gdzieś to wtedy on będzie histeryzował. Wolę jeździć MPK niż tym autem.

\Mojej gin nie ma i nawet nie mam do kogo iść jak coś ewentualnie pogotowie mi zostaje

Cytat:
Zaraz Was dziewczyny nadrobię, chciałam tylko powiedzieć, że nie będzie mnie przez kilka dni, nie wiem ile dokładnie. Poszłam do mojej ginki i jak zwykle nic nie powiedziała tylko dała skierowanie na patologię ... Prawdopodobnie nie pójdę przez to na ślub siostry ... No ale jak mus to mus. Nie chce mi się strasznie, bo i tak wiem, że diagnozą będzie skrócona szyjka, bo wszystkim ciężarnym w naszym szpitalu to stwierdzają ...
Jak to nie wiesz dlaczego masz iść do szpitala? Ja bym nie poszła zanim bym się nie dowiedział Co to za Ginekolog?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:24   #760
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jak to nie wiesz dlaczego masz iść do szpitala? Ja bym nie poszła zanim bym się nie dowiedział Co to za Ginekolog?
Idę do szpitala, bo do lekarza zgłosiłam się z powodu tych twardnień bolesnych, pisałam o tym chyba wczoraj i we wtorek, więc nie chciałam się powtarzać A ona stwierdziła, że badanie szyjki nic nie powie i skierowanie. Wszystkich by tylko do szpitala wysyłała, żeby sama nic robić nie musiała ....
Stary 2010-07-29, 12:29   #761
NIKaP-n
BAN stały

mszu akt urodzenia dziecka (oryginał) i wniosek o urlop macierzyński ( w niektórych firmach tylko o te dodatkowe 2 tygodnie). W mojej składa się profilaktycznie pisemko typu:

Proszę o udzielenie urlopu macierzyńskiego (bo do zasiłku masz prawo automatycznie, o niego nie piszesz) od dnia ...... w wymiarze 140 dni oraz dodatkowo 14 dni urlopu macierzyńskiego fakultatywnego. U nas się składa wniosek o całość, bo można wziąć już UM na dwa tygodnie przed urodzeniem, niektóre kobiety ( co dla mnie jest dziwne) z tego korzystają...

martucha
anom gotowa;D

Mpiczku ja bym nie brała sama nic, w ciąży różnie reaguje organizm, idź do doktorka
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:29   #762
tifio
Rozeznanie

borodwa, trzymaj się na tej patologii. Przesyłam fluidka żebyś nie czuła się tam zbyt samotnie bez nas

cellaris, faktycznie mamy ten sam termin porodu, chociaż mi by bardziej pasował wrzesień, ale to niestety nie ode mnie zależy... Chociaż jakbym pomyła okna w całym bloku to kto wie
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
A poza tym to ładne imię wybraliście dla córeczki

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:31   #763
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

witam kobitki
kurcze ja teorie do SR zaczynam dopiero 16.08 a wy już widzę wszystkie chyba po

dzis byłam odebrac wyniki morfologii i moczu... i tak jak myślałam, pecherz do naprawy ale to juz czułam od kilku dni, na razie urosept biore, w poniedzialek doktorek moze cos innego mi przypisze...

kupiłam też 2 bluzeczki dla dzidka w pepco kurcze rózowe sa super, ale na razie jeszcze kupuje raczej neutralne, bo czy dziewczynka to potwierdzi sie na pewno w polowie sierpnia dopiero

aaa i ciesze sie, że kupiłam wanienke jednak na all, wzięłam śliczna żółciutka, bo te z biedro rzeczywiście na zdjeciu fajniej wyglądaly, a na zywo juz taka sobie, widzialam różową, bo tylko taka zostala na sklepie...

no i wczoraj potwierdzilismy , ze idziemy na wesele do mojej siorki 29 sierpnia... Boze tylko co ja na siebie włoże juz wtedy to naprawde niezła kulka bede

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:32   #764
NIKaP-n
BAN stały

Zuzi hehe ten mały w tej chuście

bordowa nie martw się, mnie ze wszystkim kieruje do szpitala (migreny, słabsze ruchy, kontrola), ale dzieki temu jestem spokojna
Stary 2010-07-29, 12:37   #765
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Idę do szpitala, bo do lekarza zgłosiłam się z powodu tych twardnień bolesnych, pisałam o tym chyba wczoraj i we wtorek, więc nie chciałam się powtarzać A ona stwierdziła, że badanie szyjki nic nie powie i skierowanie. Wszystkich by tylko do szpitala wysyłała, żeby sama nic robić nie musiała ....

Aha rozumiem To może faktycznie lepiej idź niech Cię przebadają. Może cię jutro wypuszczą jak wszytko będzie ok.
Ja też się martwoe tymi moimi skurczami żeby jeszce nie bolałay to było by inaczej jak się będą nasilać to pójdę gdzieś a jak nie to mam USG 30tc w poniedziałek i wtedy zapytam
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:39   #766
Majka232
Zakorzenienie

MisQa - ja zaczynam teorię dopiero 30.08 a kończę 08.09 i później jeszcze 2 piątki - poród rodzinny i kąpiel noworodka

bordowa - trzymaj się dzielnie

Z tym, że chłopcom później rozwijają się płucka to ja też słyszałam, że dziewczynki są silniejsze w 8 m-cu
Stary 2010-07-29, 12:46   #767
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
MisQa - ja zaczynam teorię dopiero 30.08 a kończę 08.09 i później jeszcze 2 piątki - poród rodzinny i kąpiel noworodka

bordowa - trzymaj się dzielnie

Z tym, że chłopcom później rozwijają się płucka to ja też słyszałam, że dziewczynki są silniejsze w 8 m-cu
hehe a to już mi lepiej, bo myślałam, że tylko ja będe się jeszcze edukować a reszta będzie się rozpakowywać

w biedronce nadal lovela jest po 14 z groszami jak cos kobitki

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:56   #768
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Kasienka to proszę o szczegóły z tymi symptomami
Większość pewnie jest ci świetnie znana.Takimi symptomami zbliżającego się porodu(ale nie samego porodu) są przede wszystkim skurcze.Mogą to być skurcze np w postaci napinającego się brzucha,czasem zupełnie bezbolesne,trwające chwilę,potem brzuch jest miękki;mogą to też być takie skurcze w postaci pobolewania w bole brzucha jak na @ lub takie łapiące po obu stronach pod żebrami;może to też być skurcz opasający dookoła brzucha na wysokości pępka(ponoć nieprzyjemny) lub też inne skurcze byleby występowały w nieregularnych odstępach czasu i nie miały tendencji spadkowej.Poza skurczami na około 2-3 tygodnie przed porodem,może sie obniżyć dno macicy-oznać łatwo,bo wtedy łatwiej się oddycha,ale jest większy usick na pęcherz,może też zacząć wypływać czop(czasem wypada cały-raczej nie da się nie zauważyć),a czasem wypływa sobie stopniowo i można w nim czaem zauwazyć jakie jakby nitki krwi.Poza tym może też pojawić się się jakieś plamienie(dzieje się tak,gdy szyjka zaczyna się zgładzać),wtedy mogą pęknąc jakieś naczynka i skąd takie plamki(jest to fizjologiczne).Natomiast jeśli zauwazysz na czystą krew(taką jak ze skaleczenia-żywą) trzeba natychmiast jechać do szpitala,bo może to świadczyć o przedwczesnie odklejającym się łożysku.
Jesli poród się zaczął to skurcze będę regularne początkowo powiedzmy co 20-15 minut,potem 10,8 itd.Muszą mieć tendencję spadkową.Jeśli będą co 10,7,5 minut,a potem znowu co 10min,to znaczy,że to fałszywy alarm.Jeśli już wiemy,że czas między skurczami się skraca i ,że to na pewno poród,to nie musimy jechać od razu,tylko poczakać ,aż będą częstsze,tak co 5-4min.Jeśli odejdą nam wody to dobrze by było zapamiętać czas odejścia i jaki miały kolor(jeśli białawy,różowany,szary to dobrze,a jeśli zielone to lipa i trzeba też szybko jechać do szpitala).Poza tym nalezy pojechać do szpitala jesli nie czujemy ruchów dziecka lub są ode dziwne(coś w stylu mocnego szamotania).Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze intuicja matki

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:59   #769
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Mpiczku ja bym nie brała sama nic, w ciąży różnie reaguje organizm, idź do doktorka
Tak wiem Monia)
byłam u gina, przepisał mi globułki -Pimafucin i maść Clotrimazolum- mam nadzieje ze wszystko będzie ok
Od razu zrobił mi KTG wszsytko jest w porzadku i wiecie jestem w 34tc1d a niunia jest jak na 36t4d i waży- 2650g)) hehei termin na 31sierpnia...
Stary 2010-07-29, 13:03   #770
Majka232
Zakorzenienie

Dziewczyny, które maja już w domku łóżeczka - mam wielka prośbę - napiszcie mi na jakiej wysokości (chyba są 3) macie zamontowany materacyk. Chodzi mi o ilość cm od tej podstawy na której leży materac do górnej granicy szczebelków.
Będę maiła robione łóżeczko i muszę to wiedzieć
Stary 2010-07-29, 13:05   #771
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Opowiadała też jak raz mąż w stresie pojechał na poród ...bez żony
Ale sie przejął rolą

Cytat:
Zaraz Was dziewczyny nadrobię, chciałam tylko powiedzieć, że nie będzie mnie przez kilka dni, nie wiem ile dokładnie. Poszłam do mojej ginki i jak zwykle nic nie powiedziała tylko dała skierowanie na patologię ...
Tylko nie zostawaj tam za długo na tej patologii. Ale tam bedziesz zmuszona do leżenia a to na pewno ci pomoze Trzymaj sie

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 13:08   #772
waniliaania2009
Wtajemniczenie

A ja mam pytanie- jak bedziecie pakowac sie do szpitala to w jaka torbe?
Jakas zwykla ale duza, czy w taka podrozna..? bo ja musze kupic bo mamy same walizki
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 13:15   #773
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe a to już mi lepiej, bo myślałam, że tylko ja będe się jeszcze edukować a reszta będzie się rozpakowywać

w biedronce nadal lovela jest po 14 z groszami jak cos kobitki

ja tez SR zaczynam ok 10 sierpnia bo 6 ide do gina zobacze czy mala sie przekrecila

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Jakas zwykla ale duza, czy w taka podrozna..? bo ja musze kupic bo mamy same walizki
ja w duza torbe podrozna
a jak znajde mniejszee 2 w domu, kiedys mialam, to w 2 mniejsze jedna dla mnie druga dla dziecka

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 13:16   #774
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Dziewczyny, które maja już w domku łóżeczka - mam wielka prośbę - napiszcie mi na jakiej wysokości (chyba są 3) macie zamontowany materacyk. Chodzi mi o ilość cm od tej podstawy na której leży materac do górnej granicy szczebelków.
Kochana od górnej granicy szczebelek do zamontowania materacyka u mnie jest 30cm
Stary 2010-07-29, 13:20   #775
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Kochana od górnej granicy szczebelek do zamontowania materacyka u mnie jest 30cm

Dziękuję
A na to kładziesz materac (u mnie 8 cm), więc zostaje te 22cm? Czy podałaś wartość od góry materacyka?
Stary 2010-07-29, 13:29   #776
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
środek otworu - mierzony od podłogi:
21cm, 37cm, 52cm

wysokość łożeczka 85cm,
najwyższa pozycja szczebelków pod materacem (licząc od góry): 31cm
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 13:37   #777
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Dziękuję
A na to kładziesz materac (u mnie 8 cm), więc zostaje te 22cm? Czy podałaś wartość od góry materacyka?
dokladnie tak jak mowisz, ja tez mam gruby materacyk
Stary 2010-07-29, 13:40   #778
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
środek otworu - mierzony od podłogi:
21cm, 37cm, 52cm

wysokość łożeczka 85cm,
najwyższa pozycja szczebelków pod materacem (licząc od góry): 31cm
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
dokladnie tak jak mowisz, ja tez mam gruby materacyk
Dziękuję
Stary 2010-07-29, 13:40   #779
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej. Czytam od rana na raty i nie mam czasu odpisać. Ostatnie dni w pracy i mam naprawdę sajgon
Od rana pada, prawie non stop. Podobno od jutra poprawa pogody.

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
A jaki smoczek uspokajajacy kupujecie?? Na necie widze TT Pure, Air. Czym one sie roznia??
Ja będę miała jeden w zestawie startowym TT, właśnie ten PURE. Zobaczę jak przyjdzie ale i tak w razie cosik kupię jeszcze jakiś inny, żeby Dagula miała wybór. Podobno często tych TT dzieci nie chcą ssać.

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
N
No i zapytam jeszcze raz, bo chyba nie zauważyłyście mojego pytania... Ciąża donoszona to koniec 36 czy 38 tygodnia??
Moim zdaniem od 38 tygodnia, jest ciąża donoszona. Ale już wcześniej poród jest bezpieczny dla dziecka, głównie chodzi o wykształcenie płuc.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość

A mam pytanie, kupujecie moze taki klin dla dzidzi do łóżeczka?
http://allegro.pl/item1165574321_dos...wlat_klin.html
Ja chyba kupię, ale do podkładania pod materacyk, a nie bezpośrednio "pod dziecko".

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
czy mamy pracujace moglby by mnie poinstruowac, jak sie zglasza do pracodawcy ze sie urodzilo (jakie dok. nalezy mu dostraczyc) , w sensie, żeby wszytsko bylo ok i mozna bylo spokojnie pojsc na urlop macierzynski?
My udzielamy urlopu na podstawie zaświadczenia wydanego przez szpital (wydaja standardowo po porodzie), później (jak najszybciej) trzeba donieść akt urodzenia. Wniosek wymagany jest u nas tylko do dodatkowego urlopu, ten podstawowy w wymiarze 20 tygodni udzielany jest bez wniosku.
Już kiedyś o tym tu była dyskusja, a puenta była taka, że lepiej zapytać o to u siebie w kadrach, bo co zakład pracy to inne wymagania (a przepisy nie są zbyt precyzyjne).

Cytat:
Poszłam do mojej ginki i jak zwykle nic nie powiedziała tylko dała skierowanie na patologię ... Prawdopodobnie nie pójdę przez to na ślub siostry ...
Na pewno Cię tylko przebadają i jak będzie wszystko ok. to jutro pójdziesz do domku. Albo najpóźniej w sobotę rano. I na ślub zdążysz.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość

A co do wczesnych porodów, przyjaciółka mojej siostry urodziła się 30 listopada,a miała urodzić się 3 marca czyli 7 miesiąc jeszcze był nie skończony.
Ja też urodziłam się przed końcem 7-go miesiąca. I kawał ze mnie zdrowej baby
Podobno lepiej w 7 niż 8 ze względu na płucka chyba.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

\Mojej gin nie ma i nawet nie mam do kogo iść jak coś ewentualnie pogotowie mi zostaje
Jeśli bardzo boli to idź na pogotowie, na pewno sprawdzą czy wszystko jest ok.
Nie ma co zwlekać jeśli naprawdę źle się czujesz.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
witam kobitki

no i wczoraj potwierdzilismy , ze idziemy na wesele do mojej siorki 29 sierpnia... Boze tylko co ja na siebie włoże juz wtedy to naprawde niezła kulka bede
Ja mam wesele 21-go sierpnia i też nie wiem w co się ubiorę muszę zacząć mierzyć to co mam w szafie i ewentualnie ruszyć na sklepy.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam wziąć średniej wielkości turystyczną.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 13:40   #780
NIKaP-n
BAN stały

Mpiczku no nieźle, Mała rośnie jak na drożdżach

waniliaania ja mam walizkę spakowaną, taką, co się mieści jako bagaż podręczny w samolocie u nas w szpitalu są takie skrzynie pod łóżkami i tam się chowa torbę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości