|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
podobno TT jest twardy. ja kupuję Aventa.
|
|
|
#722 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
nie nie nic z tych rzeczy, takie mam przeczucie... moze dlatego ze nic mnie nie kuje, brzuch nie twardnieje, a co ma byc to bedzie
|
#723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam z poprzedniego skasowanego posta: naked21, śliczny brzuszek i wcale nie jest taki ogromniasty jak mówisz ![]() Zuziczka, myślałam, że te moje miasto to zacofanie po całości, ale jak się okazuje jeszcze nie jest tak strasznie, w każdym razie skoro Panie położne zajmują się takimi rzeczami to powinny mieć na wyposażeniu sprzęt do KTG, bo niby za co biorą pieniądze, które dostają od NFZu?? Przecież tak samo są zobowiązane do opieki przed porodem. I jeszcze któraś wspominała o swojej łazience, że nie chce prowadzać położnej przez wszystkie zakamarki. Taka położna, która ma Cię pod opieką nie przychodzi przed porodem do Twojego mieszkania/domu. Dopiero jak wrócisz z maluszkiem po porodzie to Cię odwiedzi, a do porodu spotkania odbywają się w jej gabinecie, także nie masz się co stresować swoją łazienką ![]() Wiem, że jeszcze tego naprodukowałam sporo, ale oczywiście reszty nie pamiętam ~~~~> skleroza ciążowa! ![]() A u mnie na szczęście deszcz pada tylko w nocy, a w dzień mam piękną, słoneczną pogodę - taką akurat ![]() No i zapytam jeszcze raz, bo chyba nie zauważyłyście mojego pytania... Ciąża donoszona to koniec 36 czy 38 tygodnia?? Chodzi mi o to kiedy dziecka nie uznają już jako "wcześniaka".Miłego wieczorku chudzinki
|
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
tifio z tego co ja się orientuję to ciąża donoszona jest od 36tc skończonego, chociaż niektórzy lekarze twierdzą,ze od 37tc.
ray, starapanna no musimy jeszcze te 6 tygodni wytrzymać. Ja już sobie obliczyłam, byle do 8września, no powiedzmy,że 1 września zacznę nieco lżej oddychać ![]() A mam pytanie, kupujecie moze taki klin dla dzidzi do łóżeczka? http://allegro.pl/item1165574321_dos...wlat_klin.html ja się właśnie zastanawiam, bo spotkałam się z opiniami,ze lepiej zeby dziecko nie leżało całkiem płasko w łóżeczku.
|
#725 |
|
Zadomowienie
|
Tifio, muszę teraz leżeć, bo mam zagrożenie przedwczesnym porodem i będąc na wizycie w 35 tc (czyli leciał 36 tc), lekarz powiedział, że najlepiej jeszcze tygodnie wytrzymać, to wtedy będzie ciąża donoszona.
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
głowy za to nie dam... ale ja czytalm ostatnio ze chyba od skonczonego 37 czyli zaczynajac 38 jest donoszone
|
#727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zabrały po zajęciach dwie panny po 37 tygodniu na naukę parcia i żeby było "zabawniej" powiedzialy, że czasami zdarza się, że po takiej nauce jest wycieczka prosto na porodówkę... Ja chciałabym urodzić w terminie albo nawet tydzień po... im dłużej w ciąży tym później do pracy... Chociaż wczoraj usłyszałam od szefa, że mam się zameldować tak szybko jak możliwe i że będą mnie puszczać do domu 2 godziny wcześniej a nie godzinę, żebym tylko wróciła hehe.... Akurat w to ostatnie nie wierzę.... Dzisiaj na SR oglądaliśmy z mężem film o niemowlakach wszystkie pary się wczuwały, a my siedzieliśmy,oczy nam same leciały w dół i oboje zastanawialiśmy się czy damy radę jeszcze tak wysiedzieć? Chyba, za dużo oglądaliśmy w necie takich rzeczy... albo jak zwykle :ambitnie: podchodzimy do sprawy. Która z Was ma laktator Aventa? Elektryczny czy manualny??? ![]() Dziś jestem happy, kupiłam dwie pościele - jedną wypasioną Milpolu a drugą (juz bez wypełnień i bajerów) innej firmy. Jutro idę zamawiać łóżko dla siebie, lodówkę dla domu i poszukam sobie koszul do szpitala. Mierzyłam też klapki - w żadne, dobre dotychczas nei wchodzę tak mam stopy opuchnięte..ech.. No i zaczęłam pić pokrzywę dla podniesienia hemoglobiny. Może to coś da? Ponoć w Szkoplandii dają to profilaktycznie ciężarówkom. No zobaczymy.... |
|
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam ręczny aventa, zamierzam karmić piersią a odciągać tylko przy nawale i później w szkole
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sprawdzam tu (wstawione sa akurat moje dane): http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...tml?tydzien=38 TYDZIEŃ 38 Twoja ciąża jest już oficjalnie "donoszona" - gratulacje! To nie znaczy, że zaraz zaczniesz rodzić, tak naprawdę masz na to jeszcze nawet miesiąc. Ale dziecko jest już w pełni rozwinięte i nie grozi mu poród przedwczesny.
|
|
|
#730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem bede sie na synu uczyc
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamowilam ten klin, mysle, ze na poczatku nie bedzie potrzebny, ale pozniej przyda sie
|
|
#732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny wózeczek ![]() Cytat:
ale też mam problemy czasem ze swobodnym poruszaniem, najgorzej z podnoszeniem się jak leżę oraz z wsiadaniem/wysiadaniem z samochodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Martucha ty już chyba wkrótce urodzisz, fajnie ci ![]() A pokażesz maleństwo jak już się wypakujesz? Mnie pewnie jeszcze też przybędzie. -------------------------------- Miałam napisać już wcześniej dla Krakowianek, tylko zapomniałam. Na KTG na Ujastek należy się umawiać pod nr tel. 12 680 34 00 od 37 tc. <- takie mam info od tamtejszych położnych.
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Zdjęcia wszystkich waszych brzuszków są super. Spotkałam się dzisiaj z koleżanką co ma termin równo miesiąc po mnie i ma o wiele większy brzusio. Nie wiem czy to dobrze czy źle ![]() Co do wózka, my mamy Jumpera X Taki śliczny, zielony z kolekcji "First Smile" Bardzo nam się podoba, ma taki "żywy"kolor ![]() http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=321 Miałam dzisiaj spotkanie z położną, posłuchałam serduszka, pomacała brzuch, zmierzyła metrem krawieckim (podziwiam za to Anglię Ps. Zobaczcie jakie fajne, stylizowanie zdjęcia dzieciaczków ![]() http://milasdaydreams.blogspot.com/ |
|
|
|
#734 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#736 |
|
BAN stały
|
naked jak widzę Twój blond to tęsknię do swojego
![]() Na szczęście żyjemy w takich czasach, że nic nie jest "nieodwołalne" ![]() mszu śliczny płaszczyk Ja tez mam siano, kręcone cholery... Takie jak na foto mam tylko po wyjściu od mojej fryzjerki, która jako jedyna potrafi je aż tak wyprostować Też robiłam ciemnym brązem kiedyś i miałam czarne. Ten kolorem fajny, ale się wypłukuje. Muszę znaleźć coś podobnego, ale w farbie ![]() niuniuniau jak ktoś strzeli focha o cos takiego, to sorry, ale nie jest wart zamartwiania sie Twojego Moim zdaniem to zrozumiałe, najważniejsza jesteś teraz Ty (i maleństwo) i w taki sposób powinni myśleć. Ja już myślę o tym, jak informować znajomych, że odwiedziny zaraz po szpitalu nie będą mile widziane. ![]() Ilona współczuję, nas przy tych deszczach (akurat jak wychodziłam ze szpitala) tez zalało... poszła garderoba i pokój, wchodzę do domu, szczęśliwa, że już po szpitalu a tu mój mąż w gatkach i z mopem... kasienka gabisun ja też się boję karmienia, właściwie tylko tego sie boję. U mnie w rodzinie było z tym różnie, mamie się za późno pojawil pokarm i byla tym tak zestresowana (wszystkie babki z cycem na wierzchu, a u mamci sucho), że później z nerwów (tak stwierdził lekarz) pokarm się schował na dobre... A ja marzę o karmieniu cycuchem. Zuzi u Danusi, tylko i lubię u niej brewy robić, taką dziewuszkę ma od niedawna, jak strzeli hennę, to 2 m-ce się trzyma![]() No Siostrzenica moja jest przekochana, bardzo bystra (ale to pewnie każda siostrzenica taka jest ) Oczęta ma po Szwagru (hinduska uroda), moja siora ma też śliczne oczy- zielone Mam nadzieje, że my też kiedyś córę machniemy ![]() No cóż, jak już się zdecydujesz na grę w jakimś zespole, daj znać- będziemy kibicować ;P A moje włosy to samo, kręcone ![]() ninaad ja mam od dłuższego czasu przeczucie, że urodzę przed terminem. Stąd poprane prawie wszystko, torba prawie cała spakowana a skurcze przechodzą same siebie... podobno cycki mogą znacznie urosnąć jak najdzie mleko- tak mi położna mówiła, a że u mnie nie ma jeszcze sygnałów o pokarmie, to wzięłam tylko dwa. Jak się coś zmieni, kupię większe (o ile dostanę). abz to kupiłaś te staniczki, co Wam o nich pisałam ja kupiłam w zeszłym tygodniu. Tyle, że ich wcześniejsza cena to było 35zł ![]() Klari dawaj foty ![]() martucha super wózeczek Wiem, wiem. Lekarz (ten gbur, co mnie na oddziła przyjmował) powiedział: no wiem pani, macica się szykuje, juz niebawem... Pytał o uczulenia i jak mu powiedziałam, że mam na silne detergenty, to kazał do porodu swoje prześcieradło przywieźć (bo oni w bardzo silnych piorą). Rodzi się na prześcieradle ?aaneczka ja miałam taki dzień, że nadrobiłam wiele ![]() Ale nie mam siły gotować (co normalnie uwielbiam robić). Chodzimy od 2 dni na obiadki do takiej taniej i bardzo smacznej restauracji ( w której mamcia miała wesele). I za 2 dwudaniowe obiady płacimy 20zl. Mój mąż stwierdził, że jak pójdziemy 5 dni w tygodniu, to wyjdzie 100zł, a ja muszę zrobić zakupy, ugotować, trza to pozmywać etc. I do porodu mam wolne z gotowaniem ![]() Dziś było: -grochówka (pyszna) - ja- kopytka z sosem i kapustą - mężuś devolai (czy jak się to pisze) z frytami i surówką. Duże i smaczne porcje bordowa na pewno zrobią usg przed porodem, każde przyjęcie do szpitala- to robione usg. Przynajmniej u mnie tak jest ![]() A włoski jak dobrze ścięte, to nawet niesforne się ukłladaja. Wiem coś o tym ![]() ycnan super foto (avatar),wózek tysz Nasz wóz stoi u mamy i Ona go czasem głaszcze... to Babcia no ![]() Ja nie brałam ani razu nospy. Kurcze chyba zbyt się zawzięłam, jak tak dalej pójdzie to urodzę bez zzo ;P ale boli mnie już mocno... Shania na fotach wychodzi pyzowata, a jak Ją mama na "żywo"zobaczyła, to mówi, że taka cieniutka, że by Jej nie poznała ![]() starapanna ja kupiłam 10szt pieluch tetrowych, smoczki TT 0-3 mc-e i 3-6m-cy ![]() Szczęśliwa bo jam zmienna kobita jest No moje Maleństwo musi mieć sporo miejsca w środku zatem![]() Mnie się zdaje, że Ty tez na jednym zdjęciu czarna, na innym blond? Dobrze pamiętam? Dawno się nie pokazywałaś ![]() martynka z doświadczenia Ci powiem, warto jechać na IP. Nie ma sensu się nerwować, sama to przerobiłam. A u mnie było już dno z siłą i witalnością, a teraz już znowu biegam całymi dniami. gabisun wg daty porodu na 18 sierpnia (wg ostatniego usg) zaczęłam właśnie 38tc. I nie mam pojęcia kiedy to przeleciało ![]() tifio mówisz, że nie mam się stresować łazienka ? no ale jak przyjdzie do Małego po porodzie, to pewnie też będzie chciała łapki umyć... ech. Mnie się wydaje, że od 37tc to donoszona ciąża (skończonego). Bo mówią, że dwa tygodnie przed terminem można rodzić.angelikaw faktycznie, dzisiaj mi się to pokazało w kalendarzu ciąży jupiTYDZIEŃ 38 Następny tydzień » Czwartek 29 lipca Twoja ciąża jest już oficjalnie "donoszona" - gratulacje! To nie znaczy, że zaraz zaczniesz rodzić, tak naprawdę masz na to jeszcze nawet miesiąc. Ale dziecko jest już w pełni rozwinięte i nie grozi mu poród przedwczesny. Ja byłam wczoraj na badaniach krwi i moczu, jednak zrobiłam to i to, w sumie będą bardziej aktualne a dzisiaj na posiewie paciorkowca. W akademii medycznej, oczywiście pan doktor miał góra 30 lat i był bardzo hmmm... przystojny?
|
|
|
|
#737 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam ręczny- bo mam zamiar używać go co najwyżej sporadycznie. Tzn jeszcze nie mam- czekam na przesyłkę
|
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewuszki
![]() Dużo piszecie i nie nadrobie WAS ![]() Moja matula przyjechała w poniedziałek wieczorem i jakoś tak czasu nie mam na wizaż...ciągle gdzieś jeździmy, chodzimy,, a popoludnia z mezulkiem spedzam, musze sie znow nim nacieszyc bo w niedziele jedzie i wroci dopeiro po 16sierpnia Buziaczki Kochaniutnie ![]() caluski w brzuszki U mnie ok.. ale mam problema, dostałam grzybice pochwy- strasznie mnie piecze. Mysle, ze to przez lekarstwa jakie ostatnio brałam ... Macie jakies skuteczne metody????
|
|
#739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Były po 35 przecenione na 17 a na kasie wchodziły po 10,20 (nie kłóciłam sie, ze się nie zgadza...) Mam tylko nadzieję, ze nie okażą sie za małe ![]() Tak, wizytę u lekarza. A na swędzenie z zewnątrz to jedynie krem clotrimazol, reszte musi zapisać lekarz.
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
pogoda nadal paskudna, a zaraz jadę do miasta. Miłego dnia ![]() przede wszystkim idź do lekarza, przepisze Ci globulki. Doraźnie Clotrimazol (maść bez recepty - kosztuje niecałe 3zł), poza tym doustnie jakieś probiotyki. Ale wizyta u lekarza obowiązkowa.
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki Woda opadła ale ma nowy problem Wczoraj auta nie mogliśmy odpalić znajomy powiedział że to rozrusznik I nawet nie mam pomysłu jak ja mam nim teraz dotrzeć do mechanika Już mnie szlag trafia z tym Puntem Ja chciałabym go sprzedać pożyczyć kasę od mamy i kupić coś lepszego źle TZ nie chce już zwykle kasy w niego włożyliśmy wrrrrr
Poza tym wczoraj ratowałam się nospą wczoraj miałam ciężka noc a wczoraj się powtórzyło każdy mój ruch kończył się za***iście twardym brzuchem i taką jakby kolką dziwne straszna kolką dziwne jakieś. W poniedziałek zobaczę malucha na USG bo już tygodni nie widziałam Jade do biblioteki jagiellońskiej bo mi książki przepadną MPK może znajdzie się dobry człowiek co ustąpi takiej baryłce jak ja
|
|
|
|
#742 | ||
|
Rozeznanie
|
cellaris, elenka1, Astorianka, angelikaw, martucha84, 1985ewa, NIKaP-n dziękuję za odpowiedzi, chociaż w sumie dalej nie jestem przekonana co i jak z tym donoszeniem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
___________ Ehh, a ja dziś wogóle nie wyspana... Tak mi się strasznie ciągnął brzuch, że jaki kolwiek ruch sprawiał okropny ból Brzuszek twardy i w dodatku mały dostawał ciągłej czkawki - masakra...
|
|
#743 | |
|
Zadomowienie
|
Temat pewnie byl juz tu poruszany, ale ja poki pracowałam, nie wyrabialam z czytaniem a co dopiero zapamietywaniem wszytskiego co piszecie, wiec od razu sorry za to pytanie, ale czy mamy pracujace moglby by mnie poinstruowac, jak sie zglasza do pracodawcy ze sie urodzilo (jakie dok. nalezy mu dostraczyc) , w sensie, żeby wszytsko bylo ok i mozna bylo spokojnie pojsc na urlop macierzynski?
A i dzieki Dziewczyny z tym bepanthenem ... no to sie zbalzniłam w dwóch aptekach chyba meza wysle, zeby kupil bo mi teraz glupio... ![]() Cytat:
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-29 o 10:34 |
|
|
|
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za rady odnosnie mojego "problemu" jade zaraz do lekarza- przyjmie mnie bez problemu
![]() Buziaczki - Udanego dnia
|
|
#745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale pani mi powiedziala, ze KTG jest bardzo drogie i ona nie wie jakie polozne na nie stac. No trudno, pewnie przyjdzie mi placic za KTG w gabinecie.. a wszystko dlatego, ze nie ma jednych procedur i qowno wiem co mi sie w ciazy nalezy a co nie Ciaza donoszona jest w 38tyg (czyli koniec 37tyg). Moja kolezanka wlasnie urodzila dziewczynke! A ja tez zauwazylam skok energii w ostatnim czasie. Mimo popuchnietych stopek i rączek smigam na spacerki (typu- do Lidla po croisanta czy ciabatte itp Z tą pokrzywą to dobrze wiedziec, mam kolejny powod do spaceru dzisiaj Ja ogolnie sie przyssalam do zielonej herbaty i do kawy inki, ale jak za mna chodzi czarna turecka herbatka to sobie nie zaluje (mimo, ze to zle na moje slabe zelazo).Czarodziejska gora prawie w polowie za mna, uff. W tzw miedzyczasie wciagnelam 4 luzniejsze ksiazki dla oddechu. Moj TZ nigdy nie rozumial, ze mozna czytac na raz wiecej niz jedna ksiazke. A u mnie to normalne jest
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Witam Panie Mamusie
Martucha84, ninaad, angelikaw- dzięki za odpowiedź ![]() Tak sobie na wieczór wertowałam badania i jedno na HBsAg znalazłam ale ten odczyn mnie się gdzieś zapodział widocznie, no nic mniejsza o większość- badania i tak nieuniknione ![]() Mam takiego lenia dzisiaj że z łóżka wstać mi się nie chce ![]() Pobuszuję na necie może coś na all wychaczę , zrobię coś na obiad, ogarnę chałupę i będę bąki zbijała![]() Miłego dnia życzę |
|
|
|
#747 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do laktatora,to ja mam ręczny Cytat:
Wczoraj na SR mieliśmy wszystko o porodzie,w tym też sam poród Akcja była boska.![]() Dziewczyny parły oddychały,mężowie dociskali nam głowy,a położna pokazywała jak wychodzi dziecko.Extra Opowiadała też jak raz mąż w stresie pojechał na poród ...bez żony Acha i była jeszcze właśnie mowa o tym,żeby mieć zmyte paznokcie u rąk i stóp i do tego skrócone,poza tym nie możemy mieć na sobie biżuterii(szczególnie pierscionków) i te dziewczyny,które mają długie włosy powinny związać te gumką
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A co dzieje się z twoim brzuszkiem? Tylko twardnieje, czy coś jeszcze? Boli? Tak jak pisały dziewczyny doraźnie to clotrimazol oraz ja bym polecała jakieś globulki np. Vagical (bez recepty można kupić i stosować w ciąży). Ale pamiętaj, że grzybica w ciąży wymaga koniecznie leczenia dlatego lekarz wymagany!
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa dokladnie tak to beda wasze "sentymentalne" fotki wiec beda piekne
a co do malenstwa to pewno ze sie pochwale znacie przeciez juz tego mojego brzuszkowego lokatora wiec trzeba bedzie go oficjalnie przedstawic ![]() anilkadro super ja uwielbiam podobne stylizacje ann geddes http://www.annegeddes.com/modules/An...=agtnv_galleryNIKa tacy lekarze sa najfajniejsi przystojniacha i az ci jest glupio... co do twojej macicy no widzisz mowilam ze tam cos sie moze juz zaczynac... hmm jesli chodzi o przescieradlo to nie wiem bo u nas sie rodzi w roznych miejscach ale moze jak mialabys sie polozyc potem na lozko albo cos...?Mpik82 koniecznie lekarz! tifio to powiem ci prosciej - w 36 tyg juz sie wyksztalcone pluca wiec jak urodzisz od 36 (skonczonego tygodnia) to dzidzius na bank nie bedzie w inkubatorze i nie bedzie dostawal zadnych lekow na plucka, a jesli chodzi o porod to niby ciaza trwa 40 tyg ale dziecko moze urodzic sie i w 38 i w 42 tyg i to jest calkowicie normalne ![]() kasienka wiesz co ale wyscie normalnie cwiczyly PARCIE? czy tylko oddychanie ? bo przeciez cwiczenie samego parcia moze przyspieszyc porod zreszta to podobno jest tak naturalne ze nietrzeba sie tego uczyc (smieja sie ze jak przy duzymmmmm zatwardzeniu) nam na sr powiedzieli ze uczymy sie tylko oddychania na skurczach tych otwietrajacych i oddychania na partych ale absolutnie nie wolno nam sie uczyc parcia bo tylko wywolamy sobie porod... wiec juz teraz nie kumam ![]() ja odebralam wyniki z morfologi i krzepliwosci i jestem mega zdziwiona bo wynik idealne zerooo anemi ani nic a to u mnie bardzoooo rzadkie (a nie biore nic oprocz witamin)
|
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
martucha84, dziękuję
A to, że dzieci rodzą się między 38. a 42. tygodniem to ja wiem - jeszcze taka blondynka to ze mnie nie jest haha No i super, że wyniki masz dobre - to najważniejsze! ![]() Muszę trochę ogarnąć mieszkanko, bo spodziewam się dziś gości, ale nie wiem czy Franek mi na to pozwoli, bo strasznie dziś twardnieje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

czasem myślenie mi się wyłącza 

, ale damy rade, co nie?? jeszcze sasiadka mnie nastraszyla, ze chlopcy urodzeni w 8 miesiacu nie chowaja sie zdrowo 

Ja tez mam siano, kręcone cholery... Takie jak na foto mam tylko po wyjściu od mojej fryzjerki, która jako jedyna potrafi je aż tak wyprostować
? no ale jak przyjdzie do Małego po porodzie, to pewnie też będzie chciała łapki umyć... ech. Mnie się wydaje, że od 37tc to donoszona ciąża (skończonego). Bo mówią, że dwa tygodnie przed terminem można rodzić.