|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Ale jeśli chcesz wrócić to nic prostszego- napisz wiadomość na priv do Pomidorki i Ona Cię dopisze do listy. I pisz częściej. Co u Was?
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-07-29 o 19:13 |
|
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Hej Dziewczęta
![]() Mam pytanie do 'słodkich' Mamusiek, które tak jak ja walczą (lub walczyły) z podwyższonym cukrem we krwi. Czy w związku z tym wahaniem cukru pozwalacie sobie na jakieś słodkie przekąski z fruktozą - wafle i inne 'słodycze'? Nie dopytałam diabetologa, a bardzo mi się chce słodkiego ![]() Wiecie coś nt fruktozy? Ja wprowadzam w życie przepisy Montignaca i chyba po ciąży zostanę przy tym sposobie żywienia. Dziś pierwszy raz zrobiłam kotlety mielone w piekarniku, bez smażenia i grama tłuszczu i bułki tartej. Wyszły pysznie, do tego surowka choć jeszcze nie wiem jaki będzie wynik na glukometrze ![]() Pozdrowienia!
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja z kosmetykow nie mam nic, czekam na pierwszego i wypłate pensji, bo lipcu sie troche spłukałam... Ineczka33, Ray, inne nieujawione Warszawianki, w kotrym szpitalu bedziecie rodzic?
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-29 o 19:24 |
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
kochana bordowa... nie zamartwiaj się za bardzo
![]() Lenka... bidulko u mnie co prawda wszystko pozamykane, ale muszę się oszczędzać ze względu na kręgosłup i spojenie łonowe... no i napięcia brzuszka... mąż zaczyna remoncik juz w sobotę... i bardzo fajnie... może wczesniej skończy... a ja pojadę sobie do mojej siostry na tydzień, bo i tak się nie przydam mężowi, a przynajmniej sobie odpocznę...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
hejcia kobietki
![]() pare dni mnie nie ma i znow tyle do nadganiania;ojioj\ Lenko-nie martw sie , trzymam kciuki !!! Nika, Zuziczka- ja tez mam blisko na polna i sw.rodziny hehe. podjelam decyzje juz konkret i na pewno sw.rodzina. nadal nie wiem jak zalatwic polozna i pielegniare srodowiskowa bo obie sa potrzebne mam racje????? a ja dzis czekam na mojego tz , za 2 godzinki bedzie w koncu w domui razem do wtorku wczoraj zmarla nam jego babcia 92l i w sobote rano jedziemy na pogrzeb a popoludniu na slub. normalnie jakas masakra ostatnio, wrrrrchodze ostatnio jak bomba zegarowa, jak mnie wszystko wkurza i denerwuje, tez tak macie? to mowicie ze tej wanny z biedrony nie warto brac? a tak dla zainteresowanych-dla pracownika wedlug k.p. na urodzenie dziecka 2 dni urlopu okolicznosciowego przysluguja
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zdjęcie jest trochę kiczowate bo mi baterie zdechły i tylko jedno podejście udało mi się zrobić taki jakiś kwadratowy ten brzuch mi się zrobił A jeśli chodzi o body to one chyba właśnie zastępują właśnie podkoszulki i tak są traktowane: czyli pod śpiochy, pajace albo jak jest ciepło to tylko body i pampers |
|
|
|
|
#818 |
|
Wtajemniczenie
|
mszu, ja najprawdopodobniej na Inflanckiej. Rozważam jeszcze Karową, ale to tylko dlatego, że pracuje tam mój ginekolog.
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego muszę sobie jeszcze torbę kupić,bo nie mam żadnej,która by się zadawała,bo oczywiście te,które są Tż bierze na te swoje maratony kolarskie i połowa z nich jest oblepiona błotem,więc śpiochów to ja tam raczej nie schowam Ale przynajmniej torba będzie na koszt Tżta,a co
|
|
#820 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie mogłam odpalić stronek albo serwer albo mój net
Cytat:
Cytat:
Co dołażenia to troszkę mnie sytuacja zmusza bo TZ mi zakupów nie zrobi jeszcze Ale dziś starałam się leżeć i odpoczywać i jest lepiej |
||
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
gabisun no śliczny brzusio, śliczny
![]() Dziewczyny ja też myślę,ze pod body nic się nie zakłada, no ale moja mama też mi zaczęła wciskać te batystowe kaftaniki (jeszcze po mnie je trzyma ). Wogóle twierdzi,że takie maleństwo to przez miesiąc conajmniej powinno w czapeczce w domu być. No nie wiem,ja ostatnio często w różnych programach słyszę,ze najgorsze co robią matki to przegrzewanie dzieci. No moja mamcia na pewno ma do tego tendencje
|
#822 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam zobaczyc, propocjonalosc brzucha przynajmniej do klatki piersiowej o nog. Ładuj baterie i do dzieła. Poza tym jak to tak mozesz bez nałdowanych baterii w aparcie, a jak zaczniesz za chwile rodzic to czym małżonek uwieczni ten piękny moment? Cytat:
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-29 o 19:54 |
||
|
|
|
#823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie bardzo rozumiem dlaczego dziewczyny twierdzą, że nie warto jej kupować...![]() a co do przerywania netu, to chyba coś wizaż szwankuje, bo mnie też juz kilka razy się zawisił i nie pokazywał strony wizażu
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-07-29 o 19:58 |
|
|
|
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale dzień. pogrzeb i ślub jednego dnia
|
|
#825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2010-07-29 o 20:06 |
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę pogmerać w aparacie jak ten samowyzwalacz się uruchamia ![]() No na tym zdjęciu to faktycznie tylko kawałek skóry widać fotograf ze mnie jak się patrzy ogólnie to na tle mojej budowy brzuch wydaje mi się wieelki, ale też urosło mi się troche w okolicy udek
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-07-29 o 20:19 |
|
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba,że w komórki,ale to beznadzieja,a i to nawet nie,bo komórka teraz sie ładuje Cellaris no mamcia twoja chyba naprawdę ma tendencje do przegrzewania dziecka.Czapka to tylko przez pierwsze dni,a potem to tylko po kąpieli i na spacer. Dziecko trzeba hartować,już po około 2 tygodniach powinno się je werandować(no chyba,że sie urodzi w srodku zimy przy mrozie -20stopni),a tak to nie ma co,bo potem byle wiaterek zawieje i dziecko będzie chore.Musisz mamę uświadomic
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-07-29 o 20:18 |
|
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, my juz po usg
Buziaki
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
gabisun, kasienka, nawet mi takich rzeczy nie opowiadajcie
a tak powaznie to zabije, mojego TZ jak mi bedzie probował zdjecia robic w czasie porodu
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie, kochane, jak szalone, a ja tylko czytam z doskoku i nie mam mowy, żebym odpisała wszystkim. Tak więc tylko "bieżące" sprawy:
bordowa, za Ciebie. Będzie dobrze. Może Was nawet przed weekendem wypuszczą do domu. A w razie czego, możesz się zawsze na własne żądanie wypisać, lub na przepustkę wyjść - żeby być na ślubie (chociaż na ceremonii) Lenka*, trzymam kciuki, żeby mała została jak najdłużej w brzuszku Będzie dobrze. W końcu już 35 tydzień, widzę, Wam leci Także nie masz się czym martwić, kochana Odpoczywaj i dbaj o Was dalej, a będzie dobrze A z listy Cię nikt nie skreśli, nie bój żaby ![]() gabisun, wstydziłabyś się takie zdjęcie wstawiać Gdzie tu brzuszek widać? Ucięłaś małą w połowie i zadowolona Astorianka, pod body to już nic się nie zakłada kasienka1701, ano dużo tego wszystkiego do kupienia jest i kasy w cholerę idzie. A ja na obiad jadłam ryż z truskawkami - miałam zamrożone, ale przecież w trakcie karmienia nie zjem truskawków, to je dziś pochłonęłam ![]() calabria, zapewne dlatego, że nie napisałaś do Pomi na priv A nie ma szans wyłapać wszystkiego z postów. Napisz do niej, to Cię wpisze ponownie cellaris, mama ma rację z tą czapeczką, ale to głównie po kąpieli i jak w domu nie jest wystarczająco ciepło. Poza tym, chodzi o taką cieniutka bawełnianą (bieliźnianą) czapeczkę. ![]() Babeczki, kurna, straszycie tymi skurczami, zbliżającymi się porodami i aż się przestraszyłam. Bo ja nie mam wieeelu rzeczy. Mąż cały czas powtarza, że mamy jeszcze czas, ale nie bierze pod uwagę, że mogę wcześniej urodzić. BTW, jak szybko powinna działać nospa? Bo coś mi się ten brzuszek dalej napina... Aż się boje pomyśleć, co to będzie jak mnie zmiecie i będę musiała liczyć na męża w kwestii zakupów i przygotowania mieszkania dla Borysa
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Ania śliczne zdjęcie
Mszu no jakoś całkiem mi z głowy wyleciało ![]() Ycnan nie wiem jak szybko nospa działa, ale myśle, że tak po pół godziny powinna być już poprawa. Niefajne to uczucie jak brzusio twardnieje ![]() No zdjęcie to mi się niefortunnie cyknęło jestem z siebie dumna ma się ten fach w ręku |
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
Haj..ja dziś tylko na chwilkę..
Rano byłam z Dominisiem na szczepieniu..kłóto mije biedactwo trzy razy ![]() strasznie płakał a ja razem z nim ![]() Później do dentysty pojechałam i strasznie mnie teraz szczena boli..mam naruszone dziąsła i nic nie jadłam od południa bo boli...... ![]() Później do wieczora siedziałam z małym u teściów a jak wróciła do domu to okazało się że mama jest w szpitalu.. jeszcze nie wiadomo co jej jest... ![]() Tak więc dziś napisze tylko że trzymam kciukasy za Lenkę żeby jakoś dali rade wytzrymac jeszcze tych kilka tygodni.... No i co mi się w oczy rzuciło to przecudne foteczki z Usg Ani Dobrej i przespanej nocki Wam zyczę
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu gdyby nie ty to normalnie bym chyba miała o połowę mniej zdjęć ciążowych
zawsze zmobilizujesz mój leniwy tyłek ![]() Tżyka pogoniłam i cyknał mi fotę: Tadam
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
mszu ja rowniez chce rodzic na inflanckiej, rodzilam pierwsza corke bylam zadowolona...
mam tez tam najblizej no i generalnie tam chyba zawsze miejsce jest.. rodzila tam tez moja kolezanka 2 razy i tez byla zadowolona ineczka moze sie spotkamy na porodwce
|
#836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ania fotki Twojej małej cudne, piękna buziulka ![]() Bordowa zaciśnięte, szkoda tylko ze ślub siostry... w najgorszym przyadku zrozumie a jak nie to wypis na własne życzenieYcnan truskawki... ledwie się skończyły a mi znowu sie chce, szczęściara z Ciebie ze zamroziłaś, ja wyjatkowo w tym roku o tym pomyslalam jak juz truskawki sie skonczyły ![]() Gabisun brzuch superowy, zresztą jak każdy na tym wątku
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
Ray, aż spojrzałam na kiedy masz termin
11.10 Ja nie zamierzam aż tak długo czekać ![]() Ale będę Cię wypatrywać
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Lenka* trzymam za was kciuki!
dasz rade! ![]() ![]() dash ja torbe mam taka podrozna w mniejsza sie nie zapakuje ale czego oni oczekuja same podklady podpachy pieluchy zajmuja pol torby nie mowiac o reszcie ![]() gabisun super wygladasz ![]() ania13.03 cudneeeee pieknie wyglada no i co najwazniejsze - super ze zdrowa ![]() Cytat:
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nieeee... no teraz w koncu widac ze nie oszukujesz! i Oficjalnie moge Ci przyznac - zaciążyłaś Fotka bardzo ładna, no jakbym jeszcze do kompletu doszła na Twoja ładna buzia to bylabym wniebowzieta... licze ze opcje nieocezurowana (z głową) wrzucisz do albuminku
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elenka, Cellaris, Martucha dzięki dziewczyny |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
taki jakiś kwadratowy ten brzuch mi się zrobił 

Ale przynajmniej torba będzie na koszt Tżta,a co 
w aparcie, a jak zaczniesz za chwile rodzic to czym małżonek uwieczni ten piękny moment?
nie bardzo rozumiem dlaczego dziewczyny twierdzą, że nie warto jej kupować...
ma się ten fach w ręku