|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
A na zdjęciu młody po powrocie ze szczepienia
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-07-29 o 19:35 |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodko śpiocha.
U nas problem z zaśnięciem. Płacz i marudzenie, jak rzadko wieczorem. Ale w sumie nie dziwne, bo od 14ej nie śpimy... No to chusta i na spacer wieczorny. Godzinkę pospał. Wróciliśmy mokrzy znowu jak myszy. :/ I dziecko się obudziło bo rozchustowaniu.
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u nas to samo - nagły brak chusty=brak snu. Ciekawe czy jak się dzieciaczki do chust bardziej przyzwyczają to może wtedy nie będą się wybudzały
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-07-29 o 20:27 |
|
|
|
|
#3484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
A i miałam się pochwalić - Boguś waży 5,2kg.
I właśnie sobie słodko zasnął. Oby nic mu nie było później po tym szczepieniu.
|
|
|
|
#3486 |
|
Konto usunięte
|
CHolera, a my ze szpitala wracamy
Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka
|
|
|
|
#3487 | |||
|
Konto usunięte
|
witam z wieczora.
![]() u nas wsio oki. Wczorajsza noc przespana w całości. Dziś byliśmy na szczepieniu, troszkę płaczu było, a potem Tymka ogarnęła senność i spal, spał, spał... Dziecię waży 5500g. Za 3 tygodnie przybrał 900g.Cytat:
![]() to znaczy, że te wiązania, które na fotkach widać można zawiązać samemu chustą tkaną? ![]() Ja na początek kupuję elastyczną- , a jak się sprawdzi, to potem tkaną kupię (i chyba do Wrocławia na nauki się kopnę biankaa, ile Ty tych chust masz? Jakie tkane polecasz?- zanotuje sobie na przyszłość. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też już chce chustę. Ty też masz elastyczną tej firmy z owieczką? ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21015797]CHolera, a my ze szpitala wracamy Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka [/QUOTE] |
|||
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21015797]CHolera, a my ze szpitala wracamy
Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka [/QUOTE]ojejku. zdrówka życzę Agatce [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21015810]Wczorajsza noc przespana w całości. [/QUOTE] przyznaj się - dodałaś mu coś do mleka u nas całkiem fajny dzień. rano maudek, ale potem ponad 3h snu, papu i spacer popołudniu. na spacerze po pół godziny kwękania z zasypianiem, spania, krzyku po wybudzeniu i spokojnego rozglądania się dookoła wróciliśmy spóźnione na karmienie, ale Ewcia dzielnie dała radę. i tylko wieczór do dooopy...napatoczyła się moja bratowa (nie cierpię jej) z bratankiem. wycieczkę rowerową do mnie sobie zrobili i niestety wpadli na pomysł zostania przy kąpieli Ewci. młody się darł nad uchem, walił grzechotką tak, że zwariować można było i miał jeszcze różne inne pomysły. mamuśka reagowała w stylu "nie machaj tak tą grzechotką, bo cię będzie rączka boleć..." bez komentarza. do tego doszła zmiana plastra na brzuszku i Ewcia zrobiła się strasznie nerwowa. myślałam, że oni sobie nigdy nie pójdą i tylko czekałam aż bratowa rzuci jakimś tekstem, że coś źle robię, albo że Ewcia coś ma nie tak. koniec końców dziecko ulało większość tego co zjadło... mam nadzieję, że nockę prześpi spokojnie... |
|
|
|
#3489 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ewcia ma przepuklinę czy tak profilaktycznie? Ja też Tymkowi pępuś zaklejam, bo ma słabą przepulinę- tak dziś to pediatra określił. Kazał kleić przez 2 tygodnie. A jakie Ty masz zalecenia?
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
My też się hustujemy- małej się podoba i dziś był spacerek w chuście i usnęła- tylko na przyszłość ubiorę jej krótki rękawek bo mi się dzieciątko zgrzało. Pomijam fakt że mała zaśliniła całą chustę
To zdjęcie z naszego pierwszego chustowania ![]() Aha i zapomniałam się pochwalić pisałam że już prawie sama głowę trzyma- no to już trzyma sama i to nie prawie na spacerze cały czas główkę sama trzymała ja ją oczywiście strachliwie asekurowałam ale wogóle to konieczne nie było.![]() Szaja trzymam kciuki żeby wszystko było ok i małej się poprawiło. Buziaki dla Was
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-07-29 o 21:27 |
|
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21015797]CHolera, a my ze szpitala wracamy
Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka [/QUOTE] O kurde...buziaki, trzymajcie sie dzielnie
|
|
#3492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pochwal się jeszcze jaka to chusta- elastyczna, tkana? jakiej firmy? |
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
szaja
lea gratki za przespaną nockę i ładną wagę Tymka ![]() Laski super wyglądacie z dzieciakami w chustach Więc chyba zdecyduję się na nosidełko ![]() My dziś byliśmy u lekarza rodzinnego na kontrolnej wizycie (ja) i Oliver na badanko Oliver zdrowy,wszystko ma jak potrzeba. Waży 4620 g i ma 57,5 cm długości . Ja dostałam tabletki anty Cerazette (za darmo ) No i co jak ja jakaś aseksualna się zrobiłam
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka [/QUOTE]Współczuję i trzymam kciuki za kurację Furginem. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21015810] Wczorajsza noc przespana w całości. Dziś byliśmy na szczepieniu, troszkę płaczu było, a potem Tymka ogarnęła senność i spal, spał, spał... Dziecię waży 5500g. Za 3 tygodnie przybrał 900g.superancko. ![]() to znaczy, że te wiązania, które na fotkach widać można zawiązać samemu chustą tkaną? ![]() Ja na początek kupuję elastyczną- , a jak się sprawdzi, to potem tkaną kupię (i chyba do Wrocławia na nauki się kopnę biankaa, ile Ty tych chust masz? Jakie tkane polecasz?- zanotuje sobie na przyszłość. ![]() .[/QUOTE] Ładnie Tymuś przybrał. Witek ostatnio troche przystopował z tyciem ale z niego i tak wielki chłop ![]() Tych nocek to Ci zazdroszcze ehhh Ja mam 2 chusty. 1. elastyczna LennyLamb(niebieska; z owieczka jak bartka i kropka). 2.tkana Rapalu (czerwona) Obie polecam bardzo, zarowno ze wzgledu na material i wykonanie, jak i chustonoszenie wogole. A do Wrocławia już zapraszałam, nic sie w tej kwestii nie zmienilo ))Cytat:
Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2010-07-29 o 21:37 |
|
|
|
|
#3495 | ||
|
Zadomowienie
|
Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka [/QUOTE]O kurcze... Oby jednak małej się poprawiło ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21015810]superancko. ![]() to znaczy, że te wiązania, które na fotkach widać można zawiązać samemu chustą tkaną? ![]() Ja na początek kupuję elastyczną- , a jak się sprawdzi, to potem tkaną kupię (i chyba do Wrocławia na nauki się kopnę biankaa, ile Ty tych chust masz? Jakie tkane polecasz?- zanotuje sobie na przyszłość. ![]() Ja też już chce chustę. Ty też masz elastyczną tej firmy z owieczką?[/QUOTE] Też mam z owieczką jak Kropka i jest superowa ta chusta. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3496 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie to też była czarna magia , dopóki kropka nie pokazała mi jak się zamotać, jak wsadzić dziecko. Po takiej jednorazowej lekcji stwierdzam, że to jest proste jak budowa cepa. A ta bliskość dzidziusia to cudowne uczucie, dzieciaczek jest tak fajnie wtulony, ... ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
napisałam Ci PW, ale już tu odpowiedziałaś.
|
||
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21017442]kochana, nie bój się.
Dla mnie to też była czarna magia , dopóki kropka nie pokazała mi jak się zamotać, jak wsadzić dziecko. Po takiej jednorazowej lekcji stwierdzam, że to jest proste jak budowa cepa. A ta bliskość dzidziusia to cudowne uczucie, dzieciaczek jest tak fajnie wtulony, ... [/QUOTE] Pewnie masz rację Rozejrzę się więc za chustą ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Laski a gdzie kupujecie chusty?? Gdzie można dostać taką z owieczką Bo nie chcę jakiegoś szajsu kupić...Zapodajcie jakiegoś linka
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko. W Tesco są wyprzedaże ciuszków dla dzieci ( 50 % ), zrobiłam małe zakupy. Spodnie po 10 zł, 13 zł, kurteczka przeciwdeszczowa 17, najdroższa była bluza Disneya ok.30. Kupiłam jeszcze lalę szmacianą
I fotka naszej maleńkiej ![]() szaja, ucałuj Agatkę. Bidulka.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-29 o 21:54 |
|
|
|
#3499 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Allegro. : http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 |
|
|
|
|
#3500 |
|
Raczkowanie
|
Szaja zdrówka dla Agatki
Lea - zazdroszczę nocki - co by już tak zostało ![]() fajne macie dziewczyny te chusty ale ja się chyba nie skuszę myślimy nad nosidełkiem ale nie bardzo wiem jakie![]() i mam pytanie - jak radzicie sobie z komarami - tzn coby do domu nie wlatywały - można stosować jakieś odstraszacze przy naszych maluszkach??? a co jeśli nie daj Boże szkraba takowy użre???
|
#3501 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na każdym jednym produkcie tego typu jest napisane, żeby przy dzieciach nie używać. Szwagierka kupiła coś z Raida , co nie ma wkładów wymiennych, tylko działa na jakieś fale, jakieś dźwięki wydaje czy coś ( ) i to podobno można przy dzieciach stosować, ale nigdzie nie potrafię tego dostać. Ona zakupiła na Allegro.
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczynki w imieniu Agatki
Śpi bidulka teraz...Bratkuś, my do Czeladzi mamy jechać ![]() Bydgoś, super ubranka, a lala |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś od 10:30 wyszliśmy do lekarza, prababci, do dziadka i do babci.. wreszcie do domku o 19:00
![]() Sebek waży już nieco ponad 3600g, przybrał od wyjścia ze szpitala 400g dostaliśmy witaminkę D3 w kropelkach a ja się zaopatrzyłam w balsam z kofeiną i białą herbatą coby się jędrnić z każdej strony bo coraz większe balkony mi wiszą zewsząd.. dosłownie tarasy a nie balkony ![]() Pogoda super a ja w pasie z pianki co grzeje jak kaloryfer.. spodniach ciążowych z pasem.. swetrze za krótkim na brzuchu
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek na pewno nic w style rajdu. Sa na all odstraszacze na komary takie np Chicco ja osobiście nie mam ale opinie czytałam pozytywne.
Lea ja mam chustę elastyczną NAti. Na razie mam jeszcze prblem z dociąganiem miejsc gdzie jest luz no i znam tylko takie motanie jak na zdjęciu ale i tak dzięki tej chuście r ece wolne a mała szczęśliwa ![]() bydgoszczanka ja byłam na wyprzedaży w Tesco w niedzielę. Kupiliśmy jeszcze pajace na 68 i 74 Disneya na zapas. Wyprzedaże wyprzedażami ale poszło 460zł
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się zachciało takiej chusty ale nie wiem.Wczesniej nie chciałam.Fajnie w nich wyglądacie. Szaja widze,ze mała usnęła, bidulka. Moja też śpi a tu trzeba zaraz kąpac. No to pospała, już się wierci. |
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza mysia waży już 6530
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21017801]Allegro. :
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1[/QUOTE] Cytat:
Za ładną wagę! Ależ Wam dziewczyny rosną,jak na drożdżach
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja (nie wiem czemu już ktoryś raz chce do Ciebie napisac Agatka
) Zdrówka dla Agatki i by okazało się ze szpital nie potrzebny..Aaa kupiłam ta sukieneczkę Na żywo jest o wiele ładniejsza niz na zdjęciach. I kupiłam sobie sukienkę na chrzciny i tam jakieś ciuszki dla małej.. już starczy jej ciuchów na najbliższy rook A wogole to widziałam Daffren z Brunem.. ale oczywiście ja żem taka śmiała że przecież nie podeszłam
|
|
|
|
#3509 | |||
|
Rozeznanie
|
Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka [/QUOTE]o jej!!!!! a ja bylam pewna, ze skok zalicza, biedusia, ucaluj ja w pietke ode mnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Malusio marudzil nam wieczorkiem, nie chcial zasnac, a zawsze tak ladnie odpala wieczorkiem, a dzisiaj zaczal placzac mowic ma ma ma ma, w szoku bylismy i powtarzal to parokrotnie, ja mu codziennie rano mowie ma-ma malz zaczal caly wieczor wbijac mu ta-ta ![]() ![]() a maly w zamian go obrzygal
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||
|
|
|
#3510 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Godzinkę pospał. Wróciliśmy mokrzy znowu jak myszy. :/

A u nas to samo - nagły brak chusty=brak snu. Ciekawe czy jak się dzieciaczki do chust bardziej przyzwyczają to może wtedy nie będą się wybudzały
Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka 

Kazał kleić przez 2 tygodnie. A jakie Ty masz zalecenia?