|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21019846]
gdzie?[/QUOTE] a w arkadii..
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam sobie taakąą
![]() Do koscioła zarzuce takie bolerko/sweterek na 3/4
|
|
|
|
#3514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sukienka super a figura jeszcze lepsza.. coś Ty babo robiła, że ani śladu po ciąży? Chyba, że jesteś z tych co tylko im piłki pod bluzki sztuczne wsadzano ![]() A ja się "pochwalę", że dwa tygodnie po porodzie miałam ogólnie 10 kilo mniej.. nie wiem czy pisałam wcześniej ale tak mnie to cieszy, że pisałabym to codziennie Zostało jeszcze "tylko" 20 do wagi sprzed ciąży ![]() Ciekawe jak dzisiaj.. byłam u babci ale zapomniałam się zważyć Może się uda w przyszły poniedziałek.. tak bym się ważyła co tydzień od porodu (też był w poniedziałek)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3519 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super sukienka ![]() A czemuś Ty taka strachliwa?? Przecież Daf nie gryzie?? ![]() Ja bym chętnie coś małemu kupiła, ale nie mam co bo wszystko dostałam i mnie przyjemność zakupów omija Jolu chustę zakupiłam na allegro bezpośrednio u producenta - ta z owieczką to LennyLamb. Można też na ich stronie, ale jakoś wolałam All. Szaja a to rzeczywiście bliżej. I oby badania wyszły dobrze U nas leje znów, a mieliśmy pojechać do sklepu po jabłuszko dla małego. Może później się przejaśni to podjadę.
|
|||
|
|
|
#3520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21015797]CHolera, a my ze szpitala wracamy Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka [/QUOTE]---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21015810] Ja na początek kupuję elastyczną- , a jak się sprawdzi, to potem tkaną kupię (i chyba do Wrocławia na nauki się kopnę tak, wiem, ale myślałam, że samemu to tylko w elastyczną można dziecko wpakować, .. i pytałam o taką możliwość dla chusty tkanej. [/quote] Jak obcykasz elastyczną to potem tkana będzie pikuś. ![]() Ja już wiążę tym drugim wiązaniem, co się chustę dociąga na dziecku. Parę dni to naprawdę aż nadto nauki. Cytat:
![]() Jaką masz?? ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pomału dojdziemy do celu,tylko cierpliwości trza ![]() ---------------------------------------- U nas nocka ładna Dziecko wykąpane i nakarmione ok 20 obudziło się o 00:30,a potem o 4:30 Nocki takie mogą zostać... No i pochwalę się,że udało mi się osiągnąć to,co zaplanowałam będąc jeszcze w ciąży,że Oliver śpi w łóżeczku sam w swoim pokoju Dziś mnie czeka prasowanko... ![]() O chusty jeszcze podpytuję na angielskim wątku. Może tutaj też można zakupić porządną ,to będę ją miała szybciej,bo się doczekać już nie mogę A jak nie,to 19 sierpnia do Polski jedziemy to kupię tą z allegro ![]() Pokazywałam małżowi,stwierdził,że mu się nie podoba,że nosidełko lepsze...Zobaczymy czy nie zmieni zdania,,jak już się zamotam z małym
Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-07-30 o 09:54 |
||
|
|
|
#3522 |
|
Konto usunięte
|
Kardashi, pikna kieca
Dziecię zjadło. Wiecie co, tak sobie myślę - teraz mam jej w mleku podawać furaginum, ale to cholerstwo się nie miesza dobrze z mlekiem, mam wrażenie, że guzik jej się dostaje. I naprawdę nie wiem, czy ten szpital nie byłby lepszy pod względem skuteczności leczenia Tym bardziej, że na całym oddziale leży 1 dziecko tylko, spokojnie mogłabym z malutką być. Na 11 dzisiaj do lekarki naszej, zobaczymy. |
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi się wizaż biesi...
Olivka - już doczytałam, że Nati. ![]() Mnie się jeszcze Hoppediz podobają ale drogie bardzo. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Mały marudzi bo bez spaceru. A jeszcze na piętrze ktoś drzwi wymienia, rąbią ścianę aż się blok trzęsie. Szlag mnie zaraz trafi. :/ Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-30 o 10:03 |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...bardzo latwo, zabieraj ze soa butelke mineralnej i gaziki....i przed karmieniem przemyj sutki.... Ja to stosuje i mala nie ma zadnych problemów w jamie ustnej...
|
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie odpięłam lusterko z maty i trzymam przed małym żeby odbicie widział, to teraz młody gada ze sobą i się śmieje
|
|
|
|
#3526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczna i jaki fryz!!! ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
...zrób u masaze, dzialaja!!!!.....po wczorajszym masazu Amelia spala w dzien 2 godz, a potem 5 i cala noc (jadla przez sen o 3)
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
A koraliki przy lusterku pcha do buzi. Jak się cieszę. |
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
My już po 2 godzinnym spacerze
Nocka standardowo: jedzenie co 3 godz i w gratisie kupa po pachy ehhh Syn dosypia w wozku a ja sie zabieram za muffinki z malinami
|
|
|
|
#3530 |
|
Konto usunięte
|
Bratkab, gratulejszyn
ehhh ja też tak chcę
|
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20970754]Bry wieczór.
Złapało mnie przeziębienie, w związku z czym zmuszone jutro będziecie cierpieć mą nieobecność ![]() Ok, Wersalu dość. Załatwiłam się na własne życzenie, bo polazłam na spacer i zakupy ubrana jak kretynka, w płócienną tuniczkę przy temp. 12stopni. Dziecię ubrałam elegancko, odpowiednio do temp., kocykiem nakryłam i folię p.deszczową dałam, a sama o siebie nie zadbałam. Pocieszenie jedno - kupiłam mnóstwo fajnych rzeczy Przede wszystkim buty - takie elegantsze półbutki, ale nie masywne. Sfocę jutro wreszcie z sukienką Do tego zapas gaci i skarpet - mój bzik, z każdych zakupów przynoszę Bo zimą jakoś skarpety mi giną... 2x rajstopki dla malutkiej, przy czym ciekawa rzecz - w rozmiarze 62-74 Do tego książka - Wzloty i upadki młodej mamy Obyczajówka. Malutki, 350ml termosik, na wyjścia. Malutki pojemniczek na mleko w proszku. Ot, taki na porcje na cały dzień. 3 bodziaki - zestaw z Reala, dlugi, krótki i bez rękawów, rozmiar 74. Fajne są, już dwa takie mam, tylko wzory inne. Bawełna świetna. Pierwsze słoiczki Marchewkę i jabłuszko. Za kilka dni chcę spróbować jej podać na spróbowanie marcheweczkę, nie jako posiłek, raczej jako atrakcję. A moja mama się szarpnęła i zakupiła dziewczęciu prezencior na chrzest - garnuszek na klocuszek Ma teraz kobieta radochę, bo sobie włącza i się cieszy, że jej gada Ogólnie wesoło było, matka zgubiła w realu wózek z moimi kupionymi już butami, potem ciotce zaczęło w tyłek grzać, zaczęła krzyczeć że ją parzy, po czym okazało się, że temos nie jest dokręcony i gorąc leciał jej po dupsku A teraz herbatka z miodem i cypitryną, na noc polopirynka. I zapasik chusteczek ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Jola, nie widzę ;( Dziewczyny, tak sobie myślę - co prawda espumisanu, ss, boboticu itd. nie da się przedawkować w sensie przedostania do organizmu, bo to się nie wchłania, ale skutkiem zbyt dużego zażycia może być nadmierne wydzielanie gazów. A może te odkilkudniowe intensywne pierdki mojej Agatki to właśnie taki skutek? Może ona nie potrzebuje już tego, a że podaję dalej, to bąki okrutne idą? ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Jola, nie widzę ;( Dziewczyny, tak sobie myślę - co prawda espumisanu, ss, boboticu itd. nie da się przedawkować w sensie przedostania do organizmu, bo to się nie wchłania, ale skutkiem zbyt dużego zażycia może być nadmierne wydzielanie gazów. A może te odkilkudniowe intensywne pierdki mojej Agatki to właśnie taki skutek? Może ona nie potrzebuje już tego, a że podaję dalej, to bąki okrutne idą?[/QUOTE] ....ja wczoraj poszalalam razem z Amelia, bylysmy na zakupach jako, ze sa bardzo dobre obnizki , 70%-80%. Oczywiscie wiekszosc ciszków sa na wiosne -lato 2011 : .tylko kilka na teraz.... niektóre kupilam takie same jak mialam na to lato ale wiekszy rozmiar i tansze![]() ..a oto co kupilam....
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
..ciag dalszy
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-07-30 o 10:44 |
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Nocka piękna.6 godzin snu,potem 3h. A teraz marudzenie i uspakajenie przez tatusia. Wczoraj sama kąpałam Olę o 21.00 i o 22.00 już spała. A propo sukienek na chrzest to w 5.10.15 znalazłam ta http://sklep51015kids.eu/?asort=2843&kolor=3843 Kurcze kusi mnie ta chusta
|
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Thanks Szaja
Zobaczysz
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pieknosci synek!!!
|
|
|
#3536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja taka strachliwa.. bo żem taka śmiala ![]() Ja kupowałam już na zime i wiosne ciuszki Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21023858]Kardashi, pikna kieca Dziecię zjadło. Wiecie co, tak sobie myślę - teraz mam jej w mleku podawać furaginum, ale to cholerstwo się nie miesza dobrze z mlekiem, mam wrażenie, że guzik jej się dostaje. I naprawdę nie wiem, czy ten szpital nie byłby lepszy pod względem skuteczności leczenia Tym bardziej, że na całym oddziale leży 1 dziecko tylko, spokojnie mogłabym z malutką być. Na 11 dzisiaj do lekarki naszej, zobaczymy.[/QUOTE] Cytat:
![]() ![]() U nas noc super.. zasnęła o 22 i obudziła się na szame o 6. i zasnęła i obudziła sie o 8.30
|
|||
|
|
|
#3537 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a z materacykiem to sobie zdaję sprawę. pewnie na wyjazdy ze spaniem jednak normalny materacyk będziemy zabierać. a tak na krócej, jako kojec (jak już mała siadać będzie i w ogóle) niech sobie będzie ten. a przy okazji zakupy większe, bo kupiłam u sprzedawcy co ma artykuły dziecięce różne (kiedyś Kropka go podała chyba i tak juz się u niego zaopatruję. tanio ma i fajne rzeczy ). i tak zamowilam:-łyżeczki zmieniające kolor (ja jako dziecko uwielbiałam szczoteczki do zębów jordan co ten kolor właśnie zmieniały ), jeszcze troche poleżą nieużywane ale co tam... ![]() -kubek niekapek tt (niech leży, jeść nie woła, zanim się obejrzę już się przyda) -smoki z większym przepływem +3 (to niewiele ponad miesiąc i dobre będą ![]() -grzechotka i piszcząca zabawka ![]() -gryzaczki wodne -i coś na co małż mój się napalił, bo jak stwierdził co to za dzieciowóz (autko znaczy się) bez... zasłonek w oknach Cytat:
![]() ja też chcę, żeby mała śpiewała . na razie raczy nas uśmiechami na prawo i lewo a odgłosy wydaje rzadko... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20996390]A ja chcę: 1. żeby Agutka odkryła już swoje rączki 2. żeby wyciągała rączki po zabawki 3. żeby pchała sobie rączki do buzi Moja wish-lista [/QUOTE]ja to bym już chciała żeby moja chodzić zaczęła... i gadać... ot z grubej rury ![]() Cytat:
. brać nic nie mogę, bo karmię... od wszelkich kropli do nosa mam odruch wymiotny... dla mnie lato bez prochów to masakra... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21015797]CHolera, a my ze szpitala wracamy Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka [/QUOTE]Cytat:
![]() powiedzcie mi, w jaki sposób można grzecznie powiedzieć komuś (teściowej) "wyjdź stąd, nie lubię wywalać cycka na wierzch przy obcych ludziach". widzi, że zamierzam karmić, wychodzę do drugiego pokoju, a ta przylezie i jeszcze gada i gada nad główką małej, bo to najlepsza pora na dyskusje. fakt, u siebie była, no ale kurde... i lampi się bo taki słodki widok. a jak jej powiem wprost to będzie albo "oj dziecko, co ty myślisz że ja nie wiem co w staniku masz", albo foch jak nie wiem. taki typ człowieka... a ja nie lubię jak się ktoś gapi na moje cycki i już |
||||
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2102484 9]kochana radzisz sobie jakkolwiek z alergią? teraz wszędzie tych pyłków od cholery, kicham jak nienormalna, dziecko się mnie boi
. brać nic nie mogę, bo karmię... od wszelkich kropli do nosa mam odruch wymiotny... dla mnie lato bez prochów to masakra... ![]() powiedzcie mi, w jaki sposób można grzecznie powiedzieć komuś (teściowej) "wyjdź stąd, nie lubię wywalać cycka na wierzch przy obcych ludziach". widzi, że zamierzam karmić, wychodzę do drugiego pokoju, a ta przylezie i jeszcze gada i gada nad główką małej, bo to najlepsza pora na dyskusje. fakt, u siebie była, no ale kurde... i lampi się bo taki słodki widok. a jak jej powiem wprost to będzie albo "oj dziecko, co ty myślisz że ja nie wiem co w staniku masz", albo foch jak nie wiem. taki typ człowieka... a ja nie lubię jak się ktoś gapi na moje cycki i już Co do alergii to pozostaje mi kropienie na noc wodą morską. Cudów nie daje ale jest znośnie. Bo ja wcześniej tylko na kroplach jechałam i mimo że na pyłki też mam stwierdzoną alergię to mi one tak nie przeszkadzają jak roztocza. ![]() A co do teściowej to ja bym delikatnie poprosiła zwracając uwagę raczej na dyskomfort małej niż twój. Zawsze jest nadzieja, że jak tobą się nie przejmie to może argument z małą zadziała, że się stresuje i źle je np.
|
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
..i koncówka ...
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...w Zara i Mothercare sa sukienki biale i proste...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

) Zdrówka dla Agatki i by okazało się ze szpital nie potrzebny..
Na żywo jest o wiele ładniejsza niz na zdjęciach. I kupiłam sobie sukienkę na chrzciny 

Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka 
Bo nie chcę jakiegoś szajsu kupić...Zapodajcie jakiegoś linka