Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 20:54   #4471
katjaaa
Przyczajenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

och zapomniałam -moje maleństwo jest potwornie agresywne, zaciskając zęby chwyta mnie(moją skórę -zwłaszcza na dekolcie) i ściska i ciągnie z całych sił-albo wspina się na mnie gdy leżę i pięśćiami uciska moją klatkę piersiową-całym swoim ciężarem ciała
nie wiem, czy to normalne
troszkę mnie to niepokoi
czy wasze maleństwa mają przejawy agresji??jak wtedy reagujecie?
katjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 20:58   #4472
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Kurka w środę mam pierwszą jazdę
Jak wracaliśmy z kursu (chłopaki po mnie wyszli ) widzieliśmy wypadek, tzn. już było po fakcie, zginęła starsza pani na przejściu dla pieszych. Bardzo smutno mi się zrobiło

Będzie dobrze

Też byliśmy z mężem kiedyś świadkami takiego wypadkuzginęła starsza pani na przejściu dla pieszych-szła z wnuczką,wnuczka połamana wylądowała w szpitalubabcia zginęła na miejscu i to w Święto Zmarłych Długo po nocach śnił mi się ten wypadek

za życzenia dla Bartoszka.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
o kurcze co to się dzieje z tymi chorobami
mam nadzieję, ze to nic poważnego

moje dziecko zaszczepione Priorixem i teraz się zaczną moje nerwy
też mam taka nadzieję,no i boję się żeby Bartosz też nie złapał,nie zaraził się

Wierzę,że się martwisz ta szczepionka spędza mi sen z powiek
za Tomusia,żeby nie było żadnych reakcji poszczepiennych

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:01   #4473
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katjaaa Pokaż wiadomość
och zapomniałam -moje maleństwo jest potwornie agresywne, zaciskając zęby chwyta mnie(moją skórę -zwłaszcza na dekolcie) i ściska i ciągnie z całych sił-albo wspina się na mnie gdy leżę i pięśćiami uciska moją klatkę piersiową-całym swoim ciężarem ciała
troszkę mnie to niepokoi
witaj
my na roczek robiliśmy grilla - zrobiłam kilka rodzajów mięs, szaszłyki, ryby, tortille z warzywami i polędwicą i różne warzywa w folii; oprócz tego sałatki i oczywiście tort

mój nie jest agresywny przychodzi się przytula i całuje mnie z języczkiem , jedynie jak zaczyna mnie głaskać to zwykle kilka/kilkanaście włosów z tej czułości tracę

nie wiem jak bym się zachowała - zależy od sytuacji, czy to takie szturanie znienacka dla samego szturanie, czy w czasie wspinaczki złapie Cię mocniej, zeby się przytrzymać - jeśli pierwsze to przy zamachnięciu przytrzymałabym rączki i ostrym tonem zabroniła tego robić, jeśli drugie nie przejmowałabym się

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

Też byliśmy z mężem kiedyś świadkami takiego wypadkuzginęła starsza pani na przejściu dla pieszych-szła z wnuczką,wnuczka połamana wylądowała w szpitalubabcia zginęła na miejscu i to w Święto Zmarłych Długo po nocach śnił mi się ten wypadek

też mam taka nadzieję,no i boję się żeby Bartosz też nie złapał,nie zaraził się

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:04   #4474
UnholyOne
Ola-Unhola

magi, polecam www.tani-kurier.pl
Mają umową z ups podpisaną. czeko i Svi wysyłały, było ok

P4w, trzymam za brak reakcji po szczepieniu.
Będzie dobrze.

sylko, współczuję choroby Damiana. Mam nadzieję, że to nić poważnego, daj jutro znać po wizycie

A u mnie była przyjaciółka z córkami, Antoś dostał Garnuszek na Klocuszek, który bardzo mu podpasował. Dzisiaj ma lepiej niż w urodziny, bo przyszło wcześniej krzesełko, więc zabawy co nie miara.

Idę chyba zaraz lulu, bo śpiąca jestem. Mimo w miarę ładnej pogody dzisiaj, chyba kolejny dzień niskiego ciśnienia, więc ziewam i ziewam.
Stary 2010-07-29, 21:07   #4475
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala spi od godziny , ja pocwiczylam i musze sie wykapac....
chata posprzatana tylko jutro musze wytrzec podlogi no i na ten pogrzeb

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
czeko to i tak z zasypianiem Werci źle nie jest... Amelka tylko przy cycu, raz zasnela sama w krzeselku po zyrtecu

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

i jeszcze mam pytanie do ogolu - dajecie swoim dzieciom batoniki hippa, takie sa 3 rodzaje (jedne to owoce lesne z czyms tam, drugie banan z jablkiem i trzecie musli)? Amelka lubi jesc, a cukru nie maja...u mnie sa w stokrotce po 3 zł polecam a ostatnio zrobilam zakupy jedzeniowe dla Amelk na str do domku i mam sloiczkow na kolejny m-c. kupuje teraz hippa bo Amelka nic innego nie chce jesc
no nigdy nie narzekalam na jej zasypianie

Wercia lubi misie-lubisie innych batonikow nie dawalam
owoce tez wiekszosc ze sloiczkow je

Cytat:
Kurcze,jak nie urok to sraczka jeszcze Damian mi się rozłożyłma ponad 38 stopni gorączki i dreszcze,mówi że mu zimno,trochę kaszle,zwymiotował kolację-nie wiem czy czasem jakiejś anginy nie złapał.Jutro z samego rana pojadę z nim do lekarza

Spokojnej nocki
zycze zdrowka dla synusia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:07   #4476
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

P4w, trzymam za brak reakcji po szczepieniu.
Będzie dobrze.

sylko, współczuję choroby Damiana. Mam nadzieję, że to nić poważnego, daj jutro znać po wizycie

A u mnie była przyjaciółka z córkami, Antoś dostał Garnuszek na Klocuszek, który bardzo mu podpasował. Dzisiaj ma lepiej niż w urodziny, bo przyszło wcześniej krzesełko, więc zabawy co nie miara.

Idę chyba zaraz lulu, bo śpiąca jestem. Mimo w miarę ładnej pogody dzisiaj, chyba kolejny dzień niskiego ciśnienia, więc ziewam i ziewam.

fajnie, ze odwiedził Cię ktoś kto nie zdemolował Ci mieszkania i jeszcze prezent zostawił

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-29, 21:08   #4477
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja dzieki tobie dowiedzialam sie o tej stronie i tez polecam

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:15   #4478
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

fajnie, ze odwiedził Cię ktoś kto nie zdemolował Ci mieszkania i jeszcze prezent zostawił
No, no, ale to tylko dlatego, że 3/4 czasu na placu zabaw siedziałyśmy. Bo jakbyśmy non stop siedziały w domu, to przy czwórce dzieci (7lat, 5, 3 i 1), to byłby niezły kocioł. I tak pisków było co niemiara...
Stary 2010-07-29, 21:22   #4479
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
hej hej -witam po baaardzo dłuiej przerwie
nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie
jestem mamą Mikołaja
po kilku miesiącach przerwy odnalazłam wątek i przyznam, że podczytuję Was sporadycznie od kilunastu dni
ostatnio, gdy podczytywałam wątek, maleństwa były na etapie pierwszych ząbków, pierwszych dań
a teraz...

ho ho ho

spore zmiany...
maleństwa podrosły i pora na nowy etap-1 urodzin

wszystkim pędraczkom najlepsze życzenia z okazji pierwszych urodzin(tym, które miały i tym, które niedługo skończą roczek- życzenia teraz, bo nie wiem, na ile czas pozwoli mi pośledzić wątek)

u nas bywa różnie-jesteśmy na etapie biegunki-o etiologii najprawdopodobniej zakaźnej
2 tyg temu Miki przeszedł zapalenie krtani, więc sterydy + antybiotyki były na porządku dziennym
od 6 mca męczy nas niedokrwistość z niedoboru żelaza-z małymi przerwami na częste infekcje podaję maleństwu Fe w syropku..
to tyle z atrakcji naszego codziennego życia

Miki ma 4 zęby(wyrzynają mu się właśnie górne kły), jest niejadkiem-nie je słoiczków, bo wszystko wypluwa, gotuję obiadki i te czasami zjada.
Poza tym stoi i próbuje chodzić przy przedmiotach, ale o samodzielnym chodzeniu możemy pomarzyć( na razie)

a ja pracuję...praca na zmiany-niania zajmuje się maleństwem
po pracy wracam wymęczona a moje maleństwo nie odstępuje mnie wtedy na krok-wspina się po mnie i ciągnie za ubranie-tylko na rączkach u mamusi chce być.
zasypia późno-około 21-wtedy to dopiero mam czas dla... no własnie -dla domu....
a dla siebie nie mam czasu...
pranie, sprzątanie, prasowanie..i padam przed północą na twarz a od rana znowu to samo

czy Wasze maleństwa są też tak absorbujące?
Miki pobawi się sam, ale musi ktoś stale przy nim być

aaa zapomniałabym
mały śpi z nami -nadal!!!próbowaliśmy go przenieść-ale z marnym skutkiem-śpi w łóżeczku do pierwszej pobudki(około 23) potem-trafia do naszego łózka

no i nie przesypia nocy -budzi się w nocy przynajmniej jeszcze raz...

podgladam wasze zmagania z przyjęciami urodzinowymi-nasze będzie za około 2 tyg.

może macie pomysły na menu-dla gości(dziadkowie)
czy robić obiad, czy tylko jakieś przekąski na szwedzki stół?
za wszelkie sugestie dziękuję

cieszę się, że Was odnalazłam)
He,he właśnie zauważyłam przez parę razy,że nas podczytujesz,trzeba było odrazu pisać
Bartosz też jest absorbujący,lubi towarzystwo
Co do roczku,to ja robię obiad,ale to już zależy od każdej z nas,dziewczyny robią też poczęstunki z ciastem,kawą,grilem i jest ok

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Sylka oj wspolzuje to niedobrze, mam nadzieje, ze sie nie rozlozy
Dzięki

A jak Twój tato ma się z tą ręką?

Cytat:
troszkę mnie to niepokoi
Bartosz agresywny nie jestnie gryzieraz się zdarzyło jak był mniejszy,że ugryzł mnie w sutka przy ssaniu,ale to tylko raz i czasem przygryzie palec przy smarowaniu dziąsełek,ale specjalnie się nie rzuca i nie gryzie.
A Ty co robisz w takiej sytuacji,reagujesz jakoś?Mówisz ze nie wolno,grozisz palem?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:

.
jak już będę wiedzieć to napiszę

Fajnie,że Antoś dobrze się bawi

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zycze zdrowka dla synusia
dzięki.

Stary 2010-07-29, 21:24   #4480
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylka oj wspolzuje to niedobrze, mam nadzieje, ze sie nie rozlozy

magi www.tani-kurier.pl
O dzięki niżej doczytałam, że korzystałaś z niego i było oki.

Cytat:
a ma być matujący czy nawilżający
z matujących to mogłabyś spróbować Chanel Mat Lumiere (nie jest taki płaski typowy mat, fajnie kryje i ogólnie bardzo fajny podkład) i Guerlain Parure Extreme - fajne w nim jest to, ze w zależności od ilości jaką się nałoży można różny efekt uzyskać (więcej - świetny na wieczór albo do zdjęć - buzia jak pupcia niemowlaczka i supertwałość bez sztucznego matu absolutnego; mniej - idealne na co dzień, supertwałość i krycie mimo malutkiej ilości, ja dla pewności nakładam na krem albo bazę wyedy udaje mi się go ultracienko nałożyć)

z nawilżających fajny jest Kanebo Fluid Finish - bardzo lekki i naturalny, duży wybór kolorów albo Guerlain Parure Aqua - ten już niejednego peanu się doczekał na temat swoich właściwości pielęgnacyjnych, lekkości i same ochy i achy

to tyle z moich ostatnich odkryć (o tym co mnie zawiodło nie wspominam nawet)
Ola to może polecisz mi SUPER korektor, ale taki cement, że jak nałoże, to nic go nie zetrze Już wyjaśniam o co mi chodzi. Mam przy nosie pęknięte naczynka, próbowałam kilku korektorów i jak nałoże to jest oki, ale po pół godzinie naczynka ponownie widać

Cytat:
troszkę mnie to niepokoi
Witaj
Maciuś robi identycznie
Co do jedzenia imprezowego postaram się napisać jutro.

Cytat:
Będzie dobrze

...

Taki widok odciska duże piętno.

Zdrówka dla Danielka i oby Bartoszek się nie zaraził

Cytat:
...
Sprawdzę zaraz.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja dzieki tobie dowiedzialam sie o tej stronie i tez polecam

To idę looknąć. Do jutra

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:27   #4481
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A jak Twój tato ma się z tą ręką?
.
ahhh daj spokoj rozpier.du.cha straszna tam jest z tych kosci, nic sie w ogole kupy nie trzyma a srube se lataja luzem

czeka na wizyte
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:38   #4482
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdrówka dla Danielka i oby Bartoszek się nie zaraził

Dla Damianka dziękujemy.

Cytat:
ahhh daj spokoj rozpier.du.cha straszna tam jest z tych kosci, nic sie w ogole kupy nie trzyma a srube se lataja luzem

czeka na wizyte
Z ręką w takim stanie czeka na wizytę? Po tym złożeniu,nikt nie widział jak to wygląda,czy jak?

Stary 2010-07-29, 21:41   #4483
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

miałam pocytowac ale nie dam rady, mam dosc na dzis, ide spac. katjaa Zuzia chodzi spac nawet i po 23 wiec naprawde twój Mikołaj nie chodzi tak pózno spac.
a dzis byla pierwsza próba zasypiania małej i niewiem czy jytro powtórze bo byla masakra.......jutro napisze
pa
Stary 2010-07-29, 21:43   #4484
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla Damianka dziękujemy.
...

Nie wiem dlaczego napisłam Danielka Chyba dlatego, że się spieszyłam No nic, to zdrowia dla Damianka

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:44   #4485
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ola to może polecisz mi SUPER korektor, ale taki cement, że jak nałoże, to nic go nie zetrze Już wyjaśniam o co mi chodzi. Mam przy nosie pęknięte naczynka, próbowałam kilku korektorów i jak nałoże to jest oki, ale po pół godzinie naczynka ponownie widać
a takich "cementów" to nic nie próbowałam, ale celowałabym w kamuflaże Art Deco albo Kryolan i koniecznie pędzelkiem i przypudrować

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

chyba legnę na kanapie i obejrzę Dr hausa, bo nie mam siły nawet rąk trzymać przy klawiaturze

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-29, 21:56   #4486
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
miałam pocytowac ale nie dam rady, mam dosc na dzis, ide spac. katjaa Zuzia chodzi spac nawet i po 23 wiec naprawde twój Mikołaj nie chodzi tak pózno spac.
a dzis byla pierwsza próba zasypiania małej i niewiem czy jytro powtórze bo byla masakra.......jutro napisze
pa
biedactwo

Cytat:

Nie wiem dlaczego napisłam Danielka Chyba dlatego, że się spieszyłam No nic, to zdrowia dla Damianka
Nic się nie stało

Bartosz opanował nowe słowo:kap-kap,zawsze mu tak mówiłam jak padał deszcz.I ostatnio przy tych deszczach,jak widział w oknie spadające krople,cały czas leciało kap-kap
Damianowi spadła gorączka po leku przeciwgorączkowym,pójdę się położyć,bo nie wiem jaka będzie nocka

Dobranoc

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Dopiero teraz zauważyłam,że się zadomowiłam na wątku

Stary 2010-07-29, 21:58   #4487
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Z ręką w takim stanie czeka na wizytę? Po tym złożeniu,nikt nie widział jak to wygląda,czy jak?
noo dopiero po 6 tyg mial wizyte
ehh szkoda gadac
Cytat:
chyba legnę na kanapie i obejrzę Dr hausa, bo nie mam siły nawet rąk trzymać przy klawiaturze
ja musze jeszcze kibel umyc
nie mam mocy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 22:02   #4488
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
noo dopiero po 6 tyg mial wizyte
ehh szkoda gadac

ja musze jeszcze kibel umyc
nie mam mocy
Po takim cięzkim złamaniu i operacji,wizyta dopiero po 6tygodniachPowariowa li

Też nie mam mocy i już ide.Pa

Stary 2010-07-29, 23:54   #4489
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
L też tak robi.Z resztą kogo ma kochać najbardziej na świecie jak nie mamę, hm?
Ja swoją kocham nad życie i też się do niej tulę i lubie z nią rozmawiać, spędzać czas itp
Zazdroszczę...

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
oj nocka była ciężka, bo nawet po podaniu czopka z paracetamolem to gorączka była 39, dawalismy jej pić co jakis czas, przed snem jeszcze zwymiotowała antybiotyk i nie chciała nic pic potem, dlatego w nocy na siłę jej dawałam. ( Boże jak ryczałam jak ona wymiotowała, bałam sie zeby sie nie zachłysneła tym, zrywało ją kilka razy i nie mogła zwymiotować, dopiero za któryms razem poszło)

(...)

Kto daje juz obiadek dwudaniowy??

Koleżanka moja daje zupkę mniej więcej o 11 i poźniej drugie danie o 14. też tak robicie? czy narazie wystarcza waszym maluszkom jedno danie?
Kurczę, mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej
Ja się boję, że nie będę wiedziała co robić, jeśli się (odpukać) zdarzy Tymkowi jakaś choroba, a wcześniej czy później to nastąpi.. Tzn. poza pójściem do lekarza

Ja miałam wielkie plany dwudaniowe, ale jakoś nie wyszło :P
Ja około 11 daję dopiero drugie śniadanie, a o 14 obiad

Cytat:
Żadnej staruchy tu nie znam
<Zgłasza się>
Ale i tak za 2-2,5 roku są plany na Olgę lub/i Błażejka

Cytat:
Krzesełko dotarło , ale pisków było i wyrywania. Nie mogłam skręcić, tak Antoś chciał się bawić. Wszystko go interesuje, nawet nosi to krzesełko i telepie nim na wszystkie strony, właśnie położył je do góry nogami
Dam radę się oprzeć czy nie...

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Kurcze,jak nie urok to sraczka jeszcze Damian mi się rozłożyłma ponad 38 stopni gorączki i dreszcze,mówi że mu zimno,trochę kaszle,zwymiotował kolację-nie wiem czy czasem jakiejś anginy nie złapał.Jutro z samego rana pojadę z nim do lekarza
O, kurka Trzymam żeby nie angina.

Cytat:
To oby nie było żadnych reakcji poszczepiennych i zdawaj relację Codziennie

Cytat:
Ja co prawda nie Ola, ale sama przez lata szukałam "cementu" na sińce pod oczami i już dłuuuuugo mam swego idola - Dermacol Próbowałaś może? Na duże powierzchnie się nie nadaje, bo tworzy niezłą maskę, ale jako korektor na małe fragmenty jest idealnym cementem. W KWC jest mnóstwo recenzji starej wersji i nowej. Polecam

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Aha, zapomniałam
wszystkim wczorajszym solenizantom rzecz jasna
Sto latek!

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Właściwie to złożę też dzisiejszym

A zatem wszystkiego naj, naj dla Zuzi
oraz roczniaczek - Weroniki , Oliwki i Mai .
Rośnijcie zdrowo Kobiety

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-07-30 o 00:13
morska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 00:08   #4490
morska
Zadomowienie

I co by tu jeszcze napisać Mam jeszcze parę minut, bo moczę ubrania w occie - jedliśmy z Tymkiem jagody i wyczytałam w necie, że to sposób na plamy Zobaczymy
Byłam dzisiaj wreszcie u fryzjera, bo wypłowiałam strasznie i zarosłam niczym dziki zwierz (grzywka) i dobrze się złożyło, bo później w ferworze zabawy dostałam od Tymka klockiem w czoło tak, że mam guza Także grzywka będzie pełnić funkcję maskującą
A Tymoteusz zaczął odmawiać jedzenia łyżeczką od przedwczoraj, pasują Mu tylko kanapki i sucharki/chrupki i ogólnie rzeczy do jedzenia rękami, a jak zobaczy łyżeczkę to zaciska usta i nici z jedzenia. Zmiana łyżeczki nie pomaga, więc przez kilka dni będę zmuszona odstawić kaszki i zupki.

Aha,
Mariola
- życzę rychłego wypoczynku i zmniejszonej eksploatacji w przyszłości , bo faktycznie coś mało sypiasz

Katjaaa - nasz roczek to też grill, a co do agresji... Nie raz, nie dwa dostało mi się od Tymka podczas zabaw (tak jak dzisiaj), ale agresją bym tego nie nazwała Musisz chyba sama rozpoznać czy to "zabawowe" zamachy na Twą osobą czy faktycznie pokaz wściekłości - tak jak p4w radziła.

No i zapomniałam co jeszcze chciałam...
Idę zobaczyć co ocet zdziałał, do jutra
Stary 2010-07-30, 06:14   #4491
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
I co by tu jeszcze napisać Mam jeszcze parę minut, bo moczę ubrania w occie - jedliśmy z Tymkiem jagody i wyczytałam w necie, że to sposób na plamy Zobaczymy
Byłam dzisiaj wreszcie u fryzjera, bo wypłowiałam strasznie i zarosłam niczym dziki zwierz (grzywka) i dobrze się złożyło, bo później w ferworze zabawy dostałam od Tymka klockiem w czoło tak, że mam guza Także grzywka będzie pełnić funkcję maskującą
A Tymoteusz zaczął odmawiać jedzenia łyżeczką od przedwczoraj, pasują Mu tylko kanapki i sucharki/chrupki i ogólnie rzeczy do jedzenia rękami, a jak zobaczy łyżeczkę to zaciska usta i nici z jedzenia. Zmiana łyżeczki nie pomaga, więc przez kilka dni będę zmuszona odstawić kaszki i zupki.

Aha,
Mariola
- życzę rychłego wypoczynku i zmniejszonej eksploatacji w przyszłości , bo faktycznie coś mało sypiasz

Katjaaa - nasz roczek to też grill, a co do agresji... Nie raz, nie dwa dostało mi się od Tymka podczas zabaw (tak jak dzisiaj), ale agresją bym tego nie nazwała Musisz chyba sama rozpoznać czy to "zabawowe" zamachy na Twą osobą czy faktycznie pokaz wściekłości - tak jak p4w radziła.

No i zapomniałam co jeszcze chciałam...
Idę zobaczyć co ocet zdziałał, do jutra
co do jedzenia - jak mieliśmy moment "sam sobie włożę do buzi" to nalewałam odrobinkę czegoś płynnego (jogurt, mus owocowy kaszkę) i chlebkiem zgarniałam to z talerza i dawałam Tomkowi - był wniebowzięty, ze dostaje coś do łapki i to coś jest bardziej ciapate niż zwykle i można oprócz zjedzenia się jeszcze w tym potaplać
w brew pozorom potrafiłam tak przemycić całkiem sporo płynnego jedzenia ( co chwilę dolewałam nową porcję) , tylko strasznie długo to trwało (sam akt jedzenia czyli)

czyżbym znów była pierwsza
małż wrócił po 2, więc byłam dobrą żoną i wstałam z Tomkiem

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-30, 07:22   #4492
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnej nocki
Daj znać jak dzisiaj

Cytat:

Relacjonuj na bieżąco.
Na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
hej hej -witam po baaardzo dłuiej przerwie ....
Witaj
Współczuję problemów zdrowotnych, jednoczesnie życze jak najlepiej na przyszłość
Co do menu urodzinowego to sama się zastanawiam, bo nie planuję grilla tylko będzie impreza domowa. Także jak coś ktoś wklei to podgapię

Cytat:
a ma być matujący czy nawilżający
z matujących to mogłabyś spróbować Chanel Mat Lumiere (nie jest taki płaski typowy mat, fajnie kryje i ogólnie bardzo fajny podkład) i Guerlain Parure Extreme - fajne w nim jest to, ze w zależności od ilości jaką się nałoży można różny efekt uzyskać (więcej - świetny na wieczór albo do zdjęć - buzia jak pupcia niemowlaczka i supertwałość bez sztucznego matu absolutnego; mniej - idealne na co dzień, supertwałość i krycie mimo malutkiej ilości, ja dla pewności nakładam na krem albo bazę wyedy udaje mi się go ultracienko nałożyć)

z nawilżających fajny jest Kanebo Fluid Finish - bardzo lekki i naturalny, duży wybór kolorów albo Guerlain Parure Aqua - ten już niejednego peanu się doczekał na temat swoich właściwości pielęgnacyjnych, lekkości i same ochy i achy

to tyle z moich ostatnich odkryć (o tym co mnie zawiodło nie wspominam nawet)
Zanotowałam sobie, bo o nim nie słyszałam.
Kupiłam wczoraj pędzle EDM i tusz HR

Cytat:
troszkę mnie to niepokoi
Zosia nie jest agresywna
Tylko czasem jak dorwie się do moich włosów to ma nie lada atrakcję i do najprzyjemniejszych doznań to nie należy

Cytat:

Mi już nie. Pogodziłam się z tym, że trzeba zaszczepić i koniec. Gdyby Zosia zachorowała na którąś z tych chorób w trakcie odwlekania, to pewnie bym sobie nie darowała

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
pa
Stwierdzam, że Zosia wyjątkowo łatwo poddała się "samotnemu" zasypianiu... Cieszy mnie to niezmiernie

Cytat:
a takich "cementów" to nic nie próbowałam, ale celowałabym w kamuflaże Art Deco albo Kryolan i koniecznie pędzelkiem i przypudrować

Art Deco mam zielony. Kryje, ale moim zdaniem nie jest "cementem". Używam go czasem na okolice nosa i dość szybko znika.

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
I co by tu jeszcze napisać Mam jeszcze parę minut, bo moczę ubrania w occie - jedliśmy z Tymkiem jagody i wyczytałam w necie, że to sposób na plamy .Zobaczymy

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Dzień dobry

UWAGA UWAGA!
Mamy trzeciego zęba Przebiła się w końcu ta górna jedynka. I już Zośka umie zgrzytać
Poza tym nic nowego

Miała wczoraj dwie drzemki po 2 h i oczywiście o 21 padła. Jak wychodziłam dzisiaj rano to jeszcze spała i nawet wcześniej mleka nie piła. Czy Wasze dzieci też śpią w takich dziwnych pozach? Zośka najczęsciej śpi z pupą u góry z twarzą w poduszce, czasem się boję, że się udusi, ale chyba jej tak wygodnie

A no i niania zaczęła uczyć Zosię samodzielnego jedzenia, o czym dowiedziałam się mimochodem Podobno bardzo się podobało

Proszę wklejajcie swoje menu urodzinowe, (Czeko), niby jeszcze trochę czasu mam, ale lubię wcześniej mieć ustalone, żeby potem się nie wkurzać, że czegoś nie dostałam.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-07-30 o 07:28
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 07:41   #4493
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Wojtusiu dużo zdrówka dla Oliwki , ucałuj Ją od nas.

angy gratuluję 3 ząbka Zosi

My wczoraj zrobiliśmy Kubkowy roczek , nie pisałam Wam wcześniej, bo się zdołowałam zachowaniem mojej Mamy . Byli tylko Teściowie, bo chrzestni nie mogli przyjechać. Ale było miło, Kubuś się cieszył Ponieważ mama z Dziadkiem nie mogli zdmuchnąć świeczki na torcie, to Kuba postanowił zgasić ją... palcem

Poniżej tort, jeszcze bez świeczki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 07:43   #4494
Miramej
Zakorzenienie

angy, Kuba ostatnio śpi często w takiej pozycji, jak opisałaś, tylko, że bez poduszki

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-30, 07:49   #4495
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć

Wojtusiu dużo zdrówka dla Oliwki , ucałuj Ją od nas.

angy gratuluję 3 ząbka Zosi

My wczoraj zrobiliśmy Kubkowy roczek , nie pisałam Wam wcześniej, bo się zdołowałam zachowaniem mojej Mamy . Byli tylko Teściowie, bo chrzestni nie mogli przyjechać. Ale było miło, Kubuś się cieszył Ponieważ mama z Dziadkiem nie mogli zdmuchnąć świeczki na torcie, to Kuba postanowił zgasić ją... palcem

Poniżej tort, jeszcze bez świeczki

Nie dołuj się już
Fajnie, że imprezka się udała
Torcik piękny

Cytat:
angy, Kuba ostatnio śpi często w takiej pozycji, jak opisałaś, tylko, że bez poduszki
Zośka ma taką cieniutką i lubi ja "międlić" przed spaniem

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-30, 07:54   #4496
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Nie dołuj się już
Fajnie, że imprezka się udała
Torcik piękny

Zośka ma taką cieniutką i lubi ja "międlić" przed spaniem
, staram się, staram

Nam też się torcik spodobał

Ja zapomniałam dać Kubie poduszkę, jak już było można i tak zostało. Jestem ciekawa, czy powinien spać na poduszce?

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-30, 07:58   #4497
angy
Zakorzenienie

Cytat:
, staram się, staram

Nam też się torcik spodobał

Ja zapomniałam dać Kubie poduszkę, jak już było można i tak zostało. Jestem ciekawa, czy powinien spać na poduszce?
E ja myślę, że nie ma takiego musu... Często w nocy Zosia tak pozagina ta poduszkę, że w zasadzie ma ją na głowie, a śpi na płaskim Nie spotkałam się nigdzie z medycznym uzasadnieniem spania na poduszce. Tylko jak dziecko ma katar, ale to wiadomo.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-30, 08:17   #4498
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry...

Chciałam tylko powiedzieć, że dzisiaj powinnam dowiedzieć się co z Priorixem (produkowany jest przez Glaxo z Belgii) więc trudniej kumpeli się dowiedzieć. Jak coś to dam znać...
Stary 2010-07-30, 08:22   #4499
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

Chciałam tylko powiedzieć, że dzisiaj powinnam dowiedzieć się co z Priorixem (produkowany jest przez Glaxo z Belgii) więc trudniej kumpeli się dowiedzieć. Jak coś to dam znać...
Co tak skromniutko?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-30, 08:45   #4500
mariolasl
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Miramej, tort śliczny. Sama robiłaś? Super, ze imprezka się udała. Wiem, że było ci bardzo przykro

Angy, gratuluję trzeciego ząbka, my nadal czekamy . Antonio śpi na poduszce dopiero od tego tygodnia, jak zaczęło mu sie lać z nosa, wcześniej spał na płaskim. Pozycje też miewa dziwne

Miłego dnia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości