|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() ![]() Żadnej staruchy tu nie znam ![]() Kupiliśmy krzesełko uczydełko - dzisiaj ma przyjśc. Stolik podsunęłąm chrzestnemu, ale raczej nie kupi.
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
poza tym jak rano wyciągam piękne opakowanie, i widze piękny, pachnący kosmetyk to od razu poprawia mi się humor ![]() no i takie kosmetyki muszą być poukładane, bo szkoda by było gdyby się walały byle gdzie ![]() (niektóre dziewczyny na kosmetykowym trzymają wszystko w firmowych pudełkach i poukładane firmami - to dopiero coś ![]() jeśli chodzi o tusze to wydaje mi się, ze jest najmniejsza różnica między tymi drogimi i tańszymi (mam na myśli Max Factor, Pupa, IsaDora... bo te próbowałam), bo w przypadku cieni, podkładów i pudrów to jest bardzo duża różnica moim zdaniem wracając do tuszy - jak nie masz specjalnych wymagań (wrażliwość oczu, potrzeba malowania się pachnącym tuszem ![]() ![]() aha, drogie tusze tez potrafią zrobić grudki ![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-29 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Ola-Unhola
|
Krzesełko dotarło
![]() ![]()
#4444 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuuuu ładny wypadeczek ![]() ![]() Cytat:
![]() A wspólnik...szkoda gadać, mam tylko nadzieję, że wszystko się wyjaśni i skończy po Waszej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zu dostaje w przedszkolu dwa dania na obiad, a w domu jeszcze z Babcią i Dziadkiem je obiad ale jedno danie ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra historyjka ![]() Cytat:
![]() Super że u Was wszystko w porządku ![]() Powodzenia na egzaminie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i specjalne całusy dla Antonio ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-29 o 11:51 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podkład przydałby mi się jakiś lepszy. używam teraz bourjois. Mozesz mi polecić jakiś? Oto moje oczekiwania ![]() troszkę kryjący, albo zeby koloryt wyrównywał, bo mam rozszerzone naczynka i przebarwien trochę, lekki ( tz nie lubi jak mam tapete na twarzy, zresztą ja też, wiec takie typowo kryjące to odpadają) nie lubie ciężkich podkładów. ide obiad zrobic, Oli wkoncu zasneła, w ogóle nie chce spać dzisiaj, co mnie dziwi, bo przy gorączce to się spac chce, a ona tylko na rowerek i koniec, jeździłam z nią po pokoju, już przysypiała, głowa jej się kiwała, ale dotknać mi sie nie dała i tak od rana. w koncu jakoś z płaczem wyjełam ją i zasneła mi na ramieniu. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-07-29 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Ja też się podłączę z kosmetycznym pytaniem:
p4w owiedz co to za pędzle te na zdjęciach-krótkie, gęste? Znaczy jakiej firmy? Potrzebuję do nakładania cieni parę sztuk i nie wiem jakie wybrać... unholy kusicie tym krzesełkiem, kusicie... ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-07-29 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te krótkie gęste to EDM (everyday minerals) Kabuki i Flat Top - do minerałów i innych sypkich puderków
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
On nie obiada sie słodyczami, jesli juz do bardziej owocami i warzywami (mam namysli jedzenie miedzy posiłkami). Wczoraj bylismy o znajomej i jej mała robi dokladnie to samo. Trzymam kciuki za szczepienie. Cytat:
![]() ![]() A juz myslałam, ze jestem wyrodna matką... No to u nas jest podobnie. Daje mu kilka plasterki banana, kawełek pomidorka, chrupka, jabłuszko, chrupka ryzowego. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Bruno to chyba niemieckie imie? Brzmi poważnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pieknie Antos waży, tyle co moj Kuba. ![]() I wielkie brawa za nockik ![]() Cytat:
Jeszcze sie nauczy. Ja bym odusciła na jakis czas. To tylko małe dziecko i widac nie jest na to gotowa. Nie ma co zmuszac.
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie kiedyś tata tak złapał jak zaczęłam spadać ze schodów a on szedł za mnąc ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jaka to była spacerówka? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie daję..na jeden moment miałam taki plan ale jakoś zrezygnowałam, zresztą w domu też nigdy 2 dań nie robimy także nie będę wprowadzała. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4451 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bede miała wiecej pomysłow na posiłki bo czasami nie wiem co mam malemu dac zeby było urozmaicone. ![]() Cytat:
![]() Teraz chce mu ugotowac manna na mleku i dodac owoców ale nie wiem ile wsypac tej kaszki zeby taka gęściejsza wyszła? Moze Ty Kasiu wiesz? ![]() Co za palant ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Oby szybko wrociła do zdrowia. U nas cały czas jeden obiad, dwoch by nie zmieścił ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tez taka chcę ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za pamięć i życzenia ![]() ![]() ![]() ![]() Anula, wiem, ze to ze zmęczenia, stresu itp itd,niestety rachunki się same nie zapłacą, a Antonio musi mieć co jeść, chociaż chciałabym bardzo nie musieć chodzić do pracy, a przynajmniej nie na cały etat. Katarzynko, staram się bardzo, aby Antonio miał urozmaicone jedzenie poznawał rożne smaki, zapach, konsystenje itp. W końcu to już roczniak i nie wyobrażam sobie, aby jadał tylko kaszki, zupki itp. Wojtusiu, trzymam kciuki za zdrowie Oliwki. Czekoladko, super, że nocka była lepsza. slepafuria życzę dużo zdrowia Mamie Twojego Meza Magi, świetnie, ze się pojawiłaś, trzymam kciuki za efektywną naukę! Dzisiaj rano pospaliśmy z przerwą do 8.30, później śniadanie i konieczne zakupy. Spacer sobie chyba dzis daruję, chociaż ładnie i ciepło, bo czuję się fatalnie, a Antoś też chrypi i kaszle.
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla roczniaczka Adasia- dużo zdrówka, radości i uśmiechu
![]() ![]() i Duzo buziaczków dla córeczki Groszkolino, Tomusia, Gabrysia, Bartusia i Antosia. ![]() ![]()
![]() |
#4454 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Stary model Maclarena Techno XT. Uzywana. Kupilam na allegro i okazalo sie ze ten akurat rocznik nie mial oparcia rozkladanego na plasko i powiekszanej budki na czym mi bardzo zalezalo. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Widzialam kaski do raczkowania. Ale nie kupie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Ola-Unhola
|
Używane za 99 zł + przesyłka.
Jest idealne, nawet ryski nie ma i jeszcze baterie babka dała.
#4456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- też kiedyś widziałam ![]() ![]()
![]() |
#4457 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
BAN stały
|
z krzesełkiem to od dziecka zależy - Amelka jak jej rozpakowałam to ją bardziej karton interesował niż zawartość
![]() ja polecam krzeselko. tak jak pisalam 2 tryby do zabawy i nauk, kolory, liczby, alfabet, zwierzeta. lepsze niz stolik taki jak mam fp.stolik to tylko melodyjka jak sie wcisnie przycisk przy kulkach i wszystko. a tak w ogóle to dzień dobry ![]() ![]() Svi ja mam pyt do Ciebie, bo ty masz rogówkę taka sama alebo przynajmniej z takiego materialu co i ja - taki krotki plusz jakby.... jak ty ja czyscisz tzn czym? bo po Amelki ślinie zostaly plamy, malo widoczne ale przydaloby sie przeprac...zmywalam na biezaca ale zostaly... |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() podlaczam sie pod zyczenia ![]() ![]() Cytat:
![]() jak widze ze jest zmeczona to naprawde wystarczy ze wezme ja na rece i pada -wlasnie przed chwila zasnela ![]() Cytat:
![]() o kurcze zeby choroba was nie dopadla ![]()
![]() |
#4460 |
BAN stały
|
czeko to i tak z zasypianiem Werci źle nie jest... Amelka tylko przy cycu, raz zasnela sama w krzeselku po zyrtecu
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- i jeszcze mam pytanie do ogolu - dajecie swoim dzieciom batoniki hippa, takie sa 3 rodzaje (jedne to owoce lesne z czyms tam, drugie banan z jablkiem i trzecie musli)? Amelka lubi jesc, a cukru nie maja...u mnie sa w stokrotce po 3 zł polecam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Wtajemniczenie
|
Ale popełniłam gafę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak jest jak się robi mnóstwo innych rzeczy na raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie zabawki mieszczą się we wiadrze Ikea, i 4 są wystawione obok. W korytarzu wózeczek i auto i to wszystko. Cytat:
![]() Unholy- mucha...no padłam ![]() ![]() ![]() Skierko-Amelka nie chce jeść żadnego owocu, że je same słoiki? Ja nie pamiętam kiedy słoik jej kupiłam... Takich batoników nie kupiłam jej.Chyba słabo się rozglądam. Ostatnio chrupie płatki do mleka ![]() I coś to jeszcze miałam dopisać i zapomniałam ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
uuu ale tu pusto dzis
![]() p4w zalatwilas wiatrak? bo jak nie to moge wziac taki maly z domu a ja szukam wlasnie drapaka dla kota i musze podjac decyzje czy biore go do kastrowania czy bede go wystawiac i rozmnazac
#4464 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze,jak nie urok to sraczka
![]() ![]() ![]() ![]() Spokojnej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisałaś, ze Twoje dziecko co chwilę chce jeść, a jak przychodzi co do czego to skubnie i nie chce - efekt jest taki, ze nie ma stałych posiłków tylko jeden wielki posiłek ze swojego talerza i z twojego też my Ci napisałyśmy, że powinnaś to kontrolować, a Ty ze nie umiesz odmawiać mu jedzenia mimo, ze wiesz że nie jest głodny ![]() Twój Kuba ma raczej mały apetyt i raczej otyłość mu nie grozi, ale jak by miał apetyt i by zjadał wszystko to rozumiem, ze miałby pełną swobodę, bo to przeciez jedzenie, a tego mu nie odmawiasz - przez analogię napisałam, ze taką samą filozofię stosują rodzice tucząc swoje dzieci do niebotycznych rozmiarów jest chyba drobna różnica między Tomkiem a Kubą, bo mój zje wszystko co tylko mu dam do buzi ![]() dzięki za kciuki ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-29 o 20:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Super. Doczytałam później, że Antek piszczał z radości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Kurka w środę mam pierwszą jazdę ![]() Jak wracaliśmy z kursu (chłopaki po mnie wyszli ![]() ![]() MAM PYTANIE!!! Czy któraś z Was może polecić mi taniego kuriera. Muszę pilnie wysłać paczkę.Sprawdzałam jednego i życzą sobie 55zł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, ze to nic poważnego ![]() moje dziecko zaszczepione Priorixem i teraz się zaczną moje nerwy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Przyczajenie
|
hej hej -witam po baaardzo dłuiej przerwie
nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie jestem mamą Mikołaja po kilku miesiącach przerwy odnalazłam wątek i przyznam, że podczytuję Was sporadycznie od kilunastu dni ostatnio, gdy podczytywałam wątek, maleństwa były na etapie pierwszych ząbków, pierwszych dań ![]() a teraz... ho ho ho spore zmiany... maleństwa podrosły i pora na nowy etap-1 urodzin wszystkim pędraczkom najlepsze życzenia z okazji pierwszych urodzin(tym, które miały i tym, które niedługo skończą roczek- życzenia teraz, bo nie wiem, na ile czas pozwoli mi pośledzić wątek) u nas bywa różnie-jesteśmy na etapie biegunki-o etiologii najprawdopodobniej zakaźnej 2 tyg temu Miki przeszedł zapalenie krtani, więc sterydy + antybiotyki były na porządku dziennym od 6 mca męczy nas niedokrwistość z niedoboru żelaza-z małymi przerwami na częste infekcje podaję maleństwu Fe w syropku.. to tyle z atrakcji naszego codziennego życia Miki ma 4 zęby(wyrzynają mu się właśnie górne kły), jest niejadkiem-nie je słoiczków, bo wszystko wypluwa, gotuję obiadki i te czasami zjada. Poza tym stoi i próbuje chodzić przy przedmiotach, ale o samodzielnym chodzeniu możemy pomarzyć( na razie) a ja pracuję...praca na zmiany-niania zajmuje się maleństwem po pracy wracam wymęczona a moje maleństwo nie odstępuje mnie wtedy na krok-wspina się po mnie i ciągnie za ubranie-tylko na rączkach u mamusi chce być. zasypia późno-około 21-wtedy to dopiero mam czas dla... no własnie -dla domu.... a dla siebie nie mam czasu... pranie, sprzątanie, prasowanie..i padam przed północą na twarz a od rana znowu to samo czy Wasze maleństwa są też tak absorbujące? Miki pobawi się sam, ale musi ktoś stale przy nim być aaa zapomniałabym mały śpi z nami -nadal!!!próbowaliśmy go przenieść-ale z marnym skutkiem-śpi w łóżeczku do pierwszej pobudki(około 23) potem-trafia do naszego łózka no i nie przesypia nocy -budzi się w nocy przynajmniej jeszcze raz... podgladam wasze zmagania z przyjęciami urodzinowymi-nasze będzie za około 2 tyg. może macie pomysły na menu-dla gości(dziadkowie) czy robić obiad, czy tylko jakieś przekąski na szwedzki stół? za wszelkie sugestie dziękuję cieszę się, że Was odnalazłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Sylka oj wspolzuje
![]() magi www.tani-kurier.pl
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z matujących to mogłabyś spróbować Chanel Mat Lumiere (nie jest taki płaski typowy mat, fajnie kryje i ogólnie bardzo fajny podkład) i Guerlain Parure Extreme - fajne w nim jest to, ze w zależności od ilości jaką się nałoży można różny efekt uzyskać (więcej - świetny na wieczór albo do zdjęć - buzia jak pupcia niemowlaczka i supertwałość bez sztucznego matu absolutnego; mniej - idealne na co dzień, supertwałość i krycie mimo malutkiej ilości, ja dla pewności nakładam na krem albo bazę wyedy udaje mi się go ultracienko nałożyć) z nawilżających fajny jest Kanebo Fluid Finish - bardzo lekki i naturalny, duży wybór kolorów albo Guerlain Parure Aqua - ten już niejednego peanu się doczekał na temat swoich właściwości pielęgnacyjnych, lekkości i same ochy i achy ![]() to tyle z moich ostatnich odkryć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.