|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
a tak w ogole to sie chcialam pochwalic
nie znalazlam wczoraj nic z masazerem, wiec kupilam takie cus: Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D Serum intensywnie wyszczuplajace i ujedrniajace antycellulit (zwalcza tez rozstepy, chociaz ja nie mam )do skory wrazliwej i slonnej do alergi (bo taka mam) 200ml +50 gratis za 16 zl a masazer dokupie sobie jakis osobny... i wiecie co? juz po pierwszym uzyciu moja lupina pomaranczowa jest bardzoej gladka w dotyku.... wiadomo, nie zniknal cellulit, ale skora jest super... dzis wieczorem walne peeling kawowy polecany tu wczesniej i jak sie nasmaruje to łohoho.... o takie http://www.lara.pl/product.php/1,447...drniajace.html wczoraj myslalam ze zamarzne... super efekt..... jakbym sie lodem oblozyla.... dukan by pochwalil takie marzniecie, co nie
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dziewczyny
Chociaż wystartowałam w 7 wątku, pewnie mnie już tu nikt nie pamięta, ale nie szkodzi. Ja też tu widzę same nowe buzi. Obiecałam, że będę zdawać relacje z III fazy, ale taka zaganiana jestem ostatnio, że czasem zapominam, że jestem na Dukanie. Może więc szybkie podsumowanko: Dzisiaj 129 dzień dukania. Chciałam zejść z wagi 71,2 kg do 62,6 kg (tak mi Dukan w teście wyliczył), ale że mi na II fazie ładnie szło, to nagięłam test i na III fazę przeszłam z wagą 60 kg. Na fazie III od 59 dni. Utrwaliłam 6 kilo, straciłam jeszcze 4 kg!! Musiałam troszkę więcej zacząć jeść niż Dukan wylicza na trójce, ponieważ waga dalej leciała w dół jak szalona. To ważna informacja dla tych dziewczyn, którym tak jak mnie przyjdzie do głowy poeksperymentować z wagą. Nie zwlekajcie za długo z fazą III, gdy już osiągnęłyście wagę z testu, ponieważ większość z nas jeszcze mocno chudnie w fazie III. Zawsze po utrwaleniu kilogramów za jakiś czas można wrócić do odchudzania na dwójeczkę przecież. U mnie to jakaś masakra. Bo z wagą 55 kg przy wzroście 172 cm, w wieku 37 lat wyglądam, jakby mnie tasiemiec, albo rak od środka zżerał. Poza tym nawet jak już udało mi się zatrzymać wagę na poziomie 55 kg, okazało się, że nadal tracę w obwodach.... nawet nie pytajcie jak wyglądają moje piersi. Z obfitego biustu 65I zostało jakieś D-E.... nawet nie wiem dokładnie, ile, bo zanim pójdę wydać kolejne, niemałe pieniądze na dobry stanik, poczekam, aż sobie już reszta zniknie i tyle. Bo ten, który kupiłam miesiąc temu, nawet wypchany poduszeczkami push-up, zrobił się za duży... ![]() Tak więc Kochane, powodzenia w gubieniu sadełka, spektakularnych sukcesów, zero grzeszków i wytrwałości...i rozwagi w odchudzaniu... Wszystkiego dobrego
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Kochane za odpowiedzi
może faktycznie ta niby bariera siedzi w mojej głowie tak bardzo pragnę schudnąć. Nie ma to tamto, teraz napewno się nie poddam 7 kg do zrzucenia to pikuś. Są tu dziewczyny co już schudły około 20 kg a ja narzekam
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mała, a ja lubię mniejsze laptopki.
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak więc no stress
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Sama juz bym chciał byc na trójce. Mi Dukan wyliczył 57,7. Zamierzałam przeciągnąć do 55, ale szkoro piszesz, ze waga na III fazie jeszcze spada, to może faktycznie, podaruje sobie te 2 dodatkowe kilogramy i pójde zgodnie z Dukanem.
|
|
#2437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc polecam regularne smarowanie się, nawet zwykłą oliwką |
|
|
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga, ja będę teraz pytać. Pytanie może zostać uznane za głupawe przez niektóre koleżanki
Ba! Liczę się nawet z możliwością wyśmiania mnie tu na forum publicum. Ale nie moge już dłużej tkwić w nieświadomości, bo mnie zamęczy. Błagam więc o wyrozumiałość i pobłażliwość dla ciemnej masy. Żebrzę o łaskawość i uprzejmie upraszam o rzeczową odpowiedź na nurtujące mnie od 4 tygodni pytanie:CO TO ZNACZY "TŻ" W DONIESIENIU DO FACETA? Cholera no, dlaczego TŻ? Nie kumam. Dlaczego nie kumam? Ciemna jestem czy to rzeczywiście jkiś szyfr dla wtajemniczonych? Powiedzcie, no... Pliiiiiiizzzzzzzzzzz |
|
|
|
#2439 | |
|
Raczkowanie
|
Ja mam taki problem
jestem już na 29 dniu fazy III [z 40, bo schudłam 4kg i tyle chciałam] i ogólnie zawsze miałam płaski brzuch - no z brzuchem żadnych problemów nigdy. i podczas dwóch pierwszych faz również nie, natomiast na tej III, ciągle mam taką piłkę z przodu i ogólnie problemy z trawieniem czytałam, że to może być przez otręby, gdy się za mało płynów dostarcza, ale ja piję bardzo dużo - wody zwłaszcza. jeśli chodzi o fazę III w moim wykonaniu, to dodałam 2 kromki chleba pełnoziarnistego dziennie, 1 jednostkę owocu. grzeszki zdarzają mi się rzadko. wiecie może jaka jest tego przyczyna i jak temu zaradzić? bardzo proszę o rady ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasem są w restauracjach grillowane mięska więc obyście na taką trafili gratki piękny spadek |
|
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Raczkowanie
|
DUK DUK
![]() @ się kończy, waga ładnie stoi w miejscu co do grama Dzisiaj zaczynam PW więc pewnie będzie bez zmian. Cytat:
to może też się skuszę na taki hihi
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne, co mi się kojarzyło z tym skrótem to "Ten Żarłok" Ale niektórzy TŻ-ci (łącznie z moim) również się odchudzają wespół ze swymi dziewczynkami, więc nie przystawało mi do końca ![]() Teraz wszystko jasne - hi hi hi Co do Twojego pytania ta ja nie wiem jaka może być odpowiedź - za "młoda" tu jestem... |
|
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
Helloł... a ja musiałam zrobić sobie przerwę w Dukaniu do poniedziałku... nie bijcie!
![]() Jestem tak osłabiona, że położyłam się wczoraj zdrzemnąć o chyba 16 a wstałam rano... I ogólnie czuję zmęczenie tą dietę łeb mi pęka jak pomyślę o jajku... Ale od poniedziałku jadę z koksem i to ostro ![]() Mam już zaplanowane posiłki do końca 2 fazy, ćwiczenia i takie tam... A kuzynka stwierdziła, że jeszcze miesiąc zostaje na Dukanie żeby zrzucić to co zostało do celu i 3 faza... w końcu jest już 2 miesiące więc kolejny miesiąc jej nie zbawi... chyba... a zresztą jej sprawa. Wiecie, że kila dni temu udało mi się wyćwiczyć prawie 5 h
|
|
|
|
#2446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
Haha zapomniałam się pochwalić
![]() Prawie 0 cellulitu na tyłku |
|
|
|
#2448 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
ale jesteśmy razem od niedawna, więc pracuję nad tym
|
||
|
|
|
#2449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() m ało fajny sposób na osatani dzień urlopu ale trzeba ...
|
|
|
|
|
#2450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od rana 1 h steppera, po południu 1 h steppera, wieczorem 1 h steppera - 3 h Interwały - 05, h, callanetics, jakieś takie różne Leg Magic'i itd. hantle, bieganie po domu - i wyszło mi tu prawie 2 h I nawet zakwasów nie miałam...
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie katuję się ![]() Dają mi przyjemność ![]() Tylko jest problem bo po 5 razy dziennie się przebieram i mi ciuchów do ćwiczeń na jeden dzień nie starcza |
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale musze ten krem do masazu miec odpowiedni, po niektorych mnie swedzi, inne wysuszaja mi skore... oliwki nie lubie strasznie ze wzgledu na tlustosc,. a teraz na diecie tak mnie wszystko swedzi ze szok... strasznie wysuszyla mi skore.... wiec gdyby ktos chcial kupowac vichy albo inne drogie, to ja osobiscie odradzam... efekt bedzie ten sam co przy regularnym stosowaniu tanszych (+masaz) ide szukac taniej kawy do peelingu. i kapusty ![]() milego dzionka
|
|
#2454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mówię całkiem serio ta cyganka jest świetna... ![]() Wszystko Ci o tym TŻ wyśpiewa |
|
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
hahahahaha "Ten Żarłok:
co do osłabienia organizmu ja oprócz tego że mam mroczki dziwne przed oczami ogólne zawroty głowy i zadyszkę po 5 krokach( nie z braku kondycji bo od stycznia biegam minimum 4 razy w tygodniu na bieżni po 1 h i 3 razy w tygodniu chodze na magic bar) to się nawet ok czuje chociaż dziś brzuch jak balon, kret z nory się nie chce wychylić(przeciez pogoda ładna a on siedzi w dup znaczy w norze) i waga nie spada i w ogóle @się zbliża pewnie w niedzielę mnie zaatakuje
|
|
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
A jak robisz?
|
#2457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
Duk Duk
Mam dzisiaj urwanie głowy - muszę posprzątać domek - gdzie nie popatrzę tam coś do zrobienia, a po południu wyjeżdżamy na roztocze. Chciałam sie Wam poskarżyć. Ogólnie czuję się źle, bo @, ale oprócz tego wczoraj byłam z kumpelą w klubie, zamówiłam colę zero, nawet babki pytałam czy mają taką, czy moze sprite zero, ta mi mówi, że oczywiście, po czym przyniosła mi w kufelku z lodem i ja cała szczęśliwa wypiłam. Gdy za jakiś czas babka podeszła, bo znajoma zamawiała coś jeszcze zapytałam ja czy to na pewno jest cola zero, a ta zaczyna mnie przepraszać, że dużo ludzi (10 osób), zamieszanie i że dała mi zwykłą colę Myślałam, że ją rozerwę, a ta ze słodką miną mówi, że jak zamówię jeszcze raz, to już się nie pomyli. Swojej coli do klubu wnieść nie mogę, a jak zamówię jedno to przyniosą inne. Szkoda tylko, że nie spostrzegłam się wcześniej. Mało coli piję, więc nie rozpoznałam na początku.To się wyżaliłam. Trochę Was poczytam, a potem biorę się za porządki. |
|
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj niestety skasowało moją wiadomość więc napisze raz jeszcze. Przedwczoraj moja waga w ciągu DOBY wzrosła o 3 kg! Zastanawiam się jakim sposobem jest to możliwe. Nie jadłam nic tłustego, nie jestem przed @. jedyne co mi przychodzi do głowy to to że wykonuje dosyć solidne treningi siłowe ale nie sądzę żeby miało to aż taki wpływ. Dziś ten wzrost wynosi już tylko1,5 ale to i tak jakieś dziwne;/ Umie mi to ktoś wytłumaczyć?
|
|
|
|
#2460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To mi zawsze prawdę powie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

)

tak bardzo pragnę schudnąć. Nie ma to tamto, teraz napewno się nie poddam

Będąc wczoraj na zakupach poszłam zważyć się na takiej wadze specjalistycznej w aptece i się okazało, że moja waga zaniża o 4 kg 

I ogólnie czuję zmęczenie tą dietę łeb mi pęka jak pomyślę o jajku...
ale jesteśmy razem od niedawna, więc pracuję nad tym