Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 08:14   #2011
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
termin terminem... a dzieci i tak rodzą się po swojemu wtedy gdy im pasuje Także spokojnie, termin jest tylko orientacyjny :P
czy to prawda że jak się będzie miało pewne cc to samemu wybiera się termin bo musi on być przed naturalnym?

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wiesz, u mnie nic strasznego, ale z 3 dziennie takie małe się pojawią.
Ogólnie, maluje się, czesze i wyglądam dziwnie, nie wiem, robie to samo co przed ciązą, po prostu czuje się brzydka i nie mam ochoty nikogo spotkać w drodze do sklepu
dołączam do Was. Patrze w lustro nawet umalowana i coś mi nie gra.

Cytat:
śpij(cie) dobrze
rety ale Wy do późna buszujecie. Ja to już o 21 spałam.
Za to teraz mąż śpi a mi się już nie chce.
Postanowiliśmy że założymy konto i będziemy tam co miesiac na maluszka odkładać, choćby trochę ale zawsze coś się nazbiera.
Dzisiaj czeka nas załatwiania troche spraw jeszcze z moim zakończeniem praktyki a potem do teściów jedzeimy. Mam nadzieje że nie zasnę tam

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 08:33   #2012
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

czesc dizewczyny

bylam wcozrja u lekarki nie dal mi karty ciazy bo musze miec wsyztkie badania a niemam tej grupy krwi i WR wiec czkea meni jeszcze jedno spuszcznie krwi i kolejna wizyta zeby wogole zaczac prowadzic ciaze ;( do tego wyjezdzam w niedizele a tylko w poniedizlek sa zapisy na sierpien do gin wiec nie wiem jak sie wkrece na wizyte na następny raz ... poza tym dostalam opierdziel ze tak dlugo bralam anty (6 lat)i ze te plamienia co mialam na poczatku to przez anty mam caly czas brac duphaston 2x1 zeby orgnaizm dal sobie rade z ciaza bo anty skutecznie oduczyly organizm od dbania o ciaze .. drugi ochrzan dostalam jak pokazalam usg sprzed 1,5 tyg bo ze sie pospieszylam bo ze nei mozna tak czesto roibc usg bo sug rozlunia komorki i moglam zaszkodizc tym plodowi a nawet jak sie uda urdozic to dizecko moze miec np adhd ???????? i teraz jestem w kropce bo mialam isc w sobote przed wyjazdem na usg zeby zobacyc czy cos sie w tym pecherzyku juz uksztaltowalao a teraz to jzu nie wiem czy mam isc ????????? czy to prawda ze usg moze zaszkodizc plodowi????????????

mielgo dnia zycze
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 08:46   #2013
angel166
Zakorzenienie

ale żeście naskrobały ja wczoraj z tż byłam zakupic nową zmywarkę ,bo stara nam się zepsuła i jak wróciłam to już nie miałam sił włączać kompa. Wyczekaliśmy się chyba ponad godzinę zanim nas ktoś obsłuży, a drugą przy załatwianiu transportu itp ,bo coś im komputery nawalały:/ a i tak dopiero we wtorek ją przywiozą

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Byłam na zakupach, wydałam w pip kasy i nakupowałam pełno zachcianek. Zaczęłam na przemian je jeść i teraz chyba pójdę do kibelka, bo przesadziłam hehe.
ja na zakupach też wariuje ,bo nie wiem na co mam dokładnie ochotę więc kupuję trochę tego, trochę tamtego

mnie od ryb tez odrzuciło masakra

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Wszystkie jesteśmy gdzieś pomiędzy 4-5 tygodniem a 10 także tak jak TY Większość ma terminy na marzec Zaczynają się zapisywać dziewczyny z terminem kwietniowym. Ja mam dziś końcówkę 10 tygodnia, jutro idę na USG nr 3 dziewczyny ja prawie nic nie jem... i nie mam jakiegoś brzucha większego niż mialam, i nie jest twardy... ciekawa jestem co jutro wyniknie... po tych wczorajszych bólach jestem cała w strachu... a jutro dopiero wieczorem wizyta... trzymajcie kciuki

na pewno będzie dobrze

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
ciężko stwierdzić kiedy dokładnie było zapłodnienie

ja ostatnią @ miałam 1 szego czerwca a 19 lekkie plamienie, bóle podbrzusza , i nie wiem czy to owulacja czy zarodek się zagnieżdżał
lekarze liczą od ostatniej miesiączki
mi lekarz też liczy od ostatniej @(31 maja)- czyli wychodzi koniec 8 tc,ale zapłodnienie było tydz pozniej więc dzidzia ma tydzien mniej

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
jezu, jak mi się nic nie chce, mam nadzieję,że w nocy nie będę wstawac na sikanie bo muszę jutro znowu zrobić badania moczu
ja w nocy po 3 razy wstaje masakra

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
czarna niestety, czesze się tylko w łazience i jak TŻ zobaczył ile włosów jest w wc.... bo tam je daje, fe. zreszta są wszędzie nawet w lodówce, nie wiem jakim cudem!!
no coś ty ,może kup jakąś odżywkę w aptece. Ja bym chciała mieć trochę włosów mniej,bo tak szopa mnie denerwuje. Mam kręcone ale zanim cokolwiek na nie nałoże to jak grzywa u lwa tak myślę ,że chyba pójdę wycieniować

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:46   #2014
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja tez myślłam, że moje będzie Rybką jak mamusia
a tu się Baran zapowiada

chociaż jak się zdecyduje na cc to będzie Ryba
ja też rybka: a dzidzius jak sie pojawi to będzie dopiero wiaodmo, w sensie ciązy
Cytat:
Aliczka trzymam kciuki, żeby się jednak kluska ujawniła, ale za bardzo wypatrujesz tej krechy. Wiem jak to jest, bo sama szalałam przez długi czas i nic mi z tego nie wychodziło. Co cykl to miałam wszelkie objawy. Bolały mnie piersi, miałam mdłości, huśtawki nastrojów. Jak wyluzowałam i poturlałam sie z mężem przekonana, że już i tak nic z tego to nagle pach. Naprawdę polecam testy owulacyjne, ale mam nadzieje, że jednak będziesz mamą
no też tak myślę, że spokój i spokój
najgorsze to szaleć ktoś tu pisał o usg, ja tam poczekam na decyzje lekarza, kiedy co i jak... bo wiecej można stracic niż zyskac, a co można zobaczyć na wczesnym usg? poza tym ciekawośc może przełozyc się na zdrowie dziecka- jak coś jednka zaszkodzi, bo nie ma nic bez efektów ubocznych- ja tak myślę...
kurcze i boje sie i ciesze się że będziemy działac w kierunku fasolki

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

odpisałam i mi wycięło
dzień dobry
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:47   #2015
iga32
Przyczajenie

GG do iga32

Witajcie Mamuśki
Wczoraj byłam u lekarza, który potwierdził pobyt Fasolki w moim brzuniu(7 tydzień))).Widziałam JĄ i muszę przyznać ,że jest cudna )).
iga32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:00   #2016
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cześć

a mi się jakoś nie chce pisać, mam wisielczy humor dziś przed tym USG i wizytą. Trzeba coś zjeść :P może mi się trochę polepszy...

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:32   #2017
angel166
Zakorzenienie

ja dzisiaj się coś źle czułamprzez tydzień mdłości nie miałam ,a tutaj dzisiaj idę rano na zakupy i normalnie mdłości miałam nie mogłam w sklepie wytrzymać ,tylko biegiem do domku, zjadłam śniadako i od razu mdłości zniknęły

a mam pytanie dziewczyny jak radzicie sobie z zaparciami? ja już trzy dni nic nigdy takich problemów nie miałam idę zaraz do apteki,bo nie wytrzymam kupiłam otręby i nie pomagają,ani koper

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:43   #2018
kellysss
Zakorzenienie

Dzien doberek...

My dzisiaj zaczynamy 6 tydzien
A mój Alanek konczy 1,5 roczku........
Jeju ale ten czas leci
Przeciez dopiero co byłam w ciaży z tym łobuzem
co tutaj mi koło nogoi biega

No i co do znaku zodiaku to ja tez BARANEK
a tz RYBKA....

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc dizewczyny

bylam wcozrja u lekarki nie dal mi karty ciazy bo musze miec wsyztkie badania a niemam tej grupy krwi i WR wiec czkea meni jeszcze jedno spuszcznie krwi i kolejna wizyta zeby wogole zaczac prowadzic ciaze ;( do tego wyjezdzam w niedizele a tylko w poniedizlek sa zapisy na sierpien do gin wiec nie wiem jak sie wkrece na wizyte na następny raz ... poza tym dostalam opierdziel ze tak dlugo bralam anty (6 lat)i ze te plamienia co mialam na poczatku to przez anty mam caly czas brac duphaston 2x1 zeby orgnaizm dal sobie rade z ciaza bo anty skutecznie oduczyly organizm od dbania o ciaze .. drugi ochrzan dostalam jak pokazalam usg sprzed 1,5 tyg bo ze sie pospieszylam bo ze nei mozna tak czesto roibc usg bo sug rozlunia komorki i moglam zaszkodizc tym plodowi a nawet jak sie uda urdozic to dizecko moze miec np adhd ???????? i teraz jestem w kropce bo mialam isc w sobote przed wyjazdem na usg zeby zobacyc czy cos sie w tym pecherzyku juz uksztaltowalao a teraz to jzu nie wiem czy mam isc ????????? czy to prawda ze usg moze zaszkodizc plodowi????????????

mielgo dnia zycze
bedzie dobrze....
Ja juz wczesniej pisałam ze USG nie jest wcale zdowe dla dzidzioli...
To sa w koncu fale które przenikaja do dzidziolka wiec czesto na pewno nie mozna...
Wiem ze to cięzko i chce sie czesto widziec dzidziolka ale dziewczyny naprawde nie ma sensu.... Ja własnie czekam tak jeszcze z 3-4 tyg. (oczywiscie jak nie bedzie wczesniej zadnych niemiłych niespodzianek) i wtedy zrobie USG ......
Naprwde jesli ciąza przebiega prawidłowo i jajeczko jest dobrze zagniezdrzone to wszystko jest ok.....

Cytat:
Napisane przez iga32 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki
Wczoraj byłam u lekarza, który potwierdził pobyt Fasolki w moim brzuniu(7 tydzień))).Widziałam JĄ i muszę przyznać ,że jest cudna )).
No to super:j upi:

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj się coś źle czułamprzez tydzień mdłości nie miałam ,a tutaj dzisiaj idę rano na zakupy i normalnie mdłości miałam nie mogłam w sklepie wytrzymać ,tylko biegiem do domku, zjadłam śniadako i od razu mdłości zniknęły

a mam pytanie dziewczyny jak radzicie sobie z zaparciami? ja już trzy dni nic nigdy takich problemów nie miałam idę zaraz do apteki,bo nie wytrzymam kupiłam otręby i nie pomagają,ani koper
Na zaparcie polecam sliweczki...
Ja zawsze jem na wieczór suszone sliweczki...
Z rana pije szklanke zimnej (najlepiej z lodem) wody ...
A jak jeszcze mnie nie pogoni to ciepła herbatka a najlepiej kawka i
wtedy do kibelke w te pedy....

Jak nie byłam w ciazy to piłam tez pokrzywe 1-2 szklanki dziennie...
No ale musze sie doinformowac czy mozna teraz....
Pokrzywa oczyszcza organizm z toksyn i wpływa zbawiennie na włosy i paznokcie
Takze jak bede miala czas to poczytam czy mozna w ciazy czy nie......

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

No a gdzie sie podziewa reszta mamusiek kwietniowych????
Chyba dopiero testy robia lub beda robic

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

a tutaj a propo znaków zodiaku:

Ryby 19.02- 20.03

Ryby są dwunastym i ostatnim znakiem zodiaku. Mają dwie planety opiekuńcze Neptuna - planetę iluzji, intuicji - oraz Jowisza - planetę ekspansji i idealizmu. Ich trygonem jest woda, należy do znaków podwójnych, osoby spod tego znaku cechuje dwoistość natury. Ryby są empatyczne, wrażliwe, mają dużą wyobraźnię i intuicję, łatwo doprowadzić je do łez, są niepoprawnymi romantykami. Kreatywne, posiadają wiele talentów, często zostają artystami. Patrzą na życie przez " różowe okulary" ,mają zamiłowanie do mistycyzmu, poezji, sztuki nowych wzniosłych idei. Są wspaniałymi partnerami, pełni poświęcenia i zrozumienia dla bliskiej osoby. Potrzebują kochać i być kochani. Jest w nich coś niezwykłego, magnetycznego. Czułe, delikatne, zmysłowe, dobre, mają wielkie serca, łatwo je zranić. Są bardzo tolerancyjne. Dom, rodzina, poczucie wygody, spełnienia są dla nich bardzo ważne. Są szczere, otwarte, lubią towarzystwo, dążą do sukcesu ale w sposób łagodny i nie za wszelką cenę. Łatwo wybaczają krzywdy. Mówi się że potrafią z wroga zrobić swojego przyjaciela. Ich motto to współodczuwanie, emocje, służba, poświęcenie, zrozumienie, wizje.

Ryby będąc zdolne do niezwykłego współczucia, mają tendencje do zbytniego poświęcania się i cierpienia dla idei. Mogą sądzić że ich działanie jest bezinteresowne, gdy w dziwny i niezrozumiały sposób dla innych, dbają o swoje ego, chcąc być coraz lepszymi i bliższymi ideału człowieczeństwa. Słabym ich punktem jest zdrowie, które zależy od emocji, mają tendencję do chorób psychosomatycznych. Często w ich życiu pojawia się chaos, poczucie bezsensu, nadmierne przeżywanie uczuć, krytycyzm, zmienność nastrojów, mają tendencję do izolowania się. Mogą je dręczyć troski , łatwo wpadają w kłopoty. Często inni ludzie wykorzystują ich dobroć i naiwność, doprowadzając do strat materialnych. Będąc pod silnym wpływem Neptuna mają skłonności do ucieczki w iluzje i różnego rodzaju uzależnienia, mają słabą wolę i wyjątkowo niechętnie patrzą prawdzie w oczy. Ryby mogą być zarówno świętymi jak i wielkimi grzesznikami.

Baran 21.03- 20.04

Baran jest pierwszym znakiem zodiaku, a dzień, w którym Słońce wchodzi w jego konstelację, jest pierwszym dniem wiosny na półkuli północnej. To sprawia, że Baran zawsze pragnie być na czele. Jest żądny przygód, pełen inwencji. Ma świetne pomysły, zwłaszcza dotyczące pracy. Ma wrodzoną ciekawość świata, jest wspaniałym kompanem, zazwyczaj bardzo lubianym. Często idealizuje innych ludzi. Ma wielkie serce, jest życzliwy, dba o innych. Jest skłonny do wielkich namiętności i romantycznych zachowań. Charakteryzuje go szybki i energiczny sposób działania oraz cechy przywódcze. Dysponuje dużym zasobem energii, stąd też odwaga i dążenie do znaczącej pozycji życiowej. Może często podróżować w związku z interesami. Jego mottem jest ruch, czyn, zaistnienie.

Baran mając gwałtowną, egoistyczną i ciekawą świata naturę, często wpędza się w niedogodne dla siebie sytuacje i kłopoty. Czasem zachowuje się jak dziecko sprawdzające, dokąd może się posunąć. Jest skłonny do nagłych wybuchów gniewu, które zresztą szybko mu mijają. Ma tendencje do lekceważenia istniejących zasad i porządku, uważając, że jego sposób postępowania jest lepszy. Z zapałem przekonuje innych do swoich poglądów i wersji wydarzeń, używając wszelkich możliwych środków perswazji. Równie łatwo przychodzi mu jednak zmiana punktu widzenia i opinii. Wykorzystuje innych do realizacji swoich zamierzeń, stara się zdominować otoczenie. Może mieć w życiu kłopoty finansowe, przez zbyt impulsywne postępowanie. Zbyt szybko podejmuje decyzje o zawarciu związków, czego później żałuje. Może często zmieniać miejsce zamieszkania i podróżować, uciekając przed kłopotami i odpowiedzialnością. Czasem zachowuje się tak, jakby głową chciał przebić mur.

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2010-07-30 o 11:44
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:47   #2019
melody_
Raczkowanie

Cytat:
Cześć
a mi się jakoś nie chce pisać, mam wisielczy humor dziś przed tym USG i wizytą. Trzeba coś zjeść :P może mi się trochę polepszy...
trzymam mocno kciuki... będę zaglądać potem żeby Ci pogratulować i napisać.. "a nie mówiłam, że będzie ok? ****"

Cytat:

ja codziennie rano zaliczam wymioty niestety.. na szczęście przed śniadaniem a nie po.... a z zaparciami to zawsze miałam problemy

i ogólnie dzień dobry wszystkim)
jestem w pracy... ale dochodzi 12:00... zostały 4 h.. i w zasadzie jak stanę na palcach to mogę już dostrzec weekend

Edytowane przez melody_
Czas edycji: 2010-07-30 o 11:48
melody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:02   #2020
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cześć dziewczyny dwa dni mnie nie było bo byłam na weselu a tu tyle czytania NIe moge się już doczekać 5 sierpnia bo wtedy będe miała robione usg i dowiem sie dokładnej daty i czy wszystko jest w porządku
Ja od czasu do czasu mam mdłości ale jak mnie dopadną to przez cały dzień
W pierwszej ciąży wogóle nie miałam
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:03   #2021
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

dziękuję Melody... będę późnym wieczorem... tak myślę

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:08   #2022
Jok3r
Zadomowienie

Jeśli chodzi o cc to nie wiem jak u Was, ale w Sosnowcu i na pomorzu nie można sobie wybrać metody porodu. Chyba, że trafi się do szpitala gdzie biorą w łapę jak to się mówi, ale to naprawdę rzadko. Generalnie lekarze są przeciwni, a jak to z terminami wygląda to nie mam pojęcia.

Czy usg jest szkodliwe. Tz gdzies to czy słyszałam, czy tu przeczytałam. W każdym razie po co latac ciagle na to. Mi tam wystarczyło potwierdzenie, teraz drugie, ale to akurat nie ja zdecydowałam i prenatalne. Na prenatalnych nagram sobie płytkę i jak mi się zachce pogadać oko w oko z kluska to sobie będę włączać filmik

Ja w domu mam prawie same Barany. Ja jestem Baran, mąż, brat i być może kluska tez będzie. Baranek jest troszke ciężkim charakterkiem, ale Skorpion np wcale nie lepszy hehe.

Monti jak od fryzjerki kiedyś dostałam odżywkę na wypadające garściami włosy. Można ja kupić w sklepach zielarskich i jest do różnych gatunków włosów. Nazywa się WAX. Stosowałam i polecam.

Słabo to mi się wczoraj zrobiła jak stałam w kolejce po krewetki. Przede mną kupował facet i oczywiście wybierał po 5 plasterków z każdej chyba wędliny, bo czekałam prawie 10min zanim skończył. Babeczka już się na mnie dziwnie patrzała, bo jakaś taka blada się zrobiłam. Koleś się raz na mnie obejrzał i olewka. Przydałby się w takiej chwili większy brzuch to mogłabym poprosić o te krewetki bez kolejki
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:12   #2023
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dizewczyny

mielgo dnia zycze

zmień lekarza Kasiu,
bo trafiłaś do jakiegoś nawiedzonego,
ja też brałam tabsy równo 6 lat i nic na ten temat nieusłyszałam, mój gin nie widzi związku między tabsami a możliwością donoszenia ciąży

moja zanajoma brała 11 lat i tez od lekarz nieusłyszała, żeby to wpływało na ciążę,

poza tym ja dostałam kartę ciązy w środę na pierwszej wizycie i skierowanie na wszystkie badania potrzebne

tak, ponoc USG nie jest zdrowe dla dziecka, i powinno się je robić jak najrzadziej, w innych krajach góra 3 przez całą ciążę przysługują,
ale bez przesady,
z reguły u nas robi się co drugą wizytę, tak mam moja siostra i mój gin też tak chyba będzie robił,
gin mojej sisorty zrobił jej pierwsze usg na drugiej wizcyie (10tyg) bo uważa że wcześniej to szkodzi,
a mój zrobił od razu na pierwszej,
bądź tu mądry
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
czy to prawda że jak się będzie miało pewne cc to samemu wybiera się termin bo musi on być przed naturalnym?

to zależy od lakarza i jego widzimisie
jedni czekaja az się zacznie poród a inni umwaiają się na konkretny termin przeważnie 10-14 dni przed tp, i to jest częstsza praktyka,
żeby nie ryzykować porodu sn

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-07-30 o 12:17
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:20   #2024
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

rety ale Wy do późna buszujecie. Ja to już o 21 spałam.
Za to teraz mąż śpi a mi się już nie chce.
Postanowiliśmy że założymy konto i będziemy tam co miesiac na maluszka odkładać, choćby trochę ale zawsze coś się nazbiera.
Dzisiaj czeka nas załatwiania troche spraw jeszcze z moim zakończeniem praktyki a potem do teściów jedzeimy. Mam nadzieje że nie zasnę tam
bo śpie popołudniami więc w nocy nie bardzo
ale też mój w pracy był, jakby w domku buszował to pewnie szybko poszlibyśmy spać
Cytat:
czesc dizewczyny

mielgo dnia zycze
po prostu nie ma sensu co chwile robić usg

Cytat:

no coś ty ,może kup jakąś odżywkę w aptece. Ja bym chciała mieć trochę włosów mniej,bo tak szopa mnie denerwuje. Mam kręcone ale zanim cokolwiek na nie nałoże to jak grzywa u lwa tak myślę ,że chyba pójdę wycieniować
byłam, byłam... mam niejedna .

Cytat:
Cześć

nie martw sie! bedzie dobrze... zjedz cos sobie

Cytat:

ja nie mam z tym problemu ;p ale jem activie )

Jok3r - miałam i waxa... nic... wydaje mi się,że są to zmiany hormonalne i nic z tym nie zrobie i samo minie, chociaż nadal używam

ja po sniadasnku, rogal maślany i parówki z sosem czosnkowym

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:20   #2025
jaga1
Przyczajenie

pomocy...

Witam i serdecznie gratuluje wszystkim,
chcialabym zwrocic sie do Was o pomoc, opisze moja historie to moze ktoras mi cos podpowie,
Staramy sie o dzidzie juz dosc dlugo, i oto w poniedzialek 2 kreseczki, w srode zrobilam hcg i wynik 79.94, wczoraj bylam u mojej gin i od wczoraj mam masakre, nic nie widzi tzn. endometrium powiekszone macica tez i niby jakis tam maly punkcik ale nic nie moze stwierdzic ostatnia miesiaczke mialam 13 czerwiec, stwierdzila ze to ok 4,5 tydzien wiec juz powinno byc widac chociaz pecherzyk a tu nic, i ze hcg tez cos za male jak na tenydzien obawia sie o opzamaciczna. czy ktoras z Was mamusie tak miala i w koncu wyjasnilo sie na dobre? blagam o jakiekolwiek info. wariuje
jaga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:26   #2026
Montii
Zakorzenienie

Kurcze ja Ci nie pomogę, ale na prawdę nie wiem dlaczego każda tak szybko na USG biega, potem nic nie widać i tylko stres. Mogłaś trafić również na niekompetentnego lekarza. Ja z pewnością powtórzyłabym betę czy jest przyrost, i poszła do innego lekarza aby zbadał jak z macicą , czy jest powiększona itp... nie denerwuj się tylko,choć wiem,ze łatwo powiedzieć

[LEFT]
Stary 2010-07-30, 12:27   #2027
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to sie laski inaczej oblicza. Od ostatniej @ owszem, ale później gine liczą tez tak, że kończy sie np 9 tydz i 6 dzień. I dlatego czasem nam wychodzi, że jesteśmy np zamiast w 6 to w 7. i ten drugi link właśnie to wyjaśnia jak sie to liczy itp. I według niego ja np jestem w 10 tyg +0, a jutro będę 10+1. i to sie zgadza, bo tydzien temu położna obliczyła mi 9 tydz. Troche to na początku zakręcone i ja do końca tego nie kumam, ale z czasem to obcykamy.
a czy to nie jest tak jak z nami
czyli jak 16 marca świętowałam 27 lat to przez cały następny rok mówię, że mam 27 lat chociaż że dzisaj mam 27 lat i 4 miesiące to nie mówię że jestem w 28 roku mojego życia

czyli jak dzidzia moja dzisiaj świętuję 6 tydz. to przez cały tydzien będę mówić, że jestem w 6 tygodniu

zawsze tak myślałam ale teraz to juz się zakręciłam
Stary 2010-07-30, 12:27   #2028
patrycja_22
Rozeznanie

Witam kochane
Co sądzicie o wątróbce w ciąży bo ja właśnie na obiad mam dzisiaj wątróbkę? Czytałam trochę w internecie na ten temat i zdania są podzielone. Jedni twierdzą , że można jeść a inni że nie bo zawiera dużo witaminy A. Moja mama jadła w ciąży wątróbkę bo ma dużo żelaza i nic jej nie było Mało kto lubi wątróbkę ale ja akurat bardzo i mam straszną ochotę Uważam, że chyba nie można popadać w paranoję i jak zjem troszeczkę wątróbki to się nic nie stanie

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:32   #2029
Montii
Zakorzenienie

izabela... jeżeli dzidzia ma np 6 tygodni i 1 dzień to rozpoczęłaś 7 tydzień

ja wątróbki nie lubię

[LEFT]
Stary 2010-07-30, 12:38   #2030
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Co sądzicie o wątróbce w ciąży bo ja właśnie na obiad mam dzisiaj wątróbkę? Czytałam trochę w internecie na ten temat i zdania są podzielone. Jedni twierdzą , że można jeść a inni że nie bo zawiera dużo witaminy A. Moja mama jadła w ciąży wątróbkę bo ma dużo żelaza i nic jej nie było Mało kto lubi wątróbkę ale ja akurat bardzo i mam straszną ochotę Uważam, że chyba nie można popadać w paranoję i jak zjem troszeczkę wątróbki to się nic nie stanie

ja też lubię wątróbkę i wogóle jeśli chodzi o jedzenie to mam zamiar zrezygnować tylko z serów pleśniowych
i ograniczyć tuńczyka
Stary 2010-07-30, 13:04   #2031
francmal
Rozeznanie

Na początek witam nowe mamusie i gratuluję

Cytat:

Ja w domu mam prawie same Barany. Ja jestem Baran, mąż, brat i być może kluska tez będzie. Baranek jest troszke ciężkim charakterkiem, ale Skorpion np wcale nie lepszy hehe.
U mnie w domu były 4 Skorpiony- ja, siostra, mama i tato był Skorpionem też plus siostra Wodnik A żeby było śmieszniej to ja i siostra Skorpionica mamy mężów Wodników a siostra Wodnik mężą Skorpiona starszego odemnie o równiutke 5 lat

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Co do wątróbki to myśle, że jak zjesz jej z umiarem to powinno być ok. Kurcze ale mi teraz smaka zrobiłaś na dobrze przypieczoną wątróbkę

Kurcze a ja od wczoraj mam wstręt na jedzenie jem jak już muszę i byle nie słodkie. Dziś to zjadłam garść paluszków obiadu nawet nie robie bo z wczoraj mi trochę zostało dla dzieci i mężą starczy. No i wogóle weszłam na wagę i tak jak kilka dni temu przytyłam ze 2 kila to teraz ma 2,5 kilo mniej
A Wy jak się czujecie?
francmal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:09   #2032
patrycja_22
Rozeznanie

Ja im mniej zjem tym gorzej się czuję i bardziej mnie mdli a nawet wymiotuję. Jeśli się zmuszę rano do jedzenia to jest mi później lepiej. Najgorsze jest to, że sama nie wiem na co mam ochotę. Ostatnio cały dzień miałam ochotę na spaghetti a jak już je zrobiłam to nie mogłam na nie nawet patrzeć

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:15   #2033
Montii
Zakorzenienie

uroki ciąży;P

[LEFT]
Stary 2010-07-30, 13:23   #2034
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja dzisaj rano miałam próbkę mdłości
Jak się obudziałam to mnie delikatnie mdliło ale jak zjadłam śniadanie to przeszło.
Mam nadzieję, że to się nie rozkręci

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
izabela... jeżeli dzidzia ma np 6 tygodni i 1 dzień to rozpoczęłaś 7 tydzień

ja wątróbki nie lubię
ja pozostanę przy 6 tydz i 1 dzień
Stary 2010-07-30, 13:26   #2035
melody_
Raczkowanie

Monti
i tak... ciąża fajny cudowny stan.. tylko te 'uroki' takie są wątpliwe
Stary 2010-07-30, 13:34   #2036
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja dzisaj rano miałam próbkę mdłości
Jak się obudziałam to mnie delikatnie mdliło ale jak zjadłam śniadanie to przeszło.
Mam nadzieję, że to się nie rozkręci

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

ja pozostanę przy 6 tydz i 1 dzień
a ja dalej zakręcona. Wczoraj próbowałam to obliczyć i ... z tego wyszła hehe. Według stronki jestem w 10 i to się zgadza, bo tydzień temu byłam w 9, bo tak mi położna ustaliła, a 16 sierpnia będę w 12. Zwariować można od tego

Ja też lubię wątróbkę, ale taka extra przypieczoną. Jednak teraz stronie ogólnie od mięsa i podrobów i nagle mi zupy zasmakowały. Z tym też można kręćka dostać. Raz to raz tamto i rób tu zakupy na cały tydzień.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:35   #2037
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melody_ Pokaż wiadomość
Monti
i tak... ciąża fajny cudowny stan.. tylko te 'uroki' takie są wątpliwe
niestety ja wcześniej miałam wszystko poukładane, obiady mogłam sobie zaplanować kilka dni wcześniej a teraz? nieeeeee.
i troche mnie to wkurza a to dopiero początek

[LEFT]
Stary 2010-07-30, 13:40   #2038
niutka1
Wtajemniczenie

ja w ogóle mam dziś wstręt na jedzenie, normalnie nie wiem co bęe jadła, bo wszystko mnie odrzuca, na razie wypiłam troszkę jogurtu i nic więcej, jak tak dalej pójdzie to w ciąży zamiast tyc, będe chudnąć
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:56   #2039
melody_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja w ogóle mam dziś wstręt na jedzenie, normalnie nie wiem co bęe jadła, bo wszystko mnie odrzuca, na razie wypiłam troszkę jogurtu i nic więcej, jak tak dalej pójdzie to w ciąży zamiast tyc, będe chudnąć
ja tak miałam 3 tyg temu. Jadłowstręt całkowity 3 dni. Znajoma mi opowiadala, że jej siostra w ciazy wymiotowała całe 4 m-ce i schudła 6 kilo. Potem nadrabiala ale też bez szału bo problemy z jedzeniem miała całą ciążę. Nic nie mogla jesc. A dzidzia się urodziła zdrowa... sliczna... i z waga 3900. Matka chudnie a dziecko daje rade... wyciąga rezerwy i wszystko inne z organizmu Matki i ono daje rade... to mama niech się martwi. Jak nam przejdzie będziemy jeść za 2

Edytowane przez melody_
Czas edycji: 2010-07-30 o 13:58
melody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:58   #2040
Montii
Zakorzenienie

mnie też gin mówił żeby nie przejmować się jeżeli nie mamy apetytu dzidzia i tak swoje weźmie ;P

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości