|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
Cytat:
rety ale Wy do późna buszujecie. Ja to już o 21 spałam. Za to teraz mąż śpi a mi się już nie chce. Postanowiliśmy że założymy konto i będziemy tam co miesiac na maluszka odkładać, choćby trochę ale zawsze coś się nazbiera. Dzisiaj czeka nas załatwiania troche spraw jeszcze z moim zakończeniem praktyki a potem do teściów jedzeimy. Mam nadzieje że nie zasnę tam
|
||
|
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
czesc dizewczyny
bylam wcozrja u lekarki nie dal mi karty ciazy bo musze miec wsyztkie badania a niemam tej grupy krwi i WR wiec czkea meni jeszcze jedno spuszcznie krwi i kolejna wizyta zeby wogole zaczac prowadzic ciaze ;( do tego wyjezdzam w niedizele a tylko w poniedizlek sa zapisy na sierpien do gin wiec nie wiem jak sie wkrece na wizyte na następny raz ... mielgo dnia zycze |
|
|
|
#2013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ale żeście naskrobały
ja wczoraj z tż byłam zakupic nową zmywarkę ,bo stara nam się zepsuła i jak wróciłam to już nie miałam sił włączać kompa. Wyczekaliśmy się chyba ponad godzinę zanim nas ktoś obsłuży, a drugą przy załatwianiu transportu itp ,bo coś im komputery nawalały:/ a i tak dopiero we wtorek ją przywiozą ![]() Cytat:
![]() mnie od ryb tez odrzuciło masakra ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
na pewno będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
#2014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dzidzius jak sie pojawi to będzie dopiero wiaodmo, w sensie ciązy![]() Cytat:
najgorsze to szaleć ktoś tu pisał o usg, ja tam poczekam na decyzje lekarza, kiedy co i jak... bo wiecej można stracic niż zyskac, a co można zobaczyć na wczesnym usg? poza tym ciekawośc może przełozyc się na zdrowie dziecka- jak coś jednka zaszkodzi, bo nie ma nic bez efektów ubocznych- ja tak myślę...kurcze i boje sie i ciesze się że będziemy działac w kierunku fasolki ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- odpisałam i mi wycięło dzień dobry
|
|
#2015 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Mamuśki
![]() Wczoraj byłam u lekarza, który potwierdził pobyt Fasolki w moim brzuniu(7 tydzień) )).Widziałam JĄ i muszę przyznać ,że jest cudna )).
|
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() a mi się jakoś nie chce pisać, mam wisielczy humor dziś przed tym USG i wizytą. Trzeba coś zjeść :P może mi się trochę polepszy... |
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj się coś źle czułam
przez tydzień mdłości nie miałam ,a tutaj dzisiaj idę rano na zakupy i normalnie mdłości miałam nie mogłam w sklepie wytrzymać ,tylko biegiem do domku, zjadłam śniadako i od razu mdłości zniknęły ![]() a mam pytanie dziewczyny jak radzicie sobie z zaparciami? ja już trzy dni nic kupiłam otręby i nie pomagają,ani koper
|
#2018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek...
My dzisiaj zaczynamy 6 tydzien A mój Alanek konczy 1,5 roczku........ Jeju ale ten czas leci ![]() Przeciez dopiero co byłam w ciaży z tym łobuzem co tutaj mi koło nogoi biega ![]() No i co do znaku zodiaku to ja tez BARANEK a tz RYBKA.... ![]() Cytat:
Ja juz wczesniej pisałam ze USG nie jest wcale zdowe dla dzidzioli... To sa w koncu fale które przenikaja do dzidziolka wiec czesto na pewno nie mozna... Wiem ze to cięzko i chce sie czesto widziec dzidziolka ale dziewczyny naprawde nie ma sensu.... Ja własnie czekam tak jeszcze z 3-4 tyg. (oczywiscie jak nie bedzie wczesniej zadnych niemiłych niespodzianek) i wtedy zrobie USG ...... Naprwde jesli ciąza przebiega prawidłowo i jajeczko jest dobrze zagniezdrzone to wszystko jest ok..... Cytat:
Cytat:
Ja zawsze jem na wieczór suszone sliweczki... Z rana pije szklanke zimnej (najlepiej z lodem) wody ... A jak jeszcze mnie nie pogoni to ciepła herbatka a najlepiej kawka i wtedy do kibelke w te pedy.... Jak nie byłam w ciazy to piłam tez pokrzywe 1-2 szklanki dziennie... No ale musze sie doinformowac czy mozna teraz.... Pokrzywa oczyszcza organizm z toksyn i wpływa zbawiennie na włosy i paznokcie Takze jak bede miala czas to poczytam czy mozna w ciazy czy nie...... ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- No a gdzie sie podziewa reszta mamusiek kwietniowych???? Chyba dopiero testy robia lub beda robic ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- a tutaj a propo znaków zodiaku: Ryby 19.02- 20.03 Ryby są dwunastym i ostatnim znakiem zodiaku. Mają dwie planety opiekuńcze Neptuna - planetę iluzji, intuicji - oraz Jowisza - planetę ekspansji i idealizmu. Ich trygonem jest woda, należy do znaków podwójnych, osoby spod tego znaku cechuje dwoistość natury. Ryby są empatyczne, wrażliwe, mają dużą wyobraźnię i intuicję, łatwo doprowadzić je do łez, są niepoprawnymi romantykami. Kreatywne, posiadają wiele talentów, często zostają artystami. Patrzą na życie przez " różowe okulary" ,mają zamiłowanie do mistycyzmu, poezji, sztuki nowych wzniosłych idei. Są wspaniałymi partnerami, pełni poświęcenia i zrozumienia dla bliskiej osoby. Potrzebują kochać i być kochani. Jest w nich coś niezwykłego, magnetycznego. Czułe, delikatne, zmysłowe, dobre, mają wielkie serca, łatwo je zranić. Są bardzo tolerancyjne. Dom, rodzina, poczucie wygody, spełnienia są dla nich bardzo ważne. Są szczere, otwarte, lubią towarzystwo, dążą do sukcesu ale w sposób łagodny i nie za wszelką cenę. Łatwo wybaczają krzywdy. Mówi się że potrafią z wroga zrobić swojego przyjaciela. Ich motto to współodczuwanie, emocje, służba, poświęcenie, zrozumienie, wizje. Ryby będąc zdolne do niezwykłego współczucia, mają tendencje do zbytniego poświęcania się i cierpienia dla idei. Mogą sądzić że ich działanie jest bezinteresowne, gdy w dziwny i niezrozumiały sposób dla innych, dbają o swoje ego, chcąc być coraz lepszymi i bliższymi ideału człowieczeństwa. Słabym ich punktem jest zdrowie, które zależy od emocji, mają tendencję do chorób psychosomatycznych. Często w ich życiu pojawia się chaos, poczucie bezsensu, nadmierne przeżywanie uczuć, krytycyzm, zmienność nastrojów, mają tendencję do izolowania się. Mogą je dręczyć troski , łatwo wpadają w kłopoty. Często inni ludzie wykorzystują ich dobroć i naiwność, doprowadzając do strat materialnych. Będąc pod silnym wpływem Neptuna mają skłonności do ucieczki w iluzje i różnego rodzaju uzależnienia, mają słabą wolę i wyjątkowo niechętnie patrzą prawdzie w oczy. Ryby mogą być zarówno świętymi jak i wielkimi grzesznikami. Baran 21.03- 20.04 Baran jest pierwszym znakiem zodiaku, a dzień, w którym Słońce wchodzi w jego konstelację, jest pierwszym dniem wiosny na półkuli północnej. To sprawia, że Baran zawsze pragnie być na czele. Jest żądny przygód, pełen inwencji. Ma świetne pomysły, zwłaszcza dotyczące pracy. Ma wrodzoną ciekawość świata, jest wspaniałym kompanem, zazwyczaj bardzo lubianym. Często idealizuje innych ludzi. Ma wielkie serce, jest życzliwy, dba o innych. Jest skłonny do wielkich namiętności i romantycznych zachowań. Charakteryzuje go szybki i energiczny sposób działania oraz cechy przywódcze. Dysponuje dużym zasobem energii, stąd też odwaga i dążenie do znaczącej pozycji życiowej. Może często podróżować w związku z interesami. Jego mottem jest ruch, czyn, zaistnienie. Baran mając gwałtowną, egoistyczną i ciekawą świata naturę, często wpędza się w niedogodne dla siebie sytuacje i kłopoty. Czasem zachowuje się jak dziecko sprawdzające, dokąd może się posunąć. Jest skłonny do nagłych wybuchów gniewu, które zresztą szybko mu mijają. Ma tendencje do lekceważenia istniejących zasad i porządku, uważając, że jego sposób postępowania jest lepszy. Z zapałem przekonuje innych do swoich poglądów i wersji wydarzeń, używając wszelkich możliwych środków perswazji. Równie łatwo przychodzi mu jednak zmiana punktu widzenia i opinii. Wykorzystuje innych do realizacji swoich zamierzeń, stara się zdominować otoczenie. Może mieć w życiu kłopoty finansowe, przez zbyt impulsywne postępowanie. Zbyt szybko podejmuje decyzje o zawarciu związków, czego później żałuje. Może często zmieniać miejsce zamieszkania i podróżować, uciekając przed kłopotami i odpowiedzialnością. Czasem zachowuje się tak, jakby głową chciał przebić mur. Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-07-30 o 11:44 |
|||
|
|
|
#2019 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
****"Cytat:
i ogólnie dzień dobry wszystkim )jestem w pracy... ale dochodzi 12:00... zostały 4 h.. i w zasadzie jak stanę na palcach to mogę już dostrzec weekend
Dreams can come true !! ))Edytowane przez melody_ Czas edycji: 2010-07-30 o 11:48 |
||
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny dwa dni mnie nie było bo byłam na weselu a tu tyle czytania
NIe moge się już doczekać 5 sierpnia bo wtedy będe miała robione usg i dowiem sie dokładnej daty i czy wszystko jest w porządku![]() Ja od czasu do czasu mam mdłości ale jak mnie dopadną to przez cały dzień ![]() W pierwszej ciąży wogóle nie miałam |
|
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o cc to nie wiem jak u Was, ale w Sosnowcu i na pomorzu nie można sobie wybrać metody porodu. Chyba, że trafi się do szpitala gdzie biorą w łapę jak to się mówi, ale to naprawdę rzadko. Generalnie lekarze są przeciwni, a jak to z terminami wygląda to nie mam pojęcia.
Czy usg jest szkodliwe. Tz gdzies to czy słyszałam, czy tu przeczytałam. W każdym razie po co latac ciagle na to. Mi tam wystarczyło potwierdzenie, teraz drugie, ale to akurat nie ja zdecydowałam i prenatalne. Na prenatalnych nagram sobie płytkę i jak mi się zachce pogadać oko w oko z kluska to sobie będę włączać filmik ![]() Ja w domu mam prawie same Barany. Ja jestem Baran, mąż, brat i być może kluska tez będzie. Baranek jest troszke ciężkim charakterkiem, ale Skorpion np wcale nie lepszy hehe. Monti jak od fryzjerki kiedyś dostałam odżywkę na wypadające garściami włosy. Można ja kupić w sklepach zielarskich i jest do różnych gatunków włosów. Nazywa się WAX. Stosowałam i polecam. Słabo to mi się wczoraj zrobiła jak stałam w kolejce po krewetki. Przede mną kupował facet i oczywiście wybierał po 5 plasterków z każdej chyba wędliny, bo czekałam prawie 10min zanim skończył. Babeczka już się na mnie dziwnie patrzała, bo jakaś taka blada się zrobiłam. Koleś się raz na mnie obejrzał i olewka. Przydałby się w takiej chwili większy brzuch to mogłabym poprosić o te krewetki bez kolejki
|
|
|
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmień lekarza Kasiu, bo trafiłaś do jakiegoś nawiedzonego, ja też brałam tabsy równo 6 lat i nic na ten temat nieusłyszałam, mój gin nie widzi związku między tabsami a możliwością donoszenia ciąży moja zanajoma brała 11 lat i tez od lekarz nieusłyszała, żeby to wpływało na ciążę, poza tym ja dostałam kartę ciązy w środę na pierwszej wizycie tak, ponoc USG nie jest zdrowe dla dziecka, i powinno się je robić jak najrzadziej, w innych krajach góra 3 przez całą ciążę przysługują, ale bez przesady, z reguły u nas robi się co drugą wizytę, tak mam moja siostra i mój gin też tak chyba będzie robił, gin mojej sisorty zrobił jej pierwsze usg na drugiej wizcyie (10tyg) bo uważa że wcześniej to szkodzi, a mój zrobił od razu na pierwszej, bądź tu mądry ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
jedni czekaja az się zacznie poród a inni umwaiają się na konkretny termin przeważnie 10-14 dni przed tp, i to jest częstsza praktyka, żeby nie ryzykować porodu sn
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-07-30 o 12:17 |
||
|
|
|
#2024 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też mój w pracy był, jakby w domku buszował to pewnie szybko poszlibyśmy spać Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Jok3r - miałam i waxa... nic... wydaje mi się,że są to zmiany hormonalne i nic z tym nie zrobie i samo minie, chociaż nadal używam ja po sniadasnku, rogal maślany i parówki z sosem czosnkowym
|
|
#2025 |
|
Przyczajenie
|
pomocy...
Witam i serdecznie gratuluje wszystkim,
chcialabym zwrocic sie do Was o pomoc, opisze moja historie to moze ktoras mi cos podpowie, Staramy sie o dzidzie juz dosc dlugo, i oto w poniedzialek 2 kreseczki, w srode zrobilam hcg i wynik 79.94, wczoraj bylam u mojej gin i od wczoraj mam masakre, nic nie widzi tzn. endometrium powiekszone macica tez i niby jakis tam maly punkcik ale nic nie moze stwierdzic ostatnia miesiaczke mialam 13 czerwiec, stwierdzila ze to ok 4,5 tydzien wiec juz powinno byc widac chociaz pecherzyk a tu nic, i ze hcg tez cos za male jak na tenydzien obawia sie o opzamaciczna. czy ktoras z Was mamusie tak miala i w koncu wyjasnilo sie na dobre? blagam o jakiekolwiek info. wariuje
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ja Ci nie pomogę, ale na prawdę nie wiem dlaczego każda tak szybko na USG biega, potem nic nie widać i tylko stres. Mogłaś trafić również na niekompetentnego lekarza. Ja z pewnością powtórzyłabym betę czy jest przyrost, i poszła do innego lekarza aby zbadał jak z macicą , czy jest powiększona itp...
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli jak 16 marca świętowałam 27 lat to przez cały następny rok mówię, że mam 27 lat ![]() czyli jak dzidzia moja dzisiaj świętuję 6 tydz. to przez cały tydzien będę mówić, że jestem w 6 tygodniuzawsze tak myślałam ale teraz to juz się zakręciłam
|
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
![]() Co sądzicie o wątróbce w ciąży bo ja właśnie na obiad mam dzisiaj wątróbkę? Czytałam trochę w internecie na ten temat i zdania są podzielone. Jedni twierdzą , że można jeść a inni że nie bo zawiera dużo witaminy A. Moja mama jadła w ciąży wątróbkę bo ma dużo żelaza i nic jej nie było Mało kto lubi wątróbkę ale ja akurat bardzo i mam straszną ochotę Uważam, że chyba nie można popadać w paranoję i jak zjem troszeczkę wątróbki to się nic nie stanie
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
izabela... jeżeli dzidzia ma np 6 tygodni i 1 dzień to rozpoczęłaś 7 tydzień
ja wątróbki nie lubię
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też lubię wątróbkę i wogóle jeśli chodzi o jedzenie to mam zamiar zrezygnować tylko z serów pleśniowych i ograniczyć tuńczyka
|
|
#2031 | ||
|
Rozeznanie
|
Na początek witam nowe mamusie i gratuluję
![]() Cytat:
A żeby było śmieszniej to ja i siostra Skorpionica mamy mężów Wodników a siostra Wodnik mężą Skorpiona starszego odemnie o równiutke 5 latCytat:
![]() Kurcze a ja od wczoraj mam wstręt na jedzenie jem jak już muszę i byle nie słodkie. Dziś to zjadłam garść paluszków obiadu nawet nie robie bo z wczoraj mi trochę zostało dla dzieci i mężą starczy. No i wogóle weszłam na wagę i tak jak kilka dni temu przytyłam ze 2 kila to teraz ma 2,5 kilo mniej ![]() A Wy jak się czujecie? |
||
|
|
|
#2032 |
|
Rozeznanie
|
Ja im mniej zjem tym gorzej się czuję i bardziej mnie mdli a nawet wymiotuję. Jeśli się zmuszę rano do jedzenia to jest mi później lepiej. Najgorsze jest to, że sama nie wiem na co mam ochotę. Ostatnio cały dzień miałam ochotę na spaghetti a jak już je zrobiłam to nie mogłam na nie nawet patrzeć
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
uroki ciąży;P
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisaj rano miałam próbkę mdłości
![]() Jak się obudziałam to mnie delikatnie mdliło ale jak zjadłam śniadanie to przeszło. Mam nadzieję, że to się nie rozkręci ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
Monti
![]() i tak... ciąża fajny cudowny stan.. tylko te 'uroki' takie są wątpliwe
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też lubię wątróbkę, ale taka extra przypieczoną. Jednak teraz stronie ogólnie od mięsa i podrobów i nagle mi zupy zasmakowały. Z tym też można kręćka dostać. Raz to raz tamto i rób tu zakupy na cały tydzień. |
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wcześniej miałam wszystko poukładane, obiady mogłam sobie zaplanować kilka dni wcześniej a teraz? nieeeeee. i troche mnie to wkurza a to dopiero początek
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w ogóle mam dziś wstręt na jedzenie, normalnie nie wiem co bęe jadła, bo wszystko mnie odrzuca, na razie wypiłam troszkę jogurtu i nic więcej, jak tak dalej pójdzie to w ciąży zamiast tyc, będe chudnąć
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#2039 |
|
Raczkowanie
|
ja tak miałam 3 tyg temu. Jadłowstręt całkowity 3 dni. Znajoma mi opowiadala, że jej siostra w ciazy wymiotowała całe 4 m-ce i schudła 6 kilo. Potem nadrabiala ale też bez szału bo problemy z jedzeniem miała całą ciążę. Nic nie mogla jesc. A dzidzia się urodziła zdrowa... sliczna... i z waga 3900. Matka chudnie a dziecko daje rade... wyciąga rezerwy i wszystko inne z organizmu Matki i ono daje rade... to mama niech się martwi. Jak nam przejdzie będziemy jeść za 2
Dreams can come true !! ))Edytowane przez melody_ Czas edycji: 2010-07-30 o 13:58 |
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też gin mówił żeby nie przejmować się jeżeli nie mamy apetytu
dzidzia i tak swoje weźmie ;P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

wtedy gdy im pasuje 

wiec czkea meni jeszcze jedno spuszcznie krwi i kolejna wizyta zeby wogole zaczac prowadzic ciaze ;( do tego wyjezdzam w niedizele a tylko w poniedizlek sa zapisy na sierpien do gin wiec nie wiem jak sie wkrece na wizyte na następny raz ... 

nie mogłam w sklepie wytrzymać ,tylko biegiem do domku, zjadłam śniadako i od razu mdłości zniknęły