MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 10:55   #3541
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Kochana a w chustę nie da rady w deszcz? Bo ja właśnie tak sobie wymyśliłam,że jak u nas deszcze się zaczną,to ja małego w chustę,parasol w łapę i w miasto...
Z parasolem dam radę.
Tylko się boję z nim glebę zaliczyć, bo tu wszędzie drzewa, parki, mokro i ślisko. Ale jak się nic nie zmieni na dworze to pójdę, bo oboje kićka w domu dostaniemy. Najwyżej gdzieś na osiedle domków pójdziemy, nie do parku.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21023858]Kardashi, pikna kieca

Dziecię zjadło. Wiecie co, tak sobie myślę - teraz mam jej w mleku podawać furaginum, ale to cholerstwo się nie miesza dobrze z mlekiem, mam wrażenie, że guzik jej się dostaje. I naprawdę nie wiem, czy ten szpital nie byłby lepszy pod względem skuteczności leczenia Tym bardziej, że na całym oddziale leży 1 dziecko tylko, spokojnie mogłabym z malutką być.

Na 11 dzisiaj do lekarki naszej, zobaczymy.[/QUOTE]
No fakt, tak by chyba było lepiej.

A co się dzieje z tym lekiem, wisi na górze płynu??

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:55   #3542
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
..i koncówka ...
Śliczne ciuszki

Mam pytanko - czy Wam też tak przeszkadzają kaptury w bluzach?? Jakby nie mogli zrobić bluzy zapinanej bez kaptura?? I tak młody ma czapkę jak trzeba, a kaptur to chyba tylko dla ozdoby bo według mnie w ogóle funkcjonalny nie jest
Stary 2010-07-30, 10:59   #3543
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
napatoczyła się moja bratowa (nie cierpię jej) z bratankiem. wycieczkę rowerową do mnie sobie zrobili i niestety wpadli na pomysł zostania przy kąpieli Ewci. młody się darł nad uchem, walił grzechotką tak, że zwariować można było i miał jeszcze różne inne pomysły. mamuśka reagowała w stylu "nie machaj tak tą grzechotką, bo cię będzie rączka boleć..." bez komentarza. do tego doszła zmiana plastra na brzuszku i Ewcia zrobiła się strasznie nerwowa. myślałam, że oni sobie nigdy nie pójdą i tylko czekałam aż bratowa rzuci jakimś tekstem, że coś źle robię, albo że Ewcia coś ma nie tak.
koniec końców dziecko ulało większość tego co zjadło... mam nadzieję, że nockę prześpi spokojnie...
O, jak milusio...

Stary 2010-07-30, 10:59   #3544
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
....ja wczoraj poszalalam razem z Amelia, bylysmy na zakupach jako, ze sa bardzo dobre obnizki , 70%-80%.
Oczywiscie wiekszosc ciszków sa na wiosne -lato 2011 :.tylko kilka na teraz.... niektóre kupilam takie same jak mialam na to lato ale wiekszy rozmiar i tansze

..a oto co kupilam....
boskie masz te ciuszki
a upusty powalają... kiedy u nas takie będą? (i żeby jeszcze jakiś sensowny towar w sklepie był, a nie same resztki na wyprzedażach)

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Co do alergii to pozostaje mi kropienie na noc wodą morską. Cudów nie daje ale jest znośnie. Bo ja wcześniej tylko na kroplach jechałam i mimo że na pyłki też mam stwierdzoną alergię to mi one tak nie przeszkadzają jak roztocza. Czekam tylko aż skończę karmić i idę na odczulanie a co.
A co do teściowej to ja bym delikatnie poprosiła zwracając uwagę raczej na dyskomfort małej niż twój. Zawsze jest nadzieja, że jak tobą się nie przejmie to może argument z małą zadziała, że się stresuje i źle je np.
ja łykałam coś... już nie pamiętam... flonidan chyba, było ok. no ale w ciąży i w czasie karmienia nie można...

z teściową muszę coś zrobić na serio. ale to taki typ kobiety że zawsze wie lepiej. przykład: syn do niej mówi "nie bujaj małej" ona: "oj dobra dziecko..." i zlewka totalna. i dalej swoje. pogryźć mam ochotę, ale nie wypada
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:01   #3545
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne ciuszki

Mam pytanko - czy Wam też tak przeszkadzają kaptury w bluzach?? Jakby nie mogli zrobić bluzy zapinanej bez kaptura?? I tak młody ma czapkę jak trzeba, a kaptur to chyba tylko dla ozdoby bo według mnie w ogóle funkcjonalny nie jest

Ja z tej przyczyny kupiłam młodemu opaskę.

Stary 2010-07-30, 11:09   #3546
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

A gdzie ją nabyłaś, żeby że tak powiem męski model był??
Stary 2010-07-30, 11:11   #3547
marhalczar
Zadomowienie

...no a my weszlismy w 3 miesiac juz, Amelia coraz bardziej sliczna , rozmowna i taaka duza sie robi z dnia na dzien....

W tej chwili mala spi na poduszce do karmienia z mothercare (skusilam sie na nia wczoraj i super przydatna) na moich kolanach, a ja spokojnie moge poczytac i popisac.... ale zaraz ja odloze do lózeczka

Wczoraj bylismy juz drugi raz na lekcjach masazu dla niemowlat i gimnastyka...i malej bardzo sie to podobalo, byla taka spokojniutka i grzeczna, po zakonczeniu zajec bede nadal je robila w domu , bo relaksuja dziecko i nawiazuje lepiej kontakt z mama.

Tak bardzo nam sie udal dzien, z po zajeciach pojechalismy wydac pieniazki na zakupy , a potem w odwiedziny do kolegi Amelii- Alejandro...i co mi sie spodobalo to to, ze Amelia ma go pod swa nózka...(na fotce), a on biedny tak do niej gaworzyl , a nona od czasu do czasu cos tam mu odgaaworzyla i zasnela...

Na fotkach;: Amelia i Alejandro oraz Amelia na basenie (jak wstanie to od razu zejdziemy nad wode, bo zapowiada sie troche mniej upalny dzien), podczas wieczornej kapieli i z lózeczka

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-08-06 o 11:49
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:18   #3548
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A co do teściowej to ja bym delikatnie poprosiła zwracając uwagę raczej na dyskomfort małej niż twój. Zawsze jest nadzieja, że jak tobą się nie przejmie to może argument z małą zadziała, że się stresuje i źle je np.
Zgadzam się.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
A gdzie ją nabyłaś, żeby że tak powiem męski model był??
A tam męski. Byle nie różowy.

W takim sklepie dzieciowym "wszystko dla dziecka". Wzięłam najmiejszą jaka była, a taka była akurat biała. Do chrztu pewnie, bo ma gołąbka wyszytego.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2102552 3]
z teściową muszę coś zrobić na serio. ale to taki typ kobiety że zawsze wie lepiej. przykład: syn do niej mówi "nie bujaj małej" ona: "oj dobra dziecko..." i zlewka totalna. i dalej swoje. pogryźć mam ochotę, ale nie wypada [/QUOTE]

Tobie nie wypada, ale jemu owszem. Niech syn z matką rozmawia.

Ja nie lubię takich akcji i jęzora nie trzymam za zębami wtedy. U mnie koleżanka tak kiedyś... bujała małego, że mało choroby morskiej nie dostał. I jeszcze do mnie mówi, że jego tak trzeba, bo tak lubi i uspokaja się.

Więc poinformowałam uprzejmie, że nie trzeba, bo bujam kilka tygodni i widzę co działa. A po 2 ma tak nie robić, bo jak się tak nauczy to potem trzeba będzie wózkiem po budowach okolicznych jeździć, żeby spał, a łóżeczko na sznurkach pod sufitem zawiesić.

Stary 2010-07-30, 11:24   #3549
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

A wogole to widziałam Daffren z Brunem.. ale oczywiście ja żem taka śmiała że przecież nie podeszłam
Napiszę brzydko- GAPA z Ciebie

Cytat:
Ja kupiłam sobie taakąą
Do koscioła zarzuce takie bolerko/sweterek na 3/4
Cud, miód , malina....i jaka figura

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2102484 9]

a o co kaman z tą metodą
? dajcie cynk, lubię słuchać (i czytać) o bzdurach

powiedzcie mi, w jaki sposób można grzecznie powiedzieć komuś (teściowej) "wyjdź stąd, nie lubię wywalać cycka na wierzch przy obcych ludziach". widzi, że zamierzam karmić, wychodzę do drugiego pokoju, a ta przylezie i jeszcze gada i gada nad główką małej, bo to najlepsza pora na dyskusje. fakt, u siebie była, no ale kurde... i lampi się bo taki słodki widok. a jak jej powiem wprost to będzie albo "oj dziecko, co ty myślisz że ja nie wiem co w staniku masz", albo foch jak nie wiem. taki typ człowieka... a ja nie lubię jak się ktoś gapi na moje cycki i już [/QUOTE]

Przykrywaj cyca pieluchą, ciekawe jak zareaguje teściowa

Odnośnie metod: było 6 par, które miały wypróbować 3 metody wychowania dzieci - z lat 50., 60., i 70. Każdą reprezentowała inna położna. Ta pierwsza była okropna - karmienie co 4 godziny, przytulanie dziecka tylko 10 min. po jedzeniu, żadnego kontaktu wzrokowego, dziecko śpi osobno w swoim pokoiku, kładziemy o 19 i ma spać do 7 rano, nieważne, że płacze, żadnego brania na ręce
Dodam, ze ta babka nie miała własnych dzieci i w ogóle z wyglądu taka hetera
Druga metoda to taka, w której robimy to, co nam intuicja mówi.
Trzecia - dziecko mamy cały czas przy sobie do pół roku ( śpi z nami w łóżku, w ciągu dnia mamy je cały czas w chuście ). Metoda oparta na obserwacji różnych plemion, gdzie dzieci są cały czas przy rodzicach.

Cytat:
Śliczne ciuszki

Tak.

marhalczar, śliczne ciuszki....Amelia jest taka słodka

Dzisiaj rano o 8 wzięliśmy małą do łóżka i pospaliśmy do 10.30

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-07-30 o 11:28
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:29   #3550
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
...no a my weszlismy w 3 miesiac juz, Amelia coraz bardziej sliczna , rozmowna i taaka duza sie robi z dnia na dzien....

W tej chwili mala spi na poduszce do karmienia z mothercare (skusilam sie na nia wczoraj i super przydatna) na moich kolanach, a ja spokojnie moge poczytac i popisac.... ale zaraz ja odloze do lózeczka

Wczoraj bylismy juz drugi raz na lekcjach masazu dla niemowlat i gimnastyka...i malej bardzo sie to podobalo, byla taka spokojniutka i grzeczna, po zakonczeniu zajec bede nadal je robila w domu , bo relaksuja dziecko i nawiazuje lepiej kontakt z mama.

Tak bardzo nam sie udal dzien, z po zajeciach pojechalismy wydac pieniazki na zakupy , a potem w odwiedziny do kolegi Amelii- Alejandro...i co mi sie spodobalo to to, ze Amelia ma go pod swa nózka...(na fotce), a on biedny tak do niej gaworzyl , a nona od czasu do czasu cos tam mu odgaaworzyla i zasnela...

Na fotkach;: Amelia i Alejandro oraz Amelia na basenie (jak wstanie to od razu zejdziemy nad wode, bo zapowiada sie troche mniej upalny dzien), podczas wieczornej kapieli i z lózeczka
Jak zawsze słodziutka No i od małego wie jak z facetami postępować

Cytat:

Ja nie lubię takich akcji i jęzora nie trzymam za zębami wtedy. U mnie koleżanka tak kiedyś... bujała małego, że mało choroby morskiej nie dostał. I jeszcze do mnie mówi, że jego tak trzeba, bo tak lubi i uspokaja się.

Więc poinformowałam uprzejmie, że nie trzeba, bo bujam kilka tygodni i widzę co działa. A po 2 ma tak nie robić, bo jak się tak nauczy to potem trzeba będzie wózkiem po budowach okolicznych jeździć, żeby spał, a łóżeczko na sznurkach pod sufitem zawiesić.
Zgadzam się,święta racja

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

A moje dziecko śpi dziś jak zaczarowane...Rano chwilkę popłakał,dałam herbatkę Plantex,poszły pierdki i spał. Obudził się przed pół godziną,dostał cyca i dalej śpi Chyba tak jeszcze nie miał...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:32   #3551
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Odnośnie metod: było 6 par, które miały wypróbować 3 metody wychowania dzieci - z lat 50., 60., i 70. Każdą reprezentowała inna położna. Ta pierwsza była okropna - karmienie co 4 godziny, przytulanie dziecka tylko 10 min. po jedzeniu, żadnego kontaktu wzrokowego, dziecko śpi osobno w swoim pokoiku, kładziemy o 19 i ma spać do 7 rano, nieważne, że płacze, żadnego brania na ręce
Trzecia - dziecko mamy cały czas przy sobie do pół roku ( śpi z nami w łóżku, w ciągu dnia mamy je cały czas w chuście ). Metoda oparta na obserwacji różnych plemion, gdzie dzieci są cały czas przy rodzicach.
I co, i co?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
[/COLOR]A moje dziecko śpi dziś jak zaczarowane...Rano chwilkę popłakał,dałam herbatkę Plantex,poszły pierdki i spał. Obudził się przed pół godziną,dostał cyca i dalej śpi Chyba tak jeszcze nie miał...
No to super. Też bym tak chciała, bo w taką pogodę sama bym się chętnie przespała teraz.

A Daniel spał dzisiaj dwa razy po 20 minut. I teraz po 11 zasnął, oczywiście wcześniej marud na całego.

Stary 2010-07-30, 11:33   #3552
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Druga noc z rzędu przespana. Dziecię zasnęło o 20:00, o 23:00 troszkę się wybudził, dojadł i do 6:00 spał.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21023858]
Na 11 dzisiaj do lekarki naszej, zobaczymy.[/QUOTE]
buziole dla Agatki.
niech te cholerstwo szybko idzie precz.

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
My już po 2 godzinnym spacerze Nocka standardowo: jedzenie co 3 godz i w gratisie kupa po pachy ehhh

Syn dosypia w wozku a ja sie zabieram za muffinki z malinami
mniam, malinowe...

Cytat:
....ja wczoraj poszalalam razem z Amelia, bylysmy na zakupach jako, ze sa bardzo dobre obnizki , 70%-80%.

..a oto co kupilam....
zakupy jak zwykle świetne.

Cytat:
strasznie. a doszywają je wszędzie gdzie się da.
W sumie mam 6 bluz zapinanych dla Tymka, z czego tylko 2 bez kaptura.

Cytat:

38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:46   #3553
bratkab
Zadomowienie

To ja dziś jadę do dzieciowego sklepu niezależnie od pogody. Obczaiłam busa niskopodłogowego prawie spod domu w obu kierunkach więc się wypuszczę. A co?? Muszę się właśnie za opaską rozejrzeć, poszukać Jabłkowego Andiego i jeszcze dozownik do lekarstw by się przydał. Teraz zmykam bo czas karmienia się nieubłaganie zbliża i już z pokoiku kwęki dochodzą

Leoś tak właśnie patrzyłam na twój wpis i widzę, że Tymek dwa tygodnie młodszy a cięższy już od Bogusia. Chyba nie mam w cyckach śmietany, bo mój tak nie przybiera
Stary 2010-07-30, 11:51   #3554
Konto usunięte

Cytat:
...

...
bedzie wojna
Cytat:
...

Przykrywaj cyca pieluchą, ciekawe jak zareaguje teściowa
...
subtelnych aluzji nie kuma, albo specjalnie zlewa
Cytat:
...
...
i ktos sie na to zgodził?
Stary 2010-07-30, 12:19   #3555
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2102701 4]bedzie wojna

[/QUOTE]

No i dobrze. Może będą jej efekty.

Stary 2010-07-30, 12:42   #3556
Jola00
Zadomowienie

lea gratki dla Tymka za drugą przespaną nockę

Mój dzieć obudził się,poleżał,namachał się nogami i rękami do karuzeli. Zaczął marudać,dałam pić i zasnął znów...
A ja durna przed ósmą wstałam,bo myślałam,że już nici ze spania...

Stary 2010-07-30, 12:47   #3557
olivka_7
Zakorzenienie

Moja córcia dziś pospała z przerwami na karmienie do 11.15 a ja z nią a co sobie będę żalować
poleżała chwilkę w łóżeczku pogadała do pałąka, zjadła i znów śpi- chyba jakiś senny dzień dziś jest.
Więc korzystam z okazji i zmykam zaraz zrobić obiadek- zgodnie z zaleceniem poszerzam dietę i dziś młodziutka fasolka szpargowa prosto z ogródka

Zamówiłam wczoraj na all książkę pierwszy rok życia dziecka- bo tak w sumie to nie mam żadnej książki a czasem by się przydała taka "madra rada" póki co zdawalam się na intuicję i jest ok. Ale jeszcze dzień sobie musimy trochę wyregulować bo nocki są super

Mnie też wkurzają strasznie kaptury w bluzach i cały czas szukam takich bez kapturka ale na razie nic nie mam.
Faktycznie opaska to super pomysł

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:01   #3558
kropka75
Zakorzenienie

U mnie dzień też niezły (spanko od 11 do 12:30) ale noc to była super.

Młody zjadł o 18ej, do 19ej kwękał, potem godz. spacer w chuście i drzemka i po powrocie marudek pół godz. W końcu zasnął. Papu miało być o 22 więc położyłam dziecko obok siebie i czekam. Zasnęłam przy książce (w międzyczasie przebudziłam się na moment, zobaczyłam migający tel., odpisałam na sms /po chińsku / i zasnęłam znowu). Obudziło mnie zimno... Patrzę: firanka lata, za oknem deszcz, mały ma zimne łapki i kopie. Chwytam flachę, a woda zimna. Patrzę na zegarek, a tam 1:20.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Przed ósmą?
My na nogach od 5:40.

Stary 2010-07-30, 13:15   #3559
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
U mnie dzień też niezły (spanko od 11 do 12:30) ale noc to była super.

Młody zjadł o 18ej, do 19ej kwękał, potem godz. spacer w chuście i drzemka i po powrocie marudek pół godz. W końcu zasnął. Papu miało być o 22 więc położyłam dziecko obok siebie i czekam. Zasnęłam przy książce (w międzyczasie przebudziłam się na moment, zobaczyłam migający tel., odpisałam na sms /po chińsku / i zasnęłam znowu). Obudziło mnie zimno... Patrzę: firanka lata, za oknem deszcz, mały ma zimne łapki i kopie. Chwytam flachę, a woda zimna. Patrzę na zegarek, a tam 1:20.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Przed ósmą?
My na nogach od 5:40.
No to ladnie Wam sie wczoraj usnelo
Wlasnie dlatego wstalam przed 8,bo to i tak bylo dlugie spanie...

Moj spiacy krolewicz obudzil sie wlasnie,wisi na cycu,a oczyska dalej zamkniete

Stary 2010-07-30, 13:25   #3560
kropka75
Zakorzenienie

Zmówili się czy co.

Daniel właśnie jadł na śpiocha. Obudził się z pyskiem. Dostał butlę, przygryzał, kąsał, w końcu zaczął jeść. Cała zabawa 40minut.

Co lepsze... zasnął na koniec, odłożyłam i nie obudził się. o_o

Stary 2010-07-30, 13:48   #3561
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzien dobry,
Nocka piękna.6 godzin snu,potem 3h.
A teraz marudzenie i uspakajenie przez tatusia.
Wczoraj sama kąpałam Olę o 21.00 i o 22.00 już spała.
A propo sukienek na chrzest to w 5.10.15 znalazłam ta
http://sklep51015kids.eu/?asort=2843&kolor=3843

Kurcze kusi mnie ta chusta
Widziałam je, ale szczerze mówiąc nic specjalnego, taki podkoszulkowy materiał.

Cytat:
Thanks Szaja Jak tylko Agatka będzie zdrowiutka to od razu Cię zaskoczy Zobaczysz
Trzymam cię za słowo

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2102484 9]
powiedzcie mi, w jaki sposób można grzecznie powiedzieć komuś (teściowej) "wyjdź stąd, nie lubię wywalać cycka na wierzch przy obcych ludziach". widzi, że zamierzam karmić, wychodzę do drugiego pokoju, a ta przylezie i jeszcze gada i gada nad główką małej, bo to najlepsza pora na dyskusje. fakt, u siebie była, no ale kurde... i lampi się bo taki słodki widok. a jak jej powiem wprost to będzie albo "oj dziecko, co ty myślisz że ja nie wiem co w staniku masz", albo foch jak nie wiem. taki typ człowieka... a ja nie lubię jak się ktoś gapi na moje cycki i już [/QUOTE]

Wprost i ostro
Pomyśl, że skoro taka jest, to prędzej czy później i tak się obrazi :d

Cytat:
Z parasolem dam radę.
Tylko się boję z nim glebę zaliczyć, bo tu wszędzie drzewa, parki, mokro i ślisko. Ale jak się nic nie zmieni na dworze to pójdę, bo oboje kićka w domu dostaniemy. Najwyżej gdzieś na osiedle domków pójdziemy, nie do parku.

No fakt, tak by chyba było lepiej.

A co się dzieje z tym lekiem, wisi na górze płynu??
Nie, na ściankach butli osiada
No przeca nie zrobię tego, co z kotem- nie zapakuję w mój szlafrok, nie otworzę pyska strzykawką i nie wleję siłą :d

Cytat:
Śliczne ciuszki

nie moze dlatego, ze mloda sciaga czapki, a kaptur przeciwdziala

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2102552 3]boskie masz te ciuszki
a upusty powalają... kiedy u nas takie będą? (i żeby jeszcze jakiś sensowny towar w sklepie był, a nie same resztki na wyprzedażach)
[/QUOTE]

w 5-10-15 sa takie

Cytat:

2 mi się podoba
a jaki był wynik eksperymentu?

Cytat:
To ja dziś jadę do dzieciowego sklepu niezależnie od pogody. Obczaiłam busa niskopodłogowego prawie spod domu w obu kierunkach więc się wypuszczę. A co?? Muszę się właśnie za opaską rozejrzeć, poszukać Jabłkowego Andiego i jeszcze dozownik do lekarstw by się przydał. Teraz zmykam bo czas karmienia się nieubłaganie zbliża i już z pokoiku kwęki dochodzą

Leoś tak właśnie patrzyłam na twój wpis i widzę, że Tymek dwa tygodnie młodszy a cięższy już od Bogusia. Chyba nie mam w cyckach śmietany, bo mój tak nie przybiera

Cytat:
lea gratki dla Tymka za drugą przespaną nockę

Mój dzieć obudził się,poleżał,namachał się nogami i rękami do karuzeli. Zaczął marudać,dałam pić i zasnął znów...
no durna

my już po lekarzu, zalecenia takie jak wczoraj i skierowanie na badania w pon. - mocz ogólny i posiew
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:14   #3562
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21030467]...
Wprost i ostro
Pomyśl, że skoro taka jest, to prędzej czy później i tak się obrazi :d

...[/QUOTE]
hm... kuszące... ale ja się głupia zawsze w język gryzę. i po co? ależ mnie ta matka wychowała...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21030467]...
w 5-10-15 sa takie

...[/QUOTE]
nie u nas... przynajmniej jak ja dotrę do sklepu to już takie ochłapy że nie wiem. w ogóle chyba jak robią obniżki, to już same szmatki zostają w moim kochanym mieście...
Stary 2010-07-30, 14:28   #3563
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21030467]
No przeca nie zrobię tego, co z kotem- nie zapakuję w mój szlafrok, nie otworzę pyska strzykawką i nie wleję siłą :d
[/QUOTE]

A szkoda, nie?

U nas działa metoda na "za ciasny kucyk".

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Dziecko mi się domaga spaceru, a tam znowu leje...
Młody w leżaku i stęka. Pojękuje pod nosem żałośnie i buzia w podkówkę.

Stary 2010-07-30, 14:30   #3564
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Zmówili się czy co.

Daniel właśnie jadł na śpiocha. Obudził się z pyskiem. Dostał butlę, przygryzał, kąsał, w końcu zaczął jeść. Cała zabawa 40minut.

Co lepsze... zasnął na koniec, odłożyłam i nie obudził się. o_o

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2103121 7]hm... kuszące... ale ja się głupia zawsze w język gryzę. i po co? ależ mnie ta matka wychowała...

nie u nas... przynajmniej jak ja dotrę do sklepu to już takie ochłapy że nie wiem. w ogóle chyba jak robią obniżki, to już same szmatki zostają w moim kochanym mieście... [/QUOTE]

Lekcje z asertywności Ci potrzebne Też mam z tym czasem problem

Moja mrówka nie śpi,obczaja matę

Stary 2010-07-30, 14:37   #3565
Konto usunięte

Cytat:
...

Lekcje z asertywności Ci potrzebne Też mam z tym czasem problem
...
pewnie tak chociaż ja w sumie wyszczekana jestem, ale mężowi przykrości nie chcę robić. tylko wobec tego on to ma załatwić, już się zdeklarował jakby co
Stary 2010-07-30, 14:53   #3566
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

Dziecko mi się domaga spaceru, a tam znowu leje...
Młody w leżaku i stęka. Pojękuje pod nosem żałośnie i buzia w podkówkę.
u nas też od rana leje... jak tylko przestało, to wyszłam na spacer, po 15 minutach znów deszcz...
Wróciłam do domu, Tymka zostawiłam w wózku na tarasie,a Maksiu biega po kałużach na podwórku- ale ma radochę. Pewnie wróci mokry po pachy.

Cytat:
fajna mrówa. i mata też.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 16:21   #3567
kasiaaX
Rozeznanie

dzień dobry

Cytat:
Ja kupiłam sobie taakąą
Do koscioła zarzuce takie bolerko/sweterek na 3/4
ładna a figurka jak marzenie... a mała modelka w nowej sukienusi gdzie?

Cytat:
..ciag dalszy
super przeceny i ciuszki boskie

Cytat:

ja też dostalam jedną opaskę-super sprawa, nie tylko ze względu na kaptury ale lepiej do uszków przylega niż czapeczki i mi dziecka nie denerwuje...chcialam dokupić jak już siewybrałam do sklepu a tu same takie hm.. wsiowe, cekiny cekiny...

Cytat:
sołodka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21026473]Druga noc z rzędu przespana. Dziecię zasnęło o 20:00, o 23:00 troszkę się wybudził, dojadł i do 6:00 spał.

[/QUOTE]

super
kiedy u nas tak będzie...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21030467]

my już po lekarzu, zalecenia takie jak wczoraj i skierowanie na badania w pon. - mocz ogólny i posiew [/QUOTE]

trzymam kciuki żeby Agatka szybko wyzdrowiala

Cytat:

przystojny superman

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21032313]u nas też od rana leje... jak tylko przestało, to wyszłam na spacer, po 15 minutach znów deszcz...
Wróciłam do domu, Tymka zostawiłam w wózku na tarasie,a Maksiu biega po kałużach na podwórku- ale ma radochę. Pewnie wróci mokry po pachy.
[/QUOTE]

U mnie dopiero teraz sie rozpadało, dobrze,że zaliczyłam dzis spacer pprzed południem...

fajnie,że pozwalasz tak Maksiowi, dzis chyba mamy raczej przesadnie drżą o dzieciaki-tego nie wolno, tamtego nie rób...i w rezultacie takie dziecko nie ma sie gdzie wyżyć. chciałabym żeby moja Zosia była taką troszkę łobuziarką, ale ona na leniuszka sie zapowiada...
Stary 2010-07-30, 16:32   #3568
kumkura
Rozeznanie

dobry!
kangurzyce podpowiedzcie jaki rozmiar chusty powinnam wybrac? czym sie sugerowac? jakie wy rozmiary macie?
bo sie zdecydowalam i juz chce kupic
Stary 2010-07-30, 16:49   #3569
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Jaka fajna mina.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
dobry!
kangurzyce podpowiedzcie jaki rozmiar chusty powinnam wybrac? czym sie sugerowac? jakie wy rozmiary macie?
bo sie zdecydowalam i juz chce kupic
A jaka Ty duża jesteś? I kto by jeszcze nosił?

Jak szczupła, normalna babka to M starczy, 4,5 - 4,6m.
Jak większa albo tatuś dziecka duży i też by nosił to raczej L.

Ja mam M i dziś jak dobrze naciągnęłam to się obwiązałam do tyłu i w przód jeszcze. A jak tylko do tyłu to prawie do kolan ogon wisi. A moja chusta ma 4,5m.

Nie warto za dużo bo to potem dynda.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-07-30 o 16:50
Stary 2010-07-30, 17:45   #3570
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Uśpiłam dziecię po 15 i do teraz spała, teraz coś tam się rusza w łóżeczku Fajnie, bidok ostatnio prawie nie spał. A ja sama też pospałam, a co
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości