Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 13:33   #901
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

naked21 abz oj tak bardzo milo z jej strony

IlonaN2 tragedia... ale coz.. podsumuje to tak... jak trzeba wejsc do autobusu zeby zajac sobie miejsce, czy tam dojsc do kolejki zeby byc blizej to malo sie niezabija pobijaja rekordy w szybkosci do tego cie staranuja.. byle tylko miec miejsce siedzace tudziez byc szybciej w kolejce..
aleeee te same osoby ktore tak sprytnie szybko i taranujaco potrafily wskoczyc do autobusu i przebiec przez niego by zajac sobie miejsce gdy juz na nim siedza.. sa tak choreee i umierajace ze nie wstana i nieustapia miejsca ciezarnej czy komus o kulach.. ot katolicyzm tego kraju zaczyna i konczy sie w kosciele.. za jego murami Bog przeciez ich zachowania nie widzi
wystarczy sie glosno i zarliwie modlic...

ale co jak gadam.. w kosciele przed swietami stoi w kolejce do spowiedzi mnostwo ciezarnych i zaden z katolikow jej nie pusci.. to o czy my mowimy...

wszechobecna znieczulica sprawia ze jestesmy przezroczysci..

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-07-30 o 13:35
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:38   #902
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Kasienka- masz racje z tym przegrzewaniem dzieci Co do hartowania to roznie. Ja sie urodzilam na poczatku stycznia mroznej zimy ilesdziesiat lat temu i moja mama w zasadzie od poczatku ze mna wychodzila na spacery; nigdy im nie chorowalam.
Ja też się urodziłam w styczniu pewnej bardzo mroźnej zimy

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wlasnie malo nie spadalm z lozka z wrazenie - zadzwonila do mnie pani dyr!
To dobrze.Oby jej ta życzliwośc została na dłużej

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanko, ktory wozek byscie wybrały, bo mam dwa typy i nie moge sie zdecydowac!
Chodzi Ci o wygląd zewnętrzny??Jeśli tak to oba są ładne,a kolorystycznie wolałabym też oliwkowy.Jeśli chodzi o funkcjonalność,to boldera znam i poza małymi niedociągnięciami ma to czego bym chciała,a tego drugiego nie znam.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
chciałąbym numer tele do ciężaróweczki, która miała być "dyżurną" paździenikówek...
zawsze lepiej mieć taki numerek, bo nigdy nic nie wiadomo...
Ja jestem jedną z dyżurnych,więc jeśli chcesz możesz mi podać numer.Tyle tylko,że ja mam termin na połowę wrzesnia,więc pewnie wolisz październikową dyżurną

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Coś wam Napisze w związku z faktem iż nasze auto jest u mechanika a my mamy gości ja i mój TZ który chodzi o kulach wsiedliśmy w autobus i do sklepu bo musiałam jakieś zakupy zrobić i co?? Nikt nam miejsca nie ustąpił K**** szok.
Daj spokój to juz przechodzi ludzkie pojęcie.Ostatnio czytałam artykuł na ten temat w gazecie,dotyczył własnie m.in ustępowania miejsca w pojazdach komunikacji miejskiej czy kolejkach w sklepie czy przychodni.Jest nawet taka kampania gazety M jak mama " Więcej zyczliwości dla kobiet w ciąży",ale póki co ja nie widzę żadnych jej efektów....

Martucha
ma rację,ja niby jestem katoliczką i przykro mi to mówić,ale chyba szybciej jehowy,muzułmanin czy inny człowiek wyznający wiarę z kamień wykaże się życzliwością niż katolik...

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-07-30 o 13:43
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:53   #903
gabisun
Zakorzenienie

No i jestem paciorkowca nie mam i Hiv też nie czyli komplet badań już jest

Abz wydaje mi się ,że takie stelaże to uniwersalne są

Zuziczka niezły sen też mam takie, tż to juz nawet nie chce słuchać co mi się śniło wojny, wulkany, katastrofy i rózne dziwne historie ostatnio np. że siedziałam w ławce w podstawówce na matmie i nie miałam zadania domowego ( a nauczycielka niezła zołza) i jak się obudziłam to byłam taka szczęśliwa, że ja już duża jestem

Dyżurną październikówek jest asia-23, tylko widzę że jej często nie ma, więc może jeszcze któraś by chciała dyżurować?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:55   #904
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Coś wam Napisze w związku z faktem iż nasze auto jest u mechanika a my mamy gości ja i mój TZ który chodzi o kulach wsiedliśmy w autobus i do sklepu bo musiałam jakieś zakupy zrobić i co?? Nikt nam miejsca nie ustąpił K**** szok. W końcu jakaś młoda pani się odezwała a tam te STRAUCHY za przeproszeniem ani myślą ruszyć dupy No to ja sie odezwałam i teraz przepraszam bo może kogoś urażę że Bóg im wynagrodzi tą katolicką życzliwość po śmierci i jakaś młoda dziewczyna ruszyła dupę i zeszła to TZ usiadł bo on nie może stać na tej operowanej nodze a ja w 7 miesiącu ciąży jeszcze zostałam zwyzywana że śmiem prośić o miejcie nie wierze że żyję w takim Kraju.
Bardzo dobrze im kochana powiedziałaś. One wszystkie zachowują się tak, jakby im dupy przyrosły do tych siedzonek i nie mogą wstać nawet jakby kto umierał... i dobrze dziewczyny piszą - w przychodni, sklepie, na przystanku energii mają 100 razy więcej niż my, ale jak dupy posadzą to nagle takie chore, ledwo żywe. Jak będą mniej biegać to kurna więcej sił im zostanie...

Cytat:
Klariska mam dla Ciebie wieści bo Ty pytałaś jak naliczają chorobowe czy z podstawy czy ze wszystkiego Mój tż dostał ze wszystkiego tzn podstawa+premie Szok dostał wypłatę ii oczu zrobił zadzwonił do księgowej a ona mu tłumaczy że z ostatniego pół roku średnia tylko że on 80% a my 100%
Było by fajnie gdyby tak było

Jejku, a mnie dzisiaj tak strasznie żebra bolą, chyba mi dno macicy podchodzi do góry i zaczyna mnie ugniatać już w łuki żebrowe... Czuję się jakby mnie ktoś sprał po żebrach, co zresztą jest zgodne z prawą, bo moja mała Natalka skopała mi bebechy na ile tylko miała siły...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-30 o 13:57
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:02   #905
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Daj spokój to juz przechodzi ludzkie pojęcie.Ostatnio czytałam artykuł na ten temat w gazecie,dotyczył własnie m.in ustępowania miejsca w pojazdach komunikacji miejskiej czy kolejkach w sklepie czy przychodni.Jest nawet taka kampania gazety M jak mama " Więcej zyczliwości dla kobiet w ciąży",ale póki co ja nie widzę żadnych jej efektów....
ja się już przyzwyczaiłam, że mało kto mnie przepuści, ustąpi miejsca. Jak wsiadam do kolejki nawet jak są miejsca to zanim się do nich doczłapię, to już ktoś mi je zdąży zająć.
Historia sprzed kilku dni- wsiadłam do kolejki, oczywiście wszystkie miejsca zajęte, nikt nie raczy tyłka ruszyć, chociaż tak stałam, że cały przedział widział, że stoi baba w zaawansowanej ciąży. Siedziała m.in. dziewczyna lat może 20-25 (też widziała, że stoję), też nie ruszyła się z miejsca. Po pół godzinie jazdy dziewczyna wstała i zbiera się do wyjścia i pytam mnie, czy nie wolałabym usiąść, bo ona właśnie zwolniła miejsce. Normalnie wkurzyłam się i powiedziałam jej, że skoro stałam przez pół godziny (i ona to widziała), to jeszcze 1 przystanek sobie postoję- mam nadzieję, że chociaż zrobiło jej się trochę głupio
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:06   #906
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701
Ja jestem jedną z dyżurnych,więc jeśli chcesz możesz mi podać numer.Tyle tylko,że ja mam termin na połowę wrzesnia,więc pewnie wolisz październikową dyżurną
tak naprawde jest mi wszystko jedno, bo i tak czuję, że wcześniej urodzę... zaraz wyslę na pw swój numer i prosiłabym też o twój

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:07   #907
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Tak się głośno zastanawiam, czy wełna nie uczula. To jest prawdziwa wełna owcza przy tym śpiworku? Chyba bym się bała, że może uczulić dziecko. Moi znajomi musieli sprzedać nowy dywan wełniany, bo się okazało, że dziecko jest alergikiem.
Tez o tym myślałam... Są też takie śpiworki z wkładem polarowym

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanko, ktory wozek byscie wybrały, bo mam dwa typy i nie moge sie zdecydowac!
Wizualnie - oba fajne, ale chyba funkcje są najważniejsze...?
Kolory dla mnie zbyt jaskrawe

Cytat:
Coś wam Napisze w związku z faktem iż nasze auto jest u mechanika a my mamy gości ja i mój TZ który chodzi o kulach wsiedliśmy w autobus i do sklepu bo musiałam jakieś zakupy zrobić i co?? Nikt nam miejsca nie ustąpił K**** szok. W końcu jakaś młoda pani się odezwała a tam te STRAUCHY za przeproszeniem ani myślą ruszyć dupy No to ja sie odezwałam i teraz przepraszam bo może kogoś urażę że Bóg im wynagrodzi tą katolicką życzliwość po śmierci i jakaś młoda dziewczyna ruszyła dupę i zeszła to TZ usiadł bo on nie może stać na tej operowanej nodze a ja w 7 miesiącu ciąży jeszcze zostałam zwyzywana że śmiem prośić o miejcie nie wierze że żyję w takim Kraju.
Niestety, znieczulica... Ja kiedyś stałam z 1 gazeta w kolejce, a przede mną 2 osoby (panowie w średnim wieku) z pełnymi koszami i NIKT mnie nie przepuścił, kasjerka mogła mnie policzyć bez kolejki, ale... po co
Stary 2010-07-30, 14:17   #908
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
j Siedziała m.in. dziewczyna lat może 20-25 (też widziała, że stoję), też nie ruszyła się z miejsca. Po pół godzinie jazdy dziewczyna wstała i zbiera się do wyjścia i pytam mnie, czy nie wolałabym usiąść, bo ona właśnie zwolniła miejsce. Normalnie wkurzyłam się i powiedziałam jej, że skoro stałam przez pół godziny (i ona to widziała), to jeszcze 1 przystanek sobie postoję- mam nadzieję, że chociaż zrobiło jej się trochę głupio

normalnie nie mogę....jeszcze jaki tekst walnęła

ja mam to szczęście, że wsiadam do autobusów na 1 przystanku (mieszkam przy pętli autobusowej), więc zawsze bez problemu zajmę sobie miejsce siedzące.
Gorzej jest np. jak wracam z miasta, bo tu już różnie bywa, chociaż do tej pory tylko raz nie udało mi się zająć miejsca siedzącego. Ale ustąpiła mi miejsca Pani, na oko po 40, która sobie siadła, ale zaraz spojrzała na mnie i wstała, mówiąc, że mnie to miejsce o wiele bardziej się należy. Oczywiście koło niej i za nią miejsca siedzące okupowały młode dziewczyny (wiek- do 20 lat) i żadna dupska nie ruszyła. No nic, zobaczymy za parę lat co powiedzą jak będą w ciąży

raz mi się też zdarzyło, że jechałam autobusem i wsiadła dziewczyna w o wiele bardziej zaawansowanej ciąży niż ja i kto jej ustąpił miejsca - ja rozejrzałam się, ale że nikt 4 liter nie raczył podnieść to wstałam i powiedziałam na głos, żeby sobie siadła, bo ma większy brzuszek niż ja i jest jest ciężej, a widzę że nikt poza mną się za bardzo nie kwapi żeby jej ustąpić. Na te słowa poderwał się dopiero jakiś dziarski młodzieniec i kazał mi siąść a jej ustąpił swoje miejsce
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:18   #909
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
tak naprawde jest mi wszystko jedno, bo i tak czuję, że wcześniej urodzę... zaraz wyslę na pw swój numer i prosiłabym też o twój
haha, "dyżurna", jak w szkole , ja jestem też, jakby co dziewczyny śmiało pisać na PW to Wam prześlę mój numer.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:19   #910
elenka1
Rozeznanie

właśnie dobrze by bylo jakkby dyzurna byla ktoras z konca listy, te poczatkowe to nie ma sensu zeby sie na to"pisały" dlatego ze beda w szpitalu dostawały smsy i nikt nic nie bedzie wiedzial.
Miejmy nadzieje ze dyzurna Asia bedzie cześciej na forum juz w pazdzierniku

Gabisun ty zdrowa kobieto wszystko u Ciebie idealne, brzuch, wyniki, pozazdrościć

Fem dziekuje za zaproszenie do zaprzyjaźnionych

Zuziczka co to za sny????? wow szaleńcze

Angelika 16 ja wolałabym kolorystycznie ten drugi, bo ten zielono- niebieski jakoś tak za bardzo razi

Ilona2N no to juz przesada Ty ciężarna, facet o kulach.... nie moge, az przykre

Pomidora udanego spotkania z goścmi, pewnie pichcisz dobre rzeczy ja tez ide na ucztę dzisiaj ale ciasteczkową

naked21 ja zabieram sie za to najprzyjemniejsze w zyciu pranie i prasowanie dopiero w poniedzialek i tez chyba zostawie rozmiary 56 i 62 no jeszcze pomyslę nad 68

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:22   #911
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewuszki, ja dzisiaj spałam jak zabita i tyle co śniadanie zjadłam Już was nadrobiłam,ale oczywiście zapomniałam co która z was napisała, tak więc pokrótce...

Zdjęcia z usg śliczne
trzymam kciuki za dzisiejsze usg i ktg
gabisun super,że paciorkowca nie ma, możesz być spokojniejsza
martucha pochwal się dokumentami z pracy jak je dostaniesz co? Z tego co kojarzę to ty też z oświaty.
abz a gdzie ty te podkładki na wc kupujesz? Bo ja po cc nie wyobrażam sobie wisieć nad kibelkiem.
zuzi musisz mieć bardzo bogate życie wewnętrzne skoro tak obłędne sny cię nawiedzają
starapanna co u ciebie,jak dzisiaj się czujecie?

A my się dzisiaj jakoś średnio czujemy, mała od wczorajszego popołudnia znów ma okres wzmożonej aktywności czego efektem jest uczucie poobijanej macicy i większe ciągnięcie brzuszka Mam nadzieje,ze za jakiś czas się uspokoi. Wy też tak macie,że przez kilka dni maleństwa są umiarkowanie ruchliwe,a potem mają fazę wzmożonego adhd??? Od tego to mnie już jelita bolą jakbym mega zatwardzenie miała Na szczęście to wczorajsze pobolewanie jajnika minęło. Dzisiaj niestety muszę zrobić dzień megalenia, może mi brzusio przejdzie, musi bo moja ginka na wakacjach przez najbliższe 12 dni. No to się pozaliłam.
Acha, ja też bym chciała wiedzieć kto opiekuje się październikówkami, chociaż ja to raczej już napewno wrześniówką będę, no bo już powoli zaczniemy się rozpakowywać i nigdy nic nie wiadomo
Stary 2010-07-30, 14:33   #912
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja jestem z końca listy - wg OM mam termin na 22.10.2010 r. (wg USG na 28.10), także tak czy siak i tak sam koniec

mogę się zgłosić na październikową "dyżurną"

jutro idziemy na ślub i wesele (oczywiście za długo to nie posiedzimy, bo ja padam na ryjek już po 23), ale się cieszę, bo strzelę sobie ładną fryzurkę, make-up no i pokażę się w specjalnie kupionej sukience z happy mum: http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki
wreszcie jakaś rozrywka będzie a nie tylko leżenie plackiem w domu i męczenie się przez ostatni tydz z bólem głowy i nudnościami

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

cellaris - my od kilku lat kupujemy. np. na wyjazdy, higieniczne podkładki toaletowe z firmy Salus. Wcześniej kupowaliśmy takie o nazwie PUPILUX - były dostępne w sklepach medycznych i nawet w Realu, ale później zniknęły z areny Kielc i teraz kupujemy te Salus, tyle że przez ich sklep internetowy, bo w sklepie medycznym bardzooo trudno je dostać.

tu strona: http://www.salus.info.pl/87,Podkladki-standardowe.html -
Stary 2010-07-30, 14:35   #913
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Ale ustąpiła mi miejsca Pani, na oko po 40, która sobie siadła, ale zaraz spojrzała na mnie i wstała, mówiąc, że mnie to miejsce o wiele bardziej się należy. Oczywiście koło niej i za nią miejsca siedzące okupowały młode dziewczyny (wiek- do 20 lat) i żadna dupska nie ruszyła. No nic, zobaczymy za parę lat co powiedzą jak będą w ciąży
ja zauważyłam to samo- jeśli już ktoś mi chce ustąpić miejsca, to osoby dużo starsze ode mnie, często z dużą ilością siat
raz mi się też zdarzyło, że jechałam autobusem i wsiadła dziewczyna w o wiele bardziej zaawansowanej ciąży niż ja i kto jej ustąpił miejsca - ja rozejrzałam się, ale że nikt 4 liter nie raczył podnieść to wstałam i powiedziałam na głos, żeby sobie siadła, bo ma większy brzuszek niż ja i jest jest ciężej, a widzę że nikt poza mną się za bardzo nie kwapi żeby jej ustąpić. Na te słowa poderwał się dopiero jakiś dziarski młodzieniec i kazał mi siąść a jej ustąpił swoje miejsce
i to też standard- ja ostatnio w kolejce przepuszczałam dziewczynę, która miała jeszcze większy brzuch od mojego. A w autobusie jakiś czas temu ustępowałam jakiejś babci o kulach- bo oczywiście nikt inny tyłka nie ruszył...
eh...szkoda gadać,..
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:39   #914
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki, ja dzisiaj spałam jak zabita i tyle co śniadanie zjadłam Już was nadrobiłam,ale oczywiście zapomniałam co która z was napisała, tak więc pokrótce...

A my się dzisiaj jakoś średnio czujemy, mała od wczorajszego popołudnia znów ma okres wzmożonej aktywności czego efektem jest uczucie poobijanej macicy i większe ciągnięcie brzuszka Mam nadzieje,ze za jakiś czas się uspokoi. Wy też tak macie,że przez kilka dni maleństwa są umiarkowanie ruchliwe,a potem mają fazę wzmożonego adhd??? Od tego to mnie już jelita bolą jakbym mega zatwardzenie miała
moje maleństwo jest albo aktywne albo bardzo aktywne wczoraj to aż z siostrą płakałyśmy ze smiechu co on wyprawia z moim brzuchem, aż nas mama wyzwała, że straszymy tym Filipka mnie po nocy wszystko boli, czasem aż do wc nie mogę dojść tak mam wszystkie flaki poobijane

Cytat:
jutro idziemy na ślub i wesele (oczywiście za długo to nie posiedzimy, bo ja padam na ryjek już po 23), ale się cieszę, bo strzelę sobie ładną fryzurkę, make-up no i pokażę się w specjalnie kupionej sukience z happy mum: http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki
wreszcie jakaś rozrywka będzie a nie tylko leżenie plackiem w domu i męczenie się przez ostatni tydz z bólem głowy i nudnościami
super kiecka, ja kilka razy się przymierzałam do zakupów w happymum we Wrocławiu, ale zawsze jakoś tak mi było żal kasy. pozamawiałam więc używane ciuszki z all co mnie wyniosło za kilka sukienek, spodnie może w sumie z 50 zł

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Jejku, a mnie dzisiaj tak strasznie żebra bolą, chyba mi dno macicy podchodzi do góry i zaczyna mnie ugniatać już w łuki żebrowe... Czuję się jakby mnie ktoś sprał po żebrach, co zresztą jest zgodne z prawą, bo moja mała Natalka skopała mi bebechy na ile tylko miała siły...
e tam jeszcze troszkę będziemy tęsknić i z żalem oglądać ciążowe fotki no i wspominać kopniaki i fikołki naszych Maleństw mi 2 lekarzy mówiło, że ruchy dziecka są potwierdzeniem, że maluch ma się dobrze, ćwiczy mięśnie i jest zdrów
Stary 2010-07-30, 14:40   #915
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elenka1
Fem dziekuje za zaproszenie do zaprzyjaźnionych
ne ma za co

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-30, 14:47   #916
fem
Raczkowanie

moje świeżutkie dzisiejsze zdięcie...
jutro z Lidką kończymy 31 tc... czas leci jak szalony... no i po raz pierwszy śnił mi się poród... naszczęście nie było tak źle, a dzidzia urodziła się z czarną czuprynką

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-30, 14:48   #917
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Po pół godzinie jazdy dziewczyna wstała i zbiera się do wyjścia i pytam mnie, czy nie wolałabym usiąść, bo ona właśnie zwolniła miejsce.
Mogła już sobie darować taki tekst.Tylko się ośmieszyła.Co za kretynka
Hm właściwie to przecież na samym początku autobusów są miejsca dla
inwalidów,matek z dziećmi i ciężarnych,więc w razie jakby było zajęte przez osobę,która nie spełnia tych kryteriów można zwrócić uwagę.Tylko znając życie zaraz trzeba byłoby się kłócić...

Dziewczyny z tymi numerami telefonów,to uważam,że dyżurnymi powinny być osoby często się udzielające.Ja jestem codziennie,ale za długo tą dyżurną nie będę,więc chciałabym mieć jakąś zmienniczkę z końca października,która równie czesto się udziela,i z którą miałabym kontakt,żeby w razie czego móc przekazać jej moją listę numerów.

Pozazdrościwszy wam zdjęć postanowiłam i ja odświeżyć swój album.Dobrze,że jest coś takiego jak samowyznwalacz,bo jakbym miała liczyć na męża,to chyba na liczeniu by się skończyło...

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-07-30 o 14:50
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:53   #918
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Kobietki
W pracy znów sporo zamieszania i nie dałam rady nadrobić wszystkiego.
Poczytałam trochę i reszta wieczorem

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, my juz po usg Malutka zdrowa i wazy juz 1,4 kg Wklejam fotki i ide nadrabiac zaleglosci Buziaki
Super zdjęcie Ja przez moje łożysko na przedniej ścianie nie mam żadnego zdjęcia 3d :-(

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
a jak wróciła do domu to okazało się że mama jest w szpitalu..
jeszcze nie wiadomo co jej jest...
Mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Tżyka pogoniłam i cyknał mi fotę:
Tadam
No teraz jest już prawdziwy brzuchal ciążowy

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Czy wybierając np łóżeczka i takie tam chodzicie do sklepu z TŻtami?
Mój się interesuje wózkiem, łóżeczkiem itp. i chodzi ze mną, ale drobiazgi typu ciuszki kupuję sama.

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
ninaad, my mamy Tako Warrior i nie zamierzam kupować do niego śpiworka, kocyk wystarczy, a jest bardziej praktyczny, bo nie tylko do wozu
Też mama Warriora i nie kupuje śpiworka. Jest taka fajna ciepła osłona zapinana na zatrzask (osobno do gondoli i osobno do wózka) to wystarczy, i nawet ciężko pod to jeszcze śpiwór wcisnąć.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wlasnie malo nie spadalm z lozka z wrazenie -
To super, jeden problem po porodzie z głowy

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak Wy śpicie? tzn w jakiej pozycji? bo jak ja leżę na boku to mam wrażenie, że gdzieś ją gniotę bo wtedy strasznie się wierci i kopie.
Ja staram się na lewym boku, ale nie dają rady całą noc wiec część nocy przesypiam na prawym.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:54   #919
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

naked21 - ja własnie też nie ma za dużo ciżzowych ciuszków, bo i po co ale w Kielcach nic ładnego nie mogłam upatrzeć na wesele, żebym nie wyglądała w tym jak w worku na ziemniaki w jedym sklepie mają kilka rzeczy właśnie z happy mum, ale tej sukienki nie mieli (sklep bella mama) i tak ją zamówiłam na farta. Na szczęście trafiłam w 10 i wyglądam w niej super ah, stwierdziłam, że mogę sobie pozwolić na taki wydatek

fem - piękny brzusio, uwielbiam patrzeć na brzuszki

dash - ja śpię na boku: raz na jednym, raz na drugim ale i tak ukwękam się zanim się wygodnie położę

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-07-30 o 14:56
Stary 2010-07-30, 15:00   #920
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex
fem - piękny brzusio, uwielbiam patrzeć na brzuszki
dziękuję ślicznie

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-30, 15:02   #921
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

fem - widzę, że nie masz wypchniętego pępka mój to już się zrównał z brzuchem
Stary 2010-07-30, 15:10   #922
fem
Raczkowanie

Cytat:
fem - widzę, że nie masz wypchniętego pępka mój to już się zrównał z brzuchem
niom nie mam... cieszę się z tego powodu... a moja mam się ciągle temu dziwi

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-30, 15:10   #923
Zuziczka
Rozeznanie

Fem - fajny brzusiol! Duzy, ale to przeciez 31 tydzien

Dziewczynki- dogodzilam sobie na obiad i zrobilam nalesniki ze szpinakiem w sosie serowym
Stary 2010-07-30, 15:11   #924
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

fem- kwitnąca z Ciebie mamusia szczęście aż promienieje

ja też pomimo brzusia sporych rozmiarów, nadal mam wklęsły pępek czy to znaczy, że brzuch będzie nadal rósł???

kalex- pewnie, nie ma jak atrakcyjna, zadbana i ładnie ubrana ciężarówka a jak to poprawia humor
Stary 2010-07-30, 15:13   #925
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczynki- dogodzilam sobie na obiad i zrobilam nalesniki ze szpinakiem w sosie serowym
ja robię lasagne

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

ja też pomimo brzusia sporych rozmiarów, nadal mam wklęsły pępek czy to znaczy, że brzuch będzie nadal rósł???

kalex- pewnie, nie ma jak atrakcyjna, zadbana i ładnie ubrana ciężarówka a jak to poprawia humor
dokładnie, już się nie mogę doczekać jutra po weekendzie wkleję moje nowe fotki w sukience

co do pępków - wszystko zależy od ich urody mój w tej chwili zrównał się z brzuszkiem i jest wszędzie płasko
Stary 2010-07-30, 15:15   #926
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka
Fem - fajny brzusiol! Duzy, ale to przeciez 31 tydzien
dziękuję ślicznie i narobiłaś mi ochoty na naleśniki

Cytat:
Napisane przez naked21

dziekuje slicznie
podobno to, że pępek wychodzi na wierzch czy nie zależy od tego jak został ucięty przy narodzinach (naszych oczywiście)

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-30, 15:30   #927
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Witam

Chwile mnie tutaj nie bylo ale to wszystko wina mojego zawirusowanego komputera. Ponadrabialam troche w sumie tak po lebkach ale nie mam sil i wogole jakos weny do pisania. Przypominam sie tylko zeby nie zostac usunieta z listy.
Pozdrawiam wszystkie mamuski
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:33   #928
cellaris
Rozeznanie

kalex dzięki z namiary na sklep z tymi podkładkami w pon.zamówię, no i wyślę ci na priv mój numer

fem śliczne zdjęcia

naked no ja wiem,że malutka tak ćwiczy i generalnie cieszę się,że taka jest aktywna tylko dlaczego to tak boli

A pisałyście o czkawce u dzieci, jak to się objawia, jak taki miarowe, delikatne (no w miarę delikatne) podskakiwaniw brzycha w jednym miejscu?
Stary 2010-07-30, 15:36   #929
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

cellaris - tylko nie zamawiaj tych podkładek ekskluzywnych, bo ich nie można spuszczać w kibelku najlepsze są te zielone, standardowe
Stary 2010-07-30, 15:36   #930
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

cellaris- tak, takie kilkukrotne podskakiewanie brzuszka w 1 miesjcu w równych odstępach czasu

kalex- no koniecznie wklej fotki z wesela

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości