Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 10:34   #871
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cześć

Co do zakupów to mój Tż ich nie lubi, a już szczególnie w centrach handlowych ale jeździliśmy razem obejrzeć i wybrać np. wózek, a później i tak większość zamawiam przez i-net i Tż w ogóle się nie miesza np. do wyboru wzoru czy koloru pościeli. Materacyk tez ostatnio sama kupiłam, bo On nie czyta o tych wszystkich akcesoriach dla dzieci i nie wie co jest dobre, a co nie
Czasami to i po spożywkę wolę sama pojechać, bo spokojnie chodzę między alejkami, a nie rach-ciach i do kasy.

Co do śpiworków to ja chyba kupię taki z owczą wełną, ktory nadaje się do wózka i do fotelika (chociaz nie wiem jak on się mieści w foteliku )

Kosmetyki dla maluszka kupię ok. m-c przed terminem porodu i też już naliczyłam niezła sumkę - kilkaset złotych wyjdzie.
Stary 2010-07-30, 10:35   #872
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bym zapomniała, mam pytanko.
Temat czkawki u dzidziusia był już poruszany i to całkiem niedawno ale nie mogę tego odnaleźć.
Moje maleństwo dość często miewa czkawkę, dochodzi nawet do 4- 5 razy dziennie, niby ten "stan" nie trwa długo ale czy tak częste występowanie czkawki może zaszkodzić dzieciaczkowi?
Podobno nic złego się maluszkowi nie dzieje. Szykuje się do oddychania na tym łez padole i musi potrenować.

Za to moja mała od kilku dni chyba sprawdza czy da się mamusi zrobić nóżką dziurkę w brzuchu... Normalnie tak mnie ugniata, że czasem mi się wydaje, że zaraz mi ta noga wyjdzie z brzucha Ciasno dziecku czy jak? We wtorek idę na wizytę to znowu się dowiem ile moje maleństwo waży
Stary 2010-07-30, 10:38   #873
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
No i najwazniejsze, wiekszosc Panów, ogolnie nie lubi zakupow. Moj zawsze mi mowi "Idz pogladac, wybrac, jak bedziesz miec 3 rzeczy do wyboru to pojde z Tobą na zakupy". Poza tym ja ostatnio mojego zaczełam straszyc, ze jeszcze jestem na chodzie, ale za miesiac to nigdy nie wiadomo i ze najwyzej bedzie sam kupowal... no i sie moj TŻ zreflektowal i przedwczoraj oświadczył "do niedzieli, masz wybrac wozek i mamy go kupic" Same wiecie, ze do naszych Panów, to czesto gesto trza sposobem, sposobem...Miłe Panie pozdrowienia i powodzenia!
super sposób

Dziekuję dziewczyny za miłe słowa pod adresem brzuszka od razu się czuję bardziej "kształtna" miłe usłyszeć takie słowa, zwłaszcza od kobiet

Mszu a ty nie narzekaj, bo brzusia też nie masz dużego i nigdzie poza nim nie urosłaś a jak dalej myslisz inaczej to przejadę się do stolicy ( nigdy jeszcze nie byłam ) i

Naked jeśli chodzi o cm to mierze tylko na brzuszku, o innych lepiej nie wiedzieć ale ty przecież też chudzina z doczepionym słodkim bagażem

Tż dzisiaj mi wparował z różową wanienką z Biedro jego pierwszy samodzielny zakup dla Małej mamy już jedną wanienkę, ale malutką, znajomi nam oddali, bo po 2 miesiącach była już za mała. I tż sobie tak wykombinował, że i tak potem będziemy musieli kupić, więc soro się trafiła teraz to weźmie...normalnie mnie zaskoczył

Ja się zbieram powoli po wyniki na tego nieszczęsnego paciorkowca...mam nadzieję, że nic tam nie wyrosło

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:46   #874
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
nie
Śpiworek pasuje do spacerówki i np. do sanek (mają w ofercie takie fajne do pchania)... Stwierdziłam, że bez sensu kupowac teraz, bo przez pierwsze miesiące będziemy używać gondoli. Jeśli jakimś cudem przed zakończeniem zimy mała wyrośnie z gondoli, to wtedy rozważymy zakup śpiworka do spacerówki (jeśli rzeczywiście będzie zima, bo na pogodę wiosenną nie ma sensu kupować spiworka).
piszą, że niby pasuje do spacerówki, sanek, gondoli i fotelika...
no ale właśnie się zastanawiam- może jednak nie warto i wystarczy opatulać malucha kocykiem
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:04   #875
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Zuzi ja na Wildzie koło Mc' Donaldsa
I Niestachowską na Lutycką 15min
Do św. Rodziny 10min
na Polną tysz. Na Marcelińską jeżdżę oddawać krewkę
Moj Radek oddaje krewke regularnie tez na Marcelinskiej :d W sumie to na Wilde niedaleko jak masz ochote to wpadaj na kawke bezcukrowa!

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę bo nie mam jak pisać, leżę plackiem Będę Was podczytywać, ale mało pisać bo nie mam jak, więc nie skreślajcie mnie z listy pliz...
Lenka- trzymaj sie Słońce! To juz niedlugo i na pewno dasz rade, wazne ze mala dostaje leki. Wszystko bedzie OK

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
Nika, Zuziczka- ja tez mam blisko na polna i sw.rodziny hehe. podjelam decyzje juz konkret i na pewno sw.rodzina.
nadal nie wiem jak zalatwic polozna i pielegniare srodowiskowa bo obie sa potrzebne mam racje?????

a tak dla zainteresowanych-dla pracownika wedlug k.p. na urodzenie dziecka 2 dni urlopu okolicznosciowego przysluguja
Ewcia- z tego co wiem, to jak masz polozna, to srodowiskowej juz nie trza wybierac. Bo one sie zastepuja przy tej samej pracy, wiec albo albo.
To znaczy, ze urlop okolicznosciowy NAM MAMOM tez sie nalezy? Tzn. 26dni normalnego i 2 okolicznosciowe dodatkowo? czy trzeba na to specjalny wniosek tez?

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Cellaris no mamcia twoja chyba naprawdę ma tendencje do przegrzewania dziecka.Czapka to tylko przez pierwsze dni,a potem to tylko po kąpieli i na spacer. Dziecko trzeba hartować,już po około 2 tygodniach powinno się je werandować(no chyba,że sie urodzi w srodku zimy przy mrozie -20stopni),a tak to nie ma co,bo potem byle wiaterek zawieje i dziecko będzie chore.Musisz mamę uświadomic
Kasienka- masz racje z tym przegrzewaniem dzieci Co do hartowania to roznie. Ja sie urodzilam na poczatku stycznia mroznej zimy ilesdziesiat lat temu i moja mama w zasadzie od poczatku ze mna wychodzila na spacery; nigdy im nie chorowalam.

Aniu- sliczne zdjatka coreczki!!

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Haj..ja dziś tylko na chwilkę..
Aneczka- trzymaj sie! Co z mama? Jakies omdlenie? Mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze. Co do Szczepien to reakcja dziecka zalezy czesto od reakcji rodzica- jednym slowem musisz robic dobra mine do zlej gry, a Domis na pewno ryczec nie bedzie. Przeciez to duzy Chlop juz

Pozno dzis wstalam, w nocy znow mialam jakies problemy. Dusilo mnie w klatce A Snilo mi sie, ze latalam po jakims wielkim palacu i zabijalam Krew sie lała na wszystkie strony. Na koniec karmilam kota piersia. Noż normalnie psychopatka
Stary 2010-07-30, 11:11   #876
Ineczka33
Wtajemniczenie

Dzięki, Klarissa, o to mi chodziło

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Co do śpiworków to ja chyba kupię taki z owczą wełną, ktory nadaje się do wózka i do fotelika (chociaz nie wiem jak on się mieści w foteliku )
Tak się głośno zastanawiam, czy wełna nie uczula. To jest prawdziwa wełna owcza przy tym śpiworku? Chyba bym się bała, że może uczulić dziecko. Moi znajomi musieli sprzedać nowy dywan wełniany, bo się okazało, że dziecko jest alergikiem.
Stary 2010-07-30, 11:16   #877
Zuziczka
Rozeznanie

Aha, byla wczoraj u mnie kumpela i powiedziala,ze bardzo ladnie wygladam A ona z tych szczerych kobitek, wali prosto z mostu jakby co.
I jak ja odprowadzalam do tramwaju to po raz pierwszy w zyciui zlapal mnie skurcz. O kurcze, chyba musze wiecej tego magnezu lykac.

I zapisalam sie na USG morfologii plodu. Mimo, ze mam skierowanie, zto nigdzie nie robia na NFZ bo nie refunduje Wiec musze placic, ale przynajmniej sie dowiem, czy Olo cos urosl i czy wszystko dobrze. Ostatnio sie bardzo rozbrykal ten moj syn, juz sie go nie moge doczekac

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Dzięki, Klarissa, o to mi chodziło
Tak się głośno zastanawiam, czy wełna nie uczula. To jest prawdziwa wełna owcza przy tym śpiworku? Chyba bym się bała, że może uczulić dziecko. Moi znajomi musieli sprzedać nowy dywan wełniany, bo się okazało, że dziecko jest alergikiem.

Ineczka- a nie bylo tak, ze dziecko mialo alergie na roztocza? Welna nie uczula, ale dywany gromadza wiele roztoczy itp i moze dlatego. Co do spiworka to ja bym sie bala, ze "gryzie"
Stary 2010-07-30, 11:23   #878
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
piszą, że niby pasuje do spacerówki, sanek, gondoli i fotelika...
no ale właśnie się zastanawiam- może jednak nie warto i wystarczy opatulać malucha kocykiem
Jak wsadzisz ten śpiworek do gondoli to gratuluję! Może jakimś cudem zmieścisz tam jeszcze dziecko, ale ciasno mu będzie
Co do fotelika... no może rzeczywiście będzie pasował. Będzie wyglądało to mniej więcej tak: http://e-tiktak.pl/foto/TAKO/spiwor1.jpg

Śpiwór rzeczywiście jest uniwersalny, ale zalecają go do spacerówki i sanek... Mam te informacje prosto od producenta, bo robiłam zakupy w ich sklepie w Częstochowie (oni w internecie sprzedają tylko poprzez swoją stronę i zaprzeczają, jakoby sprzedawali coś na Allegro - ktoś się podobno pod nich tam podszywa).

Jak już wczesniej napisałam - my narazie nie kupujemy.
Zobaczymy, jaka w tym roku będzie zima i w jakim tempie będzie rosło dziecko. A przecież dziecko i tak ubierzesz zimą w jakiś kombinezon. do tego grubszy kocyk i osłonka na nóżki w gondoli.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:34   #879
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Jak wsadzisz ten śpiworek do gondoli to gratuluję! Może jakimś cudem zmieścisz tam jeszcze dziecko, ale ciasno mu będzie
Co do fotelika... no może rzeczywiście będzie pasował. Będzie wyglądało to mniej więcej tak: http://e-tiktak.pl/foto/TAKO/spiwor1.jpg

Śpiwór rzeczywiście jest uniwersalny, ale zalecają go do spacerówki i sanek... Mam te informacje prosto od producenta, bo robiłam zakupy w ich sklepie w Częstochowie (oni w internecie sprzedają tylko poprzez swoją stronę i zaprzeczają, jakoby sprzedawali coś na Allegro - ktoś się podobno pod nich tam podszywa).

Jak już wczesniej napisałam - my narazie nie kupujemy.
Zobaczymy, jaka w tym roku będzie zima i w jakim tempie będzie rosło dziecko. A przecież dziecko i tak ubierzesz zimą w jakiś kombinezon. do tego grubszy kocyk i osłonka na nóżki w gondoli.
może i masz rację- ale właśnie zamówiłam przez ich sklep internetowy wózek +śpiworek (za 50 zł) Myślę, że to rozsądna cena. Może nie będę żałować. No a żadnych kombinezonów ani cieplejszych ubranek jeszcze nie mam
Stary 2010-07-30, 11:35   #880
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ineczka- a nie bylo tak, ze dziecko mialo alergie na roztocza? Welna nie uczula, ale dywany gromadza wiele roztoczy itp i moze dlatego. Co do spiworka to ja bym sie bala, ze "gryzie"
No właśnie chyba nie. Moja córka jest alergikiem - na razie ustalają na co i alergolog mówiła, że można być uczulonym na wełnę obecną np. w wełnianych swetrach.
Nie chcę nikogo straszyć, po prostu jak słyszę 'wełna', to od razu robię się czujna
Stary 2010-07-30, 11:39   #881
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Tż dzisiaj mi wparował z różową wanienką z Biedro jego pierwszy samodzielny zakup dla Małej
Wow, mój by bez ustalenia nic tak duzego nie kupił Też myśle nad tą wanienką....Tylko ja chyba kupię stelaz i zastanawiam jak to z nimi jest, chyba są uniwersalne do danego wymiaru wanienki?

Cytat:
A Snilo mi sie, ze latalam po jakims wielkim palacu i zabijalam Krew sie lała na wszystkie strony. Na koniec karmilam kota piersia. Noż normalnie psychopatka

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:39   #882
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Za to moja mała od kilku dni chyba sprawdza czy da się mamusi zrobić nóżką dziurkę w brzuchu... (...) Ciasno dziecku czy jak?
Chyba, kazda z nas juz to cierpi... czasem sobie mysle, ze tez ta ciaza musi tyle trwac... choc jak pomysle jak to szybko minelo to tez mi jakos dziwnie...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Mszu a ty nie narzekaj, bo brzusia też nie masz dużego i nigdzie poza nim nie urosłaś a jak dalej myslisz inaczej to przejadę się do stolicy ( nigdy jeszcze nie byłam ) i
Gabi... A zapraszam, zapraszam, nudzi mi sie jak cholera... nie wiem, ale jeszcze nie przestawilam sie na takie nicnierobienie. W pracy zawsze mialam milion rzeczy do zrobienia i czasem kilka w tym samym czasie... a teraz... ale moze to jeszcze zbyt malo czasu minelo. Szczesliwa i Ninaad, tez pewnie bedą mialy ten sam problem...

Cytat:
Pozno dzis wstalam, w nocy znow mialam jakies problemy. Dusilo mnie w klatce A Snilo mi sie, ze latalam po jakims wielkim palacu i zabijalam Krew sie lała na wszystkie strony. Na koniec karmilam kota piersia. Noż normalnie psychopatka
A nie spalas przypadkiem na wznak? niestety na tym etapie juz nie mozna... a sny takie sny to raczej rzecz standardowa w ciaży, podobno to efekt wiedzialania sie jakichs hormonow... urodzisz to wroci wszytsko do normy

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-30, 11:50   #883
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
nudzi mi sie jak cholera... nie wiem, ale jeszcze nie przestawilam sie na takie nicnierobienie. W pracy zawsze mialam milion rzeczy do zrobienia i czasem kilka w tym samym czasie... a teraz... ale moze to jeszcze zbyt malo czasu minelo. Szczesliwa i Ninaad, tez pewnie bedą mialy ten sam problem...
hehe- mnie się nudziło już jak przez tydzień (jak były te upały) siedziałam sama w domu.
No ale póki co, przynajmniej do następnej wizyty u gin (za 1,5 tyg) jeszcze raczej popracuję. Chociaż zobaczymy jak to będzie- ostatnio jednej z moich koleżanek z pracy śniło mi się, że zaczęłam rodzić w pracy i ona musiała odbierać poród
Stary 2010-07-30, 11:52   #884
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
A nie spalas przypadkiem na wznak? niestety na tym etapie juz nie mozna... a sny takie sny to raczej rzecz standardowa w ciaży, podobno to efekt wiedzialania sie jakichs hormonow... urodzisz to wroci wszytsko do normy
Mszu- ja spie jak mi wyjdzie

Co do snow, to niestety przed ciaza nie bylo lepiej. Kiedys mi sie snilo, ze jestem kurą i moja kolezanka kura chciala popelnic aborcje na swoim jajku i ja od tego odwodzilam. Niestety zrzucila jajko z mostu...

A dodam, ze ani o dzieciach , ano o ciazach, ani o aborcjach wtedy nie mialam zielonego pojecia. Przyklady glupich snow moge mnozyc, juz mi pare osob mowilo, ze powinnam bajki dla dzieci pisac. Bylabym lepsza od Grimm
Stary 2010-07-30, 11:58   #885
martucha84
Zakorzenienie

abz gratuluje zakupu lozeczka

Marcia2507 potwierdzam slowa dzwiewczyn czkawka nie zagraza malenstwu

gabisun daj znac jak wyniki

wlasnie malo nie spadalm z lozka z wrazenie - zadzwonila do mnie pani dyr! z informacja ze idzie na urlop ze jak dam rade mam sie pojawic dzis w w przedszkolu bo przygotowala dla mnie teczke z niezbednymi dokumentami - do macierzynskiego do ubezpieczenia wnioski nr tel zebym juz sie nie muslala tym klopotac! wowwwwwww a na koniec powiedziala ze zyczy mi lekkiego i szczesliwego porodu i trzyma za nas kciuki i zaraz po wszystkim mam zadzwonic i powiedziec jak sie czuje i wogole....... WOWWWWW ciekawe czy jej nastawienie zmienilo sie od tak sobie czy przez to ze jej cora jest w ciazy.. nie mniej jednak milo mnie zaskoczyla BARDZOO
Stary 2010-07-30, 11:58   #886
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Kobietki Wy to potraficie sie rozpisac. Niestety troszke czasu mnie tu nie bylo. Nie było kiedy, czas tak szybko plynie. Mam do was pytanko, ktory wozek byscie wybrały, bo mam dwa typy i nie moge sie zdecydowac!
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:59   #887
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Co do snow, to niestety przed ciaza nie bylo lepiej. Kiedys mi sie snilo, ze jestem kurą i moja kolezanka kura chciala popelnic aborcje na swoim jajku i ja od tego odwodzilam. Niestety zrzucila jajko z mostu...
poplulam sie! hahahahahah niezla masz wyobraznie
Stary 2010-07-30, 12:00   #888
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bym zapomniała, mam pytanko.
Temat czkawki u dzidziusia był już poruszany i to całkiem niedawno ale nie mogę tego odnaleźć.
Moje maleństwo dość często miewa czkawkę, dochodzi nawet do 4- 5 razy dziennie, niby ten "stan" nie trwa długo ale czy tak częste występowanie czkawki może zaszkodzić dzieciaczkowi?
Marcia moja Gin powiedziała, że wszyscy mówią, że to czkawka a to są jakieś tam odruchy przy oddychaniu i to jest normalne, aby się nie denerwować. Pytałam ją bo moja mała też tak często czkała, że zaczęłam się martwić, ale jest ok

Dziewczyny a jak Wy śpicie? tzn w jakiej pozycji? bo jak ja leżę na boku to mam wrażenie, że gdzieś ją gniotę bo wtedy strasznie się wierci i kopie.
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:01   #889
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
może i masz rację- ale właśnie zamówiłam przez ich sklep internetowy wózek +śpiworek (za 50 zł) Myślę, że to rozsądna cena. Może nie będę żałować. No a żadnych kombinezonów ani cieplejszych ubranek jeszcze nie mam
no tak, cena 50zł jest korzystna
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:04   #890
fem
Raczkowanie

dziewczyny, witam w piatkowe południe

chciałąbym numer tele do ciężaróweczki, która miała być "dyżurną" paździenikówek...
zawsze lepiej mieć taki numerek, bo nigdy nic nie wiadomo...

a może Pomidora niech dopisze przy liście, które dziewczyny "dyżurnymi" zostały... jak myslicie...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:09   #891
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Mszu- ja spie jak mi wyjdzie

Co do snow, to niestety przed ciaza nie bylo lepiej. Kiedys mi sie snilo, ze jestem kurą ....
Bo nie wiem czy wiesz, ale jak spisz na wznak, to dziecko i macica uciskaja Ci na Twoją żyle głowną, kotra biegnie przed kregoslupem... wiec tym jesli Ci sie zdarza spac na plecach, to sama sie podduszasz...
a sny rzeczywiscie masz nieziemskie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak Wy śpicie? tzn w jakiej pozycji? bo jak ja leżę na boku to mam wrażenie, że gdzieś ją gniotę bo wtedy strasznie się wierci i kopie.
Na lewym, albo prawym, pododbno nalepiej spac na lewym, ale cala noc nie dalabym rady. A wierci sie, bo mu wtedy najwygodniej, wiec moze pofikac.

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-07-30 o 12:22
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:18   #892
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
ale się uśmiałam z rana

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wlasnie malo nie spadalm z lozka z wrazenie - zadzwonila do mnie pani dyr! z informacja ze idzie na urlop ze jak dam rade mam sie pojawic dzis w w przedszkolu bo przygotowala dla mnie teczke z niezbednymi dokumentami - do macierzynskiego do ubezpieczenia wnioski nr tel zebym juz sie nie muslala tym klopotac! wowwwwwww a na koniec powiedziala ze zyczy mi lekkiego i szczesliwego porodu i trzyma za nas kciuki i zaraz po wszystkim mam zadzwonic i powiedziec jak sie czuje i wogole....... WOWWWWW ciekawe czy jej nastawienie zmienilo sie od tak sobie czy przez to ze jej cora jest w ciazy.. nie mniej jednak milo mnie zaskoczyla BARDZOO

miło z jej strony nieważne czym ta dobroć spowodowana, ale udało się humor poprawić

dzień doberek w piątkowe południe ja od rana prasowałam resztę ciuszków, a teraz będę wszystko ładnie układać rozmiarami. Myślę, że w szafce zostawię tylko 56 i 62 resztę w karton
Stary 2010-07-30, 12:19   #893
Pomidora
Zakorzenienie

Hej kochane
Żyję, ale nie mam na nic czasu! Pewnie was doczytam dziś wieczorem, bo teraz czekam na gości.
Zmiany na liście też wieczorem wprowadzę.
Miłego dnia

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:20   #894
Marcia2507
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedzi
czuję się spokojniejsza.
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:26   #895
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Hej kochane
Żyję, ale nie mam na nic czasu! (...)
Zmiany na liście też wieczorem wprowadzę.
Miłego dnia
A co Ty taka zajęta?

Stary 2010-07-30, 12:40   #896
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Kobietki Wy to potraficie sie rozpisac. Niestety troszke czasu mnie tu nie bylo. Nie było kiedy, czas tak szybko plynie. Mam do was pytanko, ktory wozek byscie wybrały, bo mam dwa typy i nie moge sie zdecydowac!
jeżeli pytasz o kolor to mnie się podoba ten z turkusowym

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
raz na jednym boku, raz na drugim

A...dzisiaj zaczynam 35tc
Stary 2010-07-30, 13:05   #897
Zuziczka
Rozeznanie

Ja tez spie na bokach, raz na jednym raz na drugim.
Najgorzej jest z przekrecaniem sie, bo z moja poduszka do spania na boku toż to cala operacja logistyczna (poducha jest dluzsza ode mnie i dosc szeroka).

Ninaad- zazdroszcze tego 35tyg, u mnie sie konczy 32.

Jejku wy sie zaraz zaczniecie wszystkie rozpakowywac i bedzie cicho na forum!
Stary 2010-07-30, 13:07   #898
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Coś wam Napisze w związku z faktem iż nasze auto jest u mechanika a my mamy gości ja i mój TZ który chodzi o kulach wsiedliśmy w autobus i do sklepu bo musiałam jakieś zakupy zrobić i co?? Nikt nam miejsca nie ustąpił K**** szok. W końcu jakaś młoda pani się odezwała a tam te STRAUCHY za przeproszeniem ani myślą ruszyć dupy No to ja sie odezwałam i teraz przepraszam bo może kogoś urażę że Bóg im wynagrodzi tą katolicką życzliwość po śmierci i jakaś młoda dziewczyna ruszyła dupę i zeszła to TZ usiadł bo on nie może stać na tej operowanej nodze a ja w 7 miesiącu ciąży jeszcze zostałam zwyzywana że śmiem prośić o miejcie nie wierze że żyję w takim Kraju.

Klariska mam dla Ciebie wieści bo Ty pytałaś jak naliczają chorobowe czy z podstawy czy ze wszystkiego Mój tż dostał ze wszystkiego tzn podstawa+premie Szok dostał wypłatę ii oczu zrobił zadzwonił do księgowej a ona mu tłumaczy że z ostatniego pół roku średnia tylko że on 80% a my 100%

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Ja tez spie na bokach, raz na jednym raz na drugim.
Najgorzej jest z przekrecaniem sie, bo z moja poduszka do spania na boku toż to cala operacja logistyczna (poducha jest dluzsza ode mnie i dosc szeroka).

Ja jestem w 30 tc więc zostanę z Tobą
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:15   #899
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja zazdroszczę tym, które są już "na wylocie"
iiii tam- będziemy się przenosić na odchowalnię i tyle

tak się zastanawiam nad karmnikami- może kupię sobie jakiś model Freya (moja ulubiona firma) i może coś z Melissy- podobno mają całkiem dobre staniki- tylko nie wiem jaki wybrać rozmiar z Melissy, bo jakoś nie kupowałam od nich niczego- no ale popytam na wątku stanikowym, może mi dziewczyny doradzą z rozmiarem

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-07-30 o 13:19
Stary 2010-07-30, 13:24   #900
abz
Zakorzenienie

Cytat:
A nie spalas przypadkiem na wznak? niestety na tym etapie juz nie mozna...
Można , można. Dopóki nam wygodnie to można

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
abz gratuluje zakupu lozeczka
Łóżeczko jeszcze nie kupione, dopiero wybrane

wlasnie malo nie spadalm z lozka z wrazenie - zadzwonila do mnie pani dyr!
Miło z jej strony

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanko, ktory wozek byscie wybrały, bo mam dwa typy i nie moge sie zdecydowac
Ten bolder ma chyba spacerówkę mocowaną tylko w jedną strone, a w espiro chyba można przodem i tyłem, czy się mylę? I jeszcze kwestia czy widziałaś je na żywo? Jeżeli nie to koniecznie zobacz i sie do nich poprzymierzaj, bo bolder będzie wyższy od espiro. Nie wiem co jest dla ciebie ważne przy wyborze....

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości