![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Fryzura na ślub/wesele - wątek zbiorczy
Poszukuję jakiejś fajnej fryzury na wesele, najlepiej jakiejś z warkoczykami, bo takie mi się bardzo podobają
![]() ![]() Proszę o pomoc, bo nie mogę nic interesujacego znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
stokrotka, znalazłam kilka fryzur dla ciebie
![]() oto one: mam " przepis" na tego koka ![]() proponuję, żebyś przed zrobieniem koka nakręciła włosy na grube wałki - termoloki - i potrzymaj je na wlosach przez co najmniej 15 minut. 1. Po nakręceniu włosów po 15-20 minutach ściągnij wałki. Otrzymasz super efekt fal. 2. Podepnij włosy z bocznych partii: ponad ucho i daleko, wgłąb włosów, oraz w sposób robienia kucyka podepnij włosy na czubku głowy wsuwkami. Jeżeli masz grzywkę - zostaw ją ,opuszczając na twarz. 3. Przechodzimy do wykonania koka: najpierw pozostałe włosy podziel na pięć części, z których uformujesz 5 ślimaczków. 4. Do wykonania pierwszego ślimaka weź niespięte włosy z czubka głowy i uformuj ślimaka: wokół palców zawiń włosy z czubka głowy w grubego loka, przypnij go na czubku, przy pomocy wsuwek. 5. Do zrobienia następnego ślimaka, weź włosy z lewej strony i zrób z nich ślimaka. Przypnij go. UWAGA!! WSZYSTKIE ŚLIMAKI PODPINAMY WSUWKAMI. 6. Następnie zawijasz ślimaka z włosów podpiętych z prawej strony. 7. Następnego ślimaka zrób tuż pod pierwszym ślimakiem. 8. Ostatni - piąty ślimak - zrób z pozostałych włosów - tuż nad karkiem. 9. Przedostatni krok, czyli poprawianie. Schowaj kosmyki wystających włosów, wygładź je, i polakieruj. 10. Ostatnią rzeczą jest wyprostowanie grzywki prostownicą (jeżeli masz grzywkę ![]() do tego możesz powpinać jakieś dodatki lub dodać brokatu ![]() tego koka możesz zrobić samego, lub - jeżeli wolisz warkoczyki- zamiast lokować włosy możesz zrobić ślimaczki z warkoczyków - ale to odradzam:P. w załącznikach masz jeszcze inne fryzury, z których np. te włosy które nie są podpięte możesz zrobić tego koka, lub pozostawić je w takim stanie ![]() pozdrawiam, myślę, że pomogłam. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
dziękuję verticaly
![]() za "przepis" i za propozycje ![]() ów przepis na pewno kiedyś wykorzystam:P aczkolwiek na to wesele wolałabym raczej jakieś częściowe tylko podpięcie włosów:P ale propozycje bardzo ciekawe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Fryzura na Własny Ślub...Proszę o poradę-totalne beztalencie
Cytat:
Nie mam jeszcze płyty od fotografa, więc załączam jedynie zdjęcia z próbnej fryzury z samym diademem. Są niestety słabej jakości, bo z komórki. A fryzurka właściwa oczywiście dużo staranniejsza. Więcej loków przede wszystkim - nie taka "płaska z tyłu". Diadem też miałam do ślubu nieco niżej. Welon łatwo zamocować i zdjąć - wsuwa się od góry grzebyk pod te warkoczki (tworzą taką jakby kieszonkę, o którą opiera się grzebyk i nie zsunie niżej). Warkoczyki z tyłu widać dopiero po zdjęciu welonu, ale można też welon wczepić niżej, np. pod dolny warkoczyk, wtedy będą widoczne nawet z welonem. Jak dostanę płytkę od fotografa to dorzucę fotki jak to w tej ostatecznej - właściwej wersji wyglądało. Edytowane przez klarnetos Czas edycji: 2011-01-02 o 22:16 Powód: brak fotek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
znalazłam dosyć fajna fryzurkę, ale nie wiem jak wytlumaczyć fryzjerce, że chce własnie coś takiego-wie ktoś moze?
załączam zdjęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
super fryzura, ale przecież możesz pokazać fryzjerce, np. wydrukować lub zrobić zdjęcie tej fryzurze i na aparacie pokazać
![]()
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
faktycznie chyba sobie druknę to zdjęcie, a jak myslicie jak ta fryzura wygląda z przodu, lub jakie macie propozycje na przód? 2 warkocze z jednej i z 2 strony czy lepiej tylko z 1?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny a jaka fryzyre proponujecie do takiej sukienki na wesele?wlosy mam sredniej dlugosci geste i ciemne lekko za ramiona!?bardzo dziekuje za odpowiedzi bo moj slub juz we wrzesniuaja nadal nie wiem jaka fryzure mam zrobic!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() i perełki do uszu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#670 |
Rozeznanie
|
cześć wszystkim
![]() ja w przyszłą sobotę na wesele idę i także mam problem z doborem fryzury;p pierwsze zdjęcie - moja sukienka, drugie - fryzura jaką miałam na imprezie klasowej. nie wiem czy by pasowała, czy nie zrobić koka z upiętym we włosach kwiatem lub czy jakieś loki. proszę o pomoc
![]() |
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
fryzura jaka mialas na impr.jest bardzo na czasie i bardzo modna wiec jak najbardziej tak!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
uczesanie na wesele.
Witam. W sobotę mam wesele, na które znalazłam sobie taką oto fryzurę. Myślę, że ładnie by wyglądała z jakąś ozdobą z tyłu, np. kwiatkiem...Bardzo prosiłabym Was o propozycje tych ozdób, bo kompletnie nie wiem, w jaka by pasowała...
Sukienkę mam prostą, dodam zdjęcie dla ułatwienia. Dziękuję wszystkim, którzy pomogą ![]()
Edytowane przez catttt Czas edycji: 2010-08-03 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
Dot.: uczesanie na wesele.
piekna sukienka i torebeczka fryzura tez calkiem ladna co do kwiatka to nie bo Ci odleci nie przymocujesz go mocno na takich luznych wloskach pozatym co do ozdob wg mnie wisiorek i kolczyki z kamykiem ciemny kolor.bo w tej sukience wygladasz tak pieknie ze nie potrzebujesz przesadzonej bizut a tym bardziej kwiatka ale to tylko moje zdanie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Przyczajenie
|
piękna sukienka i ja też uważam, że nie jest Ci potrzebna żadna ozdoba do włosów, wystarczą mega duże ozdobne kolczyki i do tego duża branzoleta w tej samej tonacji. Myślę, że będziesz wyglądała w tym bardzo ładnie, nie przesadnie "ozdobiona" ale ze smakiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo za odpowiedzi
![]() nie będę szaleć z ozdobami ![]()
![]() |
#676 |
Rozeznanie
|
Dot.: Fryzura na ślub/wesele - WĄTEK ZBIORCZY
a co powiecie na taką fryzurę?
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Hej, potrzebuję pomocy z fryzurką
![]() Mam 18 lat. Chciałabym coś co się nie będzie psuło na weselu. podobają mi się fryzury z dobieranym warkoczem ale nie mam pomysłu. Wesele w sobotę! idę jako osoba towarzysząca.
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie,
jutro ide na wesele, dowiedziałam sie o tym niestety przed chwilą, obdzwoniłam wszystkich "znośnych" fryzjerów (tzn. takich, którzy mnie jeszcze nie skrzywdzili) i jedno wielkie nic, nie ma totalnie wolnych miejsc dzis po poludniu ani jutro z rana NIGDZIE! Pozostaje mi więc zrobić fryzurę samej. Zawsze na jakieś większe wyjścia umawiałam się na czesanie, jednak w tej chwili jest to niemożliwe, więc zmuszona jestem zrobić coś sama. I oto mój problem. Otóż mam długie ciemne włosy (tak do ok. połowy pleców, może troszke dłuższe) raczej proste. Jednak nie na tyle żeby można je było tylko wymyć i wygładzić i tak zostawić. Moje włosy szybko się przetłuszczają, szczególnie na takich tańcach, więc wiem, że będę miała tłuste "strąki" jak zostawie rozpuszczone i się troszkę pobawię. Loki prostują mi się po ok. 3h nawet jeśli nałożę na nie tonę pianki i lakieru. Jedyne co mi zostaje to chyba jakieś upięcie, kok, czy coś w tym stylu... Nie lubię jednak takich mdłych upięćw stylu obwinięcie włosów wokół własnej osi i tadam mamy koka. Wolałabym coś bardziej wymyślnego, ale jednocześnie nie hipertrudnego do wykonania. Macie jakieś pomysły na takie upięcie? Koka? A może macie jakieś inne wizje? Ja mam pustke... Dodam, że mam sukienke w kolorze wściekłego różu, za kolanko i na ramiączkach.. Pomóżcie!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy! Fryzura na wesele
chciałabym Ci bardzo pomóc ale nie potrafię nic konkretnego znaleźć... a może zostawiłabyś 2 kosmyki włosów przy brzegach twarzy, albo w ogóle naokoło głowy a z włosów na środku (czyli reszty) zrobiłabyś zwykłego koka, natomiast resztę wystającą polokować i wpiąć jakoś ładnie do koka, i te przy twarzy mogłabyć dostawić luźno albo też jakoś upiąć
kurczę trochę namieszałam ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Wtajemniczenie
|
eee...jak to dowiedzialas sie dzisiaj ze jutro wesele?
![]() |
#681 |
Konto usunięte
|
Posiadamy odpowiedni do tego wątek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
SunnyGirl->
Ja ostatnio na wesele miałam fajną fryzurkę-i trzymała sie całą noc ![]() niestety na razie nie mam zdjęc więc nie mogę wkleić, ale wytłumaczę ci mniej więcej. Przedziałek mam bardziej po lewej stronie głowy więc po prawej od przedziałka miałam spleciony warkocz francuski aż do samego tyłu, a po lewej stronie miałam cała resztę włosów podpiętą i zrobione loczki z tego. Powiem Ci ze fajnie to wyglądało ![]() A tu jeszcze wklejam kilka innych propozycji z warkoczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka - wielkie dzięki , bardzo fajny pomysł
![]() ![]() ![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
już mam zdjęcia
![]() Edytowane przez stokrotka110789 Czas edycji: 2010-08-08 o 11:38 Powód: zmiana zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Bossskie
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
a ja mam tak zrobione włoski
![]()
![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
znowu mam kolejne wesele i szukam jakiejś fajnej fryzury
![]() chodzi mi o jakieś podpięcie-ewentualnie części włosów, ale z boku żeby wszystkie włosy były-rozumiecie o co mi chodzi? Może macie jakieś fotki. Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Przyczajenie
|
fryzura na wesele, zdjęęęcia!
Otóż, dziewczyny, mam mega problem, nie mogę się zdecydować czy pokręcić czy wyprostować włosy do mojej sukienki, a wesele juz w sobote!
liczę na Waszą pomoc, tutaj macie zdjęcia: http://img814.imageshack.us/i/dsc06545.jpg/ http://img408.imageshack.us/i/dsc06543y.jpg/ http://img186.imageshack.us/i/dsc06544hw.jpg/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.