|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko, co chciałybyśmy wiedzieć...
Agatko ja naklejkę dostałam w szpitalu po porodzie w paczce z innymi próbkami ale wiem że są do kupienia w sklepach motoryzacyjnych, real (tam gdzie samochodowe art.) i na allegro.
Co do pieluch to ja wywijałam i było ok. A moja koleżanka powycinała i też ok. hanjah ja na początku używałam pampersów rozm.2 (używałam ich od jej urodzenia) bo moja córcia jest drobnej budowy i np.huggis były dla niej za szerokie i wogóle nie pasowały jak należy. Później zaczęłam używać DADA. |
|
|
|
#92 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Są, bella happy ma wycięcie, ale ja ich nie lubię i pieluchy zawijałam na zewnątrz. Cytat:
A teraz mamy DADA bo dostaliśmy od teściowej mega pakę Przecież nie wyrzucimy, a są ok
|
||
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
aaa co do pieluch to chyba tylko Happy mają wycięcie
tak słyszałam. Ja nie miałam, nie wycinałam i nie wywijałam.Przecież pampers nie jest aż tak bardzo obcisły
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Jak juz o pieluchach mowa, to z mezem zastanawiamy sie jakie wybrać moze wy polecicie.
Lepsze sa jednorazowe czy wielorazowe ? Nie chodzi mi tu o pieluchy tetrowe tylko wielorazowe, sa na allegro w cenie okolo 30 zł za szt. Co myślicie o tym ?
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy pierwszym maluchu używałam pamperów, teraz czekam na drugiego i zdecydowanie zamierzam korzystać z wielorazowego uzytku. Mnie osobiście przekonują kwestie: finansowa i to, ze są ekologiczne. Poza tym mam nadzieję, że z nocnikowaniem pójdzie również dość gładko
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wlasnie zastanawiam, choc to duzy jednorazowy wydatek ale potem po paru miesiacach sie zwraca i zawsze mozna zostawic dla drugiego dzidziusia. wiec sie zastanawiam ktore wybrać, ale chyba jednak wybiore te wielorazowe, bardziej do mnie przemawiaja
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiliśmy wczoraj pieluchy Dada... i o 5 rano mala miała przesikany cały bok... w Tojoursach nam się to nie zdarzyło ani razu (nie w trójkach ani czwórkach, bardziej wstecz nie sięgam pamięcią
). A tak na 'macanta' to one takie same są, z tym że dada ładniejsze bo kolorowe. Także jak macie Lidla gdzieś na trasie zakupów to wypróbujcie. Cena taka sama - niecałe 28pln za paczkę z tym że w biedronkowych są 84szt a lidlowych 80 (roz 4)
|
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
Carya, a to już od dziecka zależy widocznie - Agutka w sumie 3 razy może pieluchy przesikała, pampersy
|
|
|
|
#102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
krótko był używany do zasypiania w wózku.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20941888] Moje pytanie: Co robicie, gdy zimą na dworze trzeba przewinąć dziecko? Zimą, jesienią, obojętnie, po prostu w zimny dzień? [/QUOTE] nie zdarzyło mi się to jeszcze, ale poszłabym do domu [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20952809]sklep, ostatnio przychodnia, kiedyś chyba Bajdocja (sala zabaw) w centrum handlowym zatrzasnęłam się w pokoju do przewijania najpierw nie mogłam wejść (ochrona pomogła) a potem wyjść - za kiepskie buty miałam do walenia w drzwi ![]() był tam dzwonek (niby) alarmowy, jak się naciśnie dzwonek to leci woda z kranu[/QUOTE] ło matko!! chyba bym na zawał zeszła ![]() Cytat:
ja wywyijałam zwykłego pampersa bez wycięcia
|
|
#103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja byłam 2 tygodnie na oddziale i tak jak pisałam wcześniej po 2,3 dniach zwracały uwagę,by ubrać dzieci w swoje ciuszki. Może się nie wyrabiali z praniem ich (piorą w innym mieście |
|
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
CO ROBIĆ, GDY W TRAKCIE CHRZTU (MSZY) DZIECKO TRZEBA PRZEWINĄĆ?
![]() Wbrew pozorom pytanie nie od czapy, gdyż córka po zesikaniu się natychmiast domaga się przewinięcia
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Pogadać wcześniej z księdzem, że może być taka sytuacja i zostawić sobie torbę z rzeczami małej w zakrystii a póżniej hyc do zakrystii przewinąć maluszka i z powrotem na ceremonie.
Powinien się zgodzić bez oporów. Ja tak miałam ale moja nie dojadła w domu i musialam w trakcie ceremonii iść do zakrystii i nakarmić małą
Edytowane przez agad28 Czas edycji: 2010-07-29 o 16:52 |
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21010144]CO ROBIĆ, GDY W TRAKCIE CHRZTU (MSZY) DZIECKO TRZEBA PRZEWINĄĆ?
![]() Wbrew pozorom pytanie nie od czapy, gdyż córka po zesikaniu się natychmiast domaga się przewinięcia [/QUOTE]Przed chrztem są spotkania albo chociaż jedno spotkanie i omawia się z księdzem ceremonię jak i hipotetyczne sytuacje jakie mogą się wydarzyć. My się umówiliśmy,że można na chwile wyjść do zakrystii i załatwić sprawę- na pewno ksiądz ma już doświadczenie w tym temacie .
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21010144]CO ROBIĆ, GDY W TRAKCIE CHRZTU (MSZY) DZIECKO TRZEBA PRZEWINĄĆ?
![]() Wbrew pozorom pytanie nie od czapy, gdyż córka po zesikaniu się natychmiast domaga się przewinięcia [/QUOTE]Albo idziesz sobie do zakrystii i przewijasz, albo na ławce przed ołtarzem lub w wózku U nas kilka razy tak było. Dobrze mieć wózek koło siebie, to włożysz małą do wózka i nikt nawet nie będzie wiedział co tam robisz![]() U nas na mszy to karmią butlą, herbatką a jak mama karmi piersią to sobie idzie do przedsionka i tam po cichu w spokoju karmi. |
|
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21010144]CO ROBIĆ, GDY W TRAKCIE CHRZTU (MSZY) DZIECKO TRZEBA PRZEWINĄĆ? ![]() Wbrew pozorom pytanie nie od czapy, gdyż córka po zesikaniu się natychmiast domaga się przewinięcia [/QUOTE]myslę, że nie bedzie z tym problemu, byłam na w życiu na 4 chrztach w różnych parafiach i w każdej była możliwośc skorzystania z zakrystii, ostatnio ksiądz nawet sam mówił, że jak dziecko płacze to można sobie tam pójść nakarmić czy coś więc i pewnie przewinąć
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny jak mam takie głupie pytanie : Jak długo trzba prać ciuszki w proszku dla dzieci typu dzidziuś itd , do roczku czy dłużej ???
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2103036 9]Dziewczyny jak mam takie głupie pytanie : Jak długo trzba prać ciuszki w proszku dla dzieci typu dzidziuś itd , do roczku czy dłużej ???[/QUOTE]
sprawa bardzo indywidualna, niektórzy w ogóle nie piorą w dziecięcych proszkach a jeszcze inni (jak ja np. ) dłużej niż rok. Zrób "ekspozycję na proszek" proponuję Ci wyprać jedną rzecz z Waszymi ciuchami i już
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2103036 9]Dziewczyny jak mam takie głupie pytanie : Jak długo trzba prać ciuszki w proszku dla dzieci typu dzidziuś itd , do roczku czy dłużej ???[/QUOTE]
Prałam do około roku , może z 10 m-cy ,potem przeszłam na nasz i jak zobaczyłam,ze nie ma reakcji alergicznej pozostałam przy nim. |
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
"Dziewczyny jak mam takie głupie pytanie : Jak długo trzba prać ciuszki w proszku dla dzieci typu dzidziuś itd , do roczku czy dłużej ???"
Paula ja nigdy nie prałam ciuszków małej w specjalnymproszku tylko w normalnym ale takim sensitiv który jest łagodniejszy (płyn do płukania też sensitiv). Jak możesz to poproś którąś z koleżanek o troszkę proszku i popróbuj. Albo poszukaj w sklepach czy nie mają próbek proszków. Powodzenia.
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie-w jakich proszkach pierzecie ubranka (oprócz "Dzidziusia")? Może polecicie jakiś płyn do prania?
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku proszek Jelp, bo Lovela mi śmierdziała i nie dopierała. Koło roczku Persil Sensitive. Wszystko było ok i teraz piorę w normalnym Persilu
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Tu w UK piorę właśnie w Persilu, ale w płynie. Ale w Polsce spróbuję tych proszków
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ja prałam w dzidziusiu i loveli, z tym że ja nasze rzeczy także prałam w tych proszkach a one za bardzo nie dopierają zwłaszcza że mały to teraz potrafi dobrudzić rzeczy i już bym chciała przejść na normalny , nic bede próbować może akurat nie będzie młodego uczulał.
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
1. kiedy wyjęłyście/planujecie wyjąć klin lub inny gadżet podwyższający spod materacyka?
![]() 2. w jakim wieku planujecie/chodziłyście po raz pierwszy z dzieckiem na basen? u mnie w szkółce niby od 3 mies życia, ale nie wiem, jak wygląda realnie przekrój wiekowy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

spoko, mają te rozciągliwe paski z boku więc nie cisną i się nie rozpinają.
Przecież nie wyrzucimy, a są ok 

p.s. Fajny wątek