Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 14:05   #2041
melody_
Raczkowanie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

noo dokładnie i dobijają mnie takie osoby, które na prawo i lewo trąbią, że jedz dziecko trzeba jeść za 2.. itp. I dołują jeszcze bardziej. Wystarczy, że sama się tym martwię... nie potrzebuję żeby mnie ktoś dobijał, bo juz próbowałam się zmusić i się to skończyło natychmiastową reakcją organizmu. Jem tyle ile mogę. Czasem ledwo co... czasem na prawdę dużo... na razie to organizm mną dyryguje a nie ja organizmem. Muszę tylko uważać jak przygotowuję posiłek bo szczególnie mięso mnie odrzuca i powoduje odruch wymiotny. Boję się lodówki- jej zapachu ^^. Śniadanka jem normalne, bo wymiotuję zaraz jak wstanę na równe nogi, czyli przed jedzeniem. potem owocki... obiadek najlepiej zupka jakaś, potem znowu jakieś przekąski i kolacja. Mam fazę na nektarynki... i zupę pikantno-kwaśną z WOOKA. Kelnerzy się już ze mnie śmieją, że tak częśto tam zaglądam ;-)

Edytowane przez melody_
Czas edycji: 2010-07-30 o 14:16
melody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:07   #2042
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

dokładnie
Ja np miałam fazę na ryby, mogłam jeść po 2 dziennie, wydaje mi się,że po prostu brakowało mi tego i organizm 'kazał' mi jeść teraz na to patrzeć nie mogę, i nie będe się zmuszać bo to zdrowe i trzeba.. jem to co chcę

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:12   #2043
brązowiutka
Zadomowienie

GG do brązowiutka

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Co sądzicie o wątróbce w ciąży bo ja właśnie na obiad mam dzisiaj wątróbkę? Czytałam trochę w internecie na ten temat i zdania są podzielone. Jedni twierdzą , że można jeść a inni że nie bo zawiera dużo witaminy A. Moja mama jadła w ciąży wątróbkę bo ma dużo żelaza i nic jej nie było Mało kto lubi wątróbkę ale ja akurat bardzo i mam straszną ochotę Uważam, że chyba nie można popadać w paranoję i jak zjem troszeczkę wątróbki to się nic nie stanie
Wątróbkę można jeść, ale nie można z nią przesadzać - wystarczy 2x w tygodniu

Wybrałam figlarną Sugar Baby!
brązowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:14   #2044
87czarna
Zakorzenienie

Angel166, ja też miałam ostatnią miesiączkę 31 maja

A ja wstałam dziś po 11.00 i czuję się w miarę przyzwoicie :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:17   #2045
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brązowiutka Pokaż wiadomość
Wątróbkę można jeść, ale nie można z nią przesadzać - wystarczy 2x w tygodniu
to tak jak z tym tuńczykiem, też nie wolno częściej niż 2 razy w tygodniu, czyli normalka w nadmiarze wszystko szkodzi

Dzisaj na obiad mam szaszłyki i kaszę, wogóle ostatnio mogłabym jeść do każdego rodzaju mięsa kaszę.

Dziewczyny,
ja przez pół godziny walczyłam na wziażu z podpisem
Stary 2010-07-30, 14:18   #2046
kellysss
Zakorzenienie

Tak własnie...
Ja tez jestem zdania ze nie ma co pchac za 2
Naprawde jest zdrowiej i lżej dla naszego organizmu
jak mniej przytyjemy... No a dzidziolek tak jak piszecie...
wyssa z nas wszystko co najlepsze

A ja robie pizze...
Juz jest w piekarniku:lo ve:

A dziewczyny na te poranne nudnosci...
Ja w pierwszej ciaży zanim sie jeszcze podniosłam
to jadłam dwa gryzy sucharków (mialam w szafce przy łózku)
No pomagało i nie wymiotowałam (no moze z 3 razy)

No i jak Was meczy bardzo to ginger (nie wiem jak to po polsku)
pomaga własnie na nudnosci...
Ja pije bo lubie herbatki gingerowe, ale widzialam ze sa tez biszkopciki i
mozna tez kupic sam korzen gingera i wkroic troszke do potraw...
On ma taki dziwny ale dobry egzotyczny smak...
Tak lekko piecze w jezyk

Stary 2010-07-30, 14:19   #2047
melody_
Raczkowanie

iizabela hehe skąd ja to znam ;-)
kellyss - ginger - imbir
próbowałam z sucharkami i wodą mineralną też.. i nic

Edytowane przez melody_
Czas edycji: 2010-07-30 o 14:21
melody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:23   #2048
Jok3r
Zadomowienie

Ja się muszę przestawić na tryb spanie o 22 wstawanie o 7, bo im dłużej śpię tym bardziej zmęczona później jestem. Podobno dziecko ma później nawyki mamy. Czyli jak nie śpię po nocach to urodzi mi się nocny marek , ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:30   #2049
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja się muszę przestawić na tryb spanie o 22 wstawanie o 7, bo im dłużej śpię tym bardziej zmęczona później jestem. Podobno dziecko ma później nawyki mamy. Czyli jak nie śpię po nocach to urodzi mi się nocny marek , ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia.

Moja koleżanka, która urodziła w czerwcu mówiła, że podczas ciąży zawsze budziła się o 3 w nocy i 5 nad ranem. Teraz jej synek zawsze budzi się o 3 i 5 więc może coś w tym jest.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:33   #2050
iizabelaa
Zakorzenienie

Własnie w TV puszczali reklamę pt. Zabdaj o naszą przyszłość, i takie teskty pytu ilu jest emoretyów a ile dzieci i że musimy zrozumieć że dzieci to nasz przyszłość.

Szczerze strasznie mnie bawi ta reklama czy oni na prawdę myślą, że jak puszczą coś takiego to od razu ludzie zaczną się na dzieci decydować

Dziecko to nie kolejny sprzęt AGD a decyzję o jego posiadnaniu podejmuje się boiorąc zupełnie inne argumenty pod rozwagę, po prostu śmiech.

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-07-30 o 14:34
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:34   #2051
Jok3r
Zadomowienie

Hehehe to laski przyzwyczajamy kluski do spania od 22 do 9 cobyśmy się za bardzo nie przemęczały
Stary 2010-07-30, 14:45   #2052
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
acha dodam ze krew wyszla mi ok ze jest w porzadku.....dziwne ze nie bylo widac dziecka bylam wtedy 5tyg.w ciazy i 4 dni..czy to mozliwe ze za wczesnie widzieli tylko ten woreczek w ktorym powinno znajdywac sie dziecko i na na dopochwowym sama nie wiem.........
U mnie w tym tygodniu tez bylo widac pecherzyk ale zarodka nie,lekarz kazal mi przyjsc po 2 tyg wtedy juz bedzie npewno widac jesli ciaza umiejscowiona bedzie prawidlowo

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam
Od wtorku wiem że będę mamą. Z wyliczeń wynika że jest to 3tydz od zapłodnienia,czyli normalnie 5 przez cały czas od owulki bolało mnie podbrzusze. Teraz od 2 dni mniej mnie boli, dziś to prawie w ogóle, tylko niedawno mnie zakuło na wysokości jajnika, czy też tak miałyście lub macie?
I mam takie pytanie, co z waszymi piersiami, ja nie mam żadnych nadwrażliwych! czy ja jestem normalna?
Ja nie ma ŻADNYCH objawow ciazy,mam nadzieje ze nie wrozy to nic zlego,piersi mnie nie bloa czasem tylko troche zakluja,moze sa bardziej pelne ale zero bolu,

boze tak sie boje ze na nic nie mam ochoty,krwawienie nie ustepuje,tylko jak duzo leze to nie jest takie obfite,brzuch raz boli raz nie,mam obawy i przeczucie przed najgorszym,ryczec i sie chce na kazdym kroku nic wiecej....nawet apetytu niemam,nic dzis nie jadlam ale to nie mdlosci wogole ich nie mam zreszta cala czuje sie taka pusta......
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:48   #2053
melody_
Raczkowanie

Jok3r hahahah!! jestem za;-)
Stary 2010-07-30, 14:52   #2054
patrycja_22
Rozeznanie

Moniczka nie stresuj się bo to na pewno dzidziusiowi nie pomoże. Bierzesz leki i wypoczywasz czyli stosujesz się do zaleceń lekarza więc na pewno wszystko jest dobrze

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:58   #2055
iizabelaa
Zakorzenienie

a ja sobie własnie cuszki na allegro ogladałam i w Next
Dlaczego u nas nie ma tego sklepu??

tak jest jak ma się za dużo wolnego czasu jeszcze tydzień urlopu przede mną

Czas edycji: 2010-07-30 o 15:06
Stary 2010-07-30, 15:22   #2056
Jok3r
Zadomowienie

Ciuszki dla siebie będę kupować od tej babeczki co Wam kiedyś linka podałam, ale to dopiero we wrześniu może w październiku. Zobaczę jak intensywnie będzie mi się brzuch rozrastał. Natomiast dla kluski po prenatalnych, bo są super wyprzedaże letnich ciuszków, a pod koniec sierpnia już pojawiają się jesienno-zimowe.
Stary 2010-07-30, 15:42   #2057
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Dzien doberek...

My dzisiaj zaczynamy 6 tydzien
A mój Alanek konczy 1,5 roczku........
Jeju ale ten czas leci
Przeciez dopiero co byłam w ciaży z tym łobuzem
co tutaj mi koło nogoi biega

No i co do znaku zodiaku to ja tez BARANEK
a tz RYBKA....

bedzie dobrze....
Ja juz wczesniej pisałam ze USG nie jest wcale zdowe dla dzidzioli...
To sa w koncu fale które przenikaja do dzidziolka wiec czesto na pewno nie mozna...
Wiem ze to cięzko i chce sie czesto widziec dzidziolka ale dziewczyny naprawde nie ma sensu.... Ja własnie czekam tak jeszcze z 3-4 tyg. (oczywiscie jak nie bedzie wczesniej zadnych niemiłych niespodzianek) i wtedy zrobie USG ......
Naprwde jesli ciąza przebiega prawidłowo i jajeczko jest dobrze zagniezdrzone to wszystko jest ok.....

No to super:j upi:

Na zaparcie polecam sliweczki...
Ja zawsze jem na wieczór suszone sliweczki...
Z rana pije szklanke zimnej (najlepiej z lodem) wody ...
A jak jeszcze mnie nie pogoni to ciepła herbatka a najlepiej kawka i
wtedy do kibelke w te pedy....
mi kawka zawsze pomagała ale wszyscy mi mówią ,że w ciąży nie można ale chyba taka słaba rozpuszcz z mleczkiem nie zaszkodzi?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:45   #2058
Jok3r
Zadomowienie

Nie zaszkodzi. Pytałam gine i powiedział, że taką słabiutka można spokojnie pić. Co prawda moja kawę trudno nazwać kawą, bo na płaska łyżeczkę rozpuszczalnej połowa kubka to mleko, ale ja taka lubię, więc moja "kawa" na bank klusce nie zaszkodzi
Stary 2010-07-30, 15:48   #2059
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ciuszki dla siebie będę kupować od tej babeczki co Wam kiedyś linka podałam, ale to dopiero we wrześniu może w październiku. Zobaczę jak intensywnie będzie mi się brzuch rozrastał. Natomiast dla kluski po prenatalnych, bo są super wyprzedaże letnich ciuszków, a pod koniec sierpnia już pojawiają się jesienno-zimowe.

ja dla maleństwa oglądałam, i jedna sukieneczka i wpadła w oko

a z ciuchami dla siebie to wole nie myśleć chyba w słoniowym rozmiarze będę kupować

moja siostra, jest teraz w 7 miesiącu, narazie kupiła sobie tylko 1 parę dżinsów, 1 bluzkę oraz 2 krótkie sukienki,
ale ona wygląda w ciązy bosko

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
mi kawka zawsze pomagała ale wszyscy mi mówią ,że w ciąży nie można ale chyba taka słaba rozpuszcz z mleczkiem nie zaszkodzi?
mój gin nie widzi nic złego w kawie,
a rozpuszczalną nie uważa za kawę

ja to wogóle Ricore piję więc to już mało z kawą ma wspólnego

a ja z nim cięzko będę mieć bo jest wg mnie przewrażliwiony, sport nie, seks nie

Czas edycji: 2010-07-30 o 15:50
Stary 2010-07-30, 15:53   #2060
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Co sądzicie o wątróbce w ciąży bo ja właśnie na obiad mam dzisiaj wątróbkę? Czytałam trochę w internecie na ten temat i zdania są podzielone. Jedni twierdzą , że można jeść a inni że nie bo zawiera dużo witaminy A. Moja mama jadła w ciąży wątróbkę bo ma dużo żelaza i nic jej nie było Mało kto lubi wątróbkę ale ja akurat bardzo i mam straszną ochotę Uważam, że chyba nie można popadać w paranoję i jak zjem troszeczkę wątróbki to się nic nie stanie
nie mam pojęcia sama nie przepadam za wątróbką .Słyszałam tylko,że surowego miesa nie mozna w ciazy np. tatara i owoców morza

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Angel166, ja też miałam ostatnią miesiączkę 31 maja

A ja wstałam dziś po 11.00 i czuję się w miarę przyzwoicie :P
tylko terminy mamy różne ale mi się wydaje ,że ten mój 6 marzec to będzie trochę później jak przyjdzie dzidzi wychodzić na świat

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Nie zaszkodzi. Pytałam gine i powiedział, że taką słabiutka można spokojnie pić. Co prawda moja kawę trudno nazwać kawą, bo na płaska łyżeczkę rozpuszczalnej połowa kubka to mleko, ale ja taka lubię, więc moja "kawa" na bank klusce nie zaszkodzi
a to dobrze,bo ja też taką piłam codziennie rano do śniadanka

Jagódka
Stary 2010-07-30, 15:57   #2061
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a ja z nim cięzko będę mieć bo jest wg mnie przewrażliwiony, sport nie, seks nie
Mój tez kazał mi męża "odstawić", lub wysłać do sąsiadki do końca ciąży

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
nie mam pojęcia sama nie przepadam za wątróbką .Słyszałam tylko,że surowego miesa nie mozna w ciazy np. tatara i owoców morza
Super, a ja się krewetkami zajadam
Stary 2010-07-30, 16:04   #2062
angel166
Zakorzenienie

ja dzisiaj na obiad miałam potrawkę z piersi kurczaczka z warzywami i ryżem w sosie meksykańskim ale coś mięsko powyciągałam ,bo w połowie jedzenia mi się odwidziało miałam dzisiaj te ochotę upiec ciacho ale nie chciało mi się robić nic skomplikowanego więc kupiłam wuzetkę podajże z delecty (nie ma to jak iść na łatwizne ) nałożyłam sobie dwa kawałki ,a zjadłam tylko jeden chyba było za słodkie,bo mnie mdli reszte wciskam psu,bo dawno takich luksusów nie miał ,a tak nie miłosiernie się na mnie patrzy

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
j

mój tak był nastawiony na początku ,teraz już jest coraz lepiej,chociaż w czasie zbliżeń po 20razy pyta czy dzidzi nic nie bedzie no i na zakupach przesadza,bo pozwala mi nieść jedynie papier toal albo chleb tydzień temu to nawet stwierdził,że mam nie nosić jeansów,żeby dzidzi nie ugniatać ,tylko dresy. No i kupiłam ,bo faktycznie brzusio mi trochę "spęczniał" na dole, ale dzisiaj śmiało wbiłam się w moje biodrówki i miałam jeszcze luzu tylko bluzka już dłuższa no i bluza oczywiście,bo pogoda straszna

niby jutro i w niedziele ma być cieplej,oby było ,bo chce gdzieś pojechać wreszcie,a nie ciągle pada i pada

Jagódka
Stary 2010-07-30, 16:09   #2063
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tez kazał mi męża "odstawić", lub wysłać do sąsiadki do końca ciąży

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Super, a ja się krewetkami zajadam
z tego co dobrze zrozumiałam to ten szlaban na męża to narazie tylko do następnej wizyty,
a potem jeśli z ciązą będzie ok to ...

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

mój tak był nastawiony na początku ,teraz już jest coraz lepiej,chociaż w czasie zbliżeń po 20razy pyta czy dzidzi nic nie bedzie no i na zakupach przesadza,bo pozwala mi nieść jedynie papier toal albo chleb tydzień temu to nawet stwierdził,że mam nie nosić jeansów,żeby dzidzi nie ugniatać ,tylko dresy. No i kupiłam ,bo faktycznie brzusio mi trochę "spęczniał" na dole, ale dzisiaj śmiało wbiłam się w moje biodrówki i miałam jeszcze luzu tylko bluzka już dłuższa no i bluza oczywiście,bo pogoda straszna

niby jutro i w niedziele ma być cieplej,oby było ,bo chce gdzieś pojechać wreszcie,a nie ciągle pada i pada

ja pisałam o moim gin

a jesli chodzi o tż to mam to samo co ty
tylko do ubioru jeszcze mi sie nie wtrąca
Stary 2010-07-30, 16:09   #2064
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
z tego co dobrze zrozumiałam to ten szlaban na męża to narazie tylko do następnej wizyty,
a potem jeśli z ciązą będzie ok to ...
No mi tłumaczył, że w czasie turlania dzidzia sie kołysze i, ze to nie za dobrze. I może pod koniec ciąży.
Stary 2010-07-30, 16:17   #2065
trzyrazyi
Zadomowienie

CZESC DZIEWCZYNY , bylam dzis na tym usg i widzialam naszego bobaska....hihihhi i jak serduszko bilo cos pieknego a taki malutki jeszcze jest......te bole w prawej stronie to normalne nie znalezli zadnej przyczyny wszystkie badania ok.....teraz moge spokojnie na urlop jechac buziolki mamuski do uslyszenia
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 16:39   #2066
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
ja pisałam o moim gin

a jesli chodzi o tż to mam to samo co ty
tylko do ubioru jeszcze mi sie nie wtrąca
a to nie zrozumiałam Ci tż to chyba w większości tak mają hehe

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
CZESC DZIEWCZYNY , bylam dzis na tym usg i widzialam naszego bobaska....hihihhi i jak serduszko bilo cos pieknego a taki malutki jeszcze jest......te bole w prawej stronie to normalne nie znalezli zadnej przyczyny wszystkie badania ok.....teraz moge spokojnie na urlop jechac buziolki mamuski do uslyszenia
no to super udanego wypoczyku

Jagódka
Stary 2010-07-30, 16:52   #2067
Montii
Zakorzenienie

jezus ale się obżarłam mam siebie dość ,normalnie świnia !

[LEFT]
Stary 2010-07-30, 17:09   #2068
Mantequilla
Raczkowanie

Cytat:
ja dzisiaj na obiad miałam potrawkę z piersi kurczaczka z warzywami i ryżem w sosie meksykańskim ale coś mięsko powyciągałam ,bo w połowie jedzenia mi się odwidziało miałam dzisiaj te ochotę upiec ciacho ale nie chciało mi się robić nic skomplikowanego więc kupiłam wuzetkę podajże z delecty (nie ma to jak iść na łatwizne ) nałożyłam sobie dwa kawałki ,a zjadłam tylko jeden chyba było za słodkie,bo mnie mdli reszte wciskam psu,bo dawno takich luksusów nie miał ,a tak nie miłosiernie się na mnie patrzy [COLOR="Silver"]
Sorki, że się wtrącam, ale dla psów i kotów czekolada i kakao to trucizna, wiec lepiej nie dawać mu wuzetki, naprawdę.
Mantequilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 17:16   #2069
iizabelaa
Zakorzenienie

http://www.next.co.uk/shopping/girls...ewborn%20Girls

nudzę się ....
Stary 2010-07-30, 17:18   #2070
Montii
Zakorzenienie

o, ale ładne !

Ja bym chciała stroić mojego syneczka łaaaaa
w jakieś fajne bluzy, koszule będzie miał dość matki hah

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości