|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-07-30 o 19:47 |
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
fem - ulalala, ale będzie się Maleńka stroić
![]() Ja też mam tego sporo, ale martwię się, bo nie mam nic malutkiego na 56 a jak dzidzia będzie miała ok.50 cm dl. to się utopi w tych ciuszkach na 0-3 m-ce (rozm.62) Nika - mnie prawie zawsze wizyta w naszej służbie zdrowia wyprowadzi z równowagi, jak nie lekarz czy pielęgniarka to ludzie w poczekalni... Mój pępuszek wystaje, a czasami się chowa
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kasienka może jeszcze jakis pejczyk by Ci sie przydał ![]() p.s. super zdjecia! ![]() Fem... bardzo ladne ubranka, wszytsko nówka-sztuka?
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... a ubranka częściowo nówki i częściowo z lumpiku... ale niektóre to z metką ze szmateksu
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to nie będzie przewrotne i zacznę się rozpakowywać z październikówkami ja na razie stawiam na Nikusię Fem super zdjątka, ciekawe czy maleństwo czuprynkę odziedziczy a wyprawka super Kasienka foty cudne, a to z avatarka |
|
|
|
|
#967 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo ładna sukienka![]() Cytat:
Cytat:
śliczne rzeczy
|
||||||||
|
|
|
#968 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę przyznać że już dwa razy chlipałam z tego powodu głupia baba zamiast się cieszyć z wolnego to ryczę, że "będę jak zamknięta w klatce" z daleka od ludzi![]() Cytat:
albo idę na sprawdzian i okazuje się, że przez cały semestr nie chodziłam na zajęcia i nic nie umiem nie znoszę tych snów. Fajnie wyglądacie Zawsze podziwiam ten Twój wieeeeelkiiii brzuchalek. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() szarlotka
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
fem no kolekcyjka zacna, no i ciuszki przecudne
![]() nikuś oj nie martw się najważniejsze,że ta okropna wizyta już za tobą. A przy okazji, rzuć przepis ma te szarlotkę co ![]() Zauważyłam,że nam się gdzieś czarnaelizabeth zawieruszyła
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa - nie becz, a się ciesz
Ja jestem na zwolnieniu od połowy maja i nudy zdarzyły mi się jakieś 3 razy a tak to kompletuję rzeczy dla maluszka (patrzę w sklepach i na all), czytam gazetki i książki (przeczytałam o pierwszych 4 m-cach w Pierwszy rok życia dziecka, a dziś skończyłam Język Niemowląt, teraz zabieram się za Zaklinaczkę dzieci tej samej autorki lub Co nieco o rozwoju dziecka, o ile koleżanka przywiozła mi tę książkę). Także jest co robić ![]() Zamówiłam naklejki do pokoiku dziecięcego: 4 szt większe - http://allegro.pl/item1159150033_nak...czne_60cm.html 2 szt mniejsze - http://allegro.pl/item1167353248_nak...e_sliczne.html Mebelki pomalutku "zaczynają się robić" (projekt jest kompletny), jeszcze muszę zamówić rolety
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
fem - cóż za wyprawka, w porównaniu z Tobą jest 100 lat za Murzynami
ostatnio jedynie kupiłam też właśnie proszek Lovela do kolorów i białego w Biedronce kasienka1701 - u nas też łóżeczko składał mąż, a ja w tym czasie kręciłam się koło niego jak bąk i podawałam mu śrubki 1985ewa - dziękuję za miłe słowa |
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki,
Nie mam jakoś weny pisać, ale czytam na bieżąco. Wszystkie brzuszki cudne, a mamuśki - piękne Przybita ostatnio jestem i nie mam na nic ochoty A wahania nastroju straszne... Jeszcze dziś mąż złożył wypowiedzenie z pracy Słusznie zrobił (i pytał mnie o zdanie i w sumie to do mnie należała decyzja), bo męczył się już w pracy od dłuższego czasu i psychicznie kiepsko to znosił. A dziś mu jeszcze kierownik powiedział, że nie da mu zarobić - tak mu zorganizuje czas, że nie będzie miał kiedy sprzedawać (a połowa pensji to premia za sprzedaż ) i że wie, że mąż nie lubi jeździć w delegacje, więc go będzie na każdą wysyłał Plus jeszcze pare nieprzyjemnych rzeczy. No i zostajemy bez kaski kompletnie. Ja nie wiem jak to teraz będzie ![]() Cieszę się bardzo, bo ciężko mi było patrzeć jak się męczył, ale boję się czy uda mu się coś znaleźć przed porodem... Eh... życie... |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan - trzymaj się. Będzie dobrze, musi być!
Kalex - kilka kliknięć na all i wyprawkę będziesz miała w domku w ciągu kilku dni
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
Szczęśliwa pracoholiczko jedna
będzie dobrze, zwolnienie nie jest takie złe, poza tym powoli czas się przygotować...A co do materaca - muszę sobie obejrzeć ten, który kupiłam przy okazji zakupu łóżeczka (gryka+kokos), jeżeli będę miała jakiekolwiek wątpliwości, poczuję nawet najmniejszą pleśń (a to zawsze wyczuwam jako alergik i bardzo wrażliwy nos) to kupię inny, tym razem w tym sklepie, gdzie zamawiam swoje łóżko z materacem. Babka gadała sensownie, mało tego od czasu do czasu robię tam zakupy i wiem, że nie naciągają i nie sprzedają "za wszelką cenę". Właśnie zdałam sobie sprawę, że to półtora miesiąca w porywach do dwóch...i jedziemy z koksem. Zaczynam się lekko bać... Muszę zakończyć kupowanie wszystkiego dla bejbicy i siebie Przyspieszyć zakupy.Poza tym dzisiaj mi dziwnie. Na innym forum wrześniówek jedna z dziewczyn urodziła 19 lipca dziewczynkę, teoretycznie dziecko mie było mega małe 2020, 45 cm, ale wczoraj przegrało walkę Smutne... Ot życie.
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan - trzymam kciuki za męża, żeby udało mu się coś znaleźć. Naprawdę dobrze zrobił, że zrezygnował, nie ma co się męczyć w pracy na siłę, jeszcze z takim chamskim kierownikiem - nienawidzę takich ludzi
niektórym to szajba do głowy odbija. Ale nie martw się - znam osoby, które też były w takiej sytuacji i prędzej czy później karta się odwracała i taki kierownik/dyrektor zostawał nagle sam na lodzie. Także mocne kciuki za pracę dla męża ![]() ![]()
|
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
fem sliczna kolekcja
ja musze pokupić praktycznie wszystko poza ciuszkami i wózkiem tylko ciągle tz-owi coś wypada a sama nie chcę zresztą trochę sie boje szalec sama po sklepach bo brzuch mi twardnieje po przejściu 300 m a dopiero zaczynam 33tc szczęśliwa mnie gin wysłała na zwolnienie w 8tc i to tak że musiałam przymusowo leżeć . Nie powiem zeby było łatwo zwłaszcza że praca bardzo dużo dla mnie znaczyła i wogóle nie umiałam sie zatrzymać - studia doktoranckie itd . Tez swoje przepłakałam choć wiedziałam że to dla dobra mojego dzidziusia. Napewno nie po tygodniu ale się przyzwyczaisz i zorganizujesz sobie nowy tryb dnia |
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak ja się dorwę do all to mało kto może mnie odciągnąć ![]() szczęśliwa - ja jestem na zwolnieniu od 8 tyg ciąży - musiałam leżeć,a poza tym miałam takie wymioty, że w pracy w życiu bym nie wytrzymała (poza tym non stop spałam) - samo schudnięcie przez 1,5 miesiąca 7 kg o czymś świadczy w sumie do tej pory jeszcze "nie wyszłam na zero", bo po tym jak schudłam 7kg, to jak w 17-18 tyg zaczęłam się lepiej czuć, to obecnie (29 tydz) przytyłam tylko 5kg, także 2kg mam jeszcze " w zapasie"i dopiero wrócę do mojej wagi sprzed ciąży
Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-07-30 o 21:16 |
|
|
|
|
#978 | |
|
BAN stały
|
Dzieki Kochane
![]() Szarlotkę wyciągam właśnie, oto przepis: http://whiteplate.blogspot.com/2008/...ka-sypana.html tylko ja robię z podwójnej porcji (na blachę, a nie na tortownicę) i dodaję łyżeczkę czubata proszku do pieczenia ![]() Jest pyszna na gorąco z lodami waniliowymi i na zimno (nawet z lodówy) ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Kochana nam zostało mniej niż 3 tygodnie... i zdałam sobie z tego sprawę, jak zobaczyłam na ulicy dziewczynę z wózkiem ( a do tej pory spotykałyśmy się u mojego gina)...
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż też nadal bez pracy (miał ostatnio 'super' ofertę, ale z niej zrezygnował, gdy się okazało, że wcale ona taka super nie jest i wiąże się z pracą po 14-16h, przez całe 7 dni w tygodniu), a ja mogę dostać wypowiedzenie z powodu.. likwidacji firmy... Ale narazie się nie załamujemy, bo trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
|
|
|
#980 |
|
Rozeznanie
|
nikuś dzięki za namiary na przepis, na pewno w krótce wypróbuję
![]() astorianko takie wiadomości zawsze dołują,ale wiesz nie wiemy czy mała nie miała jakiś wad itp..... ja póki co myślę pozytywnie i wierzę,ze te 6 tygodni conajmniej dociągnę
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
hej
remont zakończony w końcu i będę częściej znów z wami ![]() nie doczytam jak zwykle ale teraz już będę na bieżąco z wami ![]() pozdrawiam,bo nie wiem co na razie pisać
|
#982 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję ślicznie dzienx no i czego ryczysz brzuchatko, że wolne będziesz miała i poodpoczywasz trochę... potraktuj to jako dłuższy urlop, to może lepiej będziesz sie czuła ...dziękuję Cytat:
Cytat:
jakoś musi być... dacie radę - jesteście razem i macie dzidzie, i to jest najważniejsze![]() Cytat:
smutna historia... biedactwo.... powolutku... powolutku... i się sama skompletowała... częściowo to na allegro pozamawiałam - ot co
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||||
|
|
|
#983 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
ja się kładę, bo coś nie najlepiej się teraz czuję, brzuszek mi twardniej i boli w dole jak na okres... położe się to może przejdzie...
miłej nocki "furgonetki"
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
fem- cudna wyprawka
ycnan- nie jesteś sama, ja też coś na wieczór strasznego doła załapałam przeraża i momentami przerasta mnie to wszystko eh niech ten dzień się już skończy...a Ty kaską się nie martw, już mężuś na pewno nie pozwoli, żeby Wam czgoś brakowało, trzymam kciuki żeby nowa pracka szybko się znalazła Astorianka- o mamo ![]() nie próbuję sobie nawet wyobrazić co czuje ta dziewczyna ![]() ![]() dzięki dziewczynki za wszystkie kompelemnty, komentarze
|
#986 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki nie łapcie dola, ja tez dzisiaj mialam. Jutro Was nadrobię, dzis padam (po szarlocie między innymi).
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Czyżbym była pierwsza... ![]() Mamy weekend, ale jak się jest na zwolnieniu to się go tak nie odczuwa i nie docenia Wczoraj (właściwie dziś) usnęłam po 1 a dziś obudziłam się ok.7, więc jestem niewyspana. Popijam kawę z małym co nieco Dziś mamy grila, a ja chyba o 20 już padnę Wcześniej jedziemy po wózeczek ![]() Coś ostatnio nie widać niektórych mamuś np. Weronisi czy Eveliouses.... Albo tak odpoczywają albo są takie zabiegane i odezwał się u nich syndrom wicia gniazdka Ja lubię wszystko na spokojnie zaplanować i realizować etapami, rozłożyć w czasie zakupy, urządzanie pokoju czy pranie, ale już taki ze mnie "organizatorski model". Częściej to się przydaję, ale czasem też przeszkadza
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-31 o 08:33 |
|
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
No nie wierzę, że pierwsza jestem
![]() Gdzie są wszystkie śpioszki????![]() Ycnan, Nika, Naked - dziś jest nowy dzień i mam nadzieję, że dołki zostały "zakopane" i humorek dopisuje Ycnan - trzymam kciuki, żeby mąż jak najszybciej znalazł pracę. Będzie dobrze kochana. U nas też nie było najlepiej swojego czasu, ale po mału jakoś się wyprostowało. Trzymaj się Fem - dzięki za zaproszenie i fajowa ta twoja wyprawka Szczęśliwa - ja tez na początku zwolnienia nie mogłam sobie miejsca znaleźć ale jakoś sobie czas można zorganizować. Poza tym popatrz na plusy będziesz miała więcej czasu na wizaż ![]() .Kalex - śliczna sukienka ![]() Astorianka - mi zostało 6 tygodni i ja nie wiem kiedy to zleciało ale naprawdę zaczynam się bać ![]() Gabisun - super że badanka wszystkie oki ![]() Zuziczka - ty to masz ciekawe życie nocne (czyt. sny) normalnie nie mogę .Idę się ogarnąć a później na wesele trzeba się szykować Miłego dnia dziewuszki i brzuszki
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-07-31 o 08:35 |
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas piękne słoneczko świeci ale w nocy strasznie lało. Dziewczyny co do dołków to mnie też coraz łapią, to chyba już taki urok ciąży, bo właściwie jak się zastanowić to wielkich powodów do tych dołków nie mam Ale pamiętajmy że po nocy wschodzi słońce ![]() Fem rewelacyjna wyprawka, ja nawet połowy tego jeszcze nie mam :/ ycnan rozumiem Twój niepokój, rezygnacja z pracy szczególnie w takim momencie musi się wiązać z dużym stresem. Trzymam kciuki żeby mąż znalazł szybko dużo lepszą pracę. kalex zazdroszczę wesela, my najbliższe mamy 25 września a ja mam dokładnie na ten dzień termin więc raczej nie pójdziemy, zresztą nawet nie wiem w co miałabym się ubrać, chyba musiałabym pożyczyć jakąś kieckę od mamy a z niej duuża kobietka jest. My już za tydzień zaczynamy przeprowadzkę babci do rodziców i w końcu będzie można urządzić pokoik. Na razie nawet jak przychodzą jakieś rzeczy dla maluszka to nie bardzo mam je gdzie trzymać. Trzeba zacząć to wszystko jakoś organizować bo mam obawy że niunia mogłaby wyskoczyć przed czasem.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
No tak to jest w życiu, że czasami zdarzają się dołki psychiczne, a w ciąży przez hormony mogą być one większymi dołami
Chociaż czytałam, że w naszym stanie mamy w organizmie dużo więcej endorfin (hormon szczęścia), a po porodzie poziom ten gwałtownie spada i stad tzw. depresje poporodowe i uczucie nieradzenia sobie ze wszystkim oraz bardzo krytycznej oceny własnego ciała.Ja mam co jakiś czas sny dot. ciąży, dzieci itd. i dziś mi się śniło, że pojechałam kupić pieluchy i kupiłam dwupak i po powrocie do domku okazało się, że wzięłam nie te pampersiaki, które chciałam a swoja drogą to muszę w końcu skoczyc do carrefoura po promocyjną pakę Pempersów "2".Zastanawiam sie czy nie zamowić tych literek tworzących imię maluszka. wzięłabym jednokolorowe - zielone http://allegro.pl/item1154097250_zak...erki_imie.html
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

i kurtka różowa

Pytałam się o zwykłe body na długi rękawek a bardzo młoda sprzedawczyni pokazała mi 5 sztuk i stwierdziła, że się pośpieszyłam, bo to nie sezon na ubranka na długi rękaw. Przecież nie będę czekała do porodu, żeby iść na zakupy i kupić maluszkowi coś cieplejszego 

a tak to kompletuję rzeczy dla maluszka (patrzę w sklepach i na all), czytam gazetki i książki (przeczytałam o pierwszych 4 m-cach w Pierwszy rok życia dziecka, a dziś skończyłam Język Niemowląt, teraz zabieram się za Zaklinaczkę dzieci tej samej autorki lub Co nieco o rozwoju dziecka, o ile koleżanka przywiozła mi tę książkę). Także jest co robić 

A wahania nastroju straszne...
Słusznie zrobił (i pytał mnie o zdanie i w sumie to do mnie należała decyzja), bo męczył się już w pracy od dłuższego czasu i psychicznie kiepsko to znosił. A dziś mu jeszcze kierownik powiedział, że nie da mu zarobić - tak mu zorganizuje czas, że nie będzie miał kiedy sprzedawać (a połowa pensji to premia za sprzedaż
niektórym to szajba do głowy odbija. Ale nie martw się - znam osoby, które też były w takiej sytuacji i prędzej czy później karta się odwracała i taki kierownik/dyrektor zostawał nagle sam na lodzie. 
eh niech ten dzień się już skończy...