Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 19:41   #961
fem
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny.
fem
no, ale wyprawka. piękna ta sukienka czerwona w kwiatki i kurtka różowa
dziękuję Asiu... ja nie moge sie napatrzeć na te ciuszki... w rzeczywistości moja nieco intensywniejsze kolory, ale robiłam zdięcia telefonem, więc wyszło jak wyszło...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-07-30 o 19:47
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:44   #962
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

fem - ulalala, ale będzie się Maleńka stroić
Ja też mam tego sporo, ale martwię się, bo nie mam nic malutkiego na 56 a jak dzidzia będzie miała ok.50 cm dl. to się utopi w tych ciuszkach na 0-3 m-ce (rozm.62)

Nika - mnie prawie zawsze wizyta w naszej służbie zdrowia wyprowadzi z równowagi, jak nie lekarz czy pielęgniarka to ludzie w poczekalni...

Mój pępuszek wystaje, a czasami się chowa i jest normalny. Ja lubię ten wystający "pypeć"
Stary 2010-07-30, 19:46   #963
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Wreszcie udało m się nadrobić wszystkie posty
Mam pytanko do mamuś, które rodzą we wrześniu. Czy kupujecie cieplejsze ubranka w rozmiarze 56??? Np. spodenki, sweterki. mam mały mętlik w głowie Pytałam się o zwykłe body na długi rękawek a bardzo młoda sprzedawczyni pokazała mi 5 sztuk i stwierdziła, że się pośpieszyłam, bo to nie sezon na ubranka na długi rękaw. Przecież nie będę czekała do porodu, żeby iść na zakupy i kupić maluszkowi coś cieplejszego
mam welurowy pajacyk, kilka pajaców z długim rękawem, sweterek... Ale nie ma co przesadzać z ilością.... Większość body mam z krótkim rękawkiem.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:48   #964
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Przyjechało łóżeczko dla Małej Zaraz będziemy składać..tzn Tż będzie składał,a ja będę nad nim stać jak kat nad grzeszną duszą

kasienka może jeszcze jakis pejczyk by Ci sie przydał

p.s. super zdjecia!

Fem... szalejesz dziewczyno bardzo ladne ubranka, wszytsko nówka-sztuka?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-30, 19:57   #965
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mszu
Fem... szalejesz dziewczyno bardzo ladne ubranka, wszytsko nówka-sztuka?
oj tam od razu szlejesz... a ubranka częściowo nówki i częściowo z lumpiku... ale niektóre to z metką ze szmateksu

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-30, 20:13   #966
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Co do snow to mi sie dzisiaj snilo,ze urodzilas jako pierwszaale moje sny nie sa jakies prorocze wiec luzik
o nie mam nadzieję, że to nie będzie przewrotne i zacznę się rozpakowywać z październikówkami ja na razie stawiam na Nikusię

Fem super zdjątka, ciekawe czy maleństwo czuprynkę odziedziczy a wyprawka super

Kasienka foty cudne, a to z avatarka

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 20:15   #967
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wlasnie malo nie spadalm z lozka z wrazenie - zadzwonila do mnie pani dyr! z informacja ze idzie na urlop ze jak dam rade mam sie pojawic dzis w w przedszkolu bo przygotowala dla mnie teczke z niezbednymi dokumentami - do macierzynskiego do ubezpieczenia wnioski nr tel zebym juz sie nie muslala tym klopotac! wowwwwwww a na koniec powiedziala ze zyczy mi lekkiego i szczesliwego porodu i trzyma za nas kciuki i zaraz po wszystkim mam zadzwonic i powiedziec jak sie czuje i wogole....... WOWWWWW ciekawe czy jej nastawienie zmienilo sie od tak sobie czy przez to ze jej cora jest w ciazy.. nie mniej jednak milo mnie zaskoczyla BARDZOO
to super
Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanko, ktory wozek byscie wybrały, bo mam dwa typy i nie moge sie zdecydowac!
Mi bardziej podoba się ten pierwszy
Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak Wy śpicie? tzn w jakiej pozycji? bo jak ja leżę na boku to mam wrażenie, że gdzieś ją gniotę bo wtedy strasznie się wierci i kopie.
Ja śpię na prawym albo lewym boku a jak wstaję rano to mam tak kości biodrowe odgniecione że jeszcze parę godzin mnie bolą
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
No i jestem paciorkowca nie mam i Hiv też nie czyli komplet badań już jest
super
Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A my się dzisiaj jakoś średnio czujemy, mała od wczorajszego popołudnia znów ma okres wzmożonej aktywności czego efektem jest uczucie poobijanej macicy i większe ciągnięcie brzuszka Mam nadzieje,ze za jakiś czas się uspokoi. Wy też tak macie,że przez kilka dni maleństwa są umiarkowanie ruchliwe,a potem mają fazę wzmożonego adhd??? Od tego to mnie już jelita bolą jakbym mega zatwardzenie miała Na szczęście to wczorajsze pobolewanie jajnika minęło. Dzisiaj niestety muszę zrobić dzień megalenia, może mi brzusio przejdzie, musi bo moja ginka na wakacjach przez najbliższe 12 dni. No to się pozaliłam.
Acha, ja też bym chciała wiedzieć kto opiekuje się październikówkami, chociaż ja to raczej już napewno wrześniówką będę, no bo już powoli zaczniemy się rozpakowywać i nigdy nic nie wiadomo
Leż i wypoczywaj
Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
jutro idziemy na ślub i wesele (oczywiście za długo to nie posiedzimy, bo ja padam na ryjek już po 23), ale się cieszę, bo strzelę sobie ładną fryzurkę, make-up no i pokażę się w specjalnie kupionej sukience z happy mum: http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki
Udanej zabawy na weselu Bardzo ładna sukienka
Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
moje świeżutkie dzisiejsze zdięcie...
jutro z Lidką kończymy 31 tc...

Cytat:
A pisałyście o czkawce u dzieci, jak to się objawia, jak taki miarowe, delikatne (no w miarę delikatne) podskakiwaniw brzycha w jednym miejscu?

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
a to ja z Filusiem na 1.planie

Cytat:
WSTAWIAM WYPRAWKĘ MOJEJ NIUNI...
trochę mnie dzisiaj naszło na robienie zdięć... hehe...
spora śliczne rzeczy

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 20:15   #968
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

nudzi mi sie jak cholera... nie wiem, ale jeszcze nie przestawilam sie na takie nicnierobienie. W pracy zawsze mialam milion rzeczy do zrobienia i czasem kilka w tym samym czasie... a teraz... ale moze to jeszcze zbyt malo czasu minelo. Szczesliwa i Ninaad, tez pewnie bedą mialy ten sam problem...
Nio ja się zacznę przestawiać już od poniedziałku, bo dzisiaj byłam ostatni raz w pracy.
Muszę przyznać że już dwa razy chlipałam z tego powodu głupia baba zamiast się cieszyć z wolnego to ryczę, że "będę jak zamknięta w klatce" z daleka od ludzi samej z siebie chce mi się śmiać. To chyba hormony.

Cytat:
i rózne dziwne historie ostatnio np. że siedziałam w ławce w podstawówce na matmie i nie miałam zadania domowego ( a nauczycielka niezła zołza) i jak się obudziłam to byłam taka szczęśliwa, że ja już duża jestem
Ja systematycznie mam sny, że jestem znowy w szkole (liceum) i zawsze jestem nieprzygotowana do lekcji albo idę na sprawdzian i okazuje się, że przez cały semestr nie chodziłam na zajęcia i nic nie umiem nie znoszę tych snów.

Cytat:
moje świeżutkie dzisiejsze zdięcie...
Fajnie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
a to ja z Filusiem na 1.planie
Zawsze podziwiam ten Twój wieeeeelkiiii brzuchalek.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Hej dziewczątka. Właśnie wracam ze sklepu z materacami, gdzie zamawiałam swoje łóżko i materac...
I ostatecznie jaki materac wzięłaś?

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Przecież nie będę czekała do porodu, żeby iść na zakupy i kupić maluszkowi coś cieplejszego
Popatrz na allegro, jest tam sporo bodziaków na długi rękaw.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
No cóż, teraz idę piec: szarlotkę sypaną
szarlotka

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 20:17   #969
cellaris
Rozeznanie

fem no kolekcyjka zacna, no i ciuszki przecudne

nikuś oj nie martw się najważniejsze,że ta okropna wizyta już za tobą. A przy okazji, rzuć przepis ma te szarlotkę co

Zauważyłam,że nam się gdzieś czarnaelizabeth zawieruszyła
Stary 2010-07-30, 20:37   #970
Majka232
Zakorzenienie

Szczęśliwa - nie becz, a się ciesz
Ja jestem na zwolnieniu od połowy maja i nudy zdarzyły mi się jakieś 3 razy a tak to kompletuję rzeczy dla maluszka (patrzę w sklepach i na all), czytam gazetki i książki (przeczytałam o pierwszych 4 m-cach w Pierwszy rok życia dziecka, a dziś skończyłam Język Niemowląt, teraz zabieram się za Zaklinaczkę dzieci tej samej autorki lub Co nieco o rozwoju dziecka, o ile koleżanka przywiozła mi tę książkę). Także jest co robić

Zamówiłam naklejki do pokoiku dziecięcego:
4 szt większe - http://allegro.pl/item1159150033_nak...czne_60cm.html
2 szt mniejsze - http://allegro.pl/item1167353248_nak...e_sliczne.html

Mebelki pomalutku "zaczynają się robić" (projekt jest kompletny), jeszcze muszę zamówić rolety
Stary 2010-07-30, 20:54   #971
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

fem - cóż za wyprawka, w porównaniu z Tobą jest 100 lat za Murzynami ostatnio jedynie kupiłam też właśnie proszek Lovela do kolorów i białego w Biedronce ale od przyszłego tygodnia bierzemy się za kompletowanie potrzebnych rzeczy - komoda, przewijak, wanienka itp., itd.

kasienka1701 - u nas też łóżeczko składał mąż, a ja w tym czasie kręciłam się koło niego jak bąk i podawałam mu śrubki

1985ewa - dziękuję za miłe słowa
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:03   #972
ycnan
Zadomowienie

Hej babeczki,
Nie mam jakoś weny pisać, ale czytam na bieżąco.

Wszystkie brzuszki cudne, a mamuśki - piękne

Przybita ostatnio jestem i nie mam na nic ochoty A wahania nastroju straszne...
Jeszcze dziś mąż złożył wypowiedzenie z pracy Słusznie zrobił (i pytał mnie o zdanie i w sumie to do mnie należała decyzja), bo męczył się już w pracy od dłuższego czasu i psychicznie kiepsko to znosił. A dziś mu jeszcze kierownik powiedział, że nie da mu zarobić - tak mu zorganizuje czas, że nie będzie miał kiedy sprzedawać (a połowa pensji to premia za sprzedaż ) i że wie, że mąż nie lubi jeździć w delegacje, więc go będzie na każdą wysyłał Plus jeszcze pare nieprzyjemnych rzeczy.
No i zostajemy bez kaski kompletnie. Ja nie wiem jak to teraz będzie
Cieszę się bardzo, bo ciężko mi było patrzeć jak się męczył, ale boję się czy uda mu się coś znaleźć przed porodem...
Eh... życie...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:08   #973
Majka232
Zakorzenienie

ycnan - trzymaj się. Będzie dobrze, musi być!

Kalex - kilka kliknięć na all i wyprawkę będziesz miała w domku w ciągu kilku dni
Stary 2010-07-30, 21:10   #974
Astorianka
Raczkowanie

Szczęśliwa pracoholiczko jedna będzie dobrze, zwolnienie nie jest takie złe, poza tym powoli czas się przygotować...

A co do materaca - muszę sobie obejrzeć ten, który kupiłam przy okazji zakupu łóżeczka (gryka+kokos), jeżeli będę miała jakiekolwiek wątpliwości, poczuję nawet najmniejszą pleśń (a to zawsze wyczuwam jako alergik i bardzo wrażliwy nos) to kupię inny, tym razem w tym sklepie, gdzie zamawiam swoje łóżko z materacem.
Babka gadała sensownie, mało tego od czasu do czasu robię tam zakupy i wiem, że nie naciągają i nie sprzedają "za wszelką cenę".

Właśnie zdałam sobie sprawę, że to półtora miesiąca w porywach do dwóch...i jedziemy z koksem. Zaczynam się lekko bać... Muszę zakończyć kupowanie wszystkiego dla bejbicy i siebie Przyspieszyć zakupy.

Poza tym dzisiaj mi dziwnie. Na innym forum wrześniówek jedna z dziewczyn urodziła 19 lipca dziewczynkę, teoretycznie dziecko mie było mega małe 2020, 45 cm, ale wczoraj przegrało walkę Smutne... Ot życie.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:11   #975
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ycnan - trzymam kciuki za męża, żeby udało mu się coś znaleźć. Naprawdę dobrze zrobił, że zrezygnował, nie ma co się męczyć w pracy na siłę, jeszcze z takim chamskim kierownikiem - nienawidzę takich ludzi niektórym to szajba do głowy odbija. Ale nie martw się - znam osoby, które też były w takiej sytuacji i prędzej czy później karta się odwracała i taki kierownik/dyrektor zostawał nagle sam na lodzie.
Także mocne kciuki za pracę dla męża
Stary 2010-07-30, 21:12   #976
linzey
Rozeznanie

fem sliczna kolekcja ja musze pokupić praktycznie wszystko poza ciuszkami i wózkiem tylko ciągle tz-owi coś wypada a sama nie chcę zresztą trochę sie boje szalec sama po sklepach bo brzuch mi twardnieje po przejściu 300 m a dopiero zaczynam 33tc
szczęśliwa mnie gin wysłała na zwolnienie w 8tc i to tak że musiałam przymusowo leżeć . Nie powiem zeby było łatwo zwłaszcza że praca bardzo dużo dla mnie znaczyła i wogóle nie umiałam sie zatrzymać - studia doktoranckie itd . Tez swoje przepłakałam choć wiedziałam że to dla dobra mojego dzidziusia. Napewno nie po tygodniu ale się przyzwyczaisz i zorganizujesz sobie nowy tryb dnia
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:13   #977
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Kalex - kilka kliknięć na all i wyprawkę będziesz miała w domku w ciągu kilku dni
właśnie tego boję się najbardziej - widoku mojego stanu konta po wizycie na all bo jak ja się dorwę do all to mało kto może mnie odciągnąć

szczęśliwa - ja jestem na zwolnieniu od 8 tyg ciąży - musiałam leżeć,a poza tym miałam takie wymioty, że w pracy w życiu bym nie wytrzymała (poza tym non stop spałam) - samo schudnięcie przez 1,5 miesiąca 7 kg o czymś świadczy w sumie do tej pory jeszcze "nie wyszłam na zero", bo po tym jak schudłam 7kg, to jak w 17-18 tyg zaczęłam się lepiej czuć, to obecnie (29 tydz) przytyłam tylko 5kg, także 2kg mam jeszcze " w zapasie"i dopiero wrócę do mojej wagi sprzed ciąży

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-07-30 o 21:16
Stary 2010-07-30, 21:19   #978
NIKaP-n
BAN stały

Dzieki Kochane
Szarlotkę wyciągam właśnie, oto przepis:

http://whiteplate.blogspot.com/2008/...ka-sypana.html

tylko ja robię z podwójnej porcji (na blachę, a nie na tortownicę) i dodaję łyżeczkę czubata proszku do pieczenia
Jest pyszna na gorąco z lodami waniliowymi i na zimno (nawet z lodówy)

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:

Właśnie zdałam sobie sprawę, że to półtora miesiąca w porywach do dwóch...i jedziemy z koksem. Zaczynam się lekko bać... Muszę zakończyć kupowanie wszystkiego dla bejbicy i siebie Przyspieszyć zakupy.

Kochana nam zostało mniej niż 3 tygodnie... i zdałam sobie z tego sprawę, jak zobaczyłam na ulicy dziewczynę z wózkiem ( a do tej pory spotykałyśmy się u mojego gina)...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:28   #979
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Hej babeczki,
Nie mam jakoś weny pisać, ale czytam na bieżąco.

Wszystkie brzuszki cudne, a mamuśki - piękne

Przybita ostatnio jestem i nie mam na nic ochoty A wahania nastroju straszne...
Jeszcze dziś mąż złożył wypowiedzenie z pracy Słusznie zrobił (i pytał mnie o zdanie i w sumie to do mnie należała decyzja), bo męczył się już w pracy od dłuższego czasu i psychicznie kiepsko to znosił. A dziś mu jeszcze kierownik powiedział, że nie da mu zarobić - tak mu zorganizuje czas, że nie będzie miał kiedy sprzedawać (a połowa pensji to premia za sprzedaż ) i że wie, że mąż nie lubi jeździć w delegacje, więc go będzie na każdą wysyłał Plus jeszcze pare nieprzyjemnych rzeczy.
No i zostajemy bez kaski kompletnie. Ja nie wiem jak to teraz będzie
Cieszę się bardzo, bo ciężko mi było patrzeć jak się męczył, ale boję się czy uda mu się coś znaleźć przed porodem...
Eh... życie...
Aniu, dacie radę.. na pewno wszystko się ułoży...

Mój mąż też nadal bez pracy (miał ostatnio 'super' ofertę, ale z niej zrezygnował, gdy się okazało, że wcale ona taka super nie jest i wiąże się z pracą po 14-16h, przez całe 7 dni w tygodniu), a ja mogę dostać wypowiedzenie z powodu.. likwidacji firmy...
Ale narazie się nie załamujemy, bo trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:41   #980
cellaris
Rozeznanie

nikuś dzięki za namiary na przepis, na pewno w krótce wypróbuję

astorianko takie wiadomości zawsze dołują,ale wiesz nie wiemy czy mała nie miała jakiś wad itp..... ja póki co myślę pozytywnie i wierzę,ze te 6 tygodni conajmniej dociągnę
Stary 2010-07-30, 22:05   #981
dra
Zakorzenienie

hej
remont zakończony w końcu i będę częściej znów z wami
nie doczytam jak zwykle ale teraz już będę na bieżąco z wami
pozdrawiam,bo nie wiem co na razie pisać
Stary 2010-07-30, 22:20   #982
fem
Raczkowanie

Cytat:
Fem super zdjątka, ciekawe czy maleństwo czuprynkę odziedziczy a wyprawka super
niom zobaczymy, czy będzie miało czuprynkę i to jeszcze z loczkami po mamusi...hehe...

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
spora śliczne rzeczy
dziękuję ślicznie... a to i tak nie wszystko... ale juz bliżej niż dalej

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Fajnie wyglądacie
dzienx
no i czego ryczysz brzuchatko, że wolne będziesz miała i poodpoczywasz trochę... potraktuj to jako dłuższy urlop, to może lepiej będziesz sie czuła...

Cytat:
fem no kolekcyjka zacna, no i ciuszki przecudne
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
fem - cóż za wyprawka, w porównaniu z Tobą jest 100 lat za Murzynami ostatnio jedynie kupiłam też właśnie proszek Lovela do kolorów i białego w Biedronce ale od przyszłego tygodnia bierzemy się za kompletowanie potrzebnych rzeczy - komoda, przewijak, wanienka itp., itd.
no my zaczynamy remoncik już od juterka... komoda i inne mebelki tez juz kupione, prócz wózka, ale ten zakup zostawiam na koniec sierpnia/początek września, bo nawet jak cosik to rodzice moi kupują i juz wiedzą jaki chcem...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Przybita ostatnio jestem i nie mam na nic ochoty A wahania nastroju straszne... Eh... życie...
trzymam kciuki jakoś musi być... dacie radę - jesteście razem i macie dzidzie, i to jest najważniejsze

Cytat:

Poza tym dzisiaj mi dziwnie. Na innym forum wrześniówek jedna z dziewczyn urodziła 19 lipca dziewczynkę, teoretycznie dziecko mie było mega małe 2020, 45 cm, ale wczoraj przegrało walkę Smutne... Ot życie.
no czas leci nieubłaganie...
smutna historia... biedactwo....

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
fem sliczna kolekcja ja musze pokupić praktycznie wszystko poza ciuszkami i wózkiem tylko ciągle tz-owi coś wypada a sama nie chcę zresztą trochę sie boje szalec sama po sklepach bo brzuch mi twardnieje po przejściu 300 m a dopiero zaczynam 33tc
powolutku... powolutku... i się sama skompletowała... częściowo to na allegro pozamawiałam - ot co

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-30, 22:22   #983
NIKaP-n
BAN stały

http://demotywatory.pl/1922234/Inspiracje
Stary 2010-07-30, 22:24   #984
fem
Raczkowanie

ja się kładę, bo coś nie najlepiej się teraz czuję, brzuszek mi twardniej i boli w dole jak na okres... położe się to może przejdzie...
miłej nocki "furgonetki"

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-30, 22:40   #985
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

fem- cudna wyprawka chyba już wszystko masz, hm??

ycnan- nie jesteś sama, ja też coś na wieczór strasznego doła załapałam przeraża i momentami przerasta mnie to wszystko eh niech ten dzień się już skończy...

a Ty kaską się nie martw, już mężuś na pewno nie pozwoli, żeby Wam czgoś brakowało, trzymam kciuki żeby nowa pracka szybko się znalazła bądź dobrej myśli

Astorianka- o mamo nie próbuję sobie nawet wyobrazić co czuje ta dziewczyna

dzięki dziewczynki za wszystkie kompelemnty, komentarze to miłe, bo ostatnio moje poczucie własnej wartości sięga chyba dna, a strach o przyszłość zaczyna nieodłącznie towarzyszyć każdego dnia, mimo że z całych sił staram się myśleć pozytywnie... idę spać, jutro będzie nowy dzień
Stary 2010-07-30, 22:51   #986
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczynki nie łapcie dola, ja tez dzisiaj mialam. Jutro Was nadrobię, dzis padam (po szarlocie między innymi).
Stary 2010-07-31, 08:31   #987
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!
Czyżbym była pierwsza...

Mamy weekend, ale jak się jest na zwolnieniu to się go tak nie odczuwa i nie docenia jak pracując od poniedziałku do piątku.

Wczoraj (właściwie dziś) usnęłam po 1 a dziś obudziłam się ok.7, więc jestem niewyspana. Popijam kawę z małym co nieco
Dziś mamy grila, a ja chyba o 20 już padnę Wcześniej jedziemy po wózeczek Jejku tak się cieszę, będę mogła uprać wszystkie materiały, złożyć i cieszyć oczy

Coś ostatnio nie widać niektórych mamuś np. Weronisi czy Eveliouses.... Albo tak odpoczywają albo są takie zabiegane i odezwał się u nich syndrom wicia gniazdka Ja lubię wszystko na spokojnie zaplanować i realizować etapami, rozłożyć w czasie zakupy, urządzanie pokoju czy pranie, ale już taki ze mnie "organizatorski model". Częściej to się przydaję, ale czasem też przeszkadza

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-31 o 08:33
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 08:33   #988
martynka81
Rozeznanie

No nie wierzę, że pierwsza jestem - no i Majka mnie uprzedziła, ale drugie miejsce tyż dobre Gdzie są wszystkie śpioszki????

Ycnan, Nika, Naked - dziś jest nowy dzień i mam nadzieję, że dołki zostały "zakopane" i humorek dopisuje

Ycnan - trzymam kciuki, żeby mąż jak najszybciej znalazł pracę. Będzie dobrze kochana. U nas też nie było najlepiej swojego czasu, ale po mału jakoś się wyprostowało. Trzymaj się

Fem - dzięki za zaproszenie i fajowa ta twoja wyprawka

Szczęśliwa - ja tez na początku zwolnienia nie mogłam sobie miejsca znaleźć ale jakoś sobie czas można zorganizować. Poza tym popatrz na plusy będziesz miała więcej czasu na wizaż .

Kalex - śliczna sukienka . Bawcie się dobrze. My też idziemy na wesele dziś

Astorianka - mi zostało 6 tygodni i ja nie wiem kiedy to zleciało ale naprawdę zaczynam się bać

Gabisun - super że badanka wszystkie oki

Zuziczka - ty to masz ciekawe życie nocne (czyt. sny) normalnie nie mogę. Przynajmniej ci się nie nudzi .

Idę się ogarnąć a później na wesele trzeba się szykować .

Miłego dnia dziewuszki i brzuszki

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-07-31 o 08:35
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:12   #989
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

U nas piękne słoneczko świeci ale w nocy strasznie lało.

Dziewczyny co do dołków to mnie też coraz łapią, to chyba już taki urok ciąży, bo właściwie jak się zastanowić to wielkich powodów do tych dołków nie mam Ale pamiętajmy że po nocy wschodzi słońce

Fem rewelacyjna wyprawka, ja nawet połowy tego jeszcze nie mam :/

ycnan rozumiem Twój niepokój, rezygnacja z pracy szczególnie w takim momencie musi się wiązać z dużym stresem. Trzymam kciuki żeby mąż znalazł szybko dużo lepszą pracę.

kalex zazdroszczę wesela, my najbliższe mamy 25 września a ja mam dokładnie na ten dzień termin więc raczej nie pójdziemy, zresztą nawet nie wiem w co miałabym się ubrać, chyba musiałabym pożyczyć jakąś kieckę od mamy a z niej duuża kobietka jest.

My już za tydzień zaczynamy przeprowadzkę babci do rodziców i w końcu będzie można urządzić pokoik. Na razie nawet jak przychodzą jakieś rzeczy dla maluszka to nie bardzo mam je gdzie trzymać. Trzeba zacząć to wszystko jakoś organizować bo mam obawy że niunia mogłaby wyskoczyć przed czasem.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:39   #990
Majka232
Zakorzenienie

No tak to jest w życiu, że czasami zdarzają się dołki psychiczne, a w ciąży przez hormony mogą być one większymi dołami Chociaż czytałam, że w naszym stanie mamy w organizmie dużo więcej endorfin (hormon szczęścia), a po porodzie poziom ten gwałtownie spada i stad tzw. depresje poporodowe i uczucie nieradzenia sobie ze wszystkim oraz bardzo krytycznej oceny własnego ciała.

Ja mam co jakiś czas sny dot. ciąży, dzieci itd. i dziś mi się śniło, że pojechałam kupić pieluchy i kupiłam dwupak i po powrocie do domku okazało się, że wzięłam nie te pampersiaki, które chciałam a swoja drogą to muszę w końcu skoczyc do carrefoura po promocyjną pakę Pempersów "2".

Zastanawiam sie czy nie zamowić tych literek tworzących imię maluszka. wzięłabym jednokolorowe - zielone
http://allegro.pl/item1154097250_zak...erki_imie.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości