Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 18:01   #4561
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a ja ide myc lazienke
bo wczoraj nie dalam rady, umylam tylko kibelek

potem maly wstanie to odkurze i cos moze jeszcze porobie
a ja już nic nie robię ... tylko jestem piękna no może pozmywam

chciałam jakoś umalować te podpuchnięte oczy i wyobraź sobie, ze nic mi się nie trzymało powiek - cienie się osypywały przy każdym pociągnięciu pędzla - pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło

zrobiłam sobie grubo maskę uspokajającą i jakimś jednym cieniem się wysmarowałam, Meteoryty i inne cuda i jakoś wyszłam do ludzi, ale nie było łatwo

mam nadzieję, ze to przejsciowe
a w samochodzie musiałam mieć otwarte okno, bo nie mogłam prowadzić, klima nie pomagała nic a nic - tak mnie piekły oczy

tyle cierpień - normalnie miss świata zostanę

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się ile czasu ukrywać łyżeczkę.

Pokaż zdjęcie

Ja mam raczej jasną. Teraz jestem troszeczkę opalona i używam odcienia bodajże 215 - musiałabym sprawdzić. Mam jeszcze na pewno odcień 213 oraz ze starej wersji 217 - może zmienili numer w nowej, bo nie widzę go - wydaje mi się podobnym do 208 lub 210, bo jest bardzo jasny, mam też chyba odcień 209. Dlatego proponowałam Ci próbki, bo z netu ciężko dobrać, w sumie używam różnych zależnie od stopnia bladości skóry On jest gęsty i bardzo kryjący, musi być dobrze dopasowany, bo inaczej się trochę odcina kolorem. Chyba, że dodatkowo będziesz przypudrowywać, ale sam IMO wystarcza.

O, widzisz, zapomniałam, że na allegro też są.
Chcesz Dermacol na całą twarz? Nie nadaje się, będzie paskudna maska.
mam rozładowany aparat (już wczoraj ledwo zipał jak robiłam kosmetyki i zapomniałam podłączyć ), ale może się uda jeszcze coś z niego wydusić

zaraz spróbuję

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 18:05   #4562
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

oto ja, tzn. moje włosy

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-30, 18:09   #4563
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
oto ja, tzn. moje włosy
Nie no, suuuuuper! Świetnie wyglądają, powaga
Stary 2010-07-30, 18:12   #4564
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja mam minerały i prawdę mówiąc nie zachwyciły mnie - potrzebne są pędzle do minerałów (te, o które pytała Angy i mam nadzieję, że będzie zadowolona, bo są mięciutkie ) i trzeba zmienić pielęgnację poranną, bo minerały trzeba nakładać na suchą twarz
ja kupiłam wszystko - kwas hialuronowy jako krem na dzień, pędzle, nakupiłam próbek, różne formuły, kolory niby wybrałam to co mi pasuje, a jak kupiłam pełnowymiarowe opakowanie to jakoś nie jestem zachwycona... ostatnio bardziej zaczęłam używać, ale raczej jako sypki puder bardziej kryjący, bo w upał nie kładłam podkładu

i mam wrażenie, ze podkreśla pory, ale moze to tylko ta formuła - mam intensive i semi mat, nie próbowałam tylko matu, glow to zbyt błyszczący był dla mnie

jaką masz karnację?

Dermacol na całą twarz się nie nadaje, tylko do połączenia czymś
Na krem nie można nakładać? Bo czytałam, ze i owszem, ale jak wsiąknie i wyschnie
Ja muszę czymś smarowac buźkę rano, bo inaczej mnie ciągnie.

Co do formuły, myślałam o intensive. Mat kojarzy mi się z wysuszaniem i nigdy nie kupowałam takich kosmetyków.

Karnację mam raczej z ciemniejszych.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

A polędwiczka wieprzowa może być? Anula kiedyś napisała, że robi kotleciki z polędwicy z indyka, a ja nawet nie wiedziałam, że może być polędwica z indyka A schab nie jest za suchy? A z cielęciny i jagnięciny co się bierze?
Może byc.
Schab suchy, ale daję tylko do zupki, wtedy tak nie czuć jak zmieszany.
Cielęciny i Jagnięciny chyba nigdy nie robiłam

Cytat:

O, widzisz, zapomniałam, że na allegro też są.
Chcesz Dermacol na całą twarz? Nie nadaje się, będzie paskudna maska.
Czyli raczej jako korektor?

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki melduję sie posłusznie bo juz dostałam łomot od Oleńki i przywołala mnie do porządku

U nas od wczoraj gorączka i chrypka, mam nadzieję że to tylko na zęby bo mycha marudzi strasznie......ciagle piszy, placze o byle co.....i gryzie paluchy straznie ida jej te szerokie zabki i pewnie maja problem sie przebić....ale bidulka sie męczy....a my z nia bo od tyg chodze jak wrak spie po 2 godz, potem do pracy i dalej noszenie i wymyslanie różnych zabaw byle nie płakała....
No i to rozumiem

Współczuję problemów z ząbkami, już niedługo

Cytat:
a ja już nic nie robię ... tylko jestem piękna no może pozmywam

chciałam jakoś umalować te podpuchnięte oczy i wyobraź sobie, ze nic mi się nie trzymało powiek - cienie się osypywały przy każdym pociągnięciu pędzla - pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło

zrobiłam sobie grubo maskę uspokajającą i jakimś jednym cieniem się wysmarowałam, Meteoryty i inne cuda i jakoś wyszłam do ludzi, ale nie było łatwo

a w samochodzie musiałam mieć otwarte okno, bo nie mogłam prowadzić, klima nie pomagała nic a nic - tak mnie piekły oczy

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

mam rozładowany aparat (już wczoraj ledwo zipał jak robiłam kosmetyki i zapomniałam podłączyć ), ale może się uda jeszcze coś z niego wydusić

zaraz spróbuję
Czekam na foty, moze się uda

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
oto ja, tzn. moje włosy

O już widzę
Super
Stary 2010-07-30, 18:15   #4565
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, suuuuuper! Świetnie wyglądają, powaga
dziękujemy (my czyli ja i Svi)

Unholy, na krem można, ale jak wsiąknie zupełnie, ale ja takiego nie mam - tzn. mam, ale musiałabym czekać dość długo między kremem a podkładem, a zwykle nie mam tyle czasu

jak masz ciemną skórę to nie pomogę, bo mam podkłady kilku firm w formule intensive między innymi, ale mam tylko jasne kolory

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-30, 18:25   #4566
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dziękujemy (my czyli ja i Svi)

Unholy, na krem można, ale jak wsiąknie zupełnie, ale ja takiego nie mam - tzn. mam, ale musiałabym czekać dość długo między kremem a podkładem, a zwykle nie mam tyle czasu

jak masz ciemną skórę to nie pomogę, bo mam podkłady kilku firm w formule intensive między innymi, ale mam tylko jasne kolory

No to tak jak napisałam
Ja czasu rano jeszcze trochę mam
Może kupię sobie kilka próbek, tylko jakie kolory wybrać. Ja zazwyczaj kupuję natural beige i golden beige w zwykłych podkładach. Weź tu człowieku przez net odcień dopasuj
A które masz kolory?
Stary 2010-07-30, 18:31   #4567
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No to tak jak napisałam
Ja czasu rano jeszcze trochę mam
Może kupię sobie kilka próbek, tylko jakie kolory wybrać. Ja zazwyczaj kupuję natural beige i golden beige w zwykłych podkładach. Weź tu człowieku przez net odcień dopasuj
A które masz kolory?
ja mam z EDM Fairly Light Neutral - teraz ok, zimą pasował mi Linen
Light Medium już trochę za ciemny
z Bare Minerals dostałam z wymianki Light, ale za ciemny dla mnie

poczytaj opisy poszczególnych kolorów i bierz próbki tego co Ci pasuje wg opisu + jeden odcień wyżej i niżej
ja jeszcze brałam w różnych tonacjach, bo jakoś nie mogłam się określić

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-30, 18:35   #4568
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja mam z EDM Fairly Light Neutral - teraz ok, zimą pasował mi Linen
Light Medium już trochę za ciemny
z Bare Minerals dostałam z wymianki Light, ale za ciemny dla mnie

poczytaj opisy poszczególnych kolorów i bierz próbki tego co Ci pasuje wg opisu + jeden odcień wyżej i niżej
ja jeszcze brałam w różnych tonacjach, bo jakoś nie mogłam się określić
Te pierwsze, to rzeczywiście jasne. Tego drugiego nie mogę znaleźć.

Dzięki, coś poszukam i moze Małża namówię. EDM próbka to tylko 2,50
Stary 2010-07-30, 18:39   #4569
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Te pierwsze, to rzeczywiście jasne. Tego drugiego nie mogę znaleźć.

Dzięki, coś poszukam i moze Małża namówię. EDM próbka to tylko 2,50
ten drugi to Bare Minerals?
tu masz kolory
http://bareescentuals.com/bareMinera...efault,pd.html

chyba powinnam mieć golden fair, ale teraz widzę, ze jest więcej kolorów i różne formuły, a jak ja go wybierałam to był mniejszy wybór

EDIT: wysmarowałam się tym Light z BM i o dziwo wyglądam znośnie - nie lubię sie przyciemniac podkładem, ale teraz jak mało używam kosmetyków to moze poużywam trochę ...
wyglądam jakbym się opalała

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-07-30 o 18:47
Stary 2010-07-30, 19:00   #4570
mariolasl
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla naszych świętujących dzisiaj Panienek

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie wczorajsze życzenia. Szczerze-nie spodziewałam się, myślałam, że składamy do roczku i styknie

Wojtusia, ale miałaś noc Wspołczuję . Życzę, aby mąż i Oliwka szybko się wykurowali

Marico, ciebie również przytulam. Biedna ty i łączę się w bólu. Też malo sypiam, Antonio na maksa marudny, a w dodatku obydwoje byliśmy chorzy. Antonio jeszcze kaszle, ale ma nadzieję, że do poniedziałku mu przejdzie. Niby miałam trzy dni wolnego, a nie odpoczęłam nic, jestem bardzo zmęczona, a przede mną pracowy weekend.

p4w włosy wyglądają ślicznie.

Miramej, ja kupuję piersi z indyka, kurczaka, polędwicę wieprzową też, cielęcinę i jagnięcinę też. Z jakich części te dwie ostatnie nie wiem, bo zazwyczaj proszę, aby mi wybrali coś ładnego u rzeźnika. Krolika nie robię. Życzę udanego gotowania , dasz radę
Stary 2010-07-30, 19:06   #4571
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla naszych świętujących dzisiaj Panienek

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie wczorajsze życzenia. Szczerze-nie spodziewałam się, myślałam, że składamy do roczku i styknie

Wojtusia, ale miałaś noc Wspołczuję . Życzę, aby mąż i Oliwka szybko się wykurowali

Marico, ciebie również przytulam. Biedna ty i łączę się w bólu. Też malo sypiam, Antonio na maksa marudny, a w dodatku obydwoje byliśmy chorzy. Antonio jeszcze kaszle, ale ma nadzieję, że do poniedziałku mu przejdzie. Niby miałam trzy dni wolnego, a nie odpoczęłam nic, jestem bardzo zmęczona, a przede mną pracowy weekend.

p4w włosy wyglądają ślicznie.

Miramej, ja kupuję piersi z indyka, kurczaka, polędwicę wieprzową też, cielęcinę i jagnięcinę też. Z jakich części te dwie ostatnie nie wiem, bo zazwyczaj proszę, aby mi wybrali coś ładnego u rzeźnika. Krolika nie robię. Życzę udanego gotowania , dasz radę
dziękuję, ale i tak dla mnie Twoje rude loki to ideał włosów

przesyłam dużo zdrówka dla Antonia i dla Ciebie dużo siły na weekend

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-30, 19:09   #4572
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jezuuuuu o czym Wy piszecie w ogole

Cytat:

o czym Ty do mnie rozmawiasz kobieto

nooo miss to napewno
Cytat:
oto ja, tzn. moje włosy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:11   #4573
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
magi, nie szkodzi wiadomo, że jak dziecię rozrabia i marudzi, to siedzieć nie będziesz

A co się stało z rowerkiem? Jakiej firmy kupiliście?

A dermacol tez jest na allegro. Teraz będę kupowała podkład, a że lubię kryjące to może spróbuję go własnie.

Kurde tez bym sobie coś fajnego kupiła. Korcą mnie te mineralne pudry, ale ja nie wiem o co "w nich" chodzi

Ja muszę mieć kryjący, bo mam naczynka i ciągle rumieńce mi się przez nie zrobią. A jak już wypiję winko, to masakra...
Mam urodziny niedługo, więc Małżowi mówiłam, ze coś potrzebnego poproszę, więc może w tą stronę pójdę...

Kupiliśmy Smart Trike. W przedniej oponie zeszła ta gumowa , tzn. nie pękła, tylko zrobiło się jej za dużo. Zauważyłam, że z tylnymi oponami zaczyna się to samo dziać. Dodam, że nie jeździliśmy po ekstremalnym terenie, tylko po chodnikach (fakt, one też pozostawiają wiele do życzenia). Mam tylo nadzieję, że ten nasz egzemplarz jest wadliwy, a nie wszystkie rowerki, bo nie uśmiecha mi się ciągle reklamować. Kiszka, bo rowerek kosztował ponad 200zł , a rowerek b.fajny i mogłabym go polecać, gdyby nie felerne kółko/a.

Fajnie, że jest na All, tylko nie wiem jaki odcień byłby dla mnie odpowiedni

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczyny, robię listę zakupową dla Małża na jutro (pierwsze podejście do gotowania dla Kubaska ), macie jakieś sugestie co do mięsa? W sensie jaki kawałek najlepiej z kurczaka, indyka itd.? Pierś, a może udko? No i z innych mięs też
Na początek ugotuj na piersi kurczaka lub indyka, są kruchutkie i mięciutkie. Schab, jak pisała Unholy, jest suchy i twardawy. Z cielęciny kupowałam szynkę Jutro zamierzam zrobić potrawkę z kurczaka (pierś, nóżka) i zagęszczę jogurtem naturalnym i mąką. Podam z ziemniaczkami

Gotuję mięsko z warzywami (marchew, pietruszka). Dodaję listek laur. i ziele angiel. Warzywa albo trę na tarce albo gotuję w całości i rozgniatam widelcem. Mięsko po ugotowaniu siekam. Łącze wszystko i podlewam wywarem, w którym się wszystko gotowało. Rozrabiam 1-2 czubate łyżeczki mąki z 2 łyżeczkami jogurtu. Ew. dodaję ciutkę zimnej wody, jak jest za gęste i wlewam mieszając na wrzącą potrawkę. Zagotowuję wszystko i dodaję posiekaną natkę.
To tak na szybko, bo padam na twarz.

Cytat:
...O, a co się zepsuło?

Ja mam raczej jasną. Teraz jestem troszeczkę opalona i używam odcienia bodajże 215 - musiałabym sprawdzić. Mam jeszcze na pewno odcień 213 oraz ze starej wersji 217 - może zmienili numer w nowej, bo nie widzę go - wydaje mi się podobnym do 208 lub 210, bo jest bardzo jasny, mam też chyba odcień 209. Dlatego proponowałam Ci próbki, bo z netu ciężko dobrać, w sumie używam różnych zależnie od stopnia bladości skóry On jest gęsty i bardzo kryjący, musi być dobrze dopasowany, bo inaczej się trochę odcina kolorem. Chyba, że dodatkowo będziesz przypudrowywać, ale sam IMO wystarcza.
...
Napisałam wyżej Unholy

No właśnie, ważne jest dobranie odcienia A masz próbki, które nie są Ci potrzebne? To może bym skorzystała z Twojej propozycji

Cytat:
oto ja, tzn. moje włosy
WOW!!!! Zakochałam się
Ja też chce . Svinecka wpadniesz do mnie. Wikt i opierunek zapewniony
Dziewczyny czy można samemu sobie zrobić? Czy jednak lepiej jakby ktoś drugi zrobił?

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-07-30 o 19:14
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:23   #4574
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
jezuuuuu o czym Wy piszecie w ogole

o czym Ty do mnie rozmawiasz kobieto

nooo miss to napewno

jak byś wyglądała jak ja bez makijażu to wiedziałabyś dobrze o czym mówię

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

WOW!!!! Zakochałam się
Ja też chce . Svinecka wpadniesz do mnie. Wikt i opierunek zapewniony
Dziewczyny czy można samemu sobie zrobić? Czy jednak lepiej jakby ktoś drugi zrobił?
samemu ciężko by było, bo bardzo gryzie w oczy - ja miałam cały czas zamknięte, a poza tym trzeba prostować każde pasmo włosów po kilka razy i byłoby to trudne z tyłu głowy
aczkolwiek pewnie nie niemożliwe

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-30, 19:30   #4575
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Około 20, czasami wczesniej - juz o 19 śpi
to tak jak L
Staram się by o 19 już spała.

Cytat:

wiem, ze kastrata mozna wystawiac, ale jak juz bym miala to robic to po cos

nie wszystkie koty posikuja, a zdarza sie i kastratofi - Teofil tesciowej jest wykastrowany a mimo to posikuje

ale....i tak bedziemy go kastrowac, nie mam czasu na wystawy itp
no co ty
to ja-kociara takiego jeszcze nigdy nie spotkałam
Taka jest ich natura.Znaczą teren.Nie idzie ich tego nauczyć/wyszkolić

A jeśli kastrat sika, to jest oddawanie moczu a nie znaczenie i świadczy o problemach urologicznych.Nerki i te sprawy.Częsta przypadłość kastrata jak i sterylizowanej kotki.

Mój kocur zesika się prawie zawsze po wizycie sis z dzieciakami, jak to próbują zamknąć go w gazetniku i podobnych zabawach.
Po ludzku mi nie powie, to tak daje znać, że mu się to nie podoba
Cytat:
prawda
chyba tylko my u nas mamy taką możliwość, ze tak blisko mieszkamy
ja i Karola mamy do siebie dość blisko.
Cytat:
oto ja, tzn. moje włosy
śliczne druciki, i kolor piękny

Udało mi się poprzątać w szafie.Za małe rzeczy do wora i grubsze na półki.
Mała mi pomagała, więc dłużej to szło.
Ugotowałam jej dziś manną na mleku, tak więc Cass na 100ml mleka 1 łyżeczka kaszki.
Ja robiłam 200ml i niewiele zostawiła a modyfikowane często na wieczór zostawiała.
Konsystencja do uciągnięcia smoczkiem

Wstawiam pranie bo znów pełen kosz.
Obiadu nie gotuje, bo nie mam co do gara włożyć.
Zamrażarka pusta, w lodówce ketchup i światło
Jutro mam 2 makijaże to skoczę na zakupy, a jutro post ścisły
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:31   #4576
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
samemu ciężko by było, bo bardzo gryzie w oczy - ja miałam cały czas zamknięte, a poza tym trzeba prostować każde pasmo włosów po kilka razy i byłoby to trudne z tyłu głowy
szkoda, ale może zrobć to osoba, która nigdy tego nie robiła (jakkolwiek to zabrzmiało )? Ile czasu Wam to zajęło? A i będę Cię męczyła jeszcze pytaniami Svinecko a jak Twoje włosięta teraz się mają? Efekt ciągle taki sam?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-07-30, 19:31   #4577
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
jak byś wyglądała jak ja bez makijażu to wiedziałabyś dobrze o czym mówię

wiesz co.....jakos widzialam Cie bez makijazu (oczu) i nie przerazilo mnie to
za to jakbys mnie zobaczyla

no ciezko by bylo, ja bym sie nie podjela zeby sobie sama zrobic - aczkolwiek dziewczyny na forum robily sobie same i daly rade

magi a moge wpasc z rodzina? wycieczka bedzie od razu
Stary 2010-07-30, 19:34   #4578
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

magi a moge wpasc z rodzina? wycieczka bedzie od razu
Nooo Podjedziemy do Warszawy obejrzeć Pałac Kultury i inne cuda Mówię Ci będzie git

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-07-30, 19:39   #4579
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no co ty
to ja-kociara takiego jeszcze nigdy nie spotkałam
Taka jest ich natura.Znaczą teren.Nie idzie ich tego nauczyć/wyszkolić
ale sama babka z hodowli napisala mi, ze jej kocur posikiwal jak kotki byly w domu a jak wywiozla go do mamy to przestal
poza tym czytam kocie forum i rzeczywiscie nie wszystkie koty znacza
Cytat:
szkoda, ale może zrobć to osoba, która nigdy tego nie robiła (jakkolwiek to zabrzmiało )? Ile czasu Wam to zajęło? A i będę Cię męczyła jeszcze pytaniami Svinecko a jak Twoje włosięta teraz się mają? Efekt ciągle taki sam?
moze, najlepiej poczytaj watek o keratynie, tam dziewczyny robily same lub z pomoca TZ, mamy, siostry...

moje wloski maja sie dobrze.....widze, ze ciut zeszlo ale dalej sa proste i po poltorej miesiaca dalej nie uzywam prostownicy
Stary 2010-07-30, 20:01   #4580
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
ale sama babka z hodowli napisala mi, ze jej kocur posikiwal jak kotki byly w domu a jak wywiozla go do mamy to przestal

moze, najlepiej poczytaj watek o keratynie, tam dziewczyny robily same lub z pomoca TZ, mamy, siostry...

moje wloski maja sie dobrze.....widze, ze ciut zeszlo ale dalej sa proste i po poltorej miesiaca dalej nie uzywam prostownicy
TŻ-ta wyobraziłam to sobie

Super, przy moim Strusiu Pędziwiatrze, to byłoby najlepsze rozwiązanie. A co jaki czas myjesz włosy?
Poczytam, tylko nie mam czasu, dlatego te podstawowe pytania zadaję tu. Zbieram się do czytania już miesiąc

---

Napiszę Wam coś, ale na biało, żeby nie zapeszać

Pisałam w Klubie o problemach zdrowotnych Maciusia i m.in. o naczyniaku, że prawdopodobnie nie zniknie , ale jakiś czas temu zauważyłam, że pojawiła się na nim taka jasna plamka wielkości łepka od szpilki, teraz zaczyna robić się druga. Jest to jedna z możliwości zaniku naczyniaka. Mam nadzieję, że to dobry znak i naczyniak z czasem sam zaniknie

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-07-30 o 20:04
Stary 2010-07-30, 20:16   #4581
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

być może to podłoże behavioralne

jakie czytasz forum?
kilka lat temu sporo się udzielam, a teraz starcza mi czasu tylko na was

Ja takiego nie znam.Wśród znajomych kociarzy którzy nie mają kastrata, od progu czuć mocz i ogólnie gęste powietrze w domu

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

magi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 20:30   #4582
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
być może to podłoże behavioralne

jakie czytasz forum?
kilka lat temu sporo się udzielam, a teraz starcza mi czasu tylko na was

Ja takiego nie znam.Wśród znajomych kociarzy którzy nie mają kastrata, od progu czuć mocz i ogólnie gęste powietrze w domu

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

magi
aktualnie forum aisha i forum Agilis Cattus

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

magi to trzymam kciuki aby zniknal

wlosy myje przewaznie co drugi dzien, bo z racji tego, ze musze myc je szamponem dzieciecym to szybciej mam wrazenie, ze sa brudne
czasem myje na 3 dzien i wtedy po prostu nosze spiete

dziewczyny............... WPLACILAM ZALICZKE NA KOTA
biszkopt jest moj
Stary 2010-07-30, 20:37   #4583
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Hej Mamuśki
Najlepsze życzenia dla Jubilatów
Chwalę się udało mi się złożyć domek w sumie 2 dni spędziłam nad tym ale zaznaczę, że robiłąm to sama pewnie z czyjąś pomocą, nie liczę Serka, poszłoby szybciej i oto moje dzieło

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 20:41   #4584
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Chwalę się udało mi się złożyć domek w sumie 2 dni spędziłam nad tym ale zaznaczę, że robiłąm to sama pewnie z czyjąś pomocą, nie liczę Serka, poszłoby szybciej i oto moje dzieło
super
i widac, ze Serek zadowolony
Stary 2010-07-30, 20:52   #4585
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
magi
Cytat:
...
magi to trzymam kciuki aby zniknal

wlosy myje przewaznie co drugi dzien, bo z racji tego, ze musze myc je szamponem dzieciecym to szybciej mam wrazenie, ze sa brudne
czasem myje na 3 dzien i wtedy po prostu nosze spiete

dziewczyny............... WPLACILAM ZALICZKE NA KOTA
biszkopt jest moj
Dzięki dziewczyny Ja podchodzę do tego z rezerwą, jeszcze się nie cieszę, ale widzę światełko w tunelu Nie pisałam od razu, tylko musiałam się upewnić, że zachodzą jakieś zmiany.

Svi, dziękuję za odpowiedź

WOW Biszkopt jest już Twój Widziałam zdjęcie, jest ładniutki.

Cytat:
Hej Mamuśki
Bomba!
za Twój wkład

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-07-30, 20:53   #4586
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Maćkowi może do 5. r.ż. coś urośnie

Będę wysyłać w poniedziałek, to sprawdzę

Maciek też sam nie stoi. Robi identycznie jak Kuba, staje na kilka sekund, a najpewniej w łóżeczku
Może wcześniej? Nie trać nadziei

Maciek jakoś w tym samym czasie, co Kubuś, zaczął wstawać na nogi, prawda?

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
U nas od wczoraj gorączka i chrypka, mam nadzieję że to tylko na zęby bo mycha marudzi strasznie......ciagle piszy, placze o byle co.....i gryzie paluchy straznie ida jej te szerokie zabki i pewnie maja problem sie przebić....ale bidulka sie męczy....a my z nia bo od tyg chodze jak wrak spie po 2 godz, potem do pracy i dalej noszenie i wymyslanie różnych zabaw byle nie płakała....
, trzymam kciuki, żeby to nie na choróbsko

Cytat:
oto ja, tzn. moje włosy

Cytat:
Może byc.
Schab suchy, ale daję tylko do zupki, wtedy tak nie czuć jak zmieszany.
Cielęciny i Jagnięciny chyba nigdy nie robiłam

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 20:57   #4587
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Svinecka
Magi
Jutro zabiorę się za piaskownice
Magi mam nadzieję, że wszystko potoczy się po Twojej myśli.
Serek ma problem z wędrującymi jąderkami ale czekamy co z tym będzie podobno nawet w wieku pokwitania może się to ustabilizować oby wcześniej
P4w włosy obłędne gratuluję Wam Dziewczyny super robota

Stary 2010-07-30, 20:59   #4588
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
---

Pisałam w Klubie o problemach zdrowotnych Maciusia i m.in. o naczyniaku, że prawdopodobnie nie zniknie , ale jakiś czas temu zauważyłam, że pojawiła się na nim taka jasna plamka wielkości łepka od szpilki, teraz zaczyna robić się druga. Jest to jedna z możliwości zaniku naczyniaka. Mam nadzieję, że to dobry znak i naczyniak z czasem sam zaniknie

Cytat:
Na początek ugotuj na piersi kurczaka lub indyka, są kruchutkie i mięciutkie. Schab, jak pisała Unholy, jest suchy i twardawy. Z cielęciny kupowałam szynkę Jutro zamierzam zrobić potrawkę z kurczaka (pierś, nóżka) i zagęszczę jogurtem naturalnym i mąką. Podam z ziemniaczkami

Gotuję mięsko z warzywami (marchew, pietruszka). Dodaję listek laur. i ziele angiel. Warzywa albo trę na tarce albo gotuję w całości i rozgniatam widelcem. Mięsko po ugotowaniu siekam. Łącze wszystko i podlewam wywarem, w którym się wszystko gotowało. Rozrabiam 1-2 czubate łyżeczki mąki z 2 łyżeczkami jogurtu. Ew. dodaję ciutkę zimnej wody, jak jest za gęste i wlewam mieszając na wrzącą potrawkę. Zagotowuję wszystko i dodaję posiekaną natkę.
To tak na szybko, bo padam na twarz.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
(...)
, Mariolka, nawet przez sieć czuć, że jesteś zmęczona

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:05   #4589
muszka66
Rozeznanie

Cytat:

trzymam kciuki kochana!!
Cytat:
Hej Mamuśki
efekt super Serek przeszczesliwy
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:10   #4590
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość

efekt super Serek przeszczesliwy
dzięki
szkoda, że ograniczenie jest do 50 kg bo sama bym się tam pobawiła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości