|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Cytat:
![]() A który to stoliczek? Cytat:
, jeszcze napletek ani drgnął od kwietnia ![]() dla BartoszkaI żeby Damianowa choroba poszła na dobre, sio!*** Dobranoc
|
|
|
#4622 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Wyłącznie
Cytat:
, chyba, że Cię zraża myśl, że to z czyjejś tubki Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4623 |
|
Ola-Unhola
|
Hej morska
![]() magi, cieszę się, że takie wieści przynosisz. Trzymam kciuki za dalszą poprawę sylka, brawa dla Bartoszka. Coraz lepiej sobie radz ![]() Dobrze, że Damian nie ma gorączki, ale co to w takim razie jest ![]() czeko, śliczny torcik. anusia, domek śliczny, a Serek wieeeelki słodziak Jak spadnę poniżej 50 tez mogę wpaść na zabawy w piaskownicy? ![]() p4w, wkręciłam się w wątki o minerałach, albumy, zdjęcia w realu...3h je czytam już... No to do rana Idę spać, dobranoc.
|
#4624 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Svi nie ruszały te opary czy co to tam się unosi? Cytat:
Bardzo fajny A ja się chyba nie chwaliłam... A zatem nadrabiam: mieliśmy krecika Załącznik 3293742 Załącznik 3293743 Aaa, sylko, no dziwna ta choroba, ale chyba dobrze, że nie angina. I powiem Wam, że nawet podobał mi się, bo wcześniej nie jadłam nigdy takiego udziwnionego, ale teraz jak patrzę na Wasze, to już mi się nie podoba Bo nawet nie ma napisu, że to roczek Tymkowy i taki anonimowy, i przekombinowany był ten nasz tort, a zdjęcia Waszych będą fajną pamiątką Doopa! za poprawę zdrowia Damiana.Cytat:
![]() Do jutra
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-07-31 o 01:01 |
|||||
|
|
|
#4625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Magi, trzymam mocno kciuki
![]() Cytat:
Tez chcialabym miec taki ogrodek i domek w nim Cytat:
Biszkopt jest sliczny Cytat:
Tak, ostatnio jestem wiecznie zmeczona i czekam na miesiaczke, ktora mialam dostac w czwartek, mam nadzieje, ze nie jestem w ciazy, bo mialam dwie serie antybiotykow, jestem na tabletkach, a dopiero co odstawilam antydepresanty. Inaczej bede sie martwic cale 9 miesiecy. Tragedii wielkiej by nie bylo, wykonczona bylabym zapewnie, a z drugiej strony ulatwiloby mi to sprawe, sama na drugie dziecko w tej chwili nie zdecydowalabym sie nigdy. Moze uda mi sie skoczyc jutro lub w poniedzialek po test ciazowy, chociaz specjalnie jakos nie mam ochoty go robic ![]() Na to nie ma szans, ale dzieki ![]() Cytat:
Szkolne zakupy rzeczywiscie bardzo drogie... ![]() Czeko, fajny tort Krecik bardzo fajny Mnie sie tam podoba ![]() My tez musimy sprawdzic jaderko, b bylo w kanale, chociaz wg mnie juz jest na miejscu. To jednak nie wczesniej jak przy nastepnej wizycie u pediatry.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-07-31 o 01:20 |
||||
|
|
|
#4626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne prezenty jak zawsze - ile lekarzy tyle sposobów leczenia ![]() Cytat:
ale trzeba przyznać, ze jak sie czyta to jest to ósmy cud świata ![]() to jeszcze nie wiesz, jaka Svi jest twarda torcik piękny Cass, czy Twój Kuba miał wokół wkłucia po szczepieniu Priorixem obwódkę zapalną Tomek przy poprzednich szczepieniach nic takiego nie miał i teraz się denerwuję - to ma średnicę ok 2 cm
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
heloł lejdis
![]() Kończę już kawkę i zaraz idę się pomalować i wywieźć córcie do siostry. Anusie82 chciałam zapytać jak się czuję i jak to jest z małym i fasolką? czy często czujesz się zmęczona, czy się pokładasz na drzemkę z małym Który jesteś teraz tydzień? Ja pewnie całą ciążę będę się bała dźwigać L i wciąż będę miała schize że będę miała plamić
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zniknęłam znow na troszkę..Zauwazył ktoś? Miałam się udzielać, ale kompletnie nie mam czasu- Tomuś jest teraz tak zajmujący, a mało śpi w dzień. Jak przy nim kompa włacze to od razu leci i nawala w klawisze![]() Troszkę się martwie bo Tomuś mało mowi, czasem tata i baba , do mnie mówi mem nie mama heheh Poza tym były juz pierwsze kroczki, ale narazie woli sie poruszac na czworaka pewnie dlatego że szybciej. Ostatnio Tomuś strasznie dużo jje w nocy dzis np 3 razy!:szok: I nie da się Go oszukać herbatką bo od razu jest wrzask. Któryś maluch jje jeszcze w nocy? Ale się za Wami stęskniłam Czytałam 3 po 3 i widzę że Svinecka ma kotka, ale super
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
L czasem je ale bardzo rzadko, 1na 2miesiące może tak wypada, że się obudzi i najłatwiej "zdusić" mi ją mlekiem, bo daje jej butle do łóżeczka i czekam we wyrku aż wypije i wyrzuci butelkę.
Ostatnio też awansowała mnie "ma" a nie "mama", ale jak nie reaguje na "ma" to dorzuci drugie "ma" ![]() "Tata" jakoś nie używa, mimo że to było jej 1 słowo.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć babeczki
![]() wpadam na chwilę - czekam aż podłoga mi przeschnie a jeszcze schody czekają na umycie ![]() TŻ jeszcze śpi, małe już śpi to może zdążę potem wpaść jeszcze z kawką Miłego dnia
|
#4631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydziwiaj ![]() Cytat:
A masz regularne @? Teraz będę siedzieć jak na szpilkach ![]() Nie pamiętałam, że u Was też jąderko wędrowało ![]() Cytat:
za kroczkiA Tomek mówił kiedyś więcej? Cytat:
|
|
|
#4632 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
nie mam mocy jak zwykle zreszta czekam az TZ wroci z pracy i podlaczy mi w koncu lodowke ![]() i kupi alkohol na imprezke a ja musze dalej sprzatac coby czysto bylo jak babolki przyjda ![]() osoby robiacej to tak nie drazni bardziej wlasnie jak sie na glowie z tym siedzi mi tez jak robiono to wylam i siedzialam z recznikiem a kumpela nie a tort bardzo ladny - nie przesadzaj dzieki no ja jestem zauroczonajuz nie moge sie doczekac az go wezme w ramiona ![]() to za co mam trzymac kciuki? ![]() haha no baaaaa Cytat:
![]() moj tez malo mowi - w zasadzie to tylko tata, bam, papa, prawie wcale nie mowi mama, tylko jak jest krzywda kotka jeszcze nie mam ale zarezerwowalam
|
|
|
#4633 |
|
Wtajemniczenie
|
no jakoś nie
Jak to małż mówi " na układy nie ma rady" ![]() Jestem z kawką, kto pije? Morska torcik superowy ![]() Wredzioszku dobrze że wpadłaś...jeżeli Cię to "pocieszy" to Martynka nie mówi kompletnie nic ![]() Svi gratuluję kotka ![]() Unhloy ![]() Kasiu jak twoje loki? Ja zajrzałam na wątek o pielęgnacji, nie jestem w stanie przez to się przegryźć a moje włosy coraz gorsze, masakra po prostu
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Miramej wczesniej troche wiecej gadał -czesciej tata mowił, jeszcze baba, dada papa , a teraz tylko chodzi i cały czas bruuuuuuuuum bruuum
Svinecko a ja wywnioskowałam ze juz masz Świetnie zrobiłaś p4w włosy, tez tak chce~!szkoda że tak daleko mieszkaszAnullaa to znaczy że z Tomusiem wszystko ok
|
|
#4635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anusia ja już Ci pisałam że jesteś niesamowita ? ![]() Serek słodziutki, pobawiłabym się z Tobą i Svi ale do 50 kg w życiu nie uda mi się zejść Czekoladko torcik smakuśny Miramej korzystacie z fotelika? Jak się sprawuje? ja muszę kupić w tym albo przyszłym tygodniu...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-31 o 09:37 |
|
|
|
|
#4636 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak się spało z tą myślą? ![]() Cytat:
Nie chcę Ci robić kłopotu, chyba, że to nie kłopot, to byłabym chętna Cytat:
Cytat:
Gdzie go wykopałaś ![]() E tam. Bardzo fajny tem Twój torcik , więc zdecydowaliśmy się na normalny. Taki zamówimy, jak Maciej będzie kumaty i ucieszy się z niego Cytat:
No, no To nie wiem za co mam trzymać kciuki, za plus czy minus ![]() A tak serio, tak czy tak będzie oki. Ja też nie wiedziałam, że jestem w ciązy z Maćkiem i przez pierwszy miesiąc brałam antydepresanty i nic się nie stało, choć czasem się zastanawiam czy nie miało to wpływu na problemy nerkowe Staram się o tym nie myśleć, bo do niczego dobrego to nie prowadzi.--- Nocka znowu zawalona, a Smyk od rana krzyczy Idę sprzątać
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-07-31 o 10:11 |
|||||
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Svi, umyłam włosy i są proste
nie mam żadnego przylizu - wręcz przeciwnie - przez suszenie głową w dół te krótkie włosy na górze mi wstały i wyglądam jak czarownica musiałam przeprasować te wierzchnie pasma i jest ok, ale wiem zeby na przyszłość suszyć normalnie, a nie głową w dół
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
Dziękuję za wszystkie miłe komentarze dot. domku i mojej pracy Dla wszystkich które nie zejdą do 50 kg nie martwcie się złożę piaskownicę i tam nie ma ograniczeń wagowych jednak zaznaczam obowiązuje zasada "każdy ze swoimi grabkami przychodzi" w takim razie dziś zabiorę się za piaskownicę i zapraszam wszystkich![]() Akcja "50" rozpoczęta ...ja jednak poczekam i się zastanowię czy aż tak bardzo chcę się bawić w domku Katarzynko w drugiej ciąży jest jak było przed noszę Serka, robię dokładnie to samo co wcześniej oprócz dźwigania Widzę, że boisz się dźwigania, ja w poprzedniej ciąży musiałam leżeć bo łożysko się odklejało mam nadzieję, że teraz będzie ok lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń co do noszenia Serka. Poza tym mówił, że jeśli organizm jest przyzwyczajony do jakiegoś wysiłku przed ciążą to nie trzeba tego zmieniań będąc już w ciąż, oczywiście nie pisze tu o sportach ekstremalnych czy pracy w kopalni itp. jakby co to pytaj
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dostalam o swicie okres ![]() W pierwszej chwili smutno mi sie zrobilo, ale po tych wszystkich tabsach lepiej zeby dzidzi nie bylo. Okres mam regularny, bo jestem na tabletkach, praktycznie dostaje zawsze tego samego dnia o tej samej godzinie prawie. Tak wiec teraz te kilka dni spoznienia doprowadzaly mnie do szalenstwa ![]() Maz prawie zaslabl jak mu powiedzialam, ze balam sie, ze jestem w ciazy U mnie duzo pacjentek w ciazy jest na antydepresantach, jesli nie zdecyduja sie ich odstawic, to nie moga karmic piersia, a dzieci maja syndrom odstawienia po porodzie. Ide spac, milego dnia
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Witam ja juz po kawce. Nocka była cieżka trochę. Oliwka rzucała sie na wszystkie strony, ale to przez te ząbki ktore częsciowo juz się przebiły. Posmarowałam jej w nocy żelem, dałam czopek Viburcol i zasneła jakoś. A teraz nie chce spać, cos jej się chyba poprzestawiało. Biszkopty na tort się już pieką. Czeko jak robiłaś masę do tej rolady? Muszę jeszcze chate posprzątać i siebie do ładu doprowadzić. Wróciła mi alergia, KUŹWA no, a miałam pół roku spokoju. cała w pokrzywce jestem. nawet spodenek nie założe do ludzi, tylko długie spodnie, bo jeszcze nie zeszła. Moze do jutra juz zniknie. Miramejku stolik mamy tako o http://allegro.pl/item1165094037_akt...ce_stolik.html jest naprawde świetny, mnóstwo piosenek, różnych dźwięków, wymawia literki, cyferki, można przestawić na naukę, naukę angielskiego, zabawę, wtedy gra same melodie i na tryb dźwięków. Jestem baardzo zadowolona i Oliwka też nagram filmik w wolnej chwili.
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-07-31 o 11:19 |
|
|
|
#4641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, ze wszystko skończyło się po Twojej myśli wyobrażam sobie minę męża nie wiedziałam, ze tyle osób w młodym wieku bierze antydepresanty, chociaż pewnie nawet nie zdaję sobie sprawy jakie ludzie mają problemy
|
|
|
#4643 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a gdzie fotki? ![]() no to rzeczywiscie jak nie masz przylizu to susz normalnie ja mimo iz przylizu juz dawno nie mam to lubie troche posuszyc glowa w dol bo wtedy wlosow robi mi sie tak duzo
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja Oli też woli na czworaka bo dużo szybciej ![]() W nocy nie je już nic. Cytat:
|
||
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny....
mam prośbę powiedxcie czyz temp. 38.5 mozemy wyjść na dwór??? bo sie boje, ale chora nie jest tylko na te zęby ma ta temp. a marudzi bo chce na dwor wyjść a ja sie boję.....mamy dop, pierwszy raz gorączke a ja panikuje ..... ![]() :prosi :
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
marica jak moja Oli miała gorączkę, to doktorka pozwoliła nam na dwór wychodzić (ciepło było wtedy), ja jednak się nie odważyłam.
Ale niech się wypowiedzą może inne dziewczyny jeszcze. |
|
|
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
myslisz ze lepiej iśc do lekarza??? kurcze nie wiem co robic??? juz 3 dzień ma podwyższona temp. podaje panadol ale nic nie zbija....i jeśc mi nie chce ;(
|
|
|
|
#4648 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
marica, jak ma 3 dni i nic nie pomaga to bym poszła. Mogą to być zęby, a również cos innego. Lepiej to sprawdzić. Hej Wstaliśmy o 10,30, więc dopiero niedawno śniadanie zjedliśmy ![]() Na 16 idziemy na roczek Bratanicy, więc idę się szykować. Miłej soboty
|
|
#4649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Udanej imprezki
|
|
|
#4650 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzis szybiutko znów bo mala juz chwilke spi wiec pewnie zaraz wstanie czeko chyba troszke skorzystam z twojego menu, tez mam w planie grilla ale u mnie bedzie bardzize okrojony bo imorezka w sobote wieczorkiem, wiec bedzie tylko tort (tesciowa zamawia), ciasteczka (kuone w cukierni), jakies szaszłyczki zrobie, myslalam o grzankach czosnkowych i tu prosze o przepis na maselko (mam ale sprawdze czy podobny a u ciebie sprawdzony, a ja nie robiłam jeszcze), jakas sałatke i moze tez śledziki i jajka, ogóreczki kiszone, hmmmm niewiem coi jeszcze apropo tesciowej była dzis u Zuzy (nie było najgorzej, staram sie nie okazywac jak mnie drażni ale obie obiecałysmy malzowi ze bedziemy dla siebie miłe), pprzywiozła malej sliczny płaszczyk na zime NEXTa i rurki ZARA (z ciucholandu, ale naprawde suuuuuuuper) i powiedziała ze mala dostanie zabaweczki z FP na roczek ale nie powiedziała co, wiec sie stara, mam nadzieje ze sie jakos dogadamy i nie bedzie zgrzytów takich jak ostatnio ![]() mówiła mi tez ze widziała jakis program o szczepieniach i ze teraz w PL to juz nie obowiazkowe tylko tzreba papierek jakis podpisac u lekarza, i że tak jest na bank, sama niewiem bo wypiszecie ze obowiazkowo ![]() rozmawiala z moim lekarzem jak byla ostatnio pe recepte na mleko i mówil jej zebym przyszła na szczepienie jak Zuzia roczek skonczy, miałam isc w piatek na bilans bo nieiwedzilaam ze od razu bedzie chciał ja szczepic ale nie pojde na razi ejednak, poczekam... p4w włoski suuuuuuper, sama tez chce bo ja ma sporo dłuzsze od twoich a to ciagle prostowanie okropnie je osłabia, musze pogadac z moja fryzjerka, bo ciagle zapominam, moze by mi zrobiła ![]() magi zaciskam mocno kciuki za Macka ![]() anusia świetny ten domek, Zuza sie bawila w podobnym jak w Zakopcu byłysmy i strasznie sie jej podobał Cytat:
![]() Mariolka, super ze dostałas w koncu ten @ a co do depresantów to ja tez bralam przez pierwsze 4 tyg ciazy bo tez niewiedziałam ze jestem..... jeszcze o koniku (tym co chyba Karo wklejała linka) chiałam wspomniec, mamy od jakiegos czasu ale bez wiekszych rewelacji, Zuza mało na nim jezdzi, szybko sie jej nudzi i pasow nie lubi woli go pchac, woli atko pchacz... ale moze jeszcze nie dorosła ![]() i jescze pytanko, czy wasze dzieciaczki pija juz moze z takich kupków, bo Z nie chce to sie naprodukowałam, zebyscie miały co czytac
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

Ech muszę się tym zająć na poważnie bo może już teraz da się coś zrobić bezoperacyjnie.

,co jakiś czas koczował pod drzwiami do pokoju Damiana
.
dla Bartoszka
A masz próbki, które nie są Ci potrzebne? To może bym skorzystała z Twojej propozycji
, ale jakiś czas temu zauważyłam, że pojawiła się na nim taka jasna plamka wielkości łepka od szpilki, teraz zaczyna robić się druga. Jest to jedna z możliwości zaniku naczyniaka. Mam nadzieję, że to dobry znak i naczyniak z czasem sam zaniknie

, chyba, że On bardzo chce, propozycja zawsze wychodzi od Kuby
i wciąż będę miała schize że będę miała plamić ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no ja jestem zauroczona
MACIEJKA SYNEK KOCHANY