|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Cytat:
|
|
#2702 |
|
Raczkowanie
|
a ja zrobilam peeling, nasmarowalam kremem antycelulit. i owinelam folia.dobrze ze mieszkam teraz sama, bo wygladam bynajmniej jak kosmitka
|
|
#2703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2704 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mega spadków, zero pokus, pysznych serników ![]() peeling jest boski!!! sama sięprzkonasz... ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
ja sie noc wysmarowalam nivea summer beauty brazujaco ujedrniajaca... smierdzi jak samoopalacz ale mniej od garniera... a faktycznie jest calkiem dobra- nawilża, lekko napina - bez cudów oczywiście i kolor daje super naturalny- mam do jasnej karnacji- taniej niz soloara hihjihi ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- dobranoc... chyba wszyscy już śpią... do niedzieli Dunkanki Kochane |
|||
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hej, hej Nie to, żebym narzekała, ale zrobiłam sobie przerwę w czytaniu Was a tu naspamowaliście mi kolejne 2 wątki! Tempo zabójcze ![]() Ogłaszam, żee... w ciągu miesiąca i tygodnia trwania diety straciłam 9.4kg 3 w nocy a ja myślę co by tu na obiad przygotować. Chce mi się czegoś pikantnego a kompletnie nie mam pomysłu na jedzonko
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj spadek tylko o -300 ale miałam zastój ? nie wiem czy tak to nazwać myślałam że to przez @ ale jednak chyba nie ... życzę wszystkim miłego weekendu
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duk! Dzis wstałam, poszłam na wagę z myslą "Pewnie znowu nic" a tu niespodzianka
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
Duk duk
![]() Konczita, sweetpinky Ja wiedziałam, że to tylko kwestia czasu U mnie też spadek, ale nie chce mi się w niego wierzyć... Bo po wczorajszym wzroście ważyłam 56.4, a dziś... 54.8 Czyli wychodziłoby, że o 1,6kg. Dlatego ciężko mi w to uwierzyć. Ale wczoraj jadłam samo mięso i jajka i dziś też tak będę i jutro też i zobaczymy co dalej będzie Miłego dnia, omlet mi się pali.
Nie ma, że boli - to progres! Edytowane przez suushi89 Czas edycji: 2010-07-31 o 07:39 |
|
|
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
DUK DUK kuleżanki
![]() ja dzis zla... pewnie od PW (zjadlam wczoraj kilka ogorkow i cukinie!) ale przybylo mi 0,5kg!! no jasna cholera.... ide do garow.musze naszykowac zarcia dla rodzinki TŻ bo na urodziny corci sie zwala mi na leb ![]() ciekawe jakie komentarze uslysze jak zobacza co ja jem.... wrrrrrrrrr ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- za Wasze spadeczki
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny ;*
gratuluje wszystkich spadków! dziś mam ostatni dzień PW i tak chce się upewnić, że to normalne, że na PW waga stoi? ![]() ech, poza tym zbliza mi sie @ i jak zwykle w tym czasie mam straszna ochote na chipsy :ściana: pewnie dlatego wczoraj zjadłam tak dużo! ops: mam nadzieje, że po jutrze się jakoś ruszy...
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#2711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaka piekna pogoda, a ja za chwilke ide na maraton rowerkowy, poludnie tylko dla mnie uwielbiam... mmmrrrrrr no oczywiscie ze gra wstepna lubimy na ostro pozniej jak zabawa sie rozkreca to fruwamy po scianach
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki... ja dziś wściekła zeszłam z wagi. Normalnie nie mogłam w to uwierzyć, ale jednak! Wzrost o 0,7 kg to jakaś kara chyba! A już tak pięknie szło.
Mam jednak nadzieję, że to zbliżająca się @, której dawno nie widziałam ![]() Gratuluję spadeczków pozostałym
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dzisiaj zamiast spadku (względnie zastoju) zobaczyłam 0,4 na plusie ale tak to jest jak sie na szybko wraca do domu i łapie za pizze mężową.... a potem jeszcze zeżera żelki no poniosło mnie wczoraj i od razu widac.... ale zapominam o tym i walcze dalej... w ramach rekompensaty idę zaraz na spacer z dziewuszkami moimi póki nie pada ![]() miłej soboty
|
#2714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki Ci bardzo ;* kurcze, a miala może, któraś taki przypadek jak ja? od tych ciągłych wizyt w wc chyba podraznilam cewke moczowa ![]() strasznie przeszkadza... i jak dojdzie do tego okres to chyba nie wyrobie. a moja ginekolog akurat jest na wakacjach
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
|
#2716 |
|
BAN stały
|
bry dziewczyny
ja wagi nie dowiozłam jeszcze ze śląska na pomorze, ale po spodniach widzę,że...leci na dół niewiele ale jednak ![]() pozdrawiam Was i życzę dobrego dnia |
|
|
|
#2717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeeeść, siostry... Ja dziś znowu wzrost. Ito +0,5 buuuuuuuuuuuuu
![]() I tym samym mam dziś taką samą wagę jak w poniedziałek - idę skoczyć z mostu ![]() Pierwszym podejrzanym wczoraj był mój wycudowany chlebek. Ale mój małż też go je i ma spadek - to niesprawiedliwe ![]() Ale dziś wreszcie ruszyła moja czająca @, więc mam nadzieję, że zejdzie ze mnie więcej wody niż zwykle. No cóż, nadzieje umiera ostatnia. Aha, i wczoraj wieczorem przed snem nie zaklinałam wagi - to na pewno dlatego ![]() Pozdrawiam Was na dzisiejszy dzionek, gratuluję wszystkich spadeczków, czego życzę również tym, które ich dziś nie miały, nie wyłączając siebie samej ![]() A teraz idę czytać, co tam naskrobałyście przez noc. |
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Poczytuje Was od jakiegoś czasu. Chciałam się przyłączyć. ![]() Na dukanie jestem od poniedziałku i widzę rezultaty, choć powiem, że pierwsze 3 dni to był koszmar. Od białka mnie wprost odrzucało. Teraz jest lepiej ![]() Strasznie brakuje mi chleba. Słyszałam o Dukanowym. Orientuje się może któraś z Was od którego etapu można go jeść ![]() Chodzi mi o taki na keksówkę. Znalazłam przepis z mąką żytnią, ale nie za bardzo się orientuje czy o zrobić i zjeść. Jeśli nie to poproszę o przepis na chlebek sprawdzony ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
duk duk
![]() co tam słychać, ja dziś 2 dzień na P mam nadzieję że zastój w końcu minie ![]() U Was też pogoda taka do bani? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- [QUOTE=aniula47;21046683]Witam! Poczytuje Was od jakiegoś czasu. Chciałam się przyłączyć. ![]() Na dukanie jestem od poniedziałku i widzę rezultaty, choć powiem, że pierwsze 3 dni to był koszmar. Od białka mnie wprost odrzucało. Teraz jest lepiej ![]() Strasznie brakuje mi chleba. Słyszałam o Dukanowym. Orientuje się może któraś z Was od którego etapu można go jeść ![]() Chodzi mi o taki na keksówkę. Znalazłam przepis z mąką żytnią, ale nie za bardzo się orientuje czy o zrobić i zjeść. Jeśli nie to poproszę o przepis na chlebek sprawdzony ![]() Pozdrawiam[/QUOT Witamy witamy ![]() Mąki na tej diecie niestety nie wolno...możesz w ramach zastępstwa ewentualnie dodać skrobię kukurydzianą, ale to się wiąże równierz z ograniczeniem
|
#2721 |
|
Przyczajenie
|
Duk duk,
długo się nie odzywałam, ale miałam ciężki tydzień... musiałam uśpić mojego pieska i jakoś zabrakło mi weny do wszystkiego. Nawet o jedzeniu nie chciało mi się zbytnio myśleć. Wyszło tak, że zamiast 2 zrobiłam 5 dni uderzeniówki - żarłam pierś z kurczaka lub indyka, tuńczyka, lekkiego wieśniaka, otręby owsiane i jajka. Nie ciągnęło mnie do warzyw zupełnie. Wskazówka na wadze w dniu dzisiejszym stoi gdzieś pomiędzy 69 i 70. Dodatkowo w nocy przyszła do mnie jeszcze wredna @ i czuję się strasznie obolała i ociężała. Dziś, dla urozmaicenia wepchnęłam w siebie już ogórka zielonego i pomidora. Nie mam pojęcia jaki tryb PP/PW wybrać...
|
#2722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ale co z tego jak dzis na spacer nie mam czasu
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Przepis na pyszny chlebek:
Od razu mówię, że z ilością się nie obcyndalam, bo mam foremkę taką "pasztetową", ja wiem, ok. 30 cm długości i jak dam mało składników to ledwo dno pokrywam, a o kanapkach nie ma mowy. Poza tym nas jest dwoje i taki chlebuś na 3 dni nam starcza - kanapeczki do pracy z niego robimy. 1 op. otrąb owsianych (150g) 1/2 op. otrąb pszennych 1 op 500g sera twarogowego zmielonego - takiego na sernik (np. z Carrefoura albo Dr Oetkera) 3 jajka (białka osobno, ale to nie jest wymóg absolutny) przyprawy wg fantazji (odkryłam suszone pomidory z bazylią w, dodaję też czosnek granulowany, troszkę soli) 1 op. proszku do pieczenia Najpierw mieszamy ze soba dokładnie suche składniki. Potem wwalamy wszystkie pozostałe. Białka ubijamy (choć niekoniecznie, jeśli nam się mocno nie chce i dodajemy do reszty. Mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej gęstej masy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Pakujemy naszą plajtę do formy i wstawiamy do pieca na ok. 200 stopni. Ja piekę bite półtorej godziny, nawet do dwóch kiedyś przetrzymałam bez konsekwencji. Można krócej - z godzinkę nawet, ale moim zdaniem on wtedy jest bardziej mokry w środku. Dlatego ja trzymam długo. Nasza porcja 3-4 małych kanapeczek (w zależności jak wysoki wyrośnie chlebek) odpowiada mniej-więcej trzem dziennym łyżkom otrąb dziennie. Dlatego niewskazane jest jedzenie więcej otrąb w ciągu dnia ![]() Smacznego
|
|
|
|
#2724 | |
|
BAN stały
|
dokladnie tak
Cytat:
![]() I przyznam szczerze ze dawno nie mialam takiego "materiału" do robienia Co do trzymania sie rzes to zalezy od tego jak z nimi postepujemy, jak rzesy sa przyklejone i do jakich rzes je przykleimy. Tzn ze np. jezeli przykleimy rzese do rzesy dlugiej to oczywiste jest to ze ta rzesa jest juz w fazie wypadania i wypadnie nam ona lada moment. Dlatego powinno sie je przyklejac do jak najkrotszych.Znam dziewczyny ktore nosza rzesy nawet 2miesiace. Jezeli rzesy sa dobrze zrobione powinny sie trzymac tyle ile trwa faza wzrostu i zywotnosci rzesy czyli ok 6-8tyg. Nie powinno sie ich tez malowac, jesli juz to specjalnym tuszem. Zmywac kosmetykami ktore nie sa tluste. To chyba tyle by bylo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- zapomnaialam sie przywitac z Wami! A wiec Dzien Dobry wszytskim |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sęk w tym, że moja gin była osfojona juz z moim tatuażem, a nowa pewnie będzie ciekawska ![]() ale jak mus to mus. w poniedzialek zadzwonie i sie umowie. chyba, ze dostane do tego czasu @..
|
|
|
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
DUK DUK DUKANECZKI
Witam w ten uroczy poranek, w centrum piękne słoneczko ![]() Dziewczyny u mnie też wzrościk, ale się nie przejmuje w ogóle , pewnie to informacja, że @ się zbliża małymi krokami , czekolady przecież nie jadłam .
|
#2727 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry
Dziewczyny ja się zapytowuję - gdzie się podziały moje kupki? Odkąd zaczęłam dietę to tylko jakieś kozie bobki i nic więcej Nie żebym tęskniła jakoś mocno za tym co było ale kozi bobek to przesada chyba ,nie?
|
|
|
|
#2728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie lecimy w dół ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
po kilku dniach będzie już standardem dukanowe odżywianie mówię Ci to ....a masz boski avatar ..
|
|
#2729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do piesia to bardzo współczuję... Cytat:
potrzebuję słońca
|
|
#2730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też odkąd dukam czekam na nie jak na ósmy cud![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

ja nie widziałam niedoszłego tż już 17 dni
nie mialam nawet pojęcia że tak dawno... cisza... urlop mi sie kończy i nawet jednego dnia z nim.. same myśli... dziś stanęłam na nogi lekko chociaż posprzątałam mieszkanie... i znowu martwy punkt... może wskocze do wanny jakiś peeling zrobię... nadzieja matką głupich, może w ten weekend sie odezwie... tylko Was mam teraz 
hihi tuczy jedzenie, ktore sie pożera po pijaku, sam alkohol nie ma takiej siły zeby nas utuczyc

Ja wiedziałam, że to tylko kwestia czasu 

ops: 

- 74 - 73 - 72 -71- 70-69