Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 23:06   #2701
suushi89
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość
nie smuć się ja nie widziałam niedoszłego tż już 17 dninie mialam nawet pojęcia że tak dawno... cisza... urlop mi sie kończy i nawet jednego dnia z nim.. same myśli... dziś stanęłam na nogi lekko chociaż posprzątałam mieszkanie... i znowu martwy punkt... może wskocze do wanny jakiś peeling zrobię... nadzieja matką głupich, może w ten weekend sie odezwie... tylko Was mam teraz
są wzrosty i spadki więc się nie martw
Dzieki Kochany Kochaku Ja sobie rano zrobię ten peeling. W ogóle jutro będzie leniwy poranek, żeby sobie zafundować miły początek dnia. A może faktycznie odezwij się do niego? Chociaż tak myślę.. Facet, który w taki sposób gra na Twoich uczuciach nie jest wart Twojej uwagi. Wiesz, to nawet kwestia wychowania, grzeczności czy kultury osobistej, żeby nie kończyć znajomości bez słowa. Nie wiem jak jest dokładnie w Twoim przypadku, ale może nie jest wart, by nazywać go TŻetem? Nie smuć się
Stary 2010-07-30, 23:24   #2702
blackhardcore
Raczkowanie

a ja zrobilam peeling, nasmarowalam kremem antycelulit. i owinelam folia.dobrze ze mieszkam teraz sama, bo wygladam bynajmniej jak kosmitka
Stary 2010-07-30, 23:36   #2703
Pogoda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006
a znasz jakiegos grubego pijaka? hihi tuczy jedzenie, ktore sie pożera po pijaku, sam alkohol nie ma takiej siły zeby nas utuczyc
U alkoholika to już całkiem coś innego, bo:

Cytat:
Napisane przez jestemtutylkonachwile
Mit Ketoza jest obecna tylko na dietach niskowęglowodanowych.
Fakt Ketoza występuje również podczas głodówki, bezposrednio po wysiłku fizycznym oraz w dwóch patologicznych stanach: diabetyczna ketoza i alkoholiczna ketoza(pijemy i nic nie jemy przez długi okres)http://www.sfd.pl/buziaki/1.gif

Mit Węglowodany z alkoholu przerywają ketoze.
Fakt Alkohol pogłebia ketozę i może doprowadzić do bardzo grożnej dla zdrowia kwaśicy ketonowej. Dodatkowo spożycie alkoholu upośledza utylizacje wolnych kwasów tłuszczowych. Kalorie z alkoholu są wykorzystywane w zastępstwie wolnych kwasów tłuszczowych. Alkoholiczna kwasica ketonowa występuje przy sporzywaniu alkoholu przez długi okres dlatego niewielka ilość nie może mieć negatywnego wpływu na ph krwi niestety efekt upośledzania spalania tkanki tłuszczowej będzie obecny.
A, że od piwka się tyje można poznać ponaszych ojcach i wujkach w średnim wieku, którzy lubią piwko
Stary 2010-07-31, 00:57   #2704
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suushi89 Pokaż wiadomość
Dzieki Kochany Kochaku Ja sobie rano zrobię ten peeling. W ogóle jutro będzie leniwy poranek, żeby sobie zafundować miły początek dnia. A może faktycznie odezwij się do niego? Chociaż tak myślę.. Facet, który w taki sposób gra na Twoich uczuciach nie jest wart Twojej uwagi. Wiesz, to nawet kwestia wychowania, grzeczności czy kultury osobistej, żeby nie kończyć znajomości bez słowa. Nie wiem jak jest dokładnie w Twoim przypadku, ale może nie jest wart, by nazywać go TŻetem? Nie smuć się
Dziękuje... pomilcze razem z nim ... jade ranno do mamy więc buziaki Wszystkim do poniedziałku albo niedzieli wieczór mega spadków, zero pokus, pysznych serników

peeling jest boski!!! sama sięprzkonasz...

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
a ja zrobilam peeling, nasmarowalam kremem antycelulit. i owinelam folia.dobrze ze mieszkam teraz sama, bo wygladam bynajmniej jak kosmitka
ja kupiłam kiedys bloto z morza martwego i sie wysmarowalam i owinełam folią moze i byl jakis efekt ale nie na tyle by zabieg powtarzac.. i zmyć to błoćko to dopiero wyzwanie ja sie noc wysmarowalam nivea summer beauty brazujaco ujedrniajaca... smierdzi jak samoopalacz ale mniej od garniera... a faktycznie jest calkiem dobra- nawilża, lekko napina - bez cudów oczywiście i kolor daje super naturalny- mam do jasnej karnacji- taniej niz soloara hihjihi

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Pogoda Pokaż wiadomość
U alkoholika to już całkiem coś innego, bo:

A, że od piwka się tyje można poznać ponaszych ojcach i wujkach w średnim wieku, którzy lubią piwko
znam pewnego młodzienca, co pil po 7 piw dziennie dzien w dzien i byl chudy jak patyk hihihi...a le porcelana to chyba 5 razy dziennie ... wiec chyba kwestia organizmu

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

dobranoc... chyba wszyscy już śpią... do niedzieli Dunkanki Kochane
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 03:13   #2705
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochak;21044990[COLOR=Silver
[/COLOR]dobranoc... chyba wszyscy już śpią... do niedzieli Dunkanki Kochane
Nie wszyscy

Hej, hej Nie to, żebym narzekała, ale zrobiłam sobie przerwę w czytaniu Was a tu naspamowaliście mi kolejne 2 wątki! Tempo zabójcze

Ogłaszam, żee...
w ciągu miesiąca i tygodnia trwania diety straciłam 9.4kg wszystko ze mnie spada, wcisnęłam się w sukienkę sprzed dwóch lat i generalnie jest cudownie! Do końca diety jeszcze troszkę, ale... nurtuje mnie sprawa następująca: zbliża się festiwal, na który czekam cały rok i... same rozumiecie, muzyka, zabawa i zapewne alkohol. W tej sytuacji nie jestem w stanie sobie tego odmówić a nie chcę znów całkowicie zaprzepaścić tego co już osiągnęłam. Pomyślałam sobie, że może przejdę tydzień przed festiwalem na trzecią fazę a po festiwalu wrócę do drugiej? Jak myślicie Dukaneczki?

3 w nocy a ja myślę co by tu na obiad przygotować. Chce mi się czegoś pikantnego a kompletnie nie mam pomysłu na jedzonko
Stary 2010-07-31, 06:47   #2706
Konczita
Zakorzenienie

witajcie dukanki - duk duk .. ostatnio nie mam czasu na nic tylko podczytuję grzecznie ale i tak nie nadrabiam wszystkiego ... chcę już urlop !
u mnie dzisiaj spadek tylko o -300 ale miałam zastój ? nie wiem czy tak to nazwać myślałam że to przez @ ale jednak chyba nie ...
życzę wszystkim miłego weekendu
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 07:18   #2707
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witajcie dukanki - duk duk .. ostatnio nie mam czasu na nic tylko podczytuję grzecznie ale i tak nie nadrabiam wszystkiego ... chcę już urlop !
u mnie dzisiaj spadek tylko o -300 ale miałam zastój ? nie wiem czy tak to nazwać myślałam że to przez @ ale jednak chyba nie ...
życzę wszystkim miłego weekendu
gratuluję

Duk!
Dzis wstałam, poszłam na wagę z myslą "Pewnie znowu nic" a tu niespodzianka spadek 0,5 kg ale się cieszę, minęłam tą swoją wyimaginowaną granicę ważę 61,8 kg

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 07:33   #2708
suushi89
Raczkowanie

Duk duk
Konczita, sweetpinky Ja wiedziałam, że to tylko kwestia czasu
U mnie też spadek, ale nie chce mi się w niego wierzyć... Bo po wczorajszym wzroście ważyłam 56.4, a dziś... 54.8 Czyli wychodziłoby, że o 1,6kg. Dlatego ciężko mi w to uwierzyć. Ale wczoraj jadłam samo mięso i jajka i dziś też tak będę i jutro też i zobaczymy co dalej będzie Miłego dnia, omlet mi się pali.

Edytowane przez suushi89
Czas edycji: 2010-07-31 o 07:39
suushi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 08:10   #2709
Aleksandra_M
Zadomowienie

DUK DUK kuleżanki
ja dzis zla... pewnie od PW (zjadlam wczoraj kilka ogorkow i cukinie!) ale przybylo mi 0,5kg!! no jasna cholera....
ide do garow.musze naszykowac zarcia dla rodzinki TŻ bo na urodziny corci sie zwala mi na leb
ciekawe jakie komentarze uslysze jak zobacza co ja jem....
wrrrrrrrrr

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
no na te motylko pod pacha jak ja to mowie, to pompki sa ok. mi na bokach pozniej jak robie pompy to pojawia sie ladny zarys miesni, swego czasu bardzo widoczny, no ale wiadomo..opada wsko co zaniedbane. ja za to mam ladnie napompowane giry hehe silniejsze mam nogi od mojego TZ i wygrywam z nim w sparingach jak sie wyglupiamy na panelach heheh chociaz on jezdzi na rowerze , na rajdy itp. ale wystarczy ze ja go wezme schwyce i nie ma szans

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

po pompkach musze powiedziec ze nawet jest za jaki cyc mnie zlapac hehe bo jak nie sadlo na nich to chociaz cycaty miesien :P
to taka Wasza gra wstepna??

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

za Wasze spadeczki
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 08:44   #2710
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

cześć dziewczyny ;*
gratuluje wszystkich spadków!

dziś mam ostatni dzień PW i tak chce się upewnić, że to normalne, że na PW waga stoi?
ech, poza tym zbliza mi sie @ i jak zwykle w tym czasie mam straszna ochote na chipsy :ściana:
pewnie dlatego wczoraj zjadłam tak dużo! ops:

mam nadzieje, że po jutrze się jakoś ruszy...

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 08:48   #2711
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
DUK DUK kuleżanki
ja dzis zla... pewnie od PW (zjadlam wczoraj kilka ogorkow i cukinie!) ale przybylo mi 0,5kg!! no jasna cholera....
ide do garow.musze naszykowac zarcia dla rodzinki TŻ bo na urodziny corci sie zwala mi na leb
wrrrrrrrrr

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

to taka Wasza gra wstepna??

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

za Wasze spadeczki
Duk Dukanki
jaka piekna pogoda, a ja za chwilke ide na maraton rowerkowy, poludnie tylko dla mnie uwielbiam... mmmrrrrrr

no oczywiscie ze gra wstepna lubimy na ostro a to bacik, a to klaps, a to gleba na panele... wiesz... tak z pieprzem
pozniej jak zabawa sie rozkreca to fruwamy po scianach
Stary 2010-07-31, 08:48   #2712
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Hej laseczki... ja dziś wściekła zeszłam z wagi. Normalnie nie mogłam w to uwierzyć, ale jednak! Wzrost o 0,7 kg to jakaś kara chyba! A już tak pięknie szło. Mam jednak nadzieję, że to zbliżająca się @, której dawno nie widziałam

Gratuluję spadeczków pozostałym
Stary 2010-07-31, 08:54   #2713
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry

dzisiaj zamiast spadku (względnie zastoju) zobaczyłam 0,4 na plusie
ale tak to jest jak sie na szybko wraca do domu i łapie za pizze mężową.... a potem jeszcze zeżera żelki
no poniosło mnie wczoraj i od razu widac....
ale zapominam o tym i walcze dalej... w ramach rekompensaty idę zaraz na spacer z dziewuszkami moimi póki nie pada

miłej soboty

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 08:58   #2714
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny ;*
gratuluje wszystkich spadków!

dziś mam ostatni dzień PW i tak chce się upewnić, że to normalne, że na PW waga stoi?
ech, poza tym zbliza mi sie @ i jak zwykle w tym czasie mam straszna ochote na chipsy :ściana:
pewnie dlatego wczoraj zjadłam tak dużo! ops:

mam nadzieje, że po jutrze się jakoś ruszy...
Tak, to normalne. Niektórym dziewczynom waga spada nawet na PW, ale wolniej. W każdym razie Dukan pisał o tym, że w 2 fazie chudnięcie przypomina schodki - na PW zastój, na PP spadek, także się nie martw. No i ma też na pewno duże znaczenie ta @
Stary 2010-07-31, 09:08   #2715
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Tak, to normalne. Niektórym dziewczynom waga spada nawet na PW, ale wolniej. W każdym razie Dukan pisał o tym, że w 2 fazie chudnięcie przypomina schodki - na PW zastój, na PP spadek, także się nie martw. No i ma też na pewno duże znaczenie ta @
Co prawda czytałam o tym, ale zawsze wole się spytać
dzięki Ci bardzo ;*

kurcze, a miala może, któraś taki przypadek jak ja?
od tych ciągłych wizyt w wc chyba podraznilam cewke moczowa
strasznie przeszkadza... i jak dojdzie do tego okres to chyba nie wyrobie.
a moja ginekolog akurat jest na wakacjach

.
Stary 2010-07-31, 09:17   #2716
leelou2010
BAN stały

GG do leelou2010

bry dziewczyny

ja wagi nie dowiozłam jeszcze ze śląska na pomorze, ale po spodniach widzę,że...leci na dół niewiele ale jednak

pozdrawiam Was
i życzę dobrego dnia
leelou2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:19   #2717
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
Co prawda czytałam o tym, ale zawsze wole się spytać
dzięki Ci bardzo ;*

kurcze, a miala może, któraś taki przypadek jak ja?
od tych ciągłych wizyt w wc chyba podraznilam cewke moczowa
strasznie przeszkadza... i jak dojdzie do tego okres to chyba nie wyrobie.
a moja ginekolog akurat jest na wakacjach
Wprawdzie ja tak nie miałam, ale jedyne co można poradzić - leć do gina! Zawsze raz możesz iść do innego, a lepiej iść niż później męczyć się ze stanem zapalnym cewki albo co gorsza pęcherza. To dopiero jest nieprzyjemne.
Stary 2010-07-31, 09:23   #2718
Agnese69
Zadomowienie

Czeeeeeść, siostry... Ja dziś znowu wzrost. Ito +0,5 buuuuuuuuuuuuu
I tym samym mam dziś taką samą wagę jak w poniedziałek - idę skoczyć z mostu
Pierwszym podejrzanym wczoraj był mój wycudowany chlebek. Ale mój małż też go je i ma spadek - to niesprawiedliwe
Ale dziś wreszcie ruszyła moja czająca @, więc mam nadzieję, że zejdzie ze mnie więcej wody niż zwykle. No cóż, nadzieje umiera ostatnia. Aha, i wczoraj wieczorem przed snem nie zaklinałam wagi - to na pewno dlatego

Pozdrawiam Was na dzisiejszy dzionek, gratuluję wszystkich spadeczków, czego życzę również tym, które ich dziś nie miały, nie wyłączając siebie samej

A teraz idę czytać, co tam naskrobałyście przez noc.
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:23   #2719
aniula47
Zakorzenienie

Witam!
Poczytuje Was od jakiegoś czasu. Chciałam się przyłączyć.

Na dukanie jestem od poniedziałku i widzę rezultaty, choć powiem, że pierwsze 3 dni to był koszmar. Od białka mnie wprost odrzucało. Teraz jest lepiej
Strasznie brakuje mi chleba. Słyszałam o Dukanowym. Orientuje się może któraś z Was od którego etapu można go jeść
Chodzi mi o taki na keksówkę. Znalazłam przepis z mąką żytnią, ale nie za bardzo się orientuje czy o zrobić i zjeść.

Jeśli nie to poproszę o przepis na chlebek sprawdzony

Pozdrawiam

----------------------------------
DZIDZIA
aniula47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:30   #2720
Sparta
Wtajemniczenie

duk duk
co tam słychać, ja dziś 2 dzień na P mam nadzieję że zastój w końcu minie
U Was też pogoda taka do bani?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

[QUOTE=aniula47;21046683]Witam!

Na dukanie jestem od poniedziałku i widzę rezultaty, choć powiem, że pierwsze 3 dni to był koszmar. Od białka mnie wprost odrzucało. Teraz jest lepiej
Strasznie brakuje mi chleba. Słyszałam o Dukanowym. Orientuje się może któraś z Was od którego etapu można go jeść
Chodzi mi o taki na keksówkę. Znalazłam przepis z mąką żytnią, ale nie za bardzo się orientuje czy o zrobić i zjeść.

Pozdrawiam[/QUOT
Witamy witamy
Mąki na tej diecie niestety nie wolno...możesz w ramach zastępstwa ewentualnie dodać skrobię kukurydzianą, ale to się wiąże równierz z ograniczeniem

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:34   #2721
hungry eyes
Przyczajenie

Duk duk,

długo się nie odzywałam, ale miałam ciężki tydzień... musiałam uśpić mojego pieska i jakoś zabrakło mi weny do wszystkiego. Nawet o jedzeniu nie chciało mi się zbytnio myśleć. Wyszło tak, że zamiast 2 zrobiłam 5 dni uderzeniówki - żarłam pierś z kurczaka lub indyka, tuńczyka, lekkiego wieśniaka, otręby owsiane i jajka. Nie ciągnęło mnie do warzyw zupełnie. Wskazówka na wadze w dniu dzisiejszym stoi gdzieś pomiędzy 69 i 70. Dodatkowo w nocy przyszła do mnie jeszcze wredna @ i czuję się strasznie obolała i ociężała.
Dziś, dla urozmaicenia wepchnęłam w siebie już ogórka zielonego i pomidora. Nie mam pojęcia jaki tryb PP/PW wybrać...

start (26.07.2010): 75 - 74 - 73 - 72 -71- 70-69

- 68 - 67 - 66 - 65 -64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59
hungry eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:38   #2722
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Duk Dukanki
jaka piekna pogoda, a ja za chwilke ide na maraton rowerkowy, poludnie tylko dla mnie uwielbiam... mmmrrrrrr

no oczywiscie ze gra wstepna lubimy na ostro a to bacik, a to klaps, a to gleba na panele... wiesz... tak z pieprzem
pozniej jak zabawa sie rozkreca to fruwamy po scianach
wow

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
duk duk
co tam słychać, ja dziś 2 dzień na P mam nadzieję że zastój w końcu minie
U Was też pogoda taka do bani?
u mnie 18st i sloneczko
ale co z tego jak dzis na spacer nie mam czasu
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:47   #2723
Agnese69
Zadomowienie

Przepis na pyszny chlebek:

Od razu mówię, że z ilością się nie obcyndalam, bo mam foremkę taką "pasztetową", ja wiem, ok. 30 cm długości i jak dam mało składników to ledwo dno pokrywam, a o kanapkach nie ma mowy. Poza tym nas jest dwoje i taki chlebuś na 3 dni nam starcza - kanapeczki do pracy z niego robimy.

1 op. otrąb owsianych (150g)
1/2 op. otrąb pszennych
1 op 500g sera twarogowego zmielonego - takiego na sernik (np. z Carrefoura albo Dr Oetkera)
3 jajka (białka osobno, ale to nie jest wymóg absolutny)
przyprawy wg fantazji (odkryłam suszone pomidory z bazylią w, dodaję też czosnek granulowany, troszkę soli)
1 op. proszku do pieczenia

Najpierw mieszamy ze soba dokładnie suche składniki. Potem wwalamy wszystkie pozostałe. Białka ubijamy (choć niekoniecznie, jeśli nam się mocno nie chce i dodajemy do reszty. Mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej gęstej masy.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Pakujemy naszą plajtę do formy i wstawiamy do pieca na ok. 200 stopni. Ja piekę bite półtorej godziny, nawet do dwóch kiedyś przetrzymałam bez konsekwencji. Można krócej - z godzinkę nawet, ale moim zdaniem on wtedy jest bardziej mokry w środku. Dlatego ja trzymam długo.
Nasza porcja 3-4 małych kanapeczek (w zależności jak wysoki wyrośnie chlebek) odpowiada mniej-więcej trzem dziennym łyżkom otrąb dziennie. Dlatego niewskazane jest jedzenie więcej otrąb w ciągu dnia

Smacznego
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:50   #2724
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
ze jak to? przedluzanie czy cos?
dokladnie tak

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Ach, rzęski Koleżanka mi się chwaliła takimi kiedyś. Faaajne, człowiek by sobie np. na wakacje zrobił na wyjazd żeby się nie paranoizować codziennym malowaniem. Ale to drogie jak piorun jest... Nie wiem, nawet jednorazowo to za drogo dla mnie... A to prawda, że one się trzymają do 3 tygodni?
Ja robilam pannie młodej bo dzisiaj ma ślub
I przyznam szczerze ze dawno nie mialam takiego "materiału" do robienia Sprostowujac dziewczyna miala piekne oczy i rzesy, oczka duze wrecz ogromne rzesy piekne czarne i geste. Nie bylo potrzeby nawet wczesniej robic henny na rzesy a robie ja w 99% przypadkach przed przyklejeniem rzes. Robilam jej to 4 godziny z czego ona przespala 3 Ale efekt byl imponujacy, jezeli ktos ma ladna oprawe oczu to efekt jest niemalze teatralny.

Co do trzymania sie rzes to zalezy od tego jak z nimi postepujemy, jak rzesy sa przyklejone i do jakich rzes je przykleimy. Tzn ze np. jezeli przykleimy rzese do rzesy dlugiej to oczywiste jest to ze ta rzesa jest juz w fazie wypadania i wypadnie nam ona lada moment. Dlatego powinno sie je przyklejac do jak najkrotszych.Znam dziewczyny ktore nosza rzesy nawet 2miesiace. Jezeli rzesy sa dobrze zrobione powinny sie trzymac tyle ile trwa faza wzrostu i zywotnosci rzesy czyli ok 6-8tyg.
Nie powinno sie ich tez malowac, jesli juz to specjalnym tuszem. Zmywac kosmetykami ktore nie sa tluste.
To chyba tyle by bylo

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

zapomnaialam sie przywitac z Wami!

A wiec Dzien Dobry wszytskim
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:03   #2725
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Wprawdzie ja tak nie miałam, ale jedyne co można poradzić - leć do gina! Zawsze raz możesz iść do innego, a lepiej iść niż później męczyć się ze stanem zapalnym cewki albo co gorsza pęcherza. To dopiero jest nieprzyjemne.
ech, chyba masz racje.
sęk w tym, że moja gin była osfojona juz z moim tatuażem, a nowa pewnie będzie ciekawska
ale jak mus to mus. w poniedzialek zadzwonie i sie umowie. chyba, ze dostane do tego czasu @..

.
Stary 2010-07-31, 10:09   #2726
Rozeznanie

DUK DUK DUKANECZKI

Witam w ten uroczy poranek, w centrum piękne słoneczko
Dziewczyny u mnie też wzrościk, ale się nie przejmuje w ogóle, pewnie to informacja, że @ się zbliża małymi krokami, czekolady przecież nie jadłam.

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:09   #2727
vascodagama
Przyczajenie

Dzień dobry Dziewczyny ja się zapytowuję - gdzie się podziały moje kupki? Odkąd zaczęłam dietę to tylko jakieś kozie bobki i nic więcej Nie żebym tęskniła jakoś mocno za tym co było ale kozi bobek to przesada chyba ,nie?
vascodagama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:13   #2728
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
gratuluję

Duk!
Dzis wstałam, poszłam na wagę z myslą "Pewnie znowu nic" a tu niespodzianka spadek 0,5 kg ale się cieszę, minęłam tą swoją wyimaginowaną granicę ważę 61,8 kg
pięknie lecimy w dół ...

Cytat:
Duk duk
Konczita, sweetpinky Ja wiedziałam, że to tylko kwestia czasu
U mnie też spadek, ale nie chce mi się w niego wierzyć... Bo po wczorajszym wzroście ważyłam 56.4, a dziś... 54.8 Czyli wychodziłoby, że o 1,6kg. Dlatego ciężko mi w to uwierzyć. Ale wczoraj jadłam samo mięso i jajka i dziś też tak będę i jutro też i zobaczymy co dalej będzie Miłego dnia, omlet mi się pali.
wow to się nazywa spadek .... myślisz że wzrost to zatrzymana woda ?? bo 1,6 kg przez jeden dzień to bardzooo dużo przynajmniej dla mnie

Cytat:
DUK DUK kuleżanki
wrrrrrrrrr
Aleksandara zero złości proszę, zobaczysz jutro będzie spadeczek na PW wzrościki często są ... a póxniej spadeczki

Cytat:
Napisane przez aniula47 Pokaż wiadomość
Witam!

Pozdrawiam
witamy i do dukania zapraszamy po kilku dniach będzie już standardem dukanowe odżywianie mówię Ci to ....
a masz boski avatar ..
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:13   #2729
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hungry eyes Pokaż wiadomość
Duk duk,

długo się nie odzywałam, ale miałam ciężki tydzień... musiałam uśpić mojego pieska i jakoś zabrakło mi weny do wszystkiego. Nawet o jedzeniu nie chciało mi się zbytnio myśleć. Wyszło tak, że zamiast 2 zrobiłam 5 dni uderzeniówki - żarłam pierś z kurczaka lub indyka, tuńczyka, lekkiego wieśniaka, otręby owsiane i jajka. Nie ciągnęło mnie do warzyw zupełnie. Wskazówka na wadze w dniu dzisiejszym stoi gdzieś pomiędzy 69 i 70. Dodatkowo w nocy przyszła do mnie jeszcze wredna @ i czuję się strasznie obolała i ociężała.
Dziś, dla urozmaicenia wepchnęłam w siebie już ogórka zielonego i pomidora. Nie mam pojęcia jaki tryb PP/PW wybrać...
Witaj kochana odnośnie diety : teraz koniecznie 5 dni z warzywkami, a potem 5 dni protein i tak na zmianę bo będzie okropny dla nas wzrost lub zastój
Co do piesia to bardzo współczuję... nie ma co pisać, bo tylko Ty wiesz jak to ciężko...trzymaj się kochana
Cytat:
wow

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

u mnie 18st i sloneczko
ale co z tego jak dzis na spacer nie mam czasu
U mnie deszcz, deszcz aż się rzygać chce potrzebuję słońca

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:19   #2730
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vascodagama Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny ja się zapytowuję - gdzie się podziały moje kupki?
nie jesteś odosobniona ja też odkąd dukam czekam na nie jak na ósmy cud

Cytat:
Napisane przez vascodagama Pokaż wiadomość
Odkąd zaczęłam dietę to tylko jakieś kozie bobki i nic więcej Nie żebym tęskniła jakoś mocno za tym co było ale kozi bobek to przesada chyba ,nie?
, dobre dobre:hah aha:, od dzisiaj moje nowe określenie na porcelanę KOZIE BOBKI:hah aha:

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości