|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Cytat:
(Protal faza II P) składniki na 3 małe keksówki: - 4 szkl otrębów owsianych - 2 szkl otrębów pszennych - 1 szkl skrobi kukurydzianej - 8 jajek - 1/2l maślanki odtłuszczonej - 500g serków wiejskich light - 1 łyżka soli - 1 łyżka proszku do pieczenia Otręby połączyć ze skrobią, solą i proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z serkami wiejskimi, dodać kefir. Masę wymieszać dokładnie z suchymi składnikami. Ubić pianę z białek, delikatnie wymieszać z resztą składników. 3 kaksówki (u mnie 2, dlatego chlebek jest taki wysoki) wyłożyć papierem do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 200°C i piec 1 godzinę i 15 minut. Jeść po 2 kromki dziennie. Mój sprawdzony chlebek to wg tego przepisu,robiąc go na jednej keksowej blaszcze,daję połowę składników.Dla urozmaicenia ostatnio jeszcze dodaję cynamon.Po uderzeniówce zaczęłam go piec i trwam z nim nadal i na IIIfazie,bo nie mam na razie ciagoty do tradycyjnych,ale pewnie pomału'' czarnuszki "zacznę wprowadzać(uwaga !jestem na III,żeby nie było ,że do grzeszkowania namawiam). Z mąka pszenną na protalu raczej radzę się jeszcze wstrzymać,chociaż gdzieś tu wyczytałam,że niby można (ale to nie opinia Dr Dukana, ja osobiście dopiero na III,z czasem ją zamierzam wprowadzić.)....Tymczasem jeszcze tydzień utrwalania minusowej wagi z protala. Na III-ce póki co jestem stabilna i waga lekko spada(zostawiłam taki mały zapasik,to wszystko wg planu Powodzenia dla początkujących. Da się normalnie funkcjonować na Dukanie,zatem wytrwałości życzę .I ))))))))))
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-07-31 o 10:28 |
|
|
|
|
#2732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
Duk Duk kochani
![]() No i jestem fanką peelingu KAWOWEGO!! O pólnocy zrobiłam ostrą jazdę pod prysznicem, mam cudownie gładki tyłek, uda, brzuch i piersi Widok kabiny prysznicowej po całej akcji bezcenny ihihi A potem mrożące serum Evelinu - kolejna mega atrakcja. Czułam się jakbym zimą wystawiła goły tyłek za okno U mnie oczywiście wzrost +0,4kg, ale w nocy napchałam się porządnie sałatka z tuńczyka.
|
#2734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo salatki z MAJONEZEM, wodka, soki, ciasta, ziemniaczki z koperkiem... aaaaaaaaaaaa..... dziewczyny trzymajcie mnie.....bo sie boje ze dzis zgrzesze ten pierwszy raz!!!!!! bo kurde TŻ se wymyslil drugie urodziny wyprawiac jak wesele, k...a mać ![]() zabije go, a gosci nie wpuszcze ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki co robicie na obiadek ?? na PP jestem
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie mowilam
|
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
Peeling kawowy jest świetny
Ja dziś zaczynam Dukana.. cel - 4 kg |
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
a robilas juz takie placuszki z kurczaka: cycek posiekany w kostke, jajko, lyzka skrobi, cebulki odrobinka? naP tylko to, ale na PW mozna dodac papryczke i inne cuda....
|
#2739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do tatuażu ![]() mam napis: Love ![]() i z tego 'smieszna' historia jest jakaś tam wizyta u gin, po zrobieniu tattoo i wgl. tak nieśmiało zerka, duże oczy. no, ale skończyła badanie i prosi, żebym usiadła i pogadamy. siadam a ona niesmialo zaczyna mowic, ze rozumie, ze teraz duzo osob ma problemy i wgl, ale musimy porozmawiac o tym czy sie zabezpieczam i ze musi mi wtedy robic dodatkowe badania. ja taka lekko w szoku o co chodzi ;P wyszło na to, że myślala, że jestem panią do towarzystwa ![]() jak jej wytlumaczylam, ze nie, to strasznie sie zawstydzila i przepraszala strasznie ![]() jakos sie nie gniewalam, bo wiem jak niektorzy ludzie nadal podchodza do tatuażow zwlaszcza w nietypowych miejscach.
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem co czujesz kochana Ja też mam PP tylko nie jem mięsa...może kotlety z jajek? ale przywrą mi na patelni dramaaaa bez oleju
Czas powiedzieć stop przemocy wobec zwierząt!!! Edytowane przez Sparta Czas edycji: 2010-07-31 o 10:41 |
||
|
|
|
#2741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
Konczita, nie mam pojęcia co to. Podejrzewam wredną wagę o jakieś dziwne zachwiania równowagi
Ale jest nowa i nigdy tak jej się nie działo, więc jeśli to nie ona to pewnie woda. Tyle, że dzień przed wzrostem jadłam bardzo dużo nabiału, więc wzrost mnie nie zdziwił. No a wczoraj samo mięsko i jajka, spodziewałam się spadku, ale taaaaki, to po prostu miód na moje oczy, serce i wszystko inne ![]() Też mam PP i robię na obiad pizze z krewetkami.Tylko nie użyję wieśniaka, myślicie, że jak posmaruję placek łyżeczką musztardy i poleję odrobiną jogurtu nat. będzie dobre?
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postrasz ją sektą może podziała hehe .. ale imponujący spadek mimo wszystko ....Kochana a ja ten placek robisz??? na patelni ???
|
|
#2744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na patelni, nie trzeba wtedy używać ani drożdży ani skrobi, co mi bardzo odpowiada, bo nie kupiłam takich rzeczy
|
|
#2745 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
helooouuuł
Sobota, za okanmi szaro buro a ja sobie w tyrce siedzę i oglądam seriale na vod :P Cytat:
Cytat:
pożarłam i bylo mi bosko ![]() Cytat:
chociaz ja po dwóch kieliszkach to smacznie ululana jestem hihihCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tysz nie lubię cwaniaków moi dwaj pracownicy są dwiema skrajnościami... jeden "sirota" wielki , gruby, powolny, flegmatyczny wręcz i filozof a drugi chudy, z adhd, szybki jak błyskawica,nerwowy i do tego CWANIAK taki że podziwiam się za to że jeszcze mu niedopierr....m a łączy ich jedno obaj nie myślą o pracy tylko o pieron wie czym ![]() Apropo peelingu kawowego to ja swojego czasu jak go stosowałam to dodawałam zamiast oleju śmietanki bo tesz ładnie natłuszcza i w ogóle ale mnie TŻ nigdy nie zastał wysmarowanej dlatego nie wie że lubie się gównem smarować |
||||||
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
No to Mirkaa otworzyła puszkę Pandory z tym peelingiem - hi hi hi.
Żeby było jasne - ja dziś (prawdopodobnie) też sobie go strzelę. Nieeee, no, skoro tyle pień na jego temat słyszę i ani jednej negatywnej opinii to znaczy, że jest rewelka. Ja też chcę. Ale ona (Mirkaa znaczy) pisałą, że dodaje do niego balsam do ciała, a Wy tu wszystkie żel pod prysznic. To ma jakieś znaczenie? Chyba nie, skoro wszystkie jesteście zachwycone ![]() No to i ja ![]() Zwłąszcza, że dziś jestem pognębiona wagą. Ale przynajmniej @ wylazła wreszcie w pełni, a nie: kap-kap i cofka, kap-kap i cofka... Co do kozich bobków to oczywiście rozumiem, że to norma - ja też mam taką właśnie mniej-więcej objętość, o ile w ogóle jakakolwiek objętość się raczy pokazać Też się dziwiłam A określenie tyleż cudne, co trafne
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Zadomowienie
|
witam sie z wami
ja tak jak wczoraj marudzilam o wadze, tak odlozylam na szafe i na nie nie patrze, za to chwycilam centymetr i jak zobaczylam rezultaty to od razu pobiegla robic sobie zdjecia w stroju wyjsciowym (tym co zwylke ) i az sie poplakalam ze szczescia poszlam nawet dalej i przymierzylam sukienke, ktora nigdy nie byla na mnie dobra nawet jak ja kupowalam, a teraz jest idealna (przynajmniej dla mnie ) 2 tyg temu wrzucalam zdjatka z okazji 60 dni na diecie, a juz widac leciutka roznice Cytat:
Cytat:
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
dzieeeeeewczyny spadeczek o -600g!!!!!!
umieram ze szczęścia
|
|
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!! oklaski ach oklaaaski... taaakie są życia blaaaski a u mnie wzrost o 0,4
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
Konczita zasypałam szklanke prawie do połowy kawą,zalałam gorąca wodą. Jak ostygło odlałam wodę a do fusów dodałam żel pod prysznic, zeby był lepszy poslizg.
Dziewczyny dodają jeszcze np. oliwę z oliwek, cynamon itp ![]() Wtarłam gdzie trzeba, mam jeszcze taki masażer stary z Oriflame to poprawiłam nim jeszcze okrężnymi ruchami. A serum to:Eveline, Slim Extreme 3D Spa!, Serum intensywnie wyszczuplające + ujędrniające antycellulit Poszlam za ciosem i wczoraj kupiłam tak jak dziewczyny
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
ale ze mnie sw...a nie gratulowalam Wam spadeczkow
a zastoje lub wrosty mina mnie juz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- juz doczytalam dzieki ![]() ja sie ciagle nad tatuazem zastanawiam (na ramieniu ) i kiedy juz jestem na tak to widze, jakos stara babcie z tatuazem i znow zaczynam sie zastanawiac
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym mam możliwość nie dorzyć takich lat, więc postanowiłam korzystać z życia. uwielbiam tatuaże i nie zrezygnuje. za jakiś czas na moich plecach będzie piękna jaskółka a jak czujesz taką niepewność, to może zmień miejsce? np. jakaś łopatka czy coś. pewnie też będzie wyglądał ładnie, no i łatwo go ukryć
|
|
|
|
#2754 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja przez weekend sie nie będę ważyła aż do wtorku
wtedy minie już tydzień od kiedy zaczełam się dukanować ![]() mmmm... jaki będę dziś miała pyszny dzień... jutro też dziś zjemy sobie z tżtem gołąbki dukanowe on z zimniorami oczywiście a ja beeez zreszta i tak od bardzo dawna ziemniaków nie jem ![]() Tak mi się jeszcze przypomniało że ja czasami ( jak nie byłam na diecie) zamiast makaronu do zupki pomidorowej lub rosołu dawałam naleśniki pokrojonhe w paseczki jak makaron a przecież dukanowe naleśniki też istnieją to może by tak te dukanowe pokroić i zrobić sobie a'la makaron taki do zupek?? Ja może tak zrobię w poniedziałek do pomidoróweczki ![]() a na jutro zaplanowałam leczo t5akie ala zupka meksykańska z kurczakiem z pomidorami z cebulką dymką papryką w różnych kolorachy ale że jnie wolno kukurydzy ani ciecieżycy to dam cukinie i pieczary coby nie było za mało składników mniam mniam ![]() co do tatuaży to ja chcę sobie też zrobić może we wrześniu na urodziny zafundujemy sobie z tżtem po tatuażu on też wrześniowy (ja 22 a on 28 wrzesień) i ja mu postawie tatuuu a on mi ale ja sobie wymyśliłam na karku mały jakis zawsze to pod włosami można schować koleżanka tak zrobiła i bardzo pięknie i kobieco w tym miejscu wygląda
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2010-07-31 o 11:35 |
|
|
|
#2755 |
|
BAN stały
|
U mnie dzisiaj jakis kryzysik malutki...
![]() cholera no a bylo juz tak dobrze ![]() chyba zrobie sobie sernik na pocieszenie dzisiaj akurat jestem na PP Co do peelingu to mozna dodac do suchej kawy na talerzyku tez melczka kosmetycznego Opcji jest naprawde duzo ja codziennie znajduje nowe zamienniki z czym to robic, takie zboczenie zawodowe ![]() Widze ze zapanowal temat tatuazów to ja wam powiem mam dwa tez w dosc nietypowych miejscach, jeden kocham na zaboj natomiast drugi zdarzyl mi sie znudzic planuje go usunac! Zobaczymy jak schudne, powinien sie zmniejszyc moze wtedy przestanie mnie draznic. Takie decyzje nalezy przemyslec milion razy albo i wiecej ![]() Agnese69 co do naszego dzisiejszego PW to ciesze sie ze udalo mi sie Cie torszke zniechecic zeby Ci smutno nie bylo ![]()
Edytowane przez mirkaaa Czas edycji: 2010-07-31 o 11:41 |
|
|
|
#2756 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam, żeby niżej zrobić, ale wstydziłam się zdjąć majty Ale to strasznie uzależniające jest, ja jak mi robił to myślałam 'nigdy w życiu, taki ból', a jak wróciłam do domu to zastanawiałam się jaki będzie następny Cały czas myślę i czekam na okazję, bo u mnie to będzie po jakimś ważnym życiowym wydarzeniu np. jak się dostanę na szkolenie kontrolera ruchu lotniczego... JEŚLI.Właśnie skończyłam sprzątać po tym kawowym pillingu i mi oliwka wsiąka Fajny jest. Kiedyś robiłam też taki z otrąb owsianych ze śmietaną, bardzo nawilżał, też skóra po nim jest boska, ale śmierdzi jak wymiociny
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
ten z kawy rzecz jasna bo nie chce śmierdzieć wymiocinami |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odmieniec jestem
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam w jednym uchu 7 kolczyków ale ślicznych maleńkich cyrkoni a podobają mię też w pępku ale niestety nigdy nie miałam i mieć nie będę takiego pięknego brzusia żeby móc tam kolczyk nosić i się nim chwalić bo nie da sie ukryć że ładne sa kolczyki w pępku tylko wtedy jak ktoś ma ten brzuch śliczny i płaski anie galaretowaty jak JA!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

(ale to nie opinia Dr Dukana, ja osobiście dopiero na III,z czasem ją zamierzam wprowadzić.)....
.
))))))))))

Dziewczyny ja się zapytowuję - gdzie się podziały moje kupki?
Odkąd zaczęłam dietę to tylko jakieś kozie bobki i nic więcej 

i spadków na jutro 
Twoje yyyy i eee nie zawsze jest negatywne ... ja dzisiaj przeprowadziłam 14 rozmów .. pewniaków odrzucałam na dzień dobry, nie lubię cwaniarstwa i pewności że mają już tę posadę, a rozmowę traktują jako formalność .. wiem że wredna jestem ale cóż ... taki ze mnie typ