Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 10:19   #2731
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

Cytat:
Napisane przez aniula47 Pokaż wiadomość
Strasznie brakuje mi chleba. Słyszałam o Dukanowym. Orientuje się może któraś z Was od którego etapu można go jeść
Chodzi mi o taki na keksówkę. Znalazłam przepis z mąką żytnią, ale nie za bardzo się orientuje czy o zrobić i zjeść.
Jeśli nie to poproszę o przepis na chlebek sprawdzony
CHLEBKI OTRĘBOWE
(Protal faza II P)

składniki na 3 małe keksówki:
- 4 szkl otrębów owsianych
- 2 szkl otrębów pszennych
- 1 szkl skrobi kukurydzianej
- 8 jajek
- 1/2l maślanki odtłuszczonej
- 500g serków wiejskich light
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka proszku do pieczenia

Otręby połączyć ze skrobią, solą i proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z serkami wiejskimi, dodać kefir. Masę wymieszać dokładnie z suchymi składnikami. Ubić pianę z białek, delikatnie wymieszać z resztą składników.
3 kaksówki (u mnie 2, dlatego chlebek jest taki wysoki) wyłożyć papierem do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 200°C i piec 1 godzinę i 15 minut.
Jeść po 2 kromki dziennie.

Mój sprawdzony chlebek to wg tego przepisu,robiąc go na jednej keksowej blaszcze,daję połowę składników.Dla urozmaicenia ostatnio jeszcze dodaję cynamon.Po uderzeniówce zaczęłam go piec i trwam z nim nadal i na IIIfazie,bo nie mam na razie ciagoty do tradycyjnych,ale pewnie pomału'' czarnuszki "zacznę wprowadzać(uwaga !jestem na III,żeby nie było ,że do grzeszkowania namawiam).
Z mąka pszenną na protalu raczej radzę się jeszcze wstrzymać,chociaż gdzieś tu wyczytałam,że niby można(ale to nie opinia Dr Dukana, ja osobiście dopiero na III,z czasem ją zamierzam wprowadzić.)....

Tymczasem jeszcze tydzień utrwalania minusowej wagi z protala.
Na III-ce póki co jestem stabilna i waga lekko spada(zostawiłam taki mały zapasik,to wszystko wg planu).
Powodzenia dla początkujących.
Da się normalnie funkcjonować na Dukanie,zatem wytrwałości życzę.
I miłego weekendu.I SPADKÓW OCZYWIŚCIE ))))))))))

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2010-07-31 o 10:28
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:21   #2732
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
ech, chyba masz racje.
sęk w tym, że moja gin była osfojona juz z moim tatuażem, a nowa pewnie będzie ciekawska
ale jak mus to mus. w poniedzialek zadzwonie i sie umowie. chyba, ze dostane do tego czasu @..
a co masz TAM namalowane?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez vascodagama Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny ja się zapytowuję - gdzie się podziały moje kupki? Odkąd zaczęłam dietę to tylko jakieś kozie bobki i nic więcej Nie żebym tęskniła jakoś mocno za tym co było ale kozi bobek to przesada chyba ,nie?
u mnie to samo....
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:23   #2733
missines
Raczkowanie

Duk Duk kochani

No i jestem fanką peelingu KAWOWEGO!!
O pólnocy zrobiłam ostrą jazdę pod prysznicem, mam cudownie gładki tyłek, uda, brzuch i piersi BOMBA!!!!
Widok kabiny prysznicowej po całej akcji bezcenny ihihi

A potem mrożące serum Evelinu - kolejna mega atrakcja. Czułam się jakbym zimą wystawiła goły tyłek za okno

U mnie oczywiście wzrost +0,4kg, ale w nocy napchałam się porządnie sałatka z tuńczyka.

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:24   #2734
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Aleksandra zero złości proszę, zobaczysz jutro będzie spadeczek na PW wzrościki często są ... a póxniej spadeczki
ja wiem... ale jestem taka wsciekla, bo dwa dni bede musiala sie opamietowywac bo salatki z MAJONEZEM, wodka, soki, ciasta, ziemniaczki z koperkiem... aaaaaaaaaaaa..... dziewczyny trzymajcie mnie.....
bo sie boje ze dzis zgrzesze ten pierwszy raz!!!!!!
bo kurde TŻ se wymyslil drugie urodziny wyprawiac jak wesele, k...a mać
zabije go, a gosci nie wpuszcze

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Witaj kochana odnośnie diety : teraz koniecznie 5 dni z warzywkami, a potem 5 dni protein i tak na zmianę bo będzie okropny dla nas wzrost lub zastój
Co do piesia to bardzo współczuję... nie ma co pisać, bo tylko Ty wiesz jak to ciężko...trzymaj się kochana

U mnie deszcz, deszcz aż się rzygać chce potrzebuję słońca
to chodz do mnie to Ci troche dam
Stary 2010-07-31, 10:26   #2735
Konczita
Zakorzenienie

kobitki co robicie na obiadek ?? na PP jestem
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:27   #2736
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Duk Duk kochani

O pólnocy zrobiłam ostrą jazdę pod prysznicem, mam cudownie gładki tyłek, uda, brzuch i piersi BOMBA!!!!

A potem mrożące serum Evelinu - kolejna mega atrakcja. Czułam się jakbym zimą wystawiła goły tyłek za okno

U mnie oczywiście wzrost +0,4kg, ale w nocy napchałam się porządnie sałatka z tuńczyka.
ha a nie mowilam
Stary 2010-07-31, 10:30   #2737
Narc
Wtajemniczenie

Peeling kawowy jest świetny
Ja dziś zaczynam Dukana.. cel - 4 kg
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:32   #2738
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
a robilas juz takie placuszki z kurczaka: cycek posiekany w kostke, jajko, lyzka skrobi, cebulki odrobinka? naP tylko to, ale na PW mozna dodac papryczke i inne cuda....
Stary 2010-07-31, 10:34   #2739
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
a co masz TAM namalowane?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

u mnie to samo....
co do porcelanki to też tak mam. więc chyba normalne ;P ja sie ciesze, ze wogole idzie

a co do tatuażu
mam napis: Love
i z tego 'smieszna' historia jest
jakaś tam wizyta u gin, po zrobieniu tattoo i wgl.
tak nieśmiało zerka, duże oczy. no, ale skończyła badanie i prosi, żebym usiadła i pogadamy.
siadam a ona niesmialo zaczyna mowic, ze rozumie, ze teraz duzo osob ma problemy i wgl, ale musimy porozmawiac o tym czy sie zabezpieczam i ze musi mi wtedy robic dodatkowe badania.
ja taka lekko w szoku o co chodzi ;P
wyszło na to, że myślala, że jestem panią do towarzystwa
jak jej wytlumaczylam, ze nie, to strasznie sie zawstydzila i przepraszala strasznie

jakos sie nie gniewalam, bo wiem jak niektorzy ludzie nadal podchodza do tatuażow zwlaszcza w nietypowych miejscach.

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:39   #2740
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Duk Duk kochani

Peeling z kawy jest oki, robiłam go już fajnie wygląda wanna...cała brązowa, kawa nawet na ścianach hahahahaha
Cytat:
ja wiem... ale jestem taka wsciekla, bo dwa dni bede musiala sie opamietowywac bo salatki z MAJONEZEM, wodka, soki, ciasta, ziemniaczki z koperkiem... aaaaaaaaaaaa..... dziewczyny trzymajcie mnie.....

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Lecę kochanaaaa
Wiem co czujesz kochana ja za 2 tygodnie jadę do domu do rodziców...oni tak mają tam codziennie, ale to nic...zgroza dla mnie to odwiedziny u babci...ona gotuje pysznie, tłusto iiii zawsze każe zjadać do końca...no nic TŻ będzie nadrabiał za dwoje sa sa sa he he he
Cytat:
Ja też mam PP tylko nie jem mięsa...może kotlety z jajek? ale przywrą mi na patelni dramaaaa bez oleju

Edytowane przez Sparta
Czas edycji: 2010-07-31 o 10:41
Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:49   #2741
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Duk Duk kochani

jak robisz ten peeling?? i co to za serum ???

Cytat:
oj rozumiem ... ale zrób sobie coś dukanowego szyneczki z farszem chrzanowym, rolade z kurczaka

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
a robilas juz takie placuszki z kurczaka: cycek posiekany w kostke, jajko, lyzka skrobi, cebulki odrobinka? naP tylko to, ale na PW mozna dodac papryczke i inne cuda....
nie robiłam takiego czegoś ... czyli kurak i jajko miszamy i na patele rozgrzaną do czerwoności się rozumie tak ????
Stary 2010-07-31, 10:56   #2742
suushi89
Raczkowanie

Konczita, nie mam pojęcia co to. Podejrzewam wredną wagę o jakieś dziwne zachwiania równowagi Ale jest nowa i nigdy tak jej się nie działo, więc jeśli to nie ona to pewnie woda. Tyle, że dzień przed wzrostem jadłam bardzo dużo nabiału, więc wzrost mnie nie zdziwił. No a wczoraj samo mięsko i jajka, spodziewałam się spadku, ale taaaaki, to po prostu miód na moje oczy, serce i wszystko inne
Też mam PP i robię na obiad pizze z krewetkami.Tylko nie użyję wieśniaka, myślicie, że jak posmaruję placek łyżeczką musztardy i poleję odrobiną jogurtu nat. będzie dobre?
Stary 2010-07-31, 10:59   #2743
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suushi89 Pokaż wiadomość
Konczita, nie mam pojęcia co to. Podejrzewam wredną wagę o jakieś dziwne zachwiania równowagi Ale jest nowa i nigdy tak jej się nie działo, więc jeśli to nie ona to pewnie woda. Tyle, że dzień przed wzrostem jadłam bardzo dużo nabiału, więc wzrost mnie nie zdziwił. No a wczoraj samo mięsko i jajka, spodziewałam się spadku, ale taaaaki, to po prostu miód na moje oczy, serce i wszystko inne
Też mam PP i robię na obiad pizze z krewetkami.Tylko nie użyję wieśniaka, myślicie, że jak posmaruję placek łyżeczką musztardy i poleję odrobiną jogurtu nat. będzie dobre?
suuski kochana rozpraw się z ta wredna waga takie numerty nie na dukanie postrasz ją sektą może podziała hehe .. ale imponujący spadek mimo wszystko ....
Kochana a ja ten placek robisz??? na patelni ???
Stary 2010-07-31, 11:03   #2744
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
suuski kochana rozpraw się z ta wredna waga takie numerty nie na dukanie postrasz ją sektą może podziała hehe .. ale imponujący spadek mimo wszystko ....
Kochana a ja ten placek robisz??? na patelni ???
Hehe wczoraj straszyłam wyrzuceniem przez okno, widocznie dziś zadziałało Straszenie sektą zostawię na kryzysowe chwile, skoro na razie to działa
Na patelni, nie trzeba wtedy używać ani drożdży ani skrobi, co mi bardzo odpowiada, bo nie kupiłam takich rzeczy
Stary 2010-07-31, 11:09   #2745
lukrecja_25
Wtajemniczenie

helooouuuł
Sobota, za okanmi szaro buro a ja sobie w tyrce siedzę i oglądam seriale na vod :P
Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z sikaniem, ale moge Ci podac sposób w jaki moja mama oduczyła swojego bratanka robic kupę w majty (ale ja bym sie nie odważyła spóbować na własnym dziecku )

Ów bratanek został kiedyś (prawie 30 lat temu ) pod opieką mojej mamy na działce. Był wtedy na etapie nauki korzystania z nocnika (a wiek miał juz raczej zaawansowany bo 3 lata).
No ale z kupa nie za bardzo mu wychodziło i nafajdał w majty. Moja mama nie mogła sie przemóc zeby mu umyc pupe . Wsadziła go do wiadra (stało na dworzu, żeby sie woda nagrzała) z niezbyt ciepła wodą i mu powiedziała "zesrałeś się ? to myj sie sam". Był w takim szoku, że to była ostatnia kupą jaką narobił w majty
Drastyczne, ale poskutkowało i jest to teraz anegdotką rodzinna
Kocham Twoją mamę
Cytat:
Napisane przez Ija Pokaż wiadomość
lukrecja_25 nie przejmuj się, wychodzisz z pracy, odcinasz się od tego, robisz swoje (pyszne dukanowe zakupy np. ) może jakiś pyszny dukanowy deser na wieczór, oglądasz może jakiś fajny film, albo topisz zmartwienia w wannie pełnej piany, kladziesz się spać a jutro rano wstajesz jak nowo narodzona, z zapasem siły na "walkę" z beznadziejnymi współpracownikami głowa do góry

ja tymczasem się pożegnam, chyba już dzisiaj nie zawitam do was (a jak zawitam to i tak pewnie nie zdążę nadrobic ) więc miłego dnia wszystkim i spadków na jutro
Tak też uczyniłam i musze przyznać ze na deprechę pomogło L) kupiłam se cycory z kukuryka i zrobiłam se na grillu w przerwie między ulewami pożarłam i bylo mi bosko

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Ja w ciągu 2 miesięcy diety miałam jeden grzech, ale za to ciężki (szklanka wódki), to na swoje usprawiedliwienie sobie pomyślałam "dukanka bez grzechu to jak zołnierz bez karabinu ". Nie martwiłam sie tym w ogóle i chyba podziałało to na moja psychikę, bo żadnej różnicy czy zastoju na wadze nie zauważyłam (nie licząc kaca)
łooo hohooo to wielka to szklanica musiała być chociaz ja po dwóch kieliszkach to smacznie ululana jestem hihih
Cytat:
naszykuj, chyba ze Twoj facet ma na drugie imie "kaloryfer", bo moj tak ma, ze grzeje ze łohoho i jakos sie obeszlo bez wyciagania zimowych kolder i kocow

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

ja na stopach nie mam cellulitu wiec ich nie smarowalam....
hahah podobno niektórzy to cellulitu nie mają jedynie pod oczami

Cytat:
Napisane przez kuzaneczka87 Pokaż wiadomość
Hej jestem tu nowa i nie wszystko ogarnelam do końca dużo czytałam na temat diety Dunkana. Warze 85 kg przy wzroście 1,68 za miesiąc mam ślub chciałabym wyglądać na nim idealne wiem ze to nie jest możliwe ale chociaż -10kg
potrzebuje wsparcia,mocnego kopa,silnej mobilizacji Pomożecie???????????????? ?????
To chyba byś musiał nic nie jeść
Cytat:
.. witajcie sekciary ... mam nadzieje że ładnie waga leci ? Tak ?

czarownica za ten telefon to ja trzymam Twoje yyyy i eee nie zawsze jest negatywne ... ja dzisiaj przeprowadziłam 14 rozmów .. pewniaków odrzucałam na dzień dobry, nie lubię cwaniarstwa i pewności że mają już tę posadę, a rozmowę traktują jako formalność .. wiem że wredna jestem ale cóż ... taki ze mnie typ
mnie waga nie leci... dziś mam dzień z warzywami
Tysz nie lubię cwaniaków moi dwaj pracownicy są dwiema skrajnościami... jeden "sirota" wielki , gruby, powolny, flegmatyczny wręcz i filozof a drugi chudy, z adhd, szybki jak błyskawica,nerwowy i do tego CWANIAK taki że podziwiam się za to że jeszcze mu niedopierr....m a łączy ich jedno obaj nie myślą o pracy tylko o pieron wie czym

Apropo peelingu kawowego to ja swojego czasu jak go stosowałam to dodawałam zamiast oleju śmietanki bo tesz ładnie natłuszcza i w ogóle ale mnie TŻ nigdy nie zastał wysmarowanej dlatego nie wie że lubie się gównem smarować

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:10   #2746
Agnese69
Zadomowienie

No to Mirkaa otworzyła puszkę Pandory z tym peelingiem - hi hi hi.
Żeby było jasne - ja dziś (prawdopodobnie) też sobie go strzelę. Nieeee, no, skoro tyle pień na jego temat słyszę i ani jednej negatywnej opinii to znaczy, że jest rewelka. Ja też chcę. Ale ona (Mirkaa znaczy) pisałą, że dodaje do niego balsam do ciała, a Wy tu wszystkie żel pod prysznic. To ma jakieś znaczenie? Chyba nie, skoro wszystkie jesteście zachwycone
No to i ja
Zwłąszcza, że dziś jestem pognębiona wagą. Ale przynajmniej @ wylazła wreszcie w pełni, a nie: kap-kap i cofka, kap-kap i cofka...
Co do kozich bobków to oczywiście rozumiem, że to norma - ja też mam taką właśnie mniej-więcej objętość, o ile w ogóle jakakolwiek objętość się raczy pokazać Też się dziwiłam A określenie tyleż cudne, co trafne
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:11   #2747
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

witam sie z wami w ten zimny i pochmurny dzien - masakra mam wrazenie ze lata juz mi nie dane bedzie ujrzec

ja tak jak wczoraj marudzilam o wadze, tak odlozylam na szafe i na nie nie patrze, za to chwycilam centymetr i jak zobaczylam rezultaty to od razu pobiegla robic sobie zdjecia w stroju wyjsciowym (tym co zwylke ) i az sie poplakalam ze szczescia wkoncu wygladam jak kobieta a nie jak walen poszlam nawet dalej i przymierzylam sukienke, ktora nigdy nie byla na mnie dobra nawet jak ja kupowalam, a teraz jest idealna (przynajmniej dla mnie) 2 tyg temu wrzucalam zdjatka z okazji 60 dni na diecie, a juz widac leciutka roznice

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
twinsplus nie uraziłaś i nie gniewam się ja po prostu z tych co to lubią się "czepiać" nieścisłości - taka moja wada i masz rację że chodzi nam i tak o jedno - stratę nadprogramowych kilogramów
bardzo sie ciesz, ze juz ok miedzy nami

Cytat:
ech, chyba masz racje.
sęk w tym, że moja gin była osfojona juz z moim tatuażem, a nowa pewnie będzie ciekawska
ale jak mus to mus. w poniedzialek zadzwonie i sie umowie. chyba, ze dostane do tego czasu @..
a co to za tatuaz

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:12   #2748
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

dzieeeeeewczyny spadeczek o -600g!!!!!!
umieram ze szczęścia
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:18   #2749
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

no to przeciez jasne że jak już go zabijesz to gości nie będziesz mogła wpuścić... przeciż trzeba będzie posprzątać po tym rozdżyzdanym na ścianie TŻcie hahahaha

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
dzieeeeeewczyny spadeczek o -600g!!!!!!
umieram ze szczęścia
Gratulacje!! oklaski ach oklaaaski... taaakie są życia blaaaski
a u mnie wzrost o 0,4

bloguję
Stary 2010-07-31, 11:19   #2750
missines
Raczkowanie

Cytat:
jak robisz ten peeling?? i co to za serum ???
Konczita zasypałam szklanke prawie do połowy kawą,zalałam gorąca wodą. Jak ostygło odlałam wodę a do fusów dodałam żel pod prysznic, zeby był lepszy poslizg.
Dziewczyny dodają jeszcze np. oliwę z oliwek, cynamon itp

Wtarłam gdzie trzeba, mam jeszcze taki masażer stary z Oriflame to poprawiłam nim jeszcze okrężnymi ruchami.

A serum to:Eveline, Slim Extreme 3D Spa!, Serum intensywnie wyszczuplające + ujędrniające antycellulit
Poszlam za ciosem i wczoraj kupiłam tak jak dziewczyny

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:20   #2751
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
a co to za tatuaz
odpisałam już ;P
o 10:34 zobacz post

.
Stary 2010-07-31, 11:26   #2752
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

ale ze mnie sw...a nie gratulowalam Wam spadeczkow a zastoje lub wrosty mina polecam terapie odwagowa mnie juz lepiej

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
odpisałam już ;P
o 10:34 zobacz post
juz doczytalam dzieki

ja sie ciagle nad tatuazem zastanawiam (na ramieniu) i kiedy juz jestem na tak to widze, jakos stara babcie z tatuazem i znow zaczynam sie zastanawiac

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:30   #2753
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
juz doczytalam dzieki

ja sie ciagle nad tatuazem zastanawiam (na ramieniu) i kiedy juz jestem na tak to widze, jakos stara babcie z tatuazem i znow zaczynam sie zastanawiac
wiesz... ja uważam, że jak bede starsza to w sumie mi wszystko jedno ;]
poza tym mam możliwość nie dorzyć takich lat, więc postanowiłam korzystać z życia.

uwielbiam tatuaże i nie zrezygnuje.
za jakiś czas na moich plecach będzie piękna jaskółka

a jak czujesz taką niepewność, to może zmień miejsce? np. jakaś łopatka czy coś. pewnie też będzie wyglądał ładnie, no i łatwo go ukryć

.
Stary 2010-07-31, 11:31   #2754
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no ja przez weekend sie nie będę ważyła aż do wtorku wtedy minie już tydzień od kiedy zaczełam się dukanować

mmmm... jaki będę dziś miała pyszny dzień... jutro też dziś zjemy sobie z tżtem gołąbki dukanowe on z zimniorami oczywiście a ja beeez zreszta i tak od bardzo dawna ziemniaków nie jem

Tak mi się jeszcze przypomniało że ja czasami ( jak nie byłam na diecie) zamiast makaronu do zupki pomidorowej lub rosołu dawałam naleśniki pokrojonhe w paseczki jak makaron a przecież dukanowe naleśniki też istnieją to może by tak te dukanowe pokroić i zrobić sobie a'la makaron taki do zupek?? Ja może tak zrobię w poniedziałek do pomidoróweczki

a na jutro zaplanowałam leczo t5akie ala zupka meksykańska z kurczakiem z pomidorami z cebulką dymką papryką w różnych kolorachy ale że jnie wolno kukurydzy ani ciecieżycy to dam cukinie i pieczary coby nie było za mało składników mniam mniam

co do tatuaży to ja chcę sobie też zrobić może we wrześniu na urodziny zafundujemy sobie z tżtem po tatuażu on też wrześniowy (ja 22 a on 28 wrzesień) i ja mu postawie tatuuu a on mi ale ja sobie wymyśliłam na karku mały jakis zawsze to pod włosami można schować koleżanka tak zrobiła i bardzo pięknie i kobieco w tym miejscu wygląda

bloguję

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2010-07-31 o 11:35
Stary 2010-07-31, 11:38   #2755
mirkaaa
BAN stały

U mnie dzisiaj jakis kryzysik malutki...
cholera no a bylo juz tak dobrze

chyba zrobie sobie sernik na pocieszenie dzisiaj akurat jestem na PP

Co do peelingu to mozna dodac do suchej kawy na talerzyku tez melczka kosmetycznego
Opcji jest naprawde duzo ja codziennie znajduje nowe zamienniki z czym to robic, takie zboczenie zawodowe

Widze ze zapanowal temat tatuazów to ja wam powiem mam dwa tez w dosc nietypowych miejscach, jeden kocham na zaboj natomiast drugi zdarzyl mi sie znudzic planuje go usunac!
Zobaczymy jak schudne, powinien sie zmniejszyc moze wtedy przestanie mnie draznic.
Takie decyzje nalezy przemyslec milion razy albo i wiecej

Agnese69 co do naszego dzisiejszego PW to ciesze sie ze udalo mi sie Cie torszke zniechecic zeby Ci smutno nie bylo

Edytowane przez mirkaaa
Czas edycji: 2010-07-31 o 11:41
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:02   #2756
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj jakis kryzysik malutki...
cholera no a bylo juz tak dobrze

chyba zrobie sobie sernik na pocieszenie dzisiaj akurat jestem na PP
no ja miałam wczoraj kryzys. alkoholu ewidentnie nei polecam..

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
no ja przez weekend sie nie będę ważyła aż do wtorku wtedy minie już tydzień od kiedy zaczełam się dukanować
dobry pomysł. ja wyjezdzam w pon na 2 tyg to sie nie bede wazyc. obym cos stracila jak wroce. chociaz te 2 kg plisssss

Cytat:
Konczita zasypałam szklanke prawie do połowy kawą,zalałam gorąca wodą. Jak ostygło odlałam wodę a do fusów dodałam żel pod prysznic, zeby był lepszy poslizg.
Dziewczyny dodają jeszcze np. oliwę z oliwek, cynamon itp

Wtarłam gdzie trzeba, mam jeszcze taki masażer stary z Oriflame to poprawiłam nim jeszcze okrężnymi ruchami.

A serum to:Eveline, Slim Extreme 3D Spa!, Serum intensywnie wyszczuplające + ujędrniające antycellulit
Poszlam za ciosem i wczoraj kupiłam tak jak dziewczyny
oooo wszystko co polecasz bede probowac. po Twoich babuchach serowych jestem Twoja najwieksza fanka

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:02   #2757
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
wiesz... ja uważam, że jak bede starsza to w sumie mi wszystko jedno ;]
poza tym mam możliwość nie dorzyć takich lat, więc postanowiłam korzystać z życia.

uwielbiam tatuaże i nie zrezygnuje.
za jakiś czas na moich plecach będzie piękna jaskółka

a jak czujesz taką niepewność, to może zmień miejsce? np. jakaś łopatka czy coś. pewnie też będzie wyglądał ładnie, no i łatwo go ukryć
Ja też mam tatoo, na brzuszku, dokłaniej nad linią majtek Myślałam, żeby niżej zrobić, ale wstydziłam się zdjąć majty:hah aha: Ale kocham go nad życie i drugi raz bez zastanowienia zrobiłabym taki sam i w tym samym miejscu, bo można bez problemu zakryć, jedynie na plaży widać Ale to strasznie uzależniające jest, ja jak mi robił to myślałam 'nigdy w życiu, taki ból', a jak wróciłam do domu to zastanawiałam się jaki będzie następny Cały czas myślę i czekam na okazję, bo u mnie to będzie po jakimś ważnym życiowym wydarzeniu np. jak się dostanę na szkolenie kontrolera ruchu lotniczego... JEŚLI.

Właśnie skończyłam sprzątać po tym kawowym pillingu i mi oliwka wsiąka Fajny jest. Kiedyś robiłam też taki z otrąb owsianych ze śmietaną, bardzo nawilżał, też skóra po nim jest boska, ale śmierdzi jak wymiociny
Stary 2010-07-31, 12:07   #2758
lukrecja_25
Wtajemniczenie

[
Cytat:

Właśnie skończyłam sprzątać po tym kawowym pillingu i mi oliwka wsiąka Fajny jest. Kiedyś robiłam też taki z otrąb owsianych ze śmietaną, bardzo nawilżał, też skóra po nim jest boska, ale śmierdzi jak wymiociny
Tysz sobie po powrocie z pracy pierdykne ten peeling ten z kawy rzecz jasna bo nie chce śmierdzieć wymiocinami

bloguję
Stary 2010-07-31, 12:07   #2759
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam tatoo, na brzuszku, dokłaniej nad linią majtek Myślałam, żeby niżej zrobić, ale wstydziłam się zdjąć majty:hah aha: Ale kocham go nad życie i drugi raz bez zastanowienia zrobiłabym taki sam i w tym samym miejscu, bo można bez problemu zakryć, jedynie na plaży widać Ale to strasznie uzależniające jest, ja jak mi robił to myślałam 'nigdy w życiu, taki ból', a jak wróciłam do domu to zastanawiałam się jaki będzie następny Cały czas myślę i czekam na okazję, bo u mnie to będzie po jakimś ważnym życiowym wydarzeniu np. jak się dostanę na szkolenie kontrolera ruchu lotniczego... JEŚLI.

A mi się tatuaże, kolczyki w innym miejscu niż uszy kompletnie nie podobają...
Odmieniec jestem
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:20   #2760
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja mam w jednym uchu 7 kolczyków ale ślicznych maleńkich cyrkoni a podobają mię też w pępku ale niestety nigdy nie miałam i mieć nie będę takiego pięknego brzusia żeby móc tam kolczyk nosić i się nim chwalić bo nie da sie ukryć że ładne sa kolczyki w pępku tylko wtedy jak ktoś ma ten brzuch śliczny i płaski anie galaretowaty jak JA!!

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości