|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
też mi się to obiło o uszy ale to tylko na forach czytałam - nie mam wiarygodnego źródła... Martynka pije od dawna A córcia pije z butelki? Może innych kubeczków spróbuj, każdemu coś innego pasuje
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
anula moje włosy raz lepiej raz gorzej
Cały czas staram się myć je odżywką, a jak zaszaleje z silikonami to oczyszczam Przez ostatnie upały wiązałam je w kucyk albo spinką spinałam pod górę.Myślę że jak się ochłodzi to znów zinetnsyfikuje starania o piękne loki i fundować im mega regeneracje. Ania dobre wieści mi niesiesz.Szczególnie z tym wysiłkiem do którego organizm jest przyzwyczajony.Nie noszę jej dużo, ale czasem trzeba.Mam schize, bo przecież przeleżałam calutkie 9mc ![]() Wiem że wszystko dałoby się zorganizować.Mąż przejąłby sporą część obowiązków.Mam mamę, siostrę,szwagra blisko jeśli chodzi o zakupy, psa itp, ale wole nie brać tego pod uwagę i być aktywną. Ciekawe jak szybko uda mi się zajść... Nigdy nie liczyłam dni płodnych, nawet nie wiem, kiedy takie są. Nawet w necie nigdy nie szperałam jak to wyliczyć, a na naukach przedmałżeńskich jednym uchem wpuszczałam a drugim wypuszczałam. ostatni @ miałam 18lipca... ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Mayaho L pije z niekapka nuby.Canpol jej chyba nie podszedł albo za wcześnie było na naukę. Wracam do sprzątania.Mała śpi.Zakupy zrobiłam.Klientki przezadowolone.Siano już straciłam...a na zbytki sobie nie pozwalałam i papierochów sobie nie kupiłam.Może czas rzucić
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia ona pije z takiego ale chciałam na twardy ustnik przejsc no ale proba nieudana (3 juz) i z kupka/szklanki tez nie bardzo chce pic, nieiwem czy do tych baloników canpolu sa twarde ustniki bo moze tak bym spróbowała, tylko ustnik zmienic
czeko, jak z usypianiem Werci? ja pól godz zuze uspokajałam taka była zapłakana i przerażona az ja cała trzesło, nigdy jeszcze taka nie było az ie wystaszałam bo przez moment wygladało jakby powietrza nie mogła złapac, juz miałam na balkon wyjsc na powietrze
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-07-31 o 14:22 |
|
|
|
#4654 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kasiu jesli 18 był poczatkiem okresu to +/- 14 dni powinnas miec owulacje przu regolarnych cyklach... jesli zalezy ci na szybkim zajsciu proponuje zakupic testy owulacyjne i w okolicach 14 dnia cyklu zaczac robic
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
skierko, aż takiego nie mam parcia
![]() wg tego co podajesz to jestem po płodnych. Nie ma ciśnienia z tym ![]() co się odwlecze to nie uciecze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4657 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
czyli np jak masz dostac okres 25 sierpnia to 11 sierpnia bedzie owulacja ja sie wczytywalam w temat jak planowalam coreczke niestety TZ to olalja mialam wszystkie cykle wtedy rowno 30dniowe i zawsze w 16 dniu cyklu mialam owulacje - wiem bo czulam i dokladnie w 16 dniu cyklu zaszlam w ciaze i byl chlopak jakby stosunek byl 2-3 wczesniej pewnie bylaby cora
|
|
|
#4658 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
my pójdziemy na żywioł-bez ingerencji i liczenia.
Fajnie jakby była córeczka, ale syneczka też mogłabym mieć i już nie mówię, że coś wolę ![]() Svi, Unholy czy długie staranki mieliście przy drugim dziecku? Sis o Natale 4mc się starali, ale też bez liczenia itp. Inne znajome też za pierwszym razem się nie wstrzliły.Mimo liczenia dni. L opanowała sztukę nabijania jedzenia na widelec i jak się cieszy , że ma "pamperka" na widełkach
|
|
|
#4660 |
|
Ola-Unhola
|
Owu jest 14 dnia, ale licząc wstecz. Trzeba znac cykle i wiedziec ile one trwają. Jeżeli 30, to odejmujemy 14 i 16 dc jest owu. Jeżeli 28, to 14 dc jest owu itd.
Kasiu masz 14dc, więc wszystko możliwe. Jakie masz długie cykle? ![]() Ale leje, a miało być basen party na roczku Nelci. Szkoda. Chrzciny też były mokre. Pewnie będziemy siedzieli troszkę w domu, troszkę pod namiotem. Na razie idę położyć Antosia spać i jak wstanie to pojedziemy, pewnie będzie to raczej 17 niż 16. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Kasiu my najpierw staraliśmy się prawie rok, poroniłam. Potem nie było staranek i jak o tym pomyśleliśmy, że może już spróbujemy, to wstrzeliliśmy się za pierwszym razem. Myślę, ze przed poronieniem trwało to tak długo, bo chcieliśmy dziewczynkę , więc próbowalismy kilka dni przed owu. Jednak Małż ma słabe zołnieżyki przez leki i chyba nie przeżywały tyle. Poza tym psychika robiła swoje i za dużo o tym myślałam...i nie wychodziło..A jak robiliśmy to dla przyjemności to wyszło
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem
![]() wcześniej brałam tabletki-5lat, potem odstawiłam,potem była Laura,połóg, znowu anty i znowu odstawiłam i nie wiem, nigdy nie liczę.Spodziewam się jakoś w okolicy +-20 ![]() Teraz miałam 18, zapamiętam tą co będę mieć i jakiś obraz mi się stworzy.
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewne to to?
|
|
#4663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, był bardzo zdziwiony ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() , fajny ![]() Cytat:
|
|
|
#4664 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
odstawilam anty i mialam odczekac ze 3 miesiace i zaczac starania o corke, przygotowywalam sie, liczylam cykle itp ale TZ w porywach uniesienia zrobil to czego nie powinien akurat w sama owulacje ![]() to byl 1 strzal i od razu celny ahaaa kat codzennie mierzenie temp otej samej porze i zapisywanie jest bardzo pomocne - bo w czasie owulacji sie podwyzsza Cytat:
100% pewnosci nie ma ale wielu ludziom sie udaje
|
|
|
#4665 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No na 100% nic nie mozna, ale są pewne metody. Np na córeczkę radzi się współżyć przed owu (w dzień owu się powstrzymać). Plemniki "żeńskie" (chromosom X) są wolniejsze od męskich (chromosom Y) , ale żyją dłużej niż męskie. I tak w dzień owu szybko uwinął się męskie i dotrą do jajeczka (będzie chłopak), a jeżeli będziemy współżyć wczesniej, to męskie do czasu owu wymrą w szyjce, a żeńskie przeżyją i dotrą do jajeczka w dniu owu (będzie dziewczynka). Oczywiście to są założenia przy idealnym zdrowiu i warunkach.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-07-31 o 15:29 |
|
|
|
|
#4666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu od razu na bilansie ma szczepić? To szczepienie jest na 13/14 miesiąc. Kuba jeszcze pije z tego mniejszego, z miękkim ustnikiem. Cytat:
A trzeba już na twardy ustnik zmieniać? Wiesz dlaczego? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4667 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
No pewnie, np. mój Cytat:
![]() Ja nawet nie wiem ile nasz kosztował, bo urodziny Tymuś spędzał "na wyjeździe" i to rodzina nam taki prezent zrobiła ![]() ~~~~~~~~ Dziękuję Dziewczyny za pocieszanie w sprawie tortu Ale trochę mi żal, że nie wpadliśmy na to, by podpisać Go imieniem No nic, teraz już po ptokach ![]() ~~~~~~~~ Cytat:
|
|
#4668 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo tak tesciowej powiedział: żebym przyszła jak mała skonczy roczek na bilans to ja zaszczepi..... chyba ze pojde z głupia i owiem ze na razie cos tam coś tam i zeby z tym poczekac a co do zasypiania Zuzy to niemam z tym iekszych problemów, wystarczy ze sie koło niej poloze, ona łapie mnie za wlosy i szasypia........ no a ja chciałam zeby ona sama usypiała Cytat:
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga!Uwaga! złożyłam piaskownice
![]() Także Dziołchy zapraszam, piasku jeszcze nie ma, ale spoko się zorganizuje ![]() Bez ograniczeń wagowych!
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam, ze w ciągu dnia moje sianko trochę oklapnie, ale nic - trzyma się dalej, pewnie dopiero jutro będą gładsze szczerze mówiąc spodziewałam się większej gładkości, ale i tak jestem przezadowolona, ze są proste
|
|
|
#4671 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
uff posprzatane
![]() salatki zrobione, jeszcze tylko umyc podlogi i musze sie wykapac i do sklepu skoczyc po jakies drobiazgi jeszcze Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-31 o 17:48 |
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Właściciel zaprasza
|
#4674 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam ze są proste, ale nie takie gładkie jak się spodziewałam
(oczywiście fotka telefonem i bez lampy nie da takiego efektu jak lustrzanka, więc fotka trochę przekłamuje)ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo do tej pory taki efekt uzyskiwałam po takim szybkim prostowaniu świeżo umytych włosów jutro będą gładsze - zawsze mam taki puch zaraz po umyciu ![]() jak by zostało tak jak dziś to byłoby super idę kupić tą keratynę
|
|
#4676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. a jak malemu sie podoa o ja planowalam tez kupić myszce domek ale mówili mi z jeszcze za mala dop. na 2 latka super włoski |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie zamartwiajcie sie tymi antydepresentami. Jak sie bierze cala ciaze, to nie mozna karmic i dziecko jest nieco drazliwe po urodzeniu, ale to mija. Jakbym brala przez kilka tygodni na poczatku, to bym sie nie martwila. Bardziej martwily mnie antybiotyki i silne leki na przeziebienie, ktorych sie nie powinno w ciazy, gdybym w takowej byla.
Cytat:
Ja celowalam w chlopaka, bo zawsze wiem, kiedy mam owulacje po objawach i wyszlo Nastepnym razem bedzie trudniej, bo tez bede celowala w dziewczynke i bedziemy musieli sie starac przed owulacja, a bez tabletek nie ma regularnych cykli ![]() Katarzynko, trzymam kciuki za Was ![]() Anusia, piaskownica sliczna, a wlasciciel jeszcze ladniejszy
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-07-31 o 18:37 |
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na domku jest napisane że od 2 lat a na huśtawce że od 18 mc, ale jak widać Serek już korzysta, on bardzo lubi wszystkie zabawy ruchowe, poznawać nowe rzeczy itd. na początku nie lubił ślizgawki ale dziś zjeżdżał i był zachwycony Myślę, że wiele zależy od dziecka nie które mogą się przestraszyć ale to pewnie kwestia oswojenia i poznania Poleca ten domek póki co, jest dla takich typowych małych dzieci, oglądałam też inne drewniane ale nie wydawały mi się wystarczająco bezpieczne dla takiego malca. Mariolu dziękujemy i zapraszamy do piaskownicy ![]() Katarzynka aby jak najszybciej Wam się udało!!
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2010-07-31 o 18:42 |
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi sie nic pisac, zmeczona jestem, zrobiłam tort, posprzątałam i najadłam się bigosu (mama zrobiła). Małż poszedł na zastrzyk, czekam na niego, jak wroci zajmie się Oliwką a ja paznokci pomaluję jak dam radę.
|
|
|
|
#4680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-a ja nie chodzę wciąż o tej same godzinie spać -ani o tej samej nie wstaje -jestem na diecie od dłuższego czasu -raz mam mniejszy wysiłek fizyczny raz większy i przede wszystkim nie mam takiej chwili by po przebudzeniu mieć chwilę na zmierzenie, bo moim budzikiem jest L Cytat:
Jak zrobić sobie podgląd pojedynczej wiadomości i gdzie mam to sobie zapisać .Podpowiedzcie, bo gapa ze mnie ![]() Tylko jak teraz mam taka wiedzę, to nie wiem czy chce mieć taki wpływ...Bo sama nie wiem czy chce chłopca czy dziewczynke Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- również dziękuję Muszę szepnąć mężowi, że mamy liczne i dopingujące grono. Owulację to ja chyba też odczuwam.Myślę, że to jest to. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- a wydaje mi się czy dawno Ani nie było? oni gdzieś wyjeżdżali? Skończyłam się posilać, i czas brać się za obiad na jutro.Ehhh nigdy nie widać końca roboty
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-31 o 20:49 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, fajny