Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 13:11   #4651
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
ej, st
mówiła mi tez ze widziała jakis program o szczepieniach i ze teraz w PL to juz nie obowiazkowe tylko tzreba papierek jakis podpisac u lekarza, i że tak jest na bank, sama niewiem bo wypiszecie ze obowiazkowo

i jescze pytanko, czy wasze dzieciaczki pija juz moze z takich kupków, bo Z nie chce

też mi się to obiło o uszy ale to tylko na forach czytałam - nie mam wiarygodnego źródła...

Martynka pije od dawna właśnie zmieniłam jej ustnik na ten twardy.
A córcia pije z butelki? Może innych kubeczków spróbuj, każdemu coś innego pasuje

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 13:35   #4652
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

anula moje włosy raz lepiej raz gorzej
Cały czas staram się myć je odżywką, a jak zaszaleje z silikonami to oczyszczam
Przez ostatnie upały wiązałam je w kucyk albo spinką spinałam pod górę.Myślę że jak się ochłodzi to znów zinetnsyfikuje starania o piękne loki i fundować im mega regeneracje.

Ania dobre wieści mi niesiesz.Szczególnie z tym wysiłkiem do którego organizm jest przyzwyczajony.Nie noszę jej dużo, ale czasem trzeba.Mam schize, bo przecież przeleżałam calutkie 9mc
Wiem że wszystko dałoby się zorganizować.Mąż przejąłby sporą część obowiązków.Mam mamę, siostrę,szwagra blisko jeśli chodzi o zakupy, psa itp, ale wole nie brać tego pod uwagę i być aktywną.
Ciekawe jak szybko uda mi się zajść...
Nigdy nie liczyłam dni płodnych, nawet nie wiem, kiedy takie są.
Nawet w necie nigdy nie szperałam jak to wyliczyć, a na naukach przedmałżeńskich jednym uchem wpuszczałam a drugim wypuszczałam.
ostatni @ miałam 18lipca...

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Mayaho L pije z niekapka nuby.Canpol jej chyba nie podszedł albo za wcześnie było na naukę.

Wracam do sprzątania.Mała śpi.Zakupy zrobiłam.Klientki przezadowolone.Siano już straciłam...a na zbytki sobie nie pozwalałam i papierochów sobie nie kupiłam.Może czas rzucić
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:14   #4653
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Kasia ona pije z takiego ale chciałam na twardy ustnik przejsc no ale proba nieudana (3 juz) i z kupka/szklanki tez nie bardzo chce pic, nieiwem czy do tych baloników canpolu sa twarde ustniki bo moze tak bym spróbowała, tylko ustnik zmienic

czeko, jak z usypianiem Werci? ja pól godz zuze uspokajałam taka była zapłakana i przerażona az ja cała trzesło, nigdy jeszcze taka nie było az ie wystaszałam bo przez moment wygladało jakby powietrza nie mogła złapac, juz miałam na balkon wyjsc na powietrze

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-07-31 o 14:22
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:21   #4654
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
anula moje włosy raz lepiej raz gorzej
Cały czas staram się myć je odżywką, a jak zaszaleje z silikonami to oczyszczam
Przez ostatnie upały wiązałam je w kucyk albo spinką spinałam pod górę.Myślę że jak się ochłodzi to znów zinetnsyfikuje starania o piękne loki i fundować im mega regeneracje.

Ania dobre wieści mi niesiesz.Szczególnie z tym wysiłkiem do którego organizm jest przyzwyczajony.Nie noszę jej dużo, ale czasem trzeba.Mam schize, bo przecież przeleżałam calutkie 9mc
Wiem że wszystko dałoby się zorganizować.Mąż przejąłby sporą część obowiązków.Mam mamę, siostrę,szwagra blisko jeśli chodzi o zakupy, psa itp, ale wole nie brać tego pod uwagę i być aktywną.
Ciekawe jak szybko uda mi się zajść...
Nigdy nie liczyłam dni płodnych, nawet nie wiem, kiedy takie są.
Nawet w necie nigdy nie szperałam jak to wyliczyć, a na naukach przedmałżeńskich jednym uchem wpuszczałam a drugim wypuszczałam.
ostatni @ miałam 18lipca...

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Mayaho L pije z niekapka nuby.Canpol jej chyba nie podszedł albo za wcześnie było na naukę.

Wracam do sprzątania.Mała śpi.Zakupy zrobiłam.Klientki przezadowolone.Siano już straciłam...a na zbytki sobie nie pozwalałam i papierochów sobie nie kupiłam.Może czas rzucić

Kasiu jesli 18 był poczatkiem okresu to +/- 14 dni powinnas miec owulacje przu regolarnych cyklach... jesli zalezy ci na szybkim zajsciu proponuje zakupic testy owulacyjne i w okolicach 14 dnia cyklu zaczac robic
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:30   #4655
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

http://demotywatory.pl/1938397/Jezel...o-nic-nie-robi
Stary 2010-07-31, 14:30   #4656
katarzynka00
Zakorzenienie

skierko, aż takiego nie mam parcia
wg tego co podajesz to jestem po płodnych.
Nie ma ciśnienia z tym
co się odwlecze to nie uciecze

Stary 2010-07-31, 14:36   #4657
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Nie ma ciśnienia z tym
dokladnie owulacja wystepuje minus 14 dni od pierwszego dnia miesiaczki - czyli trzeba znac dokladnie swoje cykle i liczyc

czyli np jak masz dostac okres 25 sierpnia to 11 sierpnia bedzie owulacja

ja sie wczytywalam w temat jak planowalam coreczke niestety TZ to olal

ja mialam wszystkie cykle wtedy rowno 30dniowe i zawsze w 16 dniu cyklu mialam owulacje - wiem bo czulam i dokladnie w 16 dniu cyklu zaszlam w ciaze i byl chlopak
jakby stosunek byl 2-3 wczesniej pewnie bylaby cora
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:36   #4658
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Nie ma ciśnienia z tym
domyslam sie, staranie sie to przyjemna sprawa
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:48   #4659
katarzynka00
Zakorzenienie

my pójdziemy na żywioł-bez ingerencji i liczenia.

Fajnie jakby była córeczka, ale syneczka też mogłabym mieć i już nie mówię, że coś wolę

Svi, Unholy czy długie staranki mieliście przy drugim dziecku?
Sis o Natale 4mc się starali, ale też bez liczenia itp.
Inne znajome też za pierwszym razem się nie wstrzliły.Mimo liczenia dni.

L opanowała sztukę nabijania jedzenia na widelec
i jak się cieszy , że ma "pamperka" na widełkach

Stary 2010-07-31, 14:59   #4660
UnholyOne
Ola-Unhola

Owu jest 14 dnia, ale licząc wstecz. Trzeba znac cykle i wiedziec ile one trwają. Jeżeli 30, to odejmujemy 14 i 16 dc jest owu. Jeżeli 28, to 14 dc jest owu itd.

Kasiu masz 14dc, więc wszystko możliwe. Jakie masz długie cykle?

Ale leje, a miało być basen party na roczku Nelci. Szkoda. Chrzciny też były mokre. Pewnie będziemy siedzieli troszkę w domu, troszkę pod namiotem. Na razie idę położyć Antosia spać i jak wstanie to pojedziemy, pewnie będzie to raczej 17 niż 16.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Kasiu my najpierw staraliśmy się prawie rok, poroniłam. Potem nie było staranek i jak o tym pomyśleliśmy, że może już spróbujemy, to wstrzeliliśmy się za pierwszym razem.
Myślę, ze przed poronieniem trwało to tak długo, bo chcieliśmy dziewczynkę , więc próbowalismy kilka dni przed owu. Jednak Małż ma słabe zołnieżyki przez leki i chyba nie przeżywały tyle. Poza tym psychika robiła swoje i za dużo o tym myślałam...i nie wychodziło..
A jak robiliśmy to dla przyjemności to wyszło
Stary 2010-07-31, 15:01   #4661
katarzynka00
Zakorzenienie

No nie wiem
wcześniej brałam tabletki-5lat, potem odstawiłam,potem była Laura,połóg, znowu anty i znowu odstawiłam i nie wiem, nigdy nie liczę.Spodziewam się jakoś w okolicy +-20
Teraz miałam 18, zapamiętam tą co będę mieć i jakiś obraz mi się stworzy.

Stary 2010-07-31, 15:08   #4662
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja mialam wszystkie cykle wtedy rowno 30dniowe i zawsze w 16 dniu cyklu mialam owulacje - wiem bo czulam i dokladnie w 16 dniu cyklu zaszlam w ciaze i byl chlopak
nie wierze pierwszy raz słysze ze mozna zpalanowac córke/syna hmmmmm

pewne to to?
Stary 2010-07-31, 15:18   #4663
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Miramej korzystacie z fotelika? Jak się sprawuje? ja muszę kupić w tym albo przyszłym tygodniu...
Dopiero raz Kubuś jechał w nowym , był bardzo zdziwiony

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Nocka znowu zawalona, a Smyk od rana krzyczy
Idę sprzątać

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dziewczyny, dostalam o swicie okres
W pierwszej chwili smutno mi sie zrobilo, ale po tych wszystkich tabsach lepiej zeby dzidzi nie bylo. Okres mam regularny, bo jestem na tabletkach, praktycznie dostaje zawsze tego samego dnia o tej samej godzinie prawie. Tak wiec teraz te kilka dni spoznienia doprowadzaly mnie do szalenstwa Balam sie, ze przez ten antybiotyk wpadlam
Maz prawie zaslabl jak mu powiedzialam, ze balam sie, ze jestem w ciazy
U mnie duzo pacjentek w ciazy jest na antydepresantach, jesli nie zdecyduja sie ich odstawic, to nie moga karmic piersia, a dzieci maja syndrom odstawienia po porodzie.

Ide spac, milego dnia
No to chyba dobrze , u mnie też dziś @

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
hej
Witam ja juz po kawce.
Nocka była cieżka trochę. Oliwka rzucała sie na wszystkie strony, ale to przez te ząbki ktore częsciowo juz się przebiły. Posmarowałam jej w nocy żelem, dałam czopek Viburcol i zasneła jakoś.
(...)
Muszę jeszcze chate posprzątać i siebie do ładu doprowadzić.
Wróciła mi alergia, KUŹWA no, a miałam pół roku spokoju. cała w pokrzywce jestem. nawet spodenek nie założe do ludzi, tylko długie spodnie, bo jeszcze nie zeszła. Moze do jutra juz zniknie.

Miramejku stolik mamy tako o http://allegro.pl/item1165094037_akt...ce_stolik.html
jest naprawde świetny, mnóstwo piosenek, różnych dźwięków, wymawia literki, cyferki, można przestawić na naukę, naukę angielskiego, zabawę, wtedy gra same melodie i na tryb dźwięków. Jestem baardzo zadowolona i Oliwka też nagram filmik w wolnej chwili.
, a ja Kubie nigdy jeszcze nie dawałam czopka

, fajny . Wstaw filmik, czekamy

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja to mam tak geste włosy i dużo ich ze az mam problem z układaniem ich
Daj trochę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 15:19   #4664
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
my pójdziemy na żywioł-bez ingerencji i liczenia.

Fajnie jakby była córeczka, ale syneczka też mogłabym mieć i już nie mówię, że coś wolę

Svi, Unholy czy długie staranki mieliście przy drugim dziecku?
Sis o Natale 4mc się starali, ale też bez liczenia itp.
Inne znajome też za pierwszym razem się nie wstrzliły.Mimo liczenia dni.

hmmm wiesz co ja sie nie staralam - TZ sie postaral
odstawilam anty i mialam odczekac ze 3 miesiace i zaczac starania o corke, przygotowywalam sie, liczylam cykle itp
ale TZ w porywach uniesienia zrobil to czego nie powinien akurat w sama owulacje
to byl 1 strzal i od razu celny

ahaaa kat codzennie mierzenie temp otej samej porze i zapisywanie jest bardzo pomocne - bo w czasie owulacji sie podwyzsza
Cytat:

pewne to to?
mozna mozna
100% pewnosci nie ma ale wielu ludziom sie udaje
Stary 2010-07-31, 15:26   #4665
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

pewne to to?

No na 100% nic nie mozna, ale są pewne metody.
Np na córeczkę radzi się współżyć przed owu (w dzień owu się powstrzymać). Plemniki "żeńskie" (chromosom X) są wolniejsze od męskich (chromosom Y) , ale żyją dłużej niż męskie.
I tak w dzień owu szybko uwinął się męskie i dotrą do jajeczka (będzie chłopak), a jeżeli będziemy współżyć wczesniej, to męskie do czasu owu wymrą w szyjce, a żeńskie przeżyją i dotrą do jajeczka w dniu owu (będzie dziewczynka).
Oczywiście to są założenia przy idealnym zdrowiu i warunkach.

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-07-31 o 15:29
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 15:34   #4666
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
apropo tesciowej była dzis u Zuzy (nie było najgorzej, staram sie nie okazywac jak mnie drażni ale obie obiecałysmy malzowi ze bedziemy dla siebie miłe), pprzywiozła malej sliczny płaszczyk na zime NEXTa i rurki ZARA (z ciucholandu, ale naprawde suuuuuuuper) i powiedziała ze mala dostanie zabaweczki z FP na roczek ale nie powiedziała co, wiec sie stara, mam nadzieje ze sie jakos dogadamy i nie bedzie zgrzytów takich jak ostatnio

mówiła mi tez ze widziała jakis program o szczepieniach i ze teraz w PL to juz nie obowiazkowe tylko tzreba papierek jakis podpisac u lekarza, i że tak jest na bank, sama niewiem bo wypiszecie ze obowiazkowo
rozmawiala z moim lekarzem jak byla ostatnio pe recepte na mleko i mówil jej zebym przyszła na szczepienie jak Zuzia roczek skonczy, miałam isc w piatek na bilans bo nieiwedzilaam ze od razu bedzie chciał ja szczepic ale nie pojde na razi ejednak, poczekam...
(...)
i jescze pytanko, czy wasze dzieciaczki pija juz moze z takich kupków, bo Z nie chce
Mam nadzieję, że obecny stan dobrych stosunków z teściową się utrzyma

A czemu od razu na bilansie ma szczepić? To szczepienie jest na 13/14 miesiąc.

Kuba jeszcze pije z tego mniejszego, z miękkim ustnikiem.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
też mi się to obiło o uszy ale to tylko na forach czytałam - nie mam wiarygodnego źródła...

Martynka pije od dawna właśnie zmieniłam jej ustnik na ten twardy.
A córcia pije z butelki? Może innych kubeczków spróbuj, każdemu coś innego pasuje
Jest obowiązek szczepień, przedstwiciel sanepidu wypowiadał się, że nie chcą tylko nikogo zmuszać i mimo, że mają prawo, starają się unikać kierowania spraw do sądu rodzinnego.

A trzeba już na twardy ustnik zmieniać? Wiesz dlaczego?

Cytat:
czeko, jak z usypianiem Werci? ja pól godz zuze uspokajałam taka była zapłakana i przerażona az ja cała trzesło, nigdy jeszcze taka nie było az ie wystaszałam bo przez moment wygladało jakby powietrza nie mogła złapac, juz miałam na balkon wyjsc na powietrze
a jak wcześniej Zuza zasypiała?

Cytat:

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 15:36   #4667
morska
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Ostatnio Tomuś strasznie dużo jje w nocy dzis np 3 razy!:szok: I nie da się Go oszukać herbatką bo od razu jest wrzask. Któryś maluch jje jeszcze w nocy?

No pewnie, np. mój

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Aaaa, ok. Nie przeszkadza mi, że jak to napisałaś, z czyjejś tubki Nie chcę Ci robić kłopotu, chyba, że to nie kłopot, to byłabym chętna

Ale krecior Gdzie go wykopałaś

E tam. Bardzo fajny tem Twój torcik Też chcieliśmy zamówić z tej serii, ale chcieli 50zł za kg , więc zdecydowaliśmy się na normalny. Taki zamówimy, jak Maciej będzie kumaty i ucieszy się z niego
Żaden kłopot. Tylko adres musisz mi podać I muszę pomyśleć do czego to wycisnąć?

Ja nawet nie wiem ile nasz kosztował, bo urodziny Tymuś spędzał "na wyjeździe" i to rodzina nam taki prezent zrobiła

~~~~~~~~
Dziękuję Dziewczyny za pocieszanie w sprawie tortu Ale trochę mi żal, że nie wpadliśmy na to, by podpisać Go imieniem No nic, teraz już po ptokach
~~~~~~~~

Cytat:
Kasia ona pije z takiego ale chciałam na twardy ustnik przejsc no ale proba nieudana (3 juz) i z kupka/szklanki tez nie bardzo chce pic, nieiwem czy do tych baloników canpolu sa twarde ustniki bo moze tak bym spróbowała, tylko ustnik zmienic
Chyba są twarde ustniki do Baloników - czy to nie taki? http://canpolbabies.com/index.php?pa...mart&Itemid=25
Stary 2010-07-31, 16:17   #4668
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Np na córeczkę radzi się współżyć przed owu (w dzień owu się powstrzymać). Plemniki "żeńskie" (chromosom X) są wolniejsze od męskich (chromosom Y) , ale żyją dłużej niż męskie.
I tak w dzień owu szybko uwinął się męskie i dotrą do jajeczka (będzie chłopak), a jeżeli będziemy współżyć wczesniej, to męskie do czasu owu wymrą w szyjce, a żeńskie przeżyją i dotrą do jajeczka w dniu owu (będzie dziewczynka).
kurcze musze to spamietac, jeśli sie zdecyduje na drugie dziecko (a chciałabym córeczke), tyle ze umnie regularny okres jest tylko przy tabsach a tak to masakra, nie ma szans zebym dokładnie wyliczyła, z Zuza zaszłam w ciaze pod koniec listopada a aostatni okres miałam na poczatku października
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że obecny stan dobrych stosunków z teściową się utrzyma

A czemu od razu na bilansie ma szczepić? To szczepienie jest na 13/14 miesiąc.

Jest obowiązek szczepień, przedstwiciel sanepidu wypowiadał się, że nie chcą tylko nikogo zmuszać i mimo, że mają prawo, starają się unikać kierowania spraw do sądu rodzinnego.

a jak wcześniej Zuza zasypiała?
zobaczymy ....

bo tak tesciowej powiedział: żebym przyszła jak mała skonczy roczek na bilans to ja zaszczepi..... chyba ze pojde z głupia i owiem ze na razie cos tam coś tam i zeby z tym poczekac

a co do zasypiania Zuzy to niemam z tym iekszych problemów, wystarczy ze sie koło niej poloze, ona łapie mnie za wlosy i szasypia........ no a ja chciałam zeby ona sama usypiała
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Chyba są twarde ustniki do Baloników - czy to nie taki? http://canpolbabies.com/index.php?pa...mart&Itemid=25
dzieki, kupie
Stary 2010-07-31, 17:03   #4669
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Uwaga!Uwaga! złożyłam piaskownice było ciężko, były chwile zwątpienia ale jest...stoi i cieszy me oczy

Także Dziołchy zapraszam, piasku jeszcze nie ma, ale spoko się zorganizuje
Bez ograniczeń wagowych!

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 17:08   #4670
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

a gdzie fotki?

no to rzeczywiscie jak nie masz przylizu to susz normalnie
ja mimo iz przylizu juz dawno nie mam to lubie troche posuszyc glowa w dol bo wtedy wlosow robi mi sie tak duzo
wczoraj aparat ostatkiem sił zrobił fotkę, dzis od rana się ładuje
myślałam, ze w ciągu dnia moje sianko trochę oklapnie, ale nic - trzyma się dalej, pewnie dopiero jutro będą gładsze

szczerze mówiąc spodziewałam się większej gładkości, ale i tak jestem przezadowolona, ze są proste

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 17:26   #4671
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

uff posprzatane
salatki zrobione, jeszcze tylko umyc podlogi i musze sie wykapac
i do sklepu skoczyc po jakies drobiazgi jeszcze

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Uwaga!Uwaga! złożyłam piaskownice było ciężko, były chwile zwątpienia ale jest...stoi i cieszy me oczy

Bez ograniczeń wagowych!
leeeee no zaraz jestem
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
wczoraj aparat ostatkiem sił zrobił fotkę, dzis od rana się ładuje
myślałam, ze w ciągu dnia moje sianko trochę oklapnie, ale nic - trzyma się dalej, pewnie dopiero jutro będą gładsze

szczerze mówiąc spodziewałam się większej gładkości, ale i tak jestem przezadowolona, ze są proste
hmmm czyli nie sa gladkie?
Stary 2010-07-31, 17:40   #4672
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm czyli nie sa gladkie?

zrobiłam telefonem

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-07-31 o 17:48
Stary 2010-07-31, 17:47   #4673
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Właściciel zaprasza

Stary 2010-07-31, 18:09   #4674
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

zrobiłam telefonem
hmm no falowane tez nie sa
Stary 2010-07-31, 18:12   #4675
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
hmm no falowane tez nie sa
pisałam ze są proste, ale nie takie gładkie jak się spodziewałam (oczywiście fotka telefonem i bez lampy nie da takiego efektu jak lustrzanka, więc fotka trochę przekłamuje)
ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo do tej pory taki efekt uzyskiwałam po takim szybkim prostowaniu świeżo umytych włosów
jutro będą gładsze - zawsze mam taki puch zaraz po umyciu

jak by zostało tak jak dziś to byłoby super
idę kupić tą keratynę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-31, 18:32   #4676
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:

Bez ograniczeń wagowych!
ale super i ten domek swietny . a jak malemu sie podoa o ja planowalam tez kupić myszce domek ale mówili mi z jeszcze za mala dop. na 2 latka
Cytat:

zrobiłam telefonem
super włoski
Stary 2010-07-31, 18:36   #4677
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie zamartwiajcie sie tymi antydepresentami. Jak sie bierze cala ciaze, to nie mozna karmic i dziecko jest nieco drazliwe po urodzeniu, ale to mija. Jakbym brala przez kilka tygodni na poczatku, to bym sie nie martwila. Bardziej martwily mnie antybiotyki i silne leki na przeziebienie, ktorych sie nie powinno w ciazy, gdybym w takowej byla.

Cytat:
Jak najbardziej, bo owulacja jest zawsze 14 dni przed miesiaczka, czyli jesli masz 30 dniowe cykle, to bedzie to dzien 16, jesli 28-14, jesli 34 to na 20 dzien.
Ja celowalam w chlopaka, bo zawsze wiem, kiedy mam owulacje po objawach i wyszlo Nastepnym razem bedzie trudniej, bo tez bede celowala w dziewczynke i bedziemy musieli sie starac przed owulacja, a bez tabletek nie ma regularnych cykli

Katarzynko, trzymam kciuki za Was

Anusia, piaskownica sliczna, a wlasciciel jeszcze ladniejszy

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-07-31 o 18:37
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 18:39   #4678
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
ale super i ten domek swietny . a jak malemu sie podoa o ja planowalam tez kupić myszce domek ale mówili mi z jeszcze za mala dop. na 2 latka

Serek zachwycony
Na domku jest napisane że od 2 lat a na huśtawce że od 18 mc, ale jak widać Serek już korzysta, on bardzo lubi wszystkie zabawy ruchowe, poznawać nowe rzeczy itd. na początku nie lubił ślizgawki ale dziś zjeżdżał i był zachwycony oczywiście wszystko z moją asystą.
Myślę, że wiele zależy od dziecka nie które mogą się przestraszyć ale to pewnie kwestia oswojenia i poznania
Poleca ten domek póki co, jest dla takich typowych małych dzieci, oglądałam też inne drewniane ale nie wydawały mi się wystarczająco bezpieczne dla takiego malca.

Mariolu dziękujemy i zapraszamy do piaskownicy

Katarzynka aby jak najszybciej Wam się udało!!

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2010-07-31 o 18:42
Stary 2010-07-31, 18:57   #4679
Wojtusia
Zakorzenienie

nie chce mi sie nic pisac, zmeczona jestem, zrobiłam tort, posprzątałam i najadłam się bigosu (mama zrobiła). Małż poszedł na zastrzyk, czekam na niego, jak wroci zajmie się Oliwką a ja paznokci pomaluję jak dam radę.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 19:57   #4680
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ahaaa kat codzennie mierzenie temp otej samej porze i zapisywanie jest bardzo pomocne - bo w czasie owulacji sie podwyzsza
tak wiem, tylko warunkiem jest bardzo unormowany tryb życia, by metoda rz eczywiście odzwierciedlała stan faktyczny
-a ja nie chodzę wciąż o tej same godzinie spać
-ani o tej samej nie wstaje
-jestem na diecie od dłuższego czasu
-raz mam mniejszy wysiłek fizyczny raz większy
i przede wszystkim nie mam takiej chwili by po przebudzeniu mieć chwilę na zmierzenie, bo moim budzikiem jest L

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
matko muszę to zapisać.
Jak zrobić sobie podgląd pojedynczej wiadomości i gdzie mam to sobie zapisać .Podpowiedzcie, bo gapa ze mnie

Tylko jak teraz mam taka wiedzę, to nie wiem czy chce mieć taki wpływ...Bo sama nie wiem czy chce chłopca czy dziewczynke

Cytat:

Bez ograniczeń wagowych!
Mam taką samą dodaną do obserwowanych na alle
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Katarzynko, trzymam kciuki za Was

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Katarzynka aby jak najszybciej Wam się udało!!
również dziękuję
Muszę szepnąć mężowi, że mamy liczne i dopingujące grono.

Owulację to ja chyba też odczuwam.Myślę, że to jest to.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

a wydaje mi się czy dawno Ani nie było? oni gdzieś wyjeżdżali?

Skończyłam się posilać, i czas brać się za obiad na jutro.Ehhh nigdy nie widać końca roboty

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-07-31 o 20:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości