|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
Choć u mnie to stosowano akurat odwrotnie, najpierw prosili a jak olewałam to grozili i było lańsko ![]() ![]() Może ty jako starsza siostra pogadaj z nią w miłości, nie w nerwach i jej wytłumacz, żeby mówiła co się z nią dzieje bo i tak jej nikt niczego zabronić nie może a to oszczędzi "biednej, starej" matce nerwów. Taki wjazd na ambicje jej zrobić i wykorzystać krzywdę mamy jak głównego argumentu, ze nie robi krzywdy tobie tym zachowaniem tylko Jej a mogłaby tego oszczędzić przez wzgląd na to, że ją wychowała i poświęciła jej czas i życie... itd ![]() A jak nie to wpierdo ![]() ![]() ![]() Taaaa jakaś Ty dobra.. podlałaś bo już nie miałaś co ukraść ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Alutka to udanej zabawy i czekamy jutro na zdjęcia!
Wiolek no u mnie też wczoraj okresowy ból,ale praktycznie cały być,tylko na chwilę puszczał. Ale po kąpieli przeszło...i usnęłam szybko |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do gry to mnie tez zaprosilas ale nie wchodzilam bo akurat czasu brak ale z tego co piszecie to trzeba chyba bedzie zajzec ![]() a nam znow sie popsulo auto ![]() ![]() ![]() basienkaw dzieki za sposob na zaparcia u malego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcialam robic na koniec sierpnia. ale okazalo sie ze moj ojciec jedzie znowu w rejs 15 sierpnia wiec lipa. wroci dopiero w grudniu wiec w grudniu bede chrzcila. no a z ksiedzem w mojej parafii bylo to samo. mamuska poszla sie zapytac jak to wyglada i jak powiedziala ze mieszkam w szczecinie to powiedzial ze mam zalatwic zaswiadczenie z kosciola do ktorego tam chodze. normalnie smiech na sali, nie sadzilam ze trzeba zapisywac sie do kosciola skoro widnieje w kolobrzeskich koscielnych papierach. no ale to najmniejszy problem. wiekszy zrobil z tego ze mam slub tylko cywilny. ze to nie do pomyslenia i w ogole. co najlepsze, chrzestni jesli trwaja w zwiazku malzenskim tez musza miec koscielny ![]() ![]() a ja dzisiaj nocka jako tako... wstawanie co 2 h, czop zaczal odlazic, zabarwiony krwia, ale nie wiem czy to skutek masazu czy sam z siebie taki byl. dzisiaj powtorka, dalej sobie schodza te gluty. w nocy brzuch nie bolal, ale za to dzisiaj mnie cmi i boli okresowo dol brzucha. anuszka... wspolczuje siostry. ja mialam taki sam uklad z rodzicami jak siala. nie zawsze na wszytsko mi pozwalali ale przynajmniej mi ufali i wiedzieli co sie ze mna dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
dziękuje za słowa otuchy ![]() H. |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie pogoda taka w kratkę 5 minut deszczu za chwilę 5 minut słońca, ogólnie jest ciepło i parno. Mnie od kilku dni notorycznie rano pobolewa brzuch, dziwny ten ból bo aż się chodzić ani nie da, ani nie chce... a w ciągu dnia się rozchodzi?? Dziwne, ale jakoś daję radę. Znowu mam dzisiaj lenia... ale może dziś nikt dziś ode mnie nie będzie nic chciał... no oprócz mamy która jak nie każe mi nakładać farby to malować paznokcie... co za kobieta...
![]() |
#4777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas księża są różni, ale jak to na Kaszubach raczej konserwatywni i nie wiem jak do sprawy podejdą ( bo ślubu też nie mamy, a K. ma juz córe jedną ![]() Ślunsku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
Aniu znajoma stosuje czopki glicerynowe,bo ponoć termometr u nich nie pomaga. Ja na początku starałam się jeździć wokół,tak drażnić,nieraz pomagało,a jak nie to sru do środka.
Ja po obiedzie już. Żur mi wyszedł całkiem dobry.ostatnio wszędzie koperek dodaje! Mam ochotę na coś dobrego |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Za rok jadę z Małą na Kaszuby- nie ma innej opcji.
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
witam
anuszka wspolczuje nerwow ![]() widze ze u wielu nocka w miare dobra, ciesze sie vette ja chce chrzcic jak najszybciej ale mamy jeden problem, nie mamy chrzestnego ![]() Morgan ja uwielbiam Kaszuby, od przeszlo 15 lat jestesmy z mezem co roku w Ostrzycach ![]()
#4781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe ja mam dokładnie na odwrót... nie mam chrzestnej dla Wojtka ![]() i co jedna kandydatura pada to gorsza... I nie mam pojęcia co zrobie
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
Lazurku
Zapraszamy, zapraszamy ![]() Itakasia Ostrzyce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
ja bede chrzcila 20.08 a maly urodzil sie 15.07,pierwszego synka chrzcilismy jak mialm 2 tyg a teraz musielismy czekac na paszport i urlop zeby jechac do pl bo rodzina nie da rady przyjechac 900 km w sezonie żniw do nas
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
HD, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
![]() Dziewczyny, proszę o pomoc w doborze siatkowych gaci ![]() Są 2 rozmiary: od 70 do 120 cm i od 100 do 160 cm. Mam teraz około 105 cm w biodrach ( ![]() Boję się, że mniejsze będą cisnąć, a większe nie będą dobrze trzymać podkładu. Jakie wy kupowałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
ja dzis miałam kiepską nocke około 21 dostałaqm skurcze trwały co 10 minut i sie nasilały wiec wziełam kąpiel dopakowałam torbę do szpitala i juz miałam dośc wyłam z bólu a one całyczas co 10 minut i pomyślałam żę do szpitala jeszcze czas do tego doszły wymioty i biegunka prawie niewychodziłam z kibelka w koncu zmeczona o godzinie 1 w nocy padłam zasnełam tak mocno że nadranem jak wstałam to już niebyło żadnych skurczy a dzisw ogólnie czuję się dobrze tylko bardzo ciśnie mnie w dul a to pewnie był fałszywy alarm dziewczyny ja tez jeszcze niewiem kiedy bede miała chrzest i kto będzie rodzicami chrzestnymi a pozatym mam ostatnio głupie myśli ciągle się boję że podczas porodu wydarzy się cos niedobrego to mnie przeraża odpycham te myśli a one ciągle wracają |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w efekcie mam 10 par tych matochow, bo 5 w opakowaniu mniejszych i 5 wiekszych (ale ja kupilam te jednorazowe)
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Hania bedzie dobrze
![]() Beda trzymac one sa bardzo rozciagliwe. Ja kupowalam M, wydaje mi sie, ze lepiej wieksze, bo naprawde nie chcesz aby cie tam gniotlo cokolwiek, wiec lepiej miec luzno by sie wietrzylo |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kazdego dnia setki kobiet rodza i daja rade i wszystko jest OK, wiec i u nas nic zlego sie nie stanie!
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
az pojde sprawdzic... lipa jesli sa takie flizelinowe :/
![]() |
#4792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bylismy dzis na wyprzedazach, kupilam takie bardzo dziewczece body w cocodrillo /czy jak to sie tam zwie/ ... rozgladalam sie tez za czyms na chrzest, ogolnie duzo festynowego tiulu, fuuuuu, wolalabym cos bardziej subtelnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zadomowienie
|
Ja najpierw kupiłam te fizelinowe, ale dziewczyny wcześniej pisały że są beznadziejne i kupiłam te siateczkowe, nie miałam okazji jeszcze ich użyć ale na oko widać, że siateczkowe niebo lepsze.
Ja od kilku dni mam huśtawkę nastrojów... Z jednej strony cieszę się ogromnie że będę miała Synka przy sobie, z drugiej strony przeraża mnie ta odpowiedzialność, to, że ta kruszynka będzie zależna tylko ode mnie. Ktoś mi powiedział że dam sobie radę bo jestem odpowiedzialna... a ja mam wrażenie, że jestem za bardzo odpowiedzialna, że jak sobie nie będę mogła czy umiała z czymś poradzić to będę łapać doły, albo beczeć z bezsilności a Wojtek ze mną... A obok mnie będą tylko rodzice, boje się, że oni nie będą potrafili zrozumieć tego co się ze mną dzieje, że nie będą mi umieli pomóc, a w sumie nie chodzi mi o to, żeby ktoś wyręczał mnie w obowiązkach przy dziecku, tylko żeby mnie zrozumiał... Coś mi się wydaję, że przejmuje się na wyrost i na zapas... Boje się, że dopadnie mnie baby blues... Ale przecież nie mogę się nastawiać, że tak będzie, więc co robić?? ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Zobacz na tą stronkę http://www.abrakadabra.sklep.pl/ Sklep jest w Krakowie chyba na ulicy Gertrudy o ile się nie mylę... widziałam te ubranka na żywo wyglądają cudnie tylko te ceny... Ale jak mam wybierać między "festynowym tiulem" to jednak wolę dopłacić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
kasha
no to mamy podobny problem ![]() ![]() pilotka niezawsze dobrze pisze, tylko nie te sztuczne gacie ![]() ![]() Morgan a zdadzisz tajemnice co to za miejscowosc? ![]() kasha ja znam Swornegacie ![]() ![]()
#4796 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie siedzę u babci chwilę blok obok. Ona sama poleciała posiedzieć trochę z Łucja do piaskownicy pod blok,a ja leżakuję. Zaraz tu ma ponoć przyjść szwagierka z narzeczonym. Mnie coś znowu brzuch pobolewa okresowo ale bez większego bólu. Wcinałam przed wyjście z Łucja ciasto drożdżowe,jeszcze ciepłe. Babcia z która mieszkamy robi najlepsze drożdżowe wypieki!!! Jednak do tego trzeba mieć rękę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Raczkowanie
|
basienka ale mi zrobiłaś smak na to drożdzowe ciasto ja też chce a ja odpoczywam po sobotnim sprzątaniu umyłam okno a teraz kręgosłup mi dokucz aż niemogę chodzic ojj
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego u mnie chrzest uzależniony jest od tego kiedy brat dostanie urlop i będzie mógł przylecieć z Anglii... i mam nadzieję, że ksiądz nie będzie robił problemów z ochrzczeniem dziecka w innym terminie niż przewiduje "kościelny harmonogram uroczystości". Tak w ogóle to marzy mi się taka kameralna uroczystość w sobotę wieczorem. A nie niedzielna feta na której chrzczą dwadzieścioro dzieci ![]() No ale zobaczymy... A co do chrzestnej... to mam naprawdę wielki dylemat... w sumie kuzynki mam jak to mój brat mawia "jak z ogłoszenia" z żadną nie jestem za specjalnie zżyta a przynajmniej nie na tyle że chciałabym żeby chrzestną była. Najlepsza przyjaciółka też nie wiem czy jest dobrym pomysłem... Niby znamy się 20 lat, nigdy nie było między nami nieporozumień, ale odkąd wyprowadziła się i zamieszkała z chłopakiem, a zbiegło się to z moją ciążą, to nasze drogi jakoś się rozeszły... to już nie jest ta zażyłość co kiedyś, a chciałabym żeby chrzestną Wojtka była osoba na którą on mógłby liczyć, mimo wszystko bliska dla niego... Ale to chyba ciężko przewidzieć... No i gdyby nie moja sytuacja z M. to jest kandydatka idelna... jego siostra... ale ponieważ oni wszyscy (całą rodziną) się na mnie teraz wypieli no to ta kandydatura nie wchodzi w grę w ogóle... I nie wiem z braku laku zostanie chyba ta moja przyjaciółka
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
kasha
rozumiem, ciezko cos doradzic, i tak nie przewidzisz jak w przyszlosci potocza sie twoje kontakty z kimkolwiek, z rodziny czy przyjaciol. ![]()
#4800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.