|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
Moja mama tak wróży też. ![]() Cytat:
Cytat:
Jak te dzieci dbają byśmy się do dobrego nie przyzwyczaiły... ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21043597] Kropuś, mam nadzieję, że śpisz.... ![]() [/QUOTE] Mnie się dziś nawet śniło, że go u znajomych zostawiliśmy na parę dni. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Pięknie się prezentujecie.
|
|||||
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam polarkowy taki ale na r. 62. Już wyrastamy. Młody śpi w nim od urodzenia gdy chłodno, bo u nas okna zawsze otwarte, a na 7 piętrze wieje. O taki: |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś szukając smoczków do butelek nr 3 i 4 aventu zaszalałam przy okazji i u tego samego gościa kupiłam:
- śliniaczek wielorazowy z kieszonką (Szaja - nie kupuj śliniaka )- 3 szt. body z hameryki - super wygodne /foto/ - butelkę niekapkową aventu - dwie kolorowe flanelki - opakowanie na smoka, takie z zawieszką Takie pierdołasy, a 150 poszło.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-31 o 10:13 |
|
|
|
#3604 | |
|
Konto usunięte
|
U nas trzecia z rzędu przespana noc.
Kurde, żeby mu już tak zostało. ![]() Cytat:
zakupię po niedzieli, bo jutro jedziemy do Ikei, to nie wiem, ile udam, lepiej konta nie ruszać. - a ja ta zawsze majątek zostawiam. ![]() fajne masz włosy bez robienia. Luizka zakapturzona |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby taki był większy to super sprawa na jesień właśnie jak się lubi chłodekA my mamy taki na razie z wełenką w środku Chciałabym taki większy ale nie ma z wełenką, bo nie wiedziałam wcześniej że takie polarowe są.
|
|
|
|
|
#3606 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też na zapas ![]() Temat cudny ![]() Gratuluję, pani inż A co kupujecie? Ja młodej z okazji choroby też coś muszę złupić, jak to mój małżon mawia ![]() Cytat:
Cytat:
A skąd wiesz, że wygodne, mierzyłaś? ![]() Donoszę uprzejmie, iż młodej się nieco poprawiło, i z tej okazji wsadza sobie piąstki i biedronkę w paszczę ![]() Dowód poniżej: |
|||
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Bujać nie będę bo mi ręce pousychają.
Owszem biorę go na ręce, przytulam ale nie zamierzam jak moja mama (już zrobiła tak dwa razy) brać, ruszać rękami i do tego spacerować po domu. Jak teraz się by tak nauczył zasypiać to mając 9 kilo wagi też by tak chciał. A poza tym, matka ma gdzie spacerować a ja to chyba dookoła stołu bym musiała w naszym mieszkaniu bo nawet rozpędu nie ma gdzie na prostej złapać ![]() Wózkiem też najdalej jak mogę pojechać to metr, więc nie usypiam bujając w wózku.. mąż dodał, że do gondoli też kiedyś śnie nie zmieści i doopa.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3608 |
|
Konto usunięte
|
Siala, nic tylko we framugę kołyskę zawiesić
![]() Dziewczę właśnie usnęło w łóżku. |
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Zreszta na ebayu też można kupić za 35funtów ale wychodzi drożej. Jest jedna używana ale cena już wyszła 86zł więc chyba na nową sie skuszę.Mam jeszcze czas do wieczora A to błotko działa?Warte zakupu? Cytat:
Moja Ola ma takiego rampersa tylko prosiaczka. A ja jeszcze nie mam pożądnego zdjecia z córką zrobionego. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048018]Też Agatkę z body z długimi ubieram, no i jak nie ma rękawków, zawsze można coś jeszcze założyć. Ja też na zapas ![]() Temat cudny ![]() Gratuluję, pani inż A co kupujecie? Ja młodej z okazji choroby też coś muszę złupić, jak to mój małżon mawia ![]() Nieeee, 3 piętra niżej schodzimy Ok A skąd wiesz, że wygodne, mierzyłaś? ![]() Donoszę uprzejmie, iż młodej się nieco poprawiło, i z tej okazji wsadza sobie piąstki i biedronkę w paszczę ![]() Dowód poniżej:[/QUOTE] No od razu widać, ze się polepszyło.Dobra biedronka |
||
|
|
|
#3610 | |||
|
Rozeznanie
|
Jaka czuprynka superrrr
Cytat:
Cytat:
Ale superrr zdjęcie Rodzinka ślicznaCytat:
|
|
#3611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21047491]U nas trzecia z rzędu przespana noc. fajne masz włosy bez robienia. Luizka zakapturzona To super!!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048018] Donoszę uprzejmie, iż młodej się nieco poprawiło, i z tej okazji wsadza sobie piąstki i biedronkę w paszczę ![]() Dowód poniżej:[/QUOTE] ![]() Cytat:
O fotkę, to się musiałam sama upomnieć
|
|
#3612 |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie
![]() piękne dziewczyny ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21047491]U nas trzecia z rzędu przespana noc. Kurde, żeby mu już tak zostało. ![]() [/QUOTE] gratulacje dla Tymka ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048018] Nieeee, 3 piętra niżej schodzimy Donoszę uprzejmie, iż młodej się nieco poprawiło, i z tej okazji wsadza sobie piąstki i biedronkę w paszczę ![]() Dowód poniżej:[/QUOTE] zmieniacie mieszkanko? ![]() super,ze Agatka lepiej ![]() Dziewczyny czy tylko moje dziecię nie lubi leżeć na brzuszku? Jak ją położe to nie chce jej się głowy podnosić i po kilku minutach już kwęka i nie chce na brzuchu...mimo to kładę ją chociaż raz dziennie. U nas nocka jak marzenie - mimo,ze Zosia zjadła po 20.00 a usnęła dopiero o 22.00 to spała do 4.00. potem spała do 7.30.Szok! Ja chce żeby tak było co noc...
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
ja tak na szybcika - później będę nadrabiać, znaczy się w nocy
![]() mam pytanie do mam butelkowych bardziej doświadczonych- jakie smoczki do butelki 1+ (moja mała w poniedziałek 2 miesiące będzie miała)? a kiedy większy - to od wieku dziecka zależy czy od rodzaju jedzenia bo ja jakoś w tej kwestii zielona jestem ![]() no i znowu upały....bleee
|
#3614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie
![]() wystaczy ze jeden dzien tu nie zagladam i juz jest co nadrabiac ![]() zaraz sie wrócę do postów ale najpierw napisze co u nas ![]() dzis Róża kolejny raz zaskoczyla mnie zjadla o 12 i okolo godzinki lezala spokojnie w łózeczku potem mnie zawolala ze zrobila kupkę i przy okazji chciala zeby ja przytulic i ponosic ![]() odlozylam z powrotem do łozeczka - zasnela sama ![]() slodkosci ![]() wczoraj poklocilismy sie z mezem, przez cala ciaze mialam spokoj, a teraz nadrabia chyba.. grrrr co za czlowiek... uslyszalam wiele niepotrzebnych słów i o kilka slow za duzo nie odezwalam sie slowem do niego dzis, on zreszta tez, zabralam małą rano na spacer, dlugi spacer jak wrocilysmy jego nie bylo juz, powiem wam że córka daje mi jakas taka sile i wiarę ze cokolwiek sie dzieje, dam sobie rade jakas spokojniejsza jestem |
|
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki
![]() Moja młoda po wczorajszym popołudniowym marudzeniu - problemy z kupą która dopiero dziś wyszła z moją pomocą zaskoczyła mnie iliścią spania. po wieczornej kąpieli i karmieniu - o dziwo bez zająkniecia usneła natychmiast w moim łóżku jak zwykle o 20.30 i obudziła sie dopiero o 2.30 szybka flasia i spanie do 6.00 - pobudka z uśmiechem na twarzy zawsze pieknie spała ale dzisiejsza noc nalezała do wyjątkowo udanych jajoś nie mam sumienia wkładac ją do łóżeczka jak tak fajnie nam sie śpi![]() wypróbowałam tez wczoraj nowe nosidełko w terenie - byłyśmy w galerii handlowej i sprawdza sie super - wszyscy sie oglądali jak młoda fajnie spała w nim . o ile wy jestescie zwolenniczkami chust to ja bym sie nie zamieniła- gdzies zawsze wolałam nosidełko . młoda fajnie w nim siedzi - swietnie jest wyprofilowane na bioderka , mocna podstawa na kregosłup i mała fajnie sie mi do piersi przytula i usypia lub rozgląda sie na boki - zalezy jak ustawie góre. zresztą szybko sie je zakłada i zdejmuje jednym słowem dla mnie bomba ![]() zarejestrowałam też juz małą na usg bioderek i kontrole nerek która była zalecona jeszcze w szpitalu no i na szczepienie - biore chyba zestaw refundowany . nie bede zdziwiac i płacic za to kase - wszyscy żyjemy na normalnych szczepionkach to młoda tez może. dziś jest chyba jakiś biometr niekożystny bo młoda tylko je i śpi
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slipie z tego co kojarze to twoje nosidełko o wiele drozsze jest niż chusta. Mysmy juz zapakowali auto po dach a jeszcze nim jade do fryzjera. |
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048018]Też Agatkę z body z długimi ubieram, no i jak nie ma rękawków, zawsze można coś jeszcze założyć.
Ja też na zapas ![]() Temat cudny ![]() Gratuluję, pani inż A co kupujecie? Ja młodej z okazji choroby też coś muszę złupić, jak to mój małżon mawia ![]() Nieeee, 3 piętra niżej schodzimy Ok A skąd wiesz, że wygodne, mierzyłaś? ![]() Donoszę uprzejmie, iż młodej się nieco poprawiło, i z tej okazji wsadza sobie piąstki i biedronkę w paszczę ![]() Dowód poniżej:[/QUOTE] haha aalee smaczne piąstki i biedronaa Cytat:
![]() Jestem w szoku, teściowej podobala sie sukienka! i nie było gadania że do chrztu to musi być biala ![]() Nie wiem jak ale moje dziecko zdjeło sobie skarpetkę
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048018]
A skąd wiesz, że wygodne, mierzyłaś? ![]() Donoszę uprzejmie, iż młodej się nieco poprawiło, i z tej okazji wsadza sobie piąstki i biedronkę w paszczę ![]() Dowód poniżej:[/QUOTE] Nie. Mieliśmy takie pożyczone od koleżanki - super. ![]() No to super. ![]() Pięknie. Smaczna biedronka. ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() Od wieków dzieci były bujane w kołyskach i pewnego dnia z tych kołysek wyrastały. Normalne. I nikt im potem łóżeczek między drzewami nie wieszał. ![]() Niemowlętom trzeba pomóc zasnąć. Potem się same nauczą. |
|
|
|
|
#3620 | ||||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21015797]CHolera, a my ze szpitala wracamy Młoda zaczęła po 16 tak potwornie krzyczeć, że dzwonię do małża, ten ściągnął brata i na dyżur, już 18 była. Spuszczę litościwie zasłonę milczenia na placówkę (nawet nie miałam gdzie dziecka przewinąć, a szpital wyremontowany cudnie), w każdym razie laryngologicznie super, oddechowo też, brzuszkowo też, no ale mocz zrobimy. A tam zakażenie wyszło, chciała nas lekarka zostawić na leczenie, ale na dzień dzisiejszy do niedzieli mamy podawać 1/4 furaginu rano i wieczorem, w południe cebion, a jak tylko gorączka by się pokazała, natychmiast do szpitala, jutro do naszej lekarki po skierowanie na posiew i badania inne moczu... To już wiem, co to była ta kilkudniowa zmiana dziecka [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2102484 9]no i właśnie to zakupiłam ![]() a z materacykiem to sobie zdaję sprawę. pewnie na wyjazdy ze spaniem jednak normalny materacyk będziemy zabierać. a tak na krócej, jako kojec (jak już mała siadać będzie i w ogóle) niech sobie będzie ten. a przy okazji zakupy większe, bo kupiłam u sprzedawcy co ma artykuły dziecięce różne (kiedyś Kropka go podała chyba i tak juz się u niego zaopatruję. tanio ma i fajne rzeczy ). i tak zamowilam:-łyżeczki zmieniające kolor (ja jako dziecko uwielbiałam szczoteczki do zębów jordan co ten kolor właśnie zmieniały ), jeszcze troche poleżą nieużywane ale co tam... ![]() -kubek niekapek tt (niech leży, jeść nie woła, zanim się obejrzę już się przyda) -smoki z większym przepływem +3 (to niewiele ponad miesiąc i dobre będą ![]() -grzechotka i piszcząca zabawka ![]() -gryzaczki wodne -i coś na co małż mój się napalił, bo jak stwierdził co to za dzieciowóz (autko znaczy się) bez... zasłonek w oknach a o co kaman z tą metodą? dajcie cynk, lubię słuchać (i czytać) o bzdurach ![]() ja też chcę, żeby mała śpiewała . na razie raczy nas uśmiechami na prawo i lewo a odgłosy wydaje rzadko... ja to bym już chciała żeby moja chodzić zaczęła... i gadać... ot z grubej rury ![]() kochana radzisz sobie jakkolwiek z alergią? teraz wszędzie tych pyłków od cholery, kicham jak nienormalna, dziecko się mnie boi . brać nic nie mogę, bo karmię... od wszelkich kropli do nosa mam odruch wymiotny... dla mnie lato bez prochów to masakra... ![]() no to ja się nie dziwię, że za nią nie przepadasz... "jasiu nie kop pana bo się zmęczysz..." kocham takich ludzi ![]() powiedzcie mi, w jaki sposób można grzecznie powiedzieć komuś (teściowej) "wyjdź stąd, nie lubię wywalać cycka na wierzch przy obcych ludziach". widzi, że zamierzam karmić, wychodzę do drugiego pokoju, a ta przylezie i jeszcze gada i gada nad główką małej, bo to najlepsza pora na dyskusje. fakt, u siebie była, no ale kurde... i lampi się bo taki słodki widok. a jak jej powiem wprost to będzie albo "oj dziecko, co ty myślisz że ja nie wiem co w staniku masz", albo foch jak nie wiem. taki typ człowieka... a ja nie lubię jak się ktoś gapi na moje cycki i już grzecznie to sie chyba nie da hahaaa |
||||
|
|
|
#3621 |
|
Rozeznanie
|
Uprzejmie donoszę
iż moje dziecko właśnie się do mnie uśmiechnęło szeroko bubuś najsłodszy
|
|
#3622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eeeekstra!!!! maz wrocil, olewajac moja obecnosc wlozyl malej do lozeczka misiaka jakiegos pogadal jak najlepszy tatus do niej i wyszedl mi sie nawet buziak nie dostal... ani zwykle czesc..coz, widocznie niegodnam ![]() aha i zostawil jakies ciuszki z napisem >dla mojej mamusi i tatusia< ale niewiem co to ma znaczyc..... myslalam ze uspalam dziecko ale zauwazylam ze kocyk sie porusza, zagladam a moja mysiapysia lezy sobei oczki otwarte i mlaska sobie, tak slodko wyglada az mi sie zal zrobilo bo tak cichutko sie rozglada.... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-07-31 o 17:20 |
|
|
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Booskii !A my kończymy dziś 10 tygodni
|
|
|
|
|
#3625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie warte. Na mnie działało swego czasu. Teraz ponawiam kurację. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Wcale w to nie wątpię. ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Wszystkie nosidełka o jakich czytałam są dla dzieci trzymających głowę, a nawet siedzących. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Daniel ma w tym mistrza. ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Ale duża dziewczynka. Taka poważna panna już.
|
||||
|
|
|
#3626 | ||||
|
Raczkowanie
|
Zdjęcia dzieciaczków cudne
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21043597] A propos trzymania bluzki - Agatka tak silnie trzyma pieluchy Jak w bujaczku leży, zawsze tuli się do tetrówki, i ściska ją. A nawet do pyszczka pcha. [/QUOTE] Młody też miętoli pieluszkę non stop. Śmiać mi się chce jak mu te małe paluszki pracują Kciuki za badania![]() Cytat:
|
|
#3627 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na większe, 2 pokoje już.Moja też nie lubi Cytat:
Cytat:
Moja też sobie ściąga, tak fajta nóżkami, że ściąga :d Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczę cały dzień żarło piąstki (doczekałam się! ), a w kąpieli tatuś mył, a ta obie na raz chciała wsadzać Po kąpieli 5 minut histerii - mało spała, więc pewnie ze zmęczenia, i nagle cisza - dziecko w sekundzie usnęło Może też kwestia tego, że olaliśmy - utulona, nakarmiona, sucho, wyszliśmy z pokoju. Serce pęka, ale stanie przy łóżeczku czy głaskanie jej guzik pomaga.---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Dziewczyny, tak patrzę na te dzisiejsze fotki (piękne dzieci!), to w szoku jestem - jakie one już duże! mimo, iż różnica wieku między nimi kilkutygodniowa nawet, to jednak wielkie bobaski już mamy ![]() I tak się cieszę, że już wyszłyśmy poza pierwszy miesiąc - czytam wakacyjne mamusie, o ich problemach - i przed nami kolejne problemy zapewne, ale już inne
|
|||||
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaka duża jestem już.I poważna ![]() Super. |
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś kąpałam o 20ej, ale parę razy mi padł po 18ej i teraz kąpię maks 18ta. Niestety potem jest jazda. Ostatnio. |
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy spacer po południu z wózkiem też się nie udał.
Mąż dziś postanowił zostać w domu i małego wziął na spacer. Przez godzinę mały co chwila płakał przez sen. W końcu kazałam im wrócić, wcisnęłam w chustę i poszliśmy raz jeszcze... Mały padł w minutę. ![]() O, tak sobie moje chłopaki spacerowały.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Moja mama tak wróży też. 

00:15 ileż można

Może też kwestia tego, że olaliśmy - utulona, nakarmiona, sucho, wyszliśmy z pokoju. Serce pęka, ale stanie przy łóżeczku czy głaskanie jej guzik pomaga.