Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 16:21   #1021
dra
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

hej
dziś ciag dalszy sprzatania i końca nie widac nadal
dziś pierwsze pranko dla synia zrobiłam pełno tego,nie wyobrazam sobie tego prasowania,dzis jedno pranie a jeszcze tyle zostalo,ale to powoli po niedzieli sie zrobi

wy tak o właosach ja to chyba wszytskie kolory miałam ale jak kiedys cala blond się zrobilam od tamtej pory mam cienki,liche wlosy,a zawsze mialam dosc grube,ja ogólnie mam ciemny baz i farbuje sie na czarno,albo troche czerwonego,nie chce mi sie bawic z pasemkami mi dosc szybko wlosy rosna i co chwila by trzeba odnawiac,tak jak sobie czerwony gdzie nie gdzie zrobilam to szybko zaniklo,teraz nie farbuje na razie,a wlosy w ciazy jakby odzyly,mniej sie przetluszczaja i lepiej z nimi ciekawe co po ciazy bedzie

a co do ubranek ja mam dosć sporo 56 i 62,ale wiekszosc tych 56 to jak 62
Stary 2010-07-31, 16:33   #1022
abz
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
No i jak zwykle zapomniałam, że chciałam Was o coś zapytać :/
Mam wielki problem i liczę na Waszą pomoc i pomysły. Chodzi o to, że nie mam żadnej koncepcji na prezent dla mojej chrześniaczki, która za dwa tygodnie kończy roczek. Szok!! nie wiem kiedy to zleciało, niedawno trzymałam ją taką maleńką, ledwo po porodzie... No, ale może któraś mi podpowie co można kupić dla takiego dziecka? Będę Wam bardzo wdzięczna
Ja swojej kupiłam osiołka na biegunach Taką ma słodka mordkę, ze sobie bym go najlepiej zostawiła Oczywiście kupowałam na all

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 16:38   #1023
tifio
Rozeznanie

abz, niestety wszystko co na biegunach odpada, bo już ma. I w dodatku rowerek 3-kołowy również, bo to ma kupić chrzestny... Ja to się zawsze mam z tymi prezentami :/

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 17:43   #1024
elenka1
Rozeznanie

http://allegro.pl/item1155168369_pos...el_okazja.html

martucha to link do pościeli a jeśli chodzi o jakość to nie wiem... w kazdym razie ten Pan ma swoja szwalnie i sprzedaje hurtowniom, tyle wiem... a moja kuzynka była mega zadowolona, ja zamawiam napewno choćby właśnie na zmianę
naked21 oj tak... upierdliwe te maski na włosach i wszystko co z nimi związane....
a co do spodni to ja raczej w moje nie wejde tak szybko... niestety poszło w łydki, uda i pupę...

Jestem tak pokłócona z TZ ze chyba dzisiaj go pobije... nawet mi sie nie chce pisac... ale weekend cały mam spierdzielony

Aaaa a co do witaminek na okres karmienia napewno bedziemy musiały łykac te co do tej pory....

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 17:43   #1025
ycnan
Zadomowienie

tifio, zależy w jakiej cenie ma być prezent. Może być chociażby :
- huśtawka
- wózek dla lalek (z lalką)
- wielki pluszak lub lala
- basenik dmuchany,
- jakaś mini kuchenka/odkurzacz dla dzieci
- wielka, kolorowa książka z ładnymi obrazkami,
- klocuszki itp - ogólnie, zabawka edukacyjna (np Fisher Price)
- ewentualnie jakiś ciuszek

Najlepiej popatrz na allegro, albo przejdź do smyka i innych tego typu sklepów. na pewno coś znajdziesz
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 17:44   #1026
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
abz, niestety wszystko co na biegunach odpada, bo już ma. I w dodatku rowerek 3-kołowy również, bo to ma kupić chrzestny... Ja to się zawsze mam z tymi prezentami :/
a moze jakies fajne ciuszki

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-31, 18:07   #1027
falbala
Raczkowanie

dziewczyny jak to w koncu jest z biżuteria i pomalowanymi pazurkami, mozna czy nie mozna? ja bede miała cesarke, bo co szukam w necie to inne info i juz zgłupiałam?
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 18:11   #1028
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to w koncu jest z biżuteria i pomalowanymi pazurkami, mozna czy nie mozna? ja bede miała cesarke, bo co szukam w necie to inne info i juz zgłupiałam?
ja nie mam zamiaru ani pazurków malowac do szpitala ani zakładać biżuterii, po co mi to tam potrzebne

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-31, 18:17   #1029
tifio
Rozeznanie

Z tego co mi wiadomo to na bloku operacyjnym nie można mieć żadnej biżuterii, ale mogę się mylić, więc w razie czego niech mnie ktoś poprawi.
A o pazurkach nic nie wiem.

ycnan, dziękuję za pomysły, a finanse nie najlepsze, więc prezent musi być fajny i niedrogi.

elenka, również dziękuję, ale ciuszków to ona akurat ma sporo, a wolałabym żeby było to coś dla niej, a nie coś z czego zadowolona będzie mama.

Stary 2010-07-31, 18:30   #1030
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

mnie się strasznie podobaja te torty z pampersów, ale cena wysoka i to w sumie taki bajer

http://allegro.pl/item1153969602_tor...a_chrzest.html

ja myslę, że warto pogadać z mamą dziewczynki i zapytać co lubi, co ją interesuje najlepiej chyba zabawkę, ubranka, książkę, ubranka nie mam pojęcia, nie chadzam na takie imprezki
Stary 2010-07-31, 18:35   #1031
tifio
Rozeznanie

naked21, widzisz z dziećmi to tak jest, że one są małe, niby krótko na świecie, a wszystko mają :/ taki torcik, a nawet dwa dostała niedługo zaraz po tym jak się urodziła... I kolejny pomysł poszedł w las

A, że mieszkam w niedużym mieście to w sklepach z zabawkami ceny mnie po prostu przerażają i chyba biorą je z kosmosu. Żebym miała chociaż jakiś punkt zaczepienia to mogłabym coś przez internet zamówić.

Stary 2010-07-31, 18:57   #1032
fem
Raczkowanie

witam dziewczyneczki- ciężaróweczki w piękny sobotni słoneczny wieczorek (przynajmniej w Łodzi)

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
fem- cudna wyprawka chyba już wszystko masz, hm??
dziekuję prześlicznie
jeszcze parę drobiazgów i będzie oki... ale tak naprawdę to dopiero od jakiś 2-óch tygodni udało mi się skompletować większość... także dziewczyny BRZUCHY DO GÓRY na pewno zdążycie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Coś ostatnio nie widać niektórych mamuś np. Weronisi czy Eveliouses.... Albo tak odpoczywają albo są takie zabiegane i odezwał się u nich syndrom wicia gniazdka
ja właśnie dostałam wiadomość od Eveliouses na PW, wcześniej ja napisałam, że WSZYSTKO U NIEJ WPORZĄDKU, JEST NIECO ZALATANA, ALE OBIECAŁA WPAŚĆ NA FORUM I NAPISAĆ COSIK...

także Eveliouses jak tego nie zrobisz to baciory ci się należą

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Fem - dzięki za zaproszenie i fajowa ta twoja wyprawka
dziękuję ślicznie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
... Ale pamiętajmy że po nocy wschodzi słońce

Fem rewelacyjna wyprawka, ja nawet połowy tego jeszcze nie mam :/
ja znam... że po burzy wychodzi słońce... hehe
a co do wyprawki, to jak napisałam wyżej, że praktycznie w ciągu 2óch tyg się zebrała... nic się nie martw, jak wpadniesz w ciąg to nie będziesz mogła się opanować... widzę to po mojej mamie... szalona babcia

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 19:01   #1033
dra
Zakorzenienie

dziewczyny ja mam pytanko,może pisałaysci,ale zapytam
czy torbę do szpitala też pierzecie czy nie potrzeba??
Stary 2010-07-31, 19:27   #1034
martysek
Zadomowienie

Cytat:
(..)Hmm... tygodnie?? Tzn?? (...)
Dwa tygodnie
Już w sumie minęły, ale uważam, że im bliżej terminu, tym bezpieczniej dla dziecka. Ja nam przykład urodziłam się w 37 tc i okazało się, że miałam nierozwinięty układ pokarmowy i straszne kolki, także nie ma reguły.

Dziewczyny, wczoraj na szkole rodzenia położna uświadomiła, że skurcze przepowiadające zaczynają się dopiero w 38 tc, czyli gdy ciąża jest donoszona.

Jeśli wcześniej odczuwa się częstsze, czy bolesne skurcze, to jest to zagrożenie przedwczesnym porodem.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
(...)bordowa, za Ciebie. Będzie dobrze. Może Was nawet przed weekendem wypuszczą do domu. A w razie czego, możesz się zawsze na własne żądanie wypisać, lub na przepustkę wyjść - żeby być na ślubie (chociaż na ceremonii) (...)
Napisze tylko tyle: RĘCE OPADAJĄ. Dziewczyna ma zagrożenie przedwczesnym porodem, a wy jej radzicie, żeby się wypisała na własne życzenie... Brak słów. Ważniejszy jest ślub siostry niż zdrowie własnego dziecka? Gratuluję podejścia.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 19:38   #1035
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Fem wow super że juz tyle macie
dziękuję ślicznie jeszcze trochę zostało do kupienia... a ty uważaj z tymi śliwkami, bo jak cię popędzi to nie zejdziesz z porcelanki...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
oj zabawnego aaaa ty masz swietna wyprawke
nie będę się przekomarzaćdziękuj ę pięknie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Też jakoś nigdzie nie widzę jej efektów, jedynie artykuły w m jak mama, w sklepie nie widziałam nawet żadnego plakatu
....
całkiem spory brzuszek
....
fajnie tak już wszystko mieć, mam nadzieję, ze ja w przyszłym tygodniu też już będę miała takie zapasy
widziałam plakaty w carrefourze i z głosników coś tam gadali, ale ludzie i tak nie zwracają na to uwagi... tak mi sie wydaje...
dziękuję za komplementy brzuszka, a co do wyprawki trzymam kciuki

Cytat:
... bardziej boję się spraw sądowych z ex- o alimenty, ograniczenie praw, kłótni o nazwisko i pewnie wielu wielu jeszcze przykrych spraw... Dziś mam jednak dobry humor i nie można go zmarnować
będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie życzę miłego polegiwania na kocyku

Czekooladowaa super, że wszystko wporządku z maluszkiem, no i oszczędzaj się coby wytrwać

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
fem, wyprawka troszkę przerośnieta i możesz nie zdązyć wszystkeigo założyć Ale ciuszki cudowne. Będziesz stroić swoją małą księżniczkę
dziękuje ślicznie
przerośnięta... nie wydaje mi się, może dlatego, że zdięcia z bliska, bo rozmiarówka różna od 56 do 68 jak na razie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Witam
Wpadłam się pochwalić, że od dzisiaj jestem na urlopie!
Najpierw 3 tygodnie wypoczynkowego który mi jeszcze został a potem to już macierzyński będzie leciał. O tyle dobrze, że mam 39 tygodni macierzyńskiego
no to gratuluję... i zazdroszczę takiego długiego urlopu

Cytat:
fem, jestem ZA, bo sama nie wiem do kogo mam się zgłosić po numer, a właśnie wolałabym go mieć na wszelki wypadek.
Super brzuszek, a dzidzia z ciemną czuprynką to chyba po mamusi
A z tą zgagą i włosami to ktoś sobie coś wymyślił i tyle, nie ma na to reguły, bo zgaga jest wtedy kiedy dzidzia mocno ugniata żołądek.
(...)
Mam wielki problem i liczę na Waszą pomoc i pomysły. Chodzi o to, że nie mam żadnej koncepcji na prezent dla mojej chrześniaczki, która za dwa tygodnie kończy roczek. (...) No, ale może któraś mi podpowie co można kupić dla takiego dziecka? Będę Wam bardzo wdzięczna
napiszę do Pomidory na pw o tym pomyśle, bo mogła nie doczytać na forum, a tez mi się wydaje sensowny
co do prezentu, to myśmy z mężem kupili na roczek chrześniakowi rowerek, ale taki który można na początku prowadzić, a potem nadaje się jako pierwszy rowerek z pedałami... nie wiem czy to sensownie opisałam

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
wiem z rzetelnego źródła (moja mama jest pielęgniarką anestezjologiczną), że zawsze do operacji, zabiegów czy porodów nie wolno mieć żadnej biżuterii i pomalowanych pazurków ani na rękach ani na nogach!!!

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam pytanko,może pisałaysci,ale zapytam
czy torbę do szpitala też pierzecie czy nie potrzeba??
ja nie piorę

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-31, 19:43   #1036
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
hej
dziś ciag dalszy sprzatania i końca nie widac nadal
dziś pierwsze pranko dla synia zrobiłam pełno tego,nie wyobrazam sobie tego prasowania,dzis jedno pranie a jeszcze tyle zostalo,ale to powoli po niedzieli sie zrobi

wy tak o właosach ja to chyba wszytskie kolory miałam ale jak kiedys cala blond się zrobilam od tamtej pory mam cienki,liche wlosy,a zawsze mialam dosc grube,ja ogólnie mam ciemny baz i farbuje sie na czarno,albo troche czerwonego,nie chce mi sie bawic z pasemkami mi dosc szybko wlosy rosna i co chwila by trzeba odnawiac,tak jak sobie czerwony gdzie nie gdzie zrobilam to szybko zaniklo,teraz nie farbuje na razie,a wlosy w ciazy jakby odzyly,mniej sie przetluszczaja i lepiej z nimi ciekawe co po ciazy bedzie

a co do ubranek ja mam dosć sporo 56 i 62,ale wiekszosc tych 56 to jak 62
zobaczysz że prasowanie tych maciupńkich ciuszków to istna przyjemność i szybko robota idzie no podobno w ciąży włosy lepiej wyglądają, ale widocznie nie moje

Cytat:
naked21, widzisz z dziećmi to tak jest, że one są małe, niby krótko na świecie, a wszystko mają :/ taki torcik, a nawet dwa dostała niedługo zaraz po tym jak się urodziła... I kolejny pomysł poszedł w las

A, że mieszkam w niedużym mieście to w sklepach z zabawkami ceny mnie po prostu przerażają i chyba biorą je z kosmosu. Żebym miała chociaż jakiś punkt zaczepienia to mogłabym coś przez internet zamówić.
no to zapytaj rodziców malutkiej, na pewno coś podpowiedzą

a z tym nr telefonu to musimy koniecznie coś ustalić nie znamy dnia ani godziny, a czas szybko leci poza tym ja sobie życzę leżąć i kwicząc na porodówce, żeby wizażowe ciocie ładnie tu za mnie trzymały kciuki
Stary 2010-07-31, 19:55   #1037
fem
Raczkowanie

Cytat:
a z tym nr telefonu to musimy koniecznie coś ustalić nie znamy dnia ani godziny, a czas szybko leci poza tym ja sobie życzę leżąć i kwicząc na porodówce, żeby wizażowe ciocie ładnie tu za mnie trzymały kciuki
napisałam własnie na pw do Pomidorki, żeby wpisała na początku listy nasze "dyżurne" ciężaróweczki

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-31, 19:58   #1038
tifio
Rozeznanie

fem, wiem o czym piszesz, ale taki rowerek kupuje chrzestny

naked21, będziemy trzymać kciuki najmocniej jak potrafimy, ale Ty się jeszcze na porodówkę nie wybieraj A rodziców już pytałam i dalej nic nie wiem, bo oni nie wiedzą...

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-07-31 o 19:59
Stary 2010-07-31, 20:03   #1039
fem
Raczkowanie

Cytat:
fem, wiem o czym piszesz, ale taki rowerek kupuje chrzestny
w ikei widziałam taki malutki fotelik bujany, coś koło 120 zł kosztował (tak mi się kojarzy)... słodziutki był i taki kolorowy

cos w tym stylu, tylko było bardziej kolorowe
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10114888

albo poprostu wielkiego misia, żabę czy co tam lubi za zwierzaki

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-07-31 o 20:09
Stary 2010-07-31, 20:15   #1040
niezapominajkaa2
Raczkowanie

Cześć dziewczyny.
Dawno mnie nie było...wiem. Więc przypominam się : Joanna termin porodu 28.09. 2010 dziewczynka.
Mam do was takie pytanie bo często mam bule brzucha tzn. tak u dołu szczególnie jak dużo stoję i coś robię lub gdy leżę i chcę się przewrócić na drugi bok też boli. Pytałam o to lekarza on zbadał i szyjkę i mówi że jest trochę za krótka ale to nic się nie dzieje.
Pytałam czy są jakieś przeciwwskazania ale on powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Trochę mnie zirytował więc nie wiem czy to normalne czy nie.
niezapominajkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 20:24   #1041
tifio
Rozeznanie

fem, te dziecko by nawet chwili nie usiedziało w takim krzesełku. Chyba będzie wielki misio, bo innego pomysłu brak.

W ogóle to strasznie Wam dziękuję, ale jak same widzicie nie jest łatwo kupić prezent dla rocznego dziecka

Stary 2010-07-31, 20:28   #1042
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezapominajkaa2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Dawno mnie nie było...wiem. Więc przypominam się : Joanna termin porodu 28.09. 2010 dziewczynka.
Mam do was takie pytanie bo często mam bule brzucha tzn. tak u dołu szczególnie jak dużo stoję i coś robię lub gdy leżę i chcę się przewrócić na drugi bok też boli. Pytałam o to lekarza on zbadał i szyjkę i mówi że jest trochę za krótka ale to nic się nie dzieje.
Pytałam czy są jakieś przeciwwskazania ale on powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Trochę mnie zirytował więc nie wiem czy to normalne czy nie.
tez miewam takie bóle... ale z tego mi ginka powiedziała to są rozciągające się wiązadła ścięgnowe (czy coś takiego), które mogą boleć przy powiększającym się brzuszku zwłaszcza przy przekręcaniu się na drugi bok lub zmianie pozycji...

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
fem, te dziecko by nawet chwili nie usiedziało w takim krzesełku. Chyba będzie wielki misio, bo innego pomysłu brak.

W ogóle to strasznie Wam dziękuję, ale jak same widzicie nie jest łatwo kupić prezent dla rocznego dziecka
misio będzie fajny ale masz rację, że trudno o prezent dla dziecka, które praktycznie wszystko już ma..

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-31, 20:31   #1043
martysek
Zadomowienie

Tifio, a nie lepiej zapytać, co by się przydało? Bo taka maskotka to raczej do niczego się nie przyda, a tylko miejsce zajmie.
Ja na przykład bym napewno zadowolona nie była, jakby mnie ktoś takim prezentem "ukochał" Wolałabym już wartośc tej makotki dostać.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 20:37   #1044
niezapominajkaa2
Raczkowanie

[B]Fem[B] bardzo Ci dziekuję za odpowiedz trochę mnie to uspokoiło.

Jeśli chodzi o prezent dla rocznego dziecka to może taki namiot z rurą ( są na allegro). Byłam ostatnio na dwóch roczkach i jedna z babć kupiła taki namiot .
Przez tą rurę maluszek fajnie sobie przechodzi, dużo przy tym zabawy .
niezapominajkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 20:48   #1045
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Napisze tylko tyle: RĘCE OPADAJĄ. Dziewczyna ma zagrożenie przedwczesnym porodem, a wy jej radzicie, żeby się wypisała na własne życzenie... Brak słów. Ważniejszy jest ślub siostry niż zdrowie własnego dziecka? Gratuluję podejścia.
Po pierwsze, żadnego zagrożenia przedwczesnym porodem nie ma, bo jakbyś umiała czytać, to wiedziałabyś, że lekarka jej nawet nie zbadała tylko od razu wypisała skierowanie do szpitala. Mają ją zbadać tam i dopiero będzie wiadomo. Czasem takie napinanie się brzucha spowodowane jest po prostu ruchami dziecka, więc jakie zagrożenie?
Po drugie, nie radzę, żeby się wypisała, tylko POCIESZAM. Wiesz co to takiego?
I nie życzę sobie komentarzy na temat mojego "podejścia" bo, za przeproszeniem gó**o o nim wiesz. Naucz się może najpierw czytać ze zrozumieniem, a dopiero potem komentuj czyjeś wypowiedzi.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 20:49   #1046
Ray
Zakorzenienie

wrocilam

uwaga chwale sie wylew wieloryba na plazy
Stary 2010-07-31, 20:55   #1047
Ray
Zakorzenienie

prezent dla rocznego dziecka hmmmmmmm....

staram sie sobie przypomniec czym moja corka sie bawila hmm
ale do glowy mi przychodzi jedynie:
jezdzik
basen z kuleczkami
jakas zabawka do kapieli sa rozne takie np corka ma pingwinki ktore sie mocuje do plytek czy wanny i sa na magnez i wjezdzaja i potem ze zjezdzalni wskakuja do wody
rozne pudelka, do ktorych wrzuca sie klocki dopasowujac ksztalty, najlepiej zeby jeszcze cos gralo
fontanna playskool czy jak to sie pisze, wrzuczasz pileczki i one wystrzelaja w gore
taki chodzik do podtrzymywania do nauki chodzenia
o wiem!!

bo ostatnio dla corki szukalam prezentu i bylam w ikea
i dla rocznego dziecka dobe bedzie:
kolejka drewniana -tylko trzeba kupic glowny zesta wi takie poboczne ze 3 to bedzie super
i jest super farma pluszowa na rzepki w ksztalcie walizki( sama chcialam corce kupic ) ta farma kosztuje 70 zl plus do tego dokupic najlepiej zestaw zwierzatek i fajny prezent bo dzieci w tym wieku interesuja sie zwierzetami
tez fajny jest piesek z chico na sznurek, corka ma. on szczeka jezdzi itp
roznego rodzaju klocki ,lego duplo fajne ale cholernie drogie wrrrr ale swietne tez sa klocki drewniane na all pelno tego
nie doczytalam czy to chlopiec czy dziewczynka jak dziewczynka to wozek dla lalki z jakas lalka.... chodz tym to sie raczej starsze dzieci bawia corka ma 2,5 i dopiero teraz sie czasem tym bawi

no nie wiem co jeszcze jak mi sie cos przypomni dam znac

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-31 o 21:03
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:00   #1048
fem
Raczkowanie

Ray- śliczny wielorybek z ciebie cieszę się, że wróciłaś... wypoczęłaś napewno i się zregenerowałaś, co...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-31, 21:08   #1049
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Nie wolno mieć pomalowanych paznokci przy zabiegach chirurgicznych (na 1000000000000%), bo nie będzie widać jeżeli zaczną się komplikacje typu niedokrwistość/niedotlenienie (paznokcie wtedy sinieją) i np możesz mieć niedokrwienie górnej części ciała (wtedy sinieją palce rąk), albo dolnej (nóg). Co do biżuterii to na pewno nie dla" obrączek, pierścionków - jeżeli spuchną Ci palce może dojść do niedokrwienia i trzeba będzie ciąć... Szkoda pierścionków.

A co do prezentów dla roczniaka - nie lepiej spytać mamy? Dziecko roczne jeszcze nie za bardzo wie, że to prezent, co chciałoby dostać itd. Mamy wiedzą najlepiej co jest potrzebne

Właśnie wykąpałam swoją sznaucerzycę i teraz szaleje mi po domu 40 kg mokrej masy...

Miłego wieczorku dziewczyny
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:10   #1050
majka59
Raczkowanie

Ray-nie wiem gdzie ten wieloryb chyba juz daleko bo na zdieciach go jakos nie widac,za to widze urocza kobitke w ciazyno ale juz dosyc tego slodzenia
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości