|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.
mi przyszlo jeszcze do glowy, jesli w ogole jeszcze rozwieszacie w miescie plakaty, zeby dolozyc ich duzo przy wszystkich kosciolach! jutro jest niedziela, duzo osob moze natknac sie na wizerunek Iwony i poszukiwanego Ręcznika
takich co mogliby jeszcze nie miec takiej okazjimoze ktos tez go rozpozna i pomoze go znalesc?
|
#3152 |
|
Przyczajenie
|
już jej nie słyszę, ale też jest już dosyć ciemno.
Iwona żyje, więc nawet za widnego nic nie mieli tam dojrzeć, prawda..? |
|
|
|
#3153 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Poszukiwania nie są zabawą w podchody.Wszyscy chcemy, żeby jak najszybciej znalazł się jakiś ślad-a ten kurczę naprawdę łatwo zatrzeć. Mimo wszystko tak bardzo chciałabym być teraz gdzieś w pobliżu.Pomagać w jakikolwiek sposób ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak pisałem wcześniej jest to ciężka praca , Mia_bianca ma racje , tam trzeba być przygotowanym jak i mieć silne nerwy - wbrew pozorom to nie jest taka prosta sprawa - Ale tez dzięki wizycie naszej koleżanki w terenie teraz wiecie jak to wygląda , my możemy tylko zbierać ochotników którzy mają choć trochę doświadczenia- to możemy zrobić . Może mapy szczegółowe tego terenu dadzą więcej możliwości
|
|
|
|
#3155 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Przyczajenie
|
Jestem z Gdańska. Niestety nie mogę uczestniczyć w poszukiwaniach, ale trzymam kciuki za wszystkie inicjatywy, te wirtualne i te realne. Mam nadzieję, ze Iwona odnajdzie się żywa.
Czytałam gdzieś, ze przestępcy często śledzą doniesienia na temat swojej zbrodni. Może winny zaginięcia Iwony czyta nasze posty, więc jeśli pozwolicie, to mam parę słów do niego/niej: Zrobiłeś coś głupiego, złego, ale można to jeszcze odkręcić. Jeśli przetrzymujesz Iwonę, to pomyśl sobie, że gdy ją wypuścisz, to kara nie będzie taka dotkliwa. Jeśli nie daj Boże jej coś zrobiłeś, to lepiej przyznaj się sam i powiedz, gdzie ona jest. To złagodzi karę, którą masz ponieść. Jeśli to czytasz, to znaczy, że się boisz. Ten strach nie minie, jeśli nie "oddasz" Iwony. Już więcej zła nie możesz wyrządzić. Teraz czas na coś dobrego. Przepraszam Was, ale musiałam to napisać. Współczuję mamie Iwony. Mam nadzieję, że Bóg da jej siłę! |
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sprawy z poszukiwaniem. Park Regana jest częściowo tak zarośnięty, że obojętnie, którą ścieżką Iwona by szła to można by było ją w te chaszcze wciągnąć. Trawa, pokrzywy i jeszcze jakieś chwasty sięgające co najmniej do tyłka/pasa. Mam nadzieję, że dokładnie przeszukali tamte tereny oraz że byli z psami tropiącymi, które z jakiejś odległości coś by wyczuły, bo nie mam pojęcia czy fatygowano się z wejściem w te krzaczory. |
|
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Wchodząc w chaszcze - opada na ciebie robactwo które gnieździ się na liściach , pajęczyna dostaje się do ust a nosem wciągasz pył i kurz który opada z poruszonych liści , , kleszcze czy pająki - to ich środowisko - takie szukanie nie należy do przyjemnych - poza tym pocąc się do skóry to wszystkie badziewia zaczyna przylegać - mimowolnie ocierasz co róż twarz , krople potu same spływają do oczu czujesz się lepki i brudny
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem nie widziałem ich pracy ale ja już to przechodziłem nie raz , więc znam takie czołganie się po zaroślach od podszewki - dlaczego czołganie - gdyż jeśli wejdziesz w takie krzaki w pozycji pionowej nie masz szans się schylić bo nie da rady jak w koło oplata cię jeżyna która ma kolce paproć - to poszycia nie widzisz , więc najlepiej jest zejść do parteru ale wtedy wszystko spada na głowę
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama miałam praktyki terenowe i wiem, że nie ma przebacz - musisz wszędzie wejść
|
|
#3162 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
OPOWIEM WAM PEWNA PRZYKRA I STARSZNA HISTORIE ktora wydarzyla sie w miejscowosci z ktorej pochodze -wioski z pod krakowa.w tej chili mieszkam w krakowie od kad wyszlam za maz
)pewnego dnia zimowego wyszla z domu sasidka starsza babciaok 80 lat ,miala czesto zaniki pamieci ale nigdy nie oddalala sie daleko bo sie bala i w0racala.a tu naraz wieczorem po calej wisoce rozbiegla sie informacja ze nie moga odnalesc babci..cala weies i pobliskie okolice btyly zaangazowane w szukanie staruszki. chodzili po lasach polach itd.. pojechali do jasnowidza nie wiem jak sie nazywal czy to byl jackowski czy ktos inny . do srodka wszedl sam syn ktory z dziecmi i babcia mieszkali .. ponoc wyszedl z pokoju zielony nikt nie wie co mu powiedzial.. minal miesiac nadal nci byla zima zamarznieta ziemia wiec gdyby gdzies lezala latwo by ja bylo zauwazyc. a z nadeszly roztopy i klusownicy zauwazyli ok 15 km od miejsca gdzie meiszkala cialo babci.. byla bardzo dziwnei ulozona jakby ja ktos polozyl i miala zdjete buty i ponoc ura zglowy . wygladalo to podjerzanie ona nie zaszla by tam sama nie bylo szans . babcia zostala pochowana.sprawa ucichła. mimo ze kazdy czul ze nie pryzpadkiem znalazla sie tam i ze w tej smierci prawdopodbnie ktos bral udzial ,wsyzscy milczeli...;/ az pewnego dnia sadziad tego domu pod wplywem % opwiedzial cos strasznego.. powiedzial ze babcie popchnąl wnuk spadla ze schodów i zmarla , pop czym widzial jak ten chlopak pakuje "cos" do samochodu i jedzie polna droga gdzies...ale nie chcial zucac pochopnych oskarzen,,nie iwem dlaczego ta zprawa nikt si enei zajal i dlaczegio nikt nie zezwal w tej sprawie.ale jak widac wszedzie sie dzieja dziwne rzeczy i nikogo nei mzoan wykluczac... w spraiwe Iowny mam na mysli jak cos znajomych . |
|
|
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
moze synowi wlasnie to powiedzial jasnowidz i dlatego byl caly zielony..
masakra a wnuk..widac,ze jednak nie wnuk. |
|
|
|
#3165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszyscy wiemy, jakie tragedie dzieją się na co dzień ale dobrze byłoby się tutaj podtrzymywać na duchu a nie straszyć. |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(żart oczywiście, przy okazji pozdrawiam kolegą po fachu ) jak dla mnie facet z ręcznikiem jest dziwny. Poza tym jeśli chodzi o przeszukiwanie krzaków - sympatyczne to nie jest, ale policja pewnie zdaje sobie sprawę, że na chodniku ciała nie będzie...
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
Iloonka ale opowieść, aż mnie ciarki przeszły
jeśli chodzi o Iwonę to też uważam, że w tym maczali palce znajomi... Zobaczymy... Nie znam Iwony, mieszkam na drugim końcu Polski, jesteśmy w podobnym wieku, też czasami wracam sama z dyskoteki w nocy, dotknęła mnie ta sytuacja bo wiem, ze mogłam to być ja;( To przestroga dla innych.... |
|
|
|
#3168 |
|
Przyczajenie
|
To co teraz napisze, będzie drastyczne, ale w pewien sposób da nadzieje, że na 90% nie ma tam ciała, a więc jest szansa, ze Iwona żyje. Więc do rzeczy, od uprowadzenia minęło dwa tygodnie, mieliśmy w tym czasie duże upały, ciało byłoby już w takim stadium, że na pewno wyczuwalny byłby charakterystyczny fetor. Uwierzcie, ze to jest straszliwy smród, bo u mnie w bloku kiedyś staruszka zmarła klatkę obok, nikt przez tydzień się nie interesował i fetor było czuć we wszystkich mieszkaniach dookoła. Jestem dobrej myśli, ze nie doszło do najgorszego. Trzymam kciuki!
|
|
|
|
#3169 |
|
Zasiedzenie
|
przypomniala mi sie jeszcze sytuacja, ktora miala miejsce rok temu, a mianowicie bylam na imprezie na ktorej w pewnym momencie zorientowalam sie ze nie mam telefonu.. ktos mi go wyjal z kieszeni czy cos, no ale niewazne. Zalamalam sie bo byl to drogi model i wraz z przyjaciolka zaczelysmy intensywne poszukiwania pytajac sie ludzi w dyskotece czy nie widzieli gdzies.. w tym podeszlismy do dwoch chlopakow i pytam sie ich czy nie widzieli takiego a takiego modelu, na to jeden z nich: "niestety nie widzielismy, ale my jestesmy z wroclawia przyjechalismy sie tu zabawic i mieszkamy w hotelu tu obok i tam mamy telefon taki zapasowy, wiec jak bys chciala to mozesz isc z nami i my ci go bez problemu damy bo mamy jeden zbedny" ... oczywiscie odmowilam, ale to pokazuje jak faceci potrafia w sposob perfidny wykorzystac sytuacje...
|
#3170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( przykre ale wiele jest takich hisotori ,i nie ma tak ze nikt nic nie wie ludzie poprostu milczą..
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O tym samym myślałam. I nie wiem dlaczego ale mam przeczucie, że Iwona sama się oddaliła,wyjechała.Wiem, że nie miała powodu, żeby uciekać z domu ale...ale nie wiem.Takie mam przeczucie. |
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam napisać coś o krzyżu na trasie Brzeźno-Jelitkowo
Albo go zabrali albo jestem ślepa :/ Tż mówił, że pewnie burzył krajobraz dlatego się go pozbyli.... i zgadzam się z tym co powyżej. martwe ciało wydziela OKROPNY fetor... byłoby to czuć... nie wiem tylko jak z zasypaniem |
|
|
|
#3173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3175 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ciało nie musi leżeć w okolicy więc nie musi być fetoru. Co do smrodu to moje znajome wyjechały z domu na kilka dni, ze stołu zapomniały zabrać surowe mięso, schab czy coś w ten deseń. Na stół i mięso padało słońce. Po 2-3 dniach był taki smród na klatce schodowej, że wezwano policję, która wyważyła drzwi bo myśleli że dziewczyny poumierały i zwłoki tak śmierdzą. |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak np jest worku i zakopane to chyba nie będzie czuć
|
#3178 |
|
Przyczajenie
|
Będzie, to jest strasznie silny zapach, znajomy z medycznej, mówi że po sekcji jeszcze przez trzy dni ten zapach czuje
|
|
|
|
#3179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

takich co mogliby jeszcze nie miec takiej okazji

)
(żart oczywiście, przy okazji pozdrawiam kolegą po fachu