|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Pop to nie jest twoja wina ! Ja tez mam takie schody a jak schodze z mala od tesciowej nawet z parteru za kazdym razem mam schizy juz nie mowie o tym ze jak schodze z 3 pietra od babci tezeta to juz w ogole sie schizuje ;/ teraz w nosidle ja nosze to przynajmniej schodzy widze i mam dwie rece wolne to inaczej.
Odezwij sie , mam nadzieje ze wszystko jest wporzadku. A trudno bedzie znalesc lepsza matke od ciebie !!!!!!!!!!!!
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Pop- wracaj!! Bo się martwimy!
A Ty jesteś najlepszą matką na świecie!! Tyle już przeszłaś... nigdy sie nie poddałaś... ja Cię bardzo podziwiam
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
POP kurde mam coraz większego stresa gdzie ty jestes odezwij sie
|
#2044 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko... Pop daj znać co z Wami!! Mam nadzieję że nic poważnego żadnej z Was się nie stało ... I nawet tak nie myśl że jesteś złą matką, przecież to był wypadek!!
Ja z Hanką spędziłam 2 tygodnie w szpitalu (miała ponad rok). Mąż postawił mi herbatę za blisko krawędzi biurka a ja za późno po nią sięgnęłam... Biegająca Hania była szybsza ... oblała sobie brodę, szyję, klatkę piersiową i rękę. Nie mogliśmy sobie tego wybaczyć. Dwa tygodnie w szpitalu płakałam dzień i noc. Wszystko dobrze się skończyło. Hania na dzień dzisiejszy ma się świetnie i nie ma ani pół śladu po oparzeniu Niestety każdy rodzic ma "wpadki". Chowając dziecko nie da się uniknąć wypadków. Głowa do góry!!
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-07-31 o 18:44 |
|
|
|
#2045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale musieliście to przeżywać... Ja myślę, że POP jednak pojechała pewnie do jakiegoś lekarza tak dla spokoju sprawdzić, może jakieś prześwietlenie, albo usg, a to pewnie wszystko trwa... Mam nadzieję, że już wrócą uspokojone i będzie wszystko dobrze. |
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Pop daj znać że wszystko ok
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zastój od popołudnia,my z tż oglądamy kabareton
malutka już śpi![]() Pop odzwij się do nas,bo się martwimy
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja tu zaglądam to przez kilka godzin 1,5 strony mam do nadrobienia, a tu tylko pół.
Ma któraś z Was uczulenie na ugryzienia chyba os? mnie dwa dni temu coś ugryzło chyba osa, bo zgonilam jak ugryzła, teraz mam na około 20 cm czerwony opuchnięty ślad, ręka mi cierpnie i swędzi i piecze. miejsce to jest gorące, i tak niewiem czy nie jechać z tym do lekarza, smaruję fenistilem i jem wapno ale nic nie daje
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Pop nie jesteś złą matką to czysty przypadek każdej się mogło zdarzyć. Mam nadziejęę że wszystko ok.
Cytat:
a jaki masz dla Szymka fotelik?
|
|
|
|
|
#2050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyno gdzie Ty się tego nauczyłaś . Pięknie . powinnaś na tym kaskę zarabiac malując np do ślubów . No rewela strasznie zazdroszcze bo ja sięnie umie malować . a tak oczy sobie pomalowac to juz wogóle![]() Cytat:
Może naklejcie takie specjalne paski na schody antypoślizgowe . daj znać co u was Cytat:
Cytat:
dzieciarnia wkońcu kima . Małemu coś dziś długo się spać nie chciało . Oczywiście by ganiał pół nocy a potem wstał z samego rana . pewnie jak pójdzie do przedszkola to go nie będzie mozna dobudzić
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w jakim jest teraz centulu jak przybiera na wadze ?, jakies jest budowy itp . mniej więcej widać po dzieciakach a zreszta zobacz go sobie sama w sklepie . tak najlepiej bedzie . ja mam Polski fotelik espiro http://allegro.pl/item1155219271_new...ma_0_25kg.html kupiłam taki bo Szymek wył w maxi cosi jak miał jakies 7-8 kg a był za mały do większego fotelika i bardzo go lubie . Teraz jemu kupimy recaro a w tym niedługo już będzie jeździła Ola
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę ,że ten twój się tez przechyla do spania jak to się ma w praktyce , właśnie zależałoby mi żeby mozna było manipulowac tym oparciem lub fotelikiem w bazie. Ostatnio jak byłam na szczepieniu to mały był według tabel w sam raz tzn. ani za gruby ani za drobny więc nie wiem jak to będzie ale mogę przypuszczać ,że będzie wysoki bo mamy wysokich w rodzinie i my też nie kurduple. Ola wygląda bosko w tej sukienusi Ferrou ![]() : oklaski: ślicznie ta błekitna laguna to moje kolory Ty jesteś typ urody zima prawda? ja też---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Romer king też jest ciekawy http://www.90n.pl/sklep/product/p/39...king,plus.html ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Pop i jak tam u was? martwimy się |
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie to mała OK. MA dwa niewielkie siniaki na głowie. Zachowuje się normalnie, je normalnie czyli prawie nie je, śmieje się, łapie za nogi i próbuje siedać. Mała po tym wszystkim szybciej doszła do siebie niż ja. JA to już boję się do niej zbliżać. A TZ już załatwił jakiegoś gościa który ma przyjść w pon lub wt i zaproponować coś na te schody.
Ona na szczęscie nie spadła na schody bo ja sie potknęłam przy wchodzeniu na ostatnim schodku i ja jak upadałam to bałam się że swoim ciężarm przygniotę dziecko więc je wypuściłąm z rąk ale nie z takiej swojej wysokości tylko przy ziemi. Ale guzy i tak są. Nie byliśmy u lekarza bo mała zachowuje się normalnie więc nam powiedziano że powinno być OK ale oczywiście należy obserwować. Ale ja to jestem kłębkiem nerwów. TZ cału czas się zajmuje małą.
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
POP dobrze że się odezwałaś, i że z Oliwką wszystko dobrze. A Ty głowa do góry i już nie rozmyślaj tak o tym. Wiem, wiem łatwo się pisze ale nasze dzieciaki jeszcze nie raz będą chodziły posiniaczone czy podrapane
|
#2055 |
|
Rozeznanie
|
POP jak dobrze, że się odezwałaś, i że wszystko ok...Uff...Bo ja tu już po tych ostatnich opisach wypadków wieku dziecięcego jajko znoszę i siwieję
Napisałaś, że ze schodów, potem zniknęłaś. to moja wyobraźnie pooszłaaa.... Ale cieszę się , że jest dobrze i wyobrażam sobie co przeżywasz Aniu, Ola cudnie wygląda w tej sukienusi, a te bajeranckie rajstopki, fiu, fiu...
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-31 o 22:21 |
|
|
|
#2056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Romer King fajny, ale montowany tylko przodem, jak dla mnie dobry dla starszych maluchów,choć moja Ola ważyjuż 7900, czyli do 9kg niewiele jej zostało. Specjaliści zalecają do min.roku życia maluszka montowanie fotelika tyłem dokierunku jazdy. PoP- wszystkie czekamy na znak. Na pewno z Oliwką wszystko jest dobrze, a Ty bidulko tak się martwisz. Wszyscy uczymy się na błędach. Ważne, żeby z nich potem wyciągać wnioski. Ucałuj małą od wizażowych cioć nie doczytałam- PoP, super, wszystko dobrze
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-07-31 o 22:22 |
|
|
|
|
#2057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zmieniłam fotelik to już było ok . a z fotelikami to i tak jest zwykle że wizyta w sklepie weryfikuje to co się w necie oglada i kupujemy coś innego he he , własnie kolezanka chciała ten besafe kupić bo u tamtej się sprawdził polazłyśmy do sklepu i wylazła z recaro bo tamten okazał się za mały a jej córa wysoka bardzo i tamten by miała pewnie na rok z hakiem i koniec . ja własnie chyba recaoro kupie 9-36 Cytat:
I koniecznie zróbcie coś na schody bo nawet jak wy uwazacie to potem mała bedzie po nich schodziła sama a dzieci lubią bardzo JA SAM!! U nas Ola ma tylko wypadki przez Szymka np raz dał jej z główki jak sam upadał . oczy musze mieć w tyłku i go pilnować bo czasami się tak bawi ze się boje że własnie przypadkiem na nią wpadnie a mała teraz tylko podłoga Cytat:
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
POP to dobrze bo juz miałam zawał
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka jak jest tyłem też go rozłozysz tylko regulować pewnie cieżej ( gorzej z dostępem do tego przycisku do regulacji ) no ale nasze dzieciaki za małe żeby im składac bardziej do siedzenia chociaz spokojnie da się to zrobić .
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
libra ja mam ten fotelik co ania i mala go WPROST UWIELBIA.
My bylismy na urodzinach babci tezeta, pozniej przyszla do nas chrzestna Oliwci a teraz tz poszedl ze szwagrem troche na nocne łowienie rybek a ja sobie siedze . Mala wykapana , najedzona kima i spokoj. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- moja tez wyla w maxi cosi- nie znosila go. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- moja tez wyla w maxi cosi- nie znosila go.
|
|
#2061 |
|
Rozeznanie
|
ciekawe co jest z tym maxi-cosi? Luśka Drcrówna też zdaje się w nim płakała, (albo ja już coś pomieszałam
)
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-31 o 22:36 |
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
moja go bardzo nie lubila, teraz czasami w nim siedzi i teraz jej sie podoba, ale tez nie za dlugo;/
a jak byla mala to byl jeden wielki krzyk i sie darla, na poczatku zadnej reakcji ale po tyg czy dwoch to byl koszmar.
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A córa śliczna libra777 moja też chce być już samodzielna i łapie za łyżeczke ale po ty żeby nie dać sobie włozyć do buźki to co wkleiła asiulek jest fajnehttp://allegro.pl/item1154181138_nowoczesne _krzeselko_do_karmienia.h tml widzę, że nie tylko ja niezdecydowana jestem darusia oczywiście,że to nie obowiązek posiadać od razu krzesełko, moja na razie przyzwyczaja się do nowych smaków w leżaczku, który stoi u nas w pokoju na I pietrze i tam cały czas muszę wynosić jedzenie. A kuchnie mam na parterze, tam czasami jej daje i trzymam na kolanach, co wygodne nie jest ania p ja też mam takiego Szymka=Dawidka w domu jak Ty. Tak muszę uważać na moją kruszynkę jak on się chce z nią bawić. Co chwilę przychodzi i ją całuje albo robi jej gili gili, a teraz się nauczył tak,że on siada na łóżku i chce żeby ją posadzić przed nim i ją sam trzyma. I jest tylko tak: ciociu, Daja, ja siam ja siam. Ale najbardziej bawi mnie jak pokazuje jej słonia na karuzeli Daja patrz siom, Daja patrz
|
|
#2064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- to trochę tak jak z jedzeniem. Tak przynajmniej mówi mój syn -jak coś jest zdrowe to niedobre... Tak chyba i z tymi fotelikami - bezpieczne, nie koniecznie dla dzieci wygodne. Jak kupię ten Espiro (w połowie sierpnia jedziemy nad morze więc do tego czasu kupię) bez chwili zwłoki wystawię na all obecny zestaw.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz chyba zejde zadzwonil gościu u którego tż robi łazienkę i mówi ze ma zalane całe mieszkanie nie wiedomo co sie stało masakra tz pojechał do niego zobaczyc cos czuje ze jeszcze popłyniemy na tej robocie kur... był dzis u nich do 14 i nic sie nie działo bez sensu
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- siedze jak na szpilkach i czekam na tel od tz i cisza normalnie juz mnie brzuch boli
|
#2066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ten naprawdę jest wygodny i maluch ma w nim dużo miejsca . ładnie też wykonany . Mój juz długo służy a sporo jeździmy a tapicerka wyglada jak nowa . wygodnie się też rozkłada jak Szymek jedzie z tyłu przodem to jestem siedząc z przodu na światłach np mu ten fotelik rozłozyć do lezenia bo z przpdu miedzy nogami dziecka jest do rozkładania . pociagasz i rozłozony
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
tez polecam
mala na pollezaco bawi sie smieje fotelik wyzszy wiec widzi co sie za szyba dzieje---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- my prawie wcale nie jezdzilismy bo mala cyrki robila, teraz sama z nia jezdze i to sama przyjemnosc
|
|
#2068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może nie będzie tak źle, to też może być niekoniecznie z winy Twojego tz A to moja Hania na dzisiejszym spacerku ![]() "ZNAJDŹ 10 RÓŻNIC"
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-31 o 23:21 |
|
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja kupowałam z ta drogą przesyłką bo i tak wyszło 200 coś tam, a jak kupisz z tanią wysyłką to krzesełko drogie i na to samo wychodzi. A zapakowane porządnie, oznaczone gdzie góra gdzie dół, napisane żeostrożnie, także chyba dlatego tak drogo. kurde dopiero was nadrobiłam, zapierdzielacie jak szalone Gmyrelka dałaś linka do forum z tą zaginioną dziewczyną i się wkręciłam, ciągle chodzi mi ona po głowie, co chwile sprawdzam czy już coś wiadomo. Masakra normalnie, nie wyobrażam sobie co czuje jej mama. Amelka chyba do końca życia sama z domu nie wyjdzie ![]() a Hania to niech już takich wybryków nie robi, bo przecież to takie niebezpieczne ![]() Madziwnia nie oglądaj tych filmików, kurde ja też kiedyś czegoś szukałam i natknęłam się na filmiki "Ku pamięci" wrrrr aż mam dreszcze na plecach, aż sobie człowiek sprawy nie zdaje ile przykrości spotyka ludzi kiedyś też się zryczałam a teraz to szybko z zamknietymi oczami uciekam ze strony, potem spać nie moge ![]() i już dalej nie wiem co miałam do kogo napisać aha POP dobrze, że to się tak skończyło, a należą ci się kopniaki za gadanie o grubej babie a my dziś grillujemy mała śpi, poczytałam was, więc spadam na dół. Mam nadzieję, że już mnie nie skusi żadna karkóweczka, bo wczoraj w końcu zamówiliśmy wakacje i za miesiąc Majorka
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
minka ale w kombinezonie tyz mozn apływac hahaha super pomysł!!1 czubusiu ty!! Stórój na dupsko i heja! ]kup sobie ten z bluzeczką PoP! buziolki dla was dziewczyny juz bedzie dobrze! u mnie bez zmian... remont cd.................. wczoraj byłam na 2 urodzinach mojego cvhrzesniaka potem z jego rodzicami na palzy bylismy do 22 zimny bezalkoholowy Lechu wypity na molo wprowadził mnie w wakacyjny nastrój
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

Niestety każdy rodzic ma "wpadki". Chowając dziecko nie da się uniknąć wypadków. Głowa do góry!!

malutka już śpi

a jaki masz dla Szymka fotelik?
pokazują jak robić poszczególne makeupy
Także na stronie głównej są tego typu stepy (nieskromnie wspomnę że też tam jakieś moje się znajdą 
dziewczyno gdzie Ty się tego nauczyłaś . Pięknie . powinnaś na tym kaskę zarabiac malując np do ślubów . No rewela strasznie zazdroszcze bo ja sięnie umie malować . a tak oczy sobie pomalowac to juz wogóle

Napisałaś, że ze schodów, potem zniknęłaś. to moja wyobraźnie pooszłaaa.... Ale cieszę się , że jest dobrze i wyobrażam sobie co przeżywasz

kiedyś też się zryczałam a teraz to szybko z zamknietymi oczami uciekam ze strony, potem spać nie moge