|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
to szybko jak w 10 min. moj moze non stp wisiec czasem karmie 2 godz, zasypia,budze go, pociagnie, zasnie odstsawiam,budzi sie, znow chce.. mam dosc czasem. 1zdj 4 dobA po cc, 2 zdj dzis- 2 tyg po. brzuszek troche zmalal, ale wyglada na to ze bede miala wiszacy brzuch/ skore ![]() Kg 4 doba - 74,5 dzis 72,5kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
w tygodniu u mnie byla polozna, macala mnie i mam jeszcze wysoko macice, mam ja podmasowywac przez brzuch, tam gdzie wyczuje kulke.
Od przedwczoraj nie krwawie nic.. hmm.. W brzuchu dzis przy kichaniu troche lepiej Oczka malemu przemywam i smaruje neomycyną i masuje od kącika do noska przy karmieniu-by udroznic kanaliki łzowe. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
i nie wiem co to.. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zadomowienie
|
idealnecialo nie bój się na pewno nie będziesz mieć nic wiszącego wystarczy tylko ćwiczyć i się wyrobi
![]() a właśnie ile po CC można zacząć ćwiczyć ? i mi poożna mówiła, żebym już ściskała pasem mimo, że mam szwy ( ściągnie mi w poniedziałek) ale ja tego pasa nie mam, nie ma mteż za bardzo gdzie kupić a nie chce w ciemno żeby mi ktoś kupowałczy to jest naprawde konieczne i tak dużo daje ? a swoją droga to moge się założyć że nikt nie ma takiego paskudnego rozcięcia jak ja !!!! Ten lekarz co mi robił cesarke jest ślepy !!! i mam masakre na brzuchu ale staram się tym nie przyjmować mimo, że jest długa krzywa i bedzie wychodzic ze stroju kąpielowego :/ zresztą pokaże wam jutro tak dla pocieszenia, że macie ładniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
a wrzuce wam jeszcze zdj z dzisiaj z pierwszego spacerku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |||
Zakorzenienie
|
tez nie uwazam mleka modyfikowanego za zlo i w sumie nie wiem skad u mnie sie to parcie na moje mleko wzielo
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czasami nie musze kolysac, ale zazwyczaj ja nosze i wtedy zasypia ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- sama slodycz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
idealnecialo mi lekarz powiedzial ze moge cwiczyc juz po 6 tygodniach tylko najpierw musialam isc na kontrole, wysprawdzala wszystko i dala zielone swiatlo na wszystko. czekamy na zdjecie bo jestem ciekawa jak u ciebie to wyglada, pewnie tylko Tobie sie wydaje ze tak zle. jutro zrobie zdjecie mojej blizny to tez wkleje
![]() co do kolysania to ja nie kolysze wogole bo dziecko szybko sie uczy i pozniej by bez tego wogole nie zasnal. ja go poprostu wsadzam do lozeczka i ma zasnac sam... wieczorem po kapieli jak dostaje butelke to juz spi zawsze przy butelce i go odkladam do lozeczka takiego spiacego. |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||
Wtajemniczenie
|
A my dzisiaj dostaliśmy wychodne od karmienia do karmienia.Babcia została z Lenką,a my poszliśmy się zrelaksować z TŻ
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tego drętwienia to miałam tak samo,ale pojawiło się jakoś w tydzień po porodzie i przeszło dopiero po antybiotyku.Chyba było objawem jakiejś zaczynającej się infekcji,sama nie wiem... Nie chcę Cię straszyć ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Ślicznie
![]() Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak ten pas.. czy faktycznie pomaga.. ale jak by to tu sprawdzić czy daje jakis efekt. Kurde! Na tym drugim zdjęciu.. z tżtem to normalnie maluszek podobny do mojego Sebastiana jak nie wiem co ![]() ![]() A my dziś - wyrodni rodzice - oddaliśmy małego do moich rodziców na noc ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi. Widzę, że co szpital, to obyczaj i nie mam się co nastawiać na jakiś konkret... ale mam jeszcze 2 pytanka do MAM PO CC: 1. rozumiem, że na szwie jest opartunek? Jak zorganizować kąpiel/prysznic? 2. czy po zabiegu przetaczano wam krew?
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
siala kupilas sobie ten alertec ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Farmaceutka - akurat trafiłam na swoją koleżankę z podstawówki - poleciła mi Amertil Bio - zapłaciłam 8,50zł
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
dzis na spacerze popludniu wyleciala ze mnie sporej wielkosci masa tkankowa, troche sie zaniepokoilam i pojechalam na IP, lekarz mnie zbadal i zrobil usg, stwierdzil ze zostal jeszcze popłód i sam nie zejdzie, jutro lub w poniedzialek mam sie zglosic do szpitala i czeka mnie zabieg lyzeczkowania. pod narkoza. bardzo sie martwie, szczegolnie o malenka Zosie ktora karmie piersia. jutro jade do bydgoszczy zapytac co oni o tym mysla mam totalnego dola, dobranoc
#885 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Pokazesz na zdj? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranoc mamuski!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się kąpielą ![]() 2. dostałam chyba 6 kroplówek płynów uzupełniających; wtedy było gorąco i jak mi się kroplówka kończyła, to pielęgniarka podkręcała, żeby zleciało i miałam takie uczucie chłodku rozchodzącego się w ręce, to było extra, jak taka wewnętrzna klimatyzacja ![]() Mój Kuba zaczyna prostować ręce jak na brzuszku leży z głową do góry. Do tej pory jak unosił główkę, to na zgiętych w łokciach, a teraz prostuje, jesteśmy z TŻtem w szoku. ![]() A co do kładzenia dziecka - to jak nie odbije, to na boczku, najlepiej lewym (tak powiedziała położna), no a poza tym to ma leżeć jak najwięcej na brzuszku (tak powiedziała lekarka). Tylko Kuba czasem ma dość na brzuszku i się denerwuje i drze, wtedy tatuś go ratuje. Szykuje się, że to ja będę ta zła ... Dzisiaj jak wracałam ze spaceru rozdarł się, że chce jeść, a miałam jeszcze daleko do domu. Usiadłam na ławce i go nakarmiłam. Pierwsze karmienie poza domem. Na szczęście było akurat pusto. Dla mnie najtrudniejszy jest początek - wsadzenie cyca w dzióbek, bo potem to nie widać prawie nic, ale wyjąć cyc i mu wsadzić, tak, żeby ewentualny przechodzień nic nie widział, to nie potrafię. Pożegnałam już wszystkie ciuszki 56 i 62 z Zary (małe to zarowskie 62). Troszkę żałuję, że 56 kupowałam. A w 62 już mamy "nóżki do końca". Znowu 68 jest takie duże, nie wiem co ja mu będę ubierała. A Kuba jak śpi to mu się śni "rzeka mleka" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
biedna ![]() A po tym zabiegu sie idzie od razu do domu? karmic mozna itp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
itakasia - a nie mogą tego zrobić z miejscowym znieczuleniem?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wierz mi, że to nie mi się wydaje, nawet lekarz inny jak na obchodzie zobaczył to powiedział " uuu ale się doktor rozjechał" zresztą zobaczycie jutro same ![]() farminka no tobie to po ciązy nic już nie zostalo ![]() ![]() Siala_Bala nienormalni zamiast odpoczywać to za sprzątanie ![]() Cytat:
![]() 1. mi opatrunek zdjeli przed kąpielą tzn o 14 mogłam wstać więc wstałam a opatrunek i cewnik zdjeli koło 16 i koło 17 poszłam pod prysznic 2. nie wiem czy to przetaczanie krwi ale jakąś strzykawke z krwią mi wstrzykneli ![]() itakasia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się masować, omijaj ranę jeśli się nią martwisz i już ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a wam po jakim czasie zdejmuja szwy? po prysznic poszlam jak stara babcia, przygarbiona, wymylam sie sama ale maz mi musial pomoc w ubiorze majtek bo sama nie mialam sil ubrac ![]() 2. mi nic nie przetaczano ale przed musialam podpisac papierek ze jakby co wyrazam zgode. wiolek, idealnecialo przepraszam, tak to jest jak sie robi kilka rzeczy naraz! farminka Ty wogole nie wygladasz jakbys byla w ciazy. tylko pozazdroscic ![]() siala jak ja ci zazdroszcze nocki. tez bym tak chciala przespac cala bez zadnego wstawania ale moge sobie tylko pomarzyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() itakaska - a co to wogole jest??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | ||||
Zakorzenienie
|
slicznie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie z wychodnym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i gratki pierwszego "wyjsciowego" karmienia ![]() rzeka mleka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dalej krwawie i to nie wiem tak na przemian raz żółtawe cos a raz żywa krew. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja Sara tylko przekłada główke z boku na bok lekko głowę podniesie. I w ogóle wkurza sie jak jest na brzuchu. Po miesiącu 56 jest juz akurat juz się robia za małe nie które. A ja mam praktycznie wszystko na 56 ![]() a to mój pas poporodowy i brzuch po równo miesiącu od porodu kilo -2 przed ciążą. 55,5 kg. Załącznik 3296532 Załącznik 3296533 Załącznik 3296534
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
![]() wogóle to jakbyście jakbyście zobaczyly moje śińce pod oczami to szok heh ![]() eleo matko ciebie już wogóle nie ma też bym tam chciała ale ja zawsze troche brzucha miałam więc nie licze na taki jak twój ![]() a co do kładzenia na brzuszku mi położna mówiła żeby jak najczęsciej ale godzine po karmieniu. a jak mój maly co godzine albo je albo pije ( z 3-5 minut) to kiedy ja go mam kłaść ? i też się strasznie złości jak go na brzuszek daj |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry mamusie.
Mam pytanie do tych które karmią piersią i używają laktatora. Jaki laktator polecacie bo ja jeszcze nie kupiłam i się zastanawiam, który wybrać. Chociaż i tak prawdopodobnie kupię po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
wiolek pięknie wyglądasz
![]() itakasia mam nadzieje, ze wszystko skończy sie dobrze ![]() Frankowi odpadł wczoraj kikut i mógł juz sie kapac w pełnej wanience. Ale był zadowolony. Lilka ja mam elektryczny firmy medela. Jak dla mnie super, chociaż trochę głośny. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-08-01 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na razie go nie sprzedaje, może się przyda jak wrócę do pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.