Zaginęła Iwona! Trójmiasto. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 23:45   #3271
kycia1
Wtajemniczenie

Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
czy jest sama - jest praktycznie sama - czasami siostry są z nią czasami jej przyjaciółka - ale wiecie jak to jest - cierpi się zawsze w samotności
Mysłalam, ze mąż z nia caly czas jest , albo ktos bliski. Nie wyobrazam sobie przy takiej tragedii sama zasypiac, zapłakałabym sie. Powaznie.
Stary 2010-07-31, 23:46   #3272
asSsiek
Raczkowanie

Ja sobie nawet nie wyobrażam co jej mama musi czuć
Sama jestem mamą ...
asSsiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:46   #3273
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
Mama Iwony ma męza- ojczyma Iwony. Pewnie reszta rodziny tez jest obok- tak mysle.

patrole nocne- watpie:/
Cytat:
czy jest sama - jest praktycznie sama - czasami siostry są z nią czasami jej przyjaciółka - ale wiecie jak to jest - cierpi się zawsze w samotności
Niedobrze być w takiej sytuacji samemu.Janusz, mam nadzieję, że chociaż co jakiś czas jesteś z mamą Iwony w kontakcie telefonicznym.Nie wyobrażam sobie co czuje, kiedy przychodzi noc.

Czyli na tę chwilę poszukiwania dobiegły końca i dopiero rano ruszą ponownie...Ech
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:56   #3274
miiisiek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mia_bianca Pokaż wiadomość
Aha, mam dla Was nową informację.
Usłyszałam jak Iwony koleżanka dziś komentowała film w którym widać Iwonę. Powiedziała, że ona ogólnie to chodzi powoli, a na tym filmie jakby miała motorek w tyłku.
Że chyba się bała.
nie zapominajmy o tym że obraz z kamery jest jakby kadr po kadrze, 'zacinający się', przyspieszony

to jest niesamowity ból dla bliskich..

miiisiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:56   #3275
ravik
Raczkowanie

Przejrzałem wszystkie dzisiejsze wpisy na kilku forach i co martwi pojawiło się dużo plotek. Minęły już dwa tygodnie- myślę że coraz mniej wartościowych świadków i śladów będzie się pojawiać..niestety. Szkoda trochę tego pierwszego tygodnia- sprawca miał za dużo czasu..nawet jak jego działanie było przypadkowe mógł się wrócić np następnej nocy- posprzątać ślady..wyjechać nawet kilkaset kilometrów nieniepokojony..
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:58   #3276
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ravik Pokaż wiadomość
Szkoda trochę tego pierwszego tygodnia- sprawca miał za dużo czasu..nawet jak jego działanie było przypadkowe mógł się wrócić np następnej nocy- posprzątać ślady..wyjechać nawet kilkaset kilometrów nieniepokojony..

Otóż to.
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:58   #3277
Janusz_G
Raczkowanie

Powiem tak - czy czułyście kiedyś niemoc - taką która ściska za gardło , wyć się chce do księżyca ? Darzyłyście kiedyś kogoś uczuciem takim które nie pozwala zasnąć ? są koszmarne sny - bo nie można pomóc tej najbliższej najukochańszej osobie ? Czy czułyście kiedyś ścianę - niewidzialną ścianę nie do przebicia ?

Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972

Cierpienia tego, kogo się kocha, są moralnie bardziej nieznośne od własnych.

Nic lepszego człowiek nie może zrobić człowiekowi, niż uwolnić go od bólu, i nic gorszego, niż mu ból zadać.
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 00:00   #3278
asSsiek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ravik Pokaż wiadomość
Przejrzałem wszystkie dzisiejsze wpisy na kilku forach i co martwi pojawiło się dużo plotek. Minęły już dwa tygodnie- myślę że coraz mniej wartościowych świadków i śladów będzie się pojawiać..niestety. Szkoda trochę tego pierwszego tygodnia- sprawca miał za dużo czasu..nawet jak jego działanie było przypadkowe mógł się wrócić np następnej nocy- posprzątać ślady..wyjechać nawet kilkaset kilometrów nieniepokojony..
Właśnie ... i to jest najgorsze w tej sytuacji ...
Stary 2010-08-01, 00:02   #3279
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Szkoda ze Polska jest daleka od monitoringu , np Londyn tam by bylo wszystko jak na pocztowce bez zadnych ALE , u nas sa tylko dobre fotoradary na tym nie oszczedzaja...

Edytowane przez ZlodziSiePochodzi2
Czas edycji: 2010-08-01 o 00:04
ZlodziSiePochodzi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 00:03   #3280
moniula01
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem tak - czy czułyście kiedyś niemoc - taką która ściska za gardło , wyć się chce do księżyca ? Darzyłyście kiedyś kogoś uczuciem takim które nie pozwala zasnąć ? są koszmarne sny - bo nie można pomóc tej najbliższej najukochańszej osobie ? Czy czułyście kiedyś ścianę - niewidzialną ścianę nie do przebicia ?

Nic lepszego człowiek nie może zrobić człowiekowi, niż uwolnić go od bólu, i nic gorszego, niż mu ból zadać.
wiem doskonale o czym piszesz.. wiem jak to jest obgryzać paznokcie z niemocy dla najbliższej osoby....
Stary 2010-08-01, 00:04   #3281
evaventt
BAN stały

to prawda pora nie ma znaczenia, nie ma co gdybać czy stało by sie w nocy czy w dzień , mnie też napadli w biały dzień trzy osoby ze mną, obok ogromnego bazaru na którym się kręciło tysiące osób , szczęściem, w nieszczęściu chodziło tylko o torebkę, koleś mi z krzaków wyskoczył, koleś co ja mówię gówniarz z 15 lat , pociągnął mnie po chodniku , moja siora zaczęła krzyczeć nawet się nikt nie odwrócił , udac mu się nie udało , bo miałam mała torebkę wokół ręki zakręconą taką , ale schizy miałam dobre z dwa lata żeby koło jakiś krzaków przejść
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 00:11   #3282
201804200947
Konto usunięte

Cytat:

Niestety wiem, o czym piszesz
Stary 2010-08-01, 00:21   #3283
takisobiekolo
Raczkowanie

słyszałem że organizujecie poszukiwania teren....przeszperałem internet i znalazłem opis jak to robić niestety jestem z Radomia z braku urlopu nie mogę wam pomagać na miejscu.

w tym opisie jest praca z mapami(oraz jakimś sprzętem) więc może Janusz to jakoś obceni

http://psy-ratownicze.eu/dzial.php?id=9&art=66
takisobiekolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 00:23   #3284
Mia_bianca
BAN stały

A tak na przyszłość jakby ktoś wam torebke chciał wyrwać. Nie walczyc, nie szarpac się , naprawde nie warto. Oddać. Dokumenty sie zrobi nowe, do karty bankomatowej trzeba ustalić dzienny limit wypłat, torebkę kupi się nową. A jak znajoma walczyła o torbę i jej szczękę złamali to zadrutowana chodziła bardzo długo. I bolało jak cholera.
Stary 2010-08-01, 00:24   #3285
ravik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
to prawda pora nie ma znaczenia, nie ma co gdybać czy stało by sie w nocy czy w dzień , mnie też napadli w biały dzień trzy osoby ze mną, obok ogromnego bazaru na którym się kręciło tysiące osób , szczęściem, w nieszczęściu chodziło tylko o torebkę, koleś mi z krzaków wyskoczył, koleś co ja mówię gówniarz z 15 lat , pociągnął mnie po chodniku , moja siora zaczęła krzyczeć nawet się nikt nie odwrócił , udac mu się nie udało , bo miałam mała torebkę wokół ręki zakręconą taką , ale schizy miałam dobre z dwa lata żeby koło jakiś krzaków przejść
A propos pory....czasu zdarzenia..godzina była raczej specyficzna. Pytanie czy osoba która to zrobiła nie poszła jeszcze spać czy wstała tak wcześnie? Raczej to pierwsze..zatem musiała wcześniej całą noc się gdzieś bawić. Raczej wyklucza to typ jakiegoś samotnika który gdzieś tam się przyczaił i czekał na przypadek.
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 00:32   #3286
Janusz_G
Raczkowanie

tak to sa mapy topograficzne i zaznaczone prawdopodobne drogi poszukiwanej osoby - nie czytałem wszystkiego szczegółowo bo to dotyczy zaginionych turystów - nie tak jak tu gdzie przyczyniła sie do tego osoba trzecia . W naszym wypadku jest to okolica gdzie ostatnio Zaginiona była widziana - teren miasta czyli trudniej , bo wchodzą w grę zabudowania jak i różnego rodzaju "nory" i im dłużej nad tym myślę to myśl skłania się ku porwaniu - oby ze szczęśliwym zakończeniem . Co do map które będą w poniedziałek sa to mapy w skali 1:500 a tam szczegółów jest bardzo dużo najważniejsze to studzienki których nie widać w terenie a są zaznaczone na mapach
Stary 2010-08-01, 00:33   #3287
Patrycja.T
Raczkowanie

Zeby sie w koncu odnalazla, zeby sie w koncu odnalazla, zeby sie w koncu odnalazla....
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 00:42   #3288
Janusz_G
Raczkowanie

proponuje się położyć i postarać zasnąć -Jutro mam kilka spraw do załatwienia w centrum będę koło 13 00 z powrotem .
IWONKA ŻYJE WIERZĘ W TO GŁĘBOKO

w razie co Mia_bianca ma mój nr tel
Stary 2010-08-01, 00:43   #3289
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Zeby sie w koncu odnalazla, zeby sie w koncu odnalazla, zeby sie w koncu odnalazla....
Jeżeli Iwonka została porwana- to ja nawet nie chce sobie wyobrazac co ONA czuje... Ja mam tylko nadzieje, ze ten ktoś nie robi jej krzywdy fizycznej. Tak bym chciała, zeby juz sie odnalazła. Boze. Mam takie przekonanie, ze ktos po prostu traktuje Ją jak ołtarzyk- jakis fanatyk/psychol, który na nia patrzy i podziwia- nic wiecej. Iwonka jest piękna, na pewno miała adoratorów. Może jakiś typ nie miał u niej szans, "trafiła sie okazja" Iwonka szła sama, nad ranem.... Sama juz nie wiem.

Iwonka trzymaj sie
Stary 2010-08-01, 00:45   #3290
zero_amatorki
Raczkowanie

tak sobie myślę, że jeśli "ręcznik" się jeszcze nie odnalazł to może być obcokrajowiec (może sobie myśleć, że jak tutaj sobie coś przeskrobie to nikt go nie wychwyci) np. niemiec, rusek. Jakby to był polak to chyba ktoś kto go zna lub widział już by to podał na policję - przecież sprawa jest wyśmienicie nagłaśniana.

jeszcze jedno: tak jak ktoś już wspomniał mógł to być kierowca tira, ciężarówki np. bo jeśli policja sprawdziła wszystkie kwatery okoliczne i nikt go nie kojarzy to moze znaczyc, że zatrzymał się chwilowo np wykąpać się, czy poopalać, a np śpi w tirze. Można by sprawdzić czy w okolicy nie ma parkingu dla ciężarówkek, tirów i koniecznie monitoring ze stacji benzynowych z całej okolicy bo facet mogl miec tą samą koszule jak tankował (istnieje takie prawdopodobieństwo i to niemałe)!!! po raz n-ty zaapeluje to policji o monitoringi jak się nie wyrabiają z ich przeglądaniem niech zaangażują nas - wolontariuszy.

Edytowane przez zero_amatorki
Czas edycji: 2010-08-01 o 00:56
zero_amatorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 00:46   #3291
Mia_bianca
BAN stały

Tez idę spać, mam już dość wszystkiego, pa
Stary 2010-08-01, 00:50   #3292
asSsiek
Raczkowanie

Dobranoc
Stary 2010-08-01, 00:51   #3293
201804200947
Konto usunięte

Miejmy nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie dobry.
Stary 2010-08-01, 00:56   #3294
takisobiekolo
Raczkowanie

ok Janusz

troszkę też poczytałem inne fora na temat przeszukiwania terenu. Powiem tak do szukania osoby potrzebny jest specjalnie wyszkolony pies taki pies wyczuje wszystko.

http://www.owczarek.pl/FORUM/forum_p...?TID=4583&PN=5

opisze jak to widze myśle może coś pomoże
W przypadku że tak napisze amatorskim najlepsza jest metoda "tyralierą" czyli grupa ludzi ustawia się w szeregu w odstępach jednego metra i idzie się do przodu ,wiadomo im więcej ludzi tym lepiej i najważniejsze żeby maszerując trzymać się linii prostej. nie wiem ile ma szerokości ten teren ale pewnie troche ma i zajmie to troszkę czasu ale żeby było to dokładnie, skrajnie idący ludzie w tyralierze powinni zaznaczać jakoś teren gdzie już się szło może jakimiś wstążkami (mocowanymi do drzew,krzewów) co jakiś czas żeby nie ominąć poszukiwanego terenu żeby kolumna nie szła "zygzakim" co może skutkować ominięcie jakiegoś sektora, trzeba przeszukać metr po metrze goły teren.... póżniej zająć się kanałami i tymi bunkrami lub na odwrót. Napewno przydadzą się maczety do ścinania krzaków, jakieś kije żeby je odgarniać, latarki,długie buty i spodnie,spodnie najlepiej związać sznurkiem u dołu żeby kleszcze czy inne robaki nie wchodziły można też tak zrobić z długim rękawem bluzek dresów, kurtki przeciw deszczowych, pewnie przydadzą się czapki na głowe, może rękawiczki jak będzie was dużo może krótkofalówki,oczywiście plecak z wodą....

to tyle co przyszło mi do głowy może nie śpicie ale pewnie jutro ktoś to przeczyta
Stary 2010-08-01, 00:58   #3295
oliwia300
Rozeznanie

Boze taka tragedia a niektorzy takie glupoty wypisuja!!!!!!!! ZAL!!!!!
Stary 2010-08-01, 01:00   #3296
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez takisobiekolo Pokaż wiadomość
ok Janusz

troszkę też poczytałem inne fora na temat przeszukiwania terenu. Powiem tak do szukania osoby potrzebny jest specjalnie wyszkolony pies taki pies wyczuje wszystko.

http://www.owczarek.pl/FORUM/forum_p...?TID=4583&PN=5

opisze jak to widze myśle może coś pomoże
W przypadku że tak napisze amatorskim najlepsza jest metoda "tyralierą" czyli grupa ludzi ustawia się w szeregu w odstępach jednego metra i idzie się do przodu ,wiadomo im więcej ludzi tym lepiej i najważniejsze żeby maszerując trzymać się linii prostej. nie wiem ile ma szerokości ten teren ale pewnie troche ma i zajmie to troszkę czasu ale żeby było to dokładnie, skrajnie idący ludzie w tyralierze powinni zaznaczać jakoś teren gdzie już się szło może jakimiś wstążkami (mocowanymi do drzew,krzewów) co jakiś czas żeby nie ominąć poszukiwanego terenu żeby kolumna nie szła "zygzakim" co może skutkować ominięcie jakiegoś sektora, trzeba przeszukać metr po metrze goły teren.... póżniej zająć się kanałami i tymi bunkrami lub na odwrót. Napewno przydadzą się maczety do ścinania krzaków, jakieś kije żeby je odgarniać, latarki,długie buty i spodnie,spodnie najlepiej związać sznurkiem u dołu żeby kleszcze czy inne robaki nie wchodziły można też tak zrobić z długim rękawem bluzek dresów, kurtki przeciw deszczowych, pewnie przydadzą się czapki na głowe, może rękawiczki jak będzie was dużo może krótkofalówki,oczywiście plecak z wodą....

to tyle co przyszło mi do głowy może nie śpicie ale pewnie jutro ktoś to przeczyta
Mia pisała, że to nie robota dla amatorów trzeba być porządnie zorganizowanym..
lepiej zostawmy to specjalistom
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 01:06   #3297
muszynianka
Zakorzenienie

Może ja się wypowiem.
powstał kiedyś taki temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=onion+forum

I sama kombinowałam z siecią TOR ale to cholernie niebezpieczne.
To zmora policyjnych informatyków, jeśli jesteście laikami nie bawcie się w to bo będziecie mieć więcej problemów niż pożytku nam przyniesiecie.
Trzeba to natychmiast zgłosić policji, im szybciej tym lepiej, bo ślady w sieci zostają zacierane i jeśli ktoś to usunie, to za kilka dni nie będzie żadnej opcji by to znaleźć.
Także proponuję zrobić zrzut ekranu tamtego posta o filmiku i koniecznie przesłać policji absolutnie samemu się nie bawić siecią TOR bo to nie jest żadna zabawka.
A ONION forum to forum dla pedofilii i nekrofilii, jak widać w załączonym temacie.

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

TAKŻE NATYCHMIAST ZRZUTY EKRANU TAMTEGO POSTA ŻEBY NIE IŚĆ DO POLICJI Z PUSTYMI RĘKOMA, NA TYM FORUM GROMADZĄ SIĘ CHORZY LUDZIE i tak to jest prawdopodobne że coś takiego tam jest.
Przejrzyjcie zrzuty ekranu z linka którego podałam.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 01:10   #3298
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zero_amatorki Pokaż wiadomość
tak sobie myślę, że jeśli "ręcznik" się jeszcze nie odnalazł to może być obcokrajowiec (może sobie myśleć, że jak tutaj sobie coś przeskrobie to nikt go nie wychwyci) np. niemiec, rusek. Jakby to był polak to chyba ktoś kto go zna lub widział już by to podał na policję - przecież sprawa jest wyśmienicie nagłaśniana.

jeszcze jedno: tak jak ktoś już wspomniał mógł to być kierowca tira, ciężarówki np. bo jeśli policja sprawdziła wszystkie kwatery okoliczne i nikt go nie kojarzy to moze znaczyc, że zatrzymał się chwilowo np wykąpać się, czy poopalać, a np śpi w tirze. Można by sprawdzić czy w okolicy nie ma parkingu dla ciężarówkek, tirów i koniecznie monitoring ze stacji benzynowych z całej okolicy bo facet mogl miec tą samą koszule jak tankował (istnieje takie prawdopodobieństwo i to niemałe)!!! po raz n-ty zaapeluje to policji o monitoringi jak się nie wyrabiają z ich przeglądaniem niech zaangażują nas - wolontariuszy.
tak pisałem, jest możliwe że to jakiś kierowca tira oni w weekend nie mogą poruszać sie no chyba że to chłodnia lub coś mają że się psuje. Ta trasa pasuje na Litwa- Kalingrad-Polska- i w kierunku Niemiec Północnych, wiadomo oni stoją przeważnie na parkingach często na obrzeżach miast,stacjach paliw tam jedzą śpią często piją też alkohol(weekend) i odpoczywają przed jazdą, koleś może chciał się wykąpać w bałtyku bo był blisko.Kurcze zawsze w takich przypadkach policja znajduje szybko ludzi mając ich dokładne zdjęcie , bo my mamy zripowany obraz z kamery przemysłowej (odpowiednio skompresowany do zastosowania w internecie) a orginał pewnie jest jakości TV więc no problem z rozpoznaniem.Tak mi to pasuje bo wywiadowcy i informatorzy z policji znaleźli by go migiem. No chyba że to jakiś nowy bezdomny wędrowiec z innego rejonu polski który przyjechał nad morze ale i tak go znajdą.
Stary 2010-08-01, 01:19   #3299
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Może ja się wypowiem.
powstał kiedyś taki temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=onion+forum

I sama kombinowałam z siecią TOR ale to cholernie niebezpieczne.
To zmora policyjnych informatyków, jeśli jesteście laikami nie bawcie się w to bo będziecie mieć więcej problemów niż pożytku nam przyniesiecie.
Trzeba to natychmiast zgłosić policji, im szybciej tym lepiej, bo ślady w sieci zostają zacierane i jeśli ktoś to usunie, to za kilka dni nie będzie żadnej opcji by to znaleźć.
Także proponuję zrobić zrzut ekranu tamtego posta o filmiku i koniecznie przesłać policji absolutnie samemu się nie bawić siecią TOR bo to nie jest żadna zabawka.
A ONION forum to forum dla pedofilii i nekrofilii, jak widać w załączonym temacie.

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

TAKŻE NATYCHMIAST ZRZUTY EKRANU TAMTEGO POSTA ŻEBY NIE IŚĆ DO POLICJI Z PUSTYMI RĘKOMA, NA TYM FORUM GROMADZĄ SIĘ CHORZY LUDZIE i tak to jest prawdopodobne że coś takiego tam jest.
Przejrzyjcie zrzuty ekranu z linka którego podałam.
Weszłam na te ich całe forum, żeby zobaczyć czy rzeczywiście ktoś coś takiego napisał ale szybciutko stamtąd wyszłam i więcej nie wejdę.
Stary 2010-08-01, 01:20   #3300
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
Mia pisała, że to nie robota dla amatorów trzeba być porządnie zorganizowanym..
lepiej zostawmy to specjalistom

no to pewnie żeby lepiej to robili zawodowcy z psami , ale czemu tego nie robią dokładnie! . Ja tylko to tak opisałem jak ja to widzę bo słyszałem że organizujecie poszukiwania.....

Do :
zero_amatorki.......niech zatrudnią wolontariuszy chyba jakiś żart.... trzeba było iść na policjanta to byś mógł przeglądać. A oni nie martw się dadzą rade, wiadomo każdy ma tu ciśnienie i chce jak najszybciej coś wiedzieć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości