|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
tez przegladam watek o tej dziewczynie, to jakas masakra
![]() minka gratki za wakacje ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Madziwnia super foty
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszłam na górę, bo tamci się podchmielili i już mi się nie chce z nimi gadac
![]() ja musze jakieś demotywatory na poprawę humoru poprzeglądać, bo ciagle mam ta laskę w głowie ![]() Fasolka jaka ta twoja Hania śliczna!!!!!!!!!! Darusia a twoja Oliwka to nieźle sie już podciąga ![]() Madziwnia wyglądasz kwitnąco!!
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zreszta jak zwykle spac nie moge;/
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- aaa wlasnie spotkalam dzis sasiadke iiii...powiedziala mi ze w Niemczech jest jakis REWELACYJNY zel na ząbki, nie pamieta nazwy- cena ok 12 euro i tu mam prosbe do DRCRONIKA kochana moze bys sie zapytala siostry czy cos slyszala o jakims specyfiku?
|
|
#2074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pop. nie katuj się... Każdej z nas może się coś takiego zdarzyć ... Ważne że tylko na guzu się skończyło. Ucałuj Maleńką od nas
Np moja mama kiedyś mi przeszyła palca Robiła coś na maszynie a ja jej się pchałam na kolana - i inteligentnie paluchy do igły A np mój brat spadł z taboretu na aluminiowy garnek - efekt zakładane szwy i blizna na policzku do końca życia. Zapewne każda z nas przeszła coś nieoczekiwanego w wieku niemowlęcym... A teraz jesteśmy całe i zdrowe i tak będzie też z Oliwką Cytat:
Cytat:
Od dłuższego czasu zastanawiam się czy nie zająć tym bardziej profesjonalnie A np do ślubu to się sama malowałam Oleńka w kiecce wygląda czarująco Cytat:
ale chyba zima choć latem urodzona ![]() Cytat:
Madziwnia - wyglądasz kwitnąco Jakoś dzionek dzisiaj zleciał Maly już w spacerówce śmiga, powiedzmy, że się mu podoba ehh... czas chyba spać, z jednej strony mi się nie chce, a z drugiej się chce... takie dziwne to
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak tylko na chwilke bo padam na pyszczek jedyne co przeczytalam to wiadomosc od Pop
kochana ja Ci chcialam tylko napisac zebys sie nie martwila jestes najcudniejsza matka na swiecie i kto jak kto ale Ty opiekujesz sie Oliwka najlepiej na swiecie a jesli chodzi o schody to ja proponuje zakupic takie male chodniczki na kazdy schodek osobno u nas swietnie sie sprawdzaja wczesniej tez schody byly sliskie i kiedys potknelam sie na samej gorze zrobilam koziolka na dol i wpadlam glowa otwierajac drzwi do salonu < wtedy jeszcze nie tescie > to byla pierwsza moja wizyta w domu Tzeta siedzieli tam w pokoju a ja mowie dzien dobry oczywiscie stracilam przytomnosc i jak tylko tu zamieszkalam to pierwsze co to zainwestowalam w chodniczki ![]() w zalaczniku moja ksiezniczka i ja z Tz < chyba mnie nie zabije >
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
aneczkkaa nie uwierzysz! Leżymy sobie z tz w łóżeczku już grzecznie
a tu o 12 w nocy przychodzi sąsiadka z dołu i mówi, że nam piwnicę zalewa Tak więc jednoczę się w bólu z Tobą, choć trochę z innej strony, od strony zalanego ![]() Madziwnia, ale Ty pięęękna jesteś! Taka wypoczęta! Jak Ty to robisz?! Małe dziecko, remont, a Ty kwitniesz! A jakie fajne zdjęcie z pocałunkiem Michaśki! Ona to dopiero zalotnica! ![]() Drcron super wybór sukienki! Jest jak szyta na Ciebie! I bardzo ładnie Ci w nowej fryzurze, Ty lachonie jeden!A Luśka piękna, cała w tiulach, i to pozdrowienie łapką! ![]() Minka, Ferrou w imieniu Hani dziękuję, przy najbliższym karmieniu, (tj ok 5 rano) przekażę jej komplementy. Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-08-01 o 02:06 |
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
AniaP Madziwni Fasolka zdjecia cudne
|
#2078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ,ze u Ciebie czysta tapicerk ato masz po prostu czyste dziecko niektóre dzieci to tak syfia ,że szkoda gadać mam taką koleżankę to ich fotelik wygląda jak by miał 20 lat cały upaćkany śliczna jest tak mi się wydaje nie ważne ,że się latem urodziłaś ciemne włosy ,porcelanowa cera , zielone oczy - to zima (Chociaż ja jestem zima z ciemną cera i ciemnymi oczami) nigdy nie uzywałam kosmetyków rimmel nie poprawka miałam kiedys tusz jakiś ale te cienie są po prostu boskie moze dzięki Tobie zakupię mozna tam jakos głos na Ciebie oddać czy jak? Pop cieszę się ,że wszystko dobrze Madziwnia świetne zdjęcia czuć wakacjami ![]() Drcron no niezłe z was laski Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-08-01 o 08:09 |
|||
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ona stosuje to dla synka
http://www.dentalmarktplatz.com/epag...uctDetailImage ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
ostatnio jak bylam z Julka u lekarza to ona mi mowila ze teraz przez te powodzie owady sa zmutowane i czasem ukaszenie ma grozne skutki uboczne i dlugo sie goi ![]() fasolka to prawda wydziwiala w tym foteliku ale narazie odpukac jej podpasowal mamy jeszcze Coneco ale on mi sie do auta nie miesci pasy mam zakrotkie nieststy musze kupic nowe wkladalam ja do espiro kuzynka tz ma i on jest na nia zawaski tez nie posiedziala w nim dluzej niz 5 minut i dlatego na coneco sie zdecydowalismy w nim ma jeszcze sporo miejsca ta moja kluseczka aneczka mam nadzieje ze tam wsio ok z ta lazienka megi a nie mieliscie ubezpieczonej piwnicy ?? mogliscie zglosic do ubezpieczalni zanim wywaliliscie te sprzety zawsze cos by zwrocili
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka łącze się w bólu
u nas nie jest tak źle tzn. coś tam sie w rurach zapchało i jak sąsiedzi spuszczali wode to u nich wybijało wiec nie było pachnąco hihihi ale ogónie nie jest tak źle jak sobie wyobrażałam na szczęście mieszkaja na parterze wiec nikogo nie zalali trzeba będzie tylko im połozyc nowe panele w przedpokoju Madziwnia zdjęcia pikne drcron laska z ciebie niezła małż musi być dumny z żonki w blond jest ci zdecydowanie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- drcron zdawaj tu relacje jak było ??
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki podpiszcie petycje,normalnie ryczec mi się chcę,ludzie to najokrutniejsze istoty na świecie!nie wiem czy coś ta petycja da,ale mam nadzieję,że tak
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=436980 ja filmu nawet nie włączam,bo nie jestem w stanie ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- madziwnia,fasolka,drcron śliczne dzieciaczki i z was też fajne laseczki
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzalam film- zrobilabym z nimi to samo!!!!!!!!!!!! BOZE ALE SIE ZDENERWOWALAM I JEDNOCZESNIE AZ POPLAKALAM;/
ide kluski śląskie robić.
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie obejrzałam całego to nie dla mnie , nie na moje nerwy , petycje podpisałam ale czy to coś pomoże?
Kiedyś oglądałam coś o kotach które ludzie skrzywdzili w różny sposób , polane wrzątkiem , obdarte częściowo ze skóry , bez przednich łapek , ryczałam jak bóbr nie mogę takiego czegoś oglądać. Co za sku........ny co ci ludzie mają w głowach? ja mozna byc aż tak nieczułym ? ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Fasolka no szkoda tych rzeczy i piwnicy Aneczka dobrze ,że to nic poważniejszego ale i tak koszta |
|
|
|
#2085 | |||||
|
Zakorzenienie
|
aneczka - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin .
szczęscia , zdrowia , pomarańczy , niech Ci TZ nago tańczy Cytat:
Normalnie muszę do ciebie na jakieś lekcje iść he he Cytat:
Cytat:
Mój synek je w aucie tylko rzeczy typu herbatniki itp picia mu raczej staram się nie dawac , bo w razie wypadku by mogło być nie ciekawie . a mąż jak jedzie na serwis gdzies w Polsce i myją mu auto to czesto też i fotelik nam czyszczą ![]() drcron - slicznie wygladacie - chudzielcu Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym czyszczeniem to sprytnie
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a tak się zastanawiam na czym polega ten "fenomen"tej zaginionej dziewczyny,tzn.sprawa jest tak nagłośniona,że bardziej się chyba nie da,szukają jej całkiem obce osoby,paralotniami jej szukają,ogłoszenia są na wszystkich portalach gdzie tylko można,zaangażowanie jest w tą sprawę takie jakiej jeszcze chyba nie było...a co z innymi zaginionymi?o nich jakaś tylko wzmianka w tv i koniec,a tu taka afera...
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko tez zalezy od tego ile kto ma pieniedzy na naglosnienie sprawy tak na prawde, jak u nas ta dziewczyna zginela to nawet srednio w tv reportaz chcieli zrobic bo mama biedna a ginie bardzo duzo ludzi i nie ona jedna...( tak jej powiedziano) ale w koncu byl material.
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze się smiejemy że kiedyś nam lakier zdrapią he he Cytat:
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
no sosik sie gotuje, ziemniaki stygną
![]() malz wzial mala na spacerek 1 raz sam poszedl, bo zawsze chodzimy sobie razem chyba ze on w pracy to ja ide ale przewaznie z kims albo po mame sie do pracy przejde z maluchem a tu zabral dziecko i poszedl az dziwnie , tak cichooo i w ogole jakis spokoj:P
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja relacja hmmmm...... jak napisze ze bylo nudno to uwierzycie ?? to bylo pierwsze wesele na ktorym nie zatanczylam nawet kawalka mamy jeszcze zalobe ale za miesiac idziemy na kolejne to sobie odbije hihisiedzialam z boku i obserwowalam ludzie pili zero toastow dla mlodych to z nudow zaczelam podpuszczac facetow hihi wlewalam sobie wody do kieliszka i co kilka minut <przy naszym stoliku bylo 20 par i poszlo najwiecej alkocholu > podnosilam go do gory wolajac zdrowie mlodych albo zaczynajac przyspiewki > blondynka bardzo szczupla przyznac sie bez bicia ktora to byla ze mna na weselu ?? a wiecie ze nawet przyniesli alkomat by zbadac jaki mam poziom alkocholu we krwi bo przeciez tyle wypilam ajezdzilam dziecko karmic jezdzilam sama autem hihi i wyszlo 0,0 bylo kilka konkursow nieststy tylko dla panow <z czego bylam nie pocieszona bo tak sobie pomyslalam ze chociaz skoro nie moge tanczyc to moze choc wezme udzial w jakims konkursie > no i nie wzielam najpierw sie dziecka pozbylam o 17 bo strasznie plakala wiec ja do domu odwiozlam pilnowala ja moja mama a ja mialam nawal pokarmu i co 2 godziny jezdzilam ja karmic pozniej pozbylam sie meza o 22 odwiozlam go do domu spac bo dzisiaj ma sluzbe wiec musial jakos normalnie wygladac ![]() bylo dwoch lekarzy i kilku studentow medycyny wiec sobie o dzieciach porozmawialismy hehe dowiedziaqlam sie kilku fajnych rzeczy a i polecali jesli ktos duzo wypije by na drugi dzien wypil mase wody i duzo soku z cytryny i zjadl duzo miodu ponoc fruktoza i saharoza dzialaja zbawiennie ![]() dzisiaj poprawiny ale jakos nie chce mi sie isc tak samej to nie zafajnie a i spalam dzis tylko 2 h bo czekalam na tel. od tescia by po niego jechac a sam przyszedl na pichote a ja czatowalam wrrrrrrrr.......
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
my tez bylismy na weselu i mielismy zalobe jeszcze tez wlasnie miesiac ale sie bawilismy, ja uwazam ze zalobe nosi sie w sercu a nie w czarnych ciuchach i w braku zabawy.
Zreszta zawsze sie pytamy siebie czy ta osoba po ktorej mamy zalobe chcialaby zebysmy siedzieli i sie wcale nie bawili i nic nie robili, i decyzja jest przewaznie taka ze jak juz sie zaloba konczy to sie bawimy normalnie. Po pol roku zreszta tez jakos tak bylo i tez sie bawilismy. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- a wcale ci sie nie dziwie ze samej ci sie isc nie chce.... ale przynajmniej sie z pijusow posmialas;D ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- tescia koplabym w dupe, mnie tak raz rodzicie zrobili to pozniej jak mialam po nich jechac do cioci to przed 2 godziny nie odbieralam Specjalnie! telefonow , przyszli na nogach i sie pytam i co ? milo bylo? czekac na kogos a ten ktos ma was gdzies i robi co chce? sytuacja sie nie powtorzyla nigdy
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to zaloba po mojej tesciowej po mamie Tzta ja ja bardzo szanowalam zalobe nosze ciagle w sercu ale sa pewne zasady3
to mala wioska i nie chce byc na jezykach ludzi Tz chial sie bawic bo widzial ze chwilami bylo mi smutno ale ja stanowczo odmawialam jeszcze przed nami mase wesel na ktorych sie pobawimy wiec to jedno moglismy sobie odpuscic
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
My z tż idziemy na otwarcie naszego nowego sklepu wioskowego;D,imprezka się szykuje;D
w końcu sklep tu będzie
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
drcron dużo ładniej w blondzie niż w rudym
![]() Moje chlopaki pojechali na spływ, i tak mi smutno, bo pięklna pogoda, własnie emil dzwonił że się super bawią, w połowie drogi mają grila, a na koniec ognisko Ugotowalam malemu zupy na tydzień, takie fajne pojemniki do mrożenia kupiłam. Tak sie zastanawiam jakie zupy jeszcze gotujecie, bo ja narazie to ugotowalam tylko marchewkę + ziemniak + odrobina masla+ przed podaniem mleko. Jak Erwiemu dalam to 100 ml zjadł to chyba sporo, jak na to że 15 min wcześniej był przy cycu.
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Materiał ze zwierzętami makabryczny
Już kiedyś go obejrzałam i długo żałowałam - niedobrze mi nawet dzisiaj jak sobie go przypomnę ... Jak można być tak okrutnym?? Dodatkowo koleżanka mi dzisiaj podesłała kolejną masakryczną sprawę (handel płodami, porwania dzieci, pedofilia - jest wątek na wizażu) i też przestać o tym myśleć nie mogę ... Świat jest pełen psychopatów!! Boże ja się boje żyć!! anakazar mi się wydaje że rodzice Iwony kupę kasy wsadzili w to by sprawę nagłośnić ... w końcu nie każdego stać na Rutkowskiego ... Dodatkowo jej przyjaciele robią co mogą by ją odnaleźć - stąd na każdym forum czy stronie intnternetowej tyle Iwony ... Żeby odnalazła się cała i zdrowa ... Ferrou a co to jest MM?? Ja bym chętnie wykupiła u Ciebie kurs "jak się dobrze malować" ![]() drcron piękna z Was para, a Luśka czadowa Ale Ty ją stroisz!!madziwnia zgadzam się z fasolką - Ty zawsze tak świeżo i promiennie wyglądasz Zazdroszcze!!!!!fasolka Haneczka cuuuuuuuudo, jakie ma słodkie oczęta Bajka!!Ania p pięęęęknie Olinek wygląda!! Sukienka - rewelacja, taka elegancka A kiedy się chrzcicie?? Ja to jeszcze chrzcin nie planowałam, a chyba powinnam powoli zacząć ![]() madzia podziwiam że Ci się gotować chce Ja to jestem leniwa i na bank będę korzystać z gotowych produktów
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-08-01 o 13:43 |
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi porwaniami jest też tak że rodziny często celowo nie nagłaśniają sprawy, a tylko wynajmują detektywów, ponieważ ci co porwali mogą się wystraszyć nagłośnienia i tego że zostaną złapani, a towar jakim jest w tym przypadku porwana nie powinna być rozpoznawalna, więc takie naglośnienie jest też ryzykowne.
U nas w mieście 3 lata temu facet porwał 7 letnią dziewczynkę zawiózł ja na rowerze do pobliskiego lasu, a po wszystkim odwiózł na ten sam plac zabaw. Maja jego dna i nagranie kamery z jego wizerunkiem, dość wyraźne, i do tej pory nie maja nikogo http://videofilm5.nazwa.pl/7dni/inde...d=90&Itemid=14 ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Ale to duzo pracy nie wymaga, obierasz trzy ziemniaki trzy matchewki kroisz w kostkę i do gotującej wody, ustawiam minutnik na 20 min, a potem blenderem miksuję dodaje masełko i rozlewam do pojemników. Moja w tym praca trwa około 10 min, więc i tak mniej niż jak pójście do sklepu, i stanie 15 min przy półkach z dzieciowym jedzeniem i wyszukanie.
|
|
#2098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co trzeba mieć we łbie żeby coś takiego dziecku zrobić Ja bym Go katowała przez tydzień, cięła i posypywała rany solą, wsadzała jaja do wrzątku ... i tym podobne ... w głowie mi się to nie mieści. Ludzie są chorzy!!!!Co do obiadków to może lepiej by było na parze gotować?? Więcej wartości odżywczej by zachowały Warzywka skąd bierzesz?? I jakie masz pojemniczki??
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to witaminy z warzyw przechodza do wody, więc je zachowujesz, godzej jak gotujesz warzywka wyciągasz z wody i podajesz np z sosikiem. Warzywa kupuje na rynku u takiego dziadka, i częściowo od teściowej dostaję. A pojemniki kupiłam w sklepie z art, gosp. domowego o pojemności 0,25 ml można w nich zamrażać, a wyparzam w mikrofalówce przymknięte z odrobiną wody.
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka zgadza sie rutkowski to kasa taka ze szok, u nas byla zbiorka pieniedzy w sieradzu wlasnie na to zeby mama tej zaginionej dziewczyny mogla go wynajac, takze to przede wszystkim o to chodzi. Dobrze ze jakis spondor sie znalazl bo tak to tez by nie mogla tego naglosnic.
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- tez chcialabym sama robic ale nie wiem do konca jak:P ciemna w tym temacie jestem, jak teraz ma jesc samo jabluszko to je zetrzec czy co? ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- tzn zetrzec samo czy z czyms czy jak? i czy takie zwykle? ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- ja proponuje takich opowiesci nie dawac bo po prostu Oliwka to chyba bedzie z ochroniarzem cale zycie chodzila, to co sie dzieje jest straszne, ludzie maja tak posrane w glowach ze inaczej sie tego nazwac nie da! to jest po prostu straszne! Oliwka jak pojdzie na dystkoteke to tz chyba bedzie ja sledzil.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Robiła coś na maszynie a ja jej się pchałam na kolana - i inteligentnie paluchy do igły 
a jesli chodzi o schody to ja proponuje zakupic takie male chodniczki na kazdy schodek osobno u nas swietnie sie sprawdzaja wczesniej tez schody byly sliskie i kiedys potknelam sie na samej gorze zrobilam koziolka na dol i wpadlam glowa otwierajac drzwi do salonu < wtedy jeszcze nie tescie > to byla pierwsza moja wizyta w domu Tzeta siedzieli tam w pokoju a ja mowie dzien dobry