![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Diari współczuję porodu
![]() ![]() thebestme82 witaj ![]() ![]() luna dużo zdrówka dla małego ![]() hanjah gratki za dwa miesiące ![]() blonde śliczna spacerówka ![]() Fotki śliczne ![]() ---------------------------------------- W końcu mi dziecię padło po kąpieli... Ciekawe jak Vedma ![]() ursull gdzie się podziewasz?? magdus też nam zginęła...Co słychować u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie przekładam je do łóżeczka bo jestem wygodna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Hanjah rozumiem, ze wygoda, ale im pozniej bedziesz odkładała mała do lózeczka, tym bedzie trudniej, bo sie przyzwyczai ![]() ![]()
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj nawet w ciągu dnia pospała w łóżeczku i nie było protestów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie przez kolki małego troszke sie poprzestawialo...od paczatku spał w łozeczku, ale jak pojawiły sie kolki i placze to bralismy go do siebie, bo meczyło mnie wstawanie, chociaz łozeczko bylo blisko naszego łozka...jak sie przyzwyczail spac z nami to ciezko bylo pózniej go przestwaic...ale nie poddawalam sie...spal u siebie a w nocy ciagle sie budził...ululałam go i spał dalej...tak o 4 rano bralam go juz do nas do łózka, z czasem to wydłuzałam, wiele razy chciałam sie poddac, bo tak najlatwiej wziasc dziecko do siebie...ale przyzwyczaił sie do łozeczka...po 5 miesiacu przesunelam lózeczko dalej od naszego łózka i spał ładnie...a teraz ma swoj pokoik i spi w nim cała noc ![]()
![]() |
#4806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ladna spacerowka ![]() A jezeli chodzi o spanie w lozeczku. Mala spi ze mna na dole . Ja na sofie a ona w kolysce no albo na sofie jak zasnie przy cycu. Do lozeczka jej nie klade bo jest u gory i w innym pokoju niz nasz wiec jeszcze sie boje zostawiac ja sama. Planuje ja przeniesc do swojego pokoju jak bedzie miala pol roku. Zobaczymy jak to bedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
![]() Vedma już na pewno jest szczęśliwą mamusią ![]() ![]() Odnośnie spania,mój Oliver śpi w łóżeczku sam w swoim pokoju ![]() ![]() Czasem wstaję do niego co 5 min,ale wolę to niż męczyć się w przyszłości ![]() Oliver też wczoraj nie robił kupki i dziś też jeszcze nie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Witam!
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Vedma i jej maluszek ![]() Miłego dnia!
![]() |
#4809 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny
![]()
#4810 |
Zakorzenienie
|
Kasia dzieki
![]()
#4811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bianka od 2 dni swiruje. Tez nie wiem co jej jest ale mam nadzieje ze to wkoncu przejdzie. Wczoraj strasznie malo zjadla po poludniu. Za to w nocy wstawala ze 3 albo nawet 4 razy i jadla ale butle bo maz z nia siedzial a ja odsypialam ![]() wstalam o 6 rano dalam jej cycucha i poszla spac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze to skok rozwojowy?Moze potrzebuje przytulania? A moze sie nie najada Twoim mlekiem, albo cos zjadlass i zmienilo smak...niewiem...powodow moze byc wiele ![]() Diari nie martw sie i nie przejmuj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4813 |
Rozeznanie
|
Przez parę pierwszych razy to pluł tym i wykrzywiał się masakrycznie (takie śmieszne minki przy tym robił), dzisiaj chyba mu już posmakowało, bo jak mu dałam to mlaskał i mlaskał.
#4814 |
Raczkowanie
|
Diari, współczuję ciężkiego porodu. Podziwiam, że byłas taka dzielna i oklaski dla TZta.
Co do problemów brzuszkowych na odgazowanie polecam Gripe Water, u nas działa niezawodnie. Tyle, że jest dla niemowląt powyżej 1 miesiąca. Tak sobie myślę, że jeśli Twój bobas tak często i dużo je to może nie nadąża trawic i stąd te problemy. Rozumiem jak się czujesz, dla mnie pierwsze trzy miesiące też były bardzo ciężkie. To niesprawiedliwe, że dzieci rodzą się nie dośc, że bezbronne to jeszcze wszystkie układy wewnętrzne dopiero w nich dojrzewają i maluchy często cierpią. Trzymam kciuki, by wszystko wkrótce się dobrze ułożyło. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-08-01 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zadomowienie
|
Blonde watpie ze to wina mojego pokarmu. Moze to ten skok rozwojowy hmm nie wiem. Zobaczymy . Kupki dalej brak
![]() Ciekawe jak tam Vedma ![]() Potty ty tez juz rodzisz ze nic dzis nie piszesz?? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 |
Wtajemniczenie
|
czesc...
jeszcze nie rodze... slucham co mi sie w brzuchu dzieje... mala a to rozrabia tak ze mam wrazenie ze mi skore przebije albo kosci polamie... albo brzuch mi sie stawia... i mam wrazenie ze cieknie ze mnie caly czas... masakra... siedzimy z Pioterem i gramy w gre na kompie... a w miedzy czasie robie ciacho i obiad ![]() a poza tym piszecie o klopotach z maluchami a ja sie nie znam ![]() ![]() ![]()
#4817 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oby małemu przeszło jak najszybciej ![]() Cytat:
![]() Oby wszystko się unormowało ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Tez polecam jezyk niemowląt
![]() ![]() ![]() Ide na spacerek ![]()
#4819 |
Wtajemniczenie
|
Jola przeslij prosze mnie ta ksiazeczke jesli mozna
adres: potty@poczta.onet.pl dziekuje
![]() |
#4820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bede wdzieczna. Ide malej dac herbatke z kopru wloskiego moze pomoze jej bo kupki ciagle brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4822 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje Jolu... bede czytac!
#4824 |
Zadomowienie
|
Czytaj kochana! Ja żałuję,że nie przeczytałam w ciąży...Myślałam,że jak już jestem doświadczoną matką,to mi niepotrzebne. Niestety bardzo się myliłam...Dużo mądrych i ciekawych rzeczy dowiedziałam się z tej książki
![]() Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-08-01 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ładne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zadomowienie
|
Jola dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jakie ciasto!!!
z czystym sercem moge polecic! w zyciu takiego nie jadlam... BRZOSKWIONIOWE WYDMY Składniki Składniki (na dużą prostokątną blachę) Ciasto: 8 białek, 20 dag cukru, 3 żółtka, 10 dag zmielonych orzechów włoskich, 10 dag pokrojonych orzechów włoskich, 5 dag wiórków kokosowych, 5 dag rodzynek, łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 5 żółtek duża puszka brzoskwiń, cukier (do smaku - ok. 3 łyżki) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, łyżka mąki pszennej 3/4kostki masła Dodatkowo: 2 paczki ciastek typu „Delicje” z galaretką 2 opakowania galaretki o dowolnym smaku 2 łyżki kawy rozpuszczalnej + 3 łyżki cukru + ewentualnie alkohol – do nasączenia ciastek Etapy przygotowania Ciasto: 1.Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. 2. Delikatnie, acz dokładnie wmieszać zmielone orzechy z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe. 3. Następnie, mieszając, dodać pokrojone orzechy i rodzynki. 4. Gotowe ciasto podzielić na pół, przełożyć do przygotowanych form i piec około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni C (najlepiej jeśli 2 blachy zmieszczą się w piekarniku, jeśli nie - upiec osobno). Krem i wierzch: 1.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia. 2. Brzoskwinie odsączyć, a sok zlać i uzupełnić wodą do pół litra objętości. 3. Następnie na soku z dodatkiem cukru ugotować dwa budynie (rozrabiając je z łyżką mąki). 4. Masło utrzeć na puch, dodać 2 łyżeczki cukru pudru, cały czas ucierając, stopniowo dodawać zimny budyń. 5. Masę rozdzielić na 3 części. 6. Pierwszą rozsmarować na jednym z upieczonych blatów ciasta, na to rozłożyć ciastka nasączone lekko w kawie i ew. alkoholu (czekoladą do góry). 7. Na delicje wyłożyć kolejną część kremu i przykryć drugim ciastem; posmarować ostatnią porcją kremu. 8. Na tej warstwie poukładać pokrojone w plastry brzoskwinie. 9. Na koniec całość zalać tężejącą galaretką i ciasto wstawić do lodówki. 10. Najtrudniejszy punkt: spróbować wytrzymać aż wszystko ładnie stężeje.
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() napewno zrobie na jakąs wieksza impreze ![]()
![]() |
#4829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mi wczoraj udało się doczłapać na imprezkę bo już ledwo co chodzę z moim brzucholem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
potty ciasto wygląda super,nie jadłam ale na pewno się skuszę i zrobię
![]() Dzięki za przepis ![]() 1985ewa to już tuż,tuż...Możesz się już szykować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.