|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Kropka, zaskakująco dobrze mu Daniello pasuje
I jakiś taki mały małż się wydaje przy dziecku
|
|
|
|
#3632 |
|
Konto usunięte
|
kropka, napisz mi jeszcze , proszę,
jak często te błoto nakładasz? codziennie? co kilka dni?
|
|
|
|
#3633 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048018]
Temat cudny ![]() Tak,tak Donoszę uprzejmie, iż młodej się nieco poprawiło, i z tej okazji wsadza sobie piąstki i biedronkę w paszczę ![]() Dowód poniżej:[/QUOTE] Jejku jaka już jestem fajna Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------------------------------------------------- U mnie "fajnych weekendów" cd. Zwariować można Oliver nockę miał niespecjalną,budził się,stękał...Dzień też taki sobie,spać już nie lubi. Teraz wykąpany,też ani myśli spać... Kwęka tylko,nie płacze to nie tak źle...
|
||||||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21059514]Kropka, zaskakująco dobrze mu Daniello pasuje
I jakiś taki mały małż się wydaje przy dziecku [/QUOTE]Ano pasuje. ![]() Małemu też tam pasowało, spał godzinę i 45 minut. Ha ha ha mały przy dziecku? Znaczy dziecko duże. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21059738]kropka, napisz mi jeszcze , proszę, jak często te błoto nakładasz? codziennie? co kilka dni? [/QUOTE]A co parę dni, czasem raz na tydzień, nie przykładam się specjalnie.
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój maż zgodził się na chustę ale zakomunikował mi, ze on jej nosić nie bedzie. A ja wiem, ze będzie.Innego wyjścia nie ma. Ale jeszcze nie kupiłam. Dziewczyny ja sie żegnam. Miłej niedzieli życzę. Odezwę się pewnie we wtorek. We wtorek mam ginekologa i pediatre odwiedzić. Pozdrawiam i do zobaczenia |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj pierwszą tabsę yasminelle wzięłam, ciekawa jestem, czy będzie ok...
|
|
|
|
#3638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BRAWO ![]() moja Zosia zrobiła tak dwa dni temu...czyli prawie łeb w łeb idą, w końcu to rówieśnicy z tego samego dnia ![]() słodka śliczna ![]() uff ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21058004]Ano Na większe, 2 pokoje już.Moja też nie lubi Dziewczyny, tak patrzę na te dzisiejsze fotki (piękne dzieci!), to w szoku jestem - jakie one już duże! mimo, iż różnica wieku między nimi kilkutygodniowa nawet, to jednak wielkie bobaski już mamy ![]() I tak się cieszę, że już wyszłyśmy poza pierwszy miesiąc - czytam wakacyjne mamusie, o ich problemach - i przed nami kolejne problemy zapewne, ale już inne [/QUOTE]zgadłam z tym mieszkankiem kiedyś coś wspominałas o zamianie pamiętam,to dopiero teraz wypali? super, gratuluje ![]() uff po raz drugi z tym leżeniem na brzuszku, może polubi kiedyś ![]() no, moja córcia kończy już 5 tygodni, a moja była współlokatorka z studiów dzis powiła synka i tak mi sie wydaje,że ja to dawno rodziłam, a wogole to już wydaje mi się, że Zosia tak jakby zawsze była... przystojniaki zawsze rozczula mnie widok ojca z dzieckiem, a z tą chustą to juz wogóle...
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też się wydaje,że ja już tak daaaaawno rodziłam To prawda |
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Poważna bo widzi aparat
![]() A tak to śmichy chichy i buzia jej się nie zamyka ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21058004] Dziewczyny, tak patrzę na te dzisiejsze fotki (piękne dzieci!), to w szoku jestem - jakie one już duże! mimo, iż różnica wieku między nimi kilkutygodniowa nawet, to jednak wielkie bobaski już mamy ![]() I tak się cieszę, że już wyszłyśmy poza pierwszy miesiąc - czytam wakacyjne mamusie, o ich problemach - i przed nami kolejne problemy zapewne, ale już inne [/QUOTE]A noo.. już tak szybko mija.. wszystkie dzieciaczki zdrowe i szczęśliwe
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja już nie lubi ![]() Cytat:
słodki widok, uwielbiam jak Luizka się do nas uśmiecha Boski Poważnie wygląda Blaneczka ![]() Świetnie razem wyglądają ![]() Dzisiaj kąpiel się Luizie nie podobała, chyba za bardzo przemęczona była, bo mało spała w ciągu dnia. Padła o 21. Fajnie jakby pospała do 4 ![]() Idę dalej oglądać Koszalin- kabarety ![]() Dobranoc.
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu nie chce?
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - dziękuję za kołysanki
będę testować.. tylko czy takie małe dziecko zakuma co to jest? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muzyka Mozarta puszczana 0,5 godziny dziennie stymuluje rozwój dziecka. Chodzi o jakieś dźwięki, które się powtarzają. "Muzyka Mozarta to doskonałość formy, harmonii i melodii". http://erodzina.pl/viewtopic.php?t=4952 Dzień dobry ![]() Pierwsza przespana noc To mi się podoba ![]()
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam parę mało spokojnych utworów. One też stymulują? ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- U nas noc super. Jak bym się razem z małym położyła o 20ej to miałabym dziś snu po uszy. Obudził się o 22:30 przenoszony do łóżeczka. Dostam am i poszedł spać o 23, i ja też. Pobudka na papu dopiero o 4:15, potem pół godz. aktywności, ale w łóżeczku zostawiłam i zasnął. Obudzil się 6:50.
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za nockę ![]() Ja też już wyspana jestem ![]() Fajne zabawki - zabawa w sklep lub kuchnię http://www.bumzabawki.pl/Zabawa_w_sk...3-default.html Ceny innych zabawek z tej strony są kosmiczne
|
|
#3647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.scandinavianbaby.pl/produ...ny-czarny.html i jeszcze taka notka ![]() . W jaki sposób nosidełko BabyBjörn zapewnia podparcie dla pleców dziecka? Nosidełka BabyBjörn spełniają wszystkie zalecenia ortopedyczne i pediatryczne w zakresie prawidłowego noszenia niemowląt. W naszych nosidełkach kręgosłup dziecka, główka i szyja są optymalnie zabezpieczone i podparte. To pozwala na noszenie dziecka w pozycji pionowej, przodem do klatki piersiowej rodzica już od urodzenia dziecka (zaczynając od 3,5 kg). W podobny sposób dziecko jest noszone i wspierane przez ramiona rodzica. Kiedy mięśnie niemowlęcia są wystarczająco rozwinięte i dziecko jest w stanie trzymać główkę samodzielnie, z punktu widzenia ortopedii dziecięcej nie istnieją już żadne przeciwwskazania do noszenia dziecka przodem do świata. Nie stwierdzono żadnych negatywnych skutków dla kręgosłupa i pleców dziecka. Co więcej, nie istnieje żadne ryzyko, że nosząc dziecko w tej pozycji, będzie ono miało krzywy kręgosłup. --z tego co widze to moja Gabrysia układa głowe w nosidełku dokładnie jak twój Daniel w chuście ![]() fajnie małż wygląda z małym - tacy obtuleni
|
|
#3648 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i troche zazdroszcze.. u mnie to nierealne, adas je jak szalony- co 3 godz w nocy, czasem czesciej..Cytat:
tos sie wyspalaA my dzisiaj na dzialke do tesciow.. Adas ma jakas wysypke na klacie i na brzuszku ale skad to nie mam pojecia??? bo proszku nie zmienialam, chyba ze cos z diety mojej- kurde, nie jem nic alergennego..mhm..myslici e, ze powinam czyms to posmarowac? czy zostawic? czy mam wypic wapno??Milej niedzieli zycze
|
|
|
#3649 |
|
Konto usunięte
|
U nas super nocka, za to przeryczany poranek - przy siusianiu dalej ból, do tego ostatnia kupa przedwczoraj, małą brzuszek bolał, w końcu czopka dałam bo i siusiu, i kupka to za wiele na takiego maluszka
Po czopku ryk, małż uśpił masowaniem brzuszka, pospała godzinkę i obudziła się waląc kupsztala. No to dla odmiany teraz ma czkawkę, i zaraz znów zacznie płakać, bo czkawka ją wkurza a picie nie pomaga Ratunku!
|
|
|
|
#3650 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048018]Temat cudny
[/QUOTE]A to chyba dwa kolaże się szykuję - jeden dla mamuś a drugi dla tatusiów, chyba że na jednym się wszystko wymiesza ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048018]Gratuluję, pani inż Dzięki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048018]Donoszę uprzejmie, iż młodej się nieco poprawiło, i z tej okazji wsadza sobie piąstki i biedronkę w paszczę [/QUOTE]Super Cytat:
![]() Cudny A no to gratulacje ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21058004]Dziewczę cały dzień żarło piąstki (doczekałam się! ), a w kąpieli tatuś mył, a ta obie na raz chciała wsadzać Po kąpieli 5 minut histerii - mało spała, więc pewnie ze zmęczenia, i nagle cisza - dziecko w sekundzie usnęło Może też kwestia tego, że olaliśmy - utulona, nakarmiona, sucho, wyszliśmy z pokoju. Serce pęka, ale stanie przy łóżeczku czy głaskanie jej guzik pomaga.[/QUOTE]A czemu miałabyś się nie doczekać?? Agatka pewnie specjalnie czekała, żeby zaskoczyć Cię w najmniej spodziewanym momencie I jej się udało...Rewelacja I widzę, że to wiązanie co mi przypadło do gustu Wam też się sprawdza ![]() Cytat:
A małż mój w chuście też niczego sobie Cytat:
Cytat:
Dlatego właśnie wolę chustę, a nosidełko jak miałabym stosować to chyba dla malca co już raczkuje najwcześniej. Takie moje zdanie. Poza tym chusta daje taki efekt przytulenia i bliskości z malcem jakiego żadne nosidełko nie da. I dlatego dla mnie jest to najlepsze rozwiązanie.- - - - - - A u nas wyjątkowo wieczór i noc do bani, a wszystkiemu winien brak kupy. Wyszła sobie dopiero koło 2 w nocy. Mam nadzieją, że dziś będzie lepiej. Poza tym wczoraj zakupy mi się nie udały, bo sklep dzieciowy źle zaopatrzony niestety. W poniedziałek jadę do innego, może tam będzie większy wybór.
|
||||
|
|
|
#3651 |
|
Konto usunięte
|
A czego NIE kupiłaś w dzieciowym?
|
|
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
Banalnych rzeczy:
- opaski na włosy - dozownika do lekarstw - bo mój nie jest karmiony butelką i nie mam jak podać, a strzykawką tak niefajnie - no i jabłuszka mimo że sklep sprzedaje produkty Tiny Love Już tam nie pójdę. Na tauzenie obczaiłam jeden sklep. Jutro tam podjadę. A jak nie to pozostaje wyprawa na Paderewę.---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Mam dylemat - ciasto mi się niezwykle udało, a chciałam pójść się podzielić z sąsiadką i teraz siedzę i dumam - zjeść całość czy się jednak podzielić
|
|
|
|
#3653 |
|
Konto usunięte
|
Do mnie przywieź
![]() Wiecie co, ja to chyba trafię do szpitala z Agatką Dalej jednak niespokojna, płacze, siusianie boli, i tak zastanawiamy się, czy nie jechać dzisiaj na dyżur szpitalny i nie czekać do jutra na zrobienie badania moczu i posiewu. Nie wydaje mi się, by coś się znacznie poprawiło, wczoraj ciut lepiej było, ale dzisiaj dalej jazda
|
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21064740]U nas super nocka, za to przeryczany poranek - przy siusianiu dalej ból, do tego ostatnia kupa przedwczoraj, małą brzuszek bolał, w końcu czopka dałam bo i siusiu, i kupka to za wiele na takiego maluszka
Po czopku ryk, małż uśpił masowaniem brzuszka, pospała godzinkę i obudziła się waląc kupsztala. No to dla odmiany teraz ma czkawkę, i zaraz znów zacznie płakać, bo czkawka ją wkurza a picie nie pomaga Ratunku![/QUOTE]spróbuj krople soku z cytryny na smoczek i jej daj - podobno pomaga na czkawke u nas sprawdziło sie ze dwa razy
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21065323]Do mnie przywieź
![]() Wiecie co, ja to chyba trafię do szpitala z Agatką Dalej jednak niespokojna, płacze, siusianie boli, i tak zastanawiamy się, czy nie jechać dzisiaj na dyżur szpitalny i nie czekać do jutra na zrobienie badania moczu i posiewu. Nie wydaje mi się, by coś się znacznie poprawiło, wczoraj ciut lepiej było, ale dzisiaj dalej jazda [/QUOTE]No badanie moczu w szpitalu zrobią od razu ale na posiew i tak trzeba czekać kilka dni. Więc nie wiem co lepiej, ale tak sobie myślę jednak, że jak ją zawieziesz do szpitala to mogą jej od razu podać antybiotyk i zacząć leczenie. Wtedy mogą objawy choroby słabnąć. Może tak lepiej. Poza tym oni już na drugi dzień będą wiedzieć, czy w laboratorium się jakieś bakterie w moczu udało wyhodować. A Ty musisz czekać na wynik właśnie kilka dni. Ucałuj Agatkę od Ciotki Klotki i życz szybkiego powrotu do zdrowia |
|
|
|
#3656 |
|
Konto usunięte
|
Bratko, zawsze mogę dopłacić za cito, w ciągu godziny wyniki ogólne bym znała a posiew na następny dzień - zresztą, dla takiego maluszka u nas szybko robią badania, lab. jest na miejscu.
Na razie bidulka przysnęła, obaczym, co dalej
|
|
|
|
#3657 | |||||
|
Zadomowienie
|
sliczna i taka powazna
![]() Cytat:
tylko najpierw podkula nogi do brzucha, podnosi biodra i jedna noge pcha do materaca i pyk na boczek ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21058004]Dziewczyny, tak patrzę na te dzisiejsze fotki (piękne dzieci!), to w szoku jestem - jakie one już duże! mimo, iż różnica wieku między nimi kilkutygodniowa nawet, to jednak wielkie bobaski już mamy ![]() I tak się cieszę, że już wyszłyśmy poza pierwszy miesiąc - czytam wakacyjne mamusie, o ich problemach - i przed nami kolejne problemy zapewne, ale już inne [/QUOTE]to prawda, ja ciesze sie ze moja skonczyla juz 3 miesiace ale jak patrze na wakacyjne dzieciaczki to troche z sentymentam wspominam jaka malutka byla moja kiedys... rewelejszyn super razem wygladaja. Musza czesciej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21064740]U nas super nocka, za to przeryczany poranek - przy siusianiu dalej ból, do tego ostatnia kupa przedwczoraj, małą brzuszek bolał, w końcu czopka dałam bo i siusiu, i kupka to za wiele na takiego maluszka Po czopku ryk, małż uśpił masowaniem brzuszka, pospała godzinkę i obudziła się waląc kupsztala. No to dla odmiany teraz ma czkawkę, i zaraz znów zacznie płakać, bo czkawka ją wkurza a picie nie pomaga Ratunku![/QUOTE]moze faktycznie nie czekaj do jutra. Jesli Agatka cierpi to nie ma co czekac. Jedzcie Cytat:
![]() Mam tez babybjörna i zostal wybrany przez nas wlasnie ze wzgledu na to, ze nie obciaza kregoslupa (malucha i rodzica ) i gwarantuje wygode ulozenia dla dziecka. A nogi wisza jej jak powinny chyba wisiec. Nawet bedac na rekach nogi zwisaja wiec ja nie wiem jak jest roznica. Ale chetnie sie dowiem ![]() Bardzo latwo reguluje sie rozmiar nosidla uwzgledniajac wage dziecka (chyba od 3 kg) i dlugosc malucha oraz idealnie podtrzymuje glowke. A przytulony dzieciaczek jest jak najbardziej calym przednim cialkiem do rodzica. Malvinka nawet lapkami zaczela mnie obejmowac a jak spi to pieknie wtula glowke w ma piers ![]() ******** u nas tez super noc. Mala zasnela o 22.30 i obudzila sie o 5.40, zjadla i spala jeszcze do 8.40. Lubie tak ![]() Tylko wieczory, tak od godz. 20.00 ma troche marudne albo placzliwe. Pewnie to zmeczenie calodniowe wychodzi. Sama nie wiem ale pomarudzi, poplacze i sie uspokaja polulana, glaskana albo tulona.
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-08-01 o 11:06 |
|||||
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21065323]Do mnie przywieź
![]() Wiecie co, ja to chyba trafię do szpitala z Agatką Dalej jednak niespokojna, płacze, siusianie boli, i tak zastanawiamy się, czy nie jechać dzisiaj na dyżur szpitalny i nie czekać do jutra na zrobienie badania moczu i posiewu. Nie wydaje mi się, by coś się znacznie poprawiło, wczoraj ciut lepiej było, ale dzisiaj dalej jazda [/QUOTE]Szajko, my właśnie leżymy w szpitalu od kilku dni. Jagódce wyszły leukocyty w moczu ogólnym (10-20wpw), w posiewie E coli. W szpitalu od razu antybiotyk dożylnie i po 2 dniach było już lepiej, dziecko jak nowonarodzone, to co braliśmy za kolkę i ból brzuszka, to był ból spowodowany infekcją dróg moczowych. Do tego zrobili nam tam morfologię, mocz, posiew i usg jamy brzusznej żeby sprawdzić czy z nerkami wszystko OK. A jutro wszystko powtórzą i we wtorek się dowiemy czy wychodzimy we środę. Niestety ta bakteria lubi wracać, szczególnie u dziewczynek Pobyt w szpitalu - koszmar. Nie sądziłam, że tak szybko po porodzie tutaj wrócę. Mam nadzieję, że u Was będzie lepszy wynik posiewu. Trzymam kciuki za Agatkę
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjedz sama ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21065323]Do mnie przywieź ![]() Wiecie co, ja to chyba trafię do szpitala z Agatką Dalej jednak niespokojna, płacze, siusianie boli, i tak zastanawiamy się, czy nie jechać dzisiaj na dyżur szpitalny i nie czekać do jutra na zrobienie badania moczu i posiewu. Nie wydaje mi się, by coś się znacznie poprawiło, wczoraj ciut lepiej było, ale dzisiaj dalej jazda [/QUOTE]Jedź, po co ma się bidulka męczyć. Całuski posyłam luthien, zdrówka życzę i szybkiego powrotu do domu Pospałam sobie jeszcze z córeczką do 10
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy polecacie i ewentualnie jakiej firmy mate edukacyjną
![]() tak sie nad tym zastanawiam i nie wiem czy i co wybrac...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

I jakiś taki mały małż się wydaje przy dziecku

jak często te błoto nakładasz? codziennie? co kilka dni?

iż moje dziecko właśnie się do mnie uśmiechnęło szeroko
W końcu kazałam im wrócić, wcisnęłam w chustę i poszliśmy raz jeszcze... Mały padł w minutę. 

Po czopku ryk, małż uśpił masowaniem brzuszka, pospała godzinkę i obudziła się waląc kupsztala. No to dla odmiany teraz ma czkawkę, i zaraz znów zacznie płakać, bo czkawka ją wkurza a picie nie pomaga
Ratunku!
Wyszła sobie dopiero koło 2 w nocy. Mam nadzieją, że dziś będzie lepiej. Poza tym wczoraj zakupy mi się nie udały, bo sklep dzieciowy źle zaopatrzony niestety. W poniedziałek jadę do innego, może tam będzie większy wybór.