|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.
mnie też
|
|
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
w sumie po tych ostatnich plotkach to i dobrze że cisza - Niech pociechą dla nas będzie to, iż żaden ból na świecie nie trwa wiecznie. Kończy się cierpienie, pojawia się radość - tak równoważą się nawzajem.
|
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Przyczajenie
|
Napisze lepiej nowy post.
Chodziło mi o ten link. Przepraszam za pomyłkę. http://www.wybrzeze24.pl/gazeta-gdan...wona-wieczorek |
|
|
|
#3576 |
|
BAN stały
|
anulowano
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Mija kolejny dzień.........
Ech... Ja już nie wiem co będzie lepsze dla sprawy czy szukanie ręcznika czy zostawienie tego w spokoju |
|
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: ahh, chodziło o ten komentarz na samym dole? plota, nie ma co wierzyć. żal. Edytowane przez bedeliciuos Czas edycji: 2010-08-01 o 22:06 |
|
|
|
|
#3579 |
|
BAN stały
|
Przełom w sprawie Iwony? Jest nowy dowód
Roman Daszczyński, Marek Sterlingow 2010-08-01, ostatnia aktualizacja 2010-08-01 21:30 Niedaleko miejsca gdzie ostatni raz widziano 19-latkę znaleziono biały ręcznik. Wstępny test ujawnił, że są na nim ślady spermy. Taki ręcznik miał na ramieniu mężczyzna, który szedł za Iwoną tuż przed jej zaginięciem. REKLAMY GOOGLE
Pokazuje to scena, którą zarejestrował miejski monitoring 17 lipca o godz. 4.12. Można odnieść wrażenie, że mężczyzna w pewnym momencie lekko się zatoczył, być może jest pod wpływem alkoholu. Idzie boso, kraciastą koszulę ma rozpiętą do pasa. Mężczyzna zerka na idącą przed nim atrakcyjną dziewczynę i po chwili rozgląda się, jakby chciał ocenić sytuację. Wygląda jak typowy wczasowicz, który nad ranem, po imprezie wyskoczył na szybką kąpiel w morzu. To sugeruje, że może być zakwaterowany w jednym z okolicznych ośrodków lub pensjonatów. Widać go wyraźnie, film z monitoringu opublikowały media w całym kraju - m.in. stacje telewizyjne. Jednak mężczyzna do dzisiaj nie zgłosił się na policję. - Intensywnie pracujemy nad ustaleniem jego tożsamości - zapewnia podinsp. Jan Kościuk, rzecznik prasowy Komendy Wojewódzkiej Policji w Gdańsku. - To wszystko, co mogę powiedzieć na tym etapie sprawy. W piątek Kościuk powiedział Gazecie, że nawet jeśli mężczyzna przebywa obecnie za granicą - zostanie przez policję sprowadzony do Gdańska. Ręcznik znaleźli w ostatnią sobotę ok. godz. 18.30 wolontariusze z Grupy Ratownictwa Specjalnego PCK Trójmiasto. Drobiazgowo przeszukiwali teren wspólnie z Poszukiwawczo-Ochotniczym Pogotowiem Ratunkowym z Gdyni - w sumie tyralierą szło 60 osób i trzy psy tropiące. Mieli przy sobie skopiowane z monitoringu zdjęcie mężczyzny z ręcznikiem. - Biały, tak jak na fotografii, i podobnej długości - mówią wolontariusze z PCK. - Taki sam, a na pewno bardzo podobny, choć nie ma pewności, że ten sam. Ręcznik leżał tuż przy jednej z trzech alejek, w które Iwona musiała skręcić, by dotrzeć do domu. Jakieś 400 m od miejsca, w którym po raz ostatni zarejestrował ją monitoring. Ręcznik był w przydrożnym rowie, pod krzewem - niewidoczny dla spacerujących. - Wyglądał tak, jakby ktoś celowo go tam cisnął - dodają wolontariusze z PCK Trójmiasto. - Spokojnie mógł tam leżeć kilkanaście dni, w niektórych miejscach był jakby przegniły od wilgoci. Na wierzchu biały, od dołu wybrudzony ziemią. Jest to o tyle istotne, że jeśli ręcznik ma cokolwiek wspólnego z zaginięciem Iwony, musiał tam leżeć od 17 lipca br. Wolontariusze z PCK zachowali się profesjonalnie - nie dotykali ręcznika, wezwali policję. Wkrótce na miejsce przyjechał oficer z grupy prowadzącej śledztwo w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Gdańsku. Towarzyszyli mu dwaj specjaliści od kryminalistyki. Technicy spryskali ręcznik minhydryną, płynem stosowanym w kryminalistyce do zdejmowania odcisków palców i detekcji płynów ustrojowych. Nieoficjalnie wiemy, że wynik badania był pozytywny, były to najprawdopodobniej ślady spermy. Policjanci byli wyraźnie podekscytowani znaleziskiem. - To może być przełom w sprawie Iwony, jak dotąd najważniejszy dowód rzeczowy - mówią śledczy. - Być może uda się ustalić DNA osoby, która zostawiła ślady. Znaleziony w Jelitkowie ręcznik jest bardzo charakterystyczny. Ma wytłoczony napis BOGATYNIA |
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez evangeline Czas edycji: 2010-08-01 o 22:07 |
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3582 |
|
BAN stały
|
Brawo naszej kiepskiej Policji , po 2 tygodniach ....
Ja wyprowadzam sie z tego DZIKIEGO kraju....!!! |
|
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
http://audio.lublin.com.pl/index.php?s=1&id=791
..., nie wiem czy ten link był wklejany. Jest tam kilka nagrań audio. Trochę podłamała mnie wypowiedź Pana Rutkowskiego ...., mija kolejny dzień, kolejny dzień bez Iwonki... ![]() ..., ale ja WIERZĘ ze wszystkich sił WIERZĘ, że spotkamy się jeszcze wiele razy, że wszystko wróci do normy, a Iwonka do domu.
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Shut the fuck up ;o
|
|
|
|
#3585 |
|
BAN stały
|
Fragment komentarza z wybrzeze24.pl:
"nawet o tej porze na ulicach jest dość spory ruch! trudno uwierzyć w to, że nikt niczego nie widział! ja sama spędzam co roku wczasy w Sopocie! nawet o tej porze na plaży jest dość tłoczno! nie jest łatwo kogoś zamordować i ciało przenieść niezauważalnie w niewidoczne miejsce, a dowody zatuszować, tymbardziej w kurortach gdzie życie nocnę wręcz kipi!" Dlatego wersja o dojściu do ulicy i przejścia dla pieszych i o tym, że wsiadla do auta - prawdopodobna... |
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
ZlodziSiePochodzi2 opanuj się, Janusz pisał ile czasu zajęłoby przeszukanie takiego terenu PRZYKRO MI ale policja całej polski NIE ZJEDZIE SIĘ szukać Iwony bo takich spraw jest pełno, dzieją się różne straszne rzeczy - wysyłali tyle sił ile mogli, kilka dni zbierali się ludzie w tym MIA i tak to nie starczyło by przeszukać wszystko.
Jezu :/ Boże...
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
chyba nie macie już większych wątpliwości co do tego, że ten facet jest mocno podejrzany tak jak już wcześniej pisałem!!!
trzeba sprawdzić wszystkie monitoringi w mieście stacje benzynowe bankomaty, banki itd. musimy dopaść gnojka!!!! jeżeli ręcznik ma napis bogatynia to stawiam 100 zł, że to kierowca tira, kupił pamiątkę jak przejeżdzał granicę.!! mógł to być niemiec albo rusek albo litwin. Edytowane przez zero_amatorki Czas edycji: 2010-08-01 o 22:20 |
|
|
|
#3588 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
szczerze to Wam powiem, że coś mi z tym ręcznikiem nie gra.
przez dwa tygodnie nikt nie widział BIIAŁEGO ręcznika na czarnej ziemii/trawie? jakby był podrzucony, specjalnie. |
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprostu wątek trafił na forum typowe kobiecie Siedzi tutaj tysiące dziewczyn w wieku Iwony i każda mogła być na jej miejscu lub jej koleżanka. Stąd taki odzew i utożsamianie się po trochu z zaginioną - "to mogłam być ja", "to mogła być moja koleżanka". Mam pytanie: - czy zostały przeszukane (i czy jest wogóle możliwość sprawdzenia) te łodzie-kutry rybackie, które stoją na plażach? Czy w środku nie było jakiejś części jej ubrania lub krwi? Jest to jakoś monitorowane, który wypłynął w morze itd? Bo hipotetycznie sprawca mógł ofiarę wywieźć łódką w morze, wyrzucić ciało i wrócić A morze niekoniecznie po kilku dniach wyrzuci ciało na brzeg. Ktoś coś wie, czy to zostało sprawdzone? A jeśli tego też policja nie może powiedzieć, to może sprawdzają, szukają, mają jakieś ślady Co do zaginięć ja wciąż nie mogę się pogodzić, ze sprawą Sylwii z Zabrza. Kilkanaście lat temu (dokładnie w 1999) zaginęła mała dziewczynka - 9 letnia Sylwia Iszczyłowicz . Rozpłynęła się w powietrzu. Wiem, że takich spraw jest tysiące, ale ta Sylwia była tak podobna do mojej Siostry, że z rodziną nie mogliśmy się doczekać wyjaśnienia sprawy. Nie wróciła dotąd Miałaby teraz 19 lat. Krążyły wstrętne plotki, że została wywieziona do Niemiec i jak zachorowała na AIDS to kilka lat temu przywieziono ją do domu |
|
|
|
|
#3591 |
|
BAN stały
|
A bezdomnego ktory obrazil swp Lecha Kaczynskiego , znalezli w ciagu tygodnia...
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, za mało radiowozów?
A ty tam byłeś w ogóle? |
|
|
|
#3593 |
|
BAN stały
|
Mowie ogolnie w calej Polsce... Za malo ... jadac Lodz - naprzyklad Mazury , widze zawsze 1-2 radiowozow .. ( mowie ogolnie ze wszystkiego w naszym DZIKIM kraju jest za malo...
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
no albo po prostu był podrzucony.
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Jezu ty chyba sobie żarty stroisz
|
|
|
|
#3595 |
|
BAN stały
|
tam się przewija tysiące ludzi ręcznik mógł należeć do każdego, przez dwa tygodnie czasu , w lesie można znaleźć nie tylko ręcznik byłam ostatnia tam to leżało tyle śmieci i szmat że trudno oceniać czy to na pewno ten
|
|
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
co do nowych poszlak
.... ![]() ewentualnie jakiś zrypany psychicznie żartowniś to podrzucił ale jak jest napisane w artykule był ciśnięty tak ze normalnie by się nie dostrzegło, a i ze śladami gnicia nie żebym wydawała osądy jedynie swą subiektywną opinię,ale jak pierwszy raz zobaczyłam foty jego z tych nagrań wydał mi się taki szemrany, typ sk...syna, no czasem intuicyjnie po 'pierwszym wrażeniu' kogoś tak się odbiera..co nie musi być zgodne z prawdą ,ale jego chód,postura,fizjonomia nie wzbudziła mej sympatii. |
|
|
|
#3597 |
|
Przyczajenie
|
Ten ręcznik miał napis BOGATYNIA? Przecież to pod czeską granicą. Ale w sumie chyba niczego to nie zmienia. No jedynie to, ze facet mógł z tamtej okolicy pochodzić.
|
|
|
|
#3598 |
|
BAN stały
|
albo jakiś debil zrobił sobie podpuchę tyle się gada o tym ręczniku na necie a debili i psycholi nie brakuje , przecież ten teren przetrzepywali już tyle razy
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- w Bogatyni jak pamiętam są kopalnie, kopalnie mają często swoje ośrodki nad morzem , przynajmniej kiedyś tka było, ale nie kojarzę teraz w Jelitkowie takiego |
|
|
|
#3599 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=evaventt;21079137]albo jakiś debil zrobił sobie podpuchę tyle się gada o tym ręczniku na necie a debili i psycholi nie brakuje , przecież ten teren przetrzepywali już tyle razy
A kto by chcial swoje DNA zostawic .......? |
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
niestety sprawdzaja sie najgorsze scenariusze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

.
Poprostu wątek trafił na forum typowe kobiecie
Siedzi tutaj tysiące dziewczyn w wieku Iwony i każda mogła być na jej miejscu lub jej koleżanka. Stąd taki odzew i utożsamianie się po trochu z zaginioną - "to mogłam być ja", "to mogła być moja koleżanka".
Czy w środku nie było jakiejś części jej ubrania lub krwi?
Jest to jakoś monitorowane, który wypłynął w morze itd? Bo hipotetycznie sprawca mógł ofiarę wywieźć łódką w morze, wyrzucić ciało i wrócić
A morze niekoniecznie po kilku dniach wyrzuci ciało na brzeg.