| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-07-20, 11:33 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | Prosty tort na urodziny mamy

Hej!    Ponieważ urodziny mamci zbliżają się wielkimi krokami  a ja jako wyrodna córka chciałabym wkońcu w tym roku zrobić jej jakąś niespodziankę, poszukuje jakiś baardzo prostych przepisów na tort, chociaż chciałabym też żeby przy okazji było smaczne  Niestety moje umiejętności kulinarne są równe zeru, dlatego czekam na wasze propozycje   Pzdr   | 
|     |   | 
|  2010-07-20, 17:53 | #2 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Dot.: Prosty tort na urodziny mamy

Hmm prosty tort - może np. biszkopt z bitą śmietaną i galaretką? Biszkopt czasem nie wychodzi, ale mi wyszedł mimo że zapomniałam dodać proszek do pieczenia  Trzeba tylko długo miksować. A jak nie to kupić gotowy biszkopt. Na to bita śmietanka (ubić, posłodzić i dodać jakiś śmietan fix, żeby nie opadło), kolejna warstwa to jakaś galaretka - albo można sam biszkopt nasączyć galaretką. Inna wersja - ciasto z proszku  Albo biszkopt upieczony samodzielnie plus krem z proszku. Albo wszystko gotowe   A brak umiejętności to żaden problem tak naprawdę - bierzesz przepis i pieczesz! Nic trudnego   
				__________________ Si abres el estuche lo que debes encontrar Es una joya que te deslumbrará   | 
|     |   | 
|  2010-07-20, 20:25 | #3 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: krk 
				 | 

http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...l?ticaid=6a8ea http://moje-co-nieco.ge5.net/2010/07...bez-pieczenia/ http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,93075255.html http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14995 
				__________________ "To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away." | 
|     |   | 
|  2010-07-21, 08:55 | #4 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 ps.żeby było jeszcze łatwiej, wybierz taki krem który nie wymaga dodania masła, tylko mleko 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2010-07-21, 12:19 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

dziękuje, pochwale się tym co wyszło (o ile będzie czym......   )   | 
|     |   | 
|  2010-07-21, 15:15 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Civitas Kielcensis 
				 | 

Nutcase, a może upiecz po  prostu jakis dobry sernik. Jeśli nie robiłaś tortu, to może coś łatwiejszego, ale pewnego?    
				__________________ Deklinacja 

o | 
|     |   | 
|  2010-07-24, 08:21 | #7 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
  Z prostych to jakiegoś murzynka, którego też można przeciąć na pół i przełożyć np. dżemem. No i ładnie udekorować   | |
|     |   | 
|  2010-07-24, 14:03 | #8 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Murzynek przełożony czekoladowym kremem (właśnie z "Gellwe"  ) jest pyszny . Ja piekę do w tortownicy, przekładam (zamiast mleka lepiej użyć śmietany 30% i wówczas bez masła jest fajnej konsystencji), albo tym ajerkoniakowym. Ładnie dekoruję - jak urodzinowy to kupuję czekoladowe czy też cukrowe ozdoby ( u mnie w "Lewiatanie" są)  do tego świczuszki i ....gotowe

| 
|     |   | 
|  2010-07-25, 00:43 | #9 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Civitas Kielcensis 
				 | 

Cytat: 
 Nie ma szans, że nie wyrośnie, czy zrobi się zakalec. W murzynku już szybciej coś może pójść nie tak ajk byśmy sobie tego życzyli. 
				__________________ Deklinacja 

o | |
|     |   | 
|  2010-07-27, 14:22 | #10 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Kup gotowe blaty bezowe i do tego ubij śmietane kremówkę(30 albo 36%) plus smietan-fiks. Przełóż blaty śmietaną i dowolnymi owocami(mogą być mamy ulubione). Ja zawsze wybieram kiwi, wiśnie albo borówke(mniammmm). Na lato najlepszy tort   
				__________________ Testuję Therm Line Forte https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=598358 Wsparcie mile widziane   | 
|     |   | 
|  2010-08-02, 01:07 | #11 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Skrawek nieba... 
				 | 

http://www.garnek.pl/mania99/10179562/tort-laciaty ja robiłam ostatnio też na mamine urodziny   taki mi wyszedł: a tort jest naprawdę pyszny   
				__________________ 21.12.2007 - mozemy sprobowac  7.12.2015 - wyjdziesz za mnie ?  21.07.2018 -  ,,Nie rób drugiemu tego, czego Ty nie chcesz sam!" | 
|     |   | 
|  2010-08-04, 12:01 | #12 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: z tamtond 
				 | 

Jeśli chodzi o prosty tort, furorę zrobił swego czasu w moim kręgu tort "Princessa", najprostszy- biszkopt + bita śmietana, do której wkruszasz dwa wafle kokosowe, część śmietany odkładasz bez wafli, nią dekorujesz tort na gładko, można do śmietany dosypać kostki ananasa. Kruszony kokosowy wafel naprawdę świetnie komponuje się ze śmietaną. Pycha.    
				__________________ lubię knedle | 
|     |   | 
|  2013-05-26, 13:39 | #13 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-04 
				 | 

Ja polecam szybkie kupienie biszkoptów i kupić kremy do tortów i ozdoby i szybko i sprawnie wykonasz super tort.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.