Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 20:42   #451
kocurazab
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

udało się
to spróbuję jeszcze krzesełko do karmienia wstawić
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 20:49   #452
kocurazab
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Próbujemy
Stary 2010-08-01, 20:50   #453
kocurazab
Zadomowienie

No i się udało
nie wiem czemu wcześniej nie chciało mi wkleić zdjęć no, ale nieważne
Stary 2010-08-01, 20:57   #454
zebra666
Zakorzenienie

Kocurazab ślicznie siedzi i ładny stołeczek!

A to mój mały kombinator, dzisiajszy nabytek, no i ta mina jakby miał spuścić manto fotografowi

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 20:58   #455
aldii
Zakorzenienie

Blonde widac Sebus zadowolony z nowej fury
Azzis swietna kurteczka
Addicted,Youyou mialam wczoraj wrzucic fotki,ale mi net padl,a dzis caly dzien grillowaliśmy u rodzinki na wsi.Jak mala zasnie to wrzuce foty
PatkaM to pewnie renault migane coupe.Mialam takie zolte – swietne autko
A jakie mialas wymagania odnośnie autka ?
Bardotka za udany dzionek.A co Pati robila,ze nóżkę rozwalila ?
No dokladnie,chialabym KA w ogole wszystko z KA mi się podoba…nawet garnki maja
Karola wspolczuje chor uszka.Oby szybko jej przeszlo

Hehe zona sportsmena A czemu już nie gra zawodowo ?
Malinka było by super
Co do wozka to pod koniec wrzesnia wracam na wyspy i jak chcesz to mogę ci tego maclarena wyslac

Odpisuje na raty,bo znowu mi net szwankuje
Stary 2010-08-01, 21:09   #456
blonde_hair
Zakorzenienie

Addicted powodzenia w pracy

Kocurazab slicznie Miloszek siada

Zebra piekne zdjecia, widac Piotrus zainteresowany nowa zabawka, a Ty jaka szczuplutka jestes, bardzo ładnie wyglądasz

Zaslona dla Amelki, ze sie pieknie rozwija

Elcia ja nie umiem i nie lubie jezdzic po lewej stroniePróbowalam kilkanascie razy ale nie moge sie przestawic...a w Pl bez problemu
za zakupy

Kancia dla Tomka za przewroty
Stary 2010-08-01, 21:15   #457
aldii
Zakorzenienie

Wyderka
Kolejne malenstw ma pierwsze bach za soba...
Co do komarow,niestety nie pomoge
Youoyu za pol przespanej nocki
Kocurazab mysle,ze tak
Taka praca to skarb
Fotki
Kancia za przewrotki
Zaslona nooo mamy nadzieje,ze zaczniesz sie udzielac
Addicted milego powrotu do pracy
Zebcia widac wielkie zainteresowanie nowym nabytkiem

A Lu wczoraj zaczela juz pieknie siedziec (oczywiscie jak ja posadze)

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Tam gdzie dzisiaj bylismy byl smyk niecale 2 latka.I jak tylko wysiadlam z auta,tak juz caly czas chodzil ze mna.Poszlam na spacer - w wozku Lu,a kolo wozka on szedl za raczke Mialam maly przedsmak jak to jest z 2 malych dzieci i powiem wam,ze prze****ne....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 21:21   #458
aldii
Zakorzenienie

Zdjecia ze spotkania
Stary 2010-08-01, 21:25   #459
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Zdjecia ze spotkania
świetne zdjecia...az Wam zazdroszcze tego spotkania...Superklaski :

dla Lu

Napewno z dwojka dzieci nie jest łatwo...ale chociaz wiesz jak jest
Stary 2010-08-01, 21:25   #460
zebra666
Zakorzenienie

Blonde, Aldii dziękuję Ja hjestem zadowolona z tego jak schudłam i ile warzę ale z moich zwisów i brzucha flaka już nie

Aldii super dzieciaczki sie zapoznawały!

Stary 2010-08-01, 21:31   #461
gosbaj
Zadomowienie

hej laseczki, wpadlam do was na chwilke ale jeszcze nie czytalam. widzialam tylko ze Aldii wstawila fotki z wczorajszego spacerku. bylo super a Lu to super slicznotka i tak sie pieknie usmiecha ciesze sie ze udalo nam sie spotkac, no i nalesniki tez byly smaczne

jestesmy teraz w Wieleniu w domku nad jeziorem u tz rodzicow. wpadlismy przejazdem wracajac znad morza. A jutro rano wracamy do siebie do domku.

Jutro wam tez wkleje fotki ze spacerku z Aldii bo tu nie czym mam pomniejszyc zdjec.

Krzys juz spi a ja siedze z tesciowa na tarasie i wlasnie przyniosla koniak wiec musze konczyc....hihihi do jutra
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 21:37   #462
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj szybko dojechaliscie na miejsce Milego koniakowania
Stary 2010-08-01, 21:44   #463
addicted to wizaz
Zadomowienie

Kocurazab fajny Miłoszek i widzę znajomego skoczka do nauki raczkowania tyle że u nas pełza za innymi rzeczami np. piłką czy butelką po wodzie
Fotelik fajny

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A to mój mały kombinator, dzisiajszy nabytek, no i ta mina jakby miał spuścić manto fotografowi
Myślałam, że przesadzasz, ale on naprawdę tak wygląda

Aldi przynajmniej już wiesz co cię czeka
A jak się maluchy fajnie macają po buźkach

Gosbaj miłego koniaczku

... jak pomyślę że jutro wracam do pracy to też bym się napiła ale przynajmniej tż powiedział, że mnie w nocy odstresuje

Dzięki za wsparcie laseczki. Pierwszy dzień pewnie będzie najgorszy.
Niestety w pracy nie mogę korzystać z wizażu, a jak wrócę do domku to na wizaż pewnie zajrzę dopiero jak synkowie pójdą spać i pewnie często nie będę w stanie nadrobić

Za to mogę się pochwalić, że mam bardzo towarzyskiego młodszego synka - wystarczy, że wyjdę z pokoju do kuchni a on za chwilę do mnie przypełza A nawet jak siedziałam przy kompie to też miał zamiar czmychnąć z pokoju, ale tż bezczelnie zamknął mu drzwi przed nosem. Przepełznięcie z naszego pokoju do pokoju Michała przez przedpokój wyłożony płytkami też nie sprawie mu większego problemu.
Ciekawe tylko jak teściowa go upilnuje
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:48   #464
aldii
Zakorzenienie

Addicted wow to on juz taki pelzak :O Mojej Lu jeszcze daleko do niego.Ona pelza tylko w tyl
Stary 2010-08-01, 21:52   #465
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

BLONDE no ja zaczne dop[iero jezdzic lewa strona ale troche sie boje co by mi sie ie pomylilo ale w pl tez bez problemu jezdze
ZEBERKO faktycznie twoj synio chcial fotografowi manto sprawic mine to mial groznia
KOCURAZAB no no supe siedzi juz Miloszek a krzeselko do jedzenia mam bardzo podobne
ALDII no no super zdjecia widze ze spotkako sie udalo
KANCIA no no brawo za przewroty
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:56   #466
zebra666
Zakorzenienie

Addiced, Elcia ja do teraz nie mogę się napatrzeć na tą minke i mówie Tż-towi, że niedługo mały mu da w gębę

Przyznam sie bez bicia- czasem kłade małego na dywan i czmycham do Was a on zaraz koło moich nóg już jest

A wiec gratuluję pełzakowania

Stary 2010-08-01, 21:56   #467
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
no to Tomek jednak opanował odwracanie bo dziś jak na razie 4 razy sie obrócił bez wysiłku

Cytat:
laski, które kupowały ostanio auto, jak, skąd kupowałyscie?
My objechaliśmy okoliczne komisy, w których nic nie było ciekawego, więc szukaliśmy w necie, najwięcej ogłoszeń jest na otomoto i Allegro. Mnie jakoś odrzuca od pięknie wyczyszczonych, wyglancowanych aut, które handlarze podpisowują na sprzedaż także takie aż za piękne ogłoszenia to sobie darowałam i finalnie kupiłam od prywatnego gościa, który ogłosił się na Allegro, a samochodu nawet nie chciało mu się posprzątać

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

... jak pomyślę że jutro wracam do pracy to też bym się napiła ale przynajmniej tż powiedział, że mnie w nocy odstresuje

Powodzenia jutro!!

Cytat:
Za to mogę się pochwalić, że mam bardzo towarzyskiego młodszego synka - wystarczy, że wyjdę z pokoju do kuchni a on za chwilę do mnie przypełza A nawet jak siedziałam przy kompie to też miał zamiar czmychnąć z pokoju, ale tż bezczelnie zamknął mu drzwi przed nosem. Przepełznięcie z naszego pokoju do pokoju Michała przez przedpokój wyłożony płytkami też nie sprawie mu większego problemu.
Ciekawe tylko jak teściowa go upilnuje
wow zdolniacha
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:00   #468
filka2
Zadomowienie

czesc,wczoraj nad ranem wróciliśmyniestety nie dam rady nadrobićwięc jesli coś sie wydarzyło to prosze napiszcie mi.może cos tam poczytam.
wczasy hmm kiepskie,tzn pogoda do d...y,jeszcze niegdy takiej nie miałam nad morzem.1dzień ładny -ostatni aż zal było wyjezdzać ale mieliśmy wczoraj impreze duża rodzinna i musieliśmy wracać.
cd. pózniej...
Stary 2010-08-01, 23:02   #469
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dziekujemy za gratki odnosnie zabkow

blonde_hair super bryka

aldii fajnie, ze udalo sie Wam spotkac Super fotki
A mi moze uda sie spotkac z castilia, bo miala byc tez w Krakowie, podczas pobytu w Pl.

kocurazab Miloszek super i fajne krzeselko

zebcia maly majsterkowicz Ale z Ciebie laseczka

Szymek juz coraz lepiej raczkuje, jak do czegos chce dojsc to zasuwa jak maly samochodzik
Pisalam Wam kiedys, ze mowi juz mama Dzis super powiedzial tata, tylko szkoda, ze maz nie slyszal No i tez mowi baba

Ide lulac, bo padam...
Stary 2010-08-01, 23:51   #470
kocurazab
Zadomowienie

Karola_sz, jak po wizycie u fryzjera? Ja idę jutro robić odrosty i przyciąć te swoje hery
Fajny leniuszek na filmie mój to już by wcinał te zabawki takiego ma powera (jeszcze nie raczkuje, ale się tak jakoś dziwnie posuwa do przodu, nogami odpycha i jest )
Kamyk, fajna pieczątka Miłoszek ma body z napisem 49 % mamy 51 % taty. I w sumie to prawda biorąc pod uwagę, że jest chłopcem a body kupiłam będąc w ciąży-czyżby jakiś znak
Sensuel, dla Oskara za postępy i super fotki
Youyou, ja ubranka po Miłoszku odkładam dla jego siostrzyczki
Madziulka, za zęby.
A u mnie dzisiaj był meksyk wieczorem. Miłoszek jak zaczął ryczeć przy wycieraniu po kąpieli, to aż mi się płakać chciało. Tak okropnie łkał i pchał wszystko co popadło do buzi i tarmosił te przeklęte dziąsła
Już go nie męczyłam i nie zaglądałam, czy się przebiły, ale rano jak patrzyłam to tam tylko palcem zeskrobać skórkę i ząb na wierzchu a to idzie i idzie już prawie 3 miesiące no, ale idą równo 2 razem, więc może dlatego biedaczek tak się męczy

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Kancia kupiłam wszystkie smaki jakie były z tej promocji w Carfurze trafiłam przez przypadek na tą promocję, jak zakupy robiłam w tygodniu Za tydzień Miłoszek skończy 5 miesięcy, więc myślę, że się przydadzą
Patinka, a co to za różnica w aucie benzyna czy ropa? I tak jeździ i tak jeździ ja nie widzę, a jeździłam i tak i tak
Azzis, ja też myślałam kupić sobie coś na chrzciny, ale wkońcu stwierdziłam, że wybiorę coś z 2 eleganckich (wg mnie ) sukienek i nie będę nic kupowała
Fajnie, że udało Ci się kupić synkowi kurtkę na zimę. Ja mam 2 kurteczki na jesień dla Miłoszka. Jedna bardzo cieniutka-dostał. A drugą kupiłam na allegro nieużywaną za 10 zł bo ktoś o niej zapomniał, a później okazało się, że synek wyrósł. No, a poza tym wczoraj i dzisiaj zaszalałam i kupiłam Miłoszkowi na allegro 2 kombinezony (na 80) na zimę. Jeden gościnny, drugi podwórkowy
Wklejam linka
http://allegro.pl/item1162785158_kom...0.html#gallery

http://allegro.pl/item1162993129_pie...n.html#gallery

Na 74 nawet nie szukałam, bo synek ma 2 kurteczki, a w rozmiarze 68 to on teraz chodzi, więc 80 będzie wg mnie ok
Blonde_hair, fajne fotki i nowe BMW synka
Patka, ja też nie dostałam żadnych paczek po urodzeniu Miłoszka i szczerze nie wiem o co bardzo chodzi jak piszecie
Addicted, super avatarek

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Patinka, nie myśl tyle o błędach na drodze. Pojeździsz i będzie dobrze. Trening czyni mistrza-pamiętaj
Karola_sz, zdrówka dla córci. Niestety dzieci tak mają jak zaczynają chodzić do przedszkola, że często są chore

O matko, ale się wystraszyłam przed chwilą-piszę do Was, a Miłoszek zaczął tak głośno płąkać, że myślałam, iż zawału dostanę
weszłam do pokoju, a on biedaczek przez sen się kręci i płacze to chyba przez te pieprzone zęby
Stary 2010-08-02, 00:11   #471
filka2
Zadomowienie

cd.
oo widze że udało sie spotkać aldii i gosbaj,zazdroszcze.fajne fotki.
aldii ja sie nie odezwałam bo utknelismy w Jarosławcu.
no to opisze nasze wakaje
podróz ok Adusia ładnie spała,ale już po ok 250 km sie kręciła bo jej niewygodnie było,więc zrobiliśmy postój na karmienie i potem dalej w droge,jak zasneła to tatus chciał przyspieszyć zeby szybciej dojechac,nie pomyślał że serpentyny na drodze mogą zaszkodzic córciPierwszy raz Adka zwymiotowałai to tak porządnie,mamusia nie pomyslała ze może sie cos takiego przydarzyć i był tylko jeden bodziak w torbie a reszta spakowana głeboko a na dworze zimno,cała była mokra i brudna i fotelik też(tatus też sie załapał),ale humor jej dopisywałdobrze że kocyk był i jakieś pieluchy.
z powrotem juz było bez przygód,spała cała noc bo wyjechaliśmy o 21.
no ale za to mieliśmy przygody na wczasach,drugiego dnia zalało nam autowody w środku od str pasażera po łydki,popsuta skrzynia biegów,pasek i wspomaganie.tż cała sobote wybierał szklankami wode i szmatkami(wtedy nam nie było do śmiechu),w czwartek na lawecie przyjechało drugie auto a tamto zabrali,tak więc koszt naszych wakacji jeszcze nieznany ale myśle że w 10tys sie zmieścimych yba sie obrazimy na pl morze!!!!!
2dni mieliśmy takie ze można było pospacerować a 1poplażować,żałuje bardzo że Niunia tak mało pospacerowała nad morzem.
aha widze że niektóre szkraby już raczkuja,Adzia tez juz raczkuje i siedzi sama,w tym tyg zrobiła bardzo dużo nowych rzeczy.na początku były susy a potem kroczek za kroczkiem,siada juz sama.jest taka kochana,ciagle sie smieje i prawie wcale nie płakała.tylko teraz ja trezba pilnować bo czasami sie tak odchyla np w łózeczku jak wstanie że moze rozbic główke.
aldii Jarosławiec tak jak pisałas całkiem fajna miejscowośc.bardzo duzo rodzin z dziecmi.
kamyk i jak krzesełko?jestescie w pełni zadowoleni?bo chce zamówic w tym tyg.
Stary 2010-08-02, 00:36   #472
kocurazab
Zadomowienie

Wyderka, Miłoszek też bardzo często mówi maaammmmaaaa zwłascza jak marudzi
przykro mi, że u Was plasterki na komary nie działają, bo u mnie jest ok
Kancia, za przewrotki synka. U mnie to już miejsca w łóżeczku mało jak Miłosz głupieje dlatego kupiłam mu łóżeczk turystyczne 100*100-czekamy na dostawę. Przynajmniej będę wiedziała, że głowy sobie nie rozwali
Addicted, trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy. Mnie to czeka za równy miesiąc
Ten skoczek u nas służy do gryzienia i targania za uszy
Zebra, za komplementy
fajne fotki i mam praktycznie identyczną kotkę jak u Ciebie na zdjęciu
Aldii dla córci za siadanie i świetne zdjęcia ze spotkania z Gosią
A w jakim Ty konkrenie mieście jesteś. Bo my nie możemy się zdecydować gdzie jechać na wakacje i może będzie to morze
Madziulka, dla Szymka za nowe słowa
Blonde_hair , Aldii, Addicted, Elcia, Madziulka dziękuję za komplementy

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Filka, to faktycznie wakacje mieliście do d... A dlaczego zalało Wam auto? wylała tam woda, czy jak?

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Dobra spadam i tak praktycznie piszę sama ze sobą
Zrobiłam dzisiaj listę rzeczy, które musimy zrobić w tym tygodniu przed chrzcinami-oczywiście na liście jest również wpisana wizyta mamusi u fryzjera i kosmetyczki
A chrzciny w tą niedzielę; ciekawe jak to wszystko będzie
No, a tak poza tym, to w dzień chrzcin będziemy mieli z mężem pierwszą-chyba papierową -rocznicę ślubu
To narka
Stary 2010-08-02, 00:43   #473
filka2
Zadomowienie

kancia zazwyczaj wszyscy kupują w komisach lub od osób prywatnych.
kocurazab zalało nam bo mieliśmy zatkany jakis odpływa w ten dzien była straszna ulewa tam.
addicted współczuje powrotu do pracy.

my od dzis jezdzimy w spacerówce,zdecydowanie wolałam gondole,juz spacerówa mi sie tak nie podoba,ale pojezdzimy jakis czas i może coś kupimy.
tż obiecał ze kupi córci jakąs super zabawke za to że była dzielna na tych wczasach i chyba w ramach przeprosin za serpentyny na drogach i ja mam cos wybrac .macie jakieś fajne zabawki?jak coś to podpowiedzcie.kupilismy jej bąka nad morzem i bardzo go lubia dzis dostała kotka który chodzi i zasuwa za nim.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 07:34   #474
aldii
Zakorzenienie

Blonde,Zebcia,Addicted,El cia,Madziulka,Filka,Kocur azab
Madziulka nasz pierwszy rozgadany smyk klask i:
Kocurazab wspolczuje meczarni zabkowych
Kombinezon od Wojcika drugi tez bardzo ladny
ja jestem teraz u mamy w slupsku - 15km od ustki
Filka a nawet na spotkaniu wspominalysmy o tobie,ze mialas byc gdzies w poblizu Szkoda,ze sie nie odezwalas,bo moze bysmy jakos dojechaly do Jaroslawca.W koncu to nie tak daleko
OOOOoooo bosh to wam tak zalalo przez te ulewy ??? edit. juz doczytalam
za raczkowanie,samodzielne siedzenie i spacerowke
Fajnie,ze wam sie podobalo mimo pogody i "przygod".Moja mama we wrzesniu jedzie na 2 tyg. do Jaroslawca
Lu tez ma baczka,ale jakos narazie nie bardzo jej sie podoba
Stary 2010-08-02, 08:08   #475
Kancia
Zakorzenienie

filka no to faktycznie koszt wczasów jak za jakieś wypasione wyspy tropikalne

za wszystkie nowe umiejetnosci dzieciaczków, wklejcie jakies filmiki z tych wyczynów bo my to na 1 levelu jestemy

pytam o auto bo na razie rozmyslamy zakup i się zastanawiam gdzie najlepiej szukac. Małż nie chce auta sprowadzanego tylko kupione w Polsce najlepiej od pierwszego własciciela wiem, ma chłop wymagania
nasza Astre kupilismy od mojego kuzyna i w zasadzie sprawuje się swietnie a juz babuleńka z niej takze doświadczenia w kupnie aut nie mamy

aldii Lu wcale nie wyglada na chudzine

btw jak sobie radzicie z siadaniem w fotelikach samochodowych bo Tomek potrafi poł drogi podnosic głowe i tak ja trzymac a to kurde niebezpieczne przyciskam mu ja spowrotem d fotelika ale on tak moze niestrudzenie ciagle podnosic

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-08-02 o 08:11
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 08:13   #476
malinka118
Rozeznanie

Moja Mi od wczoraj pokasluje. Mam wrażenie, że albo udaje tak jak Paulinka Kamyka, albo ksztusi się nadmiarem śliny przy ząbkach.

Addicted udanego powrotu do pracy i spokojnego 1 dnia.

Madziulka ale Szymcio rozgadany, gratulacje. Tak sobie właśnie pomyślałam, czy Wy jadąc do Krakowa nie przejeżdżacie czasem przez Cieszyn? Może jakaś kawka?

Aldii Fotki super. Zdjęcie Lu z Krzysiem jak się miziają po buziach urocze, a mamusie w tle śliczne Mam nadzieję, że uda nam się jakoś spotkać nad morzem. Mój mężuś też jest za A co do wózka to dziękuję kochana. Muszę jeszcze mężusia przekonać i jak się uda to chętnie skorzystam.

Kocurazab oby Miłoszka szybko ząbki przestały boleć.

Karola pytałaś o książeczkę pare dni temu. Ja mam z Tinylove jest super Mi się nią bawi. Ale jeśli miałabym kupować teraz to moim zdaniem jest za późno, lepiej np kupić tę kule do raczkowania. Też ją mamy po Olafku i on i Mi ją bardzo lubią.

Filka nie zazdroszczę przeżyć nad morzem, ale miałaś pecha.

Gosbaj udanego pobytu nad jeziorkiem i czekamy na zdjęcia.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:19   #477
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
aha...wczoraj znowu jeździłam wieczorem...eh,jeźdzę wg mnie kiepskawo, do tego strasznie się stresuje-normalnie jak wyszłam z auta to mi się trzęsły ręce:/ masakra..nie wiem co się ze mną dzieje..boję się aut na drodze...i w ogóle wydaję mi się,że każdy widzi jak jadę jak tuman, jak pod górkę ledwo ruszam na światłach itd. itd....a znów jak się zaczynam denerwować to mam nogi jak z gumy a wiecie,że nogi akurat w aucie są bardzo potrzebne:/ za tydzień wracam do pracy, a o samodzielnej jeździe rano o 7 nie ma szans nie wiem jak opanować ten strach...potrafię ładnie jechać..a jak tylko zrobię jakiś błąd,pogazuje czy coś takiego zaraz zaczynam się denerwować
Nie denerwuj się! Każdemu to się może zdarzyć Z czasem będzie coraz lepiej.

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Patka za autko no i najważniejsze, że je to mleczko, które chciałaś
Je normalnie i do tego robi żółtą kupkę Wczoraj nie zrobiła cały dzień i myślałam że dziś będzie zielona a tu żółta I w ogóle taka delikatniejsza konsystencja

Cytat:
Napisane przez wyderka80 Pokaż wiadomość
Witam kobietki

ostatnio trochę słabo się udzielałam, ale nie bijcie i wybaczcie że nie odniosę się do Waszych postów bo mam tylko chwilkę.
Na wstepie musze się pochwalić że w piatek po raz pierwszy usłyszałam słowo Maammma cudne uczucie
teraz słyszę je co chwilka bo się widocznie małej spodobało
mój TŻ zawiedziony bo dzieci znjomych i w rodzinie przewaznie najpierw mówiły TATA
no ale w koncu to ze mną Blanka spędza całe dnie bo z niego tata prawie weekndowy przez ten przeklęty remont.
No i coraz lepiej idzie nam pełzanie.
Wczoraj zaliczyłyśmy też niestety pierwszy upadek z łóżka, na szczęście niegroźny ale mała bardzo się wystraszyła. odwróciłam sie tylko po chusteczki, a tu bach...;-/
No i jestem bezradna wobec komarów...
Tu gdzie mieszkamy, jest spory staw w podwórku i drzewa iglaste, więc tego dziadostwa jest pełno.
Moje biedne dziecko co noc jest tak pochlane po głowce i twarzy że nie wiem już co robić. Używałam tych plasterków Mosbito ale u nas jak widac są beskuteczne, widziałam nawet komara siedzącego bezposrednio na palsterku...
Dziś właczyłam na noc do kontaktu taki odstraszacz z BROSA dla dzieci - choc pisze ze uzywać od 1 roku zycia i dzis nowych ukąszeń nie ma ale nie wiem czy to małej nie zaszkodzi..
Macie jakieś sprawdzone metody na te gady..?
Ja do kontaktu wsadzam Raida. Komarów nie ma.

Cytat:
ja się przyznam, ze wczoraj np. dałam Tomkowi cały słoiczek jarzyn z królikiem a jadł go pierwszy raz. Wczesniej słoiczki dawałam po kilka łyzek, pozniej po pół ateraz juz się nie rozdrabniam.
Ja daję normalnie słoiczki - na początku słoiczek dawałam na pół a teraz ile zje tyle zje. Smak nowy czy nie je normalnie.

Cytat:
laski, które kupowały ostanio auto, jak, skąd kupowałyscie?
Primerę jak kupowaliśmy to upatrzona na Allegro od prywatnej osoby a teraz jak szukamy dla mnie to tak samo na All.

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
PatkaM to pewnie renault migane coupe.Mialam takie zolte – swietne autko
A jakie mialas wymagania odnośnie autka ?
Coupe to nie. Normalny Renault Megane - nic więcej nie ma tam dodanego
Moje wymagania skromne
4/5 drzwi, klima, środek cały oryginalny a nie wyjmowane radyjko, przejechane do 100 tys km, rocznik od 2000 w górę, do tego ładny kolor - srebrny ic zarny odpada - chcę sie wyrózniać na drodze

A z tym samochodem to w ogóle jeszcze nie wiem co i jak... Bo dzisiaj mój R. miał jechać spradzić go do warsztatu czy gdzieś, ale z firmowych nie ma tyle kasy, wiec ja dziś idę do banku po kredyt czy coś w ten deseń no i po samochód pojedzie jutro.
Tylko, całyc zas się zastanawiam bo generalnie to jest zarąbista wersja, wszystko ma, w srodku jest za<font color="red"><strong>*</strong><font><font color="red"><strong>*</strong><font><font color="red"><strong>*</strong><font>***, mały przebieg, od pierwszych właścicieli ale... No właśnie... Z tyłu zderzak z boku zarysowany (można wymienić zderzak bo plastikowy) , lusterka zarysowane (ewentualnie też można wymienić), kołpak jeden zarysowany... Kosztuje 18900 a kurcze mimo, że zarąbisty to z zewnątrz taki, jakby ktoś trochę nie umiał jeździć... Generalnie te zarysowanie nie jest duże, tak jak napisałam tylko na zderzaku a to można wymienić... Chodzi cichutko, rozrząd był akurat wymieniany... Więc naprawdę nie ma się do czego przyczepić tylko do tego zarysowania na zderzaku i lusterkach.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:21   #478
zebra666
Zakorzenienie

Madziulka, Kocurazab dzięki ta kotka to wrzaskun istny:P jak coś chce to miauczy tak przenikliwie i przeciąga ...i byle głośniej:P ale musze całe stado odrobaczyć, o ona żre polne myszy to na bank coś już choduje.

Stary 2010-08-02, 09:38   #479
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość

Patinka, a co to za różnica w aucie benzyna czy ropa? I tak jeździ i tak jeździ ja nie widzę, a jeździłam i tak i tak

też mi się tak wydawało-ale nie wiem jaka w tym prawda, ale Tż powiedział,że muszę trzymać się na wyższych obrotach, po przekręceniu kluczyka poczekać aż taka lampka zgaśnie itd. no i trochu inaczej sprzęgło chodzi, no ale to akurat pewnie nie wina na co jedzie a po prostu ustawienia sprzęgła....

Kancia-Tż poszedł na giełdę i tam znalazł chłopaka, który przyjechał tym Fordem z Austrii-miał zostać w PL ale jednak wraca i auto sprzedaje... natomiast Ibize kupił od sąsiada co co jakiś czas sprowadza auta, akurat to z Francji jest...generalnie mówił,że woli auto sprowadzone niż polskie, bo sprowadzone choć starsze to nie jest tak rozklekotane jak nasze polskie-wiadomo, w Niemczech czy gdzie indziej mają lepsze drogi niż te nasze dziurawe...

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-08-02 o 09:39
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:44   #480
pantee
Raczkowanie

Helou babeczki,

Za nami weekend i goscie juz pojechali, wiec troszke wiecej czasu mam. Były spacery, plażowanie, pływanie ale tez wieczorne pogaduchy na balkonie. I zobaczyłam co to znaczy miec 2 latka w domuDziewczyny.. ..respect

Poczytałm was z rana, bo mała od 6 na chodzie....choc trochę marudząca. Noc mialam taka sobie, bo choc na jedzenie obudzila sie dopiero o 6.00 to 5 razy wstawałam do niej, zeby ja przekrecic z brzucha na plecy. Tak jak u ADDICTED, mała fika z pleców od razu na brzuch, ale na plecy nie potrafi i jest marudzenie, bo nie wie co dalej zrobic.W nocy przez sen tez sie przewraca, pospi chwile i sie wybudza, glowa do gory a oczy zamkniete i ....marudzi. I ja tak w kółko chodze do niej...eh.

Od 9 sierpnia wybieramy sie nad morie, ale nie wiem jeszcze gdzie i czy aura dopisze. Moze Łeba, może Sopot.A moze cos innego?

Wybieram kulę i nie wiem czy V-tech, czy Simba? Która polecacie?

Zebra- aleś chudzina! Drobniutka.Zdjecie lux

Karola
- moja tez tak nieskora do ruchu...w każdym razie sie nie przemieszcza, tylko dupke kilka razy w gorze widziałam.

MAdzik
-mama, tata, baba?? No pozazdrościć

Filka-
lipa z ta pogodą jak jej brak, zwłaszcza jak sie czeka na upragniony urlop. NO i nie zazdroszczę przygód.
My tez wczoraj pierwszy dzien w spacerówce, łatwo zapamietam, ze od sierpnia. Ale przyznam, ze mam podobne odczucia, ze w gondoli bylo jakos lepiej...ale to moze kwestia przyzwyczajenia. Mala tam raczej lezy i jakos tak sie zsuwa moim zdaniem. Ale TZ uwaza ze jest ok. Mysle ze tez szybciej kupimy cos..innego.

Blondie- ja jakos nie jestem przekonana do małych kółeczek, ale fakt zaletą jest lekkosc takiego wózka. Wazne zebys byla zadowolona, a widze ze jestes.

Kancia- w kwestii auta myslimy podobnie, ja tez bym chciała od 1 własciciela, najlepiej z polskiego salonu. Ale, kumpela przez kila miechów szukala takiego auta i nieststy nie udało sie.Ale ona ptzrebowała cos szybko bo w ciazyu byla.Znalazła raz ładniutkie z ogłoszenia, niby jak igiełka, mały przebieg ale cos niska cena. NIby wszystko ok,sprowadzony z Niemiec od pierwszej wlascicielki. Papiery w porzadku.Nie skory byl tyko Pan na dłuzsze ogladziny. ( a to był znajomy) Kumpela wyczaiła w tych dokumentach gdzies numer tel do tej włascicielki z Niemiec, dała cynk wujowi z NIemiec, on zadzwonił i okazało sie ze babka sprzedała te auto z przeznaczeniem do kasacji, bo bylo po wypadku i byl ciety na pół KOniec koncem kupila koreanczyka z salonu.

A my sie przymierzamy za rok bo nasza Octavia tez sie starzeje..no i ten brak klimy przy takiej pogodzie i dziecku...to zmora.

Aldii- Gosbaj- a wydawaloby sie (przynjmniej mi) ze takie spotkania w realu, sie nie sprawdzaja....a tu proszeTroche chęci i jest

Kocurazab- no własniietez ogladałam kojec 100x100- był taki z ARTI zastanawiam sie czy sie sprawdzi, do postawienia w pokoju. Daj znac czy MIłoszek polubił.. za cierpliwośc do ząbków

Addicted- pierwszy dzien w pracy

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Patinka- odnosnie DIESLA, doladnie tak, do tego inaczej pali zimą, dłużej trzeba poczekac, i mi sie wydaje ze ma krótsze pierwsze biegi...tzn szybciej sie zmiania na wyzszy. Aj przy 60 zmieniam juz na 4....no i lepiej pala Przynjamniej ja w Octavi 1.9 TDI pale niecałe 5 na trasie , a 7 w miescie.
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości