|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Jak Twój mały je ładnie to Ci opróżnia cycuchy i masz spokój. Mój to taki leniuszek jest. Ja odciągam nawet po 110 z jednej piersi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() No moja to tylko raz dziennie leży nie da się inaczej ![]() A co do sińców pod oczami ja mam ogromne, wygladam tak jak bym cały czas miała lima pod oczami !! w ogóle siniaki to mi się robią same z siebie , ![]() ale masz duzo pokarmu fajnie, mi sie zdaje że ja mam mniej niz wczesniej piersi już nie są takie duże ale flakowate trochę, chyba że spi 5 godzin to wtedy troszke napełnione. coraz częściej je mi z obu piersi na raz i co 3 godziny sie domaga, wczoraj miałam taki dzień już nawet butelke sobie wygtowałam bo myslałam że nie wyrobie z mlekiem.
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam reczny aventu i sie nie sprawdzil wcale nie odciagal za to medela mini electric jest super ![]() Ola moze mialas na max sile ustawiona i dlatego ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- ja tez mam since pod oczami ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-08-01 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
Michas cudny maluszel co raz ladniejszy
![]() Itakasia mam nadzieje, ze ok wszystko Ja mam tez Medele mini electric i rewelacja i nic nie boli |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Rozeznanie
|
mamusie jak wasze psy reaguja na dzieciaczki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
podchodzi i wacha, ale tylko jak tz nie ma
![]() Moj labek to aniolek i nie jest w ogole agresywny jednak mu nie ufam do konca i nigdy nie zostawiam go bez opieki z mala na wszelki wypadek. |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zadomowienie
|
no to tak jak wczoraj obiecałam wstawiam wam moją największą i najbardziej krzywą kreche.
już się z tym pogodziłam ale zachwycona nie jestem jak mi to ten ham ( czytaj lekarz ) ciachną :/ a sory, że z wystającą nitką ale jutro mam mieć ściągane dopiero |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
wiolek - ja mam troche mniejsze naciecie, i podobnie wyglada,
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
Moja z początku zupełnie olała,a potem zaczęła bardzo lubieć leżeć przy łóżeczku.Chyba pilnowała małej.Ogólnie to raczej nie była zbyt mocno zainteresowana
![]() A to Lenka w swojej nowej huśtawce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. tak ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- wąchai wącha jest spokojna i opanowana a gdy mały płacze to wychodzi z pokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zadomowienie
|
no już nawet nie chodzi o długośc tylko, że krzywo heh
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do zwierząt to ja się zaczynam obawiac co z tymi moimi szczurkami :/ bo kompletnie nie mam ich komu oddać ale jak mały będzie mieć uczulenie to będę musiała coś wymyślic ![]() czy wiecie jak sie objawia uczulenie u takich dzieciaczków bo czasem w ciągu dnia kichnie ale nie jest to czesto np 5 razy w ciągu godziny hd a to cwany piesio nie chce sluchać krzyku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 | ||
Zakorzenienie
|
nasza na poczatku troche sie bala malego. teraz podchodzi i wacha. jak sie kreci i steka to podbiega i patrzy, a jak ryczy to wychodzi
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to raczej normalne ze kicha. michalowi tez sie zdarzy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
wiolek1 - posmarujesz cepanem i zniknie
![]() może za 2 latka sobie wymienisz na nową ![]() marta - to dużo ściągasz, tyle z 1 piersi, fajnie; ja bym chciała wiedzieć ile Kuba zjada, ale mi laktator (czy na min czy na max) jakoś nie ściąga, dzisiaj też próbowałam, było 30ml godzinę po tym jak z tego cyca jadł. Jak czasami Kuba wypluje cyca, np. jak bąka sadzi, albo jak chce kichnąć, to mi się mleko normalnie leje strumieniem prawie, więc wiem że jest i to sporo Kuba nie lubi jeździć autem, drze się masakrycznie, fotelika nie lubi, dzisiaj jak jechaliśmy to ssał mój palec - zatkałam mu ryjek, żeby się tak nie darł. Najgorzej jak muszę jechać sama. Nie wiem już co robić. Mateusz zawsze uwielbiał jeździć, od razu zasypiał i był spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
hustawke mam. juz na sto sposobow go ukladalam i nic. jak wyciagne ta poduszke spod glowy to jeszcze w miare ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
No troszkę tak jakby leciał w jedną stronę... Nie wiem od czego to zależy w takim razie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kichac potrafi 5 razy pod rzad, wiec tym sie nie sugeruj, mysle, ze by miala jakis krostki moze. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#920 |
Rozeznanie
|
wiolek1 no to ladnie mu sie reka czasla jak cie cial ale nie martw sie podobno z czasem to blednie wiec moze tego nie bedzie widac. dla porownania moje ciecie, jak pojde na basen to nikt nic nie bedzie widzial
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-08-02 o 03:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Rozeznanie
|
tak wogole to Oscar niedlugo wybiera sie na podryw... nie ma jakiejs kandydatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
my zostalysmy same, TZ wrociol do pracy, zniosl wozek, zebysmy mogly isc na spacer.
a w nocy padalo u nas
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
basiu śliczny synek. Ja Ci niestety kandydatki na first love nie zapewnie ![]() Mały sie budzi. Muszę dzis zmienic pościel, ciekawe czy mi pozwoli. Upał sie zapowiada więc na spacer pójdziemy dopiero popołudniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Basiu no twoje ciecie to prawie jak po linijce
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Marta my tez po poludniu na spacer bo zanim ja sie dobudze ubiore i zjem sniadanie to juz poludnie i za goraco ![]() Michcio troche marudzi od rana nie wiem o co mu chodzi. mam nadzieje ze zasnie zebym mogla sie umyc i ubrac chociaz |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Franek uwielbia spacery i spi cały czas. Nawet jak jesteśmy już w domu to dalej spi jakąś godzinkę. A już po prostu uwielbia dziury, wertepy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Michal tez tak spi na spacerach i potem w domu jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, ja sie tak malo udzialam, ale czytam Was. Ostatnio tak mnie plecy bola, ze szok. Od czwartku jak wrocilam ze spaceru mnie zaczely bolec i tak caly czas. Rycze nawet, jak mam Alexa podniesc z lozeczka, albo go tam polozyc. Juz mam dosc. To pewnie przez ten ciezki podwojny wozek.
A wy dziewczyny, ktore macie starsze dzieci, to macie dla nich wozek? A moj pies tez wychodzi, jak maly placze, na poczatku robila taka mine, jakby chciala powiedziec "to nie ja, ja jestem grzeczna, nic mu nie zrobilam". Alex ma czesto te problemy kolkowe a czasem nie. Wczoraj mu puscilismy bicie serca do snu i sam usnal. Ale czasem tak placze i krzyczy, ze trzeba go lulac i bujac. Ten bujaczek go uspoakaja, jak sie wibracje wlaczy. Myslalam tez, zeby go brac na przejazdzki samochodem, ale boje sie, ze go obudze, jak wrocimy do domu. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Melduje się i ja .
Jeszcze nie jestem zorganizowana w domu wiec praktycznie nie siedze przy komputerze.Mały teraz zasnął a Tz pojechał załatwiac sprawy papierkowe.Wogóle to troszke boje się jeszcze zostawac z nim sama bo przez rane cc jestem mocno ograniczona oprócz tego popękałam w przedsionku pochwy mam 4 szwy. Tak bardzo chciałąbym wszystko nadrobić ale chyba nie dam rady.Musze chociaz sie zorganizowac tak aby poprzegladac wątki "po łebkach" Załączam zdjęcie małego na razie takie bo reszta jeszcze nie zrzucona. |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |||||
Rozeznanie
|
Mój tak jak by w ogóle. W sensie zachowuje się tak jak do Bastka czyli obojętnie.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do kichania Sara tez kicha, w ogóle juz z 4 razy sopelkiem jej wyciągnęłam kozy białe z nosa takie geste, gdzieś głęboko siedzą. Nie wiem czy iść z tym do lekaża, w sumie nie zatyka jej noska, nie ma goraczki ani zadnych innych objawów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje skarby ![]()
![]() |
#930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Adaś przesłodki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.