|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Witajcie mamuśki!!!
U nas już wszystko wróciło do normy po moich przejściach z cycuchami, na reszcie nie ściągam, leki biorę dalej ale przynajmniej biust mieści mi się w staniku, chodzimy z malutką na spacerki, pępuszek odpadł jej w 9 dniu. Jedyne co, to troszkę mnie martwi bo mała ma trudności ze zrobieniem kupki, wcześniej nie było z tym problemu jak jadła mój pokarm ale odkąd je mleko modyfikowane to stęka, kwięka i nic. Była u nas położna i mówiła że mam jej kupić czopki glicerynowe i wkładac po kawałeczku.Zrobiła tak parę razy kupke ale chciała bym żeby robiła sama a nie ciągle była zależna od czopka. WITAM NOWE MAMUSIE I GRATULUJĘ!!!! Wklejam Wam fotki Patrycji : |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() co do glutkow to micho tez takie ma i tez wlasnie nie wiem czy to cos zlego ![]() papi witamy was na odchowalni ![]() poukladasz wszystko sobie powolutku. teraz ci ciezko bo nie doszlas do siebie po porodzie. dobrze ze TZ jest i ci pomaga. my tez jeszcze nie do konca wszystko mamy zorganizowane ![]() Michal mi marudzi strasznie. caly czas potrzebuje uwagi albo bujania albo smoka... myslalam ze zasnie mi po jedzeniu i zdaze wyprostowac wlosy i pojdziemy do sklepu ale jakos czarno to widze ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() fajnie ze sie unormowalo z pokarmem. a co do kupek to michal ma tak samo ![]() ![]() odlatuje mi wreszcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
ech.. my tez mamy problem z kupką... juz chyba 4 dzień echo i pewnie dlatego mały taki niespokojny... poczekamy na połozną.
Jusdaaan jakie śliczności ![]() i jak fajnie sobie śpią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś rano dałam 100 ml herbatki z koperkiem bobovita (od skończenia 1 miesiąca, ale już prawie ma) i zrobił takie kupsko na spacerze i śpi dalej (a może to od postraszenia, że wieczorem włożę do tyłka termometr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Micho dzis skonczyl miesiac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
fizycznie - OK
psychicznie - staramy się za dużo o tym nie myśleć |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
papi witaj kochana! Wiem coś o braku sił po cc. Ja sie czułam fatalnie i tylko dzięki Tż'towi przetrwałam te 2 tygodnie. Już jestem prawie 3 tygodnie po porodzie i mam dużo więcej siły, rana coraz mniej boli i mogę sama większość rzeczy robic. Ale pierwsze dni były koszmarne.
judan słodką masz córeczkę. Zawsze mnie rozczulają djecia tatusiów z maluszkami. Siala jak tam Sebek? Dalej tak płacze? Franek tez ma czasem takie gęste, białe kozy. Ale to chyba nic groźnego. Ale upał jak karmie to sie ze mnie leje. Jutro idę na badania, ciekawe czy dalej mam anemię? |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie!!!!! Melduję się na odchowalni.
Wczoraj wyszliśmy ze szpitala i jestem taka szczęśliwa że już jestem w domku.Wiktoria jest taka kochana , normalnie dziecka nie ma. Budzi się co 3 - 4 godziny do karmienia, w nocy też przesypaia. Zawsze opróżni oba cyce przebiore ja poprzeciąga się i dalej śpi. później wkleję wam zdjęcia. Pozdrawiamy ![]()
#939 |
Rozeznanie
|
aniu to juz miesiac? ale zlecialo! niech Ci sie chowa zdrowo!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz anioleczka. oby taka zostala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
My wrocilismy ze spacerku, odwiedzilysmy ciocie ktora lada dzien ma rodzic
![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz TZ wroci i dzien zlecial, obiad wlasnie gotuje ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
twoje maluchy słodkie ![]() jusdan ślicznie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Dobrze wiedzieć że nie jestem sama z problemem kupek
![]() Rzeczywiście to mleko jest z żelazem i może akurat dlatego ma te trudności.Położna powiedziała że dobre na zaparcia jest to mleko NAN Active bo jest z błonnikiem i dziecko robi takie kupki jak po mleku mamy ale ile w tym prawdy to nie wiem bo go nie miałam.Może któraś z Was je miała? Wklejam Wam kolejne fotki bo muszę nadrobić zaległości ![]() Na jednym zdjęciu mój mały pomocnik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Rozeznanie
|
jusdan77 jaka masz sliczna corcie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- ciekawe co sie dzieje z reszta mamusiek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
witajcie kochane, dzieki za kciuki
![]() ![]() dzis w poludnie wrocilam ze szpitala wczoraj wieczorem mialam zabieg lyzeczkowania Zosia byla z tata w domu, na szczescie mieli moje zamrozone mleko; a ja cala noc odciagalam zeby nie stracic pokarmu. na szczescie Zosia czekala z utesknieniem na cycka wiec nie ma problemu z karmieniem ogolnie jestem w takim dolku ze nie wiem kiedy sie pozbieram ![]()
#947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zadomowienie
|
jusdan ale masz kwiatuszka
![]() itakasia ciesze się, że z karmieniem nie było problemówi mam nadzieję że dołek szybko przejdzie ![]() zastanawiam się jak wygląda to pieluszkowe zapalenie skóry czy miała któreś z was u małego ? bo mój ma takie koło dupki zaczerwienienie i jakby pękała i nie wiem czy to coś się brzydko robi i użyć sudocremu czy dalej normalnym kremem do dupki smarować |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#950 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie smuć się- wszystko będzie dobrze!!! ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- No to ciekawe jaką konsystencję ma ten Nan Active, może też jest taki gęsty.Zobaczę, jak małej nie miną te problemy z kupą to kupię go i sprawdzę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Rozeznanie
|
czy lezaczek bujaczek i hustawka to to samo - pytam [pisze 1 reka, w drugiej mam dzidka, kt jak codzien nie chce spac, wiec bez polskich liter]
i czy działa na wasze dzieci. ja jestem w desperacji, no musi troche spac w dzien [poza spacerem], bo zwariuje. a i ile ilosciowo dajecie do przepajania przy butli, po ile i ile razy i czego - woda czy herbatka - a jak tak to jaka. |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
entertete ja w takiej samej pozycji
![]() maly tez dzis caly dzien marudzi lezaczek- dla mnie to taki nieruchomy ze tylko dzidek sobie lezy bujaczek- da sie bujac ale trzeba go bujac reka czy tam noga hustawka- na baterie i buja sie sama my mamy hustawke ale maly zle w niej lezy i sie wkurza wiec go nie wkladamy ![]() a co do przepajania to ja daje na zmiane z Hippa herbatke z kopru i z rumianku. robie 100 ml i maly wypija z tego tak z 10 ml na raz to gora. nie pije duzo ogolnie tych herbatek |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
(teraz piszę dwoma, bo chwilowo lezy w łóżeczku ze smokiem - kolejna moja porażka chyba - ciągle mu daje tego smoka, tylko w nocy nie, no jak śpi mocno to wyciągam, ale w dzień rzadko śpi, o już marudzi, rany co za dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje po kilka razy herbatke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Ucieszylam sie dzis, bo tata dostal rete i bedzie mogl pilnowac wnuszki jak wroce do pracy
![]() ![]() ![]() Ja daje bebilon, miala 1,5 dnia jakiegos lekkiego zaprcia jak juz nie miala cyca, ale kupilam cherbatke PLANTAX i wszystko wrocilo do normy, jak o 1 w nocy zaczela tak juz 6 zrobial ![]() ![]() a co do herbatki daje hippo rumiankowa, potrafi wypic na raz z 30 ml, a i nie wymieniam odrazu jak nie wypije, mleko wymieniam, ale np. jak sie odbije i znow chce po 5 minutach to nie robie nowego ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
karolcie gdzie kupic Plantax?
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
W aptece w opakowaniu 10 saszetek i cale kosztuje okolo 10 zl, jedna saszetka na 1 dzien
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
cześć Mamusie!
ostatnio tylko troszkę podczytywałam, ale przyznaję bez bicia - nie jestem na bieżąco... mieliśmy ciężkich kilka dni - byłam tak wymęczona że jak tylko mogłam to przysypiałam.. mały miał pierwszy skok rozwojowy (wiem, trochę szybko, ale to na 100% to) - maruda się z niego straszna zrobiła, nie spał w dzień prawie, tylko go nosić i przytulać, jeść co chwilę chciał, niestety musiałam się ugiąć i dałam mu smoka ![]() przedwczoraj zrobiło się jakby lepiej - mały mniej marudny, z oczu zaczęły lecieć mu prawdziwe słone łzy, stał się jakby bardziej "kumaty" - rozgląda się uważnie (zwłaszcza podobają mu się obrazy mojego taty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i myślałam, że mam już marudkę z głowy a tu przyplątał się okropny katar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na szczęście organizm maluszka poradził sobie sam, mały tak koło 5 rano zaczął strasznie kichać i prychać i wysmarkał takiego ogromnego gluciora, że szok! i od tej pory jakoś lepiej jest (odpukać!) i oby tak zostało... no to chyba usprawiedliwiłam swoją nieobecność? ![]() ach no i teraz będę trochę częściej na kompie, bo moja mamcia poleciała do PL wczoraj w nocy (akurat jej zabrakło na najgorszy kryzys katarkowy :/ ), teraz tylko muszę odpękać teściową, bo przylatuje w czwartek i zostaje do poniedziałku i będę miała Patryka tylko dla siebie ![]() ![]()
#959 |
Zadomowienie
|
karolcia228 super z tatą ja jeszcze nie wiem jak to będzie ze mną w sumie i tak nie miałabym gdzie wrócić bo moj szef zamkną sklep w którym pracowałam heh
![]() dziewczyny sory że tak dosłownie ale wkleje zdj dupci i pomóżcie bo dopiero na zdj zobaczyłam jak to przerażająco wygląda i chyba powinnam tym sudocremem ? wogóle to tam w środku to ciężko mi z kupki domyć tre tymi chusteczkami ale to też nie dobrze bo pewnie jeszcze bardziej podrażnia ;/ co tu robić żeby jeszcze gorzej nie było ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-09 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaszczka myslalam dzis o tobie ![]() ![]() ![]() powiedz czy wkladalas juz Patryka do hustawki? bo michal tak dziwnie w niej lezy ze go nie wkladam (to ty masz taka sama hustawke czy jusdan bo juz mi sie pokielbasilo) Siali dzis nie bylo mam nadzieje ze u nich wszystko ok ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- aaa i Michas wczoraj pierwszy raz zrobil "a guu" ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-08-02 o 19:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.