Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. X. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 16:56   #151
alisa32
Raczkowanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. X.

[QUOTE=itakasia;21094068]witajcie kochane, dzieki za kciuki i dziekuje za smsy pocieszenie bardzo to mile
dzis w poludnie wrocilam ze szpitala
wczoraj wieczorem mialam zabieg lyzeczkowania
Zosia byla z tata w domu, na szczescie mieli moje zamrozone mleko; a ja cala noc odciagalam zeby nie stracic pokarmu. na szczescie Zosia czekala z utesknieniem na cycka wiec nie ma problemu z karmieniem
ogolnie jestem w takim dolku ze nie wiem kiedy sie pozbieram

hej itakasiu super że jesteś juz w domku i że zosia nadal chce cyca a ty się trzymaj wszystko bedzie dobrze
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 17:05   #152
Xawmeli
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. X.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Oj kobitki ale Wy lecicie z tymi wątkami, ja tu wchodzę do Was zajrzeć a tu już X część.
U nas w końcu wszystko dobrze, cycki moje nie szaleją więc mogę troszkę ponadrabiać, na razie biorę jeszcze leki ale chyba juz wszystko na dobrej drodze.Malutka kochana, bardzo długo mi śpi, dziś spała od 6:00-12:30 a później jak wstala to tak łapczywie jadła że ..i znowu była głodna.Zaliczyliśmy juz 2 spacerki i była grzeczna.Pępuszek jej odpadł w 9 dniu.
Widzę że pomalutku Was tutaj ubywa, no i dobrze obyście jak najszybciej się posypały i zawitały na wątku mamusiek rozpakowanych.

Wklejam Wam kilka fotek małej

GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWO ROZPAKOWANYM MAMUSIOM!!!

super, ze jest ok........a pomocnika masz na medal hihi..
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 17:05   #153
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość

a co z tygodniej urlopu tacierzyńskiego ktory mu przysługuje z tytułu narodzin dziecka?
Hehe niestety gdyby mój mąż poszedł na tacierzyński to nie miałby po co do pracy wracać. Niestety to są polskie realia pracy u prywatnych przedsiębiorców

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 17:13   #154
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
SMS od bajka1807: Blanka urodziłą się 2 sierpnia o 24:10. 53cm, 3600g. Wszystko szło dobrze , jak się zaczynaly parte to wyłam z bólu. Samo wypychanie małej nie bolało. Nacinali mnie, bo mała się przyblokowała przez co w pierwszej minucie dostała 6pkt, w piątej 9 a w dziesiątej 10. Leży w inkubatorze póki co. Ale podobna do mnie mały pulpecik. O bólu zaraz się zapomina. Buziaki

Bajka pisała jeszcze, że na razie ledwie kilka kropelek siary leciało, więc małą dopajali glukozą i butlą, ale ładnie się przysysa i pracuje z piersią. Jest bardzo zmęczona.
Gratuluje!!!

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Basiennka miałaś rację, że w X części zaczną się porody, ledwo przeszłyśmy, a tu bajka sie posypała
bajka gratulacje wielkie
Basia84 już jaki Oscarek fajniutki, przytył widać
Dziewczyny czy wy też tak macie, że jak wstajecie rano z łóżka to wam cieknie po nogach??? Ja od jakiegoś czasu tak mam i zastanawiam się czy to wody czy co, kolor mleczno biały, nie jest tego aż tak dużo bo raptem 3-4 krople. Jutro mam wizytę u gin to jej powiem.
A dzisiaj równe 14 dni do tp.
I zdjęcie z wczorajszego spaceru 37tc5d
Slicznie wygladasz. Mi tez czesto leci po nogach.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
pisałam juz na watku rozpakowanych ze bardzo chcialabym was nadrobic i mam nadzieje ze choc z grubsza mi sie to uda. jejku ile dziewczyn juz rozpakowanych !!!
Pozniej zalacze opis porodu choc moze wam go lepiej oszczedzic
Generalnie nie było by zle gdyby nie zwloka i eksperymenty jednego lekarza.Próbowali malego wyciagnac na sile próznociagiem a ten sie odpychał do góry.Na wskazaniach do cc miałam zagrazajaca zamartica płodu maly w drugiej minucie nie oddychał dostał 8/7/9 pkt apgar.Poza tym ma krwiaczka na głowce albo przez ucisk w kanale albo przez ten cholerny proznociag.Powinno zniknąć , mam to obserwować.Moja hemoglobina z 13 spadła do 9,6 wiec mam anemie ale najwaniejsze ze z synkiem wszystko dobrze.Tz ze mna bedzie ponad miesiac nie wiem co bym bez niego zrobiła.Dziewczyny po cc czy w tez musicie sobie robic zastrzyki w brzuch i po jakim czssie sciagalyscie szwy ???
Na razie mam tylko taką fotkę
Slicznie. Witaj w domciu. Z tego co wiem to zastrzyki w brzuch stosuje sie przy niskiej krzepliwosci krwi.
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Sms od Pilotki:

"Dziś o 11:07 urodziłam naszą Emilkę 3350 i 53 cm. Córunia Tatunia bo kropka w kropkę jak tatuś Pozdrowienia. M."
No i mamy nastepna dziewczynke na watku. Gratuluje!!!
Cytat:
Oj kobitki ale Wy lecicie z tymi wątkami, ja tu wchodzę do Was zajrzeć a tu już X część.
U nas w końcu wszystko dobrze, cycki moje nie szaleją więc mogę troszkę ponadrabiać, na razie biorę jeszcze leki ale chyba juz wszystko na dobrej drodze.Malutka kochana, bardzo długo mi śpi, dziś spała od 6:00-12:30 a później jak wstala to tak łapczywie jadła że ..i znowu była głodna.Zaliczyliśmy juz 2 spacerki i była grzeczna.Pępuszek jej odpadł w 9 dniu.
Widzę że pomalutku Was tutaj ubywa, no i dobrze obyście jak najszybciej się posypały i zawitały na wątku mamusiek rozpakowanych.

Sliczna!!!
Stary 2010-08-02, 17:23   #155
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Hehe niestety gdyby mój mąż poszedł na tacierzyński to nie miałby po co do pracy wracać. Niestety to są polskie realia pracy u prywatnych przedsiębiorców
mój mąż na szczęście ma bardziej wyrozumiałego pracodawcę.. dogadał się w ten sposób że jak ja wyjdę ze szpitala to on od razu idzie na tydzień urlopu żeby pobyć ze mną i maluszkiem.. i jeszcze ma obiecaną premię z okazji narodzin malucha... także zdarzają się jeszcze normalni ludzie na świecie...
ja najbardziej to jestem pelna podziwu dla dyrektora u mnie w pracy.. kiedy 5 pracownic na raz oznajmiło mu że są w ciąży i wszystkie praktycznie od razu na l4 poszły.. a on jeszcze dzwoni czasem i sie pyta jak się czujemy itd.... jest naprawdę super wyrozumiały... teraz kolejna zaszła w ciążę... czyli w sumie jest nas 6
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 17:36   #156
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
mój mąż na szczęście ma bardziej wyrozumiałego pracodawcę.. dogadał się w ten sposób że jak ja wyjdę ze szpitala to on od razu idzie na tydzień urlopu żeby pobyć ze mną i maluszkiem.. i jeszcze ma obiecaną premię z okazji narodzin malucha... także zdarzają się jeszcze normalni ludzie na świecie...
ja najbardziej to jestem pelna podziwu dla dyrektora u mnie w pracy.. kiedy 5 pracownic na raz oznajmiło mu że są w ciąży i wszystkie praktycznie od razu na l4 poszły.. a on jeszcze dzwoni czasem i sie pyta jak się czujemy itd.... jest naprawdę super wyrozumiały... teraz kolejna zaszła w ciążę... czyli w sumie jest nas 6
nadal w banku pracujesz?? i jakim jak można wiedzieć........ja też na szmacie szaleje i nic
Stary 2010-08-02, 17:53   #157
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
nadal w banku pracujesz?? i jakim jak można wiedzieć........ja też na szmacie szaleje i nic
no nadal... przedłużyli ze mną umowę do końca roku a pracuję w citi handlowym
Stary 2010-08-02, 17:53   #158
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
To naprawdę macie oboje z mężem super pracodawców, niestety u mojego męża w pracy to przestrzegane jest wszystko prócz prawa pracy, ale cóż zarobki... i to jest jedyny powód dlaczego tam pracuje. Dlatego dziewczyny naprawdę cieszcie się jeżeli tylko wasi mężowie przchodzą po pracy do domu i macie ich przy sobie.

Xawmeli bo jak dzieć nie będzie chciał wyjść to nic go nie ruszy mojego nawet czyszczenie fug na kolanach nie ruszyło nie mówiąc już o wielokilometrowych spacerach.

wie ktoś co się może dzieje z Carmeną? Baaardzo dawno się na tym wątku nie udzielała

Stary 2010-08-02, 17:58   #159
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
To naprawdę macie oboje z mężem super pracodawców, niestety u mojego męża w pracy to przestrzegane jest wszystko prócz prawa pracy, ale cóż zarobki... i to jest jedyny powód dlaczego tam pracuje. Dlatego dziewczyny naprawdę cieszcie się jeżeli tylko wasi mężowie przchodzą po pracy do domu i macie ich przy sobie.

Xawmeli bo jak dzieć nie będzie chciał wyjść to nic go nie ruszy mojego nawet czyszczenie fug na kolanach nie ruszyło nie mówiąc już o wielokilometrowych spacerach.

wie ktoś co się może dzieje z Carmeną? Baaardzo dawno się na tym wątku nie udzielała
święte słowa ;*
Stary 2010-08-02, 18:02   #160
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Pilotki:

"Dziś o 11:07 urodziłam naszą Emilkę 3350 i 53 cm. Córunia Tatunia bo kropka w kropkę jak tatuś Pozdrowienia. M."
Super... ale wysyp. Trzy porody jednego dnia... bo Bajka też po północy już rodziła co nie?

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Śliczne to czarno-białe szczególnie

Gratuluję!!

To dzisiaj w kolejce jeszcze mini i Morgana Nie ma co dziewczyny - wiedziałam kiedy "wrócić" Basienka wywróżyłaś z tym boomem w Xczęści i to tak mocno dosłownie

U nas będzie padać chyba za niedługo W końcu się powietrze ruszyło - a mnie prawe biodro znów "kręci"
Bo mnie trzeba słuchać, mówiłam, że dzieciaki czekają na jublieuszowy wąteczek

Cytat:
Napisane przez Tadzieusz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, ze podglądam, ale szukałam u Was informacji....
wiecie może co z Zuziunią? bo w Lejdiskowym Klubie się denerwujemy.... nie pisała u nas chyba od piątku..... a ostatni raz na wizażu była w sobotę, więc kto wie.... może Weroniczka już na świecie, a my nie wiemy czy świętować....
jakbyście cos wiedziały to ja zerknę później....
Niestety ja też nie mam numeru do niej...

Cytat:

Ale śliczniutka... ja dzisiaj wrzucę Wam zakupy moje, wydałam niecałe 3zł i kupiłam 16 rzeczy.... 8 bodziaków dla malucha, 2 bluzeczki na krótki rękaw też dla maleństwa i rampers, dla Łucji dwie pary spodenek, majtusie i bluzeczkę na szyję i dla siebie krótkie spodenki

SMS OD MORGANY:
Jestem już po. O 10 rano urodziłam po 18 ciężkich godzinach. Mała zdrowa, ja też, ale co ześmy przeszły to historia.
Czujemy się dobrze. Mała spokojna, zero płaczu, ja już powoli wracam do siebie. Opowiem jak wrócę do domu jak było dokładnie!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 18:03   #161
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
no nadal... przedłużyli ze mną umowę do końca roku a pracuję w citi handlowym
aaaa rozumiem.........super, ze przedluzyli umowe wiedzac, ze jestes w ciazy
Stary 2010-08-02, 18:10   #162
aniaa22
Zakorzenienie

morgana GRATULACJE!!!!
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 18:15   #163
Bajka9
Raczkowanie

bajka, Pilotka, Morgana GRATULACJE!!

Ale wysyp i hurtowo rodzimy, jak mnie nic do 4.08 nie złapie to mam nadzieje, że 5.08 bede juz tulic córcie

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 18:16   #164
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
morgana GRATULACJE!!!!
byliscie na zakupach??udalo sie.....??
Stary 2010-08-02, 18:17   #165
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Zaczęłam się wypowiadać w 4 części a teraz coś mnie skusiło aby powrócić bo termin ... hmm terminem zajmę się zaraz.
Widzę , że wciąż widnieje na liście w 1 poście z czego niezmiernie się cieszę

Gratuluję wszystkim mamom !!!!

A właśnie ... niby termin mam na 18 sierpnia z miesiączki ale byłam w szpitalu i tam po chyba 3 USG stwierdzili, że termin jest na 1 września , szyjka ma 3.5 cm.
Ja już chcę urodzić!!!
Po pierwsze jest mi ciężko, ta ciąża to ona strasznie długo trwa, jestem ciekawa jak wygląda moje maleństwo i w ogóle noooo chcę być już po.
Mam chyba jakiś kryzys ciążowy , żeby nie pisać o depresji.
Pojawiło mi się milion rozstępów!!! i mam chyba ze 20 kg na plusie.
Spuchnięte dłonie i stopy.
A propos tej wagi to ja naprawdę się nie obżeram słodyczami, chrupkami i fast fudami, wiadomo czasem coś zjem z " czarnej listy" ale bez przesady.
Normalnie płakać mi się chce... bo zazwyczaj dziwiłam się dziewczynom , które miały takie podejście do sprawy jak ja w tym momencie.
Ja wręcz myślałam o nich , że są głupie!!! Nie doceniają tego jakie to szczęście być w ciąży i że dziecko jest najważniejsze, jego zdrowie itd... a tu teraz ja mam sama jakiegoś doła...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 18:24   #166
kashha
Zadomowienie

Wielkie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam!!

Ale mnie dużo ominęło!! Aż nie jestem w stanie nadrobić. My dziś byliśmy na wizycie, pani doktor powiedziała że wypisuje mi L4 do 13 ale że do końca tygodnia nie wytrzymam. Znowu mam jakiś wyciek, ona już sama nie wie, czy to wody czy nie bo są trochę gęstsze, ale kazała mi jechać do szpitala to sprawdzić, po za tym mam jakieś plamienia, no zobaczę co mi powiedzą, torba oczywiście zostaje w domu

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 18:26   #167
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
byliscie na zakupach??udalo sie.....??
udalo ale mlody nie spal. na szczescie nie ryczal mi jak z nim wyszlam bo poza ta przerwa to od 11 do 16 wyl caly czas jesli sie go nie wzielo na rece potem zasnal na 1,5 h i jak wstal to od nowa ryk. ale mnie juz glowa boli

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
witaj

fajnie ze znow sie odzywasz. i nie przejmuj sie bo wiekszosc znas taka deprecha przy koncowce zlapala to ze termin niby na wrzesien nie znaczy ze nie urodzisz wczesniej

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam!!

Ale mnie dużo ominęło!! Aż nie jestem w stanie nadrobić. My dziś byliśmy na wizycie, pani doktor powiedziała że wypisuje mi L4 do 13 ale że do końca tygodnia nie wytrzymam. Znowu mam jakiś wyciek, ona już sama nie wie, czy to wody czy nie bo są trochę gęstsze, ale kazała mi jechać do szpitala to sprawdzić, po za tym mam jakieś plamienia, no zobaczę co mi powiedzą, torba oczywiście zostaje w domu
zabierz torbe w razie czego
Stary 2010-08-02, 18:29   #168
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
udalo ale mlody nie spal. na szczescie nie ryczal mi jak z nim wyszlam bo poza ta przerwa to od 11 do 16 wyl caly czas jesli sie go nie wzielo na rece potem zasnal na 1,5 h i jak wstal to od nowa ryk. ale mnie juz glowa boli

witaj

fajnie ze znow sie odzywasz. i nie przejmuj sie bo wiekszosc znas taka deprecha przy koncowce zlapala to ze termin niby na wrzesien nie znaczy ze nie urodzisz wczesniej
Wtedy musiałam zrezygnować z tego forum bo chodziłam jeszcze do pracy i jak przychodziłam to miałam do nadrobienia po 20 stron...
A przecież na forum nie tylko chodzi o to by pisać o sobie ale właśnie dyskutować...
Mam jednak bardzo cichą nadzieje że sprawa się rozwiążę bliżej tego terminu z miesiączki bo kuuuurdeeee jak pomyślę , że to jeszcze miesiąc to mi się wydaje , że nie wytrzymam!!!!
Seriooooo

Ja już się jakoś tak nastawiłam psychicznie, że to będzie tak bliżej 18 sierpnia i teraz dla mnie dodatkowe 2 tyg to jak wieczność.
Ja z całego serca podziwiam moją mamę , która miała termin z moim bratem na 18 grudnia a urodziła go 7 stycznia!!!
Stary 2010-08-02, 18:45   #169
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Ostatnio nie mam czasu pisac, chce podopinac wszystkie sprawy zebym mogla z malenstwem spokojnie sie zbunkrowac na jakis czas.

Nie ma mnie dla swiata do konca sierpnia nie wiem tylko jeszcze od kiedy bo termin cc jutro dopiero potwierdzi mi gin badz zmieni .. kto wie ?!
trzymajcie kciuki

buziaki dla Was
Ja Ci dam do końca sierpnia!!! Masz nam dać znać jutro i po porodzie chociaż!!!

Cytat:
Sms od Pilotki:

No, to chyba poszło sprawnie . Gratulacje!!!!!

Cytat:
Nie mam pojęcia- do mnie Zuziunia nie pisała ani nie mam do niej numeru.
Niestety nic nie wiadomo. Ale Zuziuni ostatnio zdarzało się znikać na kilka dni...

Cytat:

Bozie jak ja zazdroszczę wszystkim rozpakowanym... jutro juz stanę w płomyczkach na 1 stronie... weźcie powiedzcie coś mojemu synkowi, moze Was się posłucha bo matki nie chce.... Wczoraj anwet tatus do niego cały dzień mówił żeby już wychodził to tata nie będzie musiał iśc jutro do pracy hehe i tatusia tez słuchać się nie chce
Bo musicie zacząć mu powtarzać, że ma siedzieć, to wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc mamuski! i ja sie melduje w kolejnej czesci myslalam ze nie dobrniecie do nastepnej czesci ale jak widze lista jeszcze dluga.
gratuluje wszystkim nowym mamusiom ciekawe ktora ostatnia zgasi swiatlo na poczekalni
A jak myślisz?

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Zosia byla z tata w domu, na szczescie mieli moje zamrozone mleko; a ja cala noc odciagalam zeby nie stracic pokarmu. na szczescie Zosia czekala z utesknieniem na cycka wiec nie ma problemu z karmieniem
ogolnie jestem w takim dolku ze nie wiem kiedy sie pozbieram
Kochana, ale czemu dołku... Przecież to nie Twoja wina!!! Najważniejsze, że wyczyścili i że Zosia stęskniona mleczka Mamusi.

Mój czop odchodzi inaczej niż dotychczas. Dziś często spina się brzuch i boli lekko... To już szybciej niż później.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 18:50   #170
Daysy85
Zakorzenienie

Dzidziadziumdzia ale jak to Ci już czop odchodzi??? Hmm wcześnie trochę ... spojrzałam na suwaczek... ale w sumie od 37 tyg spoko można rodzić bo to już ciąża dotrzymana.
Mnie tam nic nie odchodzi.... brzuch mi się nie stawia... chyba jakaś inna jestem albo... urodzę w GRUDNIU !!!
Stary 2010-08-02, 18:52   #171
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidziadziumdzia ale jak to Ci już czop odchodzi??? Hmm wcześnie trochę ... spojrzałam na suwaczek... ale w sumie od 37 tyg spoko można rodzić bo to już ciąża dotrzymana.
Mnie tam nic nie odchodzi.... brzuch mi się nie stawia... chyba jakaś inna jestem albo... urodzę w GRUDNIU !!!
mi zaczal odchodzic miesiac przed porodem
Stary 2010-08-02, 18:53   #172
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

morgana - gratulacje

Itakaska - super ze juz jestes w domku, bedzie wszystko dobrze, zobaczysz
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 18:56   #173
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
aaaa rozumiem.........super, ze przedluzyli umowe wiedzac, ze jestes w ciazy
no byłam w szoku... zwłaszcza że na początku powiedzieli mi że do dnia porodu mi przedłuzą... a później zadzwonił do mnie mój dyrektor i powiedział że ma dla mnie niespodziankę i że wywalczył dla mnie dłuzszą umowę i że czekają na mnie po macierzyńskim
Cytat:

no musze przyznać że naprawdę jest nienajgorzej... ja to zawsze mam farta i trafię na super ludzi na mojej drodze a mój mąż do tej pory miał pecha raczej.. teraz 2 tyg temu zaczął nową pracę... zciągneli go z firmy konkurencyjnej do siebie i bardzo im na nim zależy.. także w końcu zaczyna się wszystko układac

a co do upartych maluchów to na mojego mycie okien i szorowanie podłogi tez nie podzialalo hehe
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
J

Mój czop odchodzi inaczej niż dotychczas. Dziś często spina się brzuch i boli lekko... To już szybciej niż później.
to jeszcze wyjdzie na to że urodzisz przede mną Dzwoniła dio mnie dziś moja koleżanka z pracy ktora ma termin na 9 sierpnia i powiedziała że ma rozwarcie na 2 cm i że lekarz powiedział że do soboty na bank urodzi... ja się zastrzelę chyba.. wszystkie rodza tylko ja nie mogę
Stary 2010-08-02, 19:02   #174
Daysy85
Zakorzenienie

Pszczółko ja też jestem na szarym końcu... a dodatkowo u mnie może się przedłużyć o 2 tyg... buu buu buu
Lecę na wiadomości.
Stary 2010-08-02, 19:41   #175
pszczolka87
Zadomowienie

lecę do domciu bo mężuś przyjechał jeśli nie urodze to pewnie jutro lub pojutrze się pojawię buziaki trzymajcie kciuki żeby mój synek w końcu zechciał przyjśc na świat
Stary 2010-08-02, 19:43   #176
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
ehhh.. ja to samo.. może dzięki temu będziemy mieć łatwiejsze porody- ja tak sobie wmawiam hehe... a w ogóle coś się u Ciebie dzieje? jakies skurcze przepowiadające albo coś? bo u mnie kompletnie nic...
NIC kompletnie NIC. Żadnego nawet cienia skurczu
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 19:44   #177
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
SMS OD MORGANY:
Jestem już po. O 10 rano urodziłam po 18 ciężkich godzinach. Mała zdrowa, ja też, ale co ześmy przeszły to historia.
Czujemy się dobrze. Mała spokojna, zero płaczu, ja już powoli wracam do siebie. Opowiem jak wrócę do domu jak było dokładnie!

Gratulacje !!!
Stary 2010-08-02, 19:51   #178
justynacz80
Rozeznanie

Itakasiu, czemu masz dołek? Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, u Zosi też wszystko dobrze. Teraz już może być tylko lepiej

Cytat:
Cześć.
WItaj znowu
Chyba każda z nas zaczyna już mieć dość ciąży i marzy o porodzie (nie sądziłam, że to kiedykolwiek powiem). Mnie sie otłuściły nogi i mam cellulitis straszny. Też mnie to dołuje. Już szukam w necie skutecznych kuracji na po ciąży

Cytat:
no byłam w szoku... zwłaszcza że na początku powiedzieli mi że do dnia porodu mi przedłuzą... a później zadzwonił do mnie mój dyrektor i powiedział że ma dla mnie niespodziankę i że wywalczył dla mnie dłuzszą umowę i że czekają na mnie po macierzyńskim

Dzwoniła dio mnie dziś moja koleżanka z pracy ktora ma termin na 9 sierpnia i powiedziała że ma rozwarcie na 2 cm i że lekarz powiedział że do soboty na bank urodzi... ja się zastrzelę chyba.. wszystkie rodza tylko ja nie mogę
Super, że masz gdzie wracać i że panuje tam taka miła atmosfera
Heheh ja już nie wierzę w słowa ginów o zbliżającym się porodzie. Mam już prawie 4 cm rozwarcia i od miesiąca ciągle tylko słyszę, że nie dotrwam do końca tygodnia... ech...
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 20:02   #179
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Czop odchodzi mi od 2 tygodni. Dziś, po wczorajszych wojażach z Ł. zmienił konsystencję i ilości.
A co do USG Twojego- dla mnie termin wiążący jest tylko i wyłącznie związany z terminem miesiączki. Nie sugeruję się wcale terminami z USG. Myślę, że też powinnaś. USG niejednokrotnie kłamie.

Cytat:
Pszczółko ja też jestem na szarym końcu... a dodatkowo u mnie może się przedłużyć o 2 tyg... buu buu buu
Lecę na wiadomości.
Nic Ci się nie przedłuży.

Pszczółka, do donoszenia zostały mi w zasadzie 2 dni. Pewnie, że chciałabym urodzić, bo skoro dziecko bezpieczne, to dlaczego nie...
Ale wiesz ile ja mam wspólnego z datą mojego porodu .
Marcinek będzie szybciej po tej stronie

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 20:08   #180
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
NIC kompletnie NIC. Żadnego nawet cienia skurczu
Anuszka to możemy sobie ręce podać, u mnie to samo. Z nadzieją witam każdy nowy dzień że to może już i dalej nic się nie dzieje

Cytat:
mi zaczal odchodzic miesiac przed porodem
Hehe u mnie czopa ani śladu, zaczynam tracić nadzieję że urodzę w TYM ROKU

Cytat:
Wtedy musiałam zrezygnować z tego forum bo chodziłam jeszcze do pracy i jak przychodziłam to miałam do nadrobienia po 20 stron...
A przecież na forum nie tylko chodzi o to by pisać o sobie ale właśnie dyskutować...
Mam jednak bardzo cichą nadzieje że sprawa się rozwiążę bliżej tego terminu z miesiączki bo kuuuurdeeee jak pomyślę , że to jeszcze miesiąc to mi się wydaje , że nie wytrzymam!!!!
Seriooooo

Ja już się jakoś tak nastawiłam psychicznie, że to będzie tak bliżej 18 sierpnia i teraz dla mnie dodatkowe 2 tyg to jak wieczność.
Ja z całego serca podziwiam moją mamę , która miała termin z moim bratem na 18 grudnia a urodziła go 7 stycznia!!!
Ale wiesz twoja mama może inaczej to znosiła to była zima a tu albo fala upałów przy której człowiek się niemal rozpływa albo znowuż zimno jak w listopadzie. Pogoda a zwłaszcza upał dużo przyczyniają sie do samopoczucia cieżarnych

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości