![]() |
#4891 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
Witam nowe dziewczyny na wątku ![]() Ja też chętnie przeczytam opis porodu ![]() Dziewczyny a gdzie można kupić foremki do muffinek i jak to się nazywa? Edytowane przez 1985ewa Czas edycji: 2010-08-02 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samą formę na 6 lub 12 muffinek można kupić np. w sklepie z gospodarstwem domowym. Ja swoją kupiłam w Instorze (teraz to nazywa się Pound Stretcher), pewnie w Ikea też się trafi. A papilotki kupisz w każdym markecie (na pewno w Asdzie, Sainsbury's i Morrisonie). Znajdziesz je tam gdzie produkty do pieczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na zdjecie sie nie załapaalm ![]() Jesteśmy już w Pl. Jechaliśmy dwa dni.Ola super się zachowywała.Spała i jadła.W hotelu zrobiła nam niespodziankę i spała 8 godzin ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potty ja nie pamietam aby mi czop odchodzil ![]() Darianna to gratulacje za mila podroz ![]() Moja chyba ma ten skok rozwojowy ![]() ![]() ![]() No to dzis wybieramy sie na wycieczke ![]() ![]() Ale sie wczoraj wieczorem rozpisalyscie no szok ![]() Ursull razem z TZ dziekujemy za gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Rozeznanie
|
Witam jako pierwsza
![]() Ja już od dzisiaj oficjalnie urlopuje ![]() A tak nie oficjalnie to mam wrażenie, że robota mnie przerośnie: pranie (chyba jeszcze ze 4 pralki mam do wstawienia) potem poprasowanie tego co wypiorę, sprzątanie i ogólnie nadgonienie ze wszystkim czego mi się nie chciało robić jak jeszcze pracowałam (bo miałam wymówkę, że zrobię na urlopie ![]() Pozdrowionka i miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana fajna chusta i bardzo tanio udało Ci się kupić ![]() Vedma super,że Adaś jest aniołkiem ![]() ![]() Darianna ja też chcę taką przyjemną podróż ![]() ![]() Witam nowe mamuśki ![]() Nocka paskudna,mały budził się o północy i o 3rano. I po jedzeniu o 3 zdecydował,że już się wyspał. Leżał sobie,gapił się na karuzelę,machał kończynami...hehe (jak fajnie,że karuzela gra 15min,mogłam w tym czasie leżeć w swoim łóżeczku ![]() I w końcu po 4 poszła mega kooooopa ![]() ![]() Teraz dziecię zasnęło w końcu,ale i tak pewnie zaraz wstanie na karmienie... Jest szansa,że dziś przyjdzie moja chusta. Ależ jestem podekscytowana, nie mogę się już doczekać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czuje sie dobrze dziekuje... nic sie nie dzieje... mala aktywna i tak dziwnie ja czuje jakby mi sie juz pod koscia lonowa wiercila... wiecie tak na samym dole a ciasto naprawde nie jest trudne, ale troche czasu zajmuje... i jest vwarte poswiecenia! Cytat:
![]() Cytat:
nikt sie na zdjecie nie zalapal ![]() Vedma ukrywa Adasia ![]() Cytat:
i dosc wyraznie poczulam ze jest nizej, bo jeszcze wtedy pracowalam i zanim to sie stalo to nie moglam wysiedziec przy biurku bo mi mala pod zebra wchodzila... i potem nagle jak reka odjal... i to ze wczesniej brzuch mi sie na mostku zaczynal a teraz mam troche miejsca pod koscia. poza tym ty masz jeszcze miesiac czasu! czekaj cierpliwie... tak - wiem jakie to trudne... wszystkie wiemy ![]() foremke na muffinki kupilam w argosie a papierki w sainsbury's dziekuje wam wszystykim za te czopowe opowiesci... mnie poki co nie odchodzi nic ![]()
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-08-03 o 08:54 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Ursull dziekuje za zyczenia w imieniu Sebusia ![]() Co do spania w łózeczku to jest indywidualna sprawa...kazde dziecko inaczej sie przystosowywuje, innym moze pójsc szybko innym znacznie dłuzej...ja wolałam zaczac szybciej ![]() ![]() ![]() Potty jak widac sprawa czopa wyglada u wszystkich inaczej, nie ma co sie sugerowac ![]() ![]() Ja mam Usnij wreszcie, ale musisz przypomniec maila ![]() Darianna ![]() ![]() Jolaa niestety takie noce sie zdarzaja, ale ten piekny usmiech nagradza wszystko...ile razy ja byłam zła, niewyspana, a jak synus powitał mnie usmiechem od razu sie miło zrobiło ![]() Anilkadro, super, ze juz na urlopie...wypoczniesz sobie...ale z niczym sie niespiesz ![]() Kasia trzymam kciuki, zeby mała byla grzeczna w podrozy ![]() Hanjah super te muffinki wygladaja ![]() ![]() U mnie noc ok, maly obudził sie po 6.00, pobawilismy sie w łozku, walnał kupsko i teraz znowu spi. Pózniej idziemy na zakupy, bo babcia(moja mama kochana ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia!
#4899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wy wszystkie tak polecacie Tracy Hogg, że chyba muszę się przełamac i poczytac, próbowałam w ciąży, ale ta książka była dla mnie nie do przejścia. Ja zresztą póki co zachowuje się bardzo niepedagogicznie, bo Młoda śpi ze mną na łóżku, mam takie problemy z kręgosłupem, że z łóżeczka za chiny jej nie wyjmę, potrzebowałabym dźwigu. Darianna, fajnie, że podróż minęła spokojnie ![]() Dziewczyny, chyba czas zacząc zastanawiac się nad NOWYM WĄTKIEM. Proponuję w tytule tym razem dopisac coś o macierzyństwie w UK. I kilka pierwszych postów zarezerwowac na zdjęcia? Jak myślicie?? Mamy czas, żeby się nad tym zastanowic. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-08-03 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Wtajemniczenie
|
moj adres potty@poczta.onet.pl
dziekuje blonde co do lozeczek itp to my mamy taki plan ze na poczatku mala bedzie z nami w jednym pokoju ale w swoim lozku dopoki wszystkie babci i dziadkowie nas nie poodwiedzaja - do polowy pazdziernika czyli ok 2 miesiace pozniej lozeczko wyjedzie do drugiego pokoju mamy jeszcze kosz ktory docelowo ma byc na dole, zebym nie musiala po schodach latac w pierwsze dni... mam nadzieje ze nie bedzie problemu w czym bedzie spac i w ktorym pokoju... MAM NADZIEJE ![]() ja wlasnie myslalam nad nowym watkiem, ze za niedlugo trzeba bedzie zalozyc 2ga czesc ![]() ![]() ja w kazdym razie z racji stazu, malokreatywnego umyslu w tym momencie i slabej mocy decyzyjnej zgadzam sie na wszystko ![]()
#4901 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mieszkam na golders green na wizytę w dp żeby poinformować o mojej ciąży czekałam prawie 2 tyg. na tym rejonie rządzi żydowina niestety :-/ i czują się jakby wszystko mogli, niestety wydaje mi się że tak jest ![]() ![]() Cytat:
![]() No ja pierwszą wizytę miałam ale prywatną na hanger lane w pl klinice, dzięki czemu wiem że jestem mniej więcej w 14 tyg ciąży W dp powiedziałam niby dane zapisali ale listu ze zgłoszeniem na jakieś spotkanie nie ma jeszcze ![]() A czy pamiętasz w którym miesiącu ciąży miałaś robioną grupę krwi razem z twoim facetem? mowa o konflikcie serologicznym o którym prawie nic nie wiem,
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I już wczoraj miałam pytać co myślicie o nowym tytule. Może coś takiego: Blaski i cienie macierzyństwa w UK albo na emigracji? I dobry pomysł z tymi zdjęciami ![]() ![]() Tż ma dziś i jutro wolne, a potem dopiero na wyjazd, także czeka go maraton... Zaraz zbieramy się do konsulatu po paszport ![]() ![]() Mam nadzieję, że nie przegapię tego nowego wątku, bo nie wiem o której wrócimy... Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-08-03 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Wtajemniczenie
|
Hanka bez paniki... 100 nie nastukamy
![]() w tytule koniecznie UK, bo jest watek z IRL np... to tak dla rozroznienia bateria mi w kompie zdechla.... musze wstawac ![]()
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-08-03 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ok, to niech w tytule będzie UK, żeby było wiadomo, że to nasz wątek. Tylko zastanawiam się, czy dawać go na poczekalnię? Może tak ogólnie na "Mamę z klasą", bo są tu i staraczki, i mamy oczekujące, i mamy maluchów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki,a wy już tak od rana paplacie,ciekawe kto dzieci wychowuje,skoro wy tutaj cały czas siedzicie?
![]() ![]() Proponuję,aby Hanjah założyła nową część,bo jest tu od poczatku i prowadzi listę ![]() Hanjah ten koszyczek to jest super sprawa,bardzo mi ułatwił zycie i teraz też będę go używać ![]() ![]() ![]() ![]() 1985ewa a to koleżanka doświadoczona ![]() Darianna miłego urlopu ![]() kasia_don miłej wycieczki do Manchesteru i oby nie było dużych kolejek. Napisz co i jak po powrocie ![]() anilkadro nadrobisz,nawet jeszcze ci czasu zostanie ![]() ![]() Jolaoo współczuję nocki,ale no cóż,takie uroki macierzyństwa ![]() ![]() ![]() ![]() Potty ma te ksiązki,ale widzę i chętnie ci wyślę ![]() ![]() ![]() Blonde_hair moja Milenka to aniołekiem raczej nie jest,dziś w nocy taką scenę urządziła,ze wzięliśmy ją do naszego łóżka. Pewnie kolejny skok rozwojowy ![]() Indiria jak to nie możemy się dogadać? Możemy,możemy ![]() ![]() ![]() suwa89 tutaj nie prawdzają grupy krwi obojga rodziców,tylko matce i robią badanie na przeciwciała. Chyba około 12 tyg,ale ni edam sobie ręki uciąć kiedy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
Zadomowienie
|
W takim razie ja musze zadzwonić do kogo?
Do mojego DP czy jak? nawet nie wiem jak ma na nazwisko i jakieś dane telefoniczne, w ogole zielona jestem
![]() |
#4907 |
Rozeznanie
|
Potty to chyba ty pytałaś o x-landera, a ja wtedy napisałam, że jeszcze go nie wypróbowałam?
Więc teraz już mogę coś napisać, bo został przetestowany (ja mam XA). Krótko mówiąc jest super, łatwo się go prowadzi, nawet jedną ręką, gdy druga jest zajęta. Jedyny minus to jego ciężar, ale może waga twojego jest inna, bo o ile sie nie mylę to ty masz XQ.
#4908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Diari tak ja pytalam o xlandera ![]() i tak - mam xq a jak gondolka? rzeczywiscie taka malutka? mam nadzieje ze przejezdzimy w niej cala zime i ze malej nie beda nozki wystawac ![]() a jak fotelik do auta? jak sie montuje? jak sie dzidzior w nim czuje?
![]() |
#4909 |
Rozeznanie
|
Potty w gondoli na razie dużo miejsca jest, ale mój urodziła sie z waga 3100 i był bardzo drobniutki. Nie mam porównania z innymi gondolami.
Fotelik mamy Maxi Cosi Cabrio Fix i żeby go zamontować na stelażu wózka musiałam dokupić specjalne adaptery (firma x-lander je ma w sprzedaży). Fotelik montuje się bardzo łatwo i synek lubi w nim jeździć, ale jak go do niego wkładam to wydaje mi się, że jest powyginany jak paragraf, ale to w każdy chyba foteliku tak jest, gdy dziecko jest jeszcze małe. Moje dziecko lubi zasypiać przy dzwięku suszarki, a mi zaraz od tego głowa pęknie ![]()
#4910 |
Wtajemniczenie
|
no my mamy caly komplet z xlandera - stelaz (w sensie ta podstawe z kolkami) gondole, fotelik+adaptery i spacerowke, wiec z montowaniem fotelika do stelazu nie bedzie problemu
a jak w aucie sie montuje? bo jeszcze nie probowalismy, ale chyba musimy sobie zrobic przeszkolenie niebawem ![]() blonde dzieki za @
#4911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Liczyłam, że właśnie Ty zechcesz się tym zając ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Rozeznanie
|
Potty fotelik x-landera jest chyba podobny do maxi cosi, tu masz filmik jak montuje się maxi cosi http://www.youtube.com/watch?v=95l6lgA8xI4
lepiej poćwicz wcześniej, nie jest to trudne, ale mniej stresu będzie po wyjsciu ze szpitala, jak bedziecie wiedzieć jak zamontować
#4913 |
Wtajemniczenie
|
fotelik prawie identyczny!
jedyna roznica to ten daszek ktory w x-landerze jest oddzielnie wiecie od kilku dni mam takie dziwne niby uplawy... zastanawiam sie czy to nie saczace sie wody przypadkiem ![]() malutko ale wystarczajaco zeby majty byly wilgotne jutro ide do poloznej to sie jej zapytam
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Potty moga to byc wody płodowe, bo słyszałam, ze moga sie saczyc po troszku ![]() Hanjah czekamy na Ciebie zebys załozyła nowy watek ![]() ![]() Diari tez momentami miałam dosc tych odgłosów...naszczescie mu to mineło ![]() Ursull nam badali grupy krwi (mi i mezowi) bo ja miałam ujemna wiec mielismy konflikt, ale w innnych przypadkach pewnie nie sprawdzaja ![]() Suwa w sprawie konfliktu to moge powiedziec, ze jesli masz czynnik Rh ujemny(u nas tak było) to dostajesz przeciwciała w postaci szczepienia bodajze w 28 tyg i 34 i po porodzie jesli dziecko bedzie miało przeciwna grupe krwi do twojej bo to wtedy wlasnie jest konflikt ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Potty milego czytania ![]()
![]() |
#4915 |
Rozeznanie
|
Czy ten odpowietrznik w butelkach Tommee Tippee powinien być na górze w czasie karmienia, czy to nie ma znaczenia gdzie jest?
#4916 |
Zadomowienie
|
Jaaa ale sie rozpisalyscie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diari ja przewaznie trzymam go u gory ale nie wiem czy to jest konieczne |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Blonde_hair napisała już ![]() Cytat:
O świetnie, że wyprawa się udała ![]() Ja dziś byłam u ginki. Taka wstępna wizyta. Posłuchałam serduszka ![]() Umówiłam się wstępnie na badnie cukru w 28 tygodniu i powtórną wizytę u ginki ![]() Dzidziul dziś dość ruchliwy, bardzo fajnie ![]()
![]() |
#4918 |
Zadomowienie
|
Luna i dobrze ze ruchliwy
![]() My zaraz idziemy na pierwszy basen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |||||||
Zadomowienie
|
Wierze - ja tak zazdroscilam Joli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Haha, no dobra, nie bede robic zamieszania... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ooo, bardzo ladnie ![]() ![]() Cytat:
... piec dni pozniej urodzil sie Adaś ![]() Moje miłe, przedstawiam Wam naszego synka, Adama Patryka:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz pływać uwielbia Vedma Adaś przecudny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.