Ciaza i porod w UK - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 23:08   #4891
1985ewa
Rozeznanie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
1985ewa,a kolezanka to ma jakieś doświadczenie,że potrafi ocenić kiedy urodzisz? A ty czujesz,że brzuch ci opadł? I nie bój się,wszystko będzie dobrze i szybciutko
Koleżanka urodziła 3 dzieci także jakieś doświadczenie ma ale mylić się może wiadomo. Wydaje mi się że trochę mi opadł ale czy bardzo to nie wiem bo nie znam się na tym.
Witam nowe dziewczyny na wątku
Ja też chętnie przeczytam opis porodu
Dziewczyny a gdzie można kupić foremki do muffinek i jak to się nazywa?

Edytowane przez 1985ewa
Czas edycji: 2010-08-02 o 23:12
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:21   #4892
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o formę czy papilotki (foremki papierowe, które wkłada się do formy)?
Samą formę na 6 lub 12 muffinek można kupić np. w sklepie z gospodarstwem domowym. Ja swoją kupiłam w Instorze (teraz to nazywa się Pound Stretcher), pewnie w Ikea też się trafi. A papilotki kupisz w każdym markecie (na pewno w Asdzie, Sainsbury's i Morrisonie). Znajdziesz je tam gdzie produkty do pieczenia.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:56   #4893
Darianna25
Zakorzenienie

Dobry wieczór,

Cytat:
Napisane przez dzwoneczek186 Pokaż wiadomość
Oj czytam i czytam... jak na razie jestem na 3 stronie. Ale sie rozpisalyscie, no i dobrze! Ja mieszkam w Edynburgu. Planuje ciaze, przestalam brac tabletki, a zaczelam lykac kwas foliowy. W "family planning clinic" doradzili mi go brac 3 miesiace zanim jeszcze zaczne sie starac. Jutro postaram sie o wizyte o GP. No i niech ten czas szybciej leci... 3 miesiace to kupa czasu. Chce juz byc w ciazy. Pozdrawiam emigrantki!
Witaj.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja najczęściej piekę muffinki. W obecnym piekarniku piekłam raz jak była moja mama-zrobiłam wtedy ciasto marchwiowe. Piekłabym częściej, ale zawsze boję się, że mi nie wyjdzie...

A to moja wczorajsza zdobycz Ja to chyba oszalałam żeby sobie taką kieckę kupić Bo na dole nie jest prosto ścięta tylko tak na skos. No ale podoba mi się szalenie
Fajna sukienka i tania.

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
zobaczcie jakie fajne zdjęcia dziewczyna robi swojemu dziecku, niezłą ma wyobraźnię
http://milasdaydreams.blogspot.com/
Super.

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Czas nadrobic Wizaz. Czy ktos Wam napisal ze Adas urodzil sie w piatek, tak jak chcialam?
Wazyl 3600, dostal 10 punktow w skali APGAR.
Ma granatowe oczka, krotkie brazowe wloski jak jego tata i jest -oczywiscie - przesliczny.
Przesypia po 7h w nocy wiec jestem mega wypoczeta.
Vedma gratuluje serdecznie.
Na zdjecie sie nie załapaalm

Jesteśmy już w Pl.
Jechaliśmy dwa dni.Ola super się zachowywała.Spała i jadła.W hotelu zrobiła nam niespodziankę i spała 8 godzin
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 06:33   #4894
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez pinkheart Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Mam pytanie czy mozecie mi powiedziec jak wyglada opieka nad ciezarna w UK. Pojechalam 2 tygodnie temu na urlopik do Polski i tam sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, niestety lekarz nie powiedzial mi ktory to tydzien tylko ze ciaza jest wczesna i zarodek ma 4,1mm. Lekarz przepisal mi luteine i biore ja do dzisiaj. Po powrocie z Pl tydzien temu poszlam do przychodni do swojego lekarz i zglosilam mu ze jestem w ciazy on to zapisal i powiedzial ze mam za tydzien ( czyli dzisiaj ) zadzwonic do przychodni do pielegniarki, dzwonilam ale przychodnia byla zamknieta i tak naprawde nie wiem jak dalej to wyglada a tez sie troche martwie bo slyszalam ze tutaj do 3 miesiaca nie dbaja o ciaze Nie wiem jak dlugo bede musiala czekac na jakas wizyte gdzie lekarz zbada czy z dzidziulkiem wszystko wpozadku, martwie sie troszke bo mam od kilku dni dziwne zolte uplaty w duzych ilosciach bez jakichkolwiek innych objawow ciazy. Pozdrawiam
Witaj a skad w Anglii jestes?? ja rowniez nie narzekam na opieke w UK. Byla to moja pierwsza ciaza i nastepna tez tu bedzie o ile wogole bedzie wybierz sie sama do przychodni ja ksiazke dostalam na pierwszej wizycie u poloznej a bylo to miedzy 8 a 10 tyg

Potty ja nie pamietam aby mi czop odchodzil

Darianna to gratulacje za mila podroz

Moja chyba ma ten skok rozwojowy bo ma humoru gorsze niz baba w ciazy i Znowu od wczoraj rano kupki brak

No to dzis wybieramy sie na wycieczke do Manchesteru zlozyc wniosek o paszport. Mam nadzieje ze Mala zniesie jakos ta podroz i ze nie bedzie trzeba czekac tam nie wiadomo ile
Ale sie wczoraj wieczorem rozpisalyscie no szok

Ursull razem z TZ dziekujemy za gratulacje
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 06:35   #4895
anilkadro
Rozeznanie

Witam jako pierwsza

Ja już od dzisiaj oficjalnie urlopuje
A tak nie oficjalnie to mam wrażenie, że robota mnie przerośnie: pranie (chyba jeszcze ze 4 pralki mam do wstawienia) potem poprasowanie tego co wypiorę, sprzątanie i ogólnie nadgonienie ze wszystkim czego mi się nie chciało robić jak jeszcze pracowałam (bo miałam wymówkę, że zrobię na urlopie )

Pozdrowionka i miłego dnia
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 07:24   #4896
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
dziewczyny... a mozecie mi powiedziec czy gubilyscie te czopy? czy mialyscie 'show'?
gdzies wyczytalam ze to nie jest regula ale zazwyczaj sie zdarza... czasem zaraz przed porodem a czasem dlugo dlugo przed
Mi zaczął odchodzić po masażu szyjki

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość

Vedma, gratuluję! Życzę z serca by Twój synek był zawsze grzeczny i spokojny. Ja się czuję w tym temacie oszukana :P
Pięknie to ujęłaś Ja mam takie same odczucia...

Cytat:
A i jeszcze wam zapodaję fotkę z wykresem skoków rozwojowych,mi bardzo pomógł zrozumieć moje dziecię . Sporo tego,ale da się przeżyć
No właśnie czarne chmury nad nami...
Kochana fajna chusta i bardzo tanio udało Ci się kupić

Vedma super,że Adaś jest aniołkiem Zazdraszczam

Darianna ja też chcę taką przyjemną podróż Może Oliver też się zlituje nade mną

Witam nowe mamuśki

Nocka paskudna,mały budził się o północy i o 3rano. I po jedzeniu o 3 zdecydował,że już się wyspał. Leżał sobie,gapił się na karuzelę,machał kończynami...hehe (jak fajnie,że karuzela gra 15min,mogłam w tym czasie leżeć w swoim łóżeczku )
I w końcu po 4 poszła mega kooooopa Ale po tym też spania było po parę minut. O 6 małż przyniósł Olivera do naszego łóżka. W nagrodę za niewyspanie dostałam tak piękne uśmiechy,że humorek mi dopisuje
Teraz dziecię zasnęło w końcu,ale i tak pewnie zaraz wstanie na karmienie...
Jest szansa,że dziś przyjdzie moja chusta. Ależ jestem podekscytowana, nie mogę się już doczekać

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 08:53   #4897
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:

Również polecam "Język niemowląt" oraz "Uśnij wreszcie" i "Każde dziecko może nauczyć się spać"

Potty jak się czujesz? To ciasto brzoskwiniowe wygląda na strasznie skomplikowane,ale mi smaka narobiłaś Ja zgubiłam czop w trakcie porodu przy 7cm rozwarciu
masz te ksiazki gdzies moze w wersji soft? ja zamierzam juz robic nic i tylko sie edukowac

czuje sie dobrze dziekuje... nic sie nie dzieje... mala aktywna i tak dziwnie ja czuje jakby mi sie juz pod koscia lonowa wiercila... wiecie tak na samym dole
a ciasto naprawde nie jest trudne, ale troche czasu zajmuje... i jest vwarte poswiecenia!

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Witam jako pierwsza

Ja już od dzisiaj oficjalnie urlopuje
A tak nie oficjalnie to mam wrażenie, że robota mnie przerośnie: pranie (chyba jeszcze ze 4 pralki mam do wstawienia) potem poprasowanie tego co wypiorę, sprzątanie i ogólnie nadgonienie ze wszystkim czego mi się nie chciało robić jak jeszcze pracowałam (bo miałam wymówkę, że zrobię na urlopie )
zrob jaknajwiecej poki ci sie jeszcze chce... ja juz robie nic... w sensie zednych dodatkowych rozrywek w formie mycia okien czy szorowania czegokolwiek.... juz by mi sie nie chcialo. sprzatam i piore na bierzaco i gotuje obiadki... reszte czasu spedzam na spacerkach, tv i kompie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Jesteśmy już w Pl.
Jechaliśmy dwa dni.Ola super się zachowywała.Spała i jadła.W hotelu zrobiła nam niespodziankę i spała 8 godzin
nooo mala podrozniczka ci rosnie...
nikt sie na zdjecie nie zalapal
Vedma ukrywa Adasia

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Koleżanka urodziła 3 dzieci także jakieś doświadczenie ma ale mylić się może wiadomo. Wydaje mi się że trochę mi opadł ale czy bardzo to nie wiem bo nie znam się na tym.
Witam nowe dziewczyny na wątku
Ja też chętnie przeczytam opis porodu
Wiesz mi brzych spadl juz z 1,5 miesiaca temu i co...? i dalej nic...
i dosc wyraznie poczulam ze jest nizej, bo jeszcze wtedy pracowalam i zanim to sie stalo to nie moglam wysiedziec przy biurku bo mi mala pod zebra wchodzila... i potem nagle jak reka odjal... i to ze wczesniej brzuch mi sie na mostku zaczynal a teraz mam troche miejsca pod koscia. poza tym ty masz jeszcze miesiac czasu! czekaj cierpliwie... tak - wiem jakie to trudne... wszystkie wiemy

foremke na muffinki kupilam w argosie a papierki w sainsbury's

dziekuje wam wszystykim za te czopowe opowiesci... mnie poki co nie odchodzi nic

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2010-08-03 o 08:54
potty jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 09:24   #4898
blonde_hair
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Ursull dziekuje za zyczenia w imieniu Sebusia
Co do spania w łózeczku to jest indywidualna sprawa...kazde dziecko inaczej sie przystosowywuje, innym moze pójsc szybko innym znacznie dłuzej...ja wolałam zaczac szybciejdziecko powinno wioedziec, ze ma swoje miejsceMoj akurat jest aniołkiem (czyt. jezyk niemowlat)

Potty jak widac sprawa czopa wyglada u wszystkich inaczej, nie ma co sie sugerowacDoczek asz sie juz niedlugo swojej córeczki
Ja mam Usnij wreszcie, ale musisz przypomniec maila

Dariannaza podróz. Macie mała podrózniczkeMilego wypoczynku!

Jolaa niestety takie noce sie zdarzaja, ale ten piekny usmiech nagradza wszystko...ile razy ja byłam zła, niewyspana, a jak synus powitał mnie usmiechem od razu sie miło zrobiło

Anilkadro, super, ze juz na urlopie...wypoczniesz sobie...ale z niczym sie niespiesz

Kasia trzymam kciuki, zeby mała byla grzeczna w podrozyDaleko macie do Manchesteru?

Hanjah super te muffinki wygladajaNiejadłam jeszcze w takiej wersji, moze sprobuje, bo za tydzien mamy miec gosci z dublina na weekend

U mnie noc ok, maly obudził sie po 6.00, pobawilismy sie w łozku, walnał kupsko i teraz znowu spi. Pózniej idziemy na zakupy, bo babcia(moja mama kochana)wysłała nam wit.D i wrzucila do tego 20f na jakas zabaweczke. KochanaI doszłowiec Sebus dzis dostanie cos nowego
Miłego dnia!
Stary 2010-08-03, 09:29   #4899
indiria
Raczkowanie

Cytat:
No to nadrabiam dalej

Również polecam "Język niemowląt" oraz "Uśnij wreszcie" i "Każde dziecko może nauczyć się spać"

Indiria i nieodpowiedziałas w co małą ubierzesz w zimie , ja bym chciała nosić Aarona w chuście,bo będzie mi wygodniej. Milena w wózku,a mały przy mnie i obie ręce wolne. Zaglądałabym częściej do was,ale mała tak rozrabia,że muszę sie nią zajmować
Tradycyjnie już nie możemy się dogadac . Z tego co czytałam to do chusty nie ubiera się za grubo, żeby się dziecko nie zgrzało, wystarczy gruby sweter albo polar, dobrze żeby miał kaptur, chroni wtedy linię karku, coś ciepłego na wystające nogi. Nie wiem jak w takim nosidle które masz, bobas chyba z niego niewiele wystaje? muszę poszukac na necie.

Wy wszystkie tak polecacie Tracy Hogg, że chyba muszę się przełamac i poczytac, próbowałam w ciąży, ale ta książka była dla mnie nie do przejścia. Ja zresztą póki co zachowuje się bardzo niepedagogicznie, bo Młoda śpi ze mną na łóżku, mam takie problemy z kręgosłupem, że z łóżeczka za chiny jej nie wyjmę, potrzebowałabym dźwigu.

Darianna, fajnie, że podróż minęła spokojnie życzę miłego pobytu w Polsce!

Dziewczyny, chyba czas zacząc zastanawiac się nad NOWYM WĄTKIEM. Proponuję w tytule tym razem dopisac coś o macierzyństwie w UK. I kilka pierwszych postów zarezerwowac na zdjęcia? Jak myślicie?? Mamy czas, żeby się nad tym zastanowic.

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-08-03 o 09:33
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 09:40   #4900
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

moj adres potty@poczta.onet.pl
dziekuje blonde

co do lozeczek itp to my mamy taki plan ze na poczatku mala bedzie z nami w jednym pokoju ale w swoim lozku dopoki wszystkie babci i dziadkowie nas nie poodwiedzaja - do polowy pazdziernika czyli ok 2 miesiace
pozniej lozeczko wyjedzie do drugiego pokoju
mamy jeszcze kosz ktory docelowo ma byc na dole, zebym nie musiala po schodach latac w pierwsze dni...
mam nadzieje ze nie bedzie problemu w czym bedzie spac i w ktorym pokoju...
MAM NADZIEJE ))

ja wlasnie myslalam nad nowym watkiem, ze za niedlugo trzeba bedzie zalozyc 2ga czesc jak zaczniemy teraz o tym dyskutowac to pewnie nie zdazymy
ja w kazdym razie z racji stazu, malokreatywnego umyslu w tym momencie i slabej mocy decyzyjnej zgadzam sie na wszystko

Stary 2010-08-03, 10:10   #4901
suwa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Wiele zalezy od regionu.
U mnie jest tak, ze najpioerw wizyta u GP, później w okolicach 8 tygodnia pierwsza wizyta u położnej i wówczas otrzymałam książkę ciąży.

W razie czego zadzwoń.

A tutaj linki co do opieki i ilości spotkań, badań itd.
http://www.babycentre.co.uk/pregnanc...lappointments/

http://www.nhs.uk/Conditions/antenat...hat-is-it.aspx
http://www.patient.co.uk/doctor/Antenatal-Care.htm
dzięki za linki,
ja mieszkam na golders green na wizytę w dp żeby poinformować o mojej ciąży czekałam prawie 2 tyg.
na tym rejonie rządzi żydowina niestety :-/ i czują się jakby wszystko mogli, niestety wydaje mi się że tak jest

Cytat:
suwa89 gratuluję i witam Ja miałam pierwsze spotkanie z polozną w 8 tyg.,a książkę dostałam pocztą zaraz po tym,jak do nich zadzwonilam,aby się umówić. Z tego co wiem to co region to inny obyczaj Ja już drugą ciążę przechodzę w UK i przyzwyczaiłam się do braku badań oraz skakania wokół mnie. Więcej,uważam,że takie podejście jest ok. Nic złego na tutejszą opiekę powiedzieć nie mogę. Poczytaj wątek i linki od Luny,a na pewno wiele spraw się wyjaśni i bedziesz spkojniejsza
dziękuję za mile przywitanie
No ja pierwszą wizytę miałam ale prywatną na hanger lane w pl klinice, dzięki czemu wiem że jestem mniej więcej w 14 tyg ciąży
W dp powiedziałam niby dane zapisali ale listu ze zgłoszeniem na jakieś spotkanie nie ma jeszcze

A czy pamiętasz w którym miesiącu ciąży miałaś robioną grupę krwi razem z twoim facetem? mowa o konflikcie serologicznym o którym prawie nic nie wiem,
dbam o figurę (waga 50 kg jest super!)
dbam o paznokcie
myślę o synku
idę do przodu, zapominam...
suwa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 10:28   #4902
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, chyba czas zacząc zastanawiac się nad NOWYM WĄTKIEM. Proponuję w tytule tym razem dopisac coś o macierzyństwie w UK. I kilka pierwszych postów zarezerwowac na zdjęcia? Jak myślicie?? Mamy czas, żeby się nad tym zastanowic.
Ja bardzo chętnie założę kolejny wątek i od razu w pierwszym poście wkleję listę.
I już wczoraj miałam pytać co myślicie o nowym tytule. Może coś takiego: Blaski i cienie macierzyństwa w UK albo na emigracji? I dobry pomysł z tymi zdjęciami Np 1-2 zdjęcia każdego brzdąca

Tż ma dziś i jutro wolne, a potem dopiero na wyjazd, także czeka go maraton... Zaraz zbieramy się do konsulatu po paszport A potem znów gdzieś na zakupy, bo pogoda fajna, w końcu nie pada i nawet słoneczko świeci

Mam nadzieję, że nie przegapię tego nowego wątku, bo nie wiem o której wrócimy...

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2010-08-03 o 10:30
Stary 2010-08-03, 10:43   #4903
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Hanka bez paniki... 100 nie nastukamy

w tytule koniecznie UK, bo jest watek z IRL np... to tak dla rozroznienia

bateria mi w kompie zdechla.... musze wstawac

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2010-08-03 o 10:44
Stary 2010-08-03, 10:46   #4904
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hanka bez paniki... 100 nie nastukamy

w tytule koniecznie UK, bo jest watek z IRL np... to tak dla rozroznienia
A kto wie, kto wie Może akurat stówka stuknie jak mnie nie będzie
Ok, to niech w tytule będzie UK, żeby było wiadomo, że to nasz wątek.

Tylko zastanawiam się, czy dawać go na poczekalnię? Może tak ogólnie na "Mamę z klasą", bo są tu i staraczki, i mamy oczekujące, i mamy maluchów.
Stary 2010-08-03, 10:53   #4905
ursull
Zakorzenienie

Cześć laseczki,a wy już tak od rana paplacie,ciekawe kto dzieci wychowuje,skoro wy tutaj cały czas siedzicie?

Proponuję,aby Hanjah założyła nową część,bo jest tu od poczatku i prowadzi listę

Hanjah ten koszyczek to jest super sprawa,bardzo mi ułatwił zycie i teraz też będę go używać Pychaśne te muffiny,ale pewnie sporo kalorii,a ja teraz staram się odżywiać zdrowo i nie przeginać,bo już przytyłam 8kg,a to dopiero 24 tydz . Ja na każde marudzenie Milenki mówiłam,że to pewnie kolejny skok rozwojowy,w ten sposób można sobie usprawiedliwić rozpieszczanie dziecka

1985ewa a to koleżanka doświadoczona Jak opada brzuch to sie lżej oddycha,a jak u ciebie?

Darianna miłego urlopu

kasia_don miłej wycieczki do Manchesteru i oby nie było dużych kolejek. Napisz co i jak po powrocie

anilkadro nadrobisz,nawet jeszcze ci czasu zostanie . Ja na macierzyński od 13.09 idę,ale wczesniej mam jeszcze 3 tyg. urlopu,więc mój ostatni dzień w pracy to 22.08

Jolaoo współczuję nocki,ale no cóż,takie uroki macierzyństwa . Ja nie pami etam kiedy ostatnio się wyspałam,chyba jakies dwa lata temu . A ty jaka chustę kupiłaś? Pewnie pisałaś,ale mi umknęło

Potty ma te ksiązki,ale widzę i chętnie ci wyślę Ja nie chcę się wymądrzać ,ale wszędzie jest zalecane,aby dziecko spałao z rodzicami w jednym pokoju do 6mc,chodzi o zagrożenie śmiercią łóżeczkową. Lepiej mieć malucha pod kontrolą .

Blonde_hair moja Milenka to aniołekiem raczej nie jest,dziś w nocy taką scenę urządziła,ze wzięliśmy ją do naszego łóżka. Pewnie kolejny skok rozwojowy

Indiria jak to nie możemy się dogadać? Możemy,możemy Jakbyś poszperała w necie o tej mojej chuście to byłabym wdzięczna. Z tego co wiem to maluszek będzie w niej ukryty caluśnieńki,więc chyba nie trzeba go jakoś bardzo ciepło ubierać Ja tez nie jestem jakoś szczególnie pedagogiczna dla Milenki,właściwie to ksiązki przeczytałam,ale nie wiele z nich stosuję,jedyne co to nauczyłam małą zasypiać samej w łóżeczku .

suwa89 tutaj nie prawdzają grupy krwi obojga rodziców,tylko matce i robią badanie na przeciwciała. Chyba około 12 tyg,ale ni edam sobie ręki uciąć kiedy . Nie martw się aż tak bardzo i myśl pozytywnie. Zadzwoń jeszcze raz i przypomnij i sobie. powiedz,że jesteś w 14 tyg i ,że natychmiast chcesz się widzieć z położną oraz iść na USG. Miałaś usg? Powinnaś mieć w okolicy 12 tyg. Czasem trzeba sie tutaj z nimi kłócić ,ale generalnie ja nie mogę nić zarzucić moim lekarzom i położnej.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 11:51   #4906
suwa89
Zadomowienie

W takim razie ja musze zadzwonić do kogo?
Do mojego DP czy jak? nawet nie wiem jak ma na nazwisko i jakieś dane telefoniczne, w ogole zielona jestem
dbam o figurę (waga 50 kg jest super!)
dbam o paznokcie
myślę o synku
idę do przodu, zapominam...
suwa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:58   #4907
Diari
Rozeznanie

Potty to chyba ty pytałaś o x-landera, a ja wtedy napisałam, że jeszcze go nie wypróbowałam?
Więc teraz już mogę coś napisać, bo został przetestowany (ja mam XA). Krótko mówiąc jest super, łatwo się go prowadzi, nawet jedną ręką, gdy druga jest zajęta. Jedyny minus to jego ciężar, ale może waga twojego jest inna, bo o ile sie nie mylę to ty masz XQ.
Stary 2010-08-03, 12:03   #4908
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:
Napisane przez suwa89 Pokaż wiadomość
Do mojego DP czy jak? nawet nie wiem jak ma na nazwisko i jakieś dane telefoniczne, w ogole zielona jestem
suwa my ci nie powiemy jak Twoj lekarz ma na nazwisko

Diari tak ja pytalam o xlandera
i tak - mam xq
a jak gondolka? rzeczywiscie taka malutka?
mam nadzieje ze przejezdzimy w niej cala zime i ze malej nie beda nozki wystawac
a jak fotelik do auta? jak sie montuje? jak sie dzidzior w nim czuje?

Stary 2010-08-03, 12:18   #4909
Diari
Rozeznanie

Potty w gondoli na razie dużo miejsca jest, ale mój urodziła sie z waga 3100 i był bardzo drobniutki. Nie mam porównania z innymi gondolami.
Fotelik mamy Maxi Cosi Cabrio Fix i żeby go zamontować na stelażu wózka musiałam dokupić specjalne adaptery (firma x-lander je ma w sprzedaży). Fotelik montuje się bardzo łatwo i synek lubi w nim jeździć, ale jak go do niego wkładam to wydaje mi się, że jest powyginany jak paragraf, ale to w każdy chyba foteliku tak jest, gdy dziecko jest jeszcze małe.

Moje dziecko lubi zasypiać przy dzwięku suszarki, a mi zaraz od tego głowa pęknie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 12:25   #4910
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

no my mamy caly komplet z xlandera - stelaz (w sensie ta podstawe z kolkami) gondole, fotelik+adaptery i spacerowke, wiec z montowaniem fotelika do stelazu nie bedzie problemu
a jak w aucie sie montuje? bo jeszcze nie probowalismy, ale chyba musimy sobie zrobic przeszkolenie niebawem stabilne to jest? nie majda sie na boki przy jezdzie?

blonde dzieki za @

Stary 2010-08-03, 12:35   #4911
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Ja bardzo chętnie założę kolejny wątek i od razu w pierwszym poście wkleję listę.
I już wczoraj miałam pytać co myślicie o nowym tytule. Może coś takiego: Blaski i cienie macierzyństwa w UK albo na emigracji? I dobry pomysł z tymi zdjęciami Np 1-2 zdjęcia każdego brzdąca

Tż ma dziś i jutro wolne, a potem dopiero na wyjazd, także czeka go maraton... Zaraz zbieramy się do konsulatu po paszport A potem znów gdzieś na zakupy, bo pogoda fajna, w końcu nie pada i nawet słoneczko świeci

Mam nadzieję, że nie przegapię tego nowego wątku, bo nie wiem o której wrócimy...

Liczyłam, że właśnie Ty zechcesz się tym zając .
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 12:46   #4912
Diari
Rozeznanie

Potty fotelik x-landera jest chyba podobny do maxi cosi, tu masz filmik jak montuje się maxi cosi http://www.youtube.com/watch?v=95l6lgA8xI4

lepiej poćwicz wcześniej, nie jest to trudne, ale mniej stresu będzie po wyjsciu ze szpitala, jak bedziecie wiedzieć jak zamontować
Stary 2010-08-03, 12:55   #4913
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

fotelik prawie identyczny!
jedyna roznica to ten daszek ktory w x-landerze jest oddzielnie

wiecie od kilku dni mam takie dziwne niby uplawy...
zastanawiam sie czy to nie saczace sie wody przypadkiem
malutko ale wystarczajaco zeby majty byly wilgotne
jutro ide do poloznej to sie jej zapytam

Stary 2010-08-03, 14:23   #4914
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
do GP...powinas zadzwonic badz isc i umówic sie na wizyte do lekarzaon dalej Cie pokieruje

Potty moga to byc wody płodowe, bo słyszałam, ze moga sie saczyc po troszku

Hanjah czekamy na Ciebie zebys załozyła nowy watekMiłej wycieczki po paszport

Diari tez momentami miałam dosc tych odgłosów...naszczescie mu to mineło

Ursull nam badali grupy krwi (mi i mezowi) bo ja miałam ujemna wiec mielismy konflikt, ale w innnych przypadkach pewnie nie sprawdzaja
Suwa w sprawie konfliktu to moge powiedziec, ze jesli masz czynnik Rh ujemny(u nas tak było) to dostajesz przeciwciała w postaci szczepienia bodajze w 28 tyg i 34 i po porodzie jesli dziecko bedzie miało przeciwna grupe krwi do twojej bo to wtedy wlasnie jest konflikt

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Potty milego czytania
Stary 2010-08-03, 15:32   #4915
Diari
Rozeznanie

Czy ten odpowietrznik w butelkach Tommee Tippee powinien być na górze w czasie karmienia, czy to nie ma znaczenia gdzie jest?
Stary 2010-08-03, 16:05   #4916
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Jaaa ale sie rozpisalyscie My juz wrocilismy normalnie nie poznalam wlasnego dziecka Nakarmilam mala przed 9 Po 9 zasnela my sie spakowalismy i pojechalismy Narobilam butelek, termosik z graca woda, mleko w proszku, herbatka Jechalismy ok 1.5 h doszlismy na kiejsce i co no i szok ludzi w trzy i troche, goraco jak cholera , zero klimy. Ale na szczescie wszystko szybko poszlo po ok godzinie bylo juz po wiec pojechalismy do domku Mala caly czas spala zapomniala nawet o jedzeniu wiec zaraz jak przyjechalismy do domciu to sie obudzila dostala cycka i poszla nynyno ale juz wstala ilez mozna spac:P po odbior za 3 tyg i jak bedzie pogoda to prosto z Manchesteru pojedziemy nad ocean

Diari ja przewaznie trzymam go u gory ale nie wiem czy to jest konieczne
Stary 2010-08-03, 16:53   #4917
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za linki,
ja mieszkam na golders green na wizytę w dp żeby poinformować o mojej ciąży czekałam prawie 2 tyg.
na tym rejonie rządzi żydowina niestety :-/ i czują się jakby wszystko mogli, niestety wydaje mi się że tak jest

dziękuję za mile przywitanie
No ja pierwszą wizytę miałam ale prywatną na hanger lane w pl klinice, dzięki czemu wiem że jestem mniej więcej w 14 tyg ciąży
W dp powiedziałam niby dane zapisali ale listu ze zgłoszeniem na jakieś spotkanie nie ma jeszcze

A czy pamiętasz w którym miesiącu ciąży miałaś robioną grupę krwi razem z twoim facetem? mowa o konflikcie serologicznym o którym prawie nic nie wiem,
a kto to żydowina, bo nie rozumiem za bardzo

Cytat:

Zkładaj zakładaj

Cytat:
Chyba masz na myśli GP.
Blonde_hair napisała już Umówić sę do GP, a on dalej pokieruje..

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Jaaa ale sie rozpisalyscie My juz wrocilismy normalnie nie poznalam wlasnego dziecka Nakarmilam mala przed 9 Po 9 zasnela my sie spakowalismy i pojechalismy Narobilam butelek, termosik z graca woda, mleko w proszku, herbatka Jechalismy ok 1.5 h doszlismy na kiejsce i co no i szok ludzi w trzy i troche, goraco jak cholera , zero klimy. Ale na szczescie wszystko szybko poszlo po ok godzinie bylo juz po wiec pojechalismy do domku Mala caly czas spala zapomniala nawet o jedzeniu wiec zaraz jak przyjechalismy do domciu to sie obudzila dostala cycka i poszla nynyno ale juz wstala ilez mozna spac:P po odbior za 3 tyg i jak bedzie pogoda to prosto z Manchesteru pojedziemy nad ocean

Diari ja przewaznie trzymam go u gory ale nie wiem czy to jest konieczne

O świetnie, że wyprawa się udała

Ja dziś byłam u ginki. Taka wstępna wizyta. Posłuchałam serduszka
Umówiłam się wstępnie na badnie cukru w 28 tygodniu i powtórną wizytę u ginki
Dzidziul dziś dość ruchliwy, bardzo fajnie
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:02   #4918
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Luna i dobrze ze ruchliwy

My zaraz idziemy na pierwszy basen z Kruszynka mam nadzieje ze nie narobi za duzo halasu i ze jej sie spodoba ide sie szykowac :P:P
Stary 2010-08-03, 17:11   #4919
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
ale Ci zazdroszcze
Wierze - ja tak zazdroscilam Joli

Cytat:
Vedma, gratuluję! Życzę z serca by Twój synek był zawsze grzeczny i spokojny. Ja się czuję w tym temacie oszukana :P
Hahaha, fajne podsumowanie

Cytat:
Ja tak mam do teraz. Pewnie dlatego boję się ją przełożyć na noc do łóżeczka, bo już nie będę mogła jej tak ciągle sprawdzać
Ufff... dobrze wiedziec, ze nie ja jedna cierpie na paranoiczna nadopiekunczosc

Cytat:
Vedma ja bym chetnie przeczytała opis porodu,a zdjęcie Adasia mogłabyś chociaz na chwilę wrzucić . J anie mialam baby blues i podejrzewam,że ciebie też ominie , bo ty silna psychicznie babka jesteś
Moja mama twierdzi, ze karmienie piersia wplywa bardzo korzystnie na gospodarke hormonalna kobiety, redukujac mozliwosc wystapienia depresji (ona jest terapeuta i pedagogiem specjalnym)

Cytat:
nikt sie na zdjecie nie zalapal
Vedma ukrywa Adasia
Haha, no dobra, nie bede robic zamieszania... prosze, oto zdjecie

Cytat:
Wy wszystkie tak polecacie Tracy Hogg, że chyba muszę się przełamac i poczytac, próbowałam w ciąży, ale ta książka była dla mnie nie do przejścia.
Naprawde? mi sie wydala calkiem ciekawa. Chetnie przeczytalabym jeszcze jakies podobne pozycje.

Cytat:
mamy jeszcze kosz ktory docelowo ma byc na dole, zebym nie musiala po schodach latac w pierwsze dni...
U nas kosz wedruje po calym mieszkaniu, a Adas wraz z nim

Cytat:
Yyyy? Co masz na mysli?

Cytat:
Blaski i cienie macierzyństwa w UK
Ooo, bardzo ladnie

Cytat:
wiecie od kilku dni mam takie dziwne niby uplawy...
zastanawiam sie czy to nie saczace sie wody przypadkiem
malutko ale wystarczajaco zeby majty byly wilgotne
U mnie tez tak bylo i to byl poczatek odchodzenia tego czopa - zaloz wkladke, bo moze sie pojawic plamienie.
... piec dni pozniej urodzil sie Adaś

Moje miłe, przedstawiam Wam naszego synka, Adama Patryka:
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:23   #4920
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Luna i dobrze ze ruchliwy

My zaraz idziemy na pierwszy basen z Kruszynka mam nadzieje ze nie narobi za duzo halasu i ze jej sie spodoba ide sie szykowac :P:P
Trzymaj ją blisko siebie to krzyczeć nie będzie
Nasz pływać uwielbia

Vedma Adaś przecudny
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości